Miten voin näyttää hyvältä 60-vuotiaana?

Published:

Haluatko näyttää nuoremmalta ja tuntea olosi paremmaksi vanhetessasi? Kukapa ei haluaisi! Vaikka ikääntyminen on väistämätöntä, on monia asioita, joita voit tehdä näyttääksesi ja tunteaksesi itsesi parhaaksi missä iässä tahansa. Muutamalla yksinkertaisella elämäntapamuutoksella voit säästää vuosia ulkonäöstäsi ja parantaa yleistä terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

Nuoremmalta näyttämisessä ei ole kyse vain turhamaisuudesta - kyse on itsevarmuudesta, terveydestä ja tyytyväisyydestä siihen, missä olet elämässäsi. Tutkimukset osoittavat, että ihmiset, jotka tuntevat itsensä nuoremmiksi, elävät itse asiassa pidempään, joten kellon taaksepäin kääntäminen ei ole hyödyllistä vain ulkonäön kannalta.

Miten voin näyttää hyvältä 60-vuotiaana?

Asiantuntijoiden mukaan keskimäärin yli 60-vuotias nainen voi näyttää 10 vuotta nuoremmalta noudattamalla näitä anti-aging-vinkkejä ja omaksumalla nuorekkaan hengen. Lue lisää ja tutustu salaisuuksiin, joiden avulla voit näyttää 10 vuotta nuoremmalta 60-vuotiaana!

Miksi yrittää näyttää nuoremmalta?

Ennen kuin paneudumme vinkkeihin, saatat miettiä - miksi edes yrittää näyttää nuoremmalta? Mitä hyötyä siitä on? Tässä on muutamia hyviä syitä nähdä vaivaa:

 • Tunne itsevarmuutta: Kun näytät parhaalta, tunnet itsesi itsevarmemmaksi ja itsevarmemmaksi. Pienet muutokset ulkonäön raikastamiseksi voivat antaa itsetunnollesi tuntuvan sysäyksen.
 • Nauti paremmasta terveydestä: Monet ikääntymisen vastaiset tavat johtavat myös parempaan terveyteen, aina hyvästä syömisestä aurinkosuojan käyttöön. Saat palkinnon vähemmän ryppyjä ja vähemmän sairauksia.
 • Tee hyvä vaikutus: Joten on tärkeää, että näytät parhaimmalta. Elinvoimaisen ja nuorekkaan näköinen voi auttaa urallasi ja yksityiselämässäsi.
 • Hidasta ikääntymistä: Vaikka ikääntymisprosessia ei voi pysäyttää, sitä voi hidastaa omaksumalla tapoja, jotka suojaavat ihoa ja kehoa vaurioilta. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

10 taktiikkaa näyttää 10 vuotta nuorempi jälkeen 60

 1. Suojaa ihoasi auringolta
 2. Kosteuttaa ja ravitsee ihoa
 3. Vähennä ryppyjä anti-aging-voiteilla
 4. Piristä ulkonäköäsi meikillä
 5. Kosteuttaa nuorekkaan hehkun saamiseksi
 6. Virkistä kampauksesi
 7. Käytä nykyaikaisia, nuorekkaita vaatteita
 8. Kehitä hyvää ryhtiä ja kehonkieltä
 9. Liikunta ja aktiivisuus
 10. Keskity onnellisuuteen ja hyvinvointiin

Tutustutaanpa kuhunkin näistä ikää ehkäisevistä strategioista tarkemmin, jotta voit alkaa näyttää vuosia nuoremmalta!

1. Suojaa ihoasi auringolta

Auringolle altistuminen on ryppyjen, tummien täplien ja ihosyövän tärkein syy. Jos haluat välttää auringon aiheuttamat lisävahingot, levitä aurinkovoidetta kaikille altistuville ihoalueille ympäri vuoden. Valitse laajakirjoinen aurinkosuojavoide, jonka suojakerroin on vähintään 30. Levitä uudelleen kahden tunnin välein, kun olet ulkona. Käytä myös suojavaatetusta ja leveälinjaista hattua, kun olet ulkona.

Varjoon hakeutuminen kello 10 ja 14 välillä, kun UV-säteet ovat voimakkaimmillaan, on toinen fiksu taktiikka. Auringon aiheuttamat vauriot kerääntyvät ajan myötä ja nopeuttavat ikääntymisprosessia. Käyttämällä aurinkovoidetta päivittäin - myös pilvisellä säällä - saat parhaan mahdollisuuden säilyttää ihosi sileänä ja nuorekkaana.

2. Kosteuttaa ja ravitsee ihoa.

Kuiva, ryppyinen iho on ikääntyneen näköinen ja tuntuinen. Voit torjua sitä kosteuttamalla ihoa aamuin ja illoin runsaalla voiteella tai voiteella, joka on täynnä ravitsevia ainesosia. Etsi antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiinia, sisältäviä koostumuksia, jotka suojaavat ihosoluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Anti-aging-peptidit ovat toinen hyvä lisä kollageenin tuotannon stimuloimiseksi.

Levitä kosteusvoidetta kaikkialle, myös kaulalle, rintakehälle ja käsille, jotta saat kosteutta perusteellisesti. Kuorinta 2-3 kertaa viikossa poistaa kuolleet ihosolut, jotta voiteet voivat imeytyä paremmin. Yöllä käytettävä retinolituote auttaa myös stimuloimaan kollageenin kasvua, jolloin ryppyjen määrä vähenee ajan myötä.

3. Vähennä ryppyjä Anti-Aging-voiteilla

Ryppyjä torjuvista voiteista puheen ollen, kypsyvälle iholle kehitettyjen tuotteiden käyttö vähentää juonteita ja ryppyjä näkyvästi. Ainesosia, joita kannattaa etsiä, ovat mm:

 • Retinoidit kollageenin rakentamiseksi
 • Hyaluronihappoa ihon täyteläistämiseksi
 • Alfahydroksihapot tasoittavat ihon rakennetta
 • Antioksidantit, kuten C-vitamiini ja vihreä tee, estävät vaurioita.

Keskity silmien ympärillä olevien juonteiden, otsan rypytysten ja veltostuneen kaulan ihon hoitoon ja virkistä ulkonäköäsi. Johdonmukaisuus on avainasemassa, joten noudata hoitoohjelmaa päivittäin. Säännöllisellä käytöllä huomaat parannuksia ihon sävyyn, rakenteeseen ja veltostumiseen.

4. Piristä ulkonäköäsi meikillä

Oikeat meikkitekniikat voivat viedä vuosia kasvoiltasi. Korosta parhaita piirteitäsi ja vähennä juonteita näiden vinkkien avulla:

 • Käytä peitevoidetta häivyttämään silmänaluset ja tummat kohdat. Häivytä hyvin, jotta se näyttää luonnolliselta.
 • Levitä poskipunaa poskipäille antaaksesi ihollesi nuorekkaan hehkun.
 • Määrittele silmäsi hienovaraisesti pehmeällä ruskealla rajauksella ja ripsivärillä. Vältä raskaita varjostuksia.
 • Täydennä yliraivatut kulmakarvat kehystämään silmiäsi kauniisti.
 • Valitse vaaleanpunaisen sävyinen, läpikuultava huuliväri pehmentämään ohuita huulia.
 • Pölytä kevyesti hohtavaa puuteria luomeen, poskille ja dekolteelle, jotta saat heleyttä.

Tavoitteena on antaa luonnollisen kauneutesi paistaa läpi - ei kipsata raskasta meikkiä. Ammattilaisen meikkitunnilla paikallisessa tavaratalossa voit opettaa temppuja, joilla saat nuorekkaamman ilmeen.

5. Kosteuttaa nuorekkaan hehkun saamiseksi

Asianmukainen kosteutus pehmentää ihosoluja ja antaa ihollesi terveen, kasteisen hehkun, joka minimoi juonteita. Juo päivittäin vähintään 64 unssia vettä ja nauti aterioiden yhteydessä mehukkaita hedelmiä ja vihanneksia. Yrttitee, liemipohjaiset keitot ja tuoremehut ovat muita helppoja tapoja nesteyttää. Vähennä ryppyjä edistävän suolan, alkoholin, kahvin ja limsan käyttöä. Hyvä nesteytys pitää ihon kimmoisana ja säteilevänä.

6. Virkistä kampauksesi

Hiustyyli voi korostaa tai vähätellä ikääsi. Voit leikata vuosia ulkonäöstäsi:

 • Hanki moderni, kerroksittainen leikkaus, jossa on höyhenpeitteiset kehykset kasvojen ympärillä.
 • Lisää kimmoisat aallot ja kiharat pituuden poistamiseksi.
 • Valitse lämmin ruskeanruskea tai vaalea sävy, jossa on kultaisia korostuksia.
 • Kokeile laveaa hapsua tai sivulle leikattua otsatukkaa naamioimaan ryppyjä.
 • Käytä tuuheuttavaa moussea pumpataksesi ontuvia lukkoja.

Ajoita leikkaukset 6-8 viikon välein, jotta leikkauksesi säilyttää muotonsa. Tapaa stylisti säännöllisesti päivittääksesi ulkoasusi. Vanhentunut kampaus voi vanhentaa sinua.

7. Käytä nykyaikaisia, nuorekkaita vaatteita

Pukeudu tyylikkään ja aktiivisen naisen tavoin - älä vanhentuneen stereotyypin mukaisesti. Vältä rähjäisiä, ylisuuria vaatteita, jotka peittävät vartalosi. Valitse sen sijaan muodikkaita vaatekappaleita, kuten:

 • Istuvat tummat farkut, jotka imartelevat muotoasi.
 • Jalokivisävyiset tunika-puserot kirkastavat ihonväriäsi.
 • Tyylikäs bleiseri tai takki, joka istuu vyötärön kohdalta.
 • Asusteet, kuten värikäs huivi tai trendikkäät kengät.
 • Hyvin leikatut mekot ja hameet yhdistettynä sukkahousuihin ja saappaisiin.

Korkealaatuiset kankaat, kuten villa ja kashmir, tuntuvat ylellisiltä. Räätälöidä vaatteet sopiviksi, vaikka ostaisitkin ne ylisuurina. Pysy ajan tasalla lukemalla muotiblogeja ja -lehtiä.

8. Kehitä hyvää ryhtiä ja kehonkieltä

Se, miten pidät itseäsi, vaikuttaa siihen, kuinka vanhalta näytät. Harjoittele näitä vinkkejä:

 • Seiso suorassa, hartiat taaksepäin, jotta et näytä kyyristyneeltä.
 • Pidä pää ylhäällä ja ota katsekontakti.
 • Kävele reippaasti niin, että vatsa ja takapuoli ovat sisäänvedettynä.
 • Avaa kehonkieltäsi vapauttamalla kädet rististä.
 • Hymyile ja tee ilmeitä välttääksesi synkät lepäävät kasvot.
 • Eleitä ja liikuta käsiäsi, jotta vaikutat sitoutuneelta ja eloisalta.

Hyvän ryhdin ja positiivisen kehonkielen säilyttäminen kuvastaa itseluottamusta ja energiaa. Kyyristyminen tai katsekontaktin välttäminen viestii sulkeutuneisuudesta. Pidä huoli maneereistasi, jotta vaikutat helposti lähestyttävältä ja eloisalta.

9. Harjoittele ja pysy aktiivisena

Fyysisesti aktiivisena pysyminen pitää kehosi toimintakyvyn optimaalisena, mikä johtaa siihen, että näytät ja tunnet itsesi nuoremmalta. Tavoittele 30 minuuttia kohtuullista liikuntaa vähintään viitenä päivänä viikossa. Kävely, vesiharjoittelu, jooga ja puutarhanhoito ovat vähän kuormittavia vaihtoehtoja. Voimaharjoittelu kahdesti viikossa kasvattaa lihasmassaa, jota menetämme ikääntyessämme. Venyttely pitää kehon notkeana.

Myös liikunta auttaa:

 • Laske stressitasoasi ennenaikaisen ikääntymisen estämiseksi.
 • Vapauttaa endorfiineja, jotka antavat sinulle luonnollisen hehkun.
 • Edistää parempaa unta, jotta heräät virkeänä.
 • Pidä energiatasot korkealla ja henkinen terävyys kohdallaan.

Pysy motivoituneena liikkumaan enemmän harrastamalla liikuntaa ystävien kanssa tai ilmoittautumalla nauttimillesi tunneille, kuten Zumbaan.

10. Keskity onnellisuuteen ja hyvinvointiin

Se, miltä sinusta tuntuu sisälläsi, säteilee ulospäin energiasi ja mielialasi kautta. Varaa aikaa aktiviteeteille, jotka ruokkivat henkeäsi, kuten:

 • Vapaaehtoistyö tai muiden auttaminen
 • Harrastukset, jotka tuottavat sinulle iloa.
 • Laadukasta aikaa läheisten kanssa
 • harjoittaa mindfulnessia, meditaatiota tai joogaa.
 • Työn tekeminen on antoisaa
 • Ulos luontoon

Nauru ja optimismi ovat myös voimakkaita nuoruuden eliksiirejä, jotka helpottavat stressiä ja saavat silmät loistamaan. Ympäröi itsesi positiivisilla vaikutteilla ja harjoittele kiitollisuutta. Sisäinen valosi loistaa kasvoillasi!

Päätelmä

On niin monia pieniä, mutta vaikuttavia muutoksia, joilla voit näyttää ja tuntea itsesi vuosien - jopa vuosikymmenten - ikäiseksi! - nuorempana 60 vuotta täytettyään. Suojautumalla auringon aiheuttamilta vaurioilta, hoitamalla ihoasi asianmukaisesti, kosteuttamalla ja kohentamalla kuntoasi saat huomattavia ikääntymisen vastaisia etuja. Kampauksen, meikin ja vaatekaapin päivittäminen antaa ulkonäöllesi modernin särmän. Äläkä aliarvioi tyytyväisyyden tunteen merkitystä!

Mitkä ovat parhaat vinkkisi pysyä ikuisesti nuorena? Mikä on salainen anti-aging aseesi? Jaa neuvosi kommenteissa, jotta voit motivoida ja inspiroida muita lukijoita. Olemme kaikki mukana tässä ikääntymisjutussa yhdessä, joten autetaan toisiamme ottamaan siitä kaikki irti!

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan 70-luvun ihon näyttämään vuosia nuoremmalta?

 • Käytä erittäin kosteuttavaa yövoidetta, joka sisältää retinolia ja peptidejä parantamaan ihon rakennetta ja kimmoisuutta. Levitä joka ilta.
 • Kuori 2-3 kertaa viikossa glykoli- tai maitohappoa sisältävällä kuorinta-aineella, jotta pääset eroon tylsistä, kuolleista ihosoluista.
 • Käytä aina vähintään SPF 30 -aurinkovoidetta päivän aikana suojautuaksesi auringon aiheuttamilta lisävahingoilta.
 • Harkitse toimistokäsittelyjä, kuten kemiallisia kuorintoja tai mikroneulausta, kollageenin tuotannon lisäämiseksi.
 • Käytä runsasta silmänympärysvoidetta, joka sisältää hyaluronihappoa ja kosteuttaa herkkää silmänympärysihoa.

Mitä ihonhoidon ainesosia 60-vuotiaiden naisten tulisi välttää?

Jotkin ihonhoitotuotteissa yleisesti esiintyvät ainesosat voivat ärsyttää ja kuivattaa kypsää ihoa. Vältä:

 • Tuoksu
 • Alkoholi
 • Kovia kuorintoja, joissa on helmiä tai simpukankuoria
 • Supistavat aineet, kuten noitapähkinä
 • Vaahtoavat puhdistusaineet, jotka voivat riisua ihoa
 • Raskaat mineraaliöljyt, jotka tukkivat huokoset

Pidä kiinni ihotyypillesi sopivista hellävaraisista, ravinteikkaista koostumuksista. Tee aina laastaritesti, kun kokeilet uusia tuotteita.

Miten voin saada kasvoni näyttämään selvästi nuoremmilta ilman botoxia?

 • Levitä C-vitamiiniseerumia aamulla suojaamaan kollageenin hajoamiselta.
 • Käytä retinolivoidetta tai -seerumia useana iltana viikossa solujen vaihtuvuuden lisäämiseksi. Aloita hitaasti.
 • Juo kollageenilisää tai luulientä, jotta ihosi olisi täyteläisempi.
 • Tee kasvohierontaa lihasten kiinteyttämiseksi ja verenkierron lisäämiseksi.
 • Pysy nesteytettynä ja minimoi suolaisten ruokien, alkoholin ja kofeiinin käyttö.
 • Harkitse laser- tai ultraäänihoitoja kollageenin lisäämiseksi.

Mitkä kampaukset saavat vanhemmat naiset näyttämään nuoremmilta?

 • Olkapäiden pituiset leikkaukset, joissa on kerroksia kasvojen ympärillä.
 • Kasvoja kehystävä otsatukka tai sivulle levenevä hapsu.
 • Volyymi juurilla välttää litteät hiukset päänahkaa vasten.
 • Pehmeät aallot ja kiharat lisäävät liikettä ja kimmoisuutta.
 • Nuorekkaita korostuksia lämpimämmillä vaalean ja ruskean sävyillä.
 • Lyhyet pixie-leikkaukset, joissa on kapenevat sivut, korostavat leukalinjaasi.

Moderni, muodokas leikkaus voi lyhentää ulkonäköäsi vuosilla. Käy säännöllisesti stylistiisi luona.

Miten voin pukeutua muodikkaasti ja iänmukaisesti 70-vuotiaana?

 • Vältä rähjäisiä, ylisuuria vaatteita, jotka hukuttavat vartalosi.
 • Etsi hyvin istuvat farkut, jotka osuvat nilkkaan tai vasikkaan.
 • Lisää hauskoja asusteita, kuten huiveja, koruja ja kenkiä.
 • Kokeile tunikoita ja virtaviivaisia toppeja yhdistettynä kapeisiin housuihin tai legginseihin.
 • Heitä bleiseri mekon tai farkkujen päälle ja viimeistele se.
 • Valitse laadukkaita kankaita, kuten villaa, kashmiria ja silkkiä.
 • Leikittele trendeillä, kuten metalliväreillä, rohkeilla kuvioilla ja kuvioilla.
 • Omista henkilökohtainen tyylisi. Älä tunne tarvetta pukeutua nuorempana kuin olet.

Keskity imarteleviin kappaleisiin tyylikkäistä kankaista. Pysy ajan tasalla trendeistä modernin tyylin saavuttamiseksi.

Toivottavasti nämä usein kysytyt kysymykset tarjoavat hyödyllisiä tietoja siitä, miten yli 60-vuotiaat naiset voivat päivittää tyyliään ja itsehoitorutiinejaan näyttääkseen vuosia nuoremmalta! Kerro minulle, jos tarvitset muita kysymyksiä.

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

American Academy of Dermatology Association. (n.d.). Kuinka nuorentaa ihoa nukkuessasi. Haettu osoitteesta https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging/how-to-rejuvenate-skin-while-you-sleep

Fallon, A. (2021, 29. kesäkuuta). Kampaukset, jotka saavat sinut näyttämään nuoremmalta. Elle. Haettu osoitteesta https://www.elle.com/uk/beauty/hair/g36427128/hairstyles-that-make-you-look-younger/.

Harvard Health Publishing. (2022, 1. maaliskuuta 2022). 12 tapaa pitää ihosi nuorekkaana. Harvard Medical School. Haettu osoitteesta https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/12-ways-to-keep-your-skin-youthful

Katz, A. (2021, 18. marraskuuta). 10 meikkitemppua, jotka vievät vuosia kasvoiltasi. Good Housekeeping. Haettu osoitteesta https://www.goodhousekeeping.com/beauty/anti-aging/a35047160/makeup-tricks-to-look-younger/.

Mayo Clinic. (2022, 16. elokuuta). Ikääntyminen: Vanheneminen: Mitä odottaa. Haettu osoitteesta https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/healthy-aging/in-depth/aging/art-20046070.

Northwestern Medicine. (2021, 16. marraskuuta). 8 vinkkiä nuoremman näköiseksi. https://www.nm.org/healthbeat/healthy-tips/8-tips-to-look-younger

Papantoniou, K., Vetter, C., & Schernhammer, E. S. (2018). Vuorotyökäytännöt ja interventiomahdollisuudet. Occupational and environmental medicine, 75(1), 2-3 . https://doi.org/10.1136/oemed-2017-104702. https://doi.org/10.1136/oemed-2017-104702.

Schultz, K. (2021, 5. tammikuuta). Miten pukeutua sopivasti ja tyylikkäästi missä iässä tahansa. The New York Times. https://www.nytimes.com/2021/01/05/style/how-to-dress-your-age.html

Zuckerman, D. M. (2020, 2. maaliskuuta 2020). Nuoremmalta näyttäminen: Kosmeettiset toimenpiteet, jotka vievät vuosia kasvoilta. WebMD . https://www.webmd.com/beauty/features/looking-younger-cosmetic-procedures-take-years-off-face#1.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku