Palautuskäytäntö

Me Cibdolilla haluamme varmistaa, että asiakaskokemuksesi on paras mahdollinen. Jos et ole täysin tyytyväinen ostokseesi, on sinulla mahdollisuus palauttaa se 14 kalenteripäivän kuluessa sen vastaanottamisesta toimitusosoitteeseesi.

Maksut

- Cibdol ei veloita maksua kortiltasi ennen kuin tuotteesi on lähetetty matkaan. Jos haluat peruuttaa tilauksesi ennen kuin tämä tapahtuu, ota meihin yhteyttä niin pian kuin mahdollista.

Palautusehdot

- Kaikki tuotteet tulee palauttaa niiden alkuperäispakkauksissaan sinetöityinä, avaamattomina, käyttämättöminä ja vaurioitumattomina (jos koskee kyseistä tuotetta).

Tuotteen palauttaminen

Jos haluat palauttaa tuotteen, ota yhteyttä asiakaspalvelutiimimme jäseneen sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Tuote voidaan palauttaa vain, kun siitä on sovittu asiakaspalvelutiimimme jäsenen kanssa. Jos tuote on saapunut perille vaurioituneena, lähetämme mielellämme sinulle korvaavan tuotteen, kun olemme saaneet alkuperäisen tuotteen ja tarkastaneet sen. Sinun täytyy ilmoittaa meille halustasi palauttaa tuote 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Asiasta sovittuasi täytyy sinun sitten palauttaa se meille seuraavan 14 päivän sisällä.

Palautusosoite:

Kerkdijk-Zuid 13b

5492 HW Sint-Oedenrode

Alankomaat

Säilyvyysaika

Tuotteesi säilyvyysaika löytyy pullosta. Kullakin yksittäisellä CBD-öljypullolla on omat säilyvyysaikansa, joten katso oman öljysi säilyvyys tuotteestasi.

Korvaavat tuotteet

Jos tuotteesi oli vaurioitunut sinulle saapuessaan, täytyy sinun ilmoittaa tästä meille 7 kalenteripäivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta osoitteeseesi. Voit käyttää yllä mainittua sähköpostiosoitetta ilmoittaaksesi meille vaurioista (kuvien kera). Kun tuote on lähetetty meille takaisin, tutkimme sen ja lähetämme tarvittaessa korvaavan tuotteen.

Kuinka toimia viallisten tuotteiden kanssa

Jos tuote on sen vastaanottaessasi vaurioitunut, ota siitä välittömästi kuvia. Varmista, että tuotteet on pakattu turvallisesti ja kestävästi postitusta varten. Kun olet sopinut asiasta asiakaspalvelumme kanssa, voit lähettää tuotteet meille tarkistettaviksi.

Hyvitykset

Jos hyvitystä on pyydetty asiakaspalvelun kanssa hyväksytyn varastollemme palautuksen perusteella, tulee henkilökuntamme jäsen tutkimaan tuotteen varmistaakseen sen täyttävän edellä mainitut ehdot. Jos tuote hyväksytään tarkastuksen aikana, tullaan hyvitys tarjoamaan sinulle kaupassa käytettävän hyvitysrahan muodossa tai alkuperäistä maksutapaasi käyttäen, jos mahdollista.


Huomioi:
- Asiakkaalle kertyvät palautusmaksut eivät ole hyvitettäviä, ellei tuote ole saapunut hänelle vaurioituneena.
Asiakaspalvelu on meille tärkeä asia, joten jos et ole tyytyväinen tuotteeseesi, haluamme kuulla tästä palautetta. Ota meihin yhteyttä osoitteessa [email protected].


Tuotehaku