Kuinka aloittaa meditaatio aloittelijoille

Published:

Meditaatio voi tuntua aloittelijoista pelottavalta. Meditaatioharjoituksen aloittamisen ei kuitenkaan tarvitse olla monimutkaista. Joidenkin yksinkertaisten vaiheiden avulla kuka tahansa voi alkaa kokea meditaation monia tieteellisesti todistettuja etuja.

Kuinka aloittaa meditaatio aloittelijoille

Etsi jokin rauhallinen paikka, jossa voit istua tai maata

Kun aloitat meditaatiota, on hyödyllistä harjoitella sitä rauhallisessa, häiriöttömässä ympäristössä. Näin voit keskittyä paremmin sisäänpäin.

Yritä löytää kodistasi rauhallinen tila, jossa voit istua tai maata 10-15 minuuttia ilman häiriötä. Tämä voi olla makuuhuone, kotitoimisto, terassi tai mikä tahansa paikka, jossa voit olla rauhassa.

Oven sulkeminen ja laitteiden sammuttaminen voi minimoida ulkoiset häiriötekijät meditaatioistunnon aikana. Kannattaa myös ilmoittaa huonetovereille, että harjoitat meditaatiota lyhyen aikaa.

Meditaatiolle varattu tila, jossa on tyynyjä, peittoja, kynttilöitä tai suitsukkeita, voi myös auttaa luomaan rentouttavan ilmapiirin, joka edistää meditaatiota.

Asetu mukavaan asentoon

Kun olet löytänyt rauhallisen tilan, mukava asento on avainasemassa. Ihannetapauksessa vartalosi pitäisi olla vakaa ja rento meditoinnin aikana.

Yleisiä meditaatioasentoja ovat mm:

  • Istu ristissä tyynyllä selkä suorana. Tämä on klassinen meditaatioasento, jossa saatat nähdä ihmisiä istumassa. Se auttaa linjaamaan selkärangan.
  • Istu tuolilla jalat lattialla ja selkä suorana. Jos jalkojen ristiin asettaminen lattialla on haastavaa, tuoli tukee selkää.
  • Makaa täysin tai nojaa hieman taaksepäin tyynyjen varaan. Näin keho voi rentoutua täysin, mikä voi auttaa rauhoittamaan mielen.

Vältä lysähtämistä tai vartalon vääntämistä epämukaviin asentoihin, sillä se aiheuttaa fyysistä jännitystä, joka voi häiritä sinua meditoinnin aikana. Sinulle sopivin asento voi vaatia hieman kokeilua.

CBD:tä käytetään usein rentouttamaan sekä kehoa että mieltä meditaation valmistelemiseksi. CBD:n ajankohtaisen voiteen levittäminen ennen meditaatiota voi auttaa fyysisen epämukavuuden kanssa. Ja monet ihmiset kokevat, että CBD-öljypisaroiden ottaminen ennen harjoitusta auttaa rauhoittamaan ajatusten kiihdytystä.

Keskity hengitykseen

Kun asento on valmis, seuraava askel on keskittymiskohdan valitseminen - yleensä hengitys. Hengitykseen keskittyminen auttaa harjaannuttamaan tarkkaavaisuutta ja edistää koko kehon rentoutumista.

Kun aloitat meditoinnin, suuntaa huomiosi fyysiseen tuntemukseen siitä, kuinka ilma liikkuu sisään ja ulos sieraimista. Hengitä nenän kautta, ellei hengitys ole tukossa.

Tarkkaile jokaista täyttä sisään- ja uloshengitystä yrittämättä hallita tai muuttaa hengitystä. Tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta tästä automaattisesta prosessista, joka tapahtuu aina.

Ajatukset tai ulkoiset äänet saattavat kiinnittää huomiosi. Kun näin tapahtuu, palauta huomio varovasti takaisin hengitykseen tuomitsematta itseäsi. Aloita uudelleen seuraavasta hengityskerrasta.

Ole kiltti vaeltaville ajatuksillesi

On täysin normaalia, että huomiosi harhailee monta kertaa meditaation alkaessa. Mieli saattaa täyttyä ajatuksista, jotka liittyvät päivittäisiin velvollisuuksiin, toistaa keskusteluja, tehdä ostoslistoja tai ajautua päiväuniin.

Turhautumisen sijaan harjoittele kärsivällisyyttä ja harhailevan mielen hyväksymistä. Pidä meditaation keskipisteenä pikemminkin harjoitusta, jossa huomio palautetaan varovasti takaisin hengitykseen kuin täydellistä, keskeytymätöntä keskittymistä.

Tiedä myös, että keskittymisen laatu vaihtelee usein luonnollisesti koko meditaatioistunnon ajan. Joinakin hetkinä huomio pysyy tasaisempana kuin toisina.

Meditaation aikana tapahtuva tarkkaavaisuuden nousu ja lasku heijastaa mielen luonnollista rytmiä. Meditaation kautta tutustumme paremmin tähän loputtomaan tietoisuuden virtaan.

Aloita pienestä

Kun aloitat uuden meditaatiotavan, aloita harjoittelu hyvin lyhyillä, vaikka vain 5 minuutin mittaisilla harjoitusjaksoilla. Lyhyt harjoittelu vähentää aloittelijoiden pelkoa ja todennäköisyyttä lopettaa levottomuudesta johtuva meditaatio.

Se luo myös kestävän mallin meditaation integroimiseksi jokapäiväiseen elämään rasittamatta aikataulua liikaa. Kestoa voi hitaasti lisätä, esimerkiksi 5 minuuttia viikossa, kun meditaatio alkaa tuntua mukavammalta.

Monien mielestä meditaation yhdistäminen olemassa olevaan tapaan, kuten aamukahvin ottamiseen, on helppo tapa aloittaa meditaatio ennen päivän alkua. Mihin tahansa meditaatio sopii parhaiten, yritä säilyttää johdonmukaisuus, sillä päivittäinen harjoittelu optimoi hyödyt.

Laajenna hengityksen ulkopuolelle

Kun keskittymiskyky vakiintuu, kokeile laajentaa tietoisuutta hengityksen ulkopuolelle. Hengitys pysyy aina läsnä ankkurina, kun taas huomio kattaa koko kehossa tapahtuvat tuntemukset.

Fyysisten aistimusten tutkiminen kasvattaa mindfulness-taitoja. Herääminen juuri nyt tapahtuvien näköalojen, äänien, tuoksujen, makujen ja kosketusten moninaisuuteen tavanomaisen kokemuksia koskevan henkisen kommentoinnin alapuolella.

Tämä aistien tutkiminen paljastaa rikkaan maailman, joka virtaa jatkuvasti lävitsemme ja ympärillämme ja jää usein huomaamatta. Mindfulness-meditaatio kiinnittää meidät nykyhetkeen ja rauhoittaa tulevaisuuden ahdistusta ja menneisyyden katumusta.

Täydennä meditaatiota joogalla ja päiväkirjalla

Meditaatioharjoitus voidaan aloittaa pienestä lyhyillä istunnoilla, mutta se voi ajan mittaan laajentua moniin tukeviin suuntiin esimerkiksi joogan, luontoretkien ja taidepäiväkirjojen tekemisen avulla. Nämä aktiviteetit ruokkivat tietoisuutta samalla tavalla kuin istumameditaatio, mikä johtaa yhdistettyihin hyötyihin.

Jooga rauhoittaa hermostoa ja parantaa samalla fyysistä terveyttä - tuloksia, joita myös meditaatio edistää. Jooga-asentojen ja -jaksojen suorittaminen kiinnittäen täysi huomio linjaukseen, hengitykseen ja kehon tuntemuksiin on liikkuvaa meditaatiota. Tämä perustuu hiljaisuuden harjoittamiseen.

Ajatusten, tunteiden ja oivallusten kirjaaminen päiväkirjaan meditaatioharjoitusten jälkeen lisää harjoituksesta saatua itsetuntemusta. Päiväkirjapohdinta vahvistaa meditaatiossa vahvistuneen tarkkailijanäkökulman kehittymistä, jotta päivittäisiä stressitekijöitä voidaan hallita viisaammin.

Täydentävien mindfulness-pohjaisten aktiviteettien tutkiminen vahvistaa ja täydentää meditaatioharjoitusta. Kukin niistä tukee toisiaan matkalla kohti ahdistuksen vähenemistä, emotionaalista tasapainoa, itsensä toteuttamista, parempaa keskittymistä ja paljon muuta.

Ole kärsivällinen prosessin kanssa

Uuden meditaatiorutiinin käyttöönotto vaatii sitoutumista myös silloin, kun hyödyt tuntuvat jäävän saavuttamatta. Tiedä, että säännöllinen harjoittelu koko elämän ajan on tehokkaampaa kuin satunnaiset intensiiviset istunnot.

Joinakin päivinä meditaatio sujuu, mieli pysähtyy ja autuaallisia tiloja syntyy tilapäisesti. Toisinaan taas istuminen tuntuu väsyttävältä, levottomalta ja ponnisteluista huolimatta turhalta. Ylämäet ja alamäet ovat taattuja.

Lähesty harjoittelua leikkimielisesti, uteliaisuudella ja tavoitteista irrottautuen. Mitä tulee esiin, kun yksinkertaisesti katselet sisään- ja ulospäin suuntautuvaa hengitystä tänään? Pyrkimysten ulkopuolella, mihin huomiosi vaeltaa, kun sitä ei manipuloida? Mitä avautuu, kun palaat hellästi hengitykseen yhä uudelleen ja uudelleen?

Nämä avoimet kysymykset heijastavat meditaation henkeä - irti päästämistä ja prosessin todistamista. Edistyminen etenee hitaasti odotusten ulkopuolella, mutta muuttaa kuitenkin syvällisesti näkökulmaa. Kärsivällisyys sallii prosessin.

Meditaatiomatkalla ei ole kiinteää määränpäätä. On vain asteittaisia askeleita, jotka rakentuvat toistensa päälle vuosien mittaan ja jotka paljastavat tietoisuuden olevan itse tie. Lempeällä sinnikkyydellä hedelmät seuraavat luonnollisesti perässä.

Pitäisikö sinun jatkaa?

Tähän mennessä olet toivottavasti jo saanut alustavan maistiaisen siitä, mitä meditaatio tarjoaa johdonmukaisen harjoittelun kautta. Pian herää kuitenkin yleisin kysymys - onko päivittäisen meditaatioharjoituksen ylläpitäminen vaivan arvoista?

Aloittelijoiden on helppo hankkia vinkkejä, mutta rentoutumistekniikoiden ja tietoisuuden toteuttaminen on aivan eri asia. Seuraavaksi on siis määriteltävä itse, kannattaako edistyneempi meditaatio, kun harkitsee siirtymistä pidemmälle kuin alkeisvaiheisiin.

Kysy rehellisesti - ovatko nämä ensimmäiset askeleet kohti huomiokoulutusta vaikuttaneet jokapäiväiseen elämään? Tunnetko eroja mielialassa, stressissä, itsetuntemuksessa tai terveydessä? Onko kärsivällisyys vahvistunut hieman tai ovatko negatiiviset ajatusmallit lieventyneet edes hieman viime aikoina?

Jos joitakin todellisia parannuksia on alkanut tapahtua, se vahvistaa, että jatkamisen arvo on valtava. Jatkakaa jo käynnissä olevan viljelyn vaalimista. Mutta jos mitään hyötyä ei vielä näy, harkitse meditaatiotyylin vaihtamista tuomitsematta ennen kuin luovut siitä.

Kokeile muita muotoja, kuten hengitystietoisuutta, ohjattuja meditaatioita, mantran toistoa, visualisointia, kävelymeditaatiota, laulua ja muuta. Kokeile eri menetelmiä, kunnes ne vastaavat tarpeitasi, ja sitoudu sitten. Luota sisäiseen viisauteesi löytääksesi oikean polun.

Vuosituhansien ajan nämä tekniikat ovat auttaneet ihmisiä ympäri maailmaa selviytymään elämän vaikeuksista kehittämällä syvempiä mielen ja kehon välisiä yhteyksiä. Matka alkaa kuitenkin yhdestä askeleesta. Lempeällä kärsivällisyydellä ja asteittaisella harjoittelulla meditaatio palkitsee etsijöitä yhä enemmän ajan myötä.

Älä siis ole vielä huolissasi edistyneistä oppitunneista! Jatka vain alkavan meditaatiotottumuksesi vaalimista. Jatka sitten yksinkertaisesti askel askeleelta. Edistyminen kehittyy, valaisee tietä eteenpäin ja paljastaa, että laajentunut tietoisuus odottaa seuraavan kulman takana, ja seuraavan ja seuraavan kulman takana.

Usein kysyttyjä kysymyksiä meditaation aloittamisesta

Alta löydät aloittelijoiden yleisiä kysymyksiä uuden meditaatioharjoituksen rakentamisesta ja yksinkertaisia, suoraviivaisia vastauksia.

Mikä kellonaika on paras meditaatiolle?

Vaikka meditaatiota voi harjoittaa milloin tahansa, tietyt vuorokaudenajat sopivat useimmille aloittelijoille paremmin. Ihanteellinen istunto riippuu luonnollisesta energiatasostasi.

Jos olet aamuihminen, yritä meditoida pian heräämisen jälkeen, ennen kuin kiireinen mieli alkaa suunnitella päivää. Unesta virtaavat hiljaiset aamuyön tunnit tukevat mukavasti keskittämistä.

Yöpöllöt meditoivat mieluummin myöhemmin illalla, kun vastuualueet ovat rauhoittuneet. Syvempi rentoutuminen syntyy alhaisemman energian aikana, mikä mahdollistaa sisäänpäin suuntautuvan huomion. Aina kun valitset, pyri johdonmukaisuuteen.

Vältä meditoimista suoraan raskaiden, rasvaisten aterioiden jälkeen, sillä ne ohjaavat verenkierron suolistoon ruoansulatusta varten ja jättävät vähemmän energiaa aivoihin. Kevyt välipala ennen meditaatiota tai paastoaminen on hyvä vaihtoehto. Juominen tukee vireystilaa, joten juo vettä.

Mitä vaatteita on parasta käyttää meditoinnin aikana?

Mukavuus on tärkeintä, kun valitset pukua, joka edistää meditaation aikaansaamaa rentoutumista. Löysät, pehmeät kankaat mahdollistavat vaivattoman hengityksen, joka on avain hengitystyötä sisältäviin tekniikoihin.

Esimerkkejä ovat joogahousut, verkkarit, pyjamat, löysät t-paidat, kaftanit ja kaikki muut vaatteet, joissa ei ole rajoittavia vyötärönauhoja. Silkkiset tekstuurit rauhoittavat hermoja ja välittävät rauhoittavaa tuntopalautetta. Paljain jaloin liikkuminen myös maadoittaa energiaa, mikä mahdollistaa syvemmät meditatiiviset tilat.

Pukeudu kerroksittain, jotta voit riisua vaatteet, kun keho lämpenee harjoituksen aikana. Kylmät raajat tai vartalo häiritsevät huomiota. Kylmyyttä vähentävät sukat, sormettomat käsineet ja huivit suojaavat lämpöä, kunnes verenkierto virtaa. Riisu sitten ylimääräiset vaatteet, kun olet uppoutunut meditatiivisiin aaltorytmeihin sisäisesti.

Kaiken kaikkiaan, käytä kaikkea, mikä huokuu helppouden auraa, jotta vaatevalinnat eivät vie mielen tilaa, joka tyhjenee tehokkaiden meditaatioistuntojen aikana. Pidä se yksinkertaisena virtaviivaisilla, mutkattomilla pukeutumisvalinnoilla, jotka hyödyttävät harjoitustasi.

Mitä ohjeita on saatavilla meditaatiorutiinin luomiseen?

Monet aloittelevat meditoijat hyötyvät jonkinlaisesta jäsennellystä ohjauksesta erityisesti silloin, kun he kamppailevat johdonmukaisuuden säilyttämisen kanssa. Usein pelkkä kipinä saa vauhdin kulkemaan.

Oikean lähestymistavan löytäminen edellyttää yksinkertaisesti näytteenottoa, kunnes löydetään, mikä sopii. Opastusta on runsaasti kursseilla, verkko-ohjelmissa, sovelluksissa, videoissa, podcasteissa ja kirjoissa, jotka käsittelevät kaikkea mantran laulamisesta ääniparannukseen ja hengitystyöhön.

Paikalliset sosiaalikeskukset tarjoavat kohtuuhintaisia ryhmätunteja, joissa opetetaan perustavanlaatuisia tekniikoita. Podcastien tai sovellusten ohjattuihin meditaatioihin pudottaminen tarjoaa kannettavaa tukea. YouTube-kanavien seuraaminen rakentaa päivittäistä harjoittelua inspiraation kautta.

Suunnitelmallisen ohjauksen hakeminen kykyjesi kasvaessa edistää kehitystä. Verkko-ohjelmat, joissa on porrastettuja tasoja, suoratoistopalveluja, jäsenyyden vastuullisuus ja henkilökohtainen palaute, auttavat estämään vuosien harjoittelun aikana syntyviä pysähtymisiä monimutkaistumisen ja uutuuksien lisääntymisen avulla.

Ole kärsivällinen kokeillessasi resursseja, ennen kuin odotat, että ne sopivat täydellisesti heti. Anna aikaa resonanssien syntymiselle tutkimuksista tukeviksi ohjausmuodoiksi, jotka edistävät meditaatiotottumusten vakiintumista.

Mitkä elintarvikkeet tai yrtit auttavat meditaation harjoittamisessa?

Tietyt elintarvikkeet ja yrtit sisältävät yhdisteitä, jotka tukevat neurologisia reittejä, jotka edistävät keskittymistä, rauhallisuutta ja itsetuntemusta meditaation aikana.

CBD rauhoittaa ainutlaatuisella tavalla ahdistusta, lievittää tulehdusta ja hillitsee hyperaktiivisuutta. Vihreä tee valmistaa ainutlaatuisella tavalla L-Teaniinia, joka herättää alfa-aivoaaltokuvioita, jotka merkitsevät valppaana rentoutumista ja tarkkaavaisuutta. Tumma suklaa sisältää ainutlaatuisella tavalla Anandamidia, "autuuden molekyyliä", joka saa aikaan virtaustiloja.

Kurkumassa oleva kurkumiini, salvia, omega-3-rasvahapot, monimutkaiset hiilihydraatit ja banaanit edistävät neurotransmitterien tuotantoa, mikä saa aikaan tasaisempaa tarkkaavaisuutta, tunteiden säätelyä ja sisäistä avaruutta. Jotkin elintarvikkeet lisäävät meditaation tehokkuutta, joten harkitse ruokavalion muutoksia.

AdoptinggetElement nostaa istuntoja myös lempeästi ylöspäin. Poltettu frankincense-hartsi tai palo santo -puu harmonisoi. Kirsikka- tai sitruunamelissan yrttiteet aktivoivat parasympaattista rentoutumista ja lisäävät sisäisyyttä. Orgaanisen purukumin pureskelu tehostaa aivoverenkiertoa. Kasvien lisääminen hapettaa sisätiloja.

Jyrkät ruokavalion ja elämäntapojen uudistukset ovat kuitenkin yleensä takapakkia, mikä sabotoi johdonmukaisuutta, joka on parempi rakentaa vähitellen. Kun haluat vahvistusta, lisää pieniä parannuksia tasaisesti huomioiden niiden meditatiiviset vaikutukset. Aloittakaa yksinkertaisesti.

Mikä merkitsee edistymistä meditaatiossa? Miten seuraan kasvua?

Todellinen edistyminen meditaatiossa on muinaisten viisausperinteiden mukaan yhä hienovaraisempaa ja lakkaamatta katkonaista. Jotkin yleiset virstanpylväät merkitsevät kuitenkin polun kulkua.

Ulkoiset merkit, kuten stressitason aleneminen, reaktiivisuuden väheneminen, unen laadun paraneminen, henkisen selkeyden lisääntyminen ja syvenevä myötätunto itseä ja muita kohtaan, osoittavat, että tietoisuus laajenee harjoituksen myötä.

Sisäisiin signaaleihin virittäytyminen palvelee myös seuraavia asioita: metatietoisuuden vahvistuminen, jotta ajatuksia voidaan tarkkailla eikä samaistua tarinoihin, spontaanit oivallusten lataukset, ruumiillinen läsnäolo, joka kestää pidempään päivän mikromomenteissa, ja tunne pysyvästä "kodista" sisällä.

Laadullisten tunteiden lisäksi pidä harjoituspäiväkirjaa, johon kirjataan istunnon pituus, häiriötekijät, tunteet ja elämän minimuutokset, jotka rohkaisevat edistymisen näkyvyyttä. Aloita mindfulness-kalenteri, johon merkitään mielialan asteikot viikosta toiseen.

Vuosien mittaan edistyminen tapahtuu akuuttien sisäisten seismisten muutosten ja lähes näkymättömien vähittäisten uudelleen kytkentöjen kautta, jotka yhdistyvät vähitellen kohti heräämistä. Sekä dramaattiset huiput että hienovaraiset laaksot edistävät yhtä lailla kypsymistä. Katsokaa hiljaista, näkymätöntä ohjausta.

Kauanko kestää ennen kuin huomaat meditaation tulokset?

Uudet tulokkaat odottavat usein välittömiä stressinpoistoja, selkeyspiikkejä ja autuuden aaltoja ensimmäisistä meditaatioyrityksistä. Koska kyseessä on monimutkainen neurologinen uudelleenvalmennusprosessi, hyödyt ilmenevät kuitenkin hitaasti asteittaisen uppoutumisen kautta.

Syvälle juurtuneiden hermostollisten assosiaatioiden ja tunnemallien pysyvä muuttaminen vaatii kärsivällisyyttä ja harjoitteluun sitoutumista huomattavan pitkän ajan kuluessa yhdistämällä hienovaraisia muutoksia. Odotukset nopeista ratkaisuista saattavat aiheuttaa turhautumista.

Kuitenkin yksinkertaiset parannukset näkyvät, kun lyhyen mutta tiheän istuntojakson aloittaa noin kahden viikon ajan, kuten parempi keskittyminen työhön, vähemmän reaktiivinen ajattelu ja nopeampi toipuminen järkyttyneisyydestä. Säilytä kohtuulliset tavoitteet kestävien hyötyjen saavuttamiseksi.

Noin sadan päivän päivittäisen, orgaanisesti virtaavan harjoittelun jälkeen kimmoisuus paranee huomattavasti. Hiljennä mieli, viljele johdonmukaisuutta, joka kypsyttää hedelmät oikeaan aikaan. Dominopalikat kaatuvat yllättäen sen jälkeen, kun piilossa olevat uudelleenjärjestelyt muodostavat uusia linjauksia.

Tulkaa juuri sellaisena kuin olette, tavatkaa harjoitella vilpittömästi vastaanottamaan avautuvia hetkiä. Käyttäkää aloittelijan ajattelutapaa uudistumisen jatkuvien syklien kautta. Jopa edistyneet harjoittajat palaavat perusasioihin ja kyselevät naiivisti. Edistystä on salaa runsaasti, ja se paljastaa iloisia paljastuksia aikanaan.

Nykyhetki pitää sisällään kaiken sen, että pakolliset alkuvaiheet itävät lopulta ihmeellisiksi meditatiivisiksi kukinnoiksi, jotka tuoksuvat elämänmatkallasi suloisemmiksi alati syvenevän tietoisuuden kautta. Mutta kylväkää siemenet ensin yksinkertaisesti niiden itsensä vuoksi. Katsokaa sitten, kuinka elämän puutarha kasvaa.

Yhteenveto

Meditaatiotavan aloittaminen tukee henkistä ja fyysistä hyvinvointia, mutta aloittelijat eivät useinkaan tiedä, mistä aloittaa. Rauhallisen tilan ja mukavan istuma-asennon löytäminen luo pohjan keskittymiselle sisäänpäin. Hengityksestä tulee ankkuri, joka löysää samaistumista ajatuksiin tarkkailemalla niiden tulemista ja menemistä. Täydellisen keskittymisen yrittäminen on usein turhauttavaa, sen sijaan palaa hellästi hengitykseen, kun mieli harhailee ilman tuomitsemista. Ole kärsivällinen itsesi kanssa ja aloita pienestä, vaikka vain 5-10 minuutista päivässä. Lisää hitaasti istuntojen pituutta, jotta voit jatkaa hermoratojen uudelleenkytkentää ja tukea stressin vähentämistä, emotionaalista tasapainoa, itsetuntemusta, keskittymistä ja paljon muuta. Istumisharjoituksen täydentäminen joogalla, luontokävelyillä tai päiväkirjamaisella kirjoittamisella tukee kasvavaa tietoisuutta. Elämän mittainen asteittainen omistautuminen paljastaa meditaation valtavan transformatiivisen voiman, joka parantaa elämänlaatua huomattavasti tietoisuuden kohottamisen kautta. Seuraa asteittaista edistymistä seuraamalla laadullisia tunteita, kuten tyyneyttä ja kärsivällisyyttä, tai kirjaamalla ylös istuntojen aikana ilmeneviä häiriötekijöitä ja tunteita. Odota realistisesti, että tuloksia syntyy asteittain kuukausien ja vuosien kuluessa. Pysy rohkaistuneena muistaen, että jokainen istunto kasvattaa hermostollista vauhtia, joka johtaa heräämiseen.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku