Onko kardiologit suosittelevat Fish Oil?

Published:

Kalaöljyn sisältämät omega-3-rasvahapot, kuten EPA ja DHA, edistävät merkittävästi sydämen terveyttä. Tämä on saanut monet miettimään, suosittelevatko kardiologit kalaöljyvalmisteiden käyttöä.

Sydänsairaudet ovat maailman johtava kuolinsyy, ja kardiologit tunnustavat yhä useammin kalaöljyn omega-3-rasvahappojen merkityksen sydän- ja verisuonitautien hyvinvoinnin tukemisessa.

Seuraavassa analysoimme kalaöljyn sydänterveyttä koskevaa näyttöä ja sitä, miten kardiologit suhtautuvat omega-3-lisäravinteisiin.

Onko kardiologit suosittelevat Fish Oil?

Miksi kardiologit välittävät omega-3:sta

Kardiologit ovat erikoistuneet sydämen ja verisuonten sairauksien hoitoon. Tähän kuuluvat muun muassa seuraavat sairaudet:

 • Ateroskleroosi (valtimoiden plakkien kertyminen)
 • Sydämen rytmihäiriöt (epäsäännölliset sydämenlyönnit)
 • Korkea verenpaine
 • Korkea kolesteroli
 • Sydänkohtaukset
 • Strokes

Tutkimusten mukaan kalaöljyn omega-3-rasvahapot auttavat ehkäisemään ja hallitsemaan monia näistä sydän- ja verisuonitauteja. Seuraavassa on yhteenveto tärkeimmistä eduista:

 • Alentaa triglyseridien määrää: Omega-3:t vähentävät merkittävästi veren kohonneita triglyseridipitoisuuksia, jotka ovat merkittävä sydänsairauksien riskitekijä.
 • Ohutta verta: Tämä vähentää riskiä, että verihyytymät tukkivat verenkierron sydämeen tai aivoihin.
 • Parantaa kolesterolia: Omega-3:t nostavat HDL-kolesterolia (hyvää kolesterolia) ja parantavat LDL-hiukkasten kokoa ja tyyppiä.
 • Alentaa verenpainetta: Omega-3:t alentavat kohonnutta verenpainetta erityisesti verenpainetautia sairastavilla.
 • Vakauttaa sydämen rytmiä: Omega-3-rasvahapot auttavat ehkäisemään rytmihäiriöitä, jotka voivat johtaa sydänkohtauksiin.
 • Vähentää plakkia: Omega-3:t estävät ateroskleroottisten vaurioiden kehittymistä ja tulehdusta valtimoissa.

Kun otetaan huomioon nämä vakuuttavat todisteet sydän- ja verisuoniriskin vähentämisestä, kardiologit tunnustavat yleisesti kalaöljystä saatavien omega-3-rasvahappojen hyödyt.

Onko kardiologit suosittelevat Fish Oil Lisäravinteet?

Kyllä, kardiologit suosittelevat vahvasti kalaöljyvalmisteita sydämen terveyden tukemiseksi.

Journal of Clinical Lipidology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa 98 prosenttia kardiologeista ilmoitti suosittelevansa kalaöljyä potilailleen.

Kardiologit suosittelevat kalaöljyä muun muassa seuraavista syistä:

Voimakas EPA:n ja DHA:n lähde - Toisin kuin pellava- ja muut kasviöljyt, kalaöljy sisältää suuria määriä aktiivisia omega-3-rasvahappoja EPA:ta ja DHA:ta, jotka tarjoavat suurimmat sydänhyödyt.

Runsaasti biosaatavia muotoja - Kalaöljy sisältää EPA:ta ja DHA:ta helposti hyödynnettävissä olevissa triglyseridi- ja fosfolipidimuodoissa, mikä mahdollistaa erinomaisen imeytymisen verrattuna joihinkin ravintolisiin.

Kliinisesti todistetut hyödyt - Lukuisat satunnaistetut kontrolloidut tutkimukset osoittavat kalaöljyn tehokkuuden sydänsairauksien riskitekijöiden torjunnassa.

Turvallisuusprofiili - Kun puhtaus on varmistettu, kalaöljy on erittäin turvallista jopa suurina annoksina. Sillä ei ole haitallisia yhteisvaikutuksia useimpien sydänlääkkeiden kanssa.

Kustannustehokas - Hyvälaatuinen farmaseuttinen kalaöljy on edullista, varsinkin kun otetaan huomioon sydänsairauksien riskin pienentymisestä saatavat kustannussäästöt.

Kalaöljy on yksi yksinkertaisimmista tavoista tukea elinikäistä sydänterveyttä, sillä sen turvallisuusprofiili on erinomainen, sen hyödyt on todistettu ja sitä suositellaan kardiologeilta.

Miten Kardiologit ehdottaa ottaen Fish Oil?

Kardiologit antavat seuraavat ohjeet kalaöljyn tehokkaasta käytöstä:

Annostus - Yleiseen hyvinvointiin 1000 mg EPA/DHA:ta päivittäin. Korkeista triglyseridipitoisuuksista tai sydänsairauksista kärsivät saattavat tarvita 2 000-4 000 mg päivässä. Aloita matalalta ja lisää vähitellen.

EPA/DHA-tasapaino - Tavoittele vähintään EPA:n ja DHA:n suhdetta 2:1, jotta saat optimaalisen hyödyn sydämen terveydelle.

Puhtaus - Käytä vain öljyjä, joiden puhtauden on varmistanut riippumaton laboratorio, kuten GOED Omega-3 Verify tai NSF Certified for Sport -ohjelmat.

Muodot - Triglyseridi- tai fosfolipidimuodoissa on paras biologinen hyötyosuus. Etyyliesterit ovat synteettisiä, eikä niitä suositella.

Ajoitus - Ota kalaöljy rasvaa tai öljyä sisältävän aterian yhteydessä imeytymisen tehostamiseksi. Jaa kahteen annokseen, jos esiintyy refluksia.

Lisäravinteet vs. ruoka - Vaikka rasvaisen kalan syöminen on suositeltavaa, useimmat ihmiset tarvitsevat lisäravinteita saadakseen riittävästi EPA/DHA:ta sydämen terveyden kannalta.

Muut elämäntapatekijät - Syö välimerellistä ruokavaliota, liiku säännöllisesti, älä tupakoi ja rajoita alkoholin käyttöä kalaöljyn ohella.

Kun noudatat kardiologin ohjeita kalaöljyn oikeasta valinnasta ja käytöstä, voit maksimoida sen hyödyt sydämen terveyden säilyttämiseksi.

Minkälaiset potilaat voivat hyötyä eniten kalaöljystä?

Vaikka kalaöljy tarjoaa sydänhyötyjä kaikille, kardiologit suosittelevat sitä erityisesti potilaille, joilla on suurempi sydän- ja verisuonitautien riski, mukaan lukien potilaat, joilla on:

Korkeat triglyseridipitoisuudet - Kalaöljy alentaa tehokkaasti kohonneita triglyseridipitoisuuksia, jotka vahingoittavat valtimoita ja lisäävät plakkia ja hyytymisriskiä.

Rytmihäiriöt - EPA/DHA-omega-3-rasvahapot auttavat vakauttamaan sydämen rytmiä ja ehkäisemään rytmihäiriöitä, jotka voivat johtaa sydänkohtauksiin.

Ateroskleroosi - Kalaöljyvalmisteiden on osoitettu vähentävän ateroskleroottisten plakkien kehittymistä ja valtimotulehdusta.

Sydämen vajaatoiminta - Omega-3:t parantavat sydämen pumppauskykyä ja vähentävät kroonista tulehdusta sydämen vajaatoimintapotilailla.

Sydänkohtauksen jälkeen - Kalaöljyn käytön aloittaminen pian sydänkohtauksen jälkeen edistää paranemista ja pienentää myöhemmän tapahtuman riskiä.

Verenpainetauti - Omega-3-rasvahappojen verenpainetta alentavien vaikutusten ansiosta niistä on hyötyä lääkkeiden vaikutusten optimoinnissa henkilöillä, joilla on korkea verenpaine.

Tietenkin kuka tahansa voi hyötyä kalaöljyn sydänvaikutuksista. Eniten hyötyä on kuitenkin niille, joilla on kohonnut sydän- ja verisuonitautiriski, ja heidän olisi asetettava omega-3-öljyn lisäravinteet etusijalle.

Onko mitään huolenaiheita pitkäaikainen Fish Oil Käyttö?

Laadun ja puhtauden ollessa varmistettu kalaöljy on laajojen tutkimusten perusteella erittäin turvallista pitkäaikaiseen päivittäiseen käyttöön.

Mahdolliset haittavaikutukset ovat lieviä ja voivat olla:

 • Kalamainen jälkimaku
 • Ruoansulatuskanavan häiriöt
 • Löysät ulosteet

Aloittaminen pienillä annoksilla, jotka on jaettu koko päivälle, minimoi ruoansulatusongelmat. Sitruunaminttu tai suolistopäällysteinen kalaöljy voi auttaa vähentämään kalamaisia röyhtäyksiä.

Kalaöljy voi hyvin suurina annoksina hieman pidentää verenvuotoaikaa. Tämä ei kuitenkaan ole huolenaihe useimmille ihmisille, kun annos on alle 3 grammaa päivässä.

Verenohennuslääkkeitä käyttävien henkilöiden hyytymisaikaa on seurattava ja annostusta säädettävä vastaavasti lääkärin valvonnassa. Muuten kalaöljystä on hyötyä vain pitkällä aikavälillä.

Sydämen terveyden tukemiseksi koko eliniän ajan kardiologien yksimielisyys on selvä: laadukkaista kalaöljyvalmisteista on tehtävä päivittäinen tapa.

Bottom Line - Fish Oil on kardiologin tuki

Yhteenvetona voidaan todeta, että laaja tutkimus vahvistaa, että kalaöljystä saatavat EPA- ja DHA-omega-3-rasvahapot tukevat ja parantavat sydän- ja verisuonitautien hyvinvointia lukemattomilla tavoilla.

Triglyseridien vähentäminen, sydämen rytmin vakauttaminen, plakin muodostumisen vähentäminen ja verenpaineen alentaminen ovat vain joitakin todistettuja sydänhyötyjä.

Tämän vakuuttavan näytön perusteella 98 prosenttia kardiologeista suosittelee kalaöljyä erityisesti niille, joilla on kohonnut sydäntautiriski.

Paras strategia sydämen terveyden suojelemiseksi on valita laadukas kalaöljyvalmiste, joka sisältää vähintään 1 000 mg yhdistettyä EPA/DHA-rasvaa päivittäin, ja noudattaa kardiologin ohjeita asianmukaisesta käytöstä.

Kun seuraavan kerran käyt tarkastuksessa, kannattaa kysyä kardiologilta neuvoa kalaöljylisien lisäämisestä kuuriisi. Sydämesi kiittää sinua!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku