Pidä huolta
ihostasi

Ihotietosivu

Tarjoa ihollesi sen kaipaamaa hoitoa
Kehosi suurin elin, iho, on eturintamassa puolustamassa infektioita, vierasesineitä ja nykyelämän vastoinkäymisiä vastaan. Ihosi luonnollisen ekosysteemin tukeminen on ensiarvoisen tärkeää terveen ja hehkuvan ihon tavoittelussa – siis sellaisen, joka näyttää yhtä hyvältä kuin miksi tunnet olosi sen sisällä.

 • Millainen on terve iho?
 • Huonokuntoinen iho: syyt
 • Huonokuntoinen iho: oireet
 • Huonokuntoinen iho: pienet muutokset, joita voit tehdä
 • Millainen on paras ihonhoitorutiini?
 • Ainesosat, joista voi olla apua

Ehdotuksemme

Perfect Skin
(215)
€ 39.95
Directly available
OSTA NYT

Millainen on terve iho?

Ihomme tekee erinomaista työtä suojellessaan meitä infektioilta, sairauksilta, UV-säteiltä, saasteilta ja monelta muulta tekijältä. Silti jopa kehon vahvin suojelija tarvitsee meidän tukeamme näyttääkseen erinomaiselta ja tunteakseen olonsa parhaaksi mahdolliseksi. Ihon hoitamisessa tärkeintä ei ole pelkästään se, että ymmärtäisit, kuinka ihosi toimii, vaan myös se, että opit arvostamaan ja edistämään ihon terveyttä.

Tämä tarkoittaa tasapainon säilyttämistä ja kosteuden tarjoamista iholle hehkuvan ja hyvinvoivan tunteen aikaansaamiseksi. Ihotyypistä huolimatta on sen suojaavien ominaisuuksien tukeminen paras tapa taistella ikääntymisen merkkejä, iholla näkyvää väsymystä ja tummia silmänalusia vastaan.

Kehon vahvin suojelija

Nuorempi iho

Kolmesta kerroksesta (orvaskesistä, verinahasta ja hypodermistä eli ihonalaiskudoksesta) koostuva iho auttaa kehon lämpötilan säätelyssä tarjoten samalla meille yhden hyvin tärkeistä aisteistamme: kosketuksen. Ei liene yllätys, että ajan mittaan iholla voi olla vaikeuksia pitää kaikista sen kerroksista huolta menettäen hitaasti sen elastisuuttaan.

Ikääntyvä iho

Huonokuntoinen iho: syyt

Tilanteissa, joissa iho on vaurioitunut tai heikentynyt, voivat useat iho-ongelmat nousta pinnalle. Jos ne jätetään hoitamatta, voivat ne heikentää ihon luonnollista ekosysteemiä, tehden terveellisen, hehkuvan ihon palauttamisesta ja parhaan mahdollisen versionsa saavuttamisesta vaikeampaa.

Kun huonokuntoisen ihon syyt ovat tiedossa, voivat monet yleiset iho-ongelmat jäädä vain väliaikaisiksi. Yleisiin syihin lukeutuvat:

Kuivuminen

Kun emme juo tarpeeksi nesteitä, heikentyy ihon kyky hankkiutua eroon toksiineista

Auringonvalo

Liian pitkien aikojen viettäminen auringossa ilman UV-suojaa voi vaurioittaa ihoa ja kasvattaa sairauksien riskiä

Saaste

Ilmastointi, lämmitys ja huono ilmanlaatu voivat kaikki myötävaikuttaa iho-ongelmien syntyyn

Tupakointi

Säännöllinen tupakointi vaurioittaa ja värjää ihoa

Meikkaaminen

Tukkeutuneet ihohuokoset horjuttavat ihon herkän ekosysteemin tasapainoa

Elämäntyyli

Liiallinen alkoholin käyttäminen ja pikaruoan syöminen edistävät molemmat vapaiden radikaalien toimintaa

Huonokuntoinen iho: oireet

Vaikka olemassa onkin satoja mahdollisia iho-ongelmia, ovat jotkin niistä huomattavampia kuin toiset. Tällaisia ovat esimerkiksi ekseema, psoriasis ja ihon palaminen auringossa. Monet näistä ongelmista pitävät sisällään yhteisiä oireita, kuten:

 • Punoittava, laikukas tai epätasaisen värinen iho
 • Rakot
 • Ihon kuoriutuminen tai kutina
 • Kuivuus
 • Epätasainen tekstuuri
 • Hidas haavojen paraneminen

Onneksi useimmat tapauksista ovat lieviä ja yksinkertaisten elämäntyylimuutosten ja säännöllisen ihonhoitorutiinin avulla voit nopeasti saada takaisin terveen, hehkuvan ihon, jollaisen ansaitset.

Huonokuntoinen iho: pienet muutokset, joita voit tehdä

Terveellinen ja tasapainoinen iho ei ole pelkästään kestävämpi sairauksia ja epäjärjestystä kohtaan, mutta lisäksi näyttää ja tuntuu myös hyvältä. Muutama yksinkertainen muutos elämäntavassa voivat antaa sille sen paljon kaipaamaa boostia.

Tässä kuusi käytännönläheistä vinkkiä ihosta huolehtimiseen:

Suojaudu UV-säteitä vastaan

Vähintään suojakertoimen SPF 15 käyttäminen voi vähentää UVA- ja UVB-säteiden aiheuttamia vaurioita.

Vältä tupakointia

Ainoa tapa välttää tupakoinnin aiheuttamat haitat on lopettaa se täysin. Tarjolla on paljon lopettamaan auttavaa tukea

Hengitä puhdasta ilmaa

Raikas ilma ei ole ainoastaan hyväksi iholle, vaan koko keholle. 30 minuutin ulkoilu päivässä virkistää myös ihoa

Ihonhoitotuotteet

Ihotyypillesi sopivien ihonhoitotuotteiden löytäminen voi auttaa palauttamaan ihon luonnollisen ja terveellisen hehkun

Nesteytys ja ruokavalio

Runsas vedenjuonti ja antioksidanttipitoisten ruokien syöminen tehostaa ihon suojaavia ominaisuuksia

Hallitse stressiä

Yksi ensimmäisistä kehosi alueista, joissa stressi näyttäytyy, on iho. Yritä nukkua tarpeeksi ja järjestä aikaa rentoutumiselle

Millainen on paras ihonhoitorutiini?

Hyvä ihonhoitorutiini on ensiarvoisen tärkeä terveen näköistä ihoa ajatellen, mutta monet eivät yksinkertaisesti tiedä, mistä aloittaa ihon hoitoaan. Vaikka markkinoilla on tuhansia ihonhoitotuotteita, ei terveen näköisen ihon saavuttamisen tarvitse olla monimutkaista.

Ei väliä mitä tuotteita käytät, on seuraava kolmen vaiheen lähestymistapa paras tapa saada ihosi tuntumaan upealta, sillä se toimii käsi kädessä ihosi luonnollisen prosessin kanssa.

Puhdistus.
Ensimmäinen askel jokaisessa ihonhoitorutiinissa tulisi aina olla ihon puhdistus. Poistamalla iholta haitallisia aineita, kuten pölyä, kuollutta ihosolukkoa ja meikin tarjoamme puhdistetun alustan seuraavia vaiheita, eli kasvovettä ja kosteusvoidetta varten.

Kasvoveden käyttö.
Kasvoveden levittäminen irrottaa tiukkaan jämähtäneet epäpuhtaudet imeytymällä lisäksi syvemmälle orvaskesiin (ihon uloimpaan kerrokseen) kuin puhdistusaine. Kasvovesi auttaa myös tasapainottamaan ihon pH-arvoa ja valmistelemaan sen kosteusvoidetta varten.

Kosteutus.
Kun iho on valmistettu puhdistamalla ja kasvovedellä, auttaa kosteusvoide palauttamaan ihon kosteustasapainon ja pitämään sen ravittuna. Kosteuttamalla saat paitsi joustavan, hyvännäköisen ja -tuntuisen ihon, mutta lisäksi se kykenee paremmin taistelemaan epäpuhtauksia ja saasteita vastaan.

Ainesosat, joista voi olla apua

Kannabinoidit Kannabidioli (CBD), Kannabinolille (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: CBD Öljy

Cibdol hyödyntää luonnonmukaisten ainesosien monipuolisuuden tarjotakseen valikoiman ihonhoitokoostumuksia, jotka auttavat ihoa tuntumaan ja näyttämään parhaalta versioltaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onko sinulla kysymyksiä ihoosi liittyen?

Etkö ole varma CBD:n sopivuudesta ihollesi? Tiedätkö miten pitää huolta ihosi ulkonäöstä ja hyvästä olosta? Kokoamamme hyvinvointisanakirja kertoo sinulle kaiken oleellisen.
Mikä on ekseema ja mistä se johtuu?

Ekseema on yleinen ihotauti, joka näkyy iholla kutisevina, kuivina ja halkeilevina laikkumaisina alueina. Ekseema on yleisempi lapsilla, mutta siitä voivat kärsiä myös aikuiset. Ekseema voi ilmestyä iholle stressin myötä – eikä stressistä tunnetusti ole aikuisilla pulaa.

Valitettavasti ekseemaan ei tunneta parannuskeinoja, mutta se voi onneksi hävitä itsestään ajan myötä. Tutkijat eivät ole onnistuneet selvittämään mikä tai mitkä tekijät saavat ekseeman ilmestymään, mutta he ovat onnistuneet rajaamaan muutamia sen laukeamiseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä.

• Allergeenit/ruoka
• Mikrobit
• Äärimmäiset lämpötilan vaihtelut
• Stressi
• Hormonaalinen epätasapaino
• Ärsykkeet

Useimmat tapaukset ovat kaikeksi onneksi mietoja ja oikeanlaisten ekseemarasvojen myötä myös helposti hallittavissa. Ratkaisu piilee oireita laukaisevien tekijöiden tunnistamisessa ja niiden minimoimisessa tai poistamisessa.

Mikä on akne ja mistä se johtuu?

Aknea voi pitää teini-iän synonyyminä, mutta akne saattaa iskeä minkä ikäiseen tahansa ja se on yleisimpiä ihotauteja. Akne syntyy, kun talirauhanen tukkeutuu kuolleiden ihosolujen ja ihon luontaisten öljyjen takia, jolloin iholle muodostuu mustapäitä, märkänäppylöitä ja finnejä. Vakavammissa aknen muodoissa voi ihon alle muodostua nystyröitä ja kystoja.

Toisin kuin ekseeman kanssa, on meillä parempi käsitys aknen taustatekijöistä, joka tekee siitä helpomman hoidettavan. Aknen vakavuuteen vaikuttavat kuitenkin jotkut geneettiset tekijät. Jos vakavuus jätetään huomiotta, on potentiaalisten laukaisevien tekijöiden lista seuraavanlainen:

• Hormonitasapainon muutokset
• Lääkkeet
• Stressi
• Ruokavalio

Hormonitasapainon heittely on yleisin aknen laukaiseva tekijä, ja myös syy siihen, miksi akne on yleisempää teini-ikäisten keskuudessa. Toinen merkittävä tekijä on ruokavalio, joskaan ei välttämättä siinä muodossa, kuin voisi olettaa. Saatat ilostua kuullessasi, etteivät suklaa ja rasvaiset ruoat aiheuta aknea, vaan todellinen syy ovat hiilihydraattirikkaat ruoat.

Mikä on psoriasis ja mistä se johtuu?

Kolmas merkittävä aikuisten joukossa on psoriasis. Psoriasis perustuu solujen toiminnan häiriöön, joka johtaa niiden nopeaan jakautumiseen, jonka seurauksena lopulta kuolleita ihosoluja alkaa kertyä terveen ihon pinnalle. Oireisiin kuuluu punertava, epätasainen ja ärtynyt iho, jonka pinnalla on kuivia valkoisia ihosuomuja. Tyypillisesti psoriasikseen kuuluu myös runsasta kutinaa, joka voi saada olon erittäin epämukavaksi. Tilannetta ei helpota se, että erityisen riskialttiita alueita ovat päänahka, kyynärpäät ja polvet.

Psoriasiksen laukaisevista tekijöistä ei ole varmuutta. Se vaikuttaisi kuitenkin olevan periytyvää, josta tutkijat ovat päätelleet taustalla voivan mahdollisesti olla jonkinlainen immuunijärjestelmään liittyvä geneettinen virhe. Muita mahdollisia laukaisevia tekijöitä ovat:

• Stressi
• Lääkkeet (sisältäen verenpaine- ja malarialääkkeet)
• Ihovauriot
• Streptokokkitulehdukset

Psoriasiksen taustatekijöistä ei siis ole varmuutta, mutta siihen on silti olemassa useita hoitokeinoja. Suurin osa näistä on erilaisia rasvoja ja voiteita, mutta vakavammissa tapauksissa hyötyä voi olla valoterapiasta ja hormonihoidoista.

Mikä on auringonpolttama ja mistä se johtuu?

Auringonpolttama ei ole varsinaisesti ihosairaus edellä mainittujen tapaan, mutta se on silti aivan liian yleinen ongelma. Myös sen syntysyy on päivänselvä, liian pitkään jatkunut altistus auringolle. Tarkemmin sanottuna tämä palovamma syntyy auringon UV-säteilyn polttaessa ihon ulointa kerrosta, mutta tässä on kyse vain näkyvistä vaurioista. UV-säteilyn voi vahingoittaa myös DNA:ta, joka voi johtaa ihosyöpään.

Kaikkien ihmisten tulisi suojautua auringonvalolta, mutta kaikki eivät saa siitä samanlaisia oireita. Asiaan vaikuttavat ihotyyppisi, auringon UV-säteilyn intensiivisyys ja altistuksen kesto. Palaneen ihon oireet näkyvät yleensä muutamassa tunnissa altistuksesta. Niitä ovat mm:

• Punertavat läikät iholla
• Rakkulat/vesikellot iholla
• Kutina ja ihon kuoriutuminen

On tärkeää tietää, ettei auringonpolttama näy välttämättä pelkästään iholla. Liika säteily voi johtaa flunssaan, vilunväreisiin, pahoinvointiin ja päänsärkyyn. Jälleen kerran helpotusta voi saada voiteista, geeleistä ja rasvoista, mutta paras tapa on ennaltaehkäisy!

Miten CBD vaikuttaa iholla?

Tutkimukset ovat vielä kesken, mutta esikliiniset tutkimukset ovat kartoittaneet CBD:n potentiaalia lievittää tulehduspohjaisia ihosairauksia, suojata ikääntymisen merkeiltä ja vähentää punoitusta ja herkkyyttä. CBD:llä saattaa olla myös psykologisia vaikutuksia, sillä molekyyliä on testattu stressin- ja ahdistuksenlievityksen näkökulmasta.

Iho on elin, johon eivät vaikuta ainoastaan ulkoiset tekijät, vaan myös henkinen hyvinvointi. Fyysisten oireiden hoitaminen on vain osa ihonhoidon ratkaisuja, erityisesti huomioiden stressin merkityksen aknen, ekseeman, psoriasiksen ja kymmenien muiden ihon hyvinvointia uhkaavien sairauksien taustatekijänä.

CBD:n moniulotteiset vaikutukset voivat kuitenkin auttaa vastaamaan ihonhoidon haasteisiin monesta kulmasta. Monimutkainen elin vaatii monipuolista ratkaisua! Ei-toksinen CBD voikin olla hyödyllinen liittolainen käyttämillemme ihonhoitotuotteille ja ratkaisuille.


Tuotehaku