Oikean päivittäisen kollageeniannoksen löytäminen sinulle sopivaksi

Published:

Categories: Kollageeni

Kollageenilisät ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, kun yhä useammat ihmiset ovat oppineet niiden mahdollisista terveys- ja kauneusvaikutuksista. Mutta kun markkinoilla on niin paljon erilaisia kollageenityyppejä ja -merkkejä, mistä tiedät, mikä annos sopii sinulle? Tässä yksityiskohtaisessa oppaassa käydään läpi tärkeimmät tekijät, jotka on otettava huomioon, kun etsit optimaalista päivittäistä kollageenin saantia.

Oikean päivittäisen kollageeniannoksen löytäminen sinulle sopivaksi

Mikä on kollageeni ja miksi täydentää sitä?

Kollageeni on ihmiskehon runsain proteiini, joka muodostaa noin 30 prosenttia proteiinien kokonaispitoisuudesta. Se on tärkein rakenneproteiini, joka antaa lujuutta ja joustavuutta sidekudoksille, kuten iholle, jänteille, nivelsiteille, luille ja verisuonille.

Ikääntyessämme elimistömme tuottaa luonnostaan yhä vähemmän kollageenia. Tämä kollageenin väheneminen johtaa yleisiin ikääntymisen merkkeihin, kuten ryppyihin, roikkuvaan ihoon, jäykkiin niveliin sekä luiden ja lihasten heikkenemiseen. Kollageenilisät voivat auttaa torjumaan tätä luonnollista vähenemistä lisäämällä kollageenin tuotantoa.

Tutkimukset osoittavat, että kollageenin lisäravinteilla voidaan saavuttaa nämä keskeiset edut:

 • Ihon kosteus, kimmoisuus ja ihon kollageenitiheys paranevat.
 • Vähentää ryppyjä, kasvojen ikääntymistä ja selluliittia.
 • Vahvemmat kynnet ja terveemmät hiukset
 • Helpotusta nivelvaivoihin ja luukatoon
 • Suolistoa parantavat vaikutukset, kuten tulehduksen väheneminen ja eheyden paraneminen.
 • Sydämen terveyttä tukemalla valtimoita, lihaksia ja laskimoita.

On selvää, että on monia erinomaisia syitä lisätä kollageenilisä päivittäiseen rutiiniin. Mutta jotta voit saada täyden hyödyn, on tärkeää ottaa riittävä annos.

Kollageenin tarpeisiin vaikuttavat tekijät

Kollageenin lisäannokselle ei ole olemassa yleistä suositeltua päiväannosta. Optimaalinen määrä voi vaihdella melko paljon näiden avaintekijöiden perusteella:

Ikä

Nuoremmilla ihmisillä, jotka aloittavat kollageenin käytön aikaisemmin elämässään, on korkeampi luonnollinen kollageenitaso. He saattavat tarvita pienemmän ylläpitoannoksen, noin 5-10 grammaa päivässä.

Yli 40-vuotiailla kollageenin väheneminen alkaa nopeutua. Suuremmat annokset, 10-20 grammaa päivässä, auttavat kompensoimaan tätä nopeutunutta menetystä.

Terveystavoitteet

Annostuksen tulisi olla linjassa kollageenin ottamisen erityistavoitteidesi kanssa. Esimerkiksi:

 • Ihon ja hiusten tavoitteet: 10-15 grammaa päivässä
 • Yhteisen tuen tavoitteet: 10-20 grammaa päivässä
 • Suoliston paranemisen tavoitteet: 5-10 grammaa päivässä
 • Urheilusuorituskyky ja palautuminen: 15-20 grammaa päivässä.

Sovita annostusta vastaavasti kohdistaaksesi alueet, joita haluat hoitaa.

Rungon koko

Suuremmat ihmiset tarvitsevat luonnollisesti suuremman absoluuttisen määrän kollageenia kuin pienemmät ihmiset. 120-kiloiselle naiselle riittää 5-10 grammaa päivässä, kun taas 200-kiloiselle miehelle 15-20 grammaa.

Perusta annostelusi kehon kokonaiskoon ja koostumuksen mukaan. Käytä 0,5-1 grammaa 10 kiloa painoa kohti.

Ruokavalio ja elämäntapa

Jos syöt ruokavaliossasi runsaasti kollageenia lisääviä elintarvikkeita, kuten luulientä, kananmunia, sitrushedelmiä, marjoja ja C-vitamiinia, saatat tarvita vähemmän ravintolisiä. Jos ruokavaliostasi puuttuu näitä ravintoaineita, lisää annostusta.

Niillä, joilla on korkea stressitaso tai erittäin aktiivinen elämäntapa, on korkeammat kollageenin tarpeet, koska heidän kehonsa kuluu ja repeää. Lisää annoksia, jos kuulut tähän korkean tarpeen luokkaan.

Kollageenin tyyppi

Myös kollageenin lähde ja tyyppi voivat vaikuttaa annostukseen. Biosaatavampi ja konsentroidumpi hydrolysoitu kollageeni vaatii yleensä pienempiä annoksia kuin kollageenipeptidit.

Tehokkaampi kollageeni, joka on peräisin useista eri lähteistä, kuten kanasta, naudasta ja kalasta, vaatii pienempiä annoksia samojen vaikutusten aikaansaamiseksi.

Kuinka paljon kollageenia pitäisi ottaa päivittäin?

Nyt kun olet ymmärtänyt vaikuttavat tekijät, tässä on joitakin yleisiä annosteluohjeita, jotka perustuvat tilanteeseesi:

 • Ylläpito tai ennaltaehkäisy: 5-10 grammaa päivässä
 • Kohtalaiset terveys- ja kauneustavoitteet: 10-15 grammaa päivässä
 • Terapeuttiset tavoitteet nivelille, vammoille tai leikkauksesta toipumiselle: 15-20 grammaa päivässä.
 • Urheilusuorituskyky ja palautuminen: 15-20 grammaa päivässä.

Suurin tehokas annos tutkimuksissa on yleensä noin 20 grammaa. On parasta aloittaa pienellä annoksella 5 grammaa ja lisätä sitä vähitellen, jotta löydät pienimmän sinulle sopivan tehokkaan annoksen.

Jaa päivittäinen määrä kahteen tai kolmeen annokseen päivän aikana imeytymisen parantamiseksi. Ota tyhjään vatsaan tai vain veden kanssa, jos mahdollista.

Odota, että käytät kollageenia johdonmukaisesti vähintään 3-4 kuukauden ajan nähdäksesi tuloksia. Ole kärsivällinen ja pysy mukana!

Laadukkaan kollageenilisän valitseminen

Kun annostuksesi on määritetty, varmista, että saat korkealaatuista kollageenia:

 • Etsi hydrolysoitua kollageenia, joka on paremmin biologisesti saatavilla.
 • Valitse monilähteinen kollageeni, jossa on 3-5 eri tyyppiä, jotta saat täyden hyödyn.
 • Etsi kollageenipeptidejä, joissa on selkärangan alkuperää turvallisuuden varmistamiseksi.
 • Hae ruoholla ruokittua, laitumella kasvatettua ja luonnonmukaista ruokaa.
 • Vältä tarpeettomia lisäaineita, makeutusaineita ja säilöntäaineita.
 • Etsi kolmannen osapuolen suorittamaa puhtauden ja tehon testausta.

Investoi hyvään tuotemerkkiin, joka on peräisin hyvämaineisilta toimittajilta. Älä valitse vain halvinta tuotetta.

Kiinnitä huomiota kollageenipitoisuuteen. 10 gramman annos tarkoittaa 10 grammaa puhdasta kollageenia, ei 10 grammaa jauhetta.

Oikean päivittäisen kollageeniannoksen löytäminen sinulle. Johtopäätös

Ihanteellisen päivittäisen kollageeniannoksen määrittäminen edellyttää yksilöllisten tekijöiden, kuten iän, tavoitteiden, koon, ruokavalion, elämäntavan ja itse kollageenilähteen arviointia.

Kun kyseessä on erittäin hyvin biologisesti saatavilla oleva monikollageenilisä, hyvä ylläpitoannos on 5-10 grammaa päivässä. Tehokkaampaa hoitoa varten annostele 15-20 grammaa päivässä. Jaa tämä pienempiin annoksiin päivän aikana.

Pysy annoksessasi vähintään muutaman kuukauden ajan, jotta saat täyden hyödyn. Anna kehollesi kollageenin ravintoa, jota se tarvitsee menestyäkseen missä iässä tahansa!

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

Borumand, M., & Sibilla, S. (2015). Kollageenilisän Pure Gold Collagen® päivittäinen käyttö vähentää näkyviä ikääntymisen merkkejä. Clinical Interventions in Aging, 10, 1747-1758. https://doi.org/10.2147/CIA.S93939.

Choi, F. D., Sung, C. T., Juhasz, M. L., & Mesinkovsk, N. A. (2019). Suun kautta otettava kollageenilisä: A Systematic Review of Dermatological Applications. Journal of Drugs in Dermatology: JDD, 18(1), 9-16 . https://jddonline.com/articles/dermatology/S1545961619P0009X. https://jddonline.com/articles/dermatology/S1545961619P0009X.

Clark, K. L., Sebastianelli, W., Flechsenhar, K. R., Aukermann, D. F., Meza, F., Millard, R. L., Deitch, J. R., Sherbondy, P. S., & Albert, A. (2008). 24 viikon tutkimus kollageenihydrolysaatin käytöstä ravintolisänä urheilijoille, joilla on aktiivisuuteen liittyvää nivelkipua. Current Medical Research and Opinion, 24(5), 1485-1496. https://doi.org/10.1185/030079908X291967 .

León-López, A., Morales-Peñaloza, A., Martínez-Juárez, V. M., Zeugolis, D. I., Aguirre-Álvarez, G., Alvarado-Gil, J. J., & Pérez-Silos, V. (2019). Hydrolysoitu kollageeni-lähteet ja sovellukset. Molecules (Basel, Sveitsi), 24(22), 4031. https://doi.org/10.3390/molecules24224031.

Moskowitz R. W. (2000). Kollageenihydrolysaatin rooli luu- ja nivelsairauksissa. Seminars in arthritis and rheumatism, 30(2), 87-99 . https://doi.org/10.1053/sarh.2000.9622.

Proksch, E., Segger, D., Degwert, J., Schunck, M., Zague, V., & Oesser, S. (2014). Spesifisten kollageenipeptidien suun kautta annostelulla on suotuisia vaikutuksia ihmisen ihon fysiologiaan: kaksoissokkoutettu, lumekontrolloitu tutkimus. Skin pharmacology and physiology, 27(1), 47-55. https://doi.org/10.1159/000351376 .

Shibuya, S., Ozawa, Y., Watanabe, K., Izuo, N., Toda, T., Yokote, K., Shimizu, T., & Chiba, H. (2020). Suun kautta annettavan kollageenipeptidilisäyksen tehokkuus ja turvallisuus yhdistettynä kestävyysharjoitteluun iäkkäillä aikuisilla: A Randomized Controlled Trial. Journal of frailty & aging, 9(2), 102-111. https://doi.org/10.14283/jfa.2019.41. https://doi.org/10.14283/jfa.2019.41

Zague, V. (2008). Uusi näkemys kollageenihydrolysaatin saannin vaikutuksista ihon ominaisuuksiin. Archivos Latinoamericanos de Nutricion, 58(2) . https://www.alanrevista.org/ediciones/2008/2/?i=art1.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Post related products

Tuotehaku