Pitäisikö sinun ottaa kollageenilisää yöllä?

Published:

Categories: Kollageeni

Kollageenilisät ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, koska ne ovat saaneet mainetta ikääntymisen estämisestä sekä ihon, hiusten, kynsien ja nivelten terveyshyödyistä. Suosion kasvun myötä monet kollageenilisän käyttäjät ihmettelevät, milloin on paras aika ottaa niitä - aamulla vai illalla? Kollageenilisien ottamisessa eri aikoina on hyviä ja huonoja puolia, joten sukelletaanpa yksityiskohtiin, jotta voidaan selvittää, pitäisikö kollageeni ottaa yöllä.

Pitäisikö sinun ottaa kollageenilisää yöllä?

Mitä kollageeni on?

Kollageeni on ihmiskehon runsain proteiini, joka muodostaa noin 30 prosenttia proteiinien kokonaispitoisuudesta. Se on tärkein rakenneproteiini, joka ylläpitää sidekudosten, kuten ihon, luiden, jänteiden, nivelsiteiden ja verisuonten, eheyttä kaikkialla kehossa.

Kollageeni antaa iholle sen kiinteyden ja kimmoisuuden ja korvaa samalla kuolleita ihosoluja. Luissa ja nivelissä kollageeni muodostaa luuston ja rakenteen. Kehossa on ainakin 16 erilaista kollageenityyppiä, mutta noin 90 prosenttia on tyypin I, II tai III kollageenia.

Iän myötä kollageenin tuotanto alkaa vähentyä. Tämä johtaa yleisiin ikääntymisen merkkeihin, kuten ryppyihin, roikkuvaan ihoon, jäykkiin niveliin, hauraisiin luihin ja kynsiin sekä heikompiin hiuksiin. Kollageenilisän ottaminen voi auttaa korvaamaan osan menetetystä kollageenista.

Mitä hyötyä kollageenilisien ottamisesta on?

On olemassa tutkimustietoa, joka osoittaa kollageenin lisäravinteisiin liittyviä etuja, kuten:

 • Ihon kosteus, kimmoisuus ja ihon kollageenitiheys paranevat.
 • Vähentää näkyviä ryppyjä ja ikääntymiseen liittyvää ihon kuivuutta.
 • Lisääntynyt kollageeni nivelissä vammoista toipumiseen ja nivelkipujen lievittämiseen.
 • Hauraiden kynsien vahvistaminen
 • Paksummat, täyteläisemmät hiukset
 • Parantunut luun mineraalitiheys
 • Nivelkipujen lievittäminen ja liikkuvuuden parantaminen
 • Auttaa vuotavan suolen oireyhtymää rakentamalla suolen seinämän eheyttä.

Tutkimus on vielä kesken, mutta mahdolliset hyödyt ovat lupaavia. Kysy aina lääkäriltäsi neuvoa ennen uusien lisäravinteiden aloittamista.

Milloin sinun pitäisi ottaa kollageenilisää?

Kaksi tärkeintä aikaa, jolloin ihmiset yleensä ottavat kollageenia, ovat aamu ja ilta. Molemmissa ajoissa on hyvät ja huonot puolensa:

Kollageenin ottaminen aamulla

Plussaa:

 • Kätevä ottaa yhdessä muiden aamuisten lisäravinteiden ja vitamiinien kanssa.
 • Voi parantaa energiatasoa, kun se otetaan ennen aamiaista
 • antaa kollageenitehon päivän alkuun.

Miinukset:

 • Joutuu kilpailemaan imeytymisestä muiden ravinteiden kanssa, jotka saadaan ravinnosta ja ravintolisistä.
 • Saattaa aiheuttaa vatsavaivoja, jos sitä otetaan ilman ruokaa joidenkin ajan

Kollageenin ottaminen yöllä

Plussaa:

 • Voidaan ottaa juuri ennen nukkumaanmenoa tyhjään vatsaan imeytymisen optimoimiseksi.
 • Vaikuttaa uudistumiseen ja uudistumiseen nukkuessasi.
 • Voi parantaa unen laatua

Miinukset:

 • Täytyy muistaa ennen nukkumaanmenoa rutiini
 • Voi aiheuttaa energiaa tai outoja unia, jos se otetaan liian lähellä unta.

Tekijät, jotka on otettava huomioon, kun käytät kollageenia yöllä

Jos haluat ottaa kollageenilisän yöllä, on muutamia tekijöitä, joita kannattaa harkita ajoituksen optimoimiseksi:

Vähintään 30-60 minuuttia ruokailun jälkeen - Kollageenilisät on parasta ottaa tyhjään vatsaan. Kollageenin ottaminen ruuan kanssa voi estää sen kunnollisen imeytymisen. Yritä varata 30-60 minuuttia viimeisen aterian jälkeen ennen kuin otat yöllisen annoksen.

2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa - Vaikka haluat ottaa sen tyhjään vatsaan, et myöskään halua ottaa sitä liian lähellä nukkumaanmenoaikaa. Yritä jättää 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa kollageenin ottamisen jälkeen. Tämä antaa sille aikaa imeytyä kunnolla. Sen ottaminen juuri ennen nukkumaanmenoa voi joillekin aiheuttaa eläviä unia tai unihäiriöitä.

Muiden lisäravinteiden kanssa - Jos käytät muita lisäravinteita, kuten biotiinia, C-vitamiinia, hyaluronihappoa tai melatoniinia, niiden yhdistäminen kollageenin kanssa yöllä voi tuottaa synergiaetuja. C-vitamiini auttaa kollageenin imeytymisessä, kun taas hyaluronihappo ja biotiini täydentävät kollageenin iho- ja hiusvaikutuksia. Melatoniini voi parantaa unen laatua.

Vuorottele aamulla - voi olla ihanteellista vuorotella kollageenin ottamista aamulla ja illalla. Muutama kuukausi aamulla, sitten vaihda muutama kuukausi yöllä. Näin kehosi saa kollageenitukea koko päivän ajan.

Päivittäin parhaiden tulosten saavuttamiseksi - Kollageenilisän ottaminen jatkuvasti on avainasemassa tulosten saavuttamisessa. Ota päivittäin, joko aamulla tai illalla. Puuttuvat päivät voivat vähentää tehoa.

Kuinka paljon kollageenia pitäisi ottaa yöllä?

Käytettävän kollageenin määrä riippuu kollageenin tyypistä ja sekoituksesta, lähteestä ja yksilöllisistä tarpeistasi. Kliiniseen tutkimukseen perustuvat ohjeet viittaavat seuraaviin seikkoihin:

 • Kollageenipeptidit - 10-15 grammaa päivittäin.
 • Hydrolysoitu kollageeni - 10 grammaa tai enemmän päivittäin.
 • Merikollageeni - 5-10 grammaa päivässä

Pakkauksen ohjeiden noudattaminen on suositeltavaa, sillä sekoitukset ja lähteet voivat vaihdella. Kun merikollageenia käytetään erityisesti yöllä, 5 grammaa on yleensä riittävä määrä.

Aloita pienemmästä päästä, noin 5 g päivässä, ja seuraa tuloksia. Voit lisätä ajan myötä, jos et näe toivottuja vaikutuksia. Liian suuri annos ei tuo lisäetuja.

Mikä on paras kollageenilisä yöksi?

Jos käytät kollageenia ennen nukkumaanmenoa, on parasta valita yöksi sopiva koostumus, joka edistää levollisuutta. Seuraavassa on muutamia parhaita kollageenivalmisteita, joiden ottamista yöllä kannattaa harkita:

 • Further Food Collagen Peptides Night - Sisältää kollageenipeptidejä, kamomillaa, passionkukkaa ja sitruunamelissaa unen tukemiseksi.
 • Reserveage Collagen Night Time - Lisää kollageeniin melatoniinia ja C-vitamiinia edistämään parempaa unta ja imeytymistä.
 • LiveWell Collagen + Sleep Formula - Sisältää 2 erilaista kollageenia sekä melatoniinia, magnesiumia ja C-vitamiinia lepoon ja palautumiseen.
 • NeoCell Collagen + C with Melatonin - C-vitamiini ja melatoniini lisäävät kollageenin imeytymistä ja unen laatua.
 • Sports Research Collagen Peptides Night Formula - Kollageeni kamomillaa ja melatoniinia sisältävä kollageeni, joka hyödyttää ihoa ja tukee unta.

Etsi yösekoituksia, jotka sisältävät vähintään 5-10 g kollageenipeptidejä, C-vitamiinia ja unta tukevia ainesosia, kuten melatoniinia, kamomillaa ja magnesiumia. Noudata aina annosteluohjeita.

Kollageenin ottamisen mahdolliset haittavaikutukset yöllä

Useimmat ihmiset sietävät kollageenilisien ottamista yöllä hyvin ja niillä on vain vähän sivuvaikutuksia. Jotkut käyttäjät kuitenkin raportoivat:

 • Turvotus tai vatsavaivat - voi ottaa ruoan kanssa tai pienentää annosta
 • Epämiellyttävä maku - maustettu tai kapseloitu kollageeni voi auttaa.
 • Väsymys - ota 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa
 • Outoja unia - ota aikaisemmin tai pienennä annosta
 • Hypoglykemia - tarkkaile verensokeria, koska kollageeni metaboloituu proteiinin tavoin.
 • Hyperkalsemia - hyvin suuret annokset pitkän ajan kuluessa voivat nostaa kalsiumpitoisuuksia.

Aloita pienemmillä annoksilla yöllä ja anna kehollesi aikaa sopeutua. Lopeta käyttö, jos ilmenee vakavia haittavaikutuksia. Ruoka-aineyliherkkyydestä kärsivien on noudatettava varovaisuutta ja tarkistettava, ettei meren ja siipikarjan kollageenilähteissä ole mahdollisia allergeeneja, kuten kalaa tai munia.

Pitäisikö sinun ottaa kollageenilisää yöllä? Johtopäätös

Kollageenilisien ottaminen yöllä tyhjään vatsaan noin 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa tarjoaa maksimaalisen imeytymisen ja anti-aging-hyödyt yön yli. Kollageenin yhdistäminen C-vitamiinin ja melatoniinin kaltaisiin tukeviin ainesosiin voi parantaa ihon ja unen tehokkuutta entisestään.

Vuorottelemalla aamu- ja ilta-annoksia saat monipuolisimman tuen pitkäaikaisen käytön aikana. Muista vain ottaa sitä johdonmukaisesti nähdäksesi todellisia tuloksia.

Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on olemassa olevia sairauksia ennen kollageenilisän käytön aloittamista. Vaikka se on yleisesti ottaen turvallista, on olemassa väestöryhmiä, joiden on noudatettava varovaisuutta, kuten raskaana olevat naiset, diabeetikot ja tiettyjä lääkkeitä käyttävät henkilöt.

Kaiken kaikkiaan kollageenivalmisteiden ottaminen yöllä voi edistää kauneuslepoa ja antaa sinulle herätessäsi terveemmän näköisen ihon ja hiukset. Anna noin 2-3 kuukauden päivittäinen käyttö huomata täydet vaikutukset. Kauniita unia ja pysy nuorekkaana!

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

Asserin, J., Lati, E., Shioya, T., & Prawitt, J. (2015). Suun kautta otettavan kollageenipeptidilisän vaikutus ihon kosteuteen ja ihon kollageeniverkostoon: näyttöä ex vivo -mallista ja satunnaistetuista, lumekontrolloiduista kliinisistä tutkimuksista. Journal of Cosmetic Dermatology, 14(4), 291-301. https://doi.org/10.1111/jocd.12174.

Clark, K. L., Sebastianelli, W., Flechsenhar, K. R., Aukermann, D. F., Meza, F., Millard, R. L., Deitch, J. R., Sherbondy, P. S., & Albert, A. (2008). 24 viikon tutkimus kollageenihydrolysaatin käytöstä ravintolisänä urheilijoille, joilla on aktiivisuuteen liittyvää nivelkipua. Current Medical Research and Opinion, 24(5), 1485-1496. https://doi.org/10.1185/030079908x291967 .

DeLuca, P., & Mikhal'chik, E. (2020). Ihon ikääntymisen estävät ja systeemiset redox-vaikutukset merikollageenipeptidien ja kasviperäisten antioksidanttien täydentämisestä: A Single-Blind Case-Control Clinical Study. Oxidative medicine and cellular longevity, 2020, 4389810. https://doi.org/10.1155/2020/4389810.

Elam, M. L., Johnson, S. A., Hooshmand, S., Feresin, R. G., Payton, M. E., Gu, J., & Arjmandi, B. H. (2015). Kalsium-kollageenikelaatti-ravintolisä heikentää luukatoa postmenopausaalisilla naisilla, joilla on osteopenia: satunnaistettu kontrolloitu tutkimus. Journal of medicinal food, 18(3), 324-331. https://doi.org/10.1089/jmf.2013.0109. https://doi.org/10.1089/jmf.2013.0109

Hexsel, D., Zague, V., Schreiner, V., Siega, C., Francisco, J., Coelho, J. P., Vieira, R. P., Bittencourt, F. V., & Bai, M. (2017). Suun kautta annettavalla lisäravinteella spesifisillä kollageenipeptideillä on painoindeksistä riippuvainen suotuisa vaikutus selluliitin morfologiaan. The Journal of medicinal food, 20(12), 1168-1174. https://doi.org/10.1089/jmf.2017.0062 .

Proksch, E., Segger, D., Degwert, J., Schunck, M., Zague, V., & Oesser, S. (2014). Spesifisten kollageenipeptidien suun kautta annostelulla on suotuisia vaikutuksia ihmisen ihon fysiologiaan: kaksoissokkoutettu, lumekontrolloitu tutkimus. Skin pharmacology and physiology, 27(1), 47-55. https://doi.org/10.1159/000351376 .

Shin, J., Lee, J., Lee, S., You, H. J., & Chung, M. (2018). Denaturoimattoman tyypin II kollageenin suotuisat vaikutukset nivelten terveyteen: satunnaistettu kontrolloitu tutkimus. Journal of the science of food and agriculture, 98(5), 1869-1876. https://doi.org/10.1002/jsfa.8629. https://doi.org/10.1002/jsfa.8629

Wang, Y., Li, P., Wang, Y., Xu, J., Liu, X., & Wu, Y. (2019). Pilottitutkimus kollageenihydrolysaatin, vihreän teen uutteen ja C-vitamiinin yhdistelmän fysiologisista vaikutuksista urheiluharjoittelun aikana. Applied Sciences, 9(21), 4635. MDPI AG. Haettu osoitteesta http://dx.doi.org/10.3390/app9214635.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Post related products

Tuotehaku