Mitä hyötyä on 10 minuutin joogasta päivässä?

Published:

Jooga on ikivanha harjoitus, joka yhdistää mielen, kehon ja hengen liikkeen, hengityksen ja meditaation avulla. Vaikka joogatunnit kestävät yleensä 60-90 minuuttia, voit silti kokea voimakkaita hyötyjä myös lyhyemmistä joogasessioista. Itse asiassa jo 10 minuutin päivittäinen joogaharjoitus voi muuttaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi monin tavoin.

Mitä hyötyä on 10 minuutin joogasta päivässä?

Nopea, kätevä tapa vähentää stressiä

Elämä on kiireistä, ja vähintään tunnin tai useamman tunnin varaaminen joogalle päivittäin voi tuntua pelottavalta. Kuitenkin jo 10 minuutin jooga aamulla tai lounastauolla voi auttaa rauhoittamaan mielen ja lievittämään stressiä.

Joogan hallittu hengitys ja virtaavat jaksot auttavat aktivoimaan kehon rentoutumisreaktion. Tämä toimii vastapainona stressin laukaisemalle taistele tai pakene -adrenaliinin nousulle. Kun pidät joogatauon päivän aikana, tunnet itsesi keskittyneemmäksi, keskittyneemmäksi ja rauhallisemmaksi.

Parantaa ryhtiä ja joustavuutta

Oletko huomannut notkistelevasi työpöydän tai ratin ääressä? Huono ryhti aiheuttaa selkä- ja niskakipuja, päänsärkyä ja väsymystä.

Onneksi lyhyt päivittäinen joogaharjoitus auttaa torjumaan epäterveellisiä asentotottumuksia. Jooga-asennot vahvistavat ydin- ja selkälihaksia ja tukevat selkärangan oikeaa linjausta. Jaksot, jotka sisältävät eteenpäin taittuvia, lonkkia avaavia ja selkärangan kiertoja, parantavat joustavuutta kireillä alueilla, kuten lonkissa, reisilihaksissa ja hartioissa.

Ajan myötä 10 minuutin päivittäinen jooga auttaa sinua istumaan ja seisomaan pidempään, liikkumaan helpommin ja ehkäisemään vammoja.

Parantaa hengityskapasiteettia ja keuhkojen toimintaa

Joogahengitystekniikat ovat keskeinen osa joogaharjoittelua. Vain 10 minuutissa voit saada voimakkaita hengitysteiden hyötyjä prāṇāyāma-hengitysharjoituksista. Ne auttavat kasvattamaan vitaalikapasiteettiasi - sitä maksimimäärää ilmaa, jonka keuhkosi voivat pitää sisällään.

Syvät vatsahengitykset joogan aikana tarjoavat lempeän hieronnan sisäelimillesi. Erityiset hengitysharjoitukset nimeltä bastrika ja kapalabhati puhdistavat limaa ja myrkkyjä hengitysteistäsi. Kun keuhkojen kapasiteetti paranee päivittäisen joogan avulla, voit huomata vähemmän hengenahdistusta jokapäiväisissä toiminnoissa.

Parantaa voimaa, tasapainoa ja koordinaatiota

Et tarvitse raskaita painoja tai korkean intensiteetin intervalliharjoittelua vahvuuden kasvattamiseen. Joogan fyysiset asennot vaativat sinua tukemaan omaa painoasi monin eri tavoin. Tämä parantaa lihaskestävyyttä ja lihaskuntoa.

Lankkujen, sivulankkujen ja alaspäin suuntautuvan koiran kaltaiset asennot ovat osa monia 10 minuutin joogarutiineja. Muutama kierros aurinkotervehdyksiä saa myös sydämesi pumppaamaan. Tasapainoilevat asennot, kuten puuasento ja kotka-asento, parantavat koordinaatiokykyäsi. Ajan myötä jooga kehittää toiminnallista kuntoa ja vakautta.

Kohottaa mielialaa ja aistien hyvinvointia

Tarvitsetko välitöntä mielialan kohotusta tai energian nostetta päivän aikana? Lyhyt joogaharjoitus voi piristää mieltäsi ja karkottaa väsymyksen.

Liikkeen ja hengityksen yhdistäminen lisää hapensaantia ja verenkiertoa aivoihin. Kun hallitset mielesi ja kehosi, itseluottamuksesi kasvaa. Lihasjännityksen vapauttaminen rauhoittaa hermostoa ja hälventää vihaa tai ahdistusta.

Joogan meditatiivinen luonne keskittää tietoisuutesi nykyhetkeen. Tämä antaa rauhallisuuden ja sisäisen rauhan tunteen, joka kantaa läpi päivän.

Auttaa sinua ylläpitämään tervettä painoa

Päivittäinen 10 minuutin joogarituaali tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa ehkäisemään painonnousua. Joogan lihaksia pidentävät ja kiinteyttävät vaikutukset lisäävät lepoaineenvaihduntaa. Tämä tarkoittaa, että poltat enemmän kaloreita päivän aikana.

Tietyt joogatyypit ovat myös voimakasta sydänliikuntaa. Voimakkaat virtaavat sarjat, kuten ashtanga- ja vinyasa-jooga, tuottavat voimakasta kaloripolttoa. Joogan mielen ja kehon yhteys tuo myös tietoisuutta ruokailutottumuksiisi. Saatat huomata tekeväsi terveellisempiä ruokavalintoja, kun harjoitat sisäistä rauhaa joogan avulla.

Parantaa keskittymiskykyä ja keskittymistä

Monitehtäväisyys ja häiriötekijät vaikeuttavat keskittymistä kiireisen työpäivän aikana. Jo 10 minuutin jooga aamulla antaa hyvän pohjan keskittymiskyvyn parantamiselle koko päivän ajan.

Joogan hengitystekniikat lisäävät hapen pääsyä aivoihin ja stimuloivat parasympaattista hermostoa. Näin voit tuntea olosi rauhalliseksi, selkeäksi ja täysin läsnä olevaksi. Säännöllinen joogaharjoittelu vahvistaa aivojen prefrontaalisen aivokuoren aluetta, joka vastaa keskittymisestä, tarkkaavaisuudesta ja päätöksenteosta.

Vapauttaa säryt ja kivut

Jos kärsit kroonisesta selkäkivusta, fibromyaliasta, niveltulehduksesta tai muista kiusallisista lihasongelmista, jooga voi lievittää oireitasi. Lempeät, palauttavat asennot tarjoavat terapeuttisia vaikutuksia rasittamatta kehoasi. Ne myös parantavat verenkiertoa kipeillä alueilla.

Päivittäinen 10 minuutin joogaharjoitus rentouttaa jäykkiä niveliä ja pitää sidekudokset joustavina. Monet säryt ja kivut johtuvat pitkäaikaisesta istumisesta ja huonoista asentotottumuksista. Joogan kyky kääntää nämä mallit päinvastaisiksi lievittää kipua ajan myötä. Joogassa kehittyvä kehon ja mielen välinen tietoisuus auttaa myös vähentämään yleistä kiputuntemustasi.

Valmistelee sinua uneen

Onko sinulla nukahtamisvaikeuksia tai heräätkö usein yöllä? Päivittäinen jooga on luonnollinen unen apu. Sen aiheuttama rentoutumisreaktio vähentää sykettä ja alentaa verenpainetta. Tämä toimii vastapainona kehosi normaalille taistele tai pakene -stressiaktivoitumiselle.

Jooga säätelee myös kortisolin ja melatoniinin tuotantoa - hormonien, jotka ohjaavat uni-valve-sykliä. Tietyt asennot, kuten eteenpäin taittuminen, stimuloivat vagushermoa, mikä edistää syvempää unta. Joogan meditatiivinen puoli rauhoittaa ylitoimivaa mieltä, joka kilpailee ajatusten kanssa nukkumaan mennessä. Huomaat ajautuvasi helposti syvään uneen.

Maksimoi urheilullisen suorituskyvyn

Sinun ei tarvitse olla ammattiurheilija hyötyäkseen lyhyestä päivittäisestä joogaharjoituksesta. Joustavuuden, tasapainon, ydinvoiman, hengityskapasiteetin ja koordinaation paraneminen parantavat mitä tahansa harjoitusohjelmaa tai kuntotasoa.

Monet ammattilaisurheilijat sisällyttävät nyt joogan osaksi ristiinharjoittelurutiinejaan. Ennaltaehkäisemällä vammoja ja nopeuttamalla lihasten palautumista harjoituksen jälkeen jooga antaa urheilijoille mahdollisuuden harjoitella kovemmin ja saada parempia tuloksia. Joogassa saavutettu keskittynyt ajattelutapa näkyy suoraan urheilusuorituksissa.

Optimoi ruoansulatuksen

Pitkäaikainen istuminen hidastaa ruoansulatusta, mikä johtaa happamatulehduksen ja ummetuksen kaltaisiin vaivoihin. Tietyt jooga-asennot hierovat vatsaelimiä, stimuloivat peristaltiikkaa ja parantavat poistumista.

Kiertoasennot poistavat myrkkyjä, kun taas eteen- ja taaksepäin taivutukset hapettavat kudoksia. Jooga parantaa myös ruoansulatuskanavan verenkiertoa. Parantunut verenkierto optimoi ravintoaineiden imeytymisen ja jätteiden poistumisen. Säännöllinen harjoittelu normalisoi suoliston tottumuksia ja tarjoaa rauhoittavaa helpotusta.

Terävöittää aivojen tehoa ja muistia

Aivot tarvitsevat liikuntaa aivan kuten lihaksetkin toimiakseen optimaalisesti. Joogan lisääminen päivittäisiin rutiineihisi pumppaa aivoihin lisää happea, verta ja ravintoaineita, mikä antaa luonnollisen kognitiivisen lisäpotkun.

Joogan meditatiivinen keskittyminen vahvistaa työmuistia. Aivosolujen välille muodostuvat uudet yhteydet parantavat tiedonkäsittelyä ja säilyttämistä. Illinoisin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin jopa, että joogaa säännöllisesti harrastavat osallistujat lisäsivät aivojen tilavuutta vain kahdeksan viikon aikana. He suoriutuivat paremmin myös kognitiivisista testeistä.

Kasvattaa kehotietoisuutta

Vyöhykkeytytytkö päivän aikana ja menetät kosketuksen kehosi fyysisiin tuntemuksiin? Jooga harjoittelee mieltäsi ja hermojasi hioakseen interoceptiivista tietoisuutta. Tämä auttaa sinua kuuntelemaan hienovaraisia signaaleja kivusta, nälästä, jännityksestä, asennosta ja liikemalleista.

Kun kehotietoisuutesi lisääntyy, voit tunnistaa stressiä ja fyysistä epämukavuutta aiheuttavat tekijät. Pystyt säätelemään tunteitasi ja reagoimaan tuntemuksiin rauhallisella tyyneydellä. Päivittäinen jooga saa sinut herkistymään kehosi sisäsyntyiselle viisaudelle, jotta voit huolehtia siitä optimaalisesti.

Vahvistaa immuunipuolustusta

Säännöllinen joogaharjoitus vahvistaa ensimmäistä puolustuslinjaasi bakteereja ja sairauksia vastaan. Syvä hengitys ja käänteiset asennot tyhjentävät ruuhkautuneet poskiontelot infektioiden torjumiseksi. Jooga huuhtelee myrkkyjä pois, vilkastuttaa verenkiertoa ja hapettaa kudoksia luodakseen patogeeneille epäsuotuisan ympäristön.

Meditaatio alentaa stressihormonitasoja, jotka heikentävät immuniteettia. Vähentämällä tulehdusta aiheuttavaa stressiä jooga suojaa myös autoimmuunisairauksilta. Odota, että sairaspäiviä tulee vähemmän, kun käytät vain 10 minuuttia päivässä joogaan, ja katso, kuinka elinvoimasi kohoaa.

Missä voit ottaa 10 minuuttia joogaa joka päivä?

 • Heräämisen jälkeen
 • Lounastauolla töissä
 • Ennen päivällistä
 • Kun matkustat bussilla tai junalla
 • Nimittämistä odotellessa
 • Ennen nukkumaanmenoa

Näyte 10 minuutin joogarutiinit

Jos haluat maksimoida hyödyt lyhyestä päivittäisestä joogaharjoituksestasi, ota mukaan erilaisia asentoja, jotka kohdistuvat kaikkiin lihasryhmiin. Kulje sujuvasti asentojen välillä koordinoiden liikettä ja hengitystä. Tässä on kaksi monipuolista 10 minuutin sarjaa, joita voit kokeilla:

Aamun jooga virtaus

 1. Kissa/lehmä - 5 kierrosta
 2. Alaspäin kääntyvä koira - 5 hengenvetoa
 3. Lankku - 5 hengitystä
 4. Kobra - 5 hengitystä
 5. Lapsen asento - 5 hengitystä
 6. Vuoristoasento - 5 hengitystä
 7. Seisova eteenpäin taivutus - 5 hengitystä
 8. Seisova puoliksi eteenpäin taivutus - 5 hengitystä kummallekin puolelle
 9. Kohotettujen käsivarsien asento - 5 hengitystä
 10. Seisova sivuttaisvenytys - 5 hengitystä kummallekin puolelle.
 11. Puuasento - 5 hengitystä kummallekin puolelle
 12. Istumameditaatio - 1 minuutti

Ilta Yin jooga

 1. Perhonen asento - 5 hengitystä
 2. Makuuasennossa Twist - 5 hengitystä kummallekin puolelle
 3. Toukka-asento - 5 hengitystä
 4. Puolikas sammakkoasento - 5 hengitystä molemmin puolin
 5. Lohikäärmeen asento - 5 hengitystä kummallekin puolelle
 6. Selkärangan kierto selinmakuulla - 5 hengitystä kummallekin puolelle.
 7. Selinmakuulla sidottu kulma - 5 hengenvetoa
 8. Jalat seinälle - 5 hengitystä
 9. Savasana - 2 minuuttia

Leikittele asentojen järjestyksellä ainutlaatuisilla tavoilla joka päivä. Kuuntele kehoasi ja tutki muutoksia tarpeen mukaan. Lisää ajan myötä joogan minirutiinin kestoa ja haastavuutta.

Lisää rekvisiittaa tehostamaan käytäntöäsi

Jooga rekvisiitan, kuten palikoiden, hihnojen, pehmusteiden ja huopien avulla voit syventyä asentoihin turvallisesti. Ne tarjoavat myös lisätukea, jotta voit pitää haastavat asennot pidempään. Pidä hauskaa sisällyttämällä hyödyllisiä joogatarvikkeita lyhyisiin päivittäisiin harjoituksiisi:

 • Joogapalikat - auttavat parantamaan linjausta ja vakautta seisoma-asennoissa, lungesissa ja hamstring-venytyksissä.
 • Hihna - Auttaa sitomisessa ja ulottuman pidentämisessä istuen eteenpäin taittamisessa
 • Pehmuste - Tukee ja nostaa kehoa palauttavissa asennoissa.
 • Peitto - Pehmentää polvia ja lantiota polviasennoissa.
 • Joogamatto - Tarjoaa liukumattoman pidon ja pehmusteen lattia-asentoihin.

Lataa 10 minuutin harjoittelusi CBD:llä

Voit tehostaa joogan jo ennestään vaikuttavia hyötyjä yhdistämällä sen päivittäiseen CBD-lisäravinteeseen. CBD eli kannabidioli on hamppukasvista peräisin oleva ei-psykoaktiivinen yhdiste.

Tutkimukset osoittavat, että CBD:n lievittävät ominaisuudet toimivat synergisesti joogan kanssa.

CBD-kapselit tarjoavat pitkäkestoisia vaikutuksia, kun ne otetaan päivittäin ennen joogaharjoitusta. CBD-öljytinktuurat voidaan asettaa kielen alle nopeampaa imeytymistä varten, jotta voit kokea optimaaliset tulokset 10 minuutin joogavirtauksen aikana.

Jo 10 minuutin joogan ja CBD-öljyn lisääminen päivittäiseen hyvinvointirutiiniin tuottaa syvällisesti positiivisia mielen ja kehon välisiä vaikutuksia. Tunnet itsesi vähemmän stressaantuneeksi, terveemmäksi ja energisemmäksi ottamaan vastaan kaiken, mitä eteen tulee!

Kuinka usein minun pitäisi tehdä 10 minuutin joogaharjoitus?

Pyri tekemään lyhyt 10 minuutin joogasarja vähintään kerran päivässä. Johdonmukaisuus on avain lukemattomien hyötyjen kokemiseen. Tee siitä tapa heti aamulla, lounastauolla tai ennen nukkumaanmenoa. Jopa jooga 2-3 kertaa viikossa lisää hyvinvointiasi.

Mihin aikaan päivästä on parasta joogata nopeasti?

On ihanteellista joogata heti aamulla tyhjään vatsaan, jotta keho saa energiaa ja mieli keskittyy. Mutta mikä tahansa vuorokaudenaika toimii stressin ja jännityksen lievittämiseksi - aamulla, keskipäivällä tai illalla. Kokeile löytääksesi aikatauluusi parhaiten sopivan ajankohdan.

Mitkä ovat parhaat jooga-asennot aloittelijoille 10 minuutissa?

Hyviä aloitusasentoja ovat seisovat asennot, kuten vuori-, puu- ja soturijaksot. Hellävaraiset selän taivutukset, kuten kobra ja kameli, ja käänteisasennot, kuten alaspäin suuntautuva koira, sekä leveäjalkaiset eteenpäin taittuvat asennot ovat myös helposti muunneltavissa. Istuma-asennossa tehtävät kierrot ja makuuasennossa oleva nelikulmainen venytys ovat palauttavia vaihtoehtoja.

Miten saan lyhyeen rutiiniin enemmän venyttelyä?

Keskity asentoihin, jotka kohdistuvat tärkeimpiin lihasryhmiin, kuten lantioon, reisilihaksiin, rintakehään, hartioihin ja selkärankaan. Yritä ottaa mukaan muutamia syvempiä lonkkia avaavia asentoja, kuten kyyhkysen asento tai sammakon asento. Aseta kireiden alueiden poseeraukset etusijalle verrattuna yleiseen venyttelyyn.

Mitkä ovat hyviä joogavirtauksia voimaharjoitteluun 10 minuutissa?

Lankut, sivulankut, delfiiniasento ja alaspäin suuntautuva koira-asento ovat haastavia ylävartalolle. Alakehää treenaavat warrior III, tuoliasento ja kyykyt. Toukan asento, veneasento ja variksen asento vaativat keskivartalon hallintaa. Surya namaskar A ja B kehittävät koko kehon voimaa.

Kuinka kauan minun pitäisi pitää jooga-asentoja lyhyessä harjoituksessa?

Laatu voittaa määrän, kun aikaa on rajallisesti. Pidä asentoja 5-8 hidasta hengitystä eikä kiirehdi monien asentojen läpi. Näin kehosi avautuu ja vahvistuu tehokkaammin. Jos haluat vaihtelua, yhdistä dynaamisia virtaavia sarjoja muutamaan pidempään pidettyyn asentoon.

Voinko joogata ilman välineitä 10 minuutissa?

Ehdottomasti! Kehonpainoharjoitukset ovat joogan perusta. Voit suorittaa monipuolisen harjoituksen missä tahansa ilman rekvisiittaa. Jos käytettävissäsi on matto pehmusteeksi. Valinnaiset välineet, kuten palikat, hihnat ja pehmusteet, lisäävät tukea, mutta eivät ole pakollisia.

Onko parempi seurata videoita vai luoda omia rutiineja?

Molemmat vaihtoehdot toimivat hyvin. Videot tarjoavat rakennetta ja ohjaajien opastusta. Omien sarjojen suunnittelun avulla voit muokata asentoja, jotka kohdistuvat tiettyihin alueisiin. Sekoita monipuolisuuden vuoksi tai pysy siinä, mistä nautit eniten!

Onko olemassa asentoja, joita tulisi välttää lyhyessä päivittäisessä harjoituksessa?

Kuuntele kehoasi ja jätä väliin asentoja, jotka aiheuttavat kipua. Vältä liiallisia eteenpäin taittoja, voimakkaita selän taivutuksia tai syviä kiertoja, kun olet jäykkä tai väsynyt. Älä tee käänteisasentoja, jos sinulla on korkea verenpaine tai sinua huimaa.

Mitä hyötyjä huomaan ensimmäisenä säännöllisestä 10 minuutin joogasta?

Jännitys todennäköisesti vähenee, joustavuus paranee ja unenlaatu paranee ensimmäisen viikon aikana. Kun jatkat päivittäistä harjoittelua, saat lihaskuntoa, henkistä selkeyttä, helpompaa hengitystä ja yleisesti ottaen paremman terveyden ja hyvinvoinnin tunteen.

Miten voin motivoida itseni pitämään kiinni 10 minuutin joogatottumuksestani?

Aikatauluta joogahetkesi luodaksesi johdonmukaisen rutiinin. Harjoittele heti aamulla saadaksesi energiaa päivään. Seuraa edistymistäsi päiväkirjaan. Aseta tavoitteita uusien asentojen hallitsemiselle tai pidemmälle pitämiselle. Huomaa kehossasi tapahtuvat positiiviset muutokset inspiraationa.

Toivottavasti nämä vastaukset auttavat sinua aloittamaan ja pitämään kiinni helposta, helposti lähestyttävästä 10 minuutin päivittäisestä joogaharjoituksesta! Johdonmukaisuus antaa sinulle mahdollisuuden kokea täysin joogan hämmästyttävät hyödyt.

Yhteenveto

Jooga on ikivanha mielen ja kehon välinen harjoitus, joka tarjoaa valtavia terveyshyötyjä. Vain 10 minuutin joogaharjoitus päivässä voi vähentää stressiä, lisätä joustavuutta, vahvistaa voimaa ja tasapainoa, kohottaa mielialaa, auttaa laihtumaan, parantaa unen laatua ja optimoida urheilusuoritusta. Jooga parantaa keskittymistä ja keskittymiskykyä, sillä hengitystekniikat lisäävät hapensaantia ja stimuloivat parasympaattista hermostoa. Jooga vapauttaa lihasjännitystä ja kipua lisäämällä verenkiertoa. Se myös valmistaa kehoasi uneen laskemalla sykettä ja verenpainetta. Jooga parantaa ryhtiä, keuhkokapasiteettia, ruoansulatusta ja vastustuskykyä sairauksia vastaan. Se terävöittää muistia ja aivotoimintaa samalla kun se kasvattaa kehotietoisuutta. Päivittäinen 10 minuutin joogaharjoitus heti aamulla antaa energiaa päivään ja luo johdonmukaisuutta. Käytä joogapalikoita, -remmejä ja -huopia asentojen avustamiseen ja syventämiseen. Yhdistä jooga CBD-öljyn tai -kapseleiden kanssa hyötyjen vahvistamiseksi entisestään. Kymmenen minuutin jooga tarjoaa syvällisiä kehon ja mielen hyötyjä, jotka vähentävät stressiä, lisäävät energiaa, parantavat terveyttä ja lisäävät hyvinvointia.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku