Kuinka kauan kestää poistaa akne kokonaan?

Published:

Akne on yksi yleisimmistä ihosairauksista, ja se vaikuttaa kaikenikäisiin ihmisiin. Monet kamppailevat aknen kanssa vuosikausia ja kokeilevat loputtomasti ihonhoitorutiineja ja lääkkeitä toivoen saavuttavansa jatkuvasti kirkkaan ihon. Mutta kuinka kauan aknen täydellinen poistuminen kestää?

Vastaus on, että se riippuu useista tekijöistä. Aknen vaikeusaste, aknen tyyppi ja hoitomenetelmät voivat kaikki vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti puhkeamiset saadaan poistettua.

Oikealla hoitokuurilla useimmat ihmiset voivat saavuttaa kirkkaan ihon muutamassa kuukaudessa. Vaikean tai kystisen aknen hoito voi kuitenkin kestää kauemmin. Kärsivällisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa, kun yrität päästä aknesta lopullisesti eroon.

Kuinka kauan kestää täysin Clear Acne

Akne voi kestää viikoista kuukausiin täysin hoitaa

Monille akne ei ole ongelma, joka ratkeaa hetkessä pikaratkaisulla. Yleensä kestää viikkoja tai kuukausia johdonmukaista hoitoa, ennen kuin iho on täysin puhdas ja vapaa puhkeamista.

Aknen paranemisprosessi tapahtuu vaiheittain. Olemassa olevat näppylät tarvitsevat aikaa parantuakseen kunnolla. Sen jälkeen kestää lisäaikaa, ennen kuin uudet finnejä ei enää muodostu, kun hoito parantaa ihoa.

Useimmat ihotautilääkärit suosittelevat, että uutta aknen hoitorutiinia käytetään vähintään 6-8 viikkoa ennen kuin päätetään, toimiiko se vai ei. Iholla voi kestää jonkin aikaa sopeutua uusiin tuotteisiin ja alkaa reagoida niiden hyötyihin.

Joten jos et näe hämmästyttäviä tuloksia jo muutaman käyttökerran jälkeen, älä lannistu! Jatka hoitosuunnitelman noudattamista, ja sinun pitäisi huomata parannuksia 1-2 kuukauden kuluessa. Puhdas iho ei synny yhdessä yössä, mutta johdonmukaisesti se on saavutettavissa oleva tavoite.

Tekijät, jotka vaikuttavat akne Clearing Aikataulut

Se, kuinka kauan aknen täydellinen poistuminen kestää, riippuu useista yksittäisistä tekijöistä:

Aknen vakavuus

Ihmiset, joilla on lieviä aknen muotoja, näkevät yleensä nopeampia tuloksia ja parannuksia kuin ne, joilla on keskivaikea tai vaikea akne.

Jos sinulla on vain satunnaisia näppylöitä, voit saada ihon puhtaaksi 4-6 viikossa käsikauppalääkkeillä. Ajankohtaiset aknelääkkeet, kuten salisyylihappo tai bentsoyyliperoksidi, voivat auttaa lievien puhkeamien hoidossa nopeasti, kun niitä käytetään johdonmukaisesti.

Syvempien kystisten aknen tai laajoja ihoalueita peittävän aknen hoito kestää kuitenkin kauemmin. Vaikea akne vaatii vahvempia reseptilääkkeitä, kuten isotretinoiinia tai suun kautta otettavia antibiootteja sekä paikallisia hoitoja. Vaikean tai kystisen aknen täydellinen poistuminen kestää yleensä 3-6 kuukautta.

Aknen tyyppi

Tietyt aknetyypit ovat yleensä itsepäisempiä kuin toiset:

 • Hormonaalinen akne, joka puhkeaa kuukautiskierron aikaan, voi vaatia suun kautta otettavia ehkäisyvälineitä tai reseptilääkkeitä.
 • Kystinen tai nodulaarinen akne muodostuu syvälle ihon alle, ja sitä on vaikea hoitaa pelkillä paikallisilla tuotteilla. Suun kautta otettavaa isotretinoiinia tarvitaan usein.
 • Mustapäitä ja valkopäitä voi olla nopea hoitaa reseptivapaalla salisyylihapolla. Retinoideja tarvitaan kuitenkin pitämään ne poissa.

Aknen tyypin ymmärtäminen on avainasemassa, jotta voit löytää oikeat hoitomuodot sen poistamiseksi. Ihotautilääkärin antama akneresepti voi kohdistaa erityyppiset taudinpurkaukset.

Käytetyt hoidot

Käyttämilläsi hoidoilla on suuri vaikutus siihen, kuinka nopeasti voit saavuttaa kirkkaan ihon. Reseptivapaiden puhdistusaineiden ja voiteiden käyttö voi parantaa ihoa hieman. Mutta vahvemmat reseptilääkkeet tuottavat dramaattisempia tuloksia.

Joitakin keskeisiä lääkkeitä aknen poistamiseen ovat:

 • Bentsoyyliperoksidi - tappaa aknebakteerit ja estää uusien tautien muodostumisen.
 • Retinoidit, kuten tretinoiini - lisäävät ihon solujen vaihtuvuutta huokosten tukkeutumisen poistamiseksi.
 • Antibiootit (suun kautta tai paikallisesti) - vähentävät tulehdusta ja bakteereja.
 • Anti-androgeenit, kuten spironolaktoni - estävät hormonaaliset vaihtelut, jotka johtavat ihottumiin.
 • Isotretinoiini - vaikuttaa kaikkiin tärkeimpiin aknen syihin ja johtaa usein pitkäaikaiseen remissioon.

Ihotautilääkärin määräämän aknen hoitosuunnitelman noudattaminen on tärkeää, jotta tuloksia saadaan mahdollisimman nopeasti. Useiden eri tavoin akneen kohdistuvien lääkkeiden yhdistäminen on yleensä tehokkain strategia.

Yksittäiset tekijät

On myös yksilöllisiä tekijöitä, joilla on merkitystä aknen paranemisen aikataulussa, kuten:

 • Ikä - hormonaalisten ihottumien hoito voi kestää kauemmin teini-ikäisillä/nuorilla aikuisilla.
 • Perinnöllisyys - sukuhistoria voi tehdä aknen ratkaisemisesta itsepäisempää.
 • Stressitasot - stressi voi pahentaa tulehdusta ja viivästyttää paranemista.
 • Ruokavalio - tietyt elintarvikkeet, kuten maitotuotteet, voivat pahentaa joidenkin aknea.
 • Ihonhoitorutiini - kovat tuotteet ja hankaaminen voivat aiheuttaa ärsytystä ja lisätä taudinpurkauksia.

Yksilöllisiin tarpeisiisi räätälöityjen elämäntapamuutosten tekeminen voi nopeuttaa tuloksia. Tee yhteistyötä ihotautilääkärin kanssa kehittääksesi hoitosuunnitelman, joka kohdistuu aknen erityisiin syihin.

Tyypillinen aknen hoidon aikajana

Kuinka kauan kestää nähdä tuloksia yhteisistä aknehoidoista? Tässä on yleinen aikataulu:

1-4 viikkoa

 • Ilman reseptiä myytävä bentsoyyliperoksidi, salisyylihappo
 • Paikalliset antibiootit
 • Ehkäisytabletit
 • Laser- tai valohoidot

Tämän alkuvaiheen aikana sinun pitäisi huomata jonkin verran parannuksia puhkeamisissa, punoituksessa ja ärsytyksessä. Olemassa olevat näppylät alkavat parantua.

4-8 viikkoa

 • Reseptillä myytävät ajankohtaiset retinoidit
 • Korkeamman vahvuinen bentsoyyliperoksidi
 • Suun kautta otettavat antibiootit
 • Anti-androgeeniset lääkkeet

Tulehdus ja uudet puhkeamiset paranevat edelleen tänä aikana. Huokoset tukkeutuvat vähemmän. Ihon rakenne ja sävy tasoittuvat.

3-6 kuukautta

 • Isotretinoiini (Accutane)
 • Reseptilääkkeiden yhdistelmä
 • Toistuvat laser-/valohoidot

Aknevauriot, öljyntuotanto ja arpeutuminen vähenevät merkittävästi muutaman kuukauden intensiivisen hoidon jälkeen. Ihosta tulee jatkuvasti kirkas kuukausi toisensa jälkeen.

Kuinka kauan ennen kuin näen tuloksia?

Kun aloitat uuden aknen hoidon, ole kärsivällinen. Anna sille riittävästi aikaa toimia ennen rutiinien vaihtamista. Sinun pitäisi huomata asteittaisia parannuksia noin 4 viikon kuluttua. Ota yhteyttä ihotautilääkäriin, jos ihosi ei ole parantunut 3 kuukauden kuluttua.

Parhaat tulokset saavutetaan yhdistämällä aknetyypillesi räätälöityjä oraalisia ja ajankohtaisia lääkkeitä. Kun käytät johdonmukaisesti oikeita hoitoja, voit nauttia kirkkaasta, akneettomasta ihosta lopullisesti!

Vinkkejä tulosten nopeuttamiseen

Vaikka tarvitsetkin kärsivällisyyttä lääkkeiden tehoamiseen, on olemassa joitakin vinkkejä, jotka auttavat nopeuttamaan aknen poistumista:

1. Ota lääkkeet ohjeiden mukaan

Määrättyjen lääkkeiden ottaminen johdonmukaisesti ja ohjeiden mukaan on elintärkeää. Annosten tai sovellusten väliin jättäminen voi hidastaa edistymistä.

2. Vältä näppylöiden poimimista/poimimista.

Tämä voi pahentaa tulehdusta ja johtaa arpeutumiseen. Anna virheiden parantua itsestään.

3. Käytä ei-komedogeenisiä meikkejä/ihotuotteita.

Vältä öljypohjaisia, rasvaisia tuotteita, jotka voivat tukkia ihohuokoset ja aiheuttaa ylimääräisiä ihottumia. Etsi merkintöjä, jotka eivät ole komedogeenisiä tai aknogeenisia.

4. Puhdista iho hellävaraisesti

Käytä mietoa, hajusteetonta puhdistusainetta ja vältä hankausta tai ärsytystä. Liiallinen pesu voi pahentaa aknea.

5. Tarkkaile ruokavaliota

Rajoita maitotuotteita, sokeripitoisia ja korkean glykeemisen indeksin elintarvikkeita, jotka liittyvät puhkeamisiin. Tasapainoinen, matalan GI:n ruokavalio auttaa hallitsemaan tulehdusta.

6. Hallitse stressitasoja

Krooninen stressi voi viivästyttää aknen paranemista. Kokeile rentouttavia aktiviteetteja, kuten meditaatiota, joogaa tai päiväkirjojen kirjoittamista stressin vähentämiseksi.

7. Nuku riittävästi

Tavoittele 7-9 tuntia yössä. Huono uni lisää kortisolia, joka voi pahentaa aknea.

Johdonmukaisuus ja kärsivällisyys ovat tärkeitä aknen poistamisessa. Terveellisen ihon ja elämäntapojen noudattaminen voi kuitenkin auttaa sinua saavuttamaan nopeampia ja pitkäaikaisempia tuloksia.

Milloin hakea Emergency Akne hoito

Vaikka useimpia aknen muotoja voidaan hoitaa tavanomaisilla hoitokeinoilla viikkojen tai kuukausien ajan, vakavien puhkeamisten yhteydessä tarvitaan toisinaan kiireellistä lääkärinhoitoa.

Hakeudu samana päivänä lääkärin hoitoon, jos sinulla on:

 • Erittäin kivuliaat kystat tai kyhmyt
 • Akne, johon liittyy kuumetta tai flunssan kaltaisia oireita
 • Aknen nopea paheneminen päivien/viikkojen aikana.
 • Akne ei parane suun kautta otettavilla antibiooteilla
 • Arpia kehittyy nopeasti

Aknen äkillinen paheneminen voi olla merkki syvemmästä infektiosta, joka vaatii kiireellistä hoitoa. Äärimmäistä kipua aiheuttavat kystat tarvitsevat myös nopeaa tyhjennystä.

Vaikea akne, joka aiheuttaa arpia tai ei reagoi lääkitykseen, vaatii nopeaa ja intensiivistä hoitoa pysyvien vaurioiden välttämiseksi. Näissä tilanteissa ota heti yhteyttä ihotautilääkäriin tai käy kiireellisen hoidon klinikalla.

Akne arpi hoito Aikataulut

Ne, joilla on aknearpia puhkeamisen jälkeen, tietävät, että on olemassa tehokkaita hoitoja arpien vähentämiseksi ja poistamiseksi - mutta tämä vie myös aikaa.

Keskimäärin aknearven poisto kestää yli 6 kuukautta, ennen kuin merkittäviä parannuksia tapahtuu. Tässä on yleinen aikataulu:

1-2 kuukautta

 • Laserpintapoisto
 • Kemialliset kuorinnat
 • Mikroneulaus
 • Ihonkalvon täyteaineet

Arvet alkavat häipyä, mutta täydellinen poistuminen vaatii useita hoitoja 2-4 viikon välein. Käytä aurinkosuojaa värimuutosten välttämiseksi.

3-4 kuukautta

 • Useita laser-/kuorinta-/neulausistuntoja
 • Yhdistetyt arpihoidot
 • Täyteaineen korjaukset

Arvet paranevat edelleen. Jatkuvat hoidot 4-6 viikon välein ovat avainasemassa arpien asteittaisen haalistumisen kannalta.

6+ kuukautta

 • Sarja laserpintakäsittelyä
 • Toistuva mikroneulaus/kuorinta
 • Syvien arpien kirurginen poisto

Kuukausia kestäneiden toistohoitojen jälkeen arvet ovat pienentyneet huomattavasti. Arvet näyttävät sileämmiltä ja sulautuvat normaaliin ihoon.

Vaikka aknearpia ei aina voida poistaa kokonaan, nykypäivän dermatologiset toimenpiteet tarjoavat paljon toivoa niiden ulkonäön minimoimiseksi. Keskustele vaihtoehdoistasi laillistetun ihotautilääkärin kanssa.

Puhtaan ihon ylläpitäminen

Kun akne on täysin poistunut, on tärkeää, että pysyt johdonmukaisesti hoitokuurissasi, jotta ihosi pysyy puhtaana pitkällä aikavälillä. Tee näistä käytännöistä osa päivittäistä rutiinia:

 • Ota kaikki määrätyt lääkkeet ohjeiden mukaan, pitkäaikaisesti
 • Käytä akne-taistelu topicals estää uusia breakouts
 • Puhdista hellävaraisesti ei-komedogeenisella kasvoveden pesuaineella.
 • Levitä öljytöntä, ei-komedogeenistä kosteusvoidetta.
 • Vältä näppylöiden poimimista/poimimista
 • Rajoita maitotuotteet / makeat elintarvikkeet, jos ne laukaisevat taudinpurkauksia.
 • Hallitse stressiä itsehoitokäytäntöjen avulla
 • Korjaa aknearpia ajoittain laserilla/kuorinnalla/neulauksella.

Aina ei ole mahdollista estää jokaista pientä puhkeamista. Mutta se, että noudatat ahkerasti ihotautilääkärin hyväksymää hoitorutiinia, auttaa pitämään toistuvan aknen kurissa.

Jotkut potilaat voivat päättää jatkaa isotretinoiinin käyttöä ajoittain pitkällä aikavälillä, esimerkiksi 5 päivän kuuri 1-2 kuukauden välein. Tämä ylläpitoannostus auttaa ylläpitämään aknea poistavia vaikutuksia. Keskustele ihotautilääkärisi kanssa parhaista vaihtoehdoista aknen uusiutumisen estämiseksi.

Oikeilla hoidoilla ja sinnikkyydellä puhdas iho on aknesta kärsivien saavutettavissa oleva tavoite. Käy ihotautilääkärilläsi keskustelemassa räätälöidystä hoitosuunnitelmasta ja pääset tielle kohti jatkuvasti kirkasta, hehkuvaa ihoa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä aknen selvittämisestä

Mikä aiheuttaa aknea, jota on niin vaikea hoitaa?

On olemassa useita syitä, jotka vaikuttavat itsepäiseen akneen:

 • Ylimääräinen taliöljyn tuotanto
 • Kuolleiden ihosolujen ja bakteerien kertyminen huokosiin.
 • Bakteerien, kemikaalien tai vammojen aiheuttama tulehdus ja ärsytys.
 • Hormonaaliset vaihtelut
 • Geneettinen alttius

Nämä tekijät johtavat erityyppisiin näppyihin ja virheisiin, joiden hallinta voi olla haastavaa. Akne johtuu harvoin vain yhdestä asiasta, minkä vuoksi usein tarvitaan yhdistelmähoitoja.

Vaikuttaako ruokavalio todella akneen?

Vaikka mikään ruoka-aine ei suoraan aiheuta finnejä, tietyt ravintotekijät voivat pahentaa joidenkin ihmisten aknea:

 • Korkean glykeemisen indeksin elintarvikkeet, kuten puhdistetut hiilihydraatit/ sokerit.
 • Maitotuotteet, erityisesti maito
 • Prosessoiduissa elintarvikkeissa esiintyvät transrasvat
 • Ruoka-aineyliherkkyydet/allergiat, kuten gluteeni tai soija.

Tasapainoinen, vähähiilihydraattinen ruokavalio, jossa keskitytään terveellisiin elintarvikkeisiin, voi auttaa vähentämään aknea. Pelkät ruokavaliomuutokset eivät kuitenkaan riitä parantamaan finnejä. Lääkkeitä tarvitaan edelleen.

Pitäisikö minun popsia näppylöitä?

Ei, näppylöitä ei saa koskaan yrittää puhkaista tai nipistellä. Tämä pakottaa bakteerit syvemmälle ihoon, mikä aiheuttaa lisää tulehdusta ja mahdollisesti arpia. Vastusta tarvetta ja anna virheiden parantua luonnollisesti. Steroidipistokset voivat auttaa kutistamaan suuria, kivuliaita kuoppia.

Miten voin ehkäistä aknearpia?

Arpien minimoimiseksi vältä näppylöiden nipistelyä ja puhkeamista. Hakeudu varhaisessa vaiheessa hoitoon vakavien kystien varalta, jotta ne eivät repeäisi. Käytä aurinkosuojaa tummien täplien ehkäisemiseksi. Levitä silikonista arpigeeliä parantuneisiin virheisiin. Jos arpia syntyy, ota viipymättä yhteyttä ihotautilääkäriin ja keskustele hoitovaihtoehdoista.

Mitkä kotikonstit todella auttavat akneen?

Joitakin todistettuja kotikonsteja ovat:

 • Teepuuöljy: On antimikrobisia ominaisuuksia tappaa akne bakteerit
 • Vihreä tee: auttaa vähentämään tulehdusta paikallisesti käytettynä
 • Aloe vera -geeli: Rauhoittaa ärsytystä ja punoitusta
 • Hunaja: Hunaja: Sillä on antibakteerisia vaikutuksia infektioiden torjuntaan
 • Kurkuma: Tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet auttavat vähentämään aknen punoitusta.

Vaikka nämä voivat täydentää lääketieteellistä hoitoa, pelkät kotikonstit eivät riitä parantamaan aknea. Parhaan tuloksen saat hakeutumalla ammattilaisen apuun.

Miten voin vähentää aknen punoitusta ja ärsytystä nopeasti?

Nopeaa helpotusta saat kylmäkompressilla 10-15 minuutin ajan useita kertoja päivässä. Käytä reseptivapaata hydrokortisonivoidetta säästeliäästi tulehtuneisiin kohtiin. Vältä ärsyttäviä tekijöitä, kuten raapivia kankaita, kovia ihotuotteita ja liiallista altistumista auringolle. Pysy kosteutettuna ja käytä öljytöntä kosteusvoidetta, jotta ihosulku toimii paremmin. Käy ihotautilääkärillä, jos punoitus jatkuu.

Mitä ainesosia minun tulisi välttää aknetuotteissa?

Välttele näitä yleisiä aknea ärsyttäviä aineita:

 • Tuoksu/parfyymi
 • Alkoholi denat
 • Kovat pinta-aktiiviset aineet, kuten SLS
 • Kookosöljy tai kookosperäiset ainesosat
 • Komedogeeniset öljyt, kuten mineraaliöljy
 • Eteeriset öljyt, kuten piparminttu, eukalyptus

Valitse aknealttiille iholle kehitettyjä hajusteettomia, ei-komedogeenisiä (ei tuki huokosia) tuotteita. Testaa aina uusia tuotteita.

Miten voin määrittää aknen laukaisijat?

Pidä aknepäiväkirjaa, jossa seurataan puhkeamisia ja niiden yhteyttä sykliin, ruokavalioon, uneen, stressiin, ihotuotteisiin, aktiviteetteihin jne. Ota huomioon mallit muutaman kuukauden ajan. Yleisiä laukaisevia tekijöitä ovat hormonit, maitotuotteet, hikoilu/urheilu, naamiot, meikkivälineet, kausivaihtelut, PCOS/PMS ja lääkkeet. Erityisten laukaisevien tekijöiden välttäminen voi auttaa ehkäisemään aknea.

Milloin minun pitäisi mennä ihotautilääkärille aknen hoitoon?

Ota yhteyttä ihotautilääkäriin, jos sinulla on:

 • Kohtalainen tai vaikea tulehduksellinen akne
 • Akne, joka ei reagoi käsikauppalääkkeillä saataviin hoitoihin
 • Akne, joka aiheuttaa arpia tai ihon värimuutoksia.
 • Jatkuva puhkeaminen teini-ikäisenä tai aikuisena
 • Ihoinfektion merkit, kuten kuume, lämpö, punoitus.

Ihotautilääkäri voi määrätä lääkkeitä, kuten retinoideja, antibiootteja, Accutan-valmistetta, antiandrogeeneja tai ehkäisyvälineitä aknen poistamiseksi tehokkaasti. Älä odota - hakeudu ammattilaisen hoitoon mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku