Miltä Mindfulness tuntuu?

Published:

Oletko koskaan miettinyt, miltä tuntuu olla tietoinen? Monet ihmiset ovat uteliaita mindfulnessista, mutta eivät ole varmoja siitä, millainen kokemus se todella on.

Läsnäolon tila

Mindfulness on harjoitus, jossa koko tietoisuutesi tuodaan nykyhetkeen. Kun olet tarkkaavainen, virittäydyt tähän ja nyt sen sijaan, että olisit kiinni tulevaisuuden huolimissa tai menneisyyden katumuksessa.

Miltä Mindfulness tuntuu?

Millaista on pudota tietoisuuteen?

Ensimmäinen asia, jonka saatat huomata, on, että mielesi tuntuu vähemmän sekavalta. Sen sijaan, että pommittaisit ajatuksia, tunnet sisäistä hiljaisuutta ja selkeyttä. Sinulla on tilaa ottaa asiat vastaan.

Sinusta tulee myös herkempi aisteillesi. Näkymät, äänet, hajut, maut ja fyysiset tuntemukset tuntuvat rikkaammilta ja elävämmiltä.

Rauhan löytäminen sisältä

Lisääntyneen aistihavainnon lisäksi mindfulness saa usein aikaan rentoutumisen ja rauhallisuuden tunteita.

Sen sijaan, että olisit kireä tai stressaantunut, kehosi ja mielesi tuntuvat rentoutuneilta. Olet uppoutunut nykyhetkeen ja vapautunut monista ahdistavista ajatuksista, jotka yleensä täyttävät pääsi.

Se on melkein kuin astuisi vilkkaalta kaupunkikadulta hiljaiseen temppelipuutarhaan. Siellä on edelleen toimintaa, mutta se tapahtuu tasapainoisen ja tasapainoisen taustan alla.

Tämä suurempi sisäinen rauhallisuus antaa sinulle mahdollisuuden selviytyä haasteista rauhallisemmin ja viisaammin.

Miten CBD-öljy voi parantaa tietoisuutta

CBD-öljy on laillisista hamppukasveista saatu uute, joka joidenkin mielestä tukee heidän mindfulness-harjoituksiaan.

CBD-öljyn yhdisteet ovat vuorovaikutuksessa kehon endokannabinoidijärjestelmän kanssa, joka säätelee prosesseja, kuten kipua, mielialaa, unta ja stressireaktiota. Joillekin ihmisille CBD-öljyn ottaminen ennen mindfulness-meditaatiota edistää ylimääräistä rauhallisuuden ja keskittämisen tunnetta.

Joten jos olet utelias mindfulnessista, kokeile sitä! Etsi rauhallinen tila, istu mukavasti, virittäydy hengitykseesi ja kehoosi ja uppoa nykyhetken kauneuteen.

Yleisiä kysymyksiä mindfulnessista

Jos olet uusi tietoisuustaitojen harrastaja, sinulla on luultavasti joitakin kysymyksiä. Seuraavassa on vastauksia muutamiin yleisiin kysymyksiin:

Mitä hyötyä mindfulnessista on?

Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tutkimuksin perusteltuja hyötyjä ovat stressin väheneminen, tarkkaavaisuuden lisääntyminen, verenpaineen lasku, masennuksen väheneminen ja unen paraneminen.

Miten pääsen alkuun mindfulnessin kanssa?

Se on helppo aloittaa. Varaa päivittäin 5-10 minuuttia aikaa istua hiljaa ja virittäytyä hengitykseen, aisteihin ja nykyhetkeen. Headspacen ja Calmin kaltaisilla sovelluksilla on loistavia aloitusohjelmia.

Milloin on paras aika harjoittaa mindfulness-meditaatiota?

Voit harjoittaa mindfulnessia mihin aikaan päivästä tahansa. Monet ihmiset kuitenkin kokevat, että ensimmäisenä aamulla tai illalla harjoittelu auttaa heitä tuntemaan olonsa maadoittuneeksi ja rentoutuneeksi.

Mitä mindfulness-meditaatio sisältää?

Tyypillinen istunto alkaa istumalla mukavasti ja tuomitsemattomalla tietoisuudella kehon tuntemuksista, ajatuksista, äänistä jne. Hengitä syvään ja anna nykyhetken kehittyä yrittämättä muuttaa mitään.

Kuinka kauan kestää ennen kuin huomaan eron mindfulnessin harjoittelussa?

Useimmilla ihmisillä mindfulnessin myönteiset vaikutukset alkavat näkyä noin 2-4 viikon säännöllisen (päivittäisen) harjoittelun jälkeen. Jos pysyt mukana, mindfulnessilla voi olla syvällisiä pitkäaikaisia vaikutuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiisi.

Lopulliset ajatukset

Mindfulness on tehokas tapa kehittää rauhallisuutta, viisautta ja sisäistä vapautta. Palauttamalla huomiosi toistuvasti nykyhetkeen alat purkaa negatiivisia ajatusmalleja ja selkeyttää näkökulmaasi.

Elämän meluisa henkinen liikenne alkaa hiljentyä. Sen tilalle syntyy keskittyneempi, rauhallisempi tapa olla.

Vaikka se on aluksi joskus haastavaa, mindfulness tuottaa todellisia pitkän aikavälin hyötyjä keholle, mielelle ja hengelle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä mindfulnessista

Seuraavassa on vastauksia joihinkin muihin yleisiin kysymyksiin mindfulness-kokemuksesta ja -harjoituksesta:

Miltä tuntuu olla tietoinen?

Tietoinen oleminen tuntuu rentoutuneelta mutta tietoiselta, sitoutuneelta mutta hiljaiselta. Tunnet, että keskität kevyesti huomiosi mihin tahansa valitsemaasi asiaan - hengitykseesi, aisteihisi, ajatuksiisi. Se tuo helpotusta modernin elämän ylikuormituksesta.

Mitä tapahtuu mindfulness-meditaation aikana?

Mindfulness-meditaatiossa istut hiljaa ja käännät huomiosi nykyhetkeen, jolloin huomaat varovasti tuntemukset, äänet ja ajatukset. Tavoitteena ei ole tyhjentää mieltä, vaan tulla tietoisemmaksi hetkestä toiseen tapahtuvasta kokemuksesta.

Mikä on mindfulnessin harjoittamisen tavoite?

Mindfulness-harjoittelun keskeisiä tavoitteita ovat stressin ja ahdistuksen väheneminen, keskittymiskyvyn lisääntyminen, verenpaineen aleneminen, unen paraneminen, immuunipuolustuksen vahvistuminen ja yleinen hyvinvoinnin lisääntyminen.

Mitkä ovat tietoisuutta haittaavia tekijöitä?

Yleisiä mindfulnessin esteitä ovat: nukahtaminen, hajamielisyys tai tylsistyminen, liiallinen yrittäminen rentoutua, levoton olo tai itsekritiikki keskittymisen ylläpitämisen suhteen. Nämä ovat normaaleja - palauta huomiosi varovasti aina, kun mieli harhailee.

Milloin mindfulnessin hyödyt alkavat?

Tutkimukset osoittavat, että jo 8 viikon säännöllinen mindfulness-harjoitus voi johtaa mitattavissa oleviin muutoksiin, kuten tulehduksen vähenemiseen, tunnereaktiivisuuden vähenemiseen ja keskittymiseen ja myötätuntoon liittyvien aivoalueiden paksuuntumiseen.

Miten mindfulness auttaa mielenterveyttä?

Mindfulness helpottaa mielenterveysongelmia, kuten masennusta, PTSD:tä ja ahdistusta, vähentämällä negatiivisia ajatusmalleja ja tuomalla kokemukseemme rauhallista, reagoimatonta tietoisuutta. Tämä mahdollistaa sen, että taustalla olevat ongelmat tulevat pintaan ja paranevat.

Onko mindfulness hengellinen, uskonnollinen vai maallinen?

Vaikka mindfulnessilla on buddhalaiset juuret, suurin osa nykyaikaisesta mindfulness-koulutuksesta on sekulaaria eikä sillä ole uskonnollisia siteitä. Kuka tahansa voi harjoitella sitä itsehoitotekniikkana hyvinvoinnin ja henkilökohtaisen kasvun edistämiseksi.

Mikä on paras tapa aloittaa mindfulnessin oppiminen?

Hyviä tapoja aloittaa ovat yksinkertaiset hengitystietoisuusharjoitukset, kehon skannaukset lihasten rentouttamiseksi, mindfulness-sovellukset, kuten Headspace/InsightTimer, ja kokeneiden mindfulness-opettajien vetämille tunneille tai retriiteille osallistuminen.

Miten oikeastaan harjoitan mindfulness-meditaatiota?

Etsi rauhallinen paikka, istu pystyasennossa mutta rentona, aseta ajastin lyhyeksi ajaksi ja keskity lempeästi hengitykseen samalla kun huomaat - tuomitsematta - kaikki esiin nousevat tuntemukset, tunteet ja ajatukset.

Toivomme, että nämä mindfulness FAQ:t ovat käsitelleet joitakin yleisiä uteliaisuuden aiheita. Mindfulness vaatii kärsivällisyyttä, mutta tarjoaa valtavia etuja - vähemmän stressiä, enemmän keskittymistä ja enemmän sisäistä hiljaisuutta.

Yhteenveto

Mindfulness on harjoitus, jossa keskitytään tarkoituksellisesti nykyhetkeen sen sijaan, että murehditaan tulevaisuutta tai muistellaan menneisyyttä. Ne, jotka ovat vasta tutustuneet mindfulnessiin, ihmettelevät usein, miltä meditointi ja tietoisen läsnäolon tilan saavuttaminen oikeastaan tuntuu. Tässä artikkelissa tarkastellaan mindfulnessin subjektiivista kokemusta. Meditoidessaan useimmat ihmiset huomaavat ensinnäkin, että heidän mielensä tuntuu vähemmän kiihkeältä ja sekavalta. Sen sijaan, että ajatukset ja henkinen höpötys häiritsisivät heitä jatkuvasti, he tuntevat sisäistä hiljaisuutta, rauhallisuutta ja selkeyttä. Ihmiset kertovat myös, että he ovat enemmän virittyneitä nykyhetken aistikokemuksiinsa - näkymät, tuoksut, maut, kosketukset ja äänet tuntuvat elävämmiltä ja voimakkaammilta. Tämän aistien vahvistumisen ohella mindfulness voi tuoda mukanaan rentoutumisen, rauhallisuuden ja tasapainon tunteita. Keho ja mieli tuntevat olonsa kireyden sijasta levolliseksi. Voit uppoutua täysin elämän virtaukseen, kun se kehittyy minuutti minuutilta, ja vapautua ahdistavien kuvitelmien, katumusten ja projektioiden tyranniasta. Tämä tasapainoinen tila antaa sinulle mahdollisuuden selviytyä haasteista ja ärsykkeistä joustavasti ja tasapainoisesti. Artikkelissa todetaan myös, että joidenkin ihmisten mielestä CBD-öljyn yhdistäminen mindfulness-meditaatioon auttaa edistämään vielä syvempää hiljaisuuden ja keskittymisen tunnetta harmonisoimalla kehon endokannabinoidijärjestelmää. Mindfulness-tutkimus osoittaa, että säännöllinen harjoittelu tuottaa mitattavissa olevia henkisiä ja fyysisiä terveyshyötyjä, kuten tulehduksen, ahdistuksen, emotionaalisen epävakauden ja verenpaineen vähenemisen. Vaikka hetkelliset mindfulness-tilat ovat arvokkaita, vasta pidempiaikainen omistautuminen saa mindfulnessin avaamaan syvällisen parantumisen ja muutoksen.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku