Karlien Sleperin matka vuoden 2022 talviolympialaisiin

Last updated:

Published:

Karlien Sleper talviolympialaisiin

Karlien Sleper on matkalla kohti elämänsä suurimpia kilpailuja – tavoiteltuja vuoden 2022 talviolympialaisia Pekingissä. Jatka lukemista ottaaksesi selvää Sleperin matkasta kohti yhden hengen rattikelkkailun menestystä ja kaikista haasteista, jotka siintävät yhä horisontissa.

Ensikosketus Kiinaan

Talviolympialaisten lähestyessä kovaa vauhtia on Karlien Sleper määrätietoisempi kuin koskaan. Hänen täytyy paitsi olla elämänsä parhaassa fyysisessä kunnossa, mutta myös kunnollinen henkinen valmistautuminen on elintärkeää. Tämä ei ole mikä tahansa kilpailu. Ensi vuonna hän tulee kisaamaan maailman parhaita yhden hengen rattikelkkailijoita vastaan Kiinassa.

Onneksi hän on saanut jo ensikosketuksensa rataan hiljattain tapahtuneen matkan seurauksena. Tuolloin hän pääsi näkemään tilat, kelkkailureitin sekä olympiakylän. "Kiinan rakentama rata näyttää upealta", Sleper selittää. "Rataan liitetty merkitys on myöskin hyvin kaunis, sillä se on rakennettu lohikäärmeen muotoon, mikä symboloi onnekkuutta, menestymistä, voimakkuutta ja jaloutta."

Kun tarjolla on katto, jonka alla katsojat voivat kävellä koko radan pituudella sekä kuvankaunis maisema Yanqing alueesta, on vaikeaa kuvitella paineita, jotka kohdistuvat urheilijoihin kisapäivänä. Mutta kun se päivä koittaa, tulevat kaikkien katseet olemaan urheilijoissa, jotka kisaavat ultimaattisesta palkinnosta, pääsystä palkintosijalle. Karlien on optimistinen testattuaan rataa jo itse:

"Se on melkoisen pitkä rata, joka on helppo oppia. Kaikkia neljää jalasta ei ole vaikeaa saada alas ja huippuvauhdin ollessa 116 km/h ei rata ole erityisen vaarallinenkaan.

Vuoden 2022 talviolympialaisiin karsiutuminen

Vaikka Karlien onkin testannut jo radan omakätisesti, täytyy hänen silti karsiutua mukaan vuoden 2022 helmikuussa järjestettäviin talviolympialaisiin. Hän ei kuitenkaan ole huolissaan, sillä tietää täsmälleen, mitä tarvitaan olympialaispaikan nappaamiseen. "Olen tällä hetkellä elämäni parhaassa kunnossa ja jopa aikaeroväsymyksestä kärsivänä teen jatkuvasti uusia henkilökohtaisia ennätyksiä. Avainasia on, tietenkin harjoitella niin paljon kuin mahdollista."

Karsinnat ja harjoittelu

Tämä mielessä pitäen aikoo Sleper osallistua kisoihin, vaikka ne eivät olisikaan osa NOC*NSF:n (Alankomaiden olympiakomitean) vaatimuksia. "Jokaisessa mahdollisessa tapahtumassa kelkkaileminen asettaa minut huomattavasti parempaan asemaan verrattuna urheilijoihin, jotka harjoittelevat ainoastaan maailmancupia varten."

Karlienin loppuvuoden 2021 kilpailuaikataulu on varsin toiminnantäyteinen hänen ollessa matkalla kohti maailmancupin karsintoja. Koko kilpailulista pitää sisällään seuraavat tapahtumat:

• 26. marraskuuta – 5. joulukuuta 2021 (Winterbergin euroopancup)
• 6.–12. joulukuuta, 2021 (Winterbergin maailmancup)
• 3.–9. tammikuuta 2022 (Winterbergin maailmancup)
• 10.–16. tammikuuta 2022 (Maailmancup + euroopanmestaruuskisat St. Mortizissa).

Lyhyen joululoman jälkeen palaa Sleper kelkkansa ohjaksiin viimeisiä kilpailujaan varten. Jos kaikki menee hyvin, suuntaa hän takaisin Pekingiin päätapahtumaa varten:

• 2.–14. helmikuuta 2022 (Pekingin talviolympialaiset).

Kohti unelmia Cibdolin kanssa

Karlien on parhaassa mahdollisessa kunnossa juuri nyt ja asetettuaan tavoitteensa tiukasti kohti olympiamenestystä, emme epäile lainkaan, etteikö hän suoriutuisi parhaan kykynsä mukaan. Olemme äärimmäisen ylpeitä tämän Cibdol-sanansaattajan tähänastisista saavutuksista ja varmoja siitä, että hän karsiutuu mukaan olympialaisiin tehdäkseen rattikelkkailu-unelmistaan totta. Nyt voimme vain todeta: Onnea matkaan! Kannustamme sinua joka matkan vaiheessa!

Haluatko pysyä kärryillä Karlienin olympialaismatkasta? Seuraa häntä Instagramissa, tutustu hänen henkilökohtaiseen blogiinsa sekä pidä silmällä Cibdolin viimeisimpiä uutisartikkeleita.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku