Lattialla nukkumisen edut

Published:

Lattialla nukkumisen mahdolliset hyödyt

Jotkut uskovat, että lattialla nukkuminen tarjoaa erilaisia terveyshyötyjä, kuten selkärangan paremman linjauksen ja hartioiden jännityksen vähenemisen. Tämä voi parantaa yleistä unenlaatua ja lievittää painepisteiden aiheuttamaa epämukavuutta pehmeään patjaan verrattuna. Tässä jaksossa käsittelemme näitä mahdollisia etuja tarkemmin.

lattialla nukkumisen edut

Selkärangan parempi linjaus pinnan jäykkyyden ansiosta

Kovalla alustalla, kuten lattialla, nukkuminen voi antaa selkärangallesi kiinteämmän tuen kuin perinteinen patja voi tarjota. Tämän vuoksi uskotaan, että lattialla nukkuminen voi parantaa selkärangan linjausta, koska se säilyttää sen luonnollisen kaarevuuden lepäämisen aikana. Selkärangan hyvä linjaus ei ainoastaan vähennä lihaksiin ja nivelsiteisiin kohdistuvaa rasitusta, vaan myös minimoi nikamavälilevyihin kohdistuvaa rasitusta, jotka ovat vastuussa iskujen vaimentamisesta liikkeiden tai iskujen aikana päivittäisten toimintojen aikana.

Vähennetty olkapään jännitys lisää mukavuutta

Sen lisäksi, että lattialla nukkuminen edistää selkärangan oikeaa linjausta, se voi myös vähentää hartioiden jännitystä pinnan jäykkyyden ansiosta. Tämä vähentää mahdollisuuksia pään, niskan ja olkapäiden välille syntyviin virheasentoihin, jotka liittyvät yleensä kyljellään nukkuviin, jotka käyttävät liian pehmeitä patjoja tai tyynyjä, joiden alla ei ole riittävää tukirakennetta. Minimoimalla olkapäiden rasitusta johdonmukaisen asettelun avulla suhteessa ympäröiviin anatomisiin rakenteisiin (esim. rintakehään) henkilöt, jotka valitsevat tämän lähestymistavan, saattavat kokea ajan mittaan lisääntyneen mukavuuden tason, mikä saattaa johtaa unen yleisen laadun paranemiseen.

 • Parempi unen laatu: Selkärangan paremman linjauksen ja hartioiden jännityksen vähenemisen yhdistelmä voi edistää levollisempaa ja miellyttävämpää yöunta. Yhdenmukainen asento suhteessa ympäröiviin anatomisiin rakenteisiin voi mahdollisesti parantaa unen yleistä laatua, mikä on tärkeää hyvän terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.
 • Painepisteen helpotus: Pehmeää patjaa käytettäessä syntyvien painepisteiden aiheuttamia epämukavuutta voi lievittää lattialla nukkuminen. Lattian kiinteä pinta jakaa kehon painon tasaisesti, mikä vähentää paineita tietyillä alueilla, kuten lantiolla tai hartioilla(lähde).

Yhteenvetona voidaan todeta, että lattialla nukkuminen voisi mahdollisesti tarjota etuja, kuten selkärangan paremman linjauksen ja hartioiden jännityksen vähenemisen, mikä lisäisi mukavuutta lepojaksojen aikana ja mahdollisesti myös helpottaisi perinteisiin patjoihin liittyviä yleisiä ongelmia (esim. painepisteiden kehittyminen). On kuitenkin tärkeää tunnustaa, että nämä todennäköiset edut perustuvat pääasiassa henkilökohtaisiin kertomuksiin; lisätutkimukset olisivat tarpeen ennen kuin tehdään lopullisia päätöksiä niiden tehokkuudesta laajemmissa ryhmissä tai olosuhteissa.

Huolimatta mahdollisista eduista, kuten selkärangan paremmasta asennosta ja hartioiden kevyemmästä rasituksesta, tarvitaan lisää tieteellisiä tutkimuksia, jotta lattialla nukkumisen tehokkuus voidaan täysin arvioida. Siksi on tärkeää ottaa huomioon lattialla nukkumista tukevan näytön puute, ennen kuin teet päätöksiä unirutiineistasi.

Lattialla nukkumisen etuja tukevan tieteellisen näytön puute

Lattialla nukkumisen etuja tukevan tieteellisen näytön puute

Vaikka jotkut väittävät hyötyvänsä lattialla nukkumisesta, väitteiden tueksi ei ole tieteellistä näyttöä. Useimmat tutkimukset, jotka on tehty makuualustoista ja niiden vaikutuksesta yleiseen hyvinvointiin, ovat keskittyneet pääasiassa eri kovuusasteisiin patjoihin.

Lattialla nukkumisen hyödyistä on saatavilla rajoitetusti tieteellistä tutkimusta.

Vaikka anekdoottiset todisteet viittaavat lattialla nukkumiseen liittyviin mahdollisiin etuihin, kuten selkärangan parempaan linjaukseen ja hartioiden jännityksen vähenemiseen, tätä käytäntöä on tutkittu vain vähän tieteellisissä tutkimuksissa. Näin ollen on epävarmaa, onko suorassa maassa nukkumisella merkittäviä parannuksia unen laatuun tai kivunlievitykseen verrattuna muunlaisiin alustoihin.

Keskivahvat patjat osoittautuivat tehokkaammiksi selkäkivun lievittämisessä

Toisin kuin lattialla nukkumisesta saatavista hyödyistä saadut rajalliset tiedot, useat tutkimukset ovat osoittaneet, että keskikovilla patjoilla on parempi tuki ja mukavuus selkäkivuista kärsiville henkilöille. Johtavassa lääketieteellisessä aikakauslehdessä The Lancet julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että keskikovilla patjoilla nukkuneet osallistujat raportoivat vähemmän epämukavuutta kuin ne, jotka käyttivät kiinteämpiä tai pehmeämpiä vaihtoehtoja. Tämä havainto osoittaa, että sopivan patjan valitseminen saattaa olla fyysisen epämukavuuden lievittämisen kannalta hyödyllisempää kuin kovan lattian valitseminen.

 • Lattialla nukkuvat voivat hyötyä lisäpehmusteista: Jos harkitset siirtymistä nukkumaan suoraan kotisi pinnalla, mutta olet edelleen huolissasi mahdollisista haitoista, jotka johtuvat riittämättömästä pehmusteesta vartalosi alla lepojaksojen aikana - harkitse investoimista patjanpäälliseen tai muihin tukeviin pehmustemateriaaleihin. Nämä tuotteet voivat tarjota lisämukavuutta, mutta samalla voit hyödyntää lattialla nukkumiseen liittyviä mahdollisia etuja.
 • Kokeileminen on avainasemassa: Koska yksilölliset mieltymykset ja tarpeet vaihtelevat huomattavasti, on tärkeää kokeilla erilaisia makuualustoja ennen kuin tekee pitkän aikavälin sitoumuksia. Kokeile erilaisia patjan lujuusasteita, mukaan lukien nykyisen sänkysi asettaminen suoraan maahan väliaikaiseksi ratkaisuksi - tämä voi auttaa sinua määrittämään, tarjoaako kovalla alustalla nukkuminen todella parannuksia yleiseen hyvinvointiin juuri sinun tilanteessasi.

Koska tieteellinen näyttö lattialla nukkumisen hyödyistä on vähäistä, on tärkeää, että tätä käytäntöä harkitsevat henkilöt punnitsevat huolellisesti vaihtoehtojaan ja neuvottelevat terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, jos he kokevat jatkuvaa epämukavuutta tai kipua lepojaksojen aikana. Viime kädessä sopivimman makuualustan löytäminen, joka on räätälöity erityisesti yksilön yksilöllisten vaatimusten mukaan, tuottaa todennäköisesti parempia tuloksia kuin vaihtoehtoisiin menetelmiin, kuten suoraan kovalla lattialla lepäämiseen, liittyvien anekdoottisten väitteiden noudattaminen.

Vaikka lattialla nukkumisesta ei ole tieteellistä näyttöä, on tärkeää ottaa huomioon puhtausnäkökohdat, kun nukutaan lattialla. Imuroi ja lakaise valittu alue säännöllisesti ja pidä lattiat puhtaina.

Puhtausnäkökohtia lattialla nukuttaessa

Puhtausnäkökohtia lattialla nukuttaessa

Vaikka jotkut saattavat pitää lattialla nukkumista hyödyllisenä, on tärkeää ottaa huomioon puhtaus ja hygienia, kun otat tämän nukkumistavan käyttöön. Lattiat voivat kerätä enemmän likaa ja pölyä kuin muut kodin osat, joten on tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin puhtaan nukkumisympäristön varmistamiseksi hyvän terveyden kannalta. Tässä jaksossa keskustelemme siitä, miten voit ylläpitää puhdasta ympäristöä lepäämistä varten vaarantamatta hyvinvointiasi.

Imuroi ja lakaise säännöllisesti valittu alue puhtaaksi.

Jotta makuutilasi pysyisi mahdollisimman puhtaana, ota tavaksi imuroida ja lakaista säännöllisesti. Tämä auttaa poistamaan kertyneet pölyhiukkaset, allergeenit, lemmikkieläinten karvat (tarvittaessa) ja muut roskat, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti hengityselimistöösi tai yleiseen terveyteesi unen aikana. Lisäksi ilmanpuhdistimen käyttö huoneessa, jossa aiot nukkua lattialla, voi parantaa ilmanlaatua entisestään poistamalla ilmassa olevia epäpuhtauksia.

Pidä lattiat puhtaina epäjärjestyksestä

Tilan siisteyden säilyttäminen lattialla nukkuessa edellyttää, että tila on puhdas. Varmista, että valitsemasi alueen lähellä ei ole tavaroita - kuten kenkiä tai vaatteita - jotka saattavat kerätä ylimääräistä likaa tai levittää bakteereja ajan mittaan. Lattian pitäminen puhtaana epäjärjestyksestä ei ainoastaan paranna hygieniastandardeja, vaan se myös vähentää kompastumisvaaraa yöaikaan, jolloin näkyvyys voi olla rajoitettu hämärän vuoksi.

Säilytä asianmukainen vuodevaatehygienia

 • Pese vuodevaatteet säännöllisesti: Varmista, että kaikki lakanat, peitot ja tyynyliinat, joita käytetään nukuttaessa suoraan lattialla, pestään vähintään kerran viikossa kuumalla vedellä (mieluiten vähintään 130°F) pölypunkkien ja bakteerien tuhoamiseksi.
 • Käytä patjasuojaa: Jos käytät ohutta makuualustaa tai futonia, investoi laadukkaaseen, vedenpitävään patjasuojaan. Tämä auttaa estämään lian, allergeenien ja kosteuden kertymisen makuualustallesi ja pidentää samalla sen käyttöikää.
 • Vältä syömistä sängyssä: Ruoan nauttiminen lattialla sijaitsevan nukkumispaikan lähellä voi houkutella tuholaisia, kuten muurahaisia tai torakoita. Jos haluat ylläpitää siisteysvaatimuksia ja minimoida tuholaisten aiheuttamat mahdolliset terveysriskit, vältä aterioiden tai välipalojen syömistä lattialla nukkumapaikkasi läheisyydessä.

Näiden puhtausnäkökohtien sisällyttäminen päivittäisiin rutiineihisi on tärkeää optimaalisen hygienian ylläpitämiseksi, kun päätät nukkua lattialla. Imuroimalla ja lakaisemalla säännöllisesti valitsemasi alueen, pitämällä lattiat puhtaina epäjärjestyksestä ja varmistamalla, että noudatat asianmukaisia vuodevaatehygieniakäytäntöjä - kuten pesemällä lakanat usein kuumalla vedellä - voit luoda mukavan ympäristön lepäämiseen tinkimättä kuitenkaan yleisestä hyvinvoinnista.

Maassa nukkuessasi on tärkeää pitää ympäristö tahrattomana, jotta unesi olisi virkistävää ja nautinnollista. Lisäksi olemassa olevien patjojen käyttäminen ilman sängynrunkoja voi tarjota samanlaisia etuja ja mahdollistaa silti asianmukaisen ilmankierron niiden alla.

Vaihtoehtoiset vaihtoehdot - patja suoraan maahan tai ilman runkoa

Vaihtoehtoiset vaihtoehdot - patja suoraan maahan tai ilman runkoa

Jos olet utelias lähempänä maata olemisen mahdollisista eduista, mutta et ole vielä valmis siirtymään kokonaan kovalle alustalle, on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Yksi tällainen vaihtoehto on perinteisen patjan asettaminen suoraan maahan sängynrungon sijasta. Tämä lähestymistapa voi tarjota samanlaisia mahdollisia etuja selkärangan linjaukseen liittyen ilman, että sinun tarvitsee nukkua epämiellyttävän jäykällä pinnalla.

Hyödyntämällä olemassa oleva patja ilman sängyn runko samanlaisia vaikutuksia varten

Jos haluat kokeilla tätä menetelmää, irrota patjasi nykyisestä sängyn kehyksestä ja aseta se lattialle. Saatat huomata, että tämä asetelma antaa tarpeeksi lujuutta ja tukea, mutta tarjoaa silti jonkin verran mukavuutta lisäävää pehmustusta. Monet tätä lähestymistapaa kokeilleet ihmiset raportoivat parantuneesta unenlaadusta sekä vähentyneistä selkäkivuista tai -vaivoista verrattuna aiempiin koholla oleviin nukkumisjärjestelyihin.

Oikean ilmankierron merkitys patjan alla

Kun valitset tämän vaihtoehtoisen ratkaisun, on tärkeää varmistaa riittävä ilmankierto patjan alla, jotta estät homeen kehittymisen ajan myötä. Home voi muodostua, koska ilmavirtaus on rajoittunut, kun kaksi kiinteää materiaalia (lattia ja patja) ovat lähekkäin. Näiden ongelmien välttämiseksi kannattaa harkita patjan nostamista hieman lattiatasosta, jos mahdollista, esimerkiksi puulavojen tai erityisesti suunniteltujen patjatelineiden avulla.

 • Säilytä siisteys: Aivan kuten lattialla nukuttaessa, patjan ympärillä ja alla olevan alueen pitäminen puhtaana on tärkeää hyvien hygieniastandardien ylläpitämiseksi. Imuroi ja lakaise alue säännöllisesti pölyn ja lian kertymisen estämiseksi.
 • Tarkista homeen merkit: Erityisesti kosteissa ympäristöissä tai jos patja on kärsinyt vesivahingosta. Jos huomaat merkkejä homeen kasvusta, puutu asiaan välittömästi puhdistamalla kyseinen alue ja varmistamalla asianmukainen ilmankierto jatkossa.
 • Pyöritä patjaa: Varmista, että patjaa kierrätetään muutaman kuukauden välein, jotta se pysyy tasaisesti kuluneena ja tukee. Näin voit pidentää sen käyttöikää ja tarjota samalla tasaisen mukavuuden koko käytön ajan.

Näiden parhaiden käytäntöjen noudattaminen, kun käytät perinteistä patjaa maassa, voi auttaa varmistamaan, että voit hyödyntää lattialla nukkumiseen liittyviä mahdollisia etuja uhraamatta liikaa mukavuutta tai vaarantamatta kielteisiä terveysvaikutuksia vääränlaisen asennuksen tai huollon vuoksi. Kokeilemalla erilaisia nukkumisjärjestelyjä, kuten tätä, voit löytää lähestymistavan, joka sopii parhaiten yksilöllisiin tarpeisiisi ja mieltymyksiisi ja edistää samalla unen yleistä laatua ja selkärangan terveyttä.

Maassa nukkuminen ilman sängyn runkoa voi tarjota samanlaisia etuja kuin suoraan lattialla nukkuminen, mutta on tärkeää varmistaa, että patjan alla on asianmukainen ilmankierto. Joillekin ihmisille tämä ei kuitenkaan välttämättä ole sopiva ratkaisu, ja heidän olisi siksi tutkittava muita mahdollisuuksia.

Kenen tulisi välttää lattialla nukkumista?

Kenen tulisi välttää lattialla nukkumista?

Vaikka lattialla nukkumisesta voi olla joillekin hyötyä, se ei sovi kaikille. Tiettyjen henkilöiden tulisi välttää tätä käytäntöä mahdollisten terveysriskien tai epämukavuuden vuoksi. Tässä jaksossa keskustelemme erityisryhmistä, joiden tulisi pidättäytyä lattialla nukkumisesta, ja tutkimme vaihtoehtoisia nukkumisratkaisuja.

Raskaana olevat naiset ja uudet äidit

Raskaana olevien naisten olisi vältettävä lattialla nukkumista, koska se voi rasittaa heidän kehoaan kohtuuttomasti erityisesti raskauden myöhemmissä vaiheissa; jämäkämpi patja on suositeltavampi, koska se antaa riittävän tuen aiheuttamatta ylimääräistä rasitusta. Kiinteämpi patja olisi parempi vaihtoehto, jotta se antaisi riittävästi tukea aiheuttamatta ylimääräistä rasitusta tänä kriittisenä aikana. Vastaavasti uudet äidit tarvitsevat kunnon lepoa toipuakseen synnytyksestä ja huolehtiakseen vastasyntyneistä; siksi heidän olisi valittava mukava makuualusta, joka edistää hyvää ryhtiä ja lievittää painepisteitä.

Seniorit ja ihmiset, joilla on verenkiertoon liittyviä ongelmia

Iäkkäiden henkilöiden liikuntakyky on usein heikentynyt, ja heillä voi olla vaikeuksia nousta ylös kovalta lattialta sen jälkeen, kun he ovat olleet pitkään makuulla. Lisäksi ikääntyneet ovat alttiimpia nivelkivuille, joita voi pahentaa se, että he nukkuvat jatkuvasti lattian kaltaisella jäykällä alustalla. Niille, joilla on verenkierto-ongelmia, kuten suonikohjuja tai syviä laskimotukoksia, jalkojen kohottaminen lepäämisen aikana on välttämätöntä - mikä voi osoittautua vaikeaksi, jos yrittää nukkua suoraan maassa.

Ohut tyyny Käyttäjät: Pystyyn: Mahdolliset selkärangan rasitusriskit

 • Sivunukkujat: Jos käytät ohutta tyynyä nukkuessasi lattialla kyljellään, pääsi saattaa kallistua alaspäin kohti olkapäätäsi, mikä johtaa niskan rasitukseen ajan mittaan. Paksumpien tyynyjen tai erityisesti kylkiunille suunniteltujen tyynyjen valitseminen voi auttaa ylläpitämään selkärangan oikeaa linjausta ja ehkäisemään epämukavuutta.
 • Vatsamakuiset nukkujat: Niskan ja selkärangan paine voi kasvaa, jos nukkujat nukkuvat lattialla ohuella tyynyllä. Harkitse vielä ohuemman tyynyn tai ei lainkaan tyynyn käyttöä, jotta tämä riski minimoituu ja samalla saavutetaan jonkinasteinen mukavuus.

Yhteenvetona voidaan todeta, että on tärkeää ottaa huomioon yksilölliset tarpeet ja terveydentila, ennen kuin päätät, sopiiko lattialla nukkuminen sinulle. Jos kuulut johonkin edellä mainituista ryhmistä, olisi parasta tutkia vaihtoehtoisia vaihtoehtoja, kuten investoida kiinteämpään patjaan tai mukauttaa nykyistä nukkumisasentoasi (esim. asettaa patja suoraan maahan) sen sijaan, että ottaisit riskin mahdollisista haitoista nukkumalla kovilla lattiapinnoilla.

Mahdollisten riskien vuoksi raskaana olevien naisten ja tuoreiden äitien tulisi välttää lattialla nukkumista. On tärkeää siirtyä vähitellen sängyssä nukkumisesta lattialla nukkumiseen, jotta se olisi helpompaa.

Siirtyminen sängystä lattialla nukkumiseen

Jos harkitset siirtymistä perinteisestä sängystä lattialla nukkumiseen, on tärkeää siirtyä vähitellen ja harkitusti. Tämä prosessi auttaa kehoasi sopeutumaan helpommin ja lisää todennäköisyyttä, että saat mahdollisia hyötyjä, kuten selkärangan paremman linjauksen ja hartioiden jännityksen vähenemisen.

Asteittainen siirtymäprosessi helpottaa sopeutumista

Sen sijaan, että aloitat lattialla nukkumisen pää edellä, yritä helpottaa sitä useiden öiden tai jopa viikkojen aikana. Aloita makaamalla lyhyitä aikoja joogamatolla, ohuella patjalla tai makuupussilla lattialla päiväsaikaan, jolloin voit pysyä valppaana mahdollisten epämukavuuksien varalta. Lisää vähitellen tätä aikaa, kunnes tunnet olosi tarpeeksi mukavaksi kokeillaksesi kokonaista yöunta lattialla.

Asentojen ja tyynyn sijoittelun kokeileminen

Ihanteellisen nukkuma-asennon löytäminen on ratkaisevan tärkeää, kun siirryt sängystä lattialla nukkumiseen. Jotkut ihmiset kokevat helpotusta tavanomaisissa asennoissaan (esimerkiksi kylkiunet), mutta toiset saattavat tarvita säätöjä, koska kovat lattiat ovat kovempia kuin pehmeämmät patjat. Kokeile eri asentoja, kuten selkä-, vatsa- tai kylkiasentoja, ja käytä tyynyjä, jotka on sijoitettu strategisesti optimaalisen tuen saavuttamiseksi.

 • Selällään nukkuvat: Aseta ohut tyyny pään ja niskan alle, jotta se tukee päätä ja niskaa aiheuttamatta rasitusta; harkitse tarvittaessa toisen pienen tyynyn asettamista polvien alle.
 • Sivunukkujat: Valitse hieman paksumpi tyyny kuin selällään nukkuvilla, jotta selkäranka pysyy suorana.
 • Vatsamakuiset nukkujat: Vältä tyynyn käyttöä pään alla, sillä se voi rasittaa niskaa ja selkärankaa; kokeile sen sijaan tyynyn asettamista lantion alle vähentämään alaselän alueelle kohdistuvaa painetta.

Sen lisäksi, että kokeilet nukkumisasentoja ja tyynyjä, harkitse venyttely- tai joogaharjoitusten sisällyttämistä rutiineihisi. Tämä auttaa parantamaan joustavuutta ja lihasvoimaa sekä mahdollisesti lievittämään sängystä lattialla nukkumiseen siirtymiseen liittyvää epämukavuutta.

Unen laatua koskevien odotusten mukauttaminen

Kun siirryt sängystä lattialla nukkumiseen, on tärkeää mukauttaa fyysisten tekijöiden lisäksi myös unen laatua koskevia henkisiä odotuksia. Toiset taas saattavat huomata nukkuvansa jatkuvasti paremmin tai huonommin riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistä ja terveydentilasta. Ole kärsivällinen tämän prosessin aikana - anna itsellesi aikaa sopeutua uuteen ympäristöön ennen kuin teet johtopäätöksiä siitä, onko lattialla nukkuminen oikea valinta pitkällä aikavälillä.

Siisteyden ylläpitäminen siirtymäkauden aikana

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on varmistettava, että siisteys pysyy ensisijaisena tavoitteena koko siirtymäkauden ajan imuroimalla tai lakaisemalla säännöllisesti valitut alueet, jotka ovat vapaita pölyhiukkasista ja allergeeneista, jotka voivat vaikuttaa kielteisesti hengitysteiden terveyteen, jos ne jätetään valvomatta pitkiä aikoja, jolloin ne ovat makaamassa suoraan maanpinnan tasoilla, kuten lattioilla, matoilla, räsymatoilla jne.(lähde). Pidä sotkuisuus mahdollisimman vähäisenä ja ylläpidä järjestettyä tilaa, joka edistää levollista unta yö toisensa jälkeen.

Usein kysytyt kysymykset lattialla nukkumisen eduista

Onko lattialla nukkumisesta mitään hyötyä?

Kyllä, lattialla nukkumisella on joitakin mahdollisia etuja. Yksi eduista on selkärangan parempi linjaus, joka johtuu pinnan jäykkyydestä. Lisäksi lattialla nukkuminen voi vähentää hartioiden jännitystä, mikä voi parantaa mukavuutta. Näitä väitteitä tukeva tieteellinen näyttö on kuitenkin vähäistä. On tärkeää pitää yllä puhtautta ja ottaa huomioon henkilökohtaiset terveystekijät ennen lattialla nukkumiseen siirtymistä.

Saako lattialla nukkua joka päivä?

Lattialla nukkuminen päivittäin voi sopia terveille henkilöille, jotka pitävät sitä mukavana ja hyödyllisenä. Tiettyjen ryhmien, kuten raskaana olevien naisten, äskettäin synnyttäneiden äitien, vanhusten ja verenkierto-ongelmista kärsivien henkilöiden tulisi kuitenkin välttää tätä käytäntöä. Varmista puhdas ympäristö ja siirry vähitellen sängystä lattialla nukkumiseen, jotta sopeutuminen on helpompaa.

Miksi japanilaiset nukkuvat lattialla?

Japanilaiset nukkuvat perinteisesti tatamimatoilla, jotka ovat tukevia mutta hieman pehmustettuja pintoja, jotka on valmistettu kudotuista oljista tai muista materiaaleista. Tämä tapa juontaa juurensa kulttuurisesta uskosta yksinkertaisuuteen, käytännöllisyyteen ja tilaa säästäviin suunnitteluperiaatteisiin perinteisissä japanilaisissa kodeissa. Tatamimatot antavat tukea ja ovat silti mukavampia kuin kovat lattiat.

Miksi on parempi nukkua lähempänä maata?

Nukkuminen lähempänä maata voi edistää selkärangan oikeaa linjausta tarjoamalla kiinteämmän pinnan, joka estää selän liiallisen vajoamisen tai kaareutumisen levon aikana. Lisäksi matalammat sängyt tai patjat, jotka asetetaan suoraan kiinteille pinnoille, voivat parantaa ilmankiertoa ja vähentää allergeeneja, mikä edistää terveellisempää nukkumisympäristöä.

Päätelmä

Vaikka voidaankin väittää, että lattialla nukkumisesta voisi olla tiettyjä etuja, kuten selkärangan parempi linjaus ja hartioiden rasituksen väheneminen, näiden väitteiden tueksi ei ole juurikaan tieteellistä näyttöä. On tärkeää ottaa huomioon puhtausnäkökohdat, kun valitaan tämä nukkumisvaihtoehto, ja joidenkin henkilöiden tulisi välttää sitä kokonaan. Niille, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan sitä, asteittainen siirtyminen ja asentojen ja tyynyn sijoittelun kokeileminen voivat kuitenkin helpottaa sopeutumista.Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku