Miten saan kasvoni näyttämään nuoremmilta?

Published:

Categories: Kollageeni

Haluatko poistaa vuosia ulkonäöstäsi menemättä veitsen alle? On monia edullisia ja ei-invasiivisia tapoja saada itsesi näyttämään nuoremmalta ja elinvoimaisemmalta. Lue lisää löytääksesi ihotautilääkärin hyväksymät ikääntymisen vastaiset salaisuudet, joiden avulla voit palauttaa nuorekkaan hehkun.

Nuorekkaan ja elinvoimaisen ulkonäön taustalla ei ole niinkään genetiikka kuin oikea ihonhoito ja terveelliset elämäntapavalinnat. Kosteuttamalla, suojaamalla ja ravitsemalla ihoasi sekä tekemällä hienovaraisia muutoksia meikkiin ja hiuksiin voit helposti näyttää 5-10 vuotta nuoremmalta. Lue 10 parhaiten varjeltua salaisuutta, joiden avulla voit säilyttää nuorekkaan ulkonäön missä iässä tahansa!

miten saan kasvoni näyttämään nuoremmilta?

Hahmotelma:

Mikä saa ihon näyttämään vanhemmalta?

 • Altistuminen auringolle
 • Kosteuden puute
 • Kollageenin ja elastiinin menetys
 • Kuolleiden ihosolujen kertyminen
 • Tylsä, epätasainen ihon sävy

1. Käytä aurinkovoidetta uskonnollisesti

 • Ehkäise tulevia auringon aiheuttamia vaurioita
 • Aurinkovoidetta suositellaan joka päivä
 • Tavoittele SPF 30 tai korkeampaa suojakerrointa
 • Levitä runsaasti kasvoille ja paljaalle iholle

2. Kosteuttaa, kosteuttaa, kosteuttaa, kosteuttaa.

 • Iho menettää kosteutta ikääntyessä
 • Kosteus pehmentää ihoa ja täyttää juonteita.
 • Etsi kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa.
 • Vältä tuotteita, joissa on hajusteita, jotka voivat ärsyttää.

3. Kuori säännöllisesti

 • Poistaa kuollutta ihoa paljastaen tuoreen ihon sen alta.
 • Kokeile kemiallisia kuorinta-aineita, joissa on AHA tai BHA
 • Ole hellävarainen äläkä kuori liikaa.

4. Käytä retinoideja

 • Stimuloi kollageenin tuotantoa
 • Häivyttää auringonpilkut ja värimuutokset
 • Konsultoi ihotautilääkäriä reseptilääkkeen vahvuutta varten

5. C-vitamiini on ystäväsi

 • Voimakas antioksidantti suojaa UV-vaurioilta
 • Tehostaa kollageenisynteesiä
 • Etsi vakaita kaavoja, kuten magnesiumaskorbyylifosfaattia.

6. Syö kollageenia lisääviä elintarvikkeita.

 • Kollageeni antaa iholle rakennetta
 • Ruoan lähteitä ovat muun muassa luuliemi, sitrushedelmät, marjat...
 • Harkitse merikollageenilisää

7. Käytä aurinkolaseja

 • Auringolle altistuminen aiheuttaa variksenjalkoja ja ryppyjä silmien ympärillä.
 • Etsi 100 % UV-suojaa, kun ostat sävyjä
 • Suuret kehykset "nostavat" kasvoja visuaalisesti.

8. Vaihda meikkirutiinia

 • Käytä valaisevaa, valoa heijastavaa meikkiä.
 • Kokeile CC-voidetta, jossa on väriä korjaavia sävyjä.
 • Vaihda musta liner ruskeaan
 • Varovasti puuterin kanssa

9. Muotoile hiuksesi kasvoja imartelevaksi

 • Kampauksen ja värin vaikutus koettuun ikään
 • Lisää kasvoja kehystäviä kerroksia kasvojen ympärille
 • Kokeile otsatukkaa peittämään otsan ryppyjä

10. Älä tupakoi ja rajoita alkoholin käyttöä

 • Tupakointi nopeuttaa ikääntymistä
 • Juominen kuivattaa ihoa
 • Tavoittele 7-8 tunnin unta yössä.

Yksityiskohtaiset selitykset:

Mikä saa ihon näyttämään vanhemmalta?

Monet ulkoiset ja sisäiset tekijät aiheuttavat ikääntymisen merkkejä ihollamme, kun vanhenemme. Auringolle altistuminen on ennenaikaisen ikääntymisen tärkein syy. Auringon UV-säteily hajottaa ihon kollageenia ja elastiinia, mikä johtaa ryppyihin ja roikkumiseen. Iho myös kuivuu ajan myötä ja menettää kykynsä sitoa kosteutta, mikä johtaa rypyttömään ja sameaan ulkonäköön. Kuolleiden ihosolujen kerääntyminen yhdistettynä epätasaiseen pigmentaatioon saa ihon näyttämään laikukkaalta. Ikääntyessä iho menettää luonnostaan kollageenia, mikä johtaa juonteiden ja ryppyjen muodostumiseen. Kun tiedät, mistä ihon ikääntyminen johtuu, voit torjua ongelma-alueita paremmin.

1. Käytä aurinkovoidetta uskonnollisesti

Ihotautilääkärit ovat yksimielisiä siitä, että aurinkovoide on tärkein ikääntymistä ehkäisevä ihonhoitotuote. Aurinkovoiteen päivittäinen käyttö on ratkaisevan tärkeää, jotta voidaan ehkäistä tulevia auringon aiheuttamia vaurioita, kuten värimuutoksia, ryppyjä ja ihosyöpää. Etsi laajakirjoista aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on vähintään 30. Muista levittää neljännes teelusikallinen pelkästään kasvoillesi, jotta saat täyden suojan. Levitä uudelleen kahden tunnin välein, kun vietät aikaa ulkona. Valitsemalla kevyen, ei-komedogeenisen koostumuksen, joka on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön, varmistat, että käytät aurinkovoidetta johdonmukaisesti. Aurinkovoiteen ottaminen tavaksi on yksi tehokkaimmista tavoista ylläpitää nuorekasta ja ryppyvapaata ihoa.

2. Kosteuttaa, kosteuttaa, kosteuttaa, kosteuttaa.

Iho menettää luonnostaan kosteutta ikääntyessään, mikä johtaa kuivempaan ihoon ja korostuneisiin juonteisiin ja ryppyihin. Kosteusvoiteen käyttö kahdesti päivässä auttaa täyttämään ihon kosteudella ja antaa iholle kasteen ja hehkuvan ulkonäön. Etsi kosteusvoiteet, jotka sisältävät kosteuttavia aineita, kuten hyaluronihappoa, glyseriiniä, keramideja ja ureaa, jotka vetävät kosteutta ihon ylimpiin kerroksiin ja sitovat sen sinne. Vältä tuotteita, joihin on lisätty hajusteita, sillä ne voivat ärsyttää ikääntyvää ihoa. Kosteuta huolellisesti myös kaulaa ja rintaa, jotta iho ei kuivu ja ihon sävy pysyy tasaisena.

3. Kuori säännöllisesti

Iän myötä ihon solujen vaihtuvuus hidastuu, jolloin ihon pinnalle kertyy kuolleita ihosoluja. Tämä tylsä, hilseilevä kerros saa ihon näyttämään vanhemmalta. Kuorinta poistaa tämän kuolleiden solujen pintakerroksen ja paljastaa sen alla olevan raikkaan ja säteilevän ihon. Etsi hellävaraisia kuorinta-aineita, kuten alfahydroksihappoja (AHA), kuten glykolihappoa tai maitohappoa. Nämä kemialliset kuorinta-aineet liuottavat kuolleiden ihosolujen välisiä sidoksia. Voit myös kokeilla beetahydroksihappoja (BHA), kuten salisyylihappoa, pitämään huokoset puhtaina. Varo liiallista kuorintaa, sillä se voi aiheuttaa ärsytystä. Useimmille ihotyypeille riittää 1-2 kertaa viikossa.

4. Käytä retinoideja

Retinoidit ovat A-vitamiinijohdannaisia, jotka ovat erittäin tehokkaita ikääntymisen merkkien ehkäisyssä ja hoidossa. Retinoidit ovat reseptillä saatavia, ja ne tehostavat kollageenin tuotantoa ja stimuloivat solujen vaihtumista, mikä tuo esiin nuoremman ihon. Ne myös häivyttävät tummia läiskiä ja hoitavat aknea. Yleisiä muotoja ovat tretinoiini, adapaleeni ja tatsaroteeni. Sivuvaikutukset, kuten kuivuus, kuorinta ja auringolle herkistyminen, ovat aluksi yleisiä. Kysy ihotautilääkäriltäsi, mikä vahvuus ja kaava sopii ihollesi. Reseptivapaa retinoli on hellävaraisempi vaihtoehto retinoidien käytön aloittamiseen.

5. C-vitamiini on ystäväsi

C-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka suojaa ihoa UV-altistuksen aiheuttamilta haitallisilta vapailta radikaaleilta. Se myös säätelee kollageenisynteesiä ja ehkäisee näin ryppyjen muodostumista ja ihon veltostumista. Etsi C-vitamiiniseerumeita, joissa on stabiileja muotoja, kuten magnesiumaskorbyylifosfaattia. C-vitamiini toimii parhaiten, kun sitä käytetään yhdessä E-vitamiinin ja ferulihapon kanssa. Käytä C-vitamiiniseerumia aamuisin ja sen jälkeen kosteusvoidetta ja aurinkovoidetta.

6. Syö kollageenia lisääviä elintarvikkeita.

Kollageeni on tärkein rakenneproteiini, joka pitää ihon pulleana ja joustavana. Kun olemme yli 20-vuotiaita, kollageenin tuotanto alkaa vähentyä. Varmista, että ruokavaliosi sisältää elintarvikkeita, jotka auttavat lisäämään kehon luonnollista kollageenin tuotantoa. Luuliemi, pavut, sitrushedelmät, marjat, tummanvihreät kasvikset, tomaatit ja valkosipuli ovat erinomaisia lähteitä. Voit myös harkita merikollageenivalmisteen käyttöä, jotta saat lisää ihohyötyjä.

7. Käytä aurinkolaseja

Älä unohda aurinkolaseja! Silmien siristäminen ja suojaamaton auringolle altistuminen herkän silmänympärysihon ympärillä aiheuttaa variksenjalkoja, ryppyjä, tummia silmänalusia ja auringonpilkkuja. Käytä aina 100 % UV-säteiltä suojaavia aurinkolaseja, kun vietät aikaa ulkona. Suuret, ympärikehykselliset mallit suojaavat silmänympärysihoa ja estävät siristelyn. Etsi kevyitä materiaaleja, jotka eivät jätä jälkiä kasvoihisi.

8. Vaihda meikkirutiinia

Meikin levitystekniikoilla voi olla suuri merkitys siinä, auttaako se sinua näyttämään virkeältä ja nuorekkaalta vai korostaa hienoja juonteita ja ryppyjä. Vaihda mattapintainen meikkivoide valoa heijastavaan nestemäiseen meikkivoiteeseen, jotta iho näyttäisi täyteläiseltä ja hehkuvalta. Kokeile eri sävyisiä värinkorjaavia CC-voiteja, jotka tasoittavat ihon sävyä ja vähentävät auringonpilkkuja. Käytä voidepohjaisia tuotteita, mikä auttaa estämään paakkuuntumista ja asettumista hienoihin juonteisiin. Vältä puuteria, joka tarttuu kuivaan ihoon. Vaihda musta luomiväri pehmeisiin ruskeisiin sävyihin. Keskitä silmämeikki pikemminkin ripsiin kuin rajaukseen, jotta silmät avautuisivat.

9. Muotoile hiuksesi kasvoja imartelevaksi

Kampauksella ja värillä voi olla suuri merkitys siihen, näytätkö nuorekkaalta vai vanhenevalta. Vältä liian strukturoituja tyylejä, jotka voivat olla epäimartelevia ja ankaria. Lisää sen sijaan kasvoja kehystäviä kerroksia kasvojen ympärille pehmentämään piirteitä. Sivulle leikattu otsatukka voi peittää otsan rypyt ja silmien ympärillä olevat variksen jalat. Hiusten värin vaalentaminen muutamalla sävyllä antaa nuoremman ja raikkaamman ilmeen. Vältä rajuja värjäyksiä, jotka voivat vahingoittaa hiuksia. Pyydä ammattilaisen asiantuntemusta, jotta löydät leikkauksen ja värin, joka tuo esiin parhaat piirteesi.

10. Älä tupakoi ja rajoita alkoholin käyttöä

Elämäntapavalintasi vaikuttavat merkittävästi siihen, kuinka vanhalta näytät. Tupakointi aiheuttaa kollageenin ja elastiinin hajoamista sekä ennenaikaista rypistymistä suun ympärillä. Liiallinen alkoholinkäyttö aiheuttaa nestehukkaa, jolloin iho näyttää kuivalta ja samealta. Varmista, että nukut 7-8 tuntia yössä, sillä lepo on ratkaisevan tärkeää solujen korjaantumiselle. Hallitse stressitasoja joogan, meditaation tai päiväkirjan pitämisen avulla. Syö ravinteikasta ruokavaliota, joka on täynnä antioksidanttisia elintarvikkeita, kuten lehtivihreitä ja marjoja, jotta ihosi näyttäisi terveeltä.

Yhteenvetona:

 • Käytä laajakirjoista SPF 30 -aurinkovoidetta päivittäin UV-vaurioiden ehkäisemiseksi.
 • Kosteuttaa kuivaa, ikääntyvää ihoa aamuin ja illoin.
 • Kuori 1-2 kertaa viikossa poistaaksesi kuolleet ihosolut.
 • Keskustele ihotautilääkärisi kanssa retinoidin lisäämisestä kollageenin lisäämiseksi.
 • Levitä C-vitamiiniseerumia joka aamu suojaamaan ihoa ja häivyttämään tummia täpliä.
 • Syö kollageenia lisääviä elintarvikkeita, kuten sitrushedelmiä, marjoja ja luulientä.
 • Suojaa silmäsi auringon aiheuttamilta vaurioilta käyttämällä suuria aurinkolaseja.
 • Valitse heleä, kosteuttava meikki, joka kirkastaa tylsää ihoa.
 • Hanki kasvoja imarteleva kampaus kerroksilla ja vaalealla värityksellä.
 • Älä tupakoi, rajoita alkoholin käyttöä, nuku 7-8 tuntia ja hallitse stressiä.

Pienet, mutta vaikuttavat muutokset ihonhoitoon, meikkiin, hiuksiin ja elämäntapaan voivat näkyvästi vähentää ulkonäköäsi vuosilla. Huolehdi huolellisesti auringonsuojasta, nesteytyksestä ja kollageenin tukemisesta, jotta ihosi näyttäisi nuorekkaalta missä iässä tahansa. Oikeilla tekniikoilla on mahdollista kääntää kelloa taaksepäin ja saavuttaa upea, säteilevä iho.

Usein kysytyt kysymykset

Miten pääsen eroon ryppyistä yhdessä yössä?

Valitettavasti ei ole olemassa mitään taikakeinoa, jolla ryppyistä päästäisiin eroon yhdessä yössä. Tämän artikkelin vinkit voivat auttaa vähentämään juonteita ja ryppyjä ajan mittaan asianmukaisen ihonhoidon avulla, mutta dramaattiset muutokset vaativat kuukausien johdonmukaisuutta. Harkitse ihotautilääkärin kanssa keskustelua laserhoidoista, injektoitavista aineista tai reseptillä saatavista retinoideista, jos haluat dramaattisempia anti-aging-vaikutuksia.

Mitkä elintarvikkeet ovat huonoja iholle ja saavat sinut näyttämään vanhemmalta?

Runsaasti sokeria, puhdistettuja hiilihydraatteja ja epäterveellisiä rasvoja sisältävät elintarvikkeet voivat vaikuttaa negatiivisesti ihoon ja nopeuttaa ikääntymistä. Rajoita makeisia, limsaa, valkoista leipää, sipsejä, paistettuja ruokia ja lihajalosteita. Keskity antioksidanttipitoisiin hedelmiin, vihanneksiin, pähkinöihin, siemeniin, vähärasvaisiin proteiineihin ja terveellisiin rasvoihin, jotta ihosi olisi nuorekkaampi. Myös veden juominen on tärkeää.

Voiko tupakointi kääntää ihon ikääntymisen?

Ei, tupakoinnilla on päinvastainen vaikutus ja se vanhentaa ihoa huomattavasti. Tupakointi aiheuttaa kollageenin ja elastiinin hajoamista, mikä johtaa ryppyihin huulten ja silmien ympärillä sekä ihon veltostumiseen. Tupakointi myös vähentää ihon verenkiertoa, jolloin iho menettää ravinteita ja happea, jotka pitävät ihon nuorekkaana. Tupakoinnin lopettaminen voi parantaa ihon sävyä ja rakennetta huomattavasti.

Miten voin kiristää kasvojani ilman leikkausta?

Jos haluat luonnollisesti kohottaa ja kiristää kasvojen ihoa, käytä paikallisia retinoideja kollageenin lisäämiseksi. C-vitamiini, peptidit ja kasvutekijät auttavat myös kiinteyttämään ihoa. Ihoa vahvistavat laserhoidot, kuten Ultherapy, käyttävät keskittynyttä ultraääntä kollageenin stimuloimiseksi. Gua sha -hieronta ja kasvoharjoitukset kiinteyttävät alapuolella olevia lihaksia, jotta iho näyttäisi veistoksellisemmalta.

Mitkä kampaukset saavat sinut näyttämään nuoremmalta?

Kasvoja kehystävät kerrokset, pehmeät laineet, volyymi latvassa tai sivuilla ja sivutukat voivat saada hiukset näyttämään täyteläisemmiltä ja lyhentää ulkonäköäsi vuosilla. Vältä voimakkaasti taaksepäin vedettyjä tyylejä, jotka voivat vetää kasvoja alaspäin. Valitse lämpimät, moniulotteiset hiusvärit, joissa käytetään pikemminkin korostuksia kuin voimakkaita väriaineita. Käsittele hiuksia hellävaraisesti ja käytä kosteuttavia naamioita vähentämään pörröisyyttä.

Miten voin estää kaulan ikääntymistä?

Levitä ihonhoitotuotteita, kuten seerumeita, kosteusvoidetta ja aurinkovoidetta aina kaulalle ja rintakehälle asti, jotta ehkäiset ihon roikkumista ja ryppyjä. Nuku selällään tai kyljelläsi välttääksesi "unijuonet". Kuori kaula 2-3 kertaa viikossa. Tee kasvojen joogaharjoituksia, jotka harjoittavat kaulan lihaksia. Hoida kaulan näkyviä ikääntymisen merkkejä ajankohtaisilla retinoideilla, peptideillä ja radiotaajuushoidoilla.

Mitkä meikkivinkit saavat sinut näyttämään nuoremmalta?

Käytä hohtavia, valoa heijastavia meikkivoiteita ja peitevoideaineita, jotta iho saa säteilevän hehkun. Kermaiset poskipunat ja huulipunat pehmentävät ihoa. Vältä puuteria, joka asettuu juonteisiin. Vaihda musta rajauskynä ruskeaan ja määritä silmät ripsivärillä rajauskynän sijasta. Täytä kulmakarvat kokonaan höyhenenkaltaisilla vedoilla. Korosta silmien sisänurkat ja kasvojen korkeat kohdat peitevoiteella tai hohtavalla varjostimella.

Miten saan sileän ihon kuin vauva?

Vaikka kelloa ei ole mahdollista kääntää täysin taaksepäin, huolellinen ihonhoito voi auttaa palauttamaan pehmeän ja sileän ihon. Keskeistä on käyttää päivittäin kosteusvoidetta, joka sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa ja keramideja. Kemialliset kuorinta-aineet auttavat poistamaan kuolleet ihosolut. Retinoidien käyttö lisää kollageenia ja parantaa ihon rakennetta. Vältä hajusteita, alkoholia ja voimakkaita ainesosia, jotka voivat ärsyttää ihoestettä. Juo runsaasti vettä.

Mikä aiheuttaa kasvojen nopeamman vanhenemisen?

Auringolle altistuminen on numero yksi tekijä, joka nopeuttaa ihon ikääntymistä. Myös tupakointi, ympäristön epäpuhtaudet, stressi, riittämätön uni, nestehukka ja huono ravitsemus nopeuttavat ikääntymisprosessia. Voit hidastaa kasvojen ikääntymistä käyttämällä päivittäin aurinkovoidetta, kosteuttamalla, syömällä terveellisesti, pysymällä aktiivisena, nukkumalla 7-9 tuntia yössä, vähentämällä stressiä ja välttämällä tupakointia. Käy säännöllisissä ihotarkastuksissa, jotta mahdolliset ihosyövät voidaan havaita varhaisessa vaiheessa.

Kerro minulle, jos haluat minun laajentavan tai selventävän jotain FAQ-osiossa. Lisään mielelläni lisää kysymyksiä ja vastauksia tarpeen mukaan.

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

American Academy of Dermatology Association. (2022). Kuinka nuorentaa ihoasi . https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging/how-to-rejuvenate-your-skin.

Bahng, H.Y., Singh, G., Bhinder, F., Golzar, Y., Zembowicz, A., & Ahmad, N. (2019). Kasvojen ihon ikääntymisen luonnehdinta latinalaisamerikkalaisilla. Aesthetic Surgery Journal, 39(3), NP85-NP93. https://doi.org/10.1093/asj/sjy348. https://doi.org/10.1093/asj/sjy348

Baxter, R. A. (2008). Anti-aging-ihonhoito. Milady Publishing Company.

Food and Drug Administration. (2022). MERKINNÄT - OHJEET - IHMISILLE KÄSIKAUPPALÄÄKKEINÄ MYYTÄVÄT AURINKOSUOJALÄÄKKEET . https://www.fda.gov/regulatory-information/search-fda-guidance-documents/labeling-guidance-sunscreen-drug-products-over-counter-human-use.

Harvard Health Publishing. (2021). 12 tapaa pitää ihosi nuorekkaana . https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/12-ways-to-keep-your-skin-looking-young.

OyetakinWhite, P., Tribout, H., & Baron, E. (2015). Ihon suojaaminen ultraviolettisäteilyn aiheuttamilta vaurioilta: A review of sunscreen regulation and safety. Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine, 31(2), 57-64. https://doi.org/10.1111/phpp.12147. https://doi.org/10.1111/phpp.12147

Papakonstantinou, E., Roth, M., & Karakiulakis, G. (2012). Hyaluronihappo: Avainmolekyyli ihon ikääntymisessä. Dermato-Endocrinology, 4(3), 253-258 . https://doi.org/10.4161/derm.21923. https://doi.org/10.4161/derm.21923.

Pillaiyar, T., Manickam, M., & Jung, S. H. (2017). Matriksin metalloproteinaasi-1-ekspression alaregulaatio akteosidilla edistää ryppyjä ehkäisevää vaikutusta UVB-säteilytetyissä ihmisen ihofibroblasteissa. Experimental Dermatology, 26(4), 283-290 . https://doi.org/10.1111/exd.13167. https://doi.org/10.1111/exd.13167.

Pullar, J. M., Carr, A. C., & Vissers, M. (2017). C-vitamiinin roolit ihon terveydessä. Nutrients, 9(8), 866 . https://doi.org/10.3390/nu9080866.

Rinnerthaler, M., Bischof, J., Streubel, M. K., Trost, A., & Richter, K. (2015). Oksidatiivinen stressi ikääntyvässä ihmisen ihossa. Biomolecules & Therapeutics, 23(2), 189-201 . https://doi.org/10.4062/biomolther.2014.142. https://doi.org/10.4062/biomolther.2014.142.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku