Onko Fish Oil antaa sinulle energiaa?

Published:

Jatkuva väsymys ja vaisu olo voi todella vaikuttaa elämänlaatuusi. Monet ihmiset turvautuvat kalaöljyn kaltaisiin lisäravinteisiin, jotka auttavat lisäämään energiatasojaan luonnollisesti. Mutta antaako kalaöljyn käyttö todella lisää energiaa? Analysoidaanpa kalaöljyn ja energian taustalla olevaa tiedettä.

Onko Fish Oil antaa sinulle energiaa?

Mitä on kalaöljy?

Kalaöljyvalmisteet sisältävät omega-3-rasvahappoja, pääasiassa eikosapentaeenihappoa (EPA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA). Näitä hyödyllisiä rasvoja on luonnostaan rasvaisissa kaloissa, kuten lohessa, sardiineissa, makrillissa ja tonnikalassa.

Kalaöljy on EPA:n ja DHA:n tiivistetty lähde, joka tarjoaa monia terveyshyötyjä. Niitä ovat muun muassa tulehduksen vähentäminen, triglyseridien alentaminen, aivotoiminnan parantaminen ja sydän- ja verisuoniterveyden tukeminen.

Mutta voisiko kalaöljylisäravinteiden ottaminen myös lisätä päivittäistä energiatasoasi? Tarkastellaanpa todisteita.

Miten Fish Oil voi lisätä energiaa

Kalaöljy voi auttaa tukemaan energiaa useilla eri tavoilla:

1. Vähentää tulehdusta

Krooninen tulehdus liittyy väsymykseen ja vähäiseen energiaan. EPA:n ja DHA:n tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat auttaa vähentämään tulehdukseen liittyvää uupumusta.

2. Parantaa mielialaa

Masennus ja ahdistus voivat kuluttaa energiaa. Omega-3-rasvahapot voivat parantaa mielialaa lisäämällä serotoniinin ja dopamiinin välittäjäaineita.

3. Tehostaa mitokondrioiden toimintaa

Mitokondriot tuottavat soluenergiaa. EPA/DHA tukevat mitokondrioiden terveyttä, mikä voi tarkoittaa enemmän energiaa päivässä.

4. Parantaa verenkiertoa

Parempi verenkierto kuljettaa enemmän happea ja ravintoaineita soluihin, mikä lisää energiaa. Kalaöljy parantaa verenkiertoa, erityisesti aivoihin.

5. Alentaa triglyseridien määrää

Korkeat triglyseridipitoisuudet voivat johtaa valtimonkovettumatautiin ja kudosten huonoon hapensaantiin. Omega-3:t alentavat triglyseridien määrää ja parantavat energian toimitusta.

6. Säätelee verensokeria

Tasainen verensokeri estää energian romahtamisen. Kalaöljy voi auttaa säätelemään verensokerin vastetta.

Kliininen tutkimus kalaöljystä ja energiasta

Kliiniset tutkimukset antavat lisää tietoa kalaöljyn mahdollisista energiaa lisäävistä ominaisuuksista:

Parantaa liikuntakykyä

Useat tutkimukset osoittavat, että kalaöljyn lisääminen parantaa kestävyyttä ja toimintakykyä. Syynä uskotaan olevan parantunut sydän- ja verisuonitoiminta.

Lisää rasvan hapettumista liikunnan aikana

Eräässä tutkimuksessa osoitettiin, että kalaöljyn käyttö 6 viikon ajan lisäsi rasvanpolttoa terveillä aikuisilla kohtuullisen intensiivisen liikunnan aikana. Tämä voisi parantaa kestävyyttä.

Tehostaa aivojen energia-aineenvaihduntaa

Magneettikuvauksia käyttävässä lumekontrolloidussa tutkimuksessa havaittiin, että kalaöljy lisäsi aivojen energia-aineenvaihduntaa ikääntyneillä aikuisilla, joilla oli kognitiivinen heikkeneminen. Tämä johti kognitiivisten toimintojen paranemiseen.

Vähentää MS-potilaiden väsymystä

Multippeliskleroosipotilaat, jotka käyttivät omega-3-valmisteita 6 kuukauden ajan, raportoivat väsymyksen vakavuuden vähentyneen merkittävästi lumelääkeryhmään verrattuna.

Ei vaikutusta liikuntasuoritukseen terveillä aikuisilla.

Muut urheilijoilla ja terveillä aikuisilla tehdyt tutkimukset osoittavat kuitenkin, että kalaöljy ei näytä parantavan liikuntasuoritusta tai energiaa niillä, joilla ei ole puutteita.

Voi parantaa masennukseen liittyvää väsymystä

On olemassa varhaisia todisteita siitä, että kalaöljyn lisääminen yhdessä masennuslääkkeiden kanssa voi parantaa masennuksesta kärsivien henkistä ja fyysistä väsymystä. Lisätutkimuksia on käynnissä.

Paras Fish Oil Annostus Energy

Tutkimuksissa, joissa on havaittu kalaöljyn energiaa lisääviä vaikutuksia, käytetään yleensä noin 2-3 gramman EPA/DHA-annosta päivässä. Useimmat kalaöljyvalmisteet sisältävät vähintään 30 % EPA/DHA:ta.

Energisoivan annoksen saamiseksi ota vähintään:

 • 2 kapselia, joissa kussakin on 500 mg EPA/DHA:ta, tai
 • 1 kapseli, jossa 1000mg EPA/DHA

Hajauta annos päivän aikana sen sijaan, että ottaisit sen kerralla, niin saat parhaat energiahyödyt. Ole kärsivällinen, sillä voi kestää 2-3 kuukautta ennen kuin saat täyden vaikutuksen.

Milloin ottaa Fish Oil for Energy

Henkisen energian saamiseksi voi olla parasta ottaa kalaöljyä aamuisin. Fyysisen energian saamiseksi ota annos noin 30-60 minuuttia ennen liikuntaa.

Varo ottamasta kalaöljyä liian lähellä nukkumaanmenoaikaa, sillä sen stimuloivat vaikutukset saattavat vaikeuttaa nukahtamista joillakin henkilöillä.

Löydä ihanteellinen ajoitus, joka antaa energiaa häiritsemättä unirytmiäsi.

Yhdistäminen Fish Oil muiden lisäravinteiden kanssa

Jotkut muut lisäravinteet voivat täydentää kalaöljyä energian lisäämiseksi entisestään:

 • Rhodiola - Adaptogeeninen yrtti, joka auttaa torjumaan stressiin liittyvää väsymystä.
 • CoQ10 - Tukee solujen energiantuotantoa mitokondrioissa.
 • D-vitamiini - Korjaa alhaisia D-vitamiinitasoja, jotka voivat aiheuttaa väsymystä.
 • Magnesium - Parantaa aineenvaihduntaa ja tukee lihasten toimintaa.
 • B-kompleksivitamiinit - Tärkeitä kofaktoreita energiantuotantoreiteillä.

Keskustele lääkärisi kanssa lisäravinteiden yhdistelmästä, erityisesti jos käytät lääkkeitä tai sinulla on perussairauksia.

Fish Oil Turvallisuus ja sivuvaikutukset

Kalaöljy on yleensä hyvin siedettyä, kun sitä käytetään suositelluilla annoksilla. Mahdollisia vähäisiä haittavaikutuksia voivat olla mm:

 • Kalamainen jälkimaku
 • Kalamainen hengitys
 • Vatsavaivat tai pahoinvointi
 • Ripuli

Kalaöljyn ottaminen aterioiden yhteydessä tai pakastekapselien avulla voi vähentää ruoansulatuskanavan ongelmia.

Harvoin kalaöljy voi aiheuttaa verenvuotohäiriöitä verenohennuslääkkeitä käyttäville. Tarkista ensin lääkäriltäsi, jos käytät varfariinin kaltaisia lääkkeitä.

Muuten kalaöljy on erittäin turvallista useimmille terveille aikuisille. Raskaana olevat naiset voivat käyttää turvallisesti enintään 3 grammaa EPA/DHA:ta päivässä.

Elämäntapavinkkejä energian lisäämiseksi

Vaikka kalaöljy voi antaa joillekin ihmisille energiaa, se toimii parhaiten yhdessä terveiden elämäntapojen kanssa:

 • Harrasta säännöllisesti liikuntaa - Kevytkin liikunta virkistää sekä kehoa että mieltä.
 • Vähennä stressiä - Stressin hallinta ehkäisee korkeaan kortisolipitoisuuteen liittyvää väsymystä.
 • Nuku riittävästi - Unen hyvä laatu ja määrä ovat elintärkeitä energian ylläpitämiseksi.
 • Syö ravitsevaa ruokavaliota - Rajoita sokereita ja prosessoituja hiilihydraatteja, jotka aiheuttavat syöksykatkoja.
 • Pysy nesteytettynä -Nestehukka on yleinen syy väsymykseen.
 • Rajoita alkoholin käyttöä - Alkoholi häiritsee unirytmiä ja kuluttaa ravintoaineita.

Kokonaisvaltainen lähestymistapa ruokavalioon, liikuntaan, uneen ja stressin vähentämiseen toimii synergisesti kalanöljyn kaltaisten lisäravinteiden kanssa energiatasojen optimoimiseksi.

Pitäisikö sinun ottaa Fish Oil for Energy?

Tutkimusten mukaan kalaöljy voi parantaa liikunnan kestävyyttä ja kapasiteettia, parantaa aivotoimintaa ja vähentää tulehdukseen liittyvää uupumusta tietyissä ryhmissä. Hyödyt näyttävät kuitenkin olevan selvimmin havaittavissa niillä, joilla on jo ennestään puutteita tai sairauksia, kuten masennus, MS-tauti ja sydän- ja verisuonisairaudet.

Omega-3-lisäravinteen kokeileminen on kohtuullisen turvallista useimmille terveille aikuisille. Ota 1-2 tavallista kalaöljykapselia päivässä, jotka sisältävät yhteensä 2-3 grammaa EPA/DHA:ta. Anna sen vaikuttaa 2-3 kuukautta. Yhdistä se terveellisten elämäntapojen vankkaan perustaan optimaalisen energian saamiseksi.

Kysy kuitenkin ensin lääkäriltäsi, jos käytät lääkkeitä tai sinulla on taustalla terveysongelmia. Vaikka kalaöljyn lisääminen rutiiniin ei olekaan mikään ihmelääke, se voi kuitenkin antaa hyödyllistä lisäenergiaa.

Onko Fish Oil antaa sinulle energiaa? Johtopäätös

Energia on elintärkeää, jotta voit suoriutua päivittäisistä velvollisuuksistasi ja nauttia aktiivisesta elämäntavasta. Monet ihmiset turvautuvat kalaöljyn kaltaisiin lisäravinteisiin siinä toivossa, että ne lisäävät kestävyyttä, vähentävät väsymystä ja parantavat henkistä keskittymistä. Nykyiset tutkimukset viittaavat siihen, että kalaöljy voi parantaa vaatimattomasti liikuntakykyä, aivojen energia-aineenvaihduntaa ja tulehdukseen liittyvää uupumusta tietyissä väestöryhmissä, kun sitä käytetään 2-3 gramman EPA/DHA-annoksina päivittäin. Se ei kuitenkaan näytä toimivan energialääkkeenä useimmille terveille aikuisille. Kalaöljyn yhdistäminen elämäntapaan liittyviin toimenpiteisiin, kuten säännölliseen liikuntaan, stressin vähentämiseen, riittävään uneen, oikeaan ravitsemukseen ja nesteytykseen, on paras tapa maksimoida luonnollinen energiatasosi. Niille, joilla on mielialahäiriöihin, MS-tautiin ja sydän- ja verisuonisairauksiin liittyvää väsymystä, kalaöljy voi tarjota voimakkaampia virkistäviä vaikutuksia yhdessä tavanomaisten hoitosuunnitelmien kanssa. Keskustele lääkärisi kanssa selvittääksesi, sopiiko kalaöljyn kokeileminen yksilöllisiin terveystarpeisiisi.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku