Author: Luke Sholl
About the author
A picture of Luke Sholl
Lukella on yli vuosikymmenen kokemus CBD- ja kannabinoiditekstien kirjoittamisesta. Hän toimii Cibdolin sekä muiden kannabinoidijulkaisujen johtavana toimittajana tarjoten tosiasiallista, todisteisiin pohjautuvaa sisältöä. Hänen mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat CBD:n lisäksi fitness, ravitsemus ja sairauksien ehkäisy.
Read more.

Miten Säilyttää CBD-öljyä Oikeaoppisesti?

CBD-öljy on siis astunut elämääsi ja muodostaa osan päivittäisistä rutiineistasi. Mahtava juttu! Mutta tiedätkö miten säilyttää CBD-öljysi siten, että se pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa hyödylliset ominaisuutensa mahdollisimman pitkään säilyttäen?

Miten säilyttää CBD-öljyä?

CBD-öljyn asianmukainen säilyttäminen ei ole vaikea tehtävä. Se koostuu kolmesta elementistä, jotka huomioimalla varmistat sen säilymisen parhaassa mahdollisessa kunnossa mahdollisimman pitkään.

• Valo

Ymmärtääksemme valon vaikutuksen CBD:hen, tulee meidän ymmärtää ensin miten valo toimii. Näkyvä valo on vain pieni osa elektromagneettisen spektrin säteistä. Nämä säteet ovat ympärillämme koko ajan ja joka paikassa, mutta silmämme erottavat niistä vain murto-osan. Esimerkiksi auringonvalo koostuu suurelta osin näkyvästä valosta, mutta sen spektrin molemmissa päissä myös aallonpituuksia, infrapuna- ja ultraviolettisäteily, jotka putoavat ihmissilmän aistimien taajuuksien ulkopuolelle.

UV-säteet ovat voimakkaita säteitä, jotka ovat näkyvän spektrin violetin pään takana (siksi niiden nimi on "ultravioletti"). UV-säteet eivät ole pahaksi vain ihollemme - ne myös edistävät merkittävästi CBD:n hajoamista. Jos haluat suojella CBD-öljyäsi valon hajoamiselta, varmista, että säilytät sitä pimeässä paikassa, kuten kaapissa.

• Ilma

Ilma koostuu monimutkaisesta sekoituksesta erilaisia molekyylejä kuten typpi, happi ja hiilidioksidi. Näitä erityisesti happi on tuhoisaa CBD:n kannalta. CBD-öljy säilyttää ominaisuutensa merkittävästi pidempään, mikäli se säilytetään ilmatiiviissä astiassa.

• Lämpötila

Korkeat lämpötilat ovat toinen tekijä, joka voi hajottaa nuo kaikki tärkeät CBD-molekyylit. Säilyttääksesi sen eheyden sinun tulisi säilyttää CBD-öljyä huoneenlämmössä (18 °C - 28 °C). Pitkäaikaista säilytystä varten tuotteen sijoittaminen jääkaappiin ei ole huono idea, eikä se vahingoita CBD-öljyäsi.

Tästä huolimatta CBD-öljyllä on runsas säilyvyysaika, ja jos aiot käyttää sitä säännöllisesti, pakastaminen ja pakastamisen purkaminen ei ole kätevää.

Voiko CBD-öljyä säilyttää jääkaapissa?

Paras säilytyspaikka on itse asiassa keittiön kaappi, koska se on pimeä, riittävän viileä ja ilmatiivis.

Jääkaappi on hyvä paikka säilyttää CBD-öljyä, jos et aio käyttää tuotetta välittömästi. Viileämmät lämpötilat auttavat suojaamaan välttämättömiä terpeenejä ja kannabinoideja, mutta älä ylläty, jos öljy alkaa erottua. Jos näin käy, varmista, että ravistat voimakkaasti ennen jokaista käyttökertaa. Luonnollinen erottuminen viileämmissä lämpötiloissa ei vahingoita CBD:n tehoa millään tavalla.

Miten pitkään CBD-öljy säilyy?

CBD-öljy on hajoava tuote, joten se ei säily ikuisesti edes avaamattomana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tuotteen hajoamisesta tulisi huolestua liikaa, sillä oikein säilytetyn CBD-öljyn tulisi säilyä noin 6 kuukautta ilman tehon heikkenemistä. Itse öljy säilyy käyttökelpoisena myös tämän jälkeen, mutta sen aktiiviset komponentit rupeavat hajoamaan.

Yli 6 kuukauden säilytyksen jälkeen on mahdollista, että CBD-öljyn väri alkaa hiljalleen muuttua asteittain tummentuen. Tuote on edelleen turvallinen nautittavaksi, mutta aktiivisten komponenttien hajotessa hiljalleen on mahdollista, että annostusta tulee nostaa toivottujen vaikutusten saamiseksi. Kaikkiin Cibdolin CBD-tuotteisiin on painettu parasta ennen päivä. Päiväys löytyy niin tuotteen paketista kuin itse pullostakin.

Mikä on paras tapa muiden CBD-tuotteiden säilyttämiseen?

• CBD-kapselit

CBD-kapselit sisältävät CBD-öljyä, mutta niiden säilytyssuositukset eroavat varsinaisesta öljystä muutamalla tavalla. Toisin kuin pullossa vapaana loiskuva öljy, ovat CBD-kapselit rakenteellisesti suojassa hapen aiheuttamia tuhoja vastaan geelikapselin kuoren alla. Mikäli haluat varmistaa parhaan mahdollisen säilyvyyden, sijoita kapselit valolta suojattuun astiaan. CBD-kapselit säilyvät hyvin esimerkiksi pimeässä kaapissa tai vetolaatikossa.

• CBD-lisäravinteet

CBD:tä ja muita niitä tukevia komponentteja sisältävät lisäravinteet kannattaa säilyttää viileässä, pimeässä ja ilmatiiviissä paikassa UV-säteiltä suojassa. Parhaan mahdollisen suojan saamiseksi sijoita CBD-lisäravinteet ilmatiiviiseen astiaan jääkaappiin.

• CDB-voiteet

Useimmat CBD-voiteet myydään keskipitkään ja pitkään säilytykseen suunnitelluissa pakkauksissa. Parhaan säilyvyyden takaamiseksi noudata kuitenkin muille tuotteille suositeltuja ohjeita paikan suhteen. Viileä, kuiva ja valolta suojattu säilytyspaikka takaa parhaan lopputuloksen.

Miten säilyttää CBD-öljyä – yhteenveto

Noudattamalla tässä artikkelissa suositeltuja säilytyskäytäntöjä varmistat kallisarvoisen kannabinoidin säilymisen tuoreena ja tehokkaana mahdollisimman pitkään. Ota huomioon ilma, valo ja lämpötila, eikä suurempia ongelmia pitäisi esiintyä.

Löytyykö kotoasi sopiva paikka CBD:n säilytykseen? Tule tutustumaan Cibdolin verkkokaupan tarjontaan. Meiltä löydät huippulaadun CBD-öljyt, -voiteet, -lisäravinteet ja muut tuotteet. Jos taas kaipaat lisätietoa CBD:stä ja sen hyödyistä, kannattaa tutustua kokoamaamme CBD-tietosanakirjaan, jonka artikkelit vastaavat mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Tuotehaku