Kuinka kauan kestää, että jooga muuttaa kehoasi?

Published:

Jooga on hämmästyttävä tapa muuttaa sekä mieltäsi että kehoasi. Mutta kuinka kauan kestää nähdä tuloksia säännöllisestä joogaharjoituksesta? Katsotaanpa tarkemmin, mitä voit odottaa, kun sitoudut harrastamaan joogaa johdonmukaisesti.

Muutaman ensimmäisen joogaharjoituksen aikana tunnet itsesi todennäköisesti hieman kömpelöksi ja joustamattomaksi. Älä lannistu! Kun harjoittelet joogaa yhä enemmän ja enemmän, alat huomata positiivisia muutoksia yllättävän nopeasti.

Kuinka kauan kestää, että jooga muuttaa kehoasi?

Joustavuuden ja tasapainon parantaminen

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka säännölliset joogaharrastajat huomaavat, on joustavuuden ja tasapainon lisääntyminen. Kipeät ja jäykät lihakset alkavat löystyä, ja liikelaajuus kasvaa.

Kuinka kauan tämä kestää? Monet joogaajat kertovat tuntevansa olonsa huomattavasti notkeammaksi jo 4-8 viikon johdonmukaisen harjoittelun jälkeen. Eikö olekin mukavaa?

Vaikka et olisikaan koskaan aiemmin ollut notkea, huomaat todennäköisesti pystyväsi liikkumaan helpommin erilaisissa jooga-asennoissa ja jokapäiväisissä liikkeissä. Parannat myös tasapainoasi, kun keskivartalosi ja pienemmät stabiloivat lihakset vahvistuvat.

Milloin voit odottaa...

 • Kosketatko varpaitasi helpommin? 1-2 kuukauden kuluessa.
 • Tunnetko olosi vakaammaksi yhdellä jalalla? 6-8 viikon kuluttua.
 • Taivuta ja nosta jotain ilman ponnistelua? Noin 3 kuukautta.

Kun harjoittelua jatketaan useiden kuukausien ajan, joustavuutesi ja tasapainosi paranevat jatkuvasti. Ajan myötä saatat jopa pystyä tekemään spagaatteja tai haastavia tasapainoasentoja!

Vahvuuden rakentaminen

Sen lisäksi, että jooga tekee sinusta joustavamman, se kehittää lihasten ja nivelten toiminnallista voimaa. Tämä tapahtuu muutamasta syystä:

 • Jooga-asennot harjoittavat kaikkia tärkeimpiä lihasryhmiä.
 • Oman kehon painon nostaminen ja tukeminen toimii voimaharjoitteluna.
 • Keskittyminen linjaukseen ja muotoon auttaa lihaksia toimimaan tehokkaammin.

Milloin joogit alkavat huomata, että heidän harjoituksensa vahvistavat heidän oloaan?

Monet kertovat, että voimat ovat selvästi parantuneet noin 6-8 viikon johdonmukaisen joogan jälkeen. Ja 2-3 kuukauden kuluttua parantuneen lihaskunnon pitäisi näkyä selvästi.

Tietyt joogatyypit, kuten Vinyasa ja Ashtanga, ovat erityisen tehokkaita lihasmassan kasvattamisessa. Mutta myös lempeämmät tyylit, kuten Hatha- ja Iyengar-jooga, lisäävät voimaa, kun käyt säännöllisesti läpi asentoja.

Myös jokapäiväiset toiminnot helpottuvat, kuten:

 • Portaita ylös ja alas
 • Raskaiden esineiden, kuten ruokaostosten, kantaminen
 • Kotitöiden, kuten imuroinnin, tekeminen

Sen lisäksi, että suuret lihasryhmät hahmottuvat paremmin, saatat myös huomata, että keskivartalosi on vakaampi ja kiinteämpi parin kuukauden harjoittelun jälkeen. Nuo itsepäiset rasvakappaleet ja vatsan rasva alkavat laihtua!

Painonpudotus

Laihduttamisesta puheen ollen, monet joogaajat kokevat painonpudotuksen olevan tervetullutta joogaharjoitustensa ansiosta. Yhdistämällä joogan kaloreita polttavat ja voimaa lisäävät vaikutukset tietoisuuteen perustuvaan syömiseen, kilot voivat alkaa pudota.

Kuinka kauan kestää nähdä laihdutustuloksia? Se vaihtelee henkilöstä toiseen riippuen seuraavista tekijöistä:

 • Lähtöpainosi
 • Harjoittelun tiheys/kesto
 • Joogan tyyli
 • Ruokavalion muutokset

Tästä huolimatta monet säännöllisesti joogaa harrastavat alkavat laihtua 2-3 kuukauden joogan jälkeen. 1-2 kiloa viikossa on kohtuullinen odotusarvo.

Ja laihduttaminen ei lopu tähän! Kun joogaa on harrastettu johdonmukaisesti 6 kuukaudesta vuoteen, on tavallista, että vyötäröltä ja lantiolta on pudonnut yli 10 kiloa ja useita senttejä.

Yksi syy siihen, miksi jooga auttaa kestävään painonpudotukseen, on se, että se antaa sinulle mahdollisuuden tulla tietoisemmaksi ruokailutottumuksistasi. Kun joogan aikana virittäydyt enemmän kehoosi, tulet tietoisemmaksi siitä, milloin olet todella nälkäinen ja milloin vain tylsistynyt tai stressaantunut.

Joogan stressin vähentämiseen ja tietoisuuteen liittyvät osat auttavat myös painonpudotuksessa. Alhaisemmat kortisolitasot ja vähentynyt ahdistus vähentävät tunnesyömistä ja mielihaluja.

Parempi ryhti

Puhutaan nyt asennosta, sillä hyvä ryhti on sekä esteettisesti miellyttävä että tärkeä kehon oikean linjauksen kannalta.

Kun aloitat joogan, huomaat luultavasti, miten huono ryhti on tullut istumisesta tietokoneen ääressä koko päivän! Tämä on normaalia.

Hienoa on, että joogan keskittyminen anatomiseen linjaukseen auttaa korjaamaan huonoja asentomalleja. Kun harjoittelet säännöllisesti jooga-asentoja ja tietoista hengitystä, kehosi harjaantuu pitämään itsensä korkeassa, pystyasennossa.

Kuinka kauan kestää parantaa ryhtiäsi joogan avulla? Monet joogaajat kertovat seisovansa pidempään ja ryhdikkäämmin jo 1 kuukauden kuluttua. 3-6 kuukauden kuluttua ympärilläsi olevat ihmiset todella huomaavat uuden ja paremman ryhdin. Näytät ja tunnet itsevarmemmalta.

Tietyt jooga-asennot auttavat erityisesti parantamaan ryhtiä. Näitä ovat mm:

 • Vuori-asento
 • Soturien asennot
 • Seisova eteenpäin taittuu
 • Silta-asento

Runkovoiman parantaminen parantaa myös ryhtiä ajan myötä. Muista siis sisällyttää harjoituksiisi runsaasti lankkuja, veneasentoa ja muita runkoon keskittyviä asentoja.

Kuinka kauan kestää, että jooga muuttaa kehoasi?

Vähentynyt stressi ja ahdistus

Vaihdetaan vaihteita ja puhutaan joistakin voimakkaista henkisistä ja emotionaalisista hyödyistä, joita säännöllinen joogaharjoittelu tuo mukanaan.

Yksi joogan syvällisimmistä vaikutuksista on stressin ja ahdistuksen tehokkaampi hallinta. Tämä on täysin järkevää, kun otetaan huomioon joogan hengitystekniikat, meditaatiokomponentit ja tarkkaavaisuuden korostaminen.

Mutta kuinka kauan kestää, ennen kuin stressi todella vähenee johdonmukaisen joogaharjoituksen ansiosta? Tässä on karkea aikataulu, joka perustuu useimpien joogien kertomuksiin:

 • 2 viikon kuluttua: Tunne rauhallisempi jokaisen joogasession aikana ja sen jälkeen.
 • 1 kuukausi sisällä: Huomattavasti alhaisempi stressi- ja ahdistustaso jokapäiväisessä elämässä.
 • 6-8 viikkoa: Parempi kyky hallita stressaavia tilanteita tuntematta oloaan ylivoimaiseksi.
 • 3+ kuukautta: Tunne sisäisestä rauhasta, jota ulkoiset olosuhteet eivät helposti horjuta.

Monet tutkimukset ovat vahvistaneet joogan voimakkaat stressiä vähentävät ja ahdistusta lievittävät vaikutukset. Joidenkin tutkimusten mukaan jooga voi alentaa stressihormonitasoja (kortisoli) yli 30 %!

Jos kärsit nykyisin jatkuvasta ahdistuneisuudesta tai suuresta stressitasosta, joogan harrastaminen voi todella muuttaa elämääsi. Jo parin kuukauden jälkeen tunnet olosi todennäköisesti rentoutuneemmaksi, tyytyväisemmäksi ja joustavammaksi jokapäiväisessä elämässä.

Parempi uni

Nukkumisvaikeudet ovat nykyään erittäin yleisiä korkean stressitason, liiallisen ruutuajan ja epäjohdonmukaisten unirutiinien vuoksi.

Hyvä uutinen on, että jooga voi auttaa siihen! Koska jooga vähentää stressiä ja rentouttaa hermostoa, se valmistelee sekä mielen että kehon laadukkaampaan uneen.

Kuinka kauan kestää huomata ero? Monet joogit kertovat nukkuvansa syvemmin ja pidempään jo 2-4 viikon johdonmukaisen harjoittelun jälkeen. Vaikuttavaa, eikö?

Tietyt palauttavat jooga-asennot ovat erityisen hyödyllisiä paremman unen kannalta:

 • Lapsen asento
 • Jalat seinälle
 • Makuuasennossa perhonen
 • Tuettu silta

Joogan yhdistäminen muihin terveellisiin nukkumistottumuksiin, kuten kofeiinin rajoittamiseen, iltarutiinien luomiseen ja makuuhuoneen ympäristön optimointiin, voi lisätä hyötyjä entisestään.

Useiden kuukausien joogan jälkeen on tavallista, että nukahtaa nopeammin, pysyy unessa pidempään ja herää hyvin levänneenä ja latautuneena tulevaa päivää varten.

Lisääntynyt mielen ja kehon tietoisuus

Tähän mennessä kuvattujen fyysisten ja henkisten hyötyjen lisäksi jooga kasvattaa myös kehon ja mielen tietoisuutta ja intuitiota.

Kun liikut säännöllisesti hengityksen ohjaamana virtaavien asentosarjojen läpi, kehität syvempää yhteyttä kehoosi. Opit virittäytymään hienovaraisiin tuntemuksiin ja signaaleihin. Osaat paremmin lukea tarkasti kehosi tarpeet liikkeen, levon, ravinnon jne. suhteen.

Tämä lisääntynyt kehotietoisuus ja kehon ja mielen välinen yhteys kehittyy tyypillisesti 2-4 kuukauden johdonmukaisen joogan jälkeen. Ajan myötä harjoituksestasi tulee yhtä paljon koko olemuksesi ravitsemista kuin kuntoa tai joustavuutta.

Vähentynyt tulehdus ja kipu

Monet ihmiset aloittavat joogaharjoituksen auttaakseen kroonisen kivun tai terveysongelmien, kuten fibromyalgian, niveltulehduksen ja autoimmuunisairauksien, hallinnassa.

Vaikka jooga ei ehkä paranna näitä ongelmia, se voi vähentää tulehdusta ja epämukavuutta merkittävästi ajan myötä. Tämä pätee erityisesti silloin, jos keskityt palauttaviin, lempeisiin joogatyyleihin.

Kuinka kauan kestää, ennen kuin hyödyt näkyvät? Ole kärsivällinen, sillä voi kestää 2-3 kuukautta ennen kuin huomaat merkittävää kivunlievitystä. Jatkuvalla harjoittelulla jooga tarjoaa kuitenkin kestävää, kokonaisvaltaista kivunhoitoa ilman sivuvaikutuksia.

Joissakin kiputiloissa, kuten alaselkäkivussa tai päänsäryssä, joogan terapeuttiset vaikutukset ilmenevät nopeammin. Voit tuntea helpotusta jo 4-8 viikossa.

Ajan myötä jooga auttaa kouluttamaan hermoston kipuvasteet uudelleen ja vähentää kipupuuskia. Jooga myös vahvistaa niveliä tukevia lihaksia, mikä parantaa toimintaa ja joustavuutta. Tämän vuoksi jooga täydentää fysioterapiaohjelmia.

Suurempi hyvinvoinnin tunne

Ei ole olemassa mitään nopeaa ratkaisua, joka loisi välittömästi syvän terveyden ja hyvinvoinnin tunteen. Joogaharjoituksiin sitoutuminen on kuitenkin elämäntapavalinta, joka tuottaa ajan mittaan yhä suurempia osinkoja.

Fyysisen elinvoiman, mielenrauhan, emotionaalisen tasapainon ja mielen ja kehon tietoisuuden yhdistelmä, jota jooga edistää, luo syvän kokonaisuuden ja sisäisen harmonian tunteen.

Kuinka kauan tämä prosessi kestää? Useimmat omistautuneet joogaajat raportoivat, että heidän yleinen terveydentilansa ja hyvinvointinsa lisääntyy selvästi noin 3-6 kuukautta harjoittelun jälkeen. Hyödyt kuitenkin lisääntyvät ajan myötä, kun joogasta tulee maadoittava, elinikäinen rituaali.

Katsaus: Joogan tulosten aikataulut

Kerrataanpa nopeasti, kuinka kauan kestää kokea joitakin joogan mullistavimmista hyödyistä:

 • Lisääntynyt joustavuus: 1-2 kuukautta
 • Parempi tasapaino: 6-8 viikkoa
 • Vahvuuden rakentaminen: 6-8 viikkoa
 • Ryhdin parantaminen: 1-3 kuukautta
 • Laihtuminen: 2-3 kuukautta
 • Vähentynyt stressi/ahdistus: 1 kuukausi+
 • Parempi uni: 2-4 viikkoa
 • Kehon ja mielen tietoisuus: 2-4 kuukautta
 • Kivunlievitys: 2-3 kuukautta
 • Yleinen hyvinvointi: 3-6 kuukautta

Tarkat aikarajat vaihtelevat tietenkin yksilöllisesti. Mutta yleisesti ottaen voit odottaa havaittavia positiivisia muutoksia 1-3 ensimmäisen kuukauden aikana. Mitä johdonmukaisemmin harjoittelet, sitä nopeammin koet elämääsi parantavia hyötyjä.

Vaikka monet vaikutukset voivat tapahtua nopeasti, joogan matka on elinikäinen. Joogat, jotka pysyvät harjoittelussaan vuosien ajan, kehittyvät edelleen henkisesti, fyysisesti, emotionaalisesti ja hengellisesti.

Aina on lisää tilaa kasvaa! Jooga haastaa sinut näyttämään itsesi säännöllisesti matolla. Mitä enemmän panostat harjoitukseesi, sitä enemmän saat takaisin itsetuntemuksena ja voimaantumisena.

Joogan tekeminen todella transformatiiviseksi

Jos haluat täysin hyödyntää joogan muuttavaa voimaa, pidä nämä vinkit mielessä:

Harjoittele johdonmukaisesti - Harjoittele vähintään 3 joogatuntia viikossa kehittääksesi voimaa, joustavuutta, tietoisuutta ja yleistä hyvinvointia. Vielä parempi on harjoitella 5-6 päivänä viikossa, jos mahdollista.

Harjoittele eri tyylejä - Hatha, Vinyasa, Ashtanga, Iyengar jne. Sekoita sitä saadaksesi erilaisia hyötyjä. Kokeile myös lämmitettyä/kuumaa joogaa.

Lisää haastetta - Älä jää jumiin aloittelijavideoihin. Etene ajan myötä edistyneempiin luokkiin. Uusien asentojen ja sarjojen oppiminen pitää asiat mielenkiintoisina.

Harjoittele tarkkaavaisuutta - Älä vain käy läpi toimintoja. Pysy keskittyneenä ja läsnä jokaisessa liikkeessä ja hengityksessä.

Toteuta elämäntapamuutoksia - Kaksinkertaista tulokset omaksumalla terveellinen ruokavalio, parantamalla nukkumistottumuksia ja puuttumalla kroonisen stressin lähteisiin.

Ole kärsivällinen ja sinnikäs - Luota siihen, että pienet, asteittaiset muutokset johtavat ajan mittaan johonkin hämmästyttävään.

Kun teet joogasta säännöllisen rituaalin, et saa palkintoja vain kehossasi, vaan myös yleisessä mielentilassa ja hyvinvoinnissasi. Mitä pidempään pysyt mukana, sitä syvemmäksi hyödyt muuttuvat.

Nyt tiedät, kuinka nopeasti voit odottaa huomaavasi positiivisia muutoksia johdonmukaisesta joogaharjoittelusta. Älä siis odota - aloita nyt, ja alat näyttää ja tuntea olosi paremmalta ennen kuin huomaatkaan!

Nopea huomautus CBD:stä

Ennen kuin lopetamme, käsittelemme lyhyesti CBD:tä ja sen mahdollisia täydentäviä hyötyjä joogan ohella.

Kannabiskasveista peräisin oleva CBD kasvattaa suosiotaan terapeuttisten vaikutustensa ansiosta. Toisin kuin THC, joka aiheuttaa "pilveä", CBD ei ole täysin psykoaktiivinen.

CBD-öljyn tinktuurat, CBD-kapselit, höyrystimet ja ajankohtaiset lääkkeet tarjoavat monenlaisia hyötyjä kivunlievityksestä, ahdistuksen vähenemisestä ja paremmasta unesta. Varhaiset tutkimukset osoittavat, että CBD voi myös auttaa palautumisessa ja suorituskyvyssä, kun sitä käytetään ennen tai jälkeen harjoituksen.

CBD voisi siis optimoida myös joogaharjoituksesi. Jos lihakset ovat kipeät intensiivisen joogasession jälkeen, kokeile CBD-balsamia tai CBD-kapselia. Ja CBD-öljypisarat ennen tai jälkeen joogan voivat auttaa sinua pysymään keskittyneenä ja rentoutuneena.

Varmista vain, että ostat laadukkaita CBD-tuotteita hyvämaineisilta tuotemerkeiltä. Aloita pienimmällä annoksella ja lisää sitä hitaasti tarpeen mukaan. Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin kokeilet CBD:tä, jos käytät lääkkeitä.

Vaikka lisätutkimuksia tarvitaankin vielä, CBD ja jooga vaikuttavat luonnollisilta täydennyksiltä. Molemmat tarjoavat kokonaisvaltaista paranemista ja uusia mielen ja kehon välisen yhteyden tasoja.

Jos harrastat tällä hetkellä joogaa, tutki, miten CBD-tuotteet voisivat tukea tavoitteitasi matolla. Ja jos olet vasta aloittamassa joogaa, harkitse myös CBD:n ottamista osaksi itsehoitorutiinejasi.

Joogan ja CBD:n tehokkaan yhdistelmän avulla saatat huomata, että hyödyt vahvistuvat ja kehittyvät entistä nopeammin. Kokeile ja katso, mikä toimii sinulle parhaiten!

Kuinka usein minun pitäisi harjoitella joogaa nähdäkseni muutoksia?

Kuinka usein minun pitäisi harjoitella joogaa nähdäkseni muutoksia?

Jotta muutos olisi mahdollisimman suuri, kannattaa joogaa harjoittaa vähintään 3-5 kertaa viikossa. Päivittäinen harjoittelu tarjoaa vielä suurempia hyötyjä. Jopa 1-2 kertaa viikossa tapahtuva joogaaminen on hienoa, mutta huomaat dramaattisempia muutoksia, kun harjoittelet useammin.

Kuinka pitkä jokaisen joogasession tulisi olla?

Tavoitteena on 30-90 minuuttia joogaharjoitusta kohti. 45-60 minuuttia on ihanteellinen aika useimmille harjoittelun aloittaville. Kuuntele kehoasi äläkä aluksi liioittele. Ajan ja kokemuksen myötä voit lisätä istunnon pituutta.

Mikä on paras vuorokaudenaika joogaharjoitteluun?

Joogan harjoittelu aikaisin aamulla voi olla hyvin energisoivaa. Mutta varaa aikaa joogaan silloin, kun se sopii sinulle. Paras aika on silloin, kun voit sitoutua harjoittelemaan johdonmukaisesti. Vältä joogaa suoraan suuren aterian jälkeen.

Miten voin ehkäistä loukkaantumisia aloittelevana joogaajana?

Aloita hitaasti ja siirry hitaasti haastavampiin asentoihin. Älä painosta kivuliaita liikeratoja. Käytä ydintäsi vakauden takaamiseksi ja keskity oikeaan linjaukseen. Harkitse alkeiskursseja hyvän muodon oppimiseksi. Apuvälineet, kuten palikat, voivat auttaa ehkäisemään vammoja, kun etenet.

Mikä joogatyyli on paras laihtumiseen?

Vinyasa, Ashtanga, Power Yoga ja muut virtaavat joogatyylit polttavat eniten kaloreita ja tehostavat aineenvaihduntaa. Mutta kaikki jooga auttaa painonpudotuksessa vähentämällä stressiä ja edistämällä ruokailutottumuksiin liittyvää tietoisuutta.

Miten jooga auttaa rakentamaan lihaksia?

Jooga kiinteyttää ja määrittelee lihaksia kehonpainon vastuksen avulla. Esimerkiksi lankut, käsivarsitasapainot ja vinyasa-virtaukset vaativat lihaksia nostamaan/stabiloimaan koko kehon painoa. Tämä vahvistaa lihaksia ilman bulkkia.

Voiko joogasta olla hyötyä senioreille?

Kyllä! Jooga parantaa ikääntyneiden aikuisten voimaa, tasapainoa ja joustavuutta. Se vähentää myös kaatumisvammojen riskiä. Joogaa vasta aloittelevien senioreiden kannattaa aloittaa Gentle- tai Hatha-tunneilla kokeneen opettajan johdolla.

Tekeekö jooga minusta notkeamman kuin muut lajit?

Kyllä, joogassa asennot pidetään staattisesti, mikä mahdollistaa syvemmän venytyksen ja sidekudosten vapautumisen. Ajan myötä jooga lisää turvallisesti liikelaajuutta enemmän kuin muut sydän- tai painoharjoitteluun keskittyvät harjoitukset.

Voinko harjoittaa joogaa raskaana ollessa?

Kyllä, synnytystä edeltävä jooga venyttää kehoa turvallisesti, parantaa hengitystekniikkaa ja vähentää stressiä/ahdistusta raskauden aikana. Perinteisiin asentoihin tehdään trimesterin mukaan mukautuksia äidin ja vauvan tukemiseksi. Tarkista asia lääkäriltäsi ennen synnytystä edeltävän joogaharjoituksen aloittamista.

Miten jooga hyödyttää mielenterveyttä?

Jooga rauhoittaa mieltä hengitystyön, meditaation ja tietoisuuden avulla. Se voi kohottaa mielialaa, lievittää ahdistusta ja masennusta, parantaa vastustuskykyä elämän stressitekijöitä vastaan ja edistää ajatusten selkeyttä ja sisäistä rauhaa.

Mitkä jooga-asennot auttavat parantamaan ryhtiä?

Seisovat asennot, jotka vahvistavat ydin- ja selkälihaksia, kuten Warrior-sarjat, Mountain ja seisovat selkäkumarrukset, auttavat korjaamaan ryhtiä. Myös silta-asento, keula-asento ja lankku ovat hyviä. Pyri sisällyttämään jokaiseen rutiiniin useita ryhtiä edistäviä asentoja.

Kuinka kauan kestää ennen kuin jooga alkaa tuntua "helpolta"?

Se riippuu lähtökuntotasostasi ja tuntien tyylistä/vaikeudesta. Mutta useimmille aloittelijoille jooga alkaa tuntua vähemmän pelottavalta ja intuitiivisemmalta 2-3 kuukauden johdonmukaisen harjoittelun jälkeen, kun kehosi sopeutuu. Älä lannistu aikaisessa vaiheessa, jos jooga tuntuu aluksi erittäin haastavalta. Pysy mukana, ja se helpottuu!

Yhteenveto

Jooga on hämmästyttävä tapa muuttaa kehoasi, jos sitä harjoitetaan johdonmukaisesti ja pitkään. Ensimmäisten viikkojen aikana tunnet itsesi todennäköisesti joustamattomaksi ja kömpelöksi, mutta älä lannistu. Säännöllisen harjoittelun myötä huomaat nopeasti positiivisia muutoksia joustavuudessa, tasapainossa, voimassa, painonpudotuksessa, asennossa, stressin vähentämisessä, unen laadussa, mielen ja kehon välisessä yhteydessä, kivunlievityksessä ja yleisessä hyvinvoinnissa. Joustavuuden ja tasapainon osalta voit odottaa muutoksia 1-2 kuukauden kuluessa. Voiman kehittäminen kestää noin 6-8 viikkoa. Ryhdin parantuminen tapahtuu noin 1-3 kuukauden kuluessa. Painonpudotuksen tulokset näkyvät 2-3 kuukauden kuluttua. Stressin väheneminen ja parempi uni tapahtuvat 1 kuukauden kuluessa. Syvempi tietoisuus kehosta ja mielestä kehittyy 2-4 kuukauden kuluttua. Kivunlievitys kestää 2-3 kuukautta. Lisääntynyt tunne terveydestä ja hyvinvoinnista syntyy 3-6 kuukauden kuluttua. Tulosten maksimoimiseksi joogaa 3-5 kertaa viikossa ja etene ajan mittaan edistyneempiin kursseihin ja pysy samalla loukkaantumattomana. Täydennä joogaa elämäntapamuutoksilla, kuten terveellisellä syömisellä, hyvillä nukkumistottumuksilla ja stressinhallintatekniikoilla. Ole kärsivällinen prosessin aikana ja luota siihen, että pienet muutokset yhdistyvät ajan myötä. CBD-öljy, kapselit tai balsamit voivat myös vahvistaa ja nopeuttaa joogan hyötyjä. Jooga muuttaa johdonmukaisesti syvällisesti paitsi kehoasi myös ajattelutapaasi ja koko olemustasi.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku