Miten harjoitella Mindfulness ahdistusta varten

Published:

Tunnetko olevasi ahdistuksen vallassa? Et ole yksin.

Hyvä uutinen on, että mindfulness-harjoitukset voivat auttaa vähentämään ahdistusoireita. Mindfulness on tietoisuuden ylläpitämistä nykyhetkestä avoimesti, uteliaasti ja hyväksyvästi. Tutkimusten mukaan mindfulness alentaa tehokkaasti ahdistuneisuutta ja parantaa yleistä hyvinvointia.

Tässä postauksessa opit yksinkertaisia mutta tehokkaita mindfulness-tekniikoita, joiden avulla voit rauhoittua ja lievittää ahdistusta. Pienellä harjoittelulla nämä menetelmät voivat muuttaa elämäsi.

Miten Mindfulness auttaa ahdistukseen?

Miten Mindfulness auttaa ahdistukseen?

Ennen kuin paneudumme tekniikoihin, on tärkeää ymmärtää , miksi mindfulness on tehokas ahdistuneisuuden hoidossa.

Mindfulness opettaa meitä keskittymään nykyhetkeen. Ahdistus syntyy usein tulevaisuudesta murehtimisesta tai menneisyyden märehtimisestä. Kun tarkkaavaisuus ohjaa huomiomme jatkuvasti nykyhetkeen, se pysäyttää ahdistusta aiheuttavat ajatukset.

Lisäksi mindfulness opettaa meitä tarkkailemaan ajatuksiamme ja tunteitamme ilman tuomitsemista. Opimme tunnistamaan ahdistuksen, kun se ilmenee, mutta vältämme arvostelemasta itseämme siitä. Tämä vähentää ahdistuksen häiritsevää valtaa meihin.

Lopuksi, mindfulness kasvattaa itsetuntemusta ahdistuksen laukaisevista tekijöistä. Ajan myötä ymmärrät tilanteet, jotka yleisesti herättävät ahdistusta, ja voit hallita niitä paremmin.

Tutustutaan nyt 5 helppoon mindfulness-menetelmään, joilla voit lievittää ahdistusta läsnäolon, hyväksynnän ja oivalluksen avulla.

1. Hengityksen tietoisuus

Hengitys on aina mukanamme, joten se on täydellinen mindfulness-ankkuri ahdistuksen lievittämiseen.

Tässä on yksinkertainen hengitysharjoitus:

 • Etsi mukava istuin, sulje silmäsi ja hengitä syvään.
 • Aseta toinen käsi vatsan ja toinen rinnan päälle. Hengitä hitaasti sisään nenän kautta ja tunne, kuinka hengitys laajentaa vatsaa ja sitten rintaa.
 • Hengitä hitaasti ulos supistettujen huulten kautta, jolloin rintakehä ja vatsa tyhjenevät.
 • Keskitä huomio täysin jokaisen sisään- ja uloshengityksen fyysisiin tuntemuksiin.
 • Kun mielesi harhailee, keskity varovasti takaisin hengitykseen.

Tavoittele 5-10 minuuttia päivässä. Ole kärsivällinen ja tuomitsematta aina, kun häiriötekijät häiritsevät. Ajan myötä tämä yksinkertainen käytäntö voi luoda tilaa ahdistuksen laukaisevien tekijöiden ja reaktioiden välille, mikä tuo helpotusta.

Hengitykseen keskittyvä mindfulness häiritsee ahdistusta aktivoimalla kehon rentoutumisreaktion. Se vahvistaa myös läsnäolon ja tyyneyden hermoratoja.

Jatka lukemista oppiaksesi 4 muuta ahdistusta vähentävää mindfulness-tekniikkaa.

2. Kehon skannausmeditaatio

Kehon skannaaminen kehittää koko kehon läsnäoloa - ruumiillista tietoisuutta, joka torjuu ahdistusta.

Näin voit harjoitella:

 • Mene makuulle ja sulje silmäsi. Huomaa sisään- ja uloshengityksesi koko pituus.
 • Kiinnitä huomio vasemman jalan varpaiden fyysisiin tuntemuksiin. Huomaa pistely, sykkiminen ja jännitys arvostelematta.
 • Etene hitaasti vasemman ja oikean jalan, nilkkojen, sääriluun, polvien, reisien, lonkkien jne. läpi, skannaten osa kerrallaan.
 • Jos ahdistus häiritsee keskittymistäsi, palauta huomio varovasti kehon tuntemuksiin.

Tavoittele 10-20 minuuttia päivässä. Ajan myötä kehon skannaaminen kehittää tietoisuustaitoa, joka auttaa pitämään läsnäoloa, kun ahdistusta ilmenee. Näin voimme oikosulkea ahdistusreaktion.

Tieteelliset tutkimukset vahvistavat, että kehon skannaaminen vähentää ahdistusta aktivoimalla parasympaattisen hermoston rentoutumista ja vaimentamalla samalla huolta aiheuttavaa aivotoimintaa.

3. Ahdistuksen itsensä tiedostaminen

Tässä mindfulness-harjoituksessa käytetään itse ahdistuneisuuden tuntemuksia meditaation keskipisteenä.

Tässä ovat vaiheet, kun ahdistus herää:

 • Huomaa ahdistusoireet kehossasi reagoimatta tai tuomitsematta. Laajenna tietoisuutta niin, että se kattaa myös sydämen tykyttelyn, kireän rintakehän, huimauksen ja raajojen vapinan.
 • Tutki ahdistusta huolellisesti - sen aistimuksen rakenne, väri, lämpötila, tiheys, koko. Ole utelias sitä kohtaan.
 • Kuvittele, että hengität ahdistuksen epikenttään ja sitten hengität siitä ulos ajatuksellisesti.

Tämä riisuu ahdistuksen häiritsevän voiman aseista ystävystymällä sen vastustamisen sijaan. Uteliaisuuden kehittäminen ahdistusta kohtaan itse asiassa rauhoittaa aivojen emotionaalisia hälytyssignaaleja.

Tutkimukset osoittavat, että ahdistus on vähemmän ylivoimainen, kun suhtaudumme siihen läsnäololla ja rauhallisuudella. Tämä rakentaa pitkäaikaista ahdistuksen sietokykyä.

4. Mindfulness jokapäiväisessä elämässä

Mindfulnessin sisällyttäminen jokapäiväisiin toimintoihin moninkertaistaa sen ahdistusta lievittävät hyödyt.

Voit valita rutiinitehtäviä - hampaiden pesu, jonottaminen, tiskaaminen - mielen tarkkaavaisuuden ankkureiksi. Näin:

 • Kun teet valittua toimintaa, siirrä huomio täysin aistimuksiin ja fyysisiin liikkeisiin.
 • Jos ahdistus tunkeutuu, huomioi kehon signaalit ja keskity sitten itse toimintaan liittyviin aistimuksiin - hajuihin, ääniin, kosketukseen, liikkeisiin.

Tutkimukset vahvistavat, että epäviralliset mindfulness-harjoitukset vähentävät ahdistusta ja lisäävät samalla elämäntyytyväisyyttä ja joustavuutta. Hyödyt kertyvät, kun päivittäiset hetket täytetään säännöllisesti tietoisella läsnäololla.

5. Rakastava ystävällisyys -meditaatio

Tämä mindfulness-harjoitus aktivoi kehon ja mielen tiloja, jotka torjuvat ahdistusta.

Tässä ovat vaiheet:

 • Etsi mukava istuma-asento, silmät kiinni. Visualisoi sydänkeskuksesi.
 • Toista jokaisella sisäänhengityksellä henkisesti positiivisia lauseita, kuten "olkoon minä onnellinen".
 • Kuvittele uloshengityksessä, että nämä ominaisuudet leviävät sydämestäsi koko kehoosi.
 • Muutaman minuutin kuluttua siirrä mantra koskemaan läheisiä, yhteisön jäseniä tai kaikkia ihmisiä.

Tutkimukset osoittavat, että rakkaudellinen meditaatio vähentää dramaattisesti ahdistusta ja lisää samalla sosiaalisia yhteyksiä ja tukea - keskeisiä resilienssitekijöitä. Se korvaa uhkaan keskittyvät mielentilat sisäisellä rauhalla.

Mitä enemmän läsnäoloa, itsestä huolehtimista ja myötätuntoa meihin iskostuu jokapäiväisessä elämässä mindfulnessin avulla, sitä vähemmän ahdistus voi tarttua meihin. Jo 10 minuutin sitoutuminen päivässä tuo syvällistä ja kestävää helpotusta.

Ole samalla ystävällinen itsellesi - ahdistus on kehittynyt evoluution selviytymismekanismiksi. Mindfulnessin avulla voimme hitaasti kytkeä tämän hälytysreaktion uudelleen signaaliksi läsnäolosta ja mahdollisuudesta.

Integroi Mindfulness kestävää muutosta varten

Siinä on viisi tutkittua mindfulness-menetelmää ahdistuksen lievittämiseksi:

 1. Hengitys-fokus
 2. Ruumiin skannaus
 3. Ystävystyminen Ahdistus
 4. Epävirallinen käytäntö
 5. Rakastava ystävällisyys

Vaikka 10 minuuttia virallista meditaatiota on ihanteellinen, yksi minuutti tietoista hengittämistä tai läsnäoloa ruuhkassa jumissa ollessa voi myös muokata koko päiväsi.

Jatkuvuus on avainasemassa. Aivan kuten lihaksen vahvistaminen, myös tietoisuutta ja joustavuutta edistävät hermoradat muotoutuvat lempeän, jatkuvan harjoittelun avulla ajan mittaan - ei voimakkaiden harjoittelukertojen avulla. Ole kärsivällinen prosessin kanssa.

Vahvistetaan mindfulness-tottumuksia:

 • Merkitse muistutukset kalenteriin, jotta voit harjoitella johdonmukaisina aikoina.
 • Lataa sovelluksia, kuten Calm tai Insight Timer, ohjausta varten.
 • Liity paikallisiin meditaatioyhteisön tapaamisiin
 • Pidä mindfulness-päiväkirjaa

Kun ahdistus tuntuu ylivoimaiselta, suuntaa huomio yksinkertaisesti seuraavaan hengitykseen, askeleeseen tai silmänräpäykseen. Näin palaat turvalliseen nykyhetkeen - ainoaan paikkaan, jossa elämää tapahtuu ja jossa voi tehdä viisaita valintoja.

Rentoutumalla jatkuvasti elävään nykyhetkeen tietoisuudella, ahdistus menettää häiritsevän otteensa ja muuttuu pitkällä aikavälillä paljon helpommin hallittavaksi. Sisäinen rauha ja avaruus korvaavat ahdistuksen.

Jotkut päivät ovat helpompia kuin toiset. Odota takaiskuja ainutlaatuisen stressaavina ajanjaksoina. Itsemyötätunto on avainasemassa - ahdistus on syvälle juurtunut suojaava impulssi. Mindfulnessin avulla voimme vähitellen virittää sen hälytykset reagoimaan taitavasti reagoinnin sijaan.

Ajan mittaan läsnäolo täyttää enemmän elämän hetkiä kuin poissaolo. Mindfulness kylvää ruumiillisuuden siemeniä, jotka kukoistavat tasaiseksi vapaudeksi ahdistuksen myllerryksestä. Palaamme kotiin todelliseen luontoomme huolen taakse - siihen tietoiseen tilaan, jossa olemme kokonaisia ja rauhallisia.

"Älä murehdi, ole onnellinen" - mindfulness-polku on siis "Älä murehdi, ole läsnä". Hengittävä hetki hetkeltä puramme ahdistuksen otetta ja avaamme sisäisen rauhan. Kokeile sitä!

Lopuksi todettakoon, että mindfulness helpottaa todistetusti merkittävästi ahdistusta, kun se sisällytetään jokapäiväiseen elämään. Palauttamalla jatkuvasti huomion aistikokemukseen rakastavalla läsnäololla, oikosuljemme negatiivisia ajatussilmukoita, vähennämme tunnereaktiivisuutta ja rakennamme vastustuskykyä.

Virallinen meditaatio nopeuttaa prosessia, mutta myös epävirallinen tarkkaavaisuus toimii hyvin. Käytä rutiinitoiminnoista saatavia aistimuksia ankkureina. Tärkeintä on, että harjoittelet kärsivällisyyttä, itsemyötätuntoa ja jatkuvuutta - pitkäaikainen rakentava muutos ahdistuneisuusreitteihin vaatii pitkäjänteistä ponnistelua.

Jos haluat lisätietoja mindfulnessin käytöstä ahdistuneisuushäiriöiden lievittämisessä, tutustu alla oleviin resursseihin tai puhu mielenterveysalan ammattilaiselle. Ajan ja harjoittelun myötä rauha ja mahdollisuus voivat kukkia - kastellaanpa näitä siemeniä viisaasti.

Voiko CBD-öljy auttaa ahdistukseen?

Kun kiinnostus luonnollisia lääkkeitä kohtaan on kasvanut, monet käyttävät hamppukasveista saatavaa kannabidiolia (CBD) lievittämään ahdistusta. CBD on vuorovaikutuksessa kehon endokannabinoidijärjestelmän kanssa, joka osallistuu mielialan, kivun havaitsemisen ja muiden toimintojen säätelyyn.

Toisin kuin marihuanakasvit, teollisuushamppu sisältää erittäin vähän THC:tä, joten CBD-öljy ei aiheuta päihtymystä tai haittaa. Varhaiset tutkimukset osoittavat, että CBD voi olla lupaava vaihtoehto erityisesti ahdistuksen lievittämiseen.

Tutkimuksissa CBD:llä on akuutteja anksiolyyttisiä vaikutuksia, jotka vähentävät oireita stressitilanteissa. CBD:llä on myös potentiaalia kroonisena päivittäisenä lisäravinteena, joka auttaa hallitsemaan taustalla olevaa ahdistuneisuushaavoittuvuutta pitkällä aikavälillä.

Tarkat mekanismit ovat vielä selvittämättä, mutta ne liittyvät todennäköisesti siihen, että CBD muuttaa aivojen serotoniinisignaaleja ja saa aikaan rauhallisuuden ja rentoutumisen tunteita. CBD-öljyllä tehdään parhaillaan lisää kliinisiä tutkimuksia ihmisillä ahdistuneisuushäiriöiden hoitoon.

Vaikka CBD-öljy ei olekaan itsenäinen parannuskeino, se voi täydentää mindfulness-käytäntöjä hyvin. Kannabidiolin rauhoittavat ominaisuudet voivat lievittää ahdistusta hetkessä, jotta mindfulness-tekniikat voivat juurtua paremmin. Harkitse hamppuperäisen CBD-öljyn sisällyttämistä yleiseen ahdistuneisuushyvinvointisuunnitelmaan lääkärin ohjauksessa.

Valitse laadukkaat CBD-tuotteet, jotka on valmistettu cGMP-standardien mukaisesti ja joiden sisältö on tarkistettu riippumattomassa laboratoriossa. Tee tiivistä yhteistyötä terveydenhuollon tarjoajasi kanssa optimaalisen CBD-annostelun löytämiseksi - vaikutukset tuntuvat erittäin yksilöllisiltä. Huomaa, että CBD:llä voi olla yhteisvaikutuksia tiettyjen lääkkeiden, kuten verenohennuslääkkeiden, kanssa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että uudet tutkimukset viittaavat siihen, että CBD-öljy voi auttaa lievittämään ahdistusta, etenkin kun se yhdistetään mindfulness-, elämäntapa- ja terapiamenetelmiin. Jokaisen endokannabinoidijärjestelmä on erilainen - seuraa huolellisesti kokemuksiasi, jotta näet, auttaako CBD-öljy ahdistuksesta toipumisen matkallasi.

Usein kysytyt kysymykset Mindfulness ahdistuneisuuden hoidosta

Mindfulnessin harjoittelun on osoitettu vähentävän ahdistusta, lisäävän vastustuskykyä ja parantavan yleistä hyvinvointia. Mutta monet yleiset kysymykset koskevat ahdistuksen hallintaan tarkoitetun mindfulness-rutiinin rakentamisen vivahteita.

Alta löydät vastaukset tärkeimpiin kysymyksiin, jotka koskevat mindfulnessin käyttöä ahdistuksen lievittämiseen.

Mikä on paras vuorokaudenaika harjoitella mindfulnessia ahdistuksen hoitoon?

On ihanteellista ankkuroida mindfulness-harjoitus johdonmukaisiin aikoihin tavan luomiseksi. Useimmat ihmiset huomaavat, että harjoittelu heti aamusta antaa energiaa koko päivään läsnäololla. Hiljaisuus antaa meille mahdollisuuden asettaa kompassimme kohti läsnäoloa ennen kuin ajaudumme päivittäisiin tehtäviin.

Toiset harjoittelevat mieluummin lounastauolla tai juuri ennen nukkumaanmenoa - etsi aikaa, jolloin häiriötekijöitä on mahdollisimman vähän. Jopa viisi minuuttia tietoista hengittämistä ahdistuneiden jaksojen aikana voi nollata hermoston.

Kokeile löytääksesi optimaalisen rutiinin. Säännöllinen harjoittelu on avainasemassa - ei pitkät viikonloppusoturimeditaatiot. Johdonmukaisuus ajan mittaan rakentaa vähitellen uusia ajatuskäytäviä, jotka ohittavat ahdistuksen.

Kuinka pitkiä mindfulness-istuntojeni tulisi olla ahdistusta vastaan?

Aloittelijoille riittää 5-10 minuuttia päivässä. Tämä estää tavoitteiden asettamisen, joka aiheuttaa ahdistusta, kun tulokset eivät näy heti. Muista, että mindfulnessissa on kyse prosessista, ei saavutuksista.

Kun muodollinen mindfulness helpottuu viikkojen ja kuukausien kuluessa, pyrkikää mahdollisuuksien mukaan lisäämään istuntoja 10-30 minuuttiin päivittäin. mikroannokset jatkuvasti läsnäoloa hermostoon. Myös useat lyhyemmät harjoitukset voivat toimia.

Akuutin ahdistuksen aikana kokeile 1-5 minuutin pituista tietoista hengittämistä tarpeen mukaan helpottaaksesi oloasi hetkessä.

Missä minun pitäisi harjoitella mindfulnessia ahdistusta vastaan?

Vähäisten ärsykkeiden ympäristöissä mindfulness-käytännöt juurtuvat helpoimmin, vaikkei se olekaan välttämätöntä. Aloita etsimällä rauhallinen tila - makuuhuone, puistonpenkki, kirjasto.

Sulje näytöt ja laitteet digitaalisen häiriötekijän estämiseksi. Harkitse korvatulppia, jos on meluisaa, ja silmäsuojia, jos on kirkasta. Asetu makuulle, seiso vuoristoasennossa tai istu suorassa selkäranka ojennettuna.

Kun olet kehittänyt enemmän tarkkaavaisuuslihaksia, lisää läsnäoloa kiireisempiin tilanteisiin - metromatkaan, jonottamiseen, koiran ulkoiluttamiseen. Mindful-tilojen siirtäminen ahdistaviin ympäristöihin on voimakasta lääkettä.

Mitä tapahtuu, jos mindfulness-harjoittelu pahentaa ahdistustani?

Joinakin päivinä mindfulness-meditaatio pikemminkin herättää kuin rauhoittaa ahdistuneita mielentiloja - erityisesti aloittelijoilla. Tämä on luonnollista, kun otetaan huomioon, miten syvälle ahdistusreaktio on kytketty.

Sen sijaan, että arvostelet itseäsi, tutki näitä vaikeita meditaatioita uteliaisuudella. Huomaa, missä kohtaa kehoa tunnet ahdistusta, ja kokeile keskittymisen suuntaamista ääniaistimuksiin. Pysy avoimena ja kärsivällisenä haasteiden läpi.

Jos ahdistus jatkuu muutaman minuutin jälkeen, lopeta istunto varovasti. Kokeile maadoitusharjoituksia, kuten käsien pesua, hidasta kävelyä tai teen juomista ajatuksella. Harkitse myös keskustelua traumaperustaisen mindfulness-opettajan kanssa.

Kuinka pian näen muutoksia ahdistuksessani mindfulnessin ansiosta?

Pidä odotukset realistisina - mindfulness on asteittainen polku, jolla edistyminen näkyy silloin tällöin. Ahdistus voi lievittyä hienovaraisesti jo ensimmäisten viikkojen aikana. Syvälle juurtuneiden mielenpiirteiden uudelleen kytkeminen vaatii kuitenkin kuukausien kärsivällisen ja pitkäjänteisen harjoittelun.

Ajattele puutarhan kasvattamista - siemenet itävät nopeasti, mutta hedelmät kypsyvät hitaasti jatkuvasta ravitsevasta hoidosta. Älä arvioi harjoitustasi mielialan tai elämäntilanteen mukaan, vaan keskity siihen, että kastelet säännöllisesti läsnäolon siemeniä.

Ajan myötä ahdistus hellittää, kun sisäinen maastomme tulee tutummaksi - emme tuomitse ajatuksia, otamme vastaan kaikki tuntemukset, reagoimme reagoimisen sijaan. Juurtuminen elävään nyt parantaa ahdistusta.

Miten voin pysyä motivoituneena mindfulness-harjoituksessani?

Minkä tahansa hyvinvointitavan rakentamisessa on motivaatioaukkoja - tärkeintä on olla tuomitsematta itseäsi ja aloittaa harjoittelu sinnikkäästi uudelleen jokaisen tauon jälkeen. Juhli pieniä voittoja.

Luo muistutusjärjestelmiä - kalenterihälytyksiä, muistiinpanoja peileihin, mindfulness-sovelluksia, jotka lähettävät harjoitusajan kehotuksia. Pidä valmiina vihjeitä, kun motivaatio laskee - suosikkikirjoja, videoita, luontokuvia.

Yhdistäydy yhteisöön ja ravitse motivaatiojuuria - meditaatiotapaamisryhmät, mindfulness-konferenssit, retriitit tai verkkokokoontumiset. Kasvojen antaminen harjoitukselle ylläpitää johdonmukaisuutta.

Tärkeintä on, että päivittäinen tarkkaavaisuus ei ole vain yksi tehtävälistan kohta, vaan se on mielenterveydellistä itsehoitoa - kuten kylpeminen tai hampaiden harjaaminen. Suihkuta mieltäsi läsnäololla, kun se tarvitsee puhdistusta. Motivaatio seuraa iloa.

Mistä tiedän, onko mindfulness tai meditaatio sopiva ahdistukseeni?

Ainoa tapa saada se todella selville on kokeilemalla itse. Onneksi tarkkaavaisuus ei vaadi mitään erityisiä taitoja - riittää, kun ohjaat huomion jatkuvasti takaisin nykyhetken rikkauteen, joka on aina saatavilla juuri tässä.

Kokeile hengitykseen keskittyvää meditaatiota muutaman minuutin ajan. Tutki keskittymistä aistimuksiin päivittäisten tehtävien aikana. Vaikka se ei olekaan yleislääke, tutkimukset vahvistavat, että useimmat ihmiset kokevat, että lyhyet päivittäiset mindfulness-istunnot lievittävät ahdistusta merkittävästi.

Etsi myös ainutlaatuisen persoonallisuutesi kanssa resonoivia harjoituksia - rakastava ystävällisyys, kävelymeditaatio, laulaminen, visualisointi, jooganidra-kehoskannaukset. Mindfulness on sovelluksissaan loputtoman luova. Pysy avoimena ja uteliaana.

Tärkeintä on antaa tekniikoille pitkäaikainen koeajo - useiden viikkojen päivittäiset mikroannokset muutaman yrityksen sijaan. Ahdistus on kehittynyt vuosien kuluessa, joten sen solmujen purkaminen vaatii kärsivällisyyttä. Mutta myös palkinnot kukoistavat eksponentiaalisesti.

Miten mindfulness-opettajat voivat tukea ahdistuneisuudestani toipumista?

Pätevä mindfulness-opettaja tarjoaa valtavasti arvoa ahdistuksen esteiden voittamisessa - tukevan vastuuvelvollisuuden luominen, motivaatioesteitä koskevien ongelmien ratkaiseminen ja harjoitusten räätälöinti tarpeidesi mukaan.

Yhteensopivan oppaan löytäminen on avainasemassa - tyylejä on erilaisia. Etsi paikallisesti tai kokeile nettisessioita. Etsi opettajia, jotka on koulutettu erityisesti traumaperustaiseen mindfulnessiin. Välittävä ihminen, joka luo turvallisen tilan tälle haavoittuvalle sisäiselle työlle, on korvaamaton.

Ryhmätunnit rakentavat myös yhteisöä ja muistuttavat meitä siitä, ettemme ole yksin. Kun kuulemme, miten muut soveltavat luovasti mindfulnessia, se inspiroi myös meitä. Opettajaan panostaminen nopeuttaa edistymistä jumissa olevissa kohdissa, kun päättäväisyys horjuu.

Päätelmä

Toivomme, että nämä vastaukset ovat selventäneet, miten mielen tarkkaavaisuutta voidaan tehokkaasti viljellä ahdistuneisuuden hoidossa. Muista hidas kärsivällisyys itseäsi kohtaan elämän suurimpana opettajana. Suuntaamalla huomio jatkuvasti uudelleen nyt-hetkeen virallisen meditaation ja päivittäisen elämän aikana ahdistus menettää häiritsevän otteensa.

Pysy avoimena, uteliaana ja ystävällisenä itsellesi, kun haasteita ilmenee - ahdistus on vahvasti kytketty hermostollinen malli, jonka uudelleenrakentaminen vie aikaa. Mutta kun sitä harjoitellaan päivittäin, rauha ja mahdollisuudet tulevat valumaan elämääsi eksponentiaalisesti.

Kukoistakoot nämä istuttamasi mindfulnessin siemenet vapauden hedelmiksi, joita voit nauttia. Toivotamme teille kaikkea hyvää matkallanne heräämään ahdistuksen tuolle puolen ja asuttamaan koko itseänne.

Yhteenveto

Ahdistuneisuushäiriöt koskettavat yli 40 miljoonaa aikuista Yhdysvalloissa. Hyvä uutinen on, että tutkimukset vahvistavat, että mindfulness-harjoitukset vähentävät merkittävästi ahdistusoireita ja edistävät pitkän aikavälin kestokykyä. Mindfulness tarkoittaa tuomitsemattoman tietoisuuden ylläpitämistä nykyhetkestä.

Tässä artikkelissa esitellään 5 tehokasta mutta helposti lähestyttävää mindfulness-tekniikkaa, joiden avulla voit löytää helpotusta ahdistukseen:

 1. Hengitys-fokus meditaatio
 2. Ruumiin skannaus
 3. Ystävystyminen ahdistuksen kanssa Mindfulnessin avulla
 4. Epävirallinen mindfulness jokapäiväisessä elämässä
 5. Rakastava-kiltteys meditaatio

Kun näitä menetelmiä harjoitellaan vain 10 minuuttia päivässä, ne aktivoivat rentoutumisreaktioita, vahvistavat nykyhetken hermopiiriä, lievittävät ahdistusta hetkessä ja kehittävät ruumiillista läsnäoloa. Tieteelliset tutkimukset vahvistavat, että säännöllinen mindfulness sulattaa ahdistuksen, huolen ja paniikin pois harjoittelemalla keskittymistä aistien kokemukseen ahdistavien ajatusten sijaan.

Lisäksi UKK-osio vastaa yleisimpiin kysymyksiin motivaation rakentamisesta, ajan löytämisestä, opettajien kanssa työskentelystä ja muusta, jotta ahdistuneisuus voidaan tehokkaasti ottaa huomioon mindfulnessin avulla. Tärkeintä on muotoilla mindfulnessia ei toisena tehtävänä vaan mielen hygieniana, jolla puhdistetaan huolestuttavat mielen silmukat. Kärsivällisellä ja kestävällä harjoittelulla ahdistus väistyy tyyneyden tieltä. Rentoutumalla jatkuvasti elävään nykyhetkeen rakennamme uusia rauhan polkuja.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku