Miksi aknesta on niin vaikea päästä eroon?

Published:

Akne voi olla erittäin turhauttavaa. Kokeilet kaikkia uusia ihonhoitotuotteita ja -menetelmiä, mutta mikään ei tunnu pitävän ärsyttäviä näppylöitä poissa lopullisesti. Miksi aknesta on niin vaikea päästä eroon?

Miksi on niin vaikea päästä eroon akneen?

Aknen syyt menevät ihon pinnan ulkopuolelle.

Akne muodostuu, kun kuolleet ihosolut, öljy ja bakteerit tukkivat huokoset. Tämä johtaa tulehdukseen ja valkopäiden, mustapäiden ja näppylöiden muodostumiseen ihon pinnalle. Akneen vaikuttavat kuitenkin monet tekijät, ei vain se, mitä ihon pinnalla tapahtuu.

Genetiikalla on suuri merkitys. Tutkimukset osoittavat, että yli 80 prosenttia aknetapauksista johtuu genetiikasta. Jos vanhemmillasi oli akneen taipuvainen iho, sinäkin kamppailet todennäköisemmin tautien kanssa.

Myös hormonit aiheuttavat aknea. Murrosikä aiheuttaa androgeenien, öljyrauhasia suurentavien ja öljyntuotantoa lisäävien hormonien, lisääntymistä. Hormonivaihtelujen vuoksi aikuiset saavat aknepisaroita kuukautisten, raskauksien ja vaihdevuosien aikaan.

Jopa stressi voi pahentaa aknea. Stressihormonit, kuten kortisoli, lisäävät öljyntuotantoa ja tulehdusta. Ei ihme, että loppukokeet ja suuret esitykset töissä aiheuttavat ärsyttäviä ihonalaisia läiskiä.

Aknesta eroon pääseminen vaatii siis muutakin kuin ihon pinnan hoitamista. Sinun on päästävä perimmäisiin syihin kehosi sisällä.

Useimmat akne hoitoja vain käsitellä pinnan

Yleisimmät reseptivapaat aknetuotteet hoitavat vain ihon pintaa. Ne voivat auttaa poistamaan ylimääräisen öljyn, kuoria kuolleita ihosoluja ja tappaa aknea aiheuttavia bakteereja. Ne eivät kuitenkaan puutu niihin taustatekijöihin, jotka aiheuttavat näppylöiden muodostumisen.

Bentsoyyliperoksidi on erittäin yleinen aknelääke. Se tappaa iholla olevia bakteereja ja vähentää tulehdusta. Se ei kuitenkaan tee mitään öljyntuotannon tai hormonitasojen tasapainottamiseksi.

Salisyylihappo- ja glykolihappokuorinta-aineet auttavat kuorimaan kuolleet ihosolut ja huokoset tukkivat roskat pois. Ne eivät kuitenkaan säädä geenejäsi tai stressihormonejasi.

Ilman perimmäisten syiden hoitamista jatkat loputonta taistelua aknea vastaan. Tuotteita käytettäessä saattaa näkyä kirkastumista. Mutta heti kun lopetat, näppylät palaavat yleensä takaisin.

Reseptilääkkeillä on sivuvaikutuksia

Ihotautilääkärit voivat määrätä vahvempia lääkkeitä, jotka vaikuttavat ihon pinnan alla, toisin kuin käsikauppatuotteet. Yleisimmät reseptillä annettavat aknehoidot kohdistuvat tulehdukseen ja hormoneihin, jotka aiheuttavat ylimääräistä öljyä ja näppylöitä.

Nämä lääkkeet voivat kuitenkin aiheuttaa merkittäviä sivuvaikutuksia:

 • Isotretinoiini (Accutane) voi aiheuttaa vakavia synnynnäisiä epämuodostumia, masennusta, nenäverenvuotoa, silmien kuivumista ja lisääntynyttä auringonottoherkkyyttä.
 • Suun kautta otettavat ehkäisyvalmisteet auttavat hormonitasapainossa, mutta lisäävät veritulppien ja rintasyövän riskiä.
 • Ajankohtaiset retinoidit, kuten tretinoiini (Retin-A), voivat ärsyttää ja kuivattaa ihoa.
 • Antibiootit tappavat aknebakteerit, mutta tuhoavat myös suoliston hyvät bakteerit, mikä johtaa muihin terveysongelmiin.

Nämä haittavaikutukset vaikeuttavat reseptillä saatavien aknehoitojen pitkäaikaista käyttöä. Akne kuitenkin palaa usein takaisin, kun niiden käyttö lopetetaan.

Elämäntapamuutosten tekeminen voi olla vaikeaa

Ihotautilääkärit suosittelevat yksinkertaisia elämäntapamuutoksia aknen ehkäisemiseksi, kuten:

 • Kasvojen pesu kahdesti päivässä
 • Öljyn, rasvaisten ruokien ja maitotuotteiden välttäminen.
 • Stressitasojen hallinta
 • Säännöllinen liikunta
 • Riittävä uni

Teoriassa nämä ovat helppoja ja luonnollisia tapoja hoitaa aknea. Todellisuudessa suurten elämäntapamuutosten toteuttaminen on kuitenkin vaikeaa. Tottumuksemme vakiintuvat vuosien tai jopa vuosikymmenten aikana. Näiden tapojen katkaiseminen vaatii valtavaa tahdonvoimaa ja johdonmukaisuutta.

Useimmat teini-ikäiset eivät esimerkiksi voi kuvitella luopuvansa sipseistä, pizzasta ja jäätelöstä, vaikka maitotuotteet aiheuttaisivat heidän ihottumapurkauksiaan. Työ- tai perhepaineiden alla olevilla aikuisilla on vaikeuksia stressin vähentämisessä, yöunien nukkumisessa ja liikunnan harrastamisessa. Elämäntapamuutosten tekeminen vaatii yleensä aknevalmentajien, ravitsemusterapeuttien tai terapeuttien apua.

Luonnolliset ja kokonaisvaltaiset hoidot vievät aikaa

Vaihtoehtoinen lääketiede tarjoaa luonnollisia, kokonaisvaltaisia hoitomuotoja, joilla aknea voidaan hoitaa juurisyistä käsin. Yrttien, lisäravinteiden ja ayurvedan kaltaisilla hoidoilla puututaan sisäiseen epätasapainoon ja tulehduksiin, jotka aiheuttavat finnejä.

Luonnollisten korjaustoimenpiteiden vaikutus kestää kuitenkin paljon kauemmin kuin lääkkeiden. Kehon tasapainottaminen ja aknen poistaminen sisältäpäin voi kestää kuukausia, kun käytetään johdonmukaisia kokonaisvaltaisia tai ayurvedisia hoitoja. Useimmat ihmiset haluavat nähdä nopeampia tuloksia ja luopuvat liian nopeasti luonnollisista vaihtoehdoista.

Yrtit, kuten oreganoöljy ja teepuuöljy, vaikuttavat antimikrobisesti ja tappavat aknebakteereja. Kurkuma, vihreä tee ja probiootit vähentävät tulehdusta. Lisäravinteet, kuten sinkki ja A-vitamiini, säätelevät öljyntuotantoa. Niiden vaikutus on kuitenkin asteittainen ja vaatimaton verrattuna reseptillä saataviin retinoideihin tai antibiootteihin.

Kokonaisvaltaiset aknehoidot vaativat sitoutumista ja kärsivällisyyttä pitkäaikaiseen paranemiseen. Jos etsit nopeaa ratkaisua näppylöihisi, ne eivät ehkä ole oikea valinta.

Suhteemme ruokaan ovat monimutkaisia

Tiettyjen elintarvikkeiden, kuten maitotuotteiden tai korkean glykeemisen indeksin omaavien elintarvikkeiden tiedetään pahentavan aknea. Näiden elintarvikkeiden täydellinen poistaminen voi kuitenkin häiritä vakavasti elämäntyyliäsi.

Ruoka on tiiviisti sidoksissa sosiaaliseen elämäämme ja kulttuuriperinteisiimme. Luopuminen rakastamastasi ruoasta tai ruoasta, jota olet kasvanut syömään, tarkoittaa sitä, että menetät perheateriat, juhlapyhät, ystävien kanssa nautitut ravintolat jne.

Ihmiset kehittävät ajan myötä tunnesiteitä elintarvikkeisiin. Jäätelöstä tulee lohturuoka. Pizza muistuttaa sinua hauskoista viikonlopuista yliopistossa. Kiintyneiden ruokien poisjättäminen tuntuu kuin menettäisit ystäväsi.

Siirtyminen ihoystävälliseen ruokavalioon edellyttää, että opit uudelleen, miten tehdä ruokaostoksia, laittaa ruokaa ja syödä ulkona. Se voi merkitä puutteen tunnetta, kun katselee, kun ystävät syövät ruokia, joita "ei voi" syödä. Kaikki tämä tekee ruokavaliomuutoksista uskomattoman haastavia.

Ei ihme, että niin monet aknesta kärsivät yrittävät poistaa elintarvikkeita jonkin aikaa, mutta lopulta luisuvat takaisin vanhoihin ruokailutottumuksiinsa, vaikka se aiheuttaakin taudinpurkauksia.

Johdonmukaisuus on avainasemassa, mutta elämä tulee tielle

Hoitomenetelmästä riippumatta johdonmukaisuus on ehdottoman tärkeää aknen poistamiseksi ja sen pitämiseksi poissa pitkällä aikavälillä. Mutta päivittäisen ihonhoitorutiinin ylläpitäminen tai ruokavaliomuutosten noudattaminen on vaikeaa elämän jatkuvien vaatimusten keskellä.

On helppo turhautua taudinpurkauksiin, tutkia uusia tuotteita ja kokeilla niitä aluksi ahkerasti. Mutta kiireiset aikataulut, matkat, lomat, sairaudet ja stressi voivat nopeasti häiritä edistymistäsi.

Esimerkiksi töiden määräaika saattaa pakottaa sinut jättämään väliin iltaisen kasvojenpesurutiinisi tai juomaan ylimääräistä kahvia, mikä johtaa kivuliaaseen kystiseen ihottumaan. Sairaus, joka vie sinut muutamaksi päiväksi tajuttomaksi, saattaa sekoittaa koko lisäravinneohjelmasi. Sokerisia, rasvaisia tai maitoa sisältäviä herkkuja täynnä olevat juhlapyhät voivat aiheuttaa finnejä.

Positiivisten tapojen ylläpitäminen elämän väistämättömien haasteiden keskellä vaatii uskomatonta kurinalaisuutta. Jos putoat kelkasta kerran tai kahdesti ulkoisten olosuhteiden vuoksi, voit tuhota viikkojen tai kuukausien edistymisen aknen matkalla.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että kirkkaan ihon saaminen on niin vaikeaa, koska:

 • Aknella on monimutkaisia sisäisiä syitä ihon pinnan ulkopuolella.
 • Useimmat hoidot eivät puutu perimmäisiin tekijöihin
 • Lääketieteellisillä hoidoilla on sivuvaikutuksia
 • Elämäntapamuutokset ja luonnolliset korjaustoimenpiteet vievät aikaa
 • Ruokavaliomuutokset häiritsevät suhteita ruokaan
 • Johdonmukaisuus on haastavaa elämän vaatimusten kanssa

Ratkaisu? Integroiva lähestymistapa, jossa yhdistyvät parhaat lääketieteelliset, luonnolliset ja elämäntapaan liittyvät toimenpiteet kokonaisvaltaisemman paranemisprosessin aikaansaamiseksi. Tee yhteistyötä asiantuntijoiden, kuten ihotautilääkäreiden, terveysvalmentajien ja ravitsemusasiantuntijoiden, kanssa luodaksesi räätälöidyn, hellävaraisen suunnitelman, josta voit pitää kiinni pitkällä aikavälillä.

Pysy kärsivällisenä ja sinnikkäänä, vaikka edistyminen tuntuisi tuskallisen hitaalta. Keskustele tukitiimisi kanssa avoimesti ja säännöllisesti haasteista, jotta voit palata nopeasti takaisin raiteille lipsahdusten jälkeen.

Keskity löytämään uusi itsestä huolehtimisen ajattelutapa ja luomaan kestäviä tapoja, jotka sopivat realistisesti elämäntyyliisi. Älä tavoittele täydellisyyttä. Ole tyytyväinen pieniin parannuksiin.

Monipuolisella, joustavalla ja yksilölliseen tilanteeseesi räätälöidyllä hoitosuunnitelmalla aknen poistaminen lopullisesti on mahdollista. Tie ei ole helppo tai nopea, mutta sinulla on toivoa. Kirkas, hehkuva ja itsevarma ihosi on taistelun arvoinen!

Usein kysyttyjä kysymyksiä aknesta

Akne on yleinen ihosairaus, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin. Seuraavassa on vastauksia joihinkin yleisimpiin aknea koskeviin kysymyksiin.

Mikä on akne?

Akne on ihosairaus, joka syntyy, kun karvatupet tukkeutuvat öljystä ja kuolleista ihosoluista. Tämä aiheuttaa valko- ja mustapäiden, näppylöiden, kystien, kyhmyjen ja muiden virheiden muodostumista iholle, yleisimmin kasvoihin, selkään, rintaan ja hartioihin. Akne on yleisintä murrosiässä hormonaalisten muutosten vuoksi, mutta se voi jatkua aikuisuuteen asti.

Mikä aiheuttaa aknea?

Akne johtuu useiden tekijöiden yhdistelmästä:

 • Liiallinen öljyntuotanto - Androgeenihormonit stimuloivat ihon öljyrauhasia tuottamaan liikaa talia, rasvaista ainetta, joka voitelee ja suojaa ihoa. Liika tali voi tukkia ihohuokoset.
 • Kuolleiden ihosolujen kertyminen - Normaalisti vanhat ihosolut irtoavat, kun uudet kasvavat. Joskus ne kuitenkin tarttuvat yhteen ja tukkivat huokoset yhdessä öljyn kanssa.
 • Bakteerit - Propionibacterium acnes -niminen bakteeri elää kaikkien iholla ja syö talia. Se kasvaa tukkeutuneiden follikkelien sisällä ja aiheuttaa tulehduksen.
 • Perinnöllisyys - Tutkimukset osoittavat, että akne esiintyy suvussa. Jos vanhemmillasi on ollut aknea, sinäkin sairastut siihen todennäköisemmin.
 • Hormonit - Hormonivaihtelut murrosiän, kuukautiskierron, raskauden ja vaihdevuosien aikana voivat lisätä öljyntuotantoa ja aknen puhkeamista naisilla.

Mitkä ovat aknen eri tyypit?

On olemassa erilaisia akne virheitä:

 • Valkopäät - Huokoset tukkeutuvat öljystä ja kuolleista ihosoluista pinnan alla. Ne näyttävät pieniltä valkoisilta kyhmyiltä.
 • Mustapäitä - Samanlaisia kuin valkopäät, mutta tukkeutuneet huokoset ovat avoimet, joten ne näkyvät pinnalla tummina.
 • Papulat - Pienet vaaleanpunaiset tai punaiset kuoppia, jotka ovat tulehtuneet ja kipeät.
 • Pustulat - märkäiset leesiot, jotka näyttävät papuluksilta, joissa on valkoinen kärki.
 • Kyhmyt - Suuret, kovat kyhmyt ihon pinnan alla.
 • Kystat - Kivuliaita, märkäisiä kyhmyjä, jotka muodostuvat syvälle ihon sisään ja voivat aiheuttaa arpia.

Miten pääsen eroon aknesta?

Saatavilla on monia reseptivapaita ja reseptillä saatavia aknehoitoja:

 • Bentsoyyliperoksidi tappaa aknea aiheuttavat bakteerit ja vähentää tulehdusta.
 • Salisyylihappo poistaa huokosten tukkeutumista kuorimalla kuolleet ihosolut pois.
 • Retinoidit, kuten tretinoiini (Retin-A), lisäävät ihosolujen vaihtuvuutta ja estävät huokosten tukkeutumista.
 • Antibiootit tappavat bakteereja ja vähentävät tulehdusta, kun niitä otetaan suun kautta tai käytetään paikallisesti.
 • Ehkäisypillerit voivat auttaa säätelemään naisten hormonivaihteluita.
 • Isotretinoiini (Accutane) on voimakas suun kautta otettava retinoidi vaikeaan, arpeuttavaan akneen.

Elämäntapatoimenpiteet, kuten hellävarainen ihonhoito, meikin välttäminen, terveellinen ruokavalio, liikunta ja stressinhallinta, voivat myös auttaa hallitsemaan aknea.

Miten voin ehkäistä aknea?

Joitakin vinkkejä aknen ehkäisyyn ovat:

 • Pese kasvosi kahdesti päivässä hellävaraisella puhdistusaineella. Vältä kovaa hankausta.
 • Shampoo säännöllisesti, varsinkin jos sinulla on rasvaiset hiukset. Hiusten öljy ja tuotteet voivat pahentaa aknea otsalla ja hiusrajassa.
 • Vältä näppylöiden nipistelyä, puristamista tai poksuttelua tulehdusten ja arpien ehkäisemiseksi.
 • Kiinnitä huomiota mahdollisiin aknen laukaiseviin tekijöihin, kuten rasvaiseen kosmetiikkaan, aurinkovoiteisiin tai hiustuotteisiin. Vaihda öljyttömiin, ei-komedogeenisiin vaihtoehtoihin.
 • Hallitse stressitasoja liikunnan, meditaation, joogan tai muiden rentoutumistekniikoiden avulla.
 • Noudata tasapainoista, vähähiilihydraattista ruokavaliota. Vähennä maitotuotteiden ja sokerin kulutusta. Pysy nesteytettynä.
 • Riisu hikiset kuntosalivaatteet tai -välineet heti treenin jälkeen, jotta huokoset eivät tukkeudu.
 • Vaihda tyynyliinat usein, jotta vältät öljyjen siirtymisen takaisin iholle yön aikana.

Milloin minun pitäisi mennä ihotautilääkärille aknen hoitoon?

Käy ihotautilääkärillä, jos sinulla on:

 • Vaikeat, kivuliaat kystat ja kyhmyt.
 • Akne, joka jatkuu 20-, 30-, 40-vuotiaana tai sen jälkeen.
 • Akne, joka jättää arpia tai tummia täpliä.
 • Infektion merkit, kuten turvotus, punoitus, kipu, kuume.
 • Akne, joka ei reagoi käsikauppahoitoihin
 • Akne, joka aiheuttaa emotionaalista ahdistusta tai huonoa itsetuntoa.

Ihotautilääkäri voi määrätä vahvempia lääkkeitä, kuten antibiootteja tai Accutan-valmistetta, itsepäisempien aknetapausten hoitoon. Hän voi myös tarjota ammattikäyttöön tarkoitettuja toimenpiteitä ja valohoitoa aknehoidon täydentämiseksi.

Miten voin peittää aknen meikillä?

 • Käytä öljytöntä, ei-komedogeenistä meikkiä, jossa on merkintä "ei-aknogeeninen" tai "ei tuki huokosia". Vältä raskaita koostumuksia.
 • Etsi tuotteita, joissa on salisyylihappoa tai bentsoyyliperoksidia, jotka auttavat hoitamaan aknea ja samalla peittämään sen.
 • Valitse mineraalimeikki, jossa on luonnollisia ainesosia, kuten titaanidioksidia ja sinkkioksidia, eikä kemiallisia ainesosia, jotka voivat ärsyttää ihoa.
 • Vältä käyttämästä paksuja, peittäviä meikkivoiteita pitkiä aikoja, sillä ne voivat tukkia huokoset. Poista meikki huolellisesti päivän päätteeksi.
 • Peittele vain ongelmalliset alueet sen sijaan, että levittäisit koko kasvoille meikkivoidetta, jotta saat luonnollisemman ilmeen.
 • Käytä kevyttä kosketusta, kun levität peitevoidetta aknepilkkujen päälle, jotta ne eivät ärsyyntyisi entisestään.
 • Säädä meikki irtonaisella, läpikuultavalla puuterilla, joka auttaa imemään öljyä ja pitää meikin tuoreena pidempään.

Onko olemassa mitään kotikonsteja akneen, jotka toimivat?

Jotkin kotona käytettävät akne-lääkkeet ovat osoittaneet tutkimuksissa lupaavia tuloksia:

 • Teepuuöljy - Laimennetun teepuuöljyn käyttö auttaa tappamaan aknea aiheuttavia bakteereja.
 • Vihreä tee - sen juominen tai levittäminen vähentää tulehdusta antioksidanttien ansiosta.
 • Aloe vera-geeli - Auttaa parantamaan tulehduksellisia aknevaurioita.
 • Hunaja - Sillä on antimikrobisia vaikutuksia, jotka voivat vähentää aknea.
 • Omenaviinietikka - Sisältää happoja, jotka kuorivat kuolleita ihosoluja laimennettuna ja paikallisesti käytettynä.
 • Kurkuma - Kurkumiinilla on tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, jotka voivat joidenkin tutkimusten mukaan auttaa akneen.
 • Probiootit - Voi auttaa säätelemään suolistobakteereja ja vähentämään tulehdusta.
 • Sinkkilisät - Voi vähentää aknen vakavuutta säätelemällä öljyntuotantoa.

Näiden luonnollisten korjaustoimenpiteiden vaikutus on kuitenkin vaatimaton verrattuna lääketieteellisiin hoitoihin, ja ne vaativat johdonmukaista ja pitkäaikaista käyttöä. Hakeudu lääkärin hoitoon keskivaikean tai vaikean aknen yhteydessä.

Miten voin vähentää aknearpia?

Jos akne on jättänyt itsepäisiä arpia tai tummia täpliä, hoitovaihtoehtoja ovat:

 • Kemialliset kuorinnat - Glykolihappo- ja salisyylihappokuorinnat kuorivat ihoa arpien tasoittamiseksi.
 • Mikrodermahionta - Hienoja kiteitä käytetään poistamaan pinta-arpia hellävaraisesti.
 • Mikroneulaus - Luo ihoon pieniä haavoja kollageenin ja uudelleenmuodostuksen stimuloimiseksi.
 • Laserresurfacing - Suuntaa sykkiviä valonsäteitä ihon alle ihon rakenteen parantamiseksi.
 • Subscision - Katkaisee neulalla arpien alla olevat kuitukaistaleet ja nostaa painuneita arpia.
 • Injektoitavat täyteaineet - Pehmentävät kuoppaisia arpia ja tekevät niistä tasaisemman näköisiä.
 • Retinoidit - Lisäävät solujen vaihtuvuutta ja häivyttävät vanhojen aknearpien värimuutoksia ajan myötä.

Muista aina käyttää aurinkosuojaa aknearpia hoidettaessa, sillä auringolle altistuminen pahentaa pigmentaatiota. Merkittävään paranemiseen tarvitaan yleensä useita hoitoja. Ota yhteyttä laillistettuun ihotautilääkäriin keskustellaksesi vaihtoehdoistasi.

Mikä on ruokavalion ja aknen välinen yhteys? Pitäisikö minun välttää tiettyjä elintarvikkeita?

Uudet tutkimukset osoittavat, että ruokavalion ja aknen välillä on vahvempi yhteys, mutta lisää näyttöä tarvitaan vielä. Aknen pahenemiseen liittyvät elintarvikkeet ovat mm:

 • Korkean glykeemipitoisuuden omaavat elintarvikkeet, kuten prosessoidut viljat, limsat, mehut ja makeiset. Ne aiheuttavat verensokerin ja insuliinin piikkejä, jotka lisäävät öljyntuotantoa ja tulehdusta.
 • Maito ja maitotuotteet, koska ne sisältävät hormoneja ja bioaktiivisia molekyylejä, jotka pahentavat aknea.
 • Paistetuissa, jalostetuissa ja pakatuissa elintarvikkeissa olevat transrasvat edistävät tulehdusta.
 • Runsaasti omega-6-rasvahappoja sisältävät elintarvikkeet, kuten kasviöljyt, majoneesi, kastikkeet. Ne voivat olla tulehdusta edistäviä omega-3-rasvahappoihin verrattuna.

Tasapainoinen, matalan glykeemipitoisuuden ruokavalio, jossa on runsaasti tuotteita, vähärasvaisia proteiineja, probiootteja, antioksidantteja ja omega-3-rasvahappoja, voi parantaa aknea. Ruokavaliostrategioiden vahvistamiseksi tarvitaan kuitenkin vielä lisää tutkimusta. Tee yhteistyötä ihotautilääkärin ja ravitsemusterapeutin kanssa, jotta ruokavalio voidaan räätälöidä yksilöllisiin tarpeisiisi.

Meneekö akneni lopulta itsestään pois? Missä iässä?

Akne alkaa yleensä hävitä naisilla noin 20-vuotiaana ja miehillä 25-vuotiaana, kun hormonitasot tasaantuvat. Monet aikuiset kuitenkin jatkavat aknen kanssa taistelua 30- ja 40-vuotiaina ja sen jälkeen. Akne voi olla krooninen tila, joka vaatii pitkäaikaista hoitoa. Ota yhteyttä ihotautilääkäriin, jotta löydät tehokkaan hoito-ohjelman aknen tyypille ja vakavuudelle. Älä luota siihen, että akne häviää itsestään iän myötä. Varhainen puuttuminen johtaa parempiin tuloksiin.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku