Miten nukkua lentokoneessa?

Published:

Lentokoneessa nukkumisen ymmärtäminen voi olla ratkaisevaa sen välillä, saavutko määränpäähäsi virkeänä vai väsyneenä. Tässä oppaassa käsitellään tekniikoita, joilla voit maksimoida levon lennoilla, oikean istuimen valinnasta ja nukkumiselle suotuisan ympäristön luomisesta aina matkaan valmistautumiseen nukkumaanmenorituaaleilla.

Sisällysluettelo:

 1. Mukavuus Essentials nukkumiseen lentokoneessa
  1. Henkilökohtaisten mukavuustarvikkeiden mukaan ottamisen tärkeys
  2. Kerrosvaatteet optimaalista lämmönsäätelyä varten
 2. Strateginen istuimen valinta
  1. Ikkunapaikkojen edut
  2. Miksi käytäväpaikat eivät ehkä ole ihanteellisia?
 3. Yöpymisrituaalien ylläpitäminen lennon aikana
  1. Digitaalisen detoxin merkitys ennen nukkumaanmenoa
  2. Miten rutiinitoiminnot signaloivat kehomme unen tilaan
 4. Fyysinen valmistautuminen ennen lentoa
  1. Syöminen Aikataulun mukauttaminen Vinkkejä
  2. Auringonvalolle altistumisen rooli jet lagin ehkäisyssä
 5. Nestehoito ja unen laatu laivalla
  1. Nestehukan vaikutukset väsymykseen ja päänsärkyyn
  2. Vinkkejä nesteytyksen säilyttämiseen laivalla
 6. Paremman nukkumiskokemuksen tarjoavan mukavuussarjan luominen aluksella
  1. Välttämättömät tarvikkeet, jotka on hyvä sisällyttää mukavuuspakkaukseesi
  2. Melatoniinivalmisteen käytön hyödyt (jos sopii)
 7. Lentokoneiden pienenevän jalkatilan haasteiden voittaminen
  1. Mukavuusalueesi löytäminen rajoitetun tilan keskellä
  2. Hyödyntämällä CBD-tuotteita parempaan uneen aluksella
 8. Usein kysytyt kysymykset siitä, miten nukkua lentokoneessa
  1. Miksi lentokoneessa on vaikea nukkua?
  2. Onko turvallista nukkua lentokoneessa?
  3. Miten voit nukkua lentokoneessa ahdistuneena?
  4. Miten voin nukkua lentokoneessa ilman tyynyä?
  5. Voivatko CBD-tuotteet auttaa minua nukkumaan lentokoneessa?
  6. Voinko käyttää lentokoneessa muita unilääkkeitä kuin reseptilääkkeitä?
  7. Pitäisikö minun käyttää alkoholia keinona saada unta lentokoneessa?
 9. Päätelmä

Tutustumme muun muassa strategisen istumapaikan valinnan tärkeyteen, ja painotamme erityisesti sitä, miksi ikkunapaikat voivat olla käytäväpaikkoja parempia nukkumisen kannalta. Opit myös nukkumaanmenorituaalien ylläpitämisestä lennon aikana, kuten digitaalisesta vieroituksesta ja rutiinitoiminnoista, jotka viestittävät keholle, että on aika nukkua.

Artikkelissa käsitellään myös lentoa edeltävää fyysistä valmistautumista, kuten ruokailuaikataulujen mukauttamista ja auringonvalolle altistumista jet lagin ehkäisemiseksi. Tarkastelemme nesteytyksen merkitystä unen laatuun lentokoneessa, kerromme yksityiskohtaisesti nestehukan vaikutuksesta väsymykseen ja annamme käytännön vinkkejä nesteytyksen ylläpitämiseen.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä keskustelemme siitä, miten luoda mukavuuspakkaus parempaa unikokemusta varten, johon kuuluu muun muassa matkatyynyjä, melua vaimentavat kuulokkeet ja unimaski. Käsittelemme myös melatoniinivalmisteiden käytön mahdollisia hyötyjä, jos ne ovat sopivia. Kiinnitä siis turvavyöt, kun lähdemme opettelemaan, miten nukkua lentokoneessa!

miten nukkua lentokoneessa

Mukavuus Essentials nukkumiseen lentokoneessa

Jotta voit varmistaa levollisen unen lentäessäsi, sinun on asetettava mukavuus etusijalle. Mitä parempi olo on, sitä helpompi on nukahtaa ja pysyä unessa matkan aikana. Jos haluat maksimoida mukavuuden lentomatkalla, harkitse rentoutumista edistävien henkilökohtaisten tavaroiden ottamista mukaan.

Henkilökohtaisten mukavuustarvikkeiden mukaan ottamisen tärkeys

Yksi tapa varmistaa mahdollisimman suuri mukavuus on tuoda mukanasi henkilökohtaisia tavaroita, jotka saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi ja rennoksi. EverSnug Travel Blanketin kaltainen matkahuopa tai Cabeau Evolution S3 -matkatyynyn kaltainen tukeva niskatyyny voivat parantaa unenlaatua huomattavasti. Nämä esineet tarjoavat tuttuja tuntemuksia, jotka auttavat viestittämään kehollesi, että on aika levätä.

Kerrosvaatteet optimaalista lämmönsäätelyä varten

Näiden lisävarusteiden lisäksi myös vaatekerrosten käyttäminen voi auttaa nukkumaan paremmin lentojen aikana. Lentokoneen hytissä lämpötila vaihtelee usein matkan aikana; kun voit säätää vaatteitasi sen mukaan, voit ylläpitää optimaalista lämmönsäätelyä, jotta epämukavuus ei keskeytä unta.

 • Kevyt pitkähihainen paita pohjakerroksena antaa lämpöä aiheuttamatta ylikuumenemista.
 • Helposti irrotettava pusero tai huppari mahdollistaa nopean säätämisen, kun matkustamon lämpötila muuttuu.
 • Sukat pitävät jalat lämpiminä - kylmät jalat aiheuttavat usein heräilyä.

Fyysisen mukavuuden säilyttäminen lennoilla ei ole aina helppoa, koska jalkatilat ovat pienentyneet. Vuosien mittaan lentoyhtiöt ovat pienentäneet rivien välistä tilaa, jotta matkustajia mahtuisi enemmän, mikä on johtanut epämukaviin istuinjärjestelyihin. Ratkaisu olisi, että lentoyhtiöt tarjoaisivat päivitettyjä lentokoneita, joissa on runsaasti matkustajatilaa. Kullekin henkilölle yksilöllisesti sopivan räätälöidyn rutiinin löytäminen on olennaisen tärkeää tyydyttävän unen saamiseksi lentokoneessa. Huolellisella suunnittelulla ja valmistautumisella sekä muutamilla kätevillä henkilökohtaisilla tavaroilla hyvän unen saaminen matkoilla on kuitenkin paljon helpompaa.

Strateginen istuimen valinta

Oikean istumapaikan valinta lentokoneessa voi vaikuttaa merkittävästi siihen, miten hyvin ihminen nukkuu lennon aikana. Oikea paikka voi tarjota vähemmän häiriöitä ja enemmän fyysistä mukavuutta, jotka ovat avaintekijöitä laadukkaan unen saavuttamisessa lennon aikana.

Ikkunapaikkojen edut

Monet matkustajat suosivat usein ikkunapaikkaa useista syistä. Ensinnäkin se tarjoaa lisätukea, jonka ansiosta voit nojata lentokoneen seinää vasten ja nukkua mukavammassa asennossa. Toiseksi, koska toisella puolella ei ole naapuriistuimia, on pienempi mahdollisuus, että muut matkustajat liikkuvat tai joutuvat nousemaan ylös.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että ikkunapaikat saattavat tuntua ahtailta pidemmille henkilöille, koska jalkatila on rajallinen. Jos näin on, harkitse mieluummin exit-rivin tai laipion istuimen valitsemista, sillä niissä on yleensä enemmän jalkatilaa.

Miksi käytäväpaikat eivät ehkä ole ihanteellisia?

Käytäväpaikat voivat vaikuttaa houkuttelevilta, koska ne mahdollistavat helpon pääsyn vessoihin ja yläsäilytystiloihin muita häiritsemättä, mutta niillä on omat haittapuolensa, kun yrität nukkua koneessa. Esimerkiksi käytäväpaikat ovat yleensä vilkkaampia alueita, joissa lentoemännät ja muut matkustajat kulkevat usein, mikä voi aiheuttaa häiriöitä koko matkan ajan.

Lisäksi CNN Travelin mukaan käytävän käsinojat ovat yleensä säätömahdollisuudettomia, mikä tekee niistä epämiellyttäviä lepopaikkoja, toisin kuin ikkunan käsinojista, joissa on yleensä pehmusteet. Lisäksi käytävällä istuessa kasvaa myös riski, että käytävällä kulkevat ihmiset tai ohikulkevat ruokakärryt törmäävät häneen. Jos et siis tarvitse usein vessataukoja, on parempi valita jokin muu paikka.

Yhteenvetona voidaan todeta, että strateginen istuinpaikan valinta on ratkaisevassa asemassa varmistettaessa hyvä yölepo lentokoneessa, erityisesti kaukolennoilla, joilla riittävä uni on välttämätöntä jet lagin torjumiseksi määränpäähän saavuttaessa. Se, nojaatko mieluummin matkustamon seinää vasten ikkunapaikalla vai nautitko exit-rivien tarjoamasta ylimääräisestä jalkatilasta, riippuu viime kädessä henkilökohtaisista mieltymyksistä ja fyysisistä tarpeista. Varaa riittävästi aikaa valintojesi pohtimiseen ennen tulevan matkasi varausten vahvistamista.

Yöpymisrituaalien ylläpitäminen lennon aikana

Älä anna tavallisten yötapojesi jäädä taka-alalle, kun olet ilmassa. Rituaaleista kiinni pitäminen voi vaikuttaa suuresti siihen, miten hyvin nukut. Aivan kuten kotona, kehosi valmistelu lepoon on ratkaisevan tärkeää.

Digitaalisen detoxin merkitys ennen nukkumaanmenoa

Yksi tärkeä osa tätä valmistautumista on tauon pitäminen elektronisista laitteista ennen nukkumaanmenoa. Näyttöjen sininen valo estää melatoniinin tuotantoa, mikä häiritsee uni-valverytmiä. Harvard Health Publishing kertoo, että valolle altistuminen estää melatoniinin eritystä enemmän kuin mikään muu valotyyppi ja siirtää vuorokausirytmiä kaksi kertaa enemmän.

Jos haluat auttaa kehoasi ilmoittamaan, että on aika mennä nukkumaan, yritä sammuttaa kaikki elektroniikka vähintään 60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa. Tämä digitaalinen vieroitus auttaa rentoutumaan ja saa sinut nukahtamaan nopeammin.

Miten rutiinitoiminnot signaloivat kehomme unen tilaan

Sen lisäksi, että vältät ruutuja ennen nukkumaanmenoa, myös muiden tavallisten yöllisten rutiiniesi osien säilyttäminen voi olla hyödyllistä, kun yrität nukahtaa lentokoneessa. Jos esimerkiksi luet tai kuuntelet rauhoittavaa musiikkia ennen nukkumaanmenoa kotona, tee sama myös lennon aikana.

Rutiinitoiminnot toimivat signaaleina, jotka kertovat kehollemme, että on aika nukkua; ne edistävät tuttuutta, joka auttaa meitä rentoutumaan jopa vieraassa ympäristössä, kuten lentokoneen matkustamossa. Sleep Foundationin mukaan johdonmukaisten rutiinien noudattaminen nukkumaanmenoaikana parantaa unen yleistä laatua ja kestoa riippumatta siitä, missä olemme - myös tuhansien metrien korkeudessa maanpinnan yläpuolella.

Fyysinen valmistautuminen ennen lentoa

Suunnitteletko kaukolentoa? Älä unohda valmistella kehoasi. Aikataulusi mukauttaminen matkakohteesi aikavyöhykkeen mukaan voi auttaa minimoimaan jet lagin ja edistämään parempaa unta lentokoneessa. Tähän kuuluu aterioiden syöminen sopivaan aikaan ja auringonvalolle altistuminen tarvittaessa.

Syöminen Aikataulun mukauttaminen Vinkkejä

Aloita ateria-aikojen mukauttaminen muutama päivä ennen lähtöä. Jos matkustat itään, yritä syödä päivällinen tavallista aikaisemmin; jos matkustat länteen, lykkää sitä hieman. Näin autat nollaamaan sisäisen kellosi, jolloin kehosi on helpompi sopeutua, kun saavut uuteen aikavyöhykkeeseen.

 • Aamulennot: Nauti aikainen aamiainen määränpääsi aikavyöhykkeen mukaan.
 • Yölennot: Vältä raskaiden aterioiden syömistä lähellä nukkumaanmenoaikaa, sillä se voi häiritä unirytmiä lennon aikana.

Auringonvalolle altistumisen rooli jet lagin ehkäisyssä

Auringonvalolla on merkittävä rooli biologisten kellojemme säätelyssä. Auringolle altistuminen tiettyinä matkustussuuntaan perustuvina aikoina voi auttaa palauttamaan vuorokausirytmin nopeammin, mikä vähentää jet lagin vaikutuksia. Jos esimerkiksi lennät itään, yritä saada aamuvaloa ja vältä iltavaloa, kun taas länteen päin mentäessä on päinvastoin. Jet Lag Rooster -sovelluksen kaltainen hyödyllinen työkalu voi antaa henkilökohtaisia neuvoja parhaista ajankohdista auringonvalolle altistumiselle matkan yksityiskohtien mukaan. Muista suojata ihosi auringon haitallisilta UV-säteiltä suojavaatteilla tai aurinkovoiteella, kun olet ulkona.

Fyysisten valmisteiden lisäksi kannattaa harkita luonnollisten lisäravinteiden, kuten Cibdolin CBD-öljyn, käyttöä, sillä sillä on todettu olevan potentiaalisia hyötyjä unen ja rentoutumisen tukemisessa, mikä on erityisen hyödyllistä niille, joiden on vaikea nukahtaa lentokoneessa ahdistuksen tai muiden lentomatkustamiseen liittyvien tekijöiden vuoksi. Ennen kuin aloitat uuden lisäravinneohjelman, erityisesti aikavyöhykkeiden ylittämisen yhteydessä, on tärkeää kuulla terveydenhuollon ammattilaista.

Nestehoito ja unen laatu laivalla

Nestemäisyyden säilyttäminen on ratkaisevan tärkeää hyvän terveyden kannalta, erityisesti pitkien lentojen aikana. Se pitää kehosi toimintakyvyn optimaalisena ja takaa myös paremman unenlaadun lentokoneessa. Runsaan veden juominen koko matkan ajan voi auttaa torjumaan väsymystä ja ehkäisemään päänsärkyä, jotka ovat yleisiä lentomatkustajien valituksia.

Nestehukan vaikutukset väsymykseen ja päänsärkyyn

Tutkimukset ovat osoittaneet, että jopa lievä nestehukka voi aiheuttaa oireita, kuten väsymystä, matalaa energiatasoa ja kognitiivisten toimintojen heikkenemistä. Se voi myös johtaa ihon ja silmien kuivumiseen, mikä voi olla epämiellyttävää, kun yrität nukkua lentokoneessa. Juo runsaasti H2O:ta ennen lentoa ja lennon aikana, jotta pysyt nesteytettynä.

Vinkkejä nesteytyksen säilyttämiseen laivalla

 • Vältä alkoholia: Muista kuitenkin, että alkoholi kuivattaa elimistöäsi nopeammin korkealla sen diureettisten ominaisuuksien vuoksi.
 • Jätä kofeiinipitoiset juomat väliin: Ne johtavat lisääntyneeseen virtsaamiseen ja sitä kautta nesteiden poistumiseen elimistöstä.
 • Valitse hedelmämehut: Jos pelkkä vesi tuntuu liian tylsältä, valitse sen sijaan hedelmämehuja. Ne tarjoavat nesteytystä ja tärkeitä vitamiineja, joten ne ovat erinomainen valinta virvokkeeksi lennon aikana.

Yhteenvetona voidaan todeta, että riittävä nesteytys on avainasemassa hyvän unen saamiseksi lentäessä, koska se pitää kehomme toimintakykyisenä, vaikka olemme tuhansia metrejä maanpinnan yläpuolella, jossa ilmankosteus on alhaisempi kuin mihin olemme tottuneet. Muista nämä vinkit, kun valmistaudut seuraavalla kerralla kaukolennolle, jotta voit taata paremman ja levollisemman unen pilvien keskellä.

Paremman nukkumiskokemuksen tarjoavan mukavuussarjan luominen aluksella

Haluatko nukkua paremmin lentokoneessa? Kaikki on kiinni pienistä asioista. Yksi niistä on oma tarvikepakkaus, joka on täynnä välttämättömiä tarvikkeita, joiden avulla voit tuntea olosi mukavammaksi ja rentoutuneemmaksi lennon aikana. Ei enää käsimatkatavaroiden penkomista kesken lennon ja muiden matkustajien häiritsemistä.

Välttämättömät tarvikkeet, jotka on hyvä sisällyttää mukavuuspakkaukseesi

Henkilökohtaisen varustepakettisi tulisi sisältää korvatulpat, paineenalennuslaitteet, ihonhoitotuotteet ja jopa melatoniinivalmisteita, jos ne sopivat sinulle. Korvatulpat ovat välttämättömiä melun estämiseksi, kun taas paineentasauslaitteet, kuten puhallettavat matkatyynyt, tarjoavat fyysistä mukavuutta.

Älä unohda pakata mukaan ihonhoitotuotteita, kuten kosteuttavia kasvosuihkeita tai kosteusvoideaineita, jotka torjuvat kuivaa matkustamo-ilmaa. Ja jos olet avoin sille, CBD-öljy voisi olla toinen hyödyllinen lisä, sillä se tunnetaan mahdollisista rentouttavista ominaisuuksistaan.

Melatoniinivalmisteen käytön hyödyt (jos sopii)

Melatoniinia, hormonia, joka auttaa säätelemään uni-valve-sykliä, käytetään usein lisäravinteena, joka auttaa säätämään kehon sisäistä kelloa aikavyöhykkeiden ylittämisen yhteydessä. Monet matkustajat ovat todenneet, että melatoniinin ottamisesta lisäravinteena on ollut apua kehon sisäisen kellon säätämisessä, erityisesti eri aikavyöhykkeiden ylittämisen yhteydessä. On tärkeää kysyä neuvoa lääketieteen ammattilaisilta ennen minkään ravintolisäohjelman aloittamista.

CBD:n sisällyttäminen tähän rutiiniin voi lisätä rentoutumista sen mahdollisten rauhoittavien ominaisuuksien ansiosta, kuten joissakin tutkimuksissa on todettu CBD:n vaikutuksesta ahdistukseen ja unettomuuteen. Muista kuitenkin, että yksilölliset reaktiot vaihtelevat suuresti, joten se, mikä toimii yhdelle henkilölle, ei välttämättä toimi toisille.

Keinojen löytäminen lentokoneiden jalkatilan pienenemisestä aiheutuvien haasteiden ratkaisemiseksi vaatii todellakin luovuutta. Mutta kun löydämme räätälöidyn rutiinin, joka sopii meille, tyydyttävän unen saavuttaminen lentokoneessa on vähemmän pelottava tehtävä. Kun seuraavan kerran nouset lentokoneeseen, älä unohda pakata henkilökohtaisia tarvikkeita, jotta sinulla on kaikki tarvitsemasi helposti saatavilla aiheuttamatta tarpeetonta häiriötä muille matkustajille.

Lentokoneiden pienenevän jalkatilan haasteiden voittaminen

Onko sinulla vaikeuksia löytää mukavuutta lentokoneen istuinten alati pienenevässä tilassa? Et ole yksin. Lentoyhtiöt ovat pienentäneet jalkatilaa rivien välillä, jotta matkustajia mahtuisi enemmän, mikä johtaa epämukaviin istumajärjestelyihin, jotka voivat vaikeuttaa nukahtamista lentokoneessa.

Yksi ratkaisu on, että lentoyhtiöt tarjoavat päivitettyjä lentokoneita, joissa on runsaasti matkustajatilaa. Tämä ei ainoastaan tarjoa mukavaa ympäristöä, joka edistää nukkumista, vaan myös parantaa yleistä lentokokemusta. Jotkin lentoyhtiöt ovat jo ottaneet askeleita tähän suuntaan ja tarjoavat premium-talousluokassa lisää jalkatilaa ja muita etuja.

Mukavuusalueesi löytäminen rajoitetun tilan keskellä

Kun päivittäminen ei ole vaihtoehto tai kun lennät halpalentoyhtiöillä, oman räätälöidyn rutiinin löytäminen on välttämätöntä tyydyttävän unen saamiseksi lennon aikana. Aloita säätämällä istuintasi mahdollisimman paljon - aseta istuin taaksepäin, jos se on sallittua, ja käytä kaikkia saatavilla olevia tyynyjä tai peittoja lisätukena ja mukavuuden lisäämiseksi.

Harkitse investoimista matkatarvikkeisiin, kuten puhallettaviin jalkatuoleihin tai kannettaviin istuintyynyihin, jotka voivat parantaa mukavuutta pitkillä lennoilla. Nämä tuotteet ovat tarpeeksi kompakteja, jotta ne eivät vie liikaa tilaa käsimatkatavaroissa, mutta tarjoavat silti huomattavaa helpotusta erityisesti pitkien istuma-aikojen aikana.

Hyödyntämällä CBD-tuotteita parempaan uneen aluksella

Toinen tehokas strategia on CBD-tuotteiden, kuten Cibdolin öljyvalikoiman, sisällyttäminen lentoa edeltävään rutiiniin. Nämä tuotteet tunnetaan rauhoittavista ominaisuuksistaan, ja ne voivat edistää rentoutumista lentokoneiden ahtaissa oloissa, mikä parantaa unen laatua myös silloin, kun henkilökohtainen tila on rajallinen.

Strategioiden räätälöinti henkilökohtaisten tarpeiden ja mieltymysten mukaan

 • Aseta lepo etusijalle: Yritä levätä riittävästi ennen koneeseen nousua, jotta olosi on vähemmän uupunut lennon aikana ja jotta voit helpommin nukahtaa epäsuotuisista olosuhteista huolimatta.
 • Valitse optimaaliset lähtöajat: Näin minimoidaan elimistön sisäisen kellon häiriöt ja saadaan aikaan pehmeämpi siirtyminen aikavyöhykkeiden välillä, mikä viime kädessä edistää parempaa nukkumista lennon aikana.
 • Säilytä nesteytys: Ne voivat vaikuttaa kielteisesti kykyyn nukkua kunnon unta laivalla.

Muista, että mukavuusalueen löytäminen rajallisessa tilassa edellyttää strategioiden räätälöintiä henkilökohtaisten tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Pienellä luovuudella ja valmistautumisella voit saada tyydyttävän unen jopa ahtaimmilla lennoilla.

Usein kysytyt kysymykset siitä, miten nukkua lentokoneessa

Miksi lentokoneessa on vaikea nukkua?

Epämukavat istuimet, melu, valohäiriöt ja matkustamon paineen vaihtelut vaikeuttavat nukkumista lennolla.

Onko turvallista nukkua lentokoneessa?

Kyllä, se on yleensä turvallista, mutta pidemmillä lennoilla on suositeltavaa liikkua ajoittain syvien laskimotromboosien ehkäisemiseksi.

Tutustu näihin Mayo Clinicin vinkkeihin veritulpan ehkäisemiseksi matkan aikana.

Miten voit nukkua lentokoneessa ahdistuneena?

Hallitse ahdistusta mielenhallinnan hengitysharjoituksilla ja visualisointitekniikoilla, jotka auttavat sinua nukahtamaan aluksella.

Lisää strategioita lentoon liittyvän ahdistuksen käsittelemiseksi löydät tältä hyödylliseltä ADAA:n sivulta.

Miten voin nukkua lentokoneessa ilman tyynyä?

Käytä ilmatäytteisiä niskatyynyjä tai rullaa takkisi kokoon tilapäisenä tukena, jotta voit nukkua silmät kiinni.

Tutustu muihin luoviin ratkaisuihin tässä informatiivisessa Travel Made Simple -oppaassa.

Voivatko CBD-tuotteet auttaa minua nukkumaan lentokoneessa?

CBD-tuotteiden tiedetään auttavan nukkumaan, ja joidenkin mielestä niistä on apua lentokoneessa nukkumisessa. On kuitenkin tärkeää, että tarkistat asian lääkäriltäsi ennen uusien unilääkkeiden käyttöä.

Voinko käyttää lentokoneessa muita unilääkkeitä kuin reseptilääkkeitä?

Kyllä, on olemassa muitakin vaihtoehtoja, kuten melatoniinilisät, yrttiteet ja aromaterapia. Jälleen kerran on tärkeää tarkistaa lääkäriltäsi, ennen kuin käytät uusia unilääkkeitä.

Pitäisikö minun käyttää alkoholia keinona saada unta lentokoneessa?

Alkoholi saattaa tehdä sinut uneliaaksi, mutta se voi myös kuivattaa sinua ja häiritä unirytmiäsi. On parasta välttää alkoholia ja käyttää sen sijaan muita unilääkkeitä.

Päätelmä

Vinkkejä lentokoneessa nukkumiseen:

 • Ota mukaan henkilökohtaisia mukavuustarvikkeita, kuten niskatyyny ja silmämaski.
 • Kerrospukeutuminen optimaalisen lämmönsäätelyn varmistamiseksi.
 • Valitse istuimesi strategisesti mahdollisimman mukavaksi.
 • Pidä yllä nukkumaanmenorituaaleja lennon aikana, kuten lukemista tai rauhoittavan musiikin kuuntelemista.
 • Valmistaudu fyysisesti ennen lentoa harjoittelemalla ja venyttelemällä.
 • Pysy nesteytettynä ennen lentoa ja lennon aikana.
 • Luo mukavuuspakkaus, jossa on välttämättömiä tarvikkeita, kuten korvatulpat ja kosteusvoide.
 • Voit voittaa pienenevän jalkatilan venyttelemällä ja tekemällä harjoituksia istuimessa.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit lisätä mahdollisuuksiasi saada laadukasta unta lentokoneessa ja saapua määränpäähäsi virkeänä ja valmiina seikkailuun.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku