Nukkuminen lemmikkieläinten kanssa: unen laatu ja terveys

Published:

Monet lemmikinomistajat pitävät lemmikkiensä kanssa nukkumista sekä lohduttavana että huolestuttavana. Tämän aiheen tarkempi tutkiminen edellyttää, että arvioidaan etuja ja haittoja, jotka liittyvät lemmikkisi nukkumiseen sängyssäsi kanssasi.

Sisällysluettelo:

 1. Lemmikkieläinten vaikutus unen laatuun
  1. Terveyshyötyjä lemmikkieläimille, jotka jakavat sängyt omistajien kanssa
  2. Perinteiset neuvot eläinten kanssa nukkumista vastaan
  3. Tutkimustulokset tukevat lemmikkieläinystävällisiä makuuhuoneita
 2. Tekijät, jotka vaikuttavat onnistuneeseen yhteisnukkumiseen lemmikkieläinten kanssa
  1. Unen syvyys
  2. Liikekuviot
  3. Melut ja häiriöt
  4. Oikean tasapainon löytäminen
 3. Riskit, jotka liittyvät nukkumiseen lemmikkieläinten kanssa henkilöille, joilla on terveydentila
  1. Lemmikkieläinten hilse voi pahentaa astmaoireita
  2. Turkiskontaktin aiheuttamat allergiset reaktiot
  3. Eroahdistusta koskevat näkökohdat kun Crate Training
 4. Balancing Bond vahvistaminen ja käyttäytymiseen liittyvät kysymykset Lemmikkieläinten yhteisunia koskevissa päätöksissä
  1. Sitoumusten vahvistaminen yhteisten nukkumisjärjestelyjen avulla
  2. Käyttäytymisongelmien mahdollinen vahvistaminen
  3. Tietoon perustuvien päätösten tekeminen lemmikkieläinten kanssa yhdessä nukkumisesta
 5. Lemmikkieläinten kanssa yhdessä nukkumisen vaarat lapsille ja lemmikkieläimille itselleen
  1. Lemmikkieläinten seuran parantunut levollisuus
  2. Häkkikoulutuksen edut nuorille eläimille
  3. Lasten ja lemmikkieläinten riskit jaetuissa nukkumisympäristöissä
 6. Säädöt unenlaadun parantamiseksi lemmikkieläimiä sisältävissä kotitalouksissa
  1. Sängyn koon parantaminen ihmisten ja lemmikkieläinten majoittamiseksi.
  2. Nukkumaanmenorutiinien mukauttaminen optimaalisen mukavuuden ja turvallisuuden takaamiseksi
 7. Lemmikkieläinten kanssa nukkumiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset
  1. Onko terveellistä nukkua lemmikkien kanssa?
  2. Pitäisikö lemmikkien antaa nukkua sängyssäsi?
  3. Kuinka monta prosenttia ihmisistä nukkuu lemmikkinsä kanssa?
 8. Päätelmä

Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme sitä, miten lemmikkieläinten kanssa yhdessä nukkuminen voi parantaa mielenterveyttä seurustelun kautta ja lievittää samalla mahdollisesti unettomuutta ja ahdistusta. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon myös kielteiset näkökohdat - kuten huonompi unenlaatu tai mahdolliset vaarat lapsille yhteisissä nukkumisjärjestelyissä.

Tarkastelemme myös tekijöitä, jotka vaikuttavat lemmikkieläinten onnistuneeseen yhteisunessa nukkumiseen, kuten unen syvyyttä ja liikkumistottumuksia. Lisäksi keskustelemme astmaan, allergioihin ja keuhkoahtaumatautiin liittyvistä näkökohdista jaettaessa sänkyä karvaisen kumppanin kanssa ja siitä, miten nämä sairaudet voivat pahentua läheisen läheisyyden vuoksi unen aikana.

Lopuksi, niille, jotka etsivät vaihtoehtoja erityisesti ahdistuneille koirille, vertailemme häkkikoulutusta ja perinteisiä menetelmiä. Lisäksi opit neuvottelemaan nukkumisjärjestelyistä, jotka sopivat mukavasti sekä ihmisille että heidän rakkaille lemmikeilleen.

nukkuminen lemmikkieläinten kanssa

Lemmikkieläinten vaikutus unen laatuun

Rakkaan lemmikkieläimen kanssa torkkuessa halailu voi olla rauhoittavaa ja hyödyllistä sen ihmiskumppanille. Tutkimukset osoittavat, että lemmikkieläimet, jotka nukkuvat ihmisensä kanssa, voivat saada muita terveyshyötyjä, kuten stressitason alenemisen ja turvallisuuden tunteen lisääntymisen. Asiantuntijat ovat kuitenkin perinteisesti kehottaneet olemaan nukkumatta lemmikkieläinten kanssa, koska he ovat olleet huolissaan sekä omistajan että eläimen unen laadusta.

Terveyshyötyjä lemmikkieläimille, jotka jakavat sängyt omistajien kanssa

Lemmikkieläimet tarjoavat lukuisia fyysisiä ja emotionaalisia etuja ihmisseuralaisilleen. Tutkimusten mukaan lemmikin kanssa yhdessä nukkuminen voi olla hyödyllistä sekä ihmisille että eläimille, sillä se vähentää ahdistuneisuutta, laskee verenpainetta ja kohottaa mielialaa. Lemmikin salliminen makuuhuoneeseen voi myös vaikuttaa myönteisesti sen omaan hyvinvointiin, sillä se antaa sille mukavuuden ja turvallisuuden tunteen.

Perinteiset neuvot eläinten kanssa nukkumista vastaan

Näistä mahdollisista eduista huolimatta unilääketieteen ammattilaiset kehottavat usein olemaan päästämättä eläimiä yöksi henkilökohtaiseen nukkumapaikkaan. He vetoavat muun muassa keskeytyneisiin unirytmeihin tai hygieniaongelmiin.

Tutkimustulokset tukevat lemmikkieläinystävällisiä makuuhuoneita

 • Vuonna 2017 Mayo-klinikan tutkijat tekivät tutkimuksen, johon osallistui 40 aikuista koiranomistajaa, joilla ei ollut olemassa olevia unihäiriöitä viiden kuukauden ajan.
 • Tutkimuksen tuloksista kävi ilmi, että ihmiset, joiden makuuhuoneessa oli koira, nukkuivat kunnolla, ja heidän unensa tehokkuus oli keskimäärin 81 prosenttia.
 • Samassa tutkimuksessa kävi kuitenkin myös ilmi, että ne, jotka päästivät lemmikkieläimensä suoraan sänkyyn, kokivat yleensä huonompaa unenlaatua.

Kun omistajat harkitsevat, haluavatko he nukkua yhdessä lemmikkinsä kanssa, on tärkeää arvioida huolellisesti mahdolliset hyödyt ja haitat sekä oman unenlaatunsa että eläimen hyvinvointiin kohdistuvien mahdollisten vaikutusten kannalta. Lemmikkieläinten omistajien on tärkeää punnita edut ja haitat huolellisesti ennen kuin he päättävät, parantaako vai haittaako lemmikkieläinten päästäminen sänkyyn omaa unenlaatuaan - ja pohtia myös mahdollisia vaikutuksia eläinten hyvinvointiin näiden yhteisten yöunien aikana.

Jotta voidaan tehdä tietoon perustuvia päätöksiä lemmikkieläinten yhteisunia koskevista järjestelyistä, voi olla hyödyllistä kuulla ammattilaisia, kuten eläinlääkäreitä tai asiantuntijoita, jotka työskentelevät aloilla, jotka liittyvät erityisesti sen ymmärtämiseen, miten voidaan parhaiten varmistaa, että sekä ihmiset että eläimet saavat optimaalisen määrän virkistävää unta joka ilta ja samalla säilyttää vahvat siteet, jotka ovat syntyneet keskinäisen rakkauden ja kiintymyksen kautta ajan mittaan kaikkien osapuolten välillä.

Tekijät, jotka vaikuttavat onnistuneeseen yhteisnukkumiseen lemmikkieläinten kanssa

Jotta sekä lemmikki että omistaja voivat nukkua hyvin, on tärkeää ottaa huomioon erilaiset tekijät, jotka voivat vaikuttaa onnistuneeseen yhteisnukkumiseen. Näiden tekijöiden ymmärtäminen voi auttaa lemmikinomistajia päättämään, onko eläinten kanssa nukkuminen asianmukaista.

Unen syvyys

Sekä ihmisten että lemmikkieläinten unen syvyys vaikuttaa siihen, miten hyvin ne voivat jakaa sängyn. Kevyesti nukkuva voi häiriintyä helpommin lemmikkinsä liikkeistä yön aikana, kun taas syväuniset eivät välttämättä edes huomaa niitä. Vastaavasti jos lemmikkisi on levoton nukkuja, joka liikkuu usein tai nousee ylös koko yön, tämä voi häiritä omaa palauttavaa syvää uniasi.

Liikekuviot

Unen syvyyden lisäksi myös liikkumistottumuksilla on olennainen merkitys ihmisten ja lemmikkieläinten onnistuneessa yhteisunessa. Jos jommallakummalla osapuolella on taipumus pyöriä ja kääntyä usein yön aikana tai vaihtaa asentoa usein, se voi johtaa häiriöihin, jotka vaikuttavat kielteisesti unen laatuun. Jos haluat minimoida liikkumisen aiheuttamat häiriöt yöaikaan, harkitse investoimista suurempaan sänkyyn, joka tarjoaa riittävästi tilaa kaikille osapuolille.

Melut ja häiriöt

Eläinkumppaniemme äänet - kuten kuorsaus tai vinkuminen - voivat vaikuttaa merkittävästi kykyymme nukahtaa ja pysyä unessa koko yön. Tämä häiriö voi keskeyttää unen aikana tapahtuvat elintärkeät prosessit, kuten muistin vakiinnuttamisen, tiedon tallentamisen ja kehon korjaamisen. Jos lemmikkisi kuorsaa tai pitää muita ääniä nukkuessaan, on tärkeää miettiä, miten tämä voi vaikuttaa yleiseen lepoasi, ennen kuin päätät nukkua yhdessä.

Joissakin tapauksissa kuorsauksen perimmäisen syyn - kuten koirien uniapnean - korjaaminen voi auttaa vähentämään näitä häiriöitä ja parantamaan sekä sinun että karvaisen ystäväsi unen laatua. Eläinlääkärin neuvoja on pyydettävä, jos uskot, että lemmikkisi nukkumisessa on ongelmia.

Oikean tasapainon löytäminen

 • Arvioi yksilölliset tarpeet: Ota huomioon sekä sinun että lemmikkisi yksilölliset nukkumistottumukset, kun päätät, sopiiko yhteisunet sinulle.
 • Luo nimettyjä tiloja: Jos haluat säilyttää rajat ja nauttia silti läheisyyden eduista, määritä makuuhuoneessa tietyt alueet, joilla lemmikkieläimet ovat sallittuja (esim. sängyn jalkopäässä).
 • Koeaika: Anna yhteisunisjärjestelyille koeaika ennen kuin sitoudut pitkäaikaisesti. Tämä antaa aikaa tunnistaa mahdolliset ongelmat tai tarvittavat mukautukset, jotta varmistetaan, että kaikki saavat riittävästi lepoa joka yö.

Avoin kommunikaatio henkilökohtaisista mieltymyksistä ja valmius tehdä tarvittavia mukautuksia voivat johtaa onnistuneisiin kokemuksiin ihmisten ja heidän rakkaiden lemmikkieläintensä nukkumisesta yhdessä.

Riskit, jotka liittyvät nukkumiseen lemmikkieläinten kanssa henkilöille, joilla on terveydentila

Vaikka monet lemmikkieläinten omistajat nauttivat mukavuudesta ja toveruudesta, kun he jakavat sängyn karvaisten ystäviensä kanssa, on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset terveysriskit henkilöille, joilla on erityisiä sairauksia. Joissain tapauksissa lemmikkieläinten kanssa yhdessä nukkuminen voi pahentaa oireita tai laukaista allergisia reaktioita.

Lemmikkieläinten hilse voi pahentaa astmaoireita

Astmaa sairastavat saattavat huomata, että lemmikkieläinten läheisyydessä nukkuminen pahentaa heidän tilaansa. Lemmikkieläinten hilse - eläinten irrottamat pienet ihohiukkaset - voi olla merkittävä allergeeni astmaa sairastaville. Kun nämä hiukkaset kulkeutuvat ilmassa, ne pääsevät helposti hengitysteihin unen aikana ja aiheuttavat tulehduksen hengitysteissä. Astma and Allergy Foundation of America (AAFA) -järjestön mukaan jopa 30 prosenttia allergisista ihmisistä reagoi allergisesti kissoille ja koirille.

Turkiskontaktin aiheuttamat allergiset reaktiot

Kosketus eläimen turkkiin voi aiheuttaa allergiaoireita, kuten aivastelua, kutinaa, vetisiä silmiä tai nokkosihottumaa iholla. Lemmikkieläimen syljessä tai virtsassa olevat proteiinit saattavat myös aiheuttaa allergisen reaktion joutuessaan kosketuksiin vuodevaatteiden materiaalien kanssa, joita käytetään sekä ihmisten että eläinten yhteisissä nukkumisjärjestelyissä - tämä näkökohta on siis syytä ottaa huomioon ennen kuin päätetään, olisiko rakkaan kumppanin päästäminen yöksi omaan sänkyyn hyödyllistä, kun otetaan huomioon yksilölliset terveysongelmat, joita esiintyy kussakin ainutlaatuisessa tilanteessa, jota kotitalouksissa esiintyy nykyään maailmanlaajuisesti.

Eroahdistusta koskevat näkökohdat kun Crate Training

 • Häkkikoulutuksen edut: Niihin kuuluu muun muassa turvallisen tilan tarjoaminen eläimelle ja oikean käyttäytymisen edistäminen. Jos koirat ovat alttiita eroahdistukselle, niiden häkki voi lievittää yksin jäämisen aiheuttamaa stressiä.
 • Yhteissänkyyn liittyvät haitat: Tämä saattaa pahentaa jo olemassa olevia eropelkoa aiheuttavia ongelmia ja vaikeuttaa niiden itsenäistä selviytymistä tarvittaessa päivittäisissä toiminnoissa, jotka tapahtuvat jaetun makuuhuoneen ulkopuolella ja jotka koetaan yhdessä joka ilta osana rutiininomaisia nukkumaanmenorutiineja, joita monet perheet eri puolilla Amerikkaa harjoittavat nykyään.

Astmaa tai allergiaa sairastavien henkilöiden olisi punnittava lemmikkieläintensä vieressä nukkumiseen liittyviä mahdollisia riskejä ennen kuin he päättävät, sopiiko tämä järjestely heille. Lisäksi ne, joiden lemmikkieläimet ovat alttiita eroahdistukselle, voivat harkita vaihtoehtoisia vaihtoehtoja, kuten häkkikoulutusta, jotta voidaan edistää karvaisten kumppaneiden itsenäisyyttä ja terveellistä käyttäytymistä. Kun lemmikinomistajat ottavat nämä tekijät huomioon, he voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä yhteisunia koskevista järjestelyistä, joissa asetetaan etusijalle sekä ihmisen että eläimen terveys ja nautitaan samalla kaikista niistä eduista, joita ihmisten ja eläinten välille muodostuneet läheiset siteet tarjoavat nykyään kaikkialla maailmassa.

Balancing Bond vahvistaminen ja käyttäytymiseen liittyvät kysymykset Lemmikkieläinten yhteisunia koskevissa päätöksissä

Lemmikkisi ottaminen mukaan nukkumaanmenorutiineihin voi olla tehokas tapa edistää vahvaa sidettä sinun ja karvaisen ystäväsi välillä, mutta ei kuitenkaan pidä unohtaa, että se voi vahvistaa käyttäytymisongelmia. Ennen lopullisten päätösten tekemistä on kuitenkin tärkeää punnita mahdolliset kielteiset vaikutukset, kuten eropelkoisuuden kaltaisten käyttäytymisongelmien vahvistaminen. Tutustutaanpa yhteisiin nukkumisjärjestelyihin liittyviin etuihin ja siihen, miten mahdolliset ongelmat voidaan ratkaista.

Sitoumusten vahvistaminen yhteisten nukkumisjärjestelyjen avulla

Sängyn jakaminen karvaisen ystävän kanssa voi olla hyödyllistä sekä lemmikin omistajalle että hänen eläinkumppanilleen, sillä se auttaa vähentämään jännitystä ja parantamaan mielenterveyttä. Lisäksi monet lemmikkieläinten omistajat kertovat tuntevansa olonsa turvallisemmaksi, kun heidän eläinkumppaninsa on lähellä heidän nukahtaessaan.

Käyttäytymisongelmien mahdollinen vahvistaminen

Lemmikkisi kanssa yhdessä nukkumisesta voi olla hyötyä, mutta siihen liittyy myös mahdollisia riskejä, jotka on otettava huomioon. Yksi suurimmista huolenaiheista on eroahdistuksen vahvistuminen, varsinkin jos sinulla on ahdistunut koira, joka on taipuvainen takertumaan tai haukkumaan liikaa, kun se jätetään yksin. Jos lemmikkisi on sängyssä kanssasi, sen voi olla vaikeampi sopeutua siihen, että se on poissa, koska se tulee riippuvaiseksi siitä, että se on jatkuvasti lähelläsi.

Lisäksi voi kehittyä muita ei-toivottuja käyttäytymismalleja, kuten aggressiivisuutta vieraita kohtaan tai resurssien vartiointia, jotka johtuvat lisääntyneestä alueellisuudesta jaetussa nukkumapaikassa. On ehdottoman tärkeää, että ne, jotka harkitsevat vuoteiden jakamista lemmikkinsä kanssa, ovat tietoisia riskeistä ja ryhtyvät toimiin, jos niitä ilmenee.

Tietoon perustuvien päätösten tekeminen lemmikkieläinten kanssa yhdessä nukkumisesta

Ennen kuin päätät, onko yhteisunta oikea valinta sinulle ja lemmikillesi, ota huomioon seuraavat tekijät:

 • Lemmikkisi luonne: Jos lemmikkisi on rauhallinen eikä se osoita merkkejä ahdistuneisuudesta tai aggressiivisuudesta, sängyn jakaminen voi olla helpompaa. Jos lemmikkieläimellä on kuitenkin käyttäytymisongelmia, jotka voivat pahentua yhteisnukkumisen vuoksi, voi olla parasta harkita asiaa uudelleen.
 • Unenlaatusi: Pystytkö nukahtamaan helposti, vaikka lemmikkisi on lähelläsi? Jotkut ihmiset kokevat lemmikkiensä liikkeet tai äänet liian häiritseviksi unen aikana. Mieti, miten hyvin sekä sinä että lemmikkisi pystytte sopeutumaan ennen kuin sitoudutte täysin.
 • Mahdolliset terveysriskit: Henkilöiden, jotka kärsivät unihäiriöistä, uniapneasta, astmasta, allergioista tai keuhkoahtaumataudista, tulisi harkita kahdesti lemmikkieläinten päästämistä sänkyynsä, koska turkki- tai hilsealtistus voi pahentaa oireita.

Jos päätät nukkua yhdessä, huolehdi siitä, että selkeät rajat asetetaan jo varhaisessa vaiheessa, jotta estetään liiallinen takertuminen. Esimerkiksi: määrittele tietyt alueet, joilla lemmikkieläimet ovat sallittuja (esim. sängyn jalkopäässä) sen sijaan, että annat niille vapaat kädet kaikilla nukkumapaikoilla; tarjoa vaihtoehtoisia nukkumapaikkoja, kuten koiran sänkyjä, omien nukkumapaikkojesi läheisyyteen; ylläpidä johdonmukaisia rutiineja nukkumaanmenoaikojen ja valveillaoloaikojen suhteen - myös silloin, kun olet poissa kotoasi - jotta lemmikkieläimet oppivat, mitä odotetaan yhteisten lepoaikojen suhteen joka päivä/yöjaksolla ilman, että heistä tulee liian riippuvaisia ihmisen läsnäolosta yksinään kyseisinä aikoina.

Lemmikkieläinten kanssa yhdessä nukkumisen vaarat lapsille ja lemmikkieläimille itselleen

Lemmikkieläinten kanssa yhdessä nukkuminen voi olla lohdullinen ajatus, mutta on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset vaarat sekä lapsille että eläimille. Nuorempien eläinten häkkikoulutus voi auttaa opettamaan oikeanlaista käyttäytymistä jo varhain ja välttämään ongelmia myöhemmin elämässä.

Lemmikkieläinten seuran parantunut levollisuus

Monet lemmikkieläinten omistajat kokevat mukavuutta ja turvallisuutta nukkuessaan karvaisen ystävänsä kanssa, mikä parantaa sekä omistajan että lemmikin unen laatua. On kuitenkin tärkeää punnita näitä etuja suhteessa mahdollisiin riskeihin, jotka liittyvät lemmikkieläinten ja pienten lasten tai haavoittuvien henkilöiden yhteisiin nukkumisjärjestelyihin.

Häkkikoulutuksen edut nuorille eläimille

Häkkikoulutus tarjoaa nuorille eläimille turvallisen paikan, jossa ne voivat opetella asianmukaista käyttäytymistä, ja mukavan paikan, jonne ne voivat vetäytyä, kun ne tarvitsevat omaa aikaa. Kun lemmikinomistajat asettavat rajat jo varhaisessa vaiheessa, he voivat välttää käyttäytymisongelmia myöhemmin elämässään ja säilyttää samalla läheiset siteet lemmikkiinsä valveillaoloaikana. Lue lisää häkkikoulutuksesta täältä.

Lasten ja lemmikkieläinten riskit jaetuissa nukkumisympäristöissä

 • Liikkeet unen aikana: Tämä saattaa aiheuttaa fyysisen vahingon vaaran samassa nukkumapaikassa asuville pahaa aavistamattomille slummilaisille.
 • Allergiat: Allergiset lapset voivat kärsiä oireiden pahenemisesta, koska he altistuvat enemmän lemmikkieläinten hilseelle, jos he jakavat sängyn karvaisen kumppaninsa kanssa. Kysy neuvoa allergioihin tai lastenlääketieteeseen erikoistuneelta lääkäriltä, mikä on paras tapa käsitellä mahdollisia allergisia reaktioita, kun nukut lemmikkieläinten lähellä.
 • Zoonoosien leviäminen: Lemmikkieläimet voivat siirtää tiettyjä tauteja ihmisiin läheisen kosketuksen kautta nukkuessaan, vaikka ne ovatkin harvinaisia. Tämän riskin minimoimiseksi varmista, että lemmikkisi rokotukset ovat ajan tasalla ja että se käy säännöllisesti eläinlääkärin tarkastuksissa. Lisätietoa zoonoottisista taudeista löydät täältä.
 • Unihäiriöt: Lemmikkieläimet voivat tahattomasti häiritä lasten unirytmiä liikkumalla, kuorsaamalla tai pitämällä muita ääniä yön aikana. Tämä voi johtaa väsymykseen ja keskittymisvaikeuksiin päivisin sekä lapsilla että aikuisilla.

Kun otetaan huomioon nämä mahdolliset riskit, lemmikkieläinten omistajien on tärkeää asettaa turvallisuus etusijalle ja säilyttää samalla vahvat siteet perheenjäsenten ja heidän rakkaiden eläinkumppaniensa välillä. Erilliset nukkumapaikat, kuten lemmikkieläinten sängyt omistajan sängyn läheisyydessä, voivat tarjota mukavuutta turvallisuudesta tinkimättä. Löydä lisää vinkkejä turvallisten nukkumisympäristöjen luomiseen täältä.

Avoimen kommunikaation ylläpitäminen kotitalouksissa, joissa nukutaan säännöllisesti yhdessä, voi auttaa ratkaisemaan ihmisten ja lemmikkieläinten yhteisiin nukkumapaikkoihin liittyviä huolenaiheita. Keskustelemalla avoimesti yksilöllisistä tarpeista ja etsimällä yhdessä ratkaisuja, jotka sopivat kaikille osapuolille, kaikki voivat nauttia levollisista öistä rakkaiden karvaisten ystäviensä rinnalla uhraamatta henkilökohtaista hyvinvointia tai turvallisuutta.

Säädöt unenlaadun parantamiseksi lemmikkieläimiä sisältävissä kotitalouksissa

Jos lemmikkien seuraan liittyvistä nukkumisjärjestelyistä tulee jatkuvia jännitteitä kotitalouksissa, joissa tällaisia käytäntöjä käytetään säännöllisesti, voi olla hyödyllistä neuvotella aikatauluista, jotka sopivat kaikille osapuolille. Kun joko parannetaan käytettävissä olevia sängyn kokoja tai yksinkertaisesti mukautetaan rutiineja vastaavasti, kaikki voivat tuntea olonsa mukavaksi ja turvalliseksi kunkin illan lepoaikoina. Tutustutaanpa muutamiin mahdollisiin mukautuksiin, jotka voivat parantaa unen laatua lemmikkieläinten kanssa yhteisessä kotitaloudessa.

Sängyn koon parantaminen ihmisten ja lemmikkieläinten majoittamiseksi.

Yksi ratkaisu unenlaadun parantamiseen, kun jaat sängyn karvaisen ystäväsi kanssa, on sängyn koon muuttaminen. Suurempi patja tarjoaa enemmän tilaa sekä sinulle että lemmikillesi, mikä vähentää liikkumisen aiheuttamien häiriöiden todennäköisyyttä yön aikana. Lisäksi investointi erityisesti lemmikinomistajille suunniteltuun patjaan voi tarjota lisäetuja, kuten paremman kestävyyden ja allergeenien vastustuskyvyn.

nukkumaanmenorutiinien mukauttaminen optimaalisen mukavuuden ja turvallisuuden takaamiseksi

Johdonmukaisten nukkumaanmenorutiinien ylläpitäminen on tärkeää paitsi ihmisille myös lemmikeille. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten näitä rutiineja voi mukauttaa niin, että kaikki saavat hyvän yöunen:

 • Luo nimetyt nukkumisalueet: Jos et halua jakaa sänkyäsi lemmikkisi kanssa, mutta haluat kuitenkin, että ne ovat lähelläsi yöllä, harkitse oman nukkumapaikan tarjoamista niille sinun sänkysi lähelle - esimerkiksi koiran sänky tai kissan puu.
 • Aseta rentoutuminen etusijalle ennen nukkumaanmenoa: Se auttaa sekä sinua että lemmikkejäsi viestittämään, että on aika rauhoittua.
 • Luo johdonmukainen nukkumaanmenoaika: nukkumaanmeno ja herääminen samaan aikaan joka päivä voi auttaa säätelemään sekä oman kehosi että lemmikkisi sisäistä kelloa. Luo säännöllinen nukkumisaikataulu, jotta kaikki voivat nukahtaa ja herätä virkeinä.
 • Minimoi yölliset häiriöt: Jos sinä tai lemmikkisi heräävät usein yöllä - joko unihäiriöiden, kuten uniapnean, vessataukojen tai muiden syiden vuoksi - yritä puuttua näihin ongelmiin ennen nukkumaanmenoa. Varmista esimerkiksi, että lemmikkisi saa vettä ja sille on varattu paikka, jossa se voi käydä vessassa koko yön.

Sen lisäksi, että lemmikkieläinten omistajien on tehtävä muutoksia kotitaloudessa, heidän olisi myös harkittava neuvojen pyytämistä ammattilaisilta, kuten eläinlääkäreiltä tai unilääketieteen asiantuntijoilta, jos heillä on edelleen vaikeuksia nukkumisjärjestelyjen kanssa. Nämä asiantuntijat voivat tarjota räätälöityjä ratkaisuja, jotka perustuvat yksilöllisiin olosuhteisiin ja erityisiin terveysongelmiin, jotka liittyvät sekä ihmisiin että heidän eläinkumppaneihinsa.

Tasapainon löytäminen suhteissamme lemmikkieläimiin on tärkeää paitsi siteiden vahvistamiseksi myös kaikkien osapuolten optimaalisen terveyden varmistamiseksi. Kun otamme huomioon unen laatuun vaikuttavat eri tekijät, kuten sängyn koon, rutiinit ja mahdolliset riskit, jotka liittyvät lasten tai tietyistä sairauksista kärsivien henkilöiden yhteisiin nukkumiskäytäntöihin, voimme yhdessä pyrkiä luomaan sopusointuisia ympäristöjä, joissa kaikki tuntevat olonsa mukavaksi ja turvalliseksi ja lepäävät rauhallisesti toistensa rinnalla joka ilta.

Lemmikkieläinten kanssa nukkumiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset

Onko terveellistä nukkua lemmikkien kanssa?

Se riippuu yksilöllisistä olosuhteista, mutta lemmikkieläinten omistajien tulisi ottaa huomioon allergiat, astma ja lemmikkieläinten käyttäytyminen, ennen kuin he asettuvat karvakavereidensa luo.

Pitäisikö lemmikkien antaa nukkua sängyssäsi?

Henkilökohtaiset mieltymykset ja mahdolliset riskit, kuten allergiat, astma, unihäiriöt ja lemmikkieläinten käyttäytyminen, on punnittava.

Kuinka monta prosenttia ihmisistä nukkuu lemmikkinsä kanssa?

American Pet Products Associationin mukaan noin 62 prosenttia pienten koirien omistajista, 41 prosenttia keskikokoisten koirien omistajista, 32 prosenttia suurten koirien omistajista ja 62 prosenttia kissojen omistajista jakaa vuoteensa lemmikkinsä kanssa.

Päätelmä

Lemmikkieläinten kanssa nukkuminen voi olla kaksiteräinen miekka, sillä se tarjoaa mukavuutta ja seuraa, mutta aiheuttaa myös mahdollisia riskejä sekä ihmisille että eläimille.

Vaikka sängyn jakaminen karvaisen ystävän kanssa voi lievittää ahdistusta ja unettomuutta, se voi myös johtaa unihäiriöihin ja terveysongelmiin, kuten allergioihin ja astmaan.

On tärkeää ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin lemmikkieläinten käyttäytyminen, nukkumistottumukset ja terveydentila, ennen kuin päätät nukkua yhdessä. Häkkikoulutus voi olla hyödyllinen ratkaisu ahdistuneille lemmikeille, ja rutiinien mukauttaminen voi auttaa luomaan harmonisen nukkumisympäristön kaikille.

Viime kädessä päätös nukkua lemmikkieläinten kanssa on henkilökohtainen päätös, joka on tehtävä harkiten kaikkia asiaan liittyviä tekijöitä.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku