Author: Luke Sholl
About the author
A picture of Luke Sholl
Lukella on yli vuosikymmenen kokemus CBD- ja kannabinoiditekstien kirjoittamisesta. Hän toimii Cibdolin sekä muiden kannabinoidijulkaisujen johtavana toimittajana tarjoten tosiasiallista, todisteisiin pohjautuvaa sisältöä. Hänen mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat CBD:n lisäksi fitness, ravitsemus ja sairauksien ehkäisy.
Read more.

Miten Säilyttää CBD-öljyä Oikeaoppisesti?

CBD-öljy on siis astunut elämääsi ja muodostaa osan päivittäisistä rutiineistasi. Mahtava juttu! Mutta tiedätkö miten säilyttää CBD-öljysi siten, että se pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa hyödylliset ominaisuutensa mahdollisimman pitkään säilyttäen?

Miten säilyttää CBD-öljyä?

CBD-öljyn asianmukainen säilyttäminen ei ole vaikea tehtävä. Se koostuu kolmesta elementistä, jotka huomioimalla varmistat sen säilymisen parhaassa mahdollisessa kunnossa mahdollisimman pitkään.

• Valo

Ymmärtääksemme valon vaikutuksen CBD:hen, tulee meidän ymmärtää ensin miten valo toimii. Näkyvä valo on vain pieni osa elektromagneettisen spektrin säteistä. Nämä säteet ovat ympärillämme koko ajan ja joka paikassa, mutta silmämme erottavat niistä vain murto-osan. Esimerkiksi auringonvalo koostuu suurelta osin näkyvästä valosta, mutta sen spektrin molemmissa päissä myös aallonpituuksia, infrapuna- ja ultraviolettisäteily, jotka putoavat ihmissilmän aistimien taajuuksien ulkopuolelle.

Ultraviolettien valosäteiden aallonpituus, eli tuttavallisemmin UV-säteily on korkean intensiteetin säteilyä näkyvän spektrin violetissa päässä – josta nimikin juontaa juurensa. UV-säteet eivät ole haitallisia vain iholle, vaan ne hajottavat merkittävissä määrin myös CBD:tä molekyyleihin osuessaan. Tämän välttämiseksi CBD-öljy tulisikin aina säilyttää pimeässä paikassa, kuten kaapissa tai jääkaapissa.

• Ilma

Ilma koostuu monimutkaisesta sekoituksesta erilaisia molekyylejä kuten typpi, happi ja hiilidioksidi. Näitä erityisesti happi on tuhoisaa CBD:n kannalta. CBD-öljy säilyttää ominaisuutensa merkittävästi pidempään, mikäli se säilytetään ilmatiiviissä astiassa.

• Lämpötila

Korkea lämpötila on kolmas CBD:n hajoamiseen merkittävissä määrin vaikuttava tekijä. Estääksesi kallisarvoisten molekyylien turhan tuhoutumisen, tulisi CBD-öljy säilyttää alle 21 °C lämpötilassa. Pitkäaikaiseen säilytykseen myös pakastin on oiva vaihtoehto, sillä jäädyttäminen ei vaikuta heikentävästi CBD-öljyn ominaisuuksiin. Pakastaminen ei kuitenkaan ole tarpeen normaalioloissa, sillä CBD-öljyn käyttöikä on varsin pitkä, eikä sulattaminen ja pakastaminen tuo hyötyjä sitä säännöllisesti käytettäessä.

Voiko CBD-öljyä säilyttää jääkaapissa?

Jääkaappi on yksi parhaista mahdollisista paikoista CBD-öljyn säilyttämiseen. Se on viileä, pimeä ja ilmatiivis. Viileä lämpötila auttaa suojaamaan terpeenejä ja kannabinoideja, mutta älä säikähdä, mikäli öljyn rakenne muuttuu. Tällaisessa tilanteessa sinun tarvitsee vain ravistella pulloa hyvin ennen jokaista annostelua. Öljyn rakenteen hajoaminen alhaisessa lämpötilassa on tunnettu ilmiö, eikä se vaikuta CBD:n tehoon millään tavalla.

Miten pitkään CBD-öljy säilyy?

CBD-öljy on hajoava tuote, joten se ei säily ikuisesti edes avaamattomana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tuotteen hajoamisesta tulisi huolestua liikaa, sillä oikein säilytetyn CBD-öljyn tulisi säilyä noin 6 kuukautta ilman tehon heikkenemistä. Itse öljy säilyy käyttökelpoisena myös tämän jälkeen, mutta sen aktiiviset komponentit rupeavat hajoamaan.

Yli 6 kuukauden säilytyksen jälkeen on mahdollista, että CBD-öljyn väri alkaa hiljalleen muuttua asteittain tummentuen. Tuote on edelleen turvallinen nautittavaksi, mutta aktiivisten komponenttien hajotessa hiljalleen on mahdollista, että annostusta tulee nostaa toivottujen vaikutusten saamiseksi. Kaikkiin Cibdolin CBD-tuotteisiin on painettu parasta ennen päivä. Päiväys löytyy niin tuotteen paketista kuin itse pullostakin.

Mikä on paras tapa muiden CBD-tuotteiden säilyttämiseen?

• CBD-kapselit

CBD-kapselit sisältävät CBD-öljyä, mutta niiden säilytyssuositukset eroavat varsinaisesta öljystä muutamalla tavalla. Toisin kuin pullossa vapaana loiskuva öljy, ovat CBD-kapselit rakenteellisesti suojassa hapen aiheuttamia tuhoja vastaan geelikapselin kuoren alla. Mikäli haluat varmistaa parhaan mahdollisen säilyvyyden, sijoita kapselit valolta suojattuun astiaan. CBD-kapselit säilyvät hyvin esimerkiksi pimeässä kaapissa tai vetolaatikossa.

• CBD-lisäravinteet

CBD:tä ja muita niitä tukevia komponentteja sisältävät lisäravinteet kannattaa säilyttää viileässä, pimeässä ja ilmatiiviissä paikassa UV-säteiltä suojassa. Parhaan mahdollisen suojan saamiseksi sijoita CBD-lisäravinteet ilmatiiviiseen astiaan jääkaappiin.

• CDB-voiteet

Useimmat CBD-voiteet myydään keskipitkään ja pitkään säilytykseen suunnitelluissa pakkauksissa. Parhaan säilyvyyden takaamiseksi noudata kuitenkin muille tuotteille suositeltuja ohjeita paikan suhteen. Viileä, kuiva ja valolta suojattu säilytyspaikka takaa parhaan lopputuloksen.

Miten säilyttää CBD-öljyä – yhteenveto

Noudattamalla tässä artikkelissa suositeltuja säilytyskäytäntöjä varmistat kallisarvoisen kannabinoidin säilymisen tuoreena ja tehokkaana mahdollisimman pitkään. Ota huomioon ilma, valo ja lämpötila, eikä suurempia ongelmia pitäisi esiintyä.

Löytyykö kotoasi sopiva paikka CBD:n säilytykseen? Tule tutustumaan Cibdolin verkkokaupan tarjontaan. Meiltä löydät huippulaadun CBD-öljyt, -voiteet, -lisäravinteet ja muut tuotteet. Jos taas kaipaat lisätietoa CBD:stä ja sen hyödyistä, kannattaa tutustua kokoamaamme CBD-tietosanakirjaan, jonka artikkelit vastaavat mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Tuotehaku