Mitä minun pitäisi pukeutua ensimmäiselle joogatunnilleni?

Published:

Jooga-aloittelijat miettivät usein, mitä heidän pitäisi pukea päälleen ensimmäiselle joogatunnilleen. Kun tarjolla on niin monia erilaisia joogatyylejä ja joogavaatevaihtoehtoja, voi olla hämmentävää miettiä, mitä pukea päälleen. Hyvä uutinen on, että joogavaatteiden ei tarvitse olla monimutkaisia tai kalliita. Mukavuus ja liikkumisen helppous ovat tärkeimpiä tekijöitä, kun valitset, mitä pukea päällesi ensimmäiselle joogatunnillesi.

Sisällysluettelo:

 1. Valitse mukavat vaatteet
 2. Unohda vetoketjut, napit ja korut
 3. Paljain jaloin vs. sukat
 4. Unohda katukengät
 5. Mitä ottaa mukaan
 6. Saavu ajoissa
 7. Rentoudu ja pidä hauskaa!
 8. Miten valita paras jooga vaatteet naisille
 9. Keskity venyviin kankaisiin
 10. Anna säärystimien näyttää tietä
 11. Valitse tukevat urheilurintaliivit
 12. Valitse oikea jooga Topit
 13. Ohita häiritsevät yksityiskohdat
 14. Tee mukavuudesta ensisijainen prioriteettisi
 15. Miten valita paras jooga vaatteet miehille
 16. Aseta etusijalle joustavat kankaat
 17. Reach for Yoga Leggingsit
 18. Taso ylös Jooga Joggersin kanssa
 19. Valitse tukeva Yoga Tank
 20. Valitse shortsit viisaasti
 21. Mene vaistosi mukaan
 22. Jooga vaatteet tyylejä välttää
 23. Farkut - Liian rajoittavat
 24. Pleather Leggingsit - Too Hot
 25. Minihameet - liian paljastavat
 26. Runsas villapaita - Liian roikkuva
 27. Puvut - liian häiritseviä
 28. Ragged Tees - Liian kuluneet
 29. Tiukat turtleneckit - Liian rajoittavat
 30. Huonosti istuvat rintaliivit - liian epävakaat
 31. Kuinka hoitaa joogavaatteita
 32. Tarkista etiketit ennen pesua
 33. Pese jokaisen käyttökerran jälkeen
 34. Käytä hellävaraista pesuainetta
 35. Usein kysyttyjä kysymyksiä siitä, mitä pukea ensimmäiselle joogatunnille
 36. Minkälaiset vaatteet ovat parhaita hotjoogaan?
 37. Entä jos olen itsetietoinen vartalostani?
 38. Mitä joogavaatteita minun tulisi välttää vaatimattomuussyistä?
 39. Pitäisikö joogavaatteideni olla tiukkoja vai väljiä?
 40. Voinko käyttää kuntosalivaatteitani?
 41. Pitääkö joogavaatteideni olla kalliita?
 42. Entä jos minulla ei ole urheiluvaatteita? Voinko käyttää pyjamaa?
 43. Pitäisikö minun koristella jooga-asuani?
 44. Kuinka aikaisin minun pitäisi saapua ja vaihtaa vaatteet?
 45. Yhteenveto

Mitä minun pitäisi pukeutua ensimmäiselle joogatunnilleni?

Valitse mukavat vaatteet

Kun kokeilet joogaa ensimmäistä kertaa, valitse mukavat vaatteet, joissa voit liikkua vapaasti. Muotoon istuvat joogahousut tai -legginsit ovat suosittu valinta, sillä ne peittävät ja sallivat samalla laajan liikeradan. Myös väljät joogahousut sopivat, kunhan ne eivät putoa tai sotkeudu jalkojesi ympärille. Myös shortsit ovat täysin hyväksyttävät, kunhan tunnet olosi mukavaksi niiden päällä.

Käytä yläosaksi yksinkertaista t-paitaa tai toppia, joka on valmistettu joustavasta ja hengittävästä kankaasta, kuten puuvillasta. Vältä tilaa vieviä, ylisuuria toppeja, jotka voivat olla tiellä, kun liikut jooga-asennoissa. Haluat nähdä vartalosi linjauksen, ja opettajan on nähtävä muotosi voidakseen tehdä mahdollisia korjauksia.

Tuleeko sinulle kuuma ja hiki joogan aikana? Valitse kosteutta siirtäviä kankaita, jotka pitävät sinut viileänä ja kuivana koko harjoituksen ajan. Vältä liian tiukkoja tai rajoittavia vaatteita, jotka voivat tehdä asennoissa liikkumisesta haastavampaa. Oikeat joogavaatteet antavat sinun taivutella, vääntää ja venytellä vapaasti.

Unohda vetoketjut, napit ja korut

Kun pukeudut ensimmäiselle joogasessiolle, jätä vaatteet, joissa on vetoketjuja, nappeja tai koristeita. Ne voivat olla epämukavia ja jopa vaarallisia, kun niitä kierretään jooga-asentoihin. Myös korut voivat olla tiellä tai jopa aiheuttaa turvallisuusriskejä. Poista roikkuvat korvakorut, kaulakorut, rannekorut, sormukset tai kellot ennen tuntia. Jätä myös kaikki terävät tai suuret vyönsoljet.

Yritä välttää vaatteita, joissa on äänekkäitä kankaita, jotka voivat häiritä rauhallisella joogatunnilla, kun liikut. Jopa vanha suosikkihupparisi, joka on täydellisen kulunut, voi häiritä pörisevillä äänillään joka kerta, kun vaihdat asentoa. Valitse pehmeät, hengittävät kankaat, jotka liikkuvat hiljaa kehosi mukana.

Paljain jaloin vs. sukat

Useimmiten joogaa harjoitetaan paljain jaloin vakauden, vetovoiman ja kehotietoisuuden parantamiseksi. Paljain jaloin liikkuminen auttaa sinua pitämään matosta paremmin kiinni, erityisesti tasapainoasennoissa. Älä kuitenkaan koe, että sinun on pakko riisua kenkiäsi heti, jos paljain jaloin oleminen tuntuu aloittelijana epämukavalta. Kevyet sukat voivat antaa jalkojesi tarvitseman suojan ja pidon samalla, kun voit kokea asennot. Muista vain välttää liukkaita sukkia, jotka voivat johtaa kaatumisiin.

Jooga varvassukat ovat ihanteelliset, kun siirryt pois tavallisista sukista. Ne erottavat varpaat toisistaan ja jäljittelevät paljain jaloin olemista, mutta tarjoavat silti ohuen esteen. Ajan myötä, kun tunnet olosi mukavammaksi, voit kokeilla tiettyjen asentojen harjoittelua paljain jaloin ja pyrkiä poistamaan sukat kokonaan.

Unohda katukengät

Jätä katukengät, varvastossut, saappaat tai sandaalit joogastudion ulkopuolelle. Ulkojalkineet voivat olla epämukavat ja vaaralliset joogassa, ja lisäksi niihin jää likaa, joka voi aiheuttaa liukkaita kohtia matollesi. Astu studioon puhtaissa sukissa tai paljain jaloin, jotta tila pysyy puhtaana.

Jos sinun on käytettävä kenkiä kävellessäsi tunnille, valitse joustavat, ohutpohjaiset kengät, jotka liukuvat helposti pois ja voit säilyttää ne maton vieressä. Vältä paksuisia tai jäykkäpohjaisia kenkiä, jotka eivät jousta luonnollisesti jalan mukana. Ihanteellinen joogakenkä mukautuu saumattomasti jalkasi muotoon. Minimalistiset kengät tai sandaalit toimivat hyvin, jos studiosi suosittelee kenkien riisumista ennen tuntia.

Mitä ottaa mukaan

Ensimmäisenä päivänä ainoat todelliset tarpeet ovat mukavat vaatteet, avoin mieli ja halu kokeilla uusia liikkeitä ja asentoja. Useimmat joogastudiot suosittelevat kuitenkin seuraavien tavaroiden ottamista mukaan:

 • Joogamatto - Tarjoaa pehmusteen ja pidon asentoihin. Tarkista, tarjotaanko matot vai pitäisikö sinun tuoda omat.
 • Vesi - nesteytys on avainasemassa. Tuo mukanasi vettä, ei valtavaa treeniä edeltävää astiaa.
 • Pyyhe - Imee hikeä kuumilla tunneilla. Joogapyyhe lisää pitoa ja pehmustusta.
 • Apuvälineet - pehmusteet, palikat, hihnat jne., jotka auttavat poseerauksessa tarpeen mukaan. Tarkista, onko niitä saatavilla.
 • Joogamattosuihke - Pitää vuokramattosi puhtaana. Jätä pois, jos tuot oman.
 • Hiuslenkki - Pitää pitkät hiukset poissa kasvoilta ja kaulalta, kun liikut poseerauksissa.
 • Kerrokset - Lisää tai poista kerroksia helposti, kun kehosi lämpenee ja jäähtyy.
 • WC-tarvikkeet - Jos käyt suihkussa studiolla tunnin jälkeen.

Saavu ajoissa

Pyri saapumaan joogastudiolle 15-20 minuuttia ennen ensimmäisen tunnin alkua. Näin ehdit kirjautua sisään, käydä vessassa, kätkeä tavarasi ja asettua matolle. Ota kengät pois ja istu mukavasti matolle. Käytä tämä aika siihen, että aloitat syvähengityksen ja keskität tietoisuutesi ennen kuin opettaja aloittaa tunnin.

Tarkkaile ympärilläsi olevia ihmisiä ja ota vastaan kaikki joogaetikettiin liittyvät vihjeet. Hiljennä puhelimet ja vältä rupattelua tunnin aikana. Yritä pitää nenäliinat, välipalat ja muut esineet poissa maton alueelta. Asetu etupuolelle, jossa opettaja näkee sinut helposti ja voi antaa ohjeita ja säätöjä koko tunnin ajan.

Rentoudu ja pidä hauskaa!

Muistuta itseäsi ennen kaikkea siitä, että ensimmäisen joogatunnin on tarkoitus olla nautinnollinen! Vältä kiinnittämästä huomiota vaatteisiisi tai vertaamasta itseäsi muihin oppilaisiin. Keskity sen sijaan siihen, että kiinnität huomiota hengitykseesi, olet läsnä ja liikut mielelläsi asennoissa. Oikeanlainen jooga-asu antaa sinun liikkua vapaasti ja pysyä samalla mukavasti peitettynä, kun virtaat, taivutat, kierrät, käännät ja venytät. Kun perusasiat on hoidettu, jäljelle jää vain rentoutuminen ja hauskanpito joogadebyytin aikana. Namaste!

Miten valita paras jooga vaatteet naisille

Kun lukemattomat urheiluvaatemerkit markkinoivat "joogavaatteita", voi olla hankalaa erottaa, mitkä jooga-asut todella sopivat parhaiten harjoitteluun. Vaikka et tarvitse kalliita designer-vaatteita hyötyäkseen joogasta, imartelevien ja toimivien vaatteiden valitseminen parantaa mukavuutta ja liikelaajuutta tunnilla. Noudata näitä vinkkejä, jotta voit valita naisten joogavaatteet, jotka ovat ihanteellisessa tasapainossa muodin, istuvuuden ja toimivuuden välillä.

Keskity venyviin kankaisiin

Ykkössääntö joogavaatteita ostaessasi on etsiä ylä- ja alaosia, jotka on valmistettu joustavista kankaista, joissa on nelisuuntainen venytys. Nämä kankaat joustavat useisiin suuntiin, mikä mahdollistaa rajoittamattoman liikkuvuuden. Taipuisat kankaat, kuten spandex, nailon, polyesteri, viskoosi ja lycra, joustavat luonnostaan, joten ne sopivat erinomaisesti kiertyviin jooga-asentoihin.

Puuvilla on hengittävää ja imukykyistä, mutta siinä on minimaalinen jälki. Käytä puuvillasekoitteita, joissa on vähintään 10 % elastaania tarvittavan venyvyyden vuoksi. Vältä jäykkiä, liikkumista rajoittavia kankaita, kuten farkkua, nahkaa, paljetteja tai kangasta. Testaa venyvyyttä nykäisemällä kangasta eri suuntiin - laadukkaat joogavaatteet palautuvat takaisin muotoonsa.

Anna säärystimien näyttää tietä

Etsi joogaleggingsit, joissa on leveä, korkea vyötärönauha, joka pitää sinut paikallaan kumartuessasi eikä paina tai liu'u alas. Valitse tukevia, keskipainoisia kankaita eikä paperinohuita legginsejä, jotka näyttävät helposti jokaisen muhkuran ja kuopan. Valitse nilkkapituiset tai täyspitkät legginssit - caprit voivat nousta ylöspäin.

Yksiväriset mustat leggingsit ovat monipuolinen perusasuste, joka sopii minkä tahansa yläosan kanssa. Valitse rohkeita värejä ja printtejä, jos kaipaat vaihtelua. Etsi kosteutta siirtävää kangasta, joka hylkii hikeä kuumassa joogassa. Taskulliset legginsit ovat kätevät myös korttien ja avainten säilyttämiseen. Varmista, että legginssit ovat täysin läpinäkymättömät, eivätkä ne näy läpi venytettäessä tai kumartuessa.

Valitse tukevat urheilurintaliivit

Kompressiota ja kapselointia sisältävien urheilurintsikoiden löytäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta tytöt pysyvät paikoillaan inversioiden aikana. Etsi rintaliivejä, joissa on leveät olkaimet ja nauhat optimaalisen tuen ja kohotuksen takaamiseksi. Racerback-rintaliivit mahdollistavat ylävartalon vapaan pyörimisen. Vältä ohuita rintaliivejä, joissa on ohuet spagettihihnat, jotka ovat alttiita liukumaan.

Harkitse irrotettavia pehmustettuja rintaliivejä, jotka estävät otsavalojen syntymisen studion kolean kelin aikana. Testaa urheilurintaliivejä hyppimällä ylös ja alas - minimaalinen pystysuora liike tarkoittaa, että olet löytänyt voittajan. Anna mukavuuden olla ohjenuorasi, kun päätät, onko rintaliivit rintakokosi mukaan voimakkaita vai vähäisiä vaikutuksia aiheuttavat. Joogarintaliivit pitävät sinut itsevarmana ja keskittyneenä.

Valitse oikea jooga Topit

Valitse löysät joogatopit, joissa on lisäpituutta ja jotka eivät nouse ylös tai irtoa alaspäin suuntautuvan koiran aikana. Pidemmät paidat peittävät takapuolesi eteenpäin taitettuna. Pyöreä kaula-aukkoiset topit antavat hengitystilaa verrattuna rajoittaviin miehistö- tai turtleneckeihin.

Etsi toppeja, joissa on sivuhalkiot tai verkkopaneelit, jotka parantavat ilmanvaihtoa kuuman joogan aikana. Peukaloreiät pitävät hihat paikoillaan. Vältä äänekkäitä, liukkaita kankaita, jotka kahisevat tai liukuvat. Parhaat joogatopit liikkuvat saumattomasti vartalosi mukana.

Ohita häiritsevät yksityiskohdat

Suosi yksinkertaisia, virtaviivaisia jooga-asuja, joissa ei ole meluisia vetoketjuja, vetskareita, tarranauhoja tai kelloja, jotka voivat häiritä rauhoittavilla tunneilla. Vältä myös rohkeita logoja vaatteissa - haluat lisätä rauhallisuutta, et häiriötekijöitä. Korut voivat tarttua vaatteisiin ja asentoihin - poista ne ennen studioon menoa.

Sano ei karkeille pitseille, kutiaville tunnisteille tai jäykille saumoille, jotka hiertävät herkkää ihoa. Kaikki, mikä kaivaa, nipistää tai naarmuttaa, heikentää keskittymistä. Etsi flatlock-ompeleet, jotka asettuvat litteästi ihoa vasten, jotta ne eivät ärsytä. Joogavaatteiden yksinkertaisuuden ansiosta voit kääntyä sisäänpäin ja syventää tietoisuuttasi.

Tee mukavuudesta ensisijainen prioriteettisi

Valitse ennen kaikkea jooga-asuja, joissa tunnet olosi upeaksi. Yhdistele rintaliivejä, legginsejä ja yläosia, jotta voit luoda tyyliäsi vastaavan ulkoasun. Etsi itseluottamusta lisääviä värejä ja printtejä, jotka tuovat sinulle iloa. Varmista, että joogavaatekaappisi tarjoaa haluamasi peittävyyden. Pysy uskollisena omille mukavuusmieltymyksillesi parhaan joogakokemuksen saavuttamiseksi.

Miten valita paras jooga vaatteet miehille

Menneet ovat ne ajat, jolloin miesten "joogavaatteet" tarkoitti vanhoja shortseja ja riekaleista t-paitaa. Nykypäivän miehillä on runsaasti vaihtoehtoja muodikkaisiin joogavaatteisiin, jotka on optimoitu mukavuuden ja suorituskyvyn kannalta. Vaatteiden valitseminen voi aluksi tuntua päähänpistolta. Seuraa näitä vinkkejä, jotta hallitset tyylikkäät miesten joogavaatteet, jotka tukevat harjoitustasi täydellisesti.

Aseta etusijalle joustavat kankaat

Joogavaatteiden ykkösasia on liikkumisen vapaus. Etsi kevyistä, neljään suuntaan joustavista kankaista, kuten elastaanista, nailonista ja polyesteristä valmistettuja ylä- ja alaosia, jotka joustavat helposti. Vältä jäykkiä, rajoittavia materiaaleja, kuten farkkua tai kangasta, jotka haittaavat liikkumismahdollisuuksia.

Luonnonkuidut, kuten puuvilla ja bambuviski, ovat hengittäviä. Tarvittavaa venyvyyttä varten puuvillasekoitteissa on oltava vähintään 10 % elastaania. Testaa venyvyyttä nykäisemällä kangasta eri suuntiin - sen pitäisi napsahtaa takaisin muotoonsa eikä roikkua. Joogapukunne pitäisi liikkua kanssanne, ei teitä vastaan.

Reach for Yoga Leggingsit

Miesten joogaleggingsit, jotka on aikoinaan varattu naisille, tarjoavat vertaansa vailla olevaa mukavuutta ja vapaan liikkuvuuden dynamiikkaa, joka sopii täydellisesti syviin soturilongeihin ja Straddleen taittumiseen. Leggingsit siirtävät kosteutta, estävät hankautumista ja tarjoavat tasoittavan puristuksen. Etsi tukeva vyötärönauha, joka pysyy paikallaan kaivautumatta sisään.

Yksiväriset mustat legginsit ovat monipuoliset. Seikkailunhaluiset joogit voivat valita rohkeampia värejä ja printtejä. Varmista, että legginssit peittävät läpinäkymättömästi - kukaan ei halua kokea läpinäkyviä housuja omakohtaisesti. Etsi käteviä taskuja, joihin voit kätkeä avaimet tai henkilöllisyystodistuksen. Laadukkaat joogasäärystimet antavat liikkumiseen mahdollisuuden.

Taso ylös Jooga Joggersin kanssa

Joggerit yhdistävät collegehousujen mukavuuden ja ryhdikkäämmän siluetin. Valitse kevyet joggerit kosteutta siirtävästä kankaasta. Kapeneva lahkeensuu estää kankaan kerääntymisen, kun taas mansettisääret tuovat esiin räikeät sukat ja lenkkarit. Joggerit sopivat loistavasti tyylikkääseen matkustamiseen tunnille ja tunnilta.

Valitse hölkkäpuvut, joissa on säädettävä kiristysnauha vyötäröllä, jos pidät tiukemmasta istuvuudesta kuin löysästä ja virtaavasta. Vetoketjulliset taskut pitävät arvotavarat turvallisesti paikoillaan inversioasentojen aikana. Pysy neutraaleissa yksivärisissä sävyissä, jotta ne olisivat mahdollisimman monipuoliset. Joogahoggerit pitävät yllä rentoutta ja näyttävät silti teräviltä.

Valitse tukeva Yoga Tank

Unohda vanhat, roikkuvat t-paidat ja paranna joogatoppiasi tyylikkäällä tankilla. Etsi pidempiä pituuksia, jotka eivät purkaudu tai nouse ylös keskivirtaan. Verkkopaneelilla varustetut trikoot lisäävät ilmanvaihtoa hikisissä ja kuumissa joogasessioissa. Pääntie- ja kädentien ympärillä olevat sidokset estävät venyneet ja vääntyneet reunat ajan myötä.

Runsaat sivuhalkiot mahdollistavat ylävartalon vapaan pyörimisen. Peukaloreiät ovat loistavia myös hihojen paikallaan pitämiseen. Etsi flatlock-saumoja, jotka estävät ihoärsytystä ja hankausta. Laadukas joogatankki tarjoaa hengittävää mukavuutta ilman rajoituksia.

Valitse shortsit viisaasti

Jos pidät shortseista enemmän kuin legginsseistä, valitse kevyet shortsit, joiden pituus vaihtelee keskipituudesta pidempään, jotta ne peittävät hyvin. 7-9 tuuman sisäsauma on ihanteellinen useimmille vartalotyypeille. Lyhyemmillä shortseilla on taipumus nousta ylös tai puristaa, kun istut asennoissa.

Etsi shortsit, joissa on joustava vyötärö, sisäinen kiristysnauha tai nauhoja, jotka eivät ole sidottuja, jotta ne istuvat räätälöidysti. Sivutaskut säilövät turvallisesti avaimet, kortit ja käteisen helposti saatavilla. Kuumaa joogaa varten kosteutta siirtävä kangas auttaa pitämään sinut viileänä ja kuivana, vaikka lämpötila nousisi. Liiku vapaasti ilman huolta miehille suunnitelluissa joogashortseissa.

Mene vaistosi mukaan

Kun valitset joogavarusteita, valitse kappaleita, jotka tuntuvat aidosti hyvältä päälläsi. Haluat vaatteita, jotka lisäävät itseluottamusta ja tukevat itseilmaisua. Sekoita ja sovita toppia, alaosia ja kerroksia toisiinsa, jotta voit luoda tyyliisi sopivan ulkoasun. Etsi kankaita ja istuvuuksia, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi keskitetyksi ja voimaantuneeksi, jotta voit uppoutua harjoituksiin täysin. Luota vaistoihisi - sinä osaat tämän!

Jooga vaatteet tyylejä välttää

Mitä ei kannata pukea päälle, kun joogamatto rullataan esiin? Tietyt vaatetyypit haittaavat harjoitteluasi tai lisäävät vaatekaappihäiriön todennäköisyyttä. Välttele näitä huonosti sopivia joogavaatteita, jotta saat parhaan mahdollisen mielen ja kehon kokemuksen:

Farkut - Liian rajoittavat

Farkut rajoittavat liikkuvuutta, jota tarvitaan joogavirtauksissa ja -taitoksissa. Jäykistä farkuista puuttuu vapaan liikkumisen kannalta olennainen nelisuuntainen venytys. Paksu kangas myös sitoo lämpöä, mikä aiheuttaa nopean ylikuumenemisen. Säästä farkut asioille, älä alaspäin suuntautuvaa koiraa varten.

Pleather Leggingsit - Too Hot

Tekonahkaiset leggingsit vaikuttavat teoriassa särmikkäiltä, mutta osoittautuvat tuskallisen kuumiksi ja rajoittaviksi joogan aikana. Hengittämättömät pleather- ja muovikankaat sitovat lämpöä ja hikeä ihosi viereen, mikä aiheuttaa liukasta sotkua. Anna valoisan henkesi loistaa valitsemalla hengittäviä kankaita, jotka antavat kehon ja mielen liikkua vapaasti.

Minihameet - liian paljastavat

Vältä vaarallisen lyhyitä minihameita, mekkoja tai skortseja, jotka voivat johtaa liialliseen altistumiseen. Väärän pituuden valitseminen saattaa paljastaa alusvaatteet inversioiden tai istualtaan taitosten aikana. Pitkät caprit, leggingsit, shortsit tai joogahousut antavat tarvittavan suojan kaikissa asennoissa.

Runsas villapaita - Liian roikkuva

Ylisuuret hupparit eivät ole muodoltaan sopivia ja pullistuvat, mikä heikentää kohdistuspalautetta. Ylimääräinen kangas vääntyy ja rajoittaa liikerataa. Pidä kiinni kevyestä materiaalista valmistetuista istuvista yläosista, jotka liikkuvat kanssasi. Nauti sen sijaan suosikkihaalarin lämmöstä ja mukavuudesta ennen joogaa ja sen jälkeen.

Puvut - liian häiritseviä

Säästä halloween-asu tai eläinpuku teemajuhliin, älä joogatunnille. Ulkonäkö häiritsee keskittymistä sinulle ja ympärilläsi oleville. Omituiset joogahousut, joissa on äänekkäitä kelloja, pillejä ja muita lisälaitteita, vievät myös huomion hengityksestä ja läsnäolosta.

Ragged Tees - Liian kuluneet

Tuo ikivanha reikäinen graafinen t-paita on parasta laittaa eläkkeelle, ei kierrättää sitä treenivaatteeksi. Rypistyneet, kuluneet topit ovat merkki laiminlyönnistä, eivät eettisyydestä. Valitse tuoreita, tarkoituksenmukaisia joogatoppeja, jotka tukevat kunnioittavasti henkilökohtaista harjoitteluasi ja kasvuasi. Kohotat itseäsi kohottamalla tekojesi taustalla olevaa tarkoitusta.

Tiukat turtleneckit - Liian rajoittavat

Sitovat yläosat, kuten turtleneckit ja crewneckit, tuntuvat tukahduttavan keskivirtauksessa, jolloin on vaikea hengittää syvään. Kurkkuusi niputettu kangas estää rentoutumista. Käytä väljiä, avoimia kaula-aukkoja, jotta hengitys olisi esteetöntä. Jos vilustut helposti, voit sen sijaan pukea takin mukavan v-kaula-aukkoisen t-paidan päälle.

Huonosti istuvat rintaliivit - liian epävakaat

Hentoiset rintaliivit, roikkuvat urheilurintaliivit ja ohuet rintaliivit eivät tarjoa riittävästi rakennetta, jota tarvitaan inversioihin, poimuihin ja tasapainoon. Riittämätön tuki johtaa vaatekaappihäiriöihin kesken luokan. Hae rintaliivejä, jotka minimoivat pomppimisen ja pitävät sinut koholla kapseloinnin ja kompression avulla. Oikea istuvuus lisää mukavuutta, jolloin voit virittäytyä sisäänpäin.

Lopputulos: Joogavaatteiden tulisi tukea, ei heikentää harjoittelua. Valitse vaatteet, jotka tyhjentävät fyysisen ja henkisen tilan ja auttavat sinua keskittymään ja olemaan läsnä matolla. Kun olet epävarma, valitse yksinkertaisia vaatteita joustavista kankaista. Jooga-asuilla on merkitystä - varmista, että ne viestivät arvojasi.

Kuinka hoitaa joogavaatteita

Laadukkaisiin joogavaatteisiin sijoittaminen auttaa innostamaan johdonmukaiseen harjoitteluun, mutta vain, jos hoidat niitä asianmukaisesti. Noudata näitä yksinkertaisia vinkkejä, jotta joogavaatekaappisi näyttää ja toimii parhaalla mahdollisella tavalla:

Tarkista etiketit ennen pesua

Lue kankaiden hoitotiedot ennen kuin heität joogavaatteet pyykkiin, jotta ne eivät vahingoitu. Etsi konepesun kylmävesiasetuksia. Kuuma vesi voi haalistaa kankaan ja heikentää joustavuutta ennenaikaisesti. Vältä valkaisuaineita, jotka heikentävät kuituja ajan myötä, ellei niitä ole mainittu.

Katso kuivausrumpu- tai liinakuivausohjeet - korkea kuumuus vahingoittaa joustavia kankaita. Älä kuivapese spandex-, nailon- ja polyesterivaatteita ilman vahvistusta. Jos olet epävarma, valitse hellävarainen kylmävesipesu ja ilmakuivaus pidentääksesi vaatteen käyttöikää. Käsittele korkean teknologian joogakankaita varoen.

Pese jokaisen käyttökerran jälkeen

Pese joogavaatteet jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta vältät hajuhaittoja, jotka johtuvat hikoilusta. Hikisten ja kosteiden vaatteiden jättäminen muhimaan edistää bakteerien liikakasvua, joka jää elämään. Jos haluat hygieeniset ja hajuttomat vaatteet, tee pyykinpesusta tapa, älä jälkihoito.

Pidä likaiset vaatteet luokan jälkeen erillään pesuun asti, jotta vältetään ristikontaminaation hajut. Käännä vaatteet nurinpäin ennen pesua, jotta kangas puhdistuu täysin. Seuraa jokaista pesua täydellisellä kuivausrummulla, jotta kosteiden vaatteiden nipuissa ei ole homehtumisriskiä.

Käytä hellävaraista pesuainetta

Jätä väliin raskaat pesuaineet ja esikäsittelyt - ne ovat liian ankaria herkille joogavaatteille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä siitä, mitä pukea ensimmäiselle joogatunnille

Minkälaiset vaatteet ovat parhaita hotjoogaan?

Kuumaa joogaa harjoitetaan lämmitetyssä studiossa, joten kosteutta siirtävät, hengittävät kankaat ovat ihanteellisia. Vältä puuvillaa, joka painaa hikeä. Valitse kevyitä, synteettisiä materiaaleja, jotka kuivuvat nopeasti. Virtaavat tankit ja shortsit mahdollistavat hyvän ilmanvaihdon. Urheilurintaliivit imevät hikeä. Jos vilustut helposti, ota mukaan kevyt peiteasu.

Entä jos olen itsetietoinen vartalostani?

On normaalia, että olet huolissasi ensimmäisellä tunnilla. Muista kuitenkin, että kaikki ovat paikalla keskittyäkseen omaan harjoitteluunsa, eivät tuomitakseen sinua. Joogavartaloita on kaiken muotoisia ja kokoisia. Vältä vertaamasta itseäsi muihin. Pue päällesi se, mikä saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi, ei itsetietoiseksi. Studiot haluavat, että tunnet olevasi tervetullut sellaisena kuin olet. Ajan myötä tunnet olosi helpommaksi.

Mitä joogavaatteita minun tulisi välttää vaatimattomuussyistä?

Se, kuinka suuren kattavuuden haluat, riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Muotoon istuvat legginsit tai caprit ja löysä t-paita tarjoavat vaatimattomuutta. Vältä hyvin lyhyitä shortseja tai matalaksi leikattuja yläosia, jos ne aiheuttavat epämukavuutta. Jotkut saattavat haluta peittää polvet, kyynärpäät tai käyttää shortseja leggingsien päällä. Tunikat, pitkät hihat ja kerrospukeutuminen antavat myös enemmän peittävyyttä. Tee se, mikä tuntuu sinulle sopivalta.

Pitäisikö joogavaatteideni olla tiukkoja vai väljiä?

Parhaat joogavaatteet istuvat tiukasti, mutta antavat täyden liikkumisvapauden. Jos vaatteet ovat liian tiukat, ne rajoittavat kykyäsi liikkua asentojen välillä. Äärimmäisen löysät tai pussimaiset vaatteet voivat nipistyä tai aiheuttaa kompastumisvaaran. Etsi istuvia vaatteita joustavista kankaista, jotka liikkuvat vartalosi mukana. Niiden tulisi mukautua, mutta ei rajoittaa.

Voinko käyttää kuntosalivaatteitani?

Tavalliset kuntosalivaatteesi sopivat hyvin aloittelijoiden joogatunnille, kunhan ne sallivat vapaan liikkumisen. Venyvät legginsit, urheilushortsit ja kosteutta siirtävät topit sopivat hyvin joogaan. Vältä vain tilaa vieviä collegepaitoja tai farkkuja, jotka eivät anna myöten. Kaikki kevyet, hengittävät treenivaatteet, jotka mahdollistavat liikkumisen ilman häiriöitä, ovat täysin sopivia.

Pitääkö joogavaatteideni olla kalliita?

Ei lainkaan! Vaikka kalliita merkkivaatteita on tarjolla runsaasti, voit aloittaa perusvaatteilla, jotka ovat budjettiystävällisiä. Käy alennusmyymälöissä, kuten Costcossa, TJ Maxxissa tai Marshall'sissa, ja etsi edullisia joogatarvikkeita. Tarkista myös säästöliikkeistä löytyvät kevyesti käytetyt kappaleet. Yksiväriset leggingsit, perussäiliöt ja joustavat topit riittävät ilman, että budjetti räjähtää. Päivitä myöhemmin, jos haluat.

Entä jos minulla ei ole urheiluvaatteita? Voinko käyttää pyjamaa?

Jos et todellakaan omista vielä mitään liikuntavaatteita, pyjama ensimmäisellä tunnilla on parempi kuin ei mitään. Etsi kevyet pyjamahousut ja hengittävästä puuvillasta valmistettu t-paita. Vältä flanelleja tai raskaita kankaita, jotka voivat kuumentua. Jos mahdollista, lainaa vaatteita ensin ystävältä. Kerro ohjaajalle, että pärjäät, kunnes saat kunnon joogavaatteet. He ymmärtävät kyllä.

Pitäisikö minun koristella jooga-asuani?

Asusteet, kuten vyöt, huivit tai otsanauhat, häiritsevät joogatunnilla. Jätä myös korut pois. Mitä yksinkertaisempi look, sen parempi. Ainoa poikkeus ovat hiussiteet, joilla voit vetää pitkät hiukset taakse ja pitää ne poissa kasvoiltasi. Vastusta kiusausta hössöttää ulkonäöstäsi ja suuntaa sen sijaan huomio sisäänpäin hengitykseen, liikkeisiin ja linjaukseen. Vapauta itsesi häiriötekijöistä.

Kuinka aikaisin minun pitäisi saapua ja vaihtaa vaatteet?

Saavu joogastudioon 15-20 minuuttia ennen alkamisaikaa. Näin sinulla on aikaa käydä vessassa, säilyttää tavarasi ja asettua matolle ennen tunnin alkua. Vastusta kiusausta jutella muiden kanssa tänä aikana. Istu hiljaa, hengitä ja keskity. Jos jätät aikaa maadoittumiselle, voit ottaa kaiken irti ensimmäisestä joogakokemuksestasi.

Yhteenveto

Joogaa vasta-alkajat miettivät usein, mitä heidän pitäisi pukea päälleen ensimmäiselle joogatunnilleen. Oikeanlainen asu voi vaikuttaa mukavuuteen, liikelaajuuteen ja itseluottamukseen ensimmäisen joogakokemuksen aikana. Keskity ensin joustaviin, hengittäviin kankaisiin, jotka antavat liikkumisvapauden eri asentojen aikana. Muotoon istuvat joogahousut, legginsit, shortsit tai caprit yhdistettynä istuvaan urheilutoppiin tai t-paitaan toimivat yleensä hyvin. Vältä rajoittavia materiaaleja, kuten farkkua, nahkaa tai raskasta puuvillaa. Valitse kosteutta siirtäviä kankaita, jos hikoilu on ongelma. Ohita monimutkaiset hihnat, napit tai meluisat kankaat, jotka voivat häiritä. Yksinkertaiset, kiinteät vaatekappaleet auttavat sinua keskittymään itseesi, ei asuusi. Jätä myös räikeät korut kotiin, jotta ne eivät takertuisi. Monilla studioilla on mattoja, mutta ota mukaan oma mattosi, jos sinulla on sellainen hygienian vuoksi. Saavu ajoissa paikalle, jotta pääset asettumaan paikoillesi ennen tunnin alkua. Joogavaatteiden ei tarvitse olla kalliita merkkivaatteita. Edulliset aktiivivaatteet, jotka mahdollistavat liikkumisen, riittävät hyvin. Mikä tärkeintä, älä anna täydellisen asun löytämisen estää sinua kokeilemasta joogaa. Pue päällesi se, mikä tuntuu sinusta mukavalta. Jooga kasvattaa sisäistä rauhallisuutta, joka on paljon tärkeämpää kuin se, mitä puet päällesi.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku