Miksi mindfulness edistää onnellisuutta?

Published:

Oletko koskaan miettinyt, miten jotkut ihmiset näyttävät säteilevän iloa ja tyytyväisyyttä? Avain piilee usein tarkkaavaisuuden harjoittamisessa. Mindfulness on läsnäoloa ja keskittymistä nykyhetkeen sen sijaan, että mietitään menneisyyttä tai murehditaan tulevaisuutta. Tutkimukset osoittavat, että mindfulness-tekniikoiden sisällyttäminen jokapäiväiseen elämään voi lisätä merkittävästi onnellisuutta ja tyytyväisyyttä elämään.

Miten Mindfulness edistää positiivisuutta?

Miten Mindfulness edistää positiivisuutta?

Mindfulness harjaannuttaa aivomme keskittymään nykyhetkeen. Tämä keskittyminen hillitsee negatiivisia ajatusmalleja, jotka liittyvät menneisyyden katumukseen tai tulevaisuuden ahdistukseen. Kun käytämme vähemmän henkistä energiaa tuottamattomiin ajatuksiin, vapautuu enemmän kapasiteettia myönteisille tunteille.

Mindfulness auttaa meitä myös arvostamaan miellyttäviä kokemuksia täysin niiden tapahtuessa, eikä pitämään niitä itsestäänselvyyksinä. Huomion kiinnittäminen hetkellisiin iloihin, olipa kyse sitten auringon lämmöstä, rakastavasta syleilystä tai suklaatryffelin mausta, lisää nautintoa ja luo positiivisia muistoja.

Stressin vähentäminen on tie onnellisuuteen

Nykypäivän nopeatempoisessa maailmassa stressi tuntuu usein väistämättömältä. Krooninen stressi vie kuitenkin veronsa sekä henkisesti että fyysisesti. Mindfulness-harjoitukset opettavat tekniikoita kehon rentoutumisreaktion aktivoimiseksi. Kun stressi vähenee, yleinen hyvinvointi ja onnellisuus lisääntyvät.

Erityisestimindfulness-meditaation on tieteellisesti todistettu vähentävän stressin merkkejä, kuten korkeaa verenpainetta. Itse asiassa stressiin liittyvän mindfulness-meditaation tutkimus on kasvanut viime vuosina niin paljon, että on olemassa kokonaan uusi ala nimeltä mindfulness-based stress reduction (MBSR)!

Tuomitsemattoman, tietoisuuteen perustuvan tietoisuuden tuominen stressitekijöihin antaa meille mahdollisuuden ottaa etäisyyttä syklisiin ahdistuneisiin ajatuksiin ja tarkastella tilanteita objektiivisemmin. Tämä viljelty etäisyys estää stressitekijöitä karkaamasta käsistä - tämä on keskeinen onnellisuuden taito!

Miten sisällyttää Mindfulness onnellisuuteen?

Mielen kanssa eläminen on opittu taito, joka vaatii säännöllistä harjoittelua esimerkiksi seuraavien hyödyllisten tekniikoiden avulla:

Mindfulness-meditaatio: Istu hiljaa ja kiinnitä ennakkoluuloton tietoisuus hengityksen tuntemuksiin. Headspacen kaltaiset ohjatut audiosovellukset tarjoavat hyödyllisen rakenteen aloittelijoille.

Ruumiin skannaus: Hitaasti ja järjestelmällisesti havaitset tuntemuksia koko kehossa reagoimatta niihin. Ilmaisia vartaloskannausskriptejä löytyy helposti verkosta.

Tietoinen liikkuminen: Jooga, tai chi ja qigong sisältävät ennakkoluulotonta kehotietoisuutta. Harkitse alkeiskurssin käymistä.

Tiedolliset tarkastukset: Arvioi lyhyesti tunteita ja ajatusmalleja useita kertoja päivän aikana. Huomaa reaktiot ilman, että innostut niistä.

CBD-öljy: CBD-öljy voi joidenkin tutkimusten mukaan vähentää ahdistusta ja parantaa keskittymistä. Ota yhteyttä lääkäriin ennen käyttöä.

Tärkeintä on valita muutama mindfulness-tapa ja harjoittaa niitä vähintään 5-10 minuuttia päivässä. Ajan myötä mindfulness helpottuu, mikä osoittaa, miten tämä yksinkertainen tekniikkasarja voi avata elinikäisen tyytyväisyyden!

Aloita luonnollisen ilosi vapauttaminen

Kuten olemme tutkineet, säännöllinen ajan varaaminen mindfulness-harjoituksille opettaa aivot keskittymään nykyhetkeen. Tämä keskittyminen vähentää epäterveellistä menneisyyden pohdiskelua ja huolta tulevaisuudesta. Kun henkistä tilaa vapautuu, luonnollinen ilo ja positiivisuus täyttävät tilan.

Miksi mindfulness edistää onnellisuutta? Koska se tarjoaa taitoja stressin vähentämiseen, aistien nautintojen arvostamiseen ja negatiivisten ajatusmallien välttämiseen. Jos olet valmis hyödyntämään luonnostaan tyytyväistä mielentilaasi, kokeile valita yksi mindfulness-tekniikka, jota voit harjoitella päivittäin. Pidä siitä kiinni, eikä onnellisuus ole kaukana!

Usein kysytyt kysymykset

Mitä on mindfulness?

Mindfulness tarkoittaa huomion kiinnittämistä nykyhetkeen sen sijaan, että ajattelisit menneisyyttä tai murehtisit tulevaisuutta. Tarkkaavaisuus tarkoittaa ajatusten ja tunteiden huomaamista tuomitsematta niitä hyviksi tai huonoiksi. Siihen kuuluu, että olet tietoinen aisteistasi ja kehostasi. Mindfulnessin harjoittaminen tarkoittaa huomion keskittämistä siihen, mitä tapahtuu juuri nyt.

Miten mindfulness voi auttaa minua olemaan onnellisempi?

Tutkimukset osoittavat, että mindfulness-harjoitukset vähentävät stressiä ja lisäävät positiivisuutta. Läsnäolo pysäyttää loputtomat huolestuttavat ajatukset, joten voit nauttia elämän pienistä iloista. Aistien huomioiminen auttaa myös arvostamaan asioita enemmän. Ihmiset, jotka harjoittavat säännöllisesti mindfulnessia, sanovat tuntevansa olonsa rauhallisemmaksi, täytetymmäksi ja omaavansa enemmän energiaa ihmissuhteisiin.

Onko mindfulness hyödyllistä myös lapsille?

Kyllä, mindfulnessin opettaminen lapsille antaa heille taitoja tunteiden hallintaan, keskittymiseen ja elämän haasteiden käsittelyyn. Mindfulness auttaa lapsia rauhoittumaan, kun he ovat vihaisia tai ahdistuneita. Se auttaa heitä myös keskittymään paremmin koulussa. Lapsille suunnatut mindfulness-sovellukset ja -kirjat yksinkertaistavat käsitteitä nuorille mielille. Suosittelen kokeilemaan 5 minuutin ohjattuja meditaatioita yhdessä hauskana perhetoimintana.

Miten voin alkaa olla tarkkaavaisempi, kun olen kiireinen?

Hyvä uutinen mindfulnessissa on se, että sitä voi harjoitella missä ja milloin tahansa - ei tarvita laitteita tai sovelluksia! Kokeile asettaa muistutus pysähtyä ja hengittää 3 syvää henkeä keskittymällä vain siihen, miten ilma liikkuu sisään ja ulos. Huomioi ympärilläsi olevat nähtävyydet, äänet ja tuoksut 1 minuutin ajan kävellessäsi tai jonottaessasi. Nauti muutama suupala välipalaa tai ateriaa ilman puhelimen häiriötekijöitä. Aloita pienestä nopeilla mindfulness-hetkillä päivän aikana.

Mitkä ovat säännöllisen mindfulnessin pitkän aikavälin vaikutukset?

Suuremman onnellisuuden lisäksi tutkimukset yhdistävät tavanomaiset mindfulness-harjoitukset keskittymiskyvyn, muistin, päätöksentekokyvyn, immuunijärjestelmän suorituskyvyn ja unen laadun paranemiseen. Meditoivilla ihmisillä on mitattavissa olevia muutoksia aivojen alueilla, jotka liittyvät positiivisiin tunteisiin, itsensä toteuttamiseen ja stressiin. Mitä enemmän otat mindfulnessin osaksi jokapäiväistä elämääsi, sitä suuremmat ja pitkäaikaisemmat hyödyt ovat.

Milloin on paras vuorokaudenaika mindfulnessille?

Terveysasiantuntijat suosittelevat, että aloitat päiväsi mindfulnessilla, sillä tutkimusten mukaan aamuinen meditaatio auttaa luomaan positiivisen mielialan ja lisää motivaatiota ja tuottavuutta. Kuitenkin milloin tahansa, kun tietoisesti keskität huomiosi nykyhetkeen ilman arvostelua, on "paras aika" mindfulnessille! Ihanteellinen lähestymistapa on lyhyet harjoitellut mindfulness-hetket ripoteltuina koko päivän aikana.

Yhteenveto

Mindfulness tarkoittaa sitä, että eletään tietoisesti nykyhetkessä sen sijaan, että mietitään menneisyyttä tai murehditaan tulevaisuutta. Tutkimukset osoittavat ylivoimaisesti, että mindfulness-harjoitusten sisällyttäminen jokapäiväiseen elämään lisää yleistä hyvinvointia ja onnellisuutta. Mindfulness harjaannuttaa aivojamme keskittymään juuri nyt tapahtuviin aistimuksiin sen sijaan, että ne ajautuisivat tuottamattomien ajatusten vietäväksi. Tämä keskittynyt tietoisuus antaa tilaa positiivisemmille tunteille ja arvostamme päivän aikana pieniä iloja, jotka aiemmin unohdimme, kun huomiomme oli hajamielinen. Säännöllisen tietoisuuden - erityisesti meditaation - on tieteellisesti todistettu aktivoivan rentoutumisreaktioita kehossamme, mikä vähentää tuhoisaa stressiä. Mindfulness auttaa meitä irrottautumaan vaikeista tunteista, joita saatamme kokea, jolloin voimme reagoida selkeämmin ja objektiivisemmin. Jos otamme aikaa vain 5-10 minuuttia päivässä lyhyille mindfulness-tekniikoille, kuten tietoiselle hengitykselle, kehon skannaukselle ja tiedollisille tarkistuksille, aivojemme prosessointi muuttuu ajan mittaan paremmaksi. Kun lapsille opetetaan mindfulness-taitoja, he saavat elintärkeitä työkaluja keskittymiseen, tunteiden säätelyyn ja elämän ylä- ja alamäkien käsittelyyn. Aikuiset, jotka noudattavat pitkäaikaisia mindfulness-tottumuksia, nauttivat parantuneesta muistista, kognitiivisesta suorituskyvystä, immuunijärjestelmän toiminnasta ja unen laadusta sekä tuntevat olonsa rauhallisemmaksi ja kokonaisvaltaisesti tyytyväisemmäksi. Mindfulness-elämä edistää terveitä aivomuutoksia, jotka vahvistavat positiivisuutta ja vähentävät epäterveellistä mököttämistä.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku