Parhaat hengitysharjoitukset nukkumiseen

Last updated:

Published:

Optimaalisten hengityskäytäntöjen tutkiminen unta varten voi parantaa huomattavasti yleistä terveyttäsi ja vähentää jännitystä. Tarjolla on lukemattomia tekniikoita, joten on tärkeää löytää sellainen, joka sopii tarpeisiisi ja mieltymyksiisi. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin menestyksekkäimpiä lähestymistapoja, jotka auttavat sinua nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan pidempään.

Tutustumme 4-7-8-hengitystekniikkaan, jonka on todettu auttavan rentoutumisessa ja edistävän rauhallista unta, kun sitä harjoitetaan johdonmukaisesti. Lisäksi keskustelemme Bhramari pranayamasta - muinaisesta joogaharjoituksesta, joka tunnetaan sen rauhoittavista vaikutuksista sekä kehoon että mieleen.

Parantaaksemme ymmärrystämme hengityksen säätelystä, tarkastelemme Buteyko-menetelmän periaatteita ja sitä, miten ne edistävät stressin vähentämistä. Kuten minkä tahansa uuden harjoitusrutiinin kohdalla, aluksi voi esiintyä huimausta; siksi annamme vinkkejä huimauksen tai kaatumisten estämiseksi harjoituksen aikana ja korostamme samalla, miten säännöllinen harjoittelu vähentää sivuvaikutuksia ajan myötä.

Teknologialla on merkittävä rooli nykyaikaisessa elämässä, joten huippuluokan hengitysharjoitussovellusten sisällyttäminen yöllisiin rutiineihisi voi parantaa unenlaatua tuntuvasti. Korostamme myös johdonmukaisuutta avaintekijänä, kun luodaan kestäviä rutiineja, jotka lopulta tuottavat parempia tuloksia.

Liity seuraamme, kun paljastamme parhaat hengitysharjoitukset unta varten näyttöön perustuvien käytäntöjen avulla, jotka on suunniteltu tehostamaan rentoutumistekniikoita ja vähentämään stressitasoja - kaikki tekijät, jotka edistävät levollisempaa yöunta.

parhaat hengitysharjoitukset uneen

4-7-8 hengitystekniikka parempaan uneen

Tohtori Andrew Weilin 4-7-8-hengitystekniikka voi auttaa sinua nukkumaan paremmin aktivoimalla parasympaattista hermostoa.

Miten tehdä 4-7-8 hengitysharjoitus?

 1. Istu tai makaa mukavasti selkä suorana.
 2. Aseta kielesi suun kattoon juuri ylempien etuhampaiden taakse.
 3. Hengitä hiljaa nenän kautta neljään.
 4. Pidätä hengitystäsi seitsemän sekunnin ajan.
 5. Hengitä kokonaan ulos suun kautta kahdeksan lukemiin ja tee samalla lempeä "whoosh"-ääni.
 6. Toista prosessi neljä kertaa yhteensä kahden istunnon ajan.

Harjoittele tätä harjoitusta kahdesti päivässä ylittämättä neljää sykliä per harjoituskerta, kunnes opit hallitsemaan sen.

Johdonmukaisen harjoittelun edut

Jatkuva harjoittelu voi tuoda mukanaan hyödyllisiä vaikutuksia, kuten stressitasojen alentamista, hengityselinten toiminnan tehostamista, verenpaineen alentamista ja elämänlaadun parantamista niille, jotka kärsivät jatkuvista sairauksista, kuten migreenistä.

Ennen uuden rutiinin aloittamista on tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, jos kärsit vakavasta unettomuudesta tai muista uneen liittyvistä ongelmista.

Alkuvaiheen huimauksen voittaminen

Jos sinulla on huimausta ensimmäisten harjoitusten aikana, istu mukavasti tuolille, jossa on selkätuki, vältä harjoittelua suurten aterioiden nauttimisen jälkeen ja lopeta harjoittelu välittömästi, jos tunnet huimausta.

Säännöllinen harjoittelu vähentää sivuvaikutuksia, kun kehosi tottuu ajan myötä näihin harjoituksiin, mikä parantaa unen laatua ilman kielteisiä seurauksia, jotka liittyvät joidenkin harjoittajien aluksi kokemiin lyhytaikaisiin epämukavuuksiin.

Bhramari Pranayama rentoutumiseen

Bhramari pranayama on hengitystekniikka, joka auttaa rentoutumaan ja parantaa keuhkojen toimintaa.

Vuorottelemalla sieraimia hengityksen aikana Bhramari pranayama auttaa tuomaan mielenrauhaa ja edistämään levollista unta.

Bhramari pranayaman säännöllinen harjoittelu voi parantaa unen laatua ja yleistä hyvinvointia.

Kuinka suorittaa Bhramari Pranayama oikein

 1. Istu mukavasti selkäranka suorana ja hartiat rentoina.
 2. Sulje silmäsi ja keskity rauhoittamaan fyysistä muotoasi.
 3. Aseta peukalot kummankin korvalehden päälle estämään ulkoiset äänet.
 4. Hengitä syvään sisään molemmista sieraimista.
 5. Hengitä hitaasti ulos ja äännä samalla mehiläisen huminaa.
 6. Toista tätä viiden minuutin ajan tai kunnes tunnet olosi rentoutuneeksi ennen nukkumaanmenoa.

Huomautus: Keskustele terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kuin harjoittelet Bhramari pranayamaa tai muita syvähengitysharjoituksia, jos sinulla on jokin sairaus.

Paremman unen laadun ja säännöllisen harjoittelun välinen yhteys

Bhramari pranayaman on osoitettu parantavan unen laatua vähentämällä stressitasoja unettomuudesta tai muista unihäiriöistä kärsivillä henkilöillä.

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että Bhramari pranayaman päivittäinen harjoittelu kahdeksan viikon ajan paransi merkittävästi unen laatua, vähensi ahdistuneisuutta ja lisäsi yleistä hyvinvointia.

Hengitystekniikat täydentämään Bhramari Pranayamaa

Muut hengitystekniikat, kuten palleahengitys ja 4-7-8-hengityksensäätelymenetelmä, voivat auttaa vähentämään stressitasoja koko päivän ajan ja edistää rentoutumista yöllä.

Harkitse näiden harjoitusten sisällyttämistä päivittäisiin rutiineihisi hengittääksesi tehokkaammin ja tunteaksesi olosi rentoutuneeksi yöaikaan.

Hengitä helposti: Hallitse ahdistusta Buteyko-menetelmällä

Vähennä ahdistusta ja paranna unen laatua Buteyko-menetelmällä, hengitystekniikalla, jossa keskitytään vähentämään hyperventilaatiota ja lisäämään veren hiilidioksidipitoisuutta.

Hengitä paremmin Buteyko-menetelmällä

Buteyko-menetelmässä korostetaan nenähengitystä, palleahengitystä, pienempää hengitystilavuutta ja pitkää uloshengitystä rentoutumisen edistämiseksi ja ahdistuksen vähentämiseksi.

 • Hengitä nenän kautta suodattaaksesi allergeenit pois ja edistääksesi asianmukaista ilmavirtausta.
 • Käytä palleaa syvempien hengitysten ja suuremman keuhkokapasiteetin saavuttamiseksi.
 • Hengitä pienempiä henkäyksiä vähentääksesi ylihengitystaipumusta.
 • Hengitä hitaasti ulos aktivoidaksesi parasympaattista hermostoa ja kannustaaksesi rentoutumiseen.

Buteyko-menetelmän edut

Buteyko-menetelmän säännöllinen harjoittelu voi lievittää ahdistusta, parantaa keskittymistä, parantaa keuhkojen toimintaa ja ehkäistä paniikkikohtauksia.

 1. Vähentää ahdistuneisuutta ja parantaa unen laatua.
 2. Lisää henkistä selkeyttä ja keskittymiskykyä.
 3. Parantaa keuhkojen yleistä kapasiteettia ja tehokkuutta.
 4. Löydä helpotusta paniikkikohtauksiin ja hyperventilaatio-oireisiin.

Optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi kannattaa hakea ohjeita sertifioidulta hoitajalta tai hyvämaineisilta verkkolähteiltä ja harjoitella säännöllisesti. Harkitse muiden rentoutumistekniikoiden, kuten mindfulness-meditaation, tai luonnollisten lisäravinteiden, kuten CBD-öljyn, tutkimista, jotta saat lisätukea ahdistuksen hallintaan ja unen parantamiseen.

Huimauksen voittaminen hengitysharjoitusten avulla

Huimauksen tunne hengitystekniikoita, kuten 4-7-8-menetelmää, Bhramari-pranayamaa tai Buteyko-menetelmää kokeillessasi on normaalia, mutta on olemassa keinoja sen estämiseksi.

Vinkkejä huimauksen tai kaatumisten estämiseksi harjoittelun aikana

 1. Ole mukavasti: Istu tuolissa, jossa on selkänoja, tai makaa sängylläsi, jotta et tunne oloasi epävakaaksi.
 2. Hengitä varovasti: Hengitä hitaasti ja kevyesti, jotta pääset helpommin harjoitukseen.
 3. Hitaasti: Pidä tauko, jos huimausta ilmenee, äläkä ponnista liikaa.
 4. Pidä taukoja: Anna itsellesi lyhyitä taukoja jokaisen hengitysharjoituskierroksen välissä.
 5. Rentoudu: Pidä lihakset rentoina ja vältä turhaa jännittämistä.

Miten säännöllinen harjoittelu vähentää sivuvaikutuksia

Johdonmukainen harjoittelu voi vähentää huimausta ja johtaa parempaan stressinhallintaan, keuhkojen toiminnan parantumiseen ja verenpaineen alenemiseen.

Säännöllinen harjoittelu harjoittaa myös rentoutumistekniikoita, jolloin on helpompi päästä rauhalliseen tilaan jokaisen istunnon aikana.

Varmistaaksesi pitkän aikavälin menestyksen, sisällytä nämä harjoitukset päivittäiseen rutiiniin kerran tai kaksi kertaa päivässä ja nauti näiden tehokkaiden hengitysharjoitusten rauhoittavista vaikutuksista.

Hengitysharjoitus sovellukset parempaan uneen

Tarvitsetko apua hengityksen säätelyssä parempaa unta varten? Tutustu näihin sovelluksiin Apple- ja Google Play -kaupoissa.

Top-luokiteltu Hengitys harjoitus sovellukset

 1. Rauhoitu: Ohjattua meditaatiota, iltasatuja, rauhoittavaa musiikkia ja hengitysharjoituksia rentoutumiseen ja parempaan uneen.
 2. Headspace: Mindfulness-harjoituksia, ohjattuja meditaatioita, animaatioita, artikkeleita, videoita ja keskittyneitä hengitysharjoituksia.
 3. Universaali hengitys - Pranayama Free: Hengitys: Mukautettavat pranayama-tekniikat stressin vähentämiseen ja keuhkojen toiminnan parantamiseen.
 4. Breathe Rentoutuminen Hengitysharjoitus: Yksinkertaiset hengitysharjoitusohjelmat rentoutumiseen ennen nukkumaanmenoa ja ahdistuksen hallintaan koko päivän ajan.

Tehokkaassa sovelluksessa etsimäsi ominaisuudet

 • Käyttäjäystävällinen käyttöliittymä: Helppo navigointi ja pääsy harjoituksiin.
 • Mukautusvaihtoehdot: Säädä asetuksia tarpeidesi tai mieltymystesi mukaan.
 • Monipuolinen sisältökirjasto: Laaja valikoima harjoituksia, jotka kohdistuvat rentoutumisen ja unen parantamisen eri osa-alueisiin.
 • Kokeilujakso tai ilmainen versio: Testaa tarjouksia ennen taloudellista sitoutumista.

Hengitysharjoitusten sisällyttäminen päivittäisiin rutiineihisi käyttämällä jotakin näistä hyödyllisistä sovelluksista voi tehdä siitä helpompaa kuin koskaan ennen. Harjoittelemalla johdonmukaisesti todistettuja tekniikoita, jotka on suunniteltu erityisesti rentoutumiseen ja unen laadun parantamiseen, olet hyvällä tiellä kohti levollisia öitä, jotka ovat täynnä kauniita unia.

Johdonmukaisuus on avain hengitysharjoituksiin

Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi varmista, että harjoitat hengitysharjoituksia johdonmukaisesti, jotta voit kokea hyötyjä, kuten ahdistuksen hallintaa, keuhkojen toiminnan parantumista, verenpaineen alenemista ja parempaa elämänlaatua kroonisissa sairauksissa, kuten migreenissä.

Kestävän rutiinin luominen

Luo sille varattu tila, laita muistutukset aikatauluun ja aseta itsestäsi huolehtiminen etusijalle, jotta voit varmistaa, että harjoittelet hengitysharjoituksia unta varten jatkuvasti.

 • Määritä kotonasi rauhallinen alue harjoittelua varten.
 • Aseta hälytykset tai kalenteri-ilmoitukset kehotuksiksi.
 • Kohtele tätä aikaa hyvinvointisi kannalta olennaisena.

Edistymisen ja parannusten seuranta

Seuraa unen kestoa, mielialaa, energiatasoa ja fyysisiä oireita, jotta voit mitata hengitysharjoitusten vaikutusta unen laatuun ja yleiseen terveyteen.

 1. Pidä unipäiväkirjaa, josta voit seurata, kuinka kauan nukahtaminen kestää ja kuinka monta tuntia yössä nukuttiin yhteensä.
 2. Huomioi mielialan, stressitason tai energian muutokset päivän aikana.
 3. Kirjaa ylös kaikki fyysisten vaivojen, kuten migreenin, korkean verenpaineen tai hengitystieongelmien, havaittavissa olevat parannukset.

Käytä unenlaadun ja muiden terveysindikaattoreiden seurantaan suunniteltuja sovelluksia, jotta saat arvokasta tietoa malleista ja suuntauksista ajan mittaan.

Sitoutumalla päivittäisiin hengitysharjoituksiin ja seuraamalla edistymistä voit kokea ahdistuneisuuden vähenevän, keuhkojen toiminnan paranevan, verenpaineen laskevan ja elämänlaadun paranevan, kun hallitset kroonisia sairauksia, kuten migreeniä.

Usein kysytyt kysymykset suhteessa parhaaseen hengitysharjoitukseen nukkumiseen

4-7-8-hengitystekniikka voi auttaa sinua nukahtamaan nopeammin.

Hengitä sisään 4 sekuntia, pidä hengitystä 7 sekuntia ja hengitä ulos 8 sekuntia parasympaattisen hermoston aktivoimiseksi ja rentoutumisen edistämiseksi.

Hengitysharjoitukset, kuten 4-7-8-menetelmä, Bhramari pranayama ja Buteyko-menetelmä, voivat parantaa unen laatua.

Nämä tekniikat vähentävät stressitasoja, rauhoittavat hermostoa ja parantavat yleistä rentoutumista.

Mindfulness-meditaatio voi auttaa sinua keskittymään nykyhetkeen ja parantamaan unen laatua.

Keskittymällä nykyisiin kokemuksiisi ilman tuomitsemista voit vähentää ajatusten ryöppyilyä, joka saattaa valvottaa sinua öisin.

Progressiivinen lihasrentoutus voi auttaa purkamaan jännitystä ja helpottaa nukahtamista.

Eri lihasryhmien jännittäminen ja rentouttaminen voi auttaa sinua tuntemaan olosi rentoutuneemmaksi ja valmiimmaksi nukkumaan.

Etsitkö lisää vinkkejä unen parantamiseksi?

 • Tutustu näihin National Sleep Foundationin terveellisiin univinkkeihin.
 • Lue lisää paremmasta unesta HelpGuide.org-sivustolta.

Päätelmä

Paranna unen laatua ja yleistä hyvinvointia näillä tehokkailla hengitysharjoituksilla: 4-7-8-hengitystekniikka, Bhramari Pranayama ja Buteyko-menetelmä.

Johdonmukaisuus on avainasemassa, joten kokeile sisällyttää yksi tai useampi näistä tekniikoista yöllisiin rutiineihisi ja seuraa edistymistäsi hengitysharjoitussovellusten avulla.

Vähennä stressitasoja ja nuku paremmin näillä yksinkertaisilla mutta tehokkailla tekniikoilla.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku