Sattuuko jooga aluksi?

Published:

Jos olet uusi joogaaja, saatat miettiä: sattuuko jooga aluksi? On normaalia tuntea jonkin verran epämukavuutta, kun kokeilee mitä tahansa uutta liikuntaa. Hyvä uutinen on, että joogan ei pitäisi aiheuttaa kipua, jos sitä harjoitetaan oikein.

Sattuuko jooga aluksi?

Tässä kerrotaan, mitä uusien joogien on tiedettävä mahdollisesta kipeytymisestä, miten välttää loukkaantumisia ja miksi jooga helpottuu ajan myötä.

Kasvukipujen ymmärtäminen

Joogan on tarkoitus haastaa kehoasi, mutta ei aiheuttaa terävää kipua. Jonkin verran lihaskipuja voi esiintyä luonnostaan.

Käytät kehoasi uusilla tavoilla ja käytät heikkoja lihaksia. On normaalia, että heikot lihakset tuntevat olonsa rasittuneiksi tunnin aikana ja sen jälkeen.

Tämä on samanlaista kuin uuden harjoittelurutiinin aloittaminen. Ensimmäiset painonnostokerrat saattavat jättää sinut kipeäksi. Mutta kun jatkat, arkuus häviää.

Kehosi mukautuu. Lihakset vahvistuvat, liikkuvuus paranee ja jooga alkaa tuntua hyvältä.

Tarkoittaako tämä, että kipu on hyvä joogassa? Ei. Lihasväsymyksen ja vammakivun välillä on ero:

  • Lihasten väsyminen tapahtuu tunnin jälkeen. Se on tylsää, kipeää kipua esimerkiksi jaloissa, selässä tai hartioissa. Tämä luonnollinen sivuvaikutus on yleensä suurimmillaan 24-48 tuntia harjoituksen jälkeen.
  • Loukkaantumiskipu on terävämpää. Tunnet sen poseerausten aikana, erityisesti nivelissä. Tämä tarkoittaa, että ponnistelet liikaa.

Lihasarkuus tulee ja menee, kun joogaharjoituksesi etenee. Mutta nivelvammojen paraneminen kestää kauemmin. Niitä on parasta välttää välttämällä ylirasitusta.

Vinkkejä vammojen välttämiseksi aloittelijana

Jooga on vähävaikutteista ja sen loukkaantumisriski on pienempi kuin korkeamman intensiteetin harjoitusten, kuten juoksun, yhteydessä. Silti aloittelijat voivat loukkaantua, jos he harjoittelevat epävarmasti.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä kivun ja vammojen välttämiseksi aloittelevana joogailijana:

Kuuntele kehoasi

Kiinnitä huomiota fyysisiin tuntemuksiin joogan aikana. Epämukavuutta on odotettavissa, kun joustavuus lisääntyy. Mutta voimakas kipu tarkoittaa, että olet mennyt liian pitkälle jossakin asennossa.

Muuta tai lopeta kaikki asennot, jotka aiheuttavat terävää nivelkipua. Vältä liikkeitä, jotka pahentavat vanhoja vammoja.

Ajan myötä opit erottamaan venytysvaivat vaarallisesta kivusta. Kunnioita rajojasi, varsinkin kun olet vasta aloittamassa.

Keskittyminen yhdenmukaistamiseen

Oikea linjaus pitää nivelet vakaina ja turvallisina joogan aikana. Väärä linjaus aiheuttaa rasitusta ja loukkaantumisriskiä.

Ohjaajasi opettaa linjauksen perusteet, kuten:

  • Painon pitäminen keskitetysti kummallakin jalalla seisoma-asennoissa.
  • Ydinlihasten käyttö alaselän tukemiseksi
  • Polvien kohdistaminen nilkkojen ja lantion ja polvien välille keuhkojumppaotteessa

Yritä soveltaa näitä kohdistusohjeita. Mutta kuuntele myös kehoasi. Säädä asentoja löytääksesi hyvän linjauksen, joka tuntuu oikealta sinulle.

Rakenna joustavuutta vähitellen

Aloittelijana on helppo innostua liikaa ja mennä liian pitkälle venytyksissä. Nopea joustavuuden pakottaminen voi kuitenkin aiheuttaa venähdyksiä, repeämiä ja vaurioita.

Etene hitaasti kilpailuhenkisestä asenteesta. Aloita jokainen venytys varovasti, kunnes tunnet jännitystä. Pidä siinä ja hengitä syvään.

Muokkaa asentoja nykyisten kykyjesi mukaan. Käytä apuvälineitä, kuten palikoita tai hihnoja, tukemaan sinua asennoissa. Ajan myötä saat joustavuutta turvallisesti.

Valitse alkeistason luokat

Etsi joogatunteja, joissa on merkintä aloittelijalle, lempeä tai taso 1. Nämä etenevät hitaasti ja selkeillä ohjeilla. Vältä kuumia, voimajoogatunteja tai edistyneen tason joogatunteja alkuvaiheessa.

Kerro opettajalle ennen tuntia, että olet uusi oppilas. Hän voi antaa lisäohjeita turvallisesta linjauksesta ja asentojen muuttamisesta.

Aloittaminen hitaasti antaa sinulle aikaa oppia asennot oikein ennen kuin lisäät vaikeutta. Tämä auttaa välttämään loukkaantumiset ja kipeytymisen, jos yrität liikaa liian pian.

Kokeile restoratiivista ja yin joogaa

Passiivisemmat, meditatiivisemmat tyylit sopivat hyvin aloittelijoille. Näitä ovat mm:

Restoratiivisessa joogassa käytetään rekvisiittaa tukemaan kehoa lempeissä asennoissa. Pidät kutakin asentoa useita minuutteja hengittäen syvään. Näin aletaan rakentaa kehon ja mielen tietoisuutta.

Yinjoogassa keskitytään lonkkien ja alavartalon liikkuvuuteen. Pidät istuma- ja makuuasentoja pitkiä aikoja, jopa viisi minuuttia. Tämä mahdollistaa sidekudosten syvän venyttelyn.

Sekä restoratiiviset että yin-tunnit rentouttavat hermostoa. Ne johdattavat aloittelijat lempeästi pitämään asentoja pidempään tietoisina. Näin aloittaminen auttaa välttämään liian voimakasta rasitusta, kun siirryt aktiivisempaan joogaan.

Miksi jooga sattuu vähemmän ajan myötä

On tavallista, että ensimmäisillä joogakerroilla tuntuu hieman epämukavalta. Mutta huomaat todennäköisesti vähemmän kipua, kun harjoittelet johdonmukaisesti.

On muutamia syitä, miksi jooga on helpompaa ja mukavampaa:

Kehosi sopeutuu

Lihakset, nivelet ja sidekudokset sopeutuvat säännölliseen joogaan. Kehityt:

  • Parempi joustavuus esimerkiksi lonkissa, reisilihaksissa ja hartioissa.
  • Lisääntynyt nivelten voitelu ja liikelaajuus
  • Vahvemmat lihakset tukemaan jokaista asentoa
  • Parempi mielen ja kehon yhteys ja kehotietoisuus

Näiden fyysisten muutosten ansiosta voit siirtyä syvemmälle asentoihin turvallisesti. Alussa mahdottomalta tuntuneet venytykset alkavat tuntua paremmilta.

Tekniikkasi paranee

Opit oikean linjauksen, turvalliset siirtymät asentojen välillä ja rekvisiitan käytön. Aloittelijan perusasioiden hallitseminen auttaa ehkäisemään rasitusta.

Liikkuminen on myös tehokasta ja helppoa. Aluksi asennot vaativat keskittymistä ja ponnistelua tasapainon löytämiseksi. Ajan myötä ne alkavat tuntua luonnollisemmilta.

Kokemuksen myötä käytät vähemmän energiaa haastaviin asentoihin. Tämä vähentää väsymystä ja epämukavuutta tunnin aikana.

Ajattelutapasi muuttuu

Jooga aloittaa mielen uudelleenkouluttamisen kehon ohella. Saatat aloittaa tunnin odotuksin, että voit ponnistaa rajoille.

Jooga kuitenkin opettaa olemaan kilpailematta. Harjoitellaan läsnäoloa kehon ja hengityksen kanssa. Odotuksista irti päästäminen vähentää turhaa rasitusta.

Opit arvostamaan hienovaraisia liikkeitä ja purkamaan jännitystä. Tämä ajattelutavan muutos vähentää turhautumista, joka voi johtaa ylirasitukseen.

Johdonmukainen, tietoinen harjoittelu saa joogan tuntumaan pikemminkin palkitsevalta kuin kivuliaalta. Epämukavuus muuttuu onnistumisen ja rauhallisuuden tunteeksi.

Kuinka kauan kestää tottua joogaan?

Jokainen sopeutuu joogaan eri nopeudella riippuen esimerkiksi seuraavista tekijöistä:

  • Alkuperäinen joustavuus- ja kuntotasosi
  • Harjoittelun tyyli ja tiheys
  • Kykysi rentoutua henkisesti kuhunkin asentoon.

On normaalia, että ensimmäiset 1-2 kuukautta tuntuvat hieman epämukavilta. 2-4 kuukauden kuluessa joogan pitäisi alkaa tuntua paremmalta kehossasi.

Tässä on karkea aikataulu siitä, mitä odottaa joogan aloittelijana:

1 kuukauden kuluttua

  • Lihasten arkuus tunnin jälkeen vähenee
  • Muistat sekvenssit paremmin
  • Tasapainoilevat asennot tulevat hieman helpommiksi
  • Koet vähemmän turhautumista rajoituksista

2-3 kuukauden kuluttua

  • Seisovat ja istuvat asennot paranevat paremman tekniikan myötä.
  • Twistit ja lonkan avaajat tuntuvat vähemmän voimakkailta
  • Ydin- ja ylävartalon voiman lisääntyminen
  • Mielesi on rauhallisempi harjoittelun aikana

4-6 kuukauden kuluttua

  • Nivelten liikkuvuus ja vakaus ovat paremmat
  • Selkänojaan pääsee vähemmällä rasituksella
  • Käännöksiä, kuten käsilläseisonta, tuntuu turvallisemmalta
  • Sinulla on tunne hengityksen ja liikkeen yhtenäisyydestä.

Edistyminen vaihtelee tietenkin jokaisen oppilaan kohdalla. Johdonmukaisuus on avainasemassa. Harjoittele vähintään 2-3 kertaa viikossa, jotta voit alkaa tuntea joogan hyödyt muutaman kuukauden kuluessa.

Joogan tekeminen mukavaksi aloittelijana

Vaikka jotkut kasvukivut ovat aluksi normaaleja, haluat minimoida tarpeettoman kivun. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehdä joogasta mukavampaa aloittelijana:

Mene hitaasti ja kuuntele

Noudata ohjaajan ohjeita nopeudesta ja syvyydestä kussakin asennossa. Kulje vinyasojen läpi hitaasti ja hallitusti.

Ei ole mitään kiirettä - kunnioita kehosi kykyjä tällä hetkellä sen sijaan, että yrittäisit pysyä mukana.

Tue kehoasi

Käytä rekvisiittaa ennakoivasti. Joogapalikat, hihnat ja pehmusteet auttavat mukauttamaan asentoja joustavuutesi mukaan. Älä pelkää vähentää liikelaajuutta rekvisiitan avulla.

Voit myös asettaa peittoja jännittyneiden alueiden alle pehmusteeksi. Jos nivelvaivoja ilmenee, poistu asennosta.

Keskity hengitykseen ja rentoutumiseen

Anna syvien hengitysten auttaa sinua luonnollisesti pääsemään syvemmälle kuhunkin asentoon. Hengitä kireille alueille ja rentouta lihakset varovasti jokaisella uloshengityksellä.

Keskity haastavissa asennoissa pehmentämään tarpeettomia lihasjännityksiä kasvoista, hartioista ja käsistä. Rentouta se, mitä sinun ei tarvitse ottaa käyttöön asennossa.

Ole lempeä itsellesi

Jooga ei ole kilpailuhenkistä. Ei ole tarvetta painostaa aggressiivisesti tai verrata itseäsi edistyneempiin oppilaisiin.

Työskentele kärsivällisesti omien rajojesi puitteissa. Vältä itsekritiikkiä siitä, mihin kehosi "pitäisi" pystyä. Edistyminen tulee.

Kysy kysymyksiä

Älä epäröi pyytää ohjaajalta apua asentojen tai rekvisiitan kanssa. Kerro hänelle, mitkä alueet tuntuvat kireiltä tai epämukavilta, jotta hän voi ehdottaa muutoksia.

Kun puhut ääneen, ohjaajasi pysyy ajan tasalla ja voi auttaa sinua ehkäisemään kipuja ja vammoja. Useimmat tarjoavat mielellään mukautuksia.

Kun pysyt tietoisina, joogasta tulee pikemminkin energisoiva kuin tuskallinen harjoitus. Älä huolehdi siitä, että pysyt mukana. Löydä helppous, työskentele lempeästi omien rajojesi sisällä, ja tulokset kehittyvät.

Miten CBD voi tukea joogaharjoitustasi

CBD, joka on lyhenne sanoista cannabidiol, on aktiivinen yhdiste, joka on peräisin kannabiskasveista, kuten hampusta. CBD ei ole psykoaktiivinen, eli se ei saa sinua tuntemaan oloasi "pilvessä" kuten marihuana.

CBD-öljynä, cbd-kapseleina tai ajankohtaislääkkeinä käytettynä se tarjoaa luonnollisia etuja.

Nämä vaikutukset tekevät CBD:stä hyödyllisen urheilijoille ja aktiivisille ihmisille - myös joogille! Seuraavassa on muutamia tärkeimpiä syitä harkita CBD:n lisäämistä rutiiniin:

Rauhoittaa kipeät lihakset

On tavallista, että joogaopiskelijat tuntevat lihaskipua 1-2 päivää tunnin jälkeen, kun keho sopeutuu. DOMS (delayed onset muscle soreness) ei ole äärimmäinen, mutta se voi olla epämiellyttävää.

Tutkimukset osoittavat, että paikallisesti käytetty CBD lievittää urheiluun liittyviä lihas- ja nivelvaivoja. CBD on myös antioksidantti ja sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka nopeuttavat toipumista.

CBD-öljyn hierominen kipeille alueille joogan jälkeen voi helpottaa ja samalla vahvistaa lihaksia.

Parantaa joustavuutta

Joustavuuden puute aiheuttaa kireitä, jäykkiä ja loukkaantumisalttiita lihaksia. CBD parantaa liikkuvuutta vähentämällä sidekudoksen tulehdusta.

Eläinkokeet osoittavat, että CBD lisää kollageenin tuotantoa nivelissä. CBD voi myös auttaa korjaamaan liikunnan aiheuttamia sidekudosvaurioita.

CBD-öljyn käyttö auttaa joogaopiskelijoita lisäämään liikelaajuutta ja työskentelemään kohti asentoja mukavammin.

Vähentää stressiä

Jooga rauhoittaa mieltä, mutta nopeatempoiset, aktiiviset flow-tunnit voivat joskus tuntua aloittelijoista stressaavilta eikä rentouttavilta.

CBD aktivoi endokannabinoidijärjestelmää alentamaan ahdistustasoja ja luomaan koko kehon tasapainoa. Se saa sinut rauhalliseen valmiustilaan ennen tuntia.

Joogan jälkeen CBD vähentää edelleen kortisolin määrää, joten olo on rentoutunut eikä jatkuvasta liikkeestä johtuva. Tämä tehostaa harjoittelun stressiä lievittäviä hyötyjä.

Parantaa unen laatua

Jooga voi jättää opiskelijoille miellyttävän väsyneen olon harjoituksen, venyttelyn ja mindfulnessin välillä. CBD tekee restoratiivisesta joogasta unta syvempää.

Tutkimukset osoittavat, että CBD voi lisätä REM-unen määrää ja unen kokonaismäärää. Parempi uni maksimoi lihasten aikaa palautua yön yli.

Tukee vammojen toipumista

Joogassa sattuu joskus pieniä venähdyksiä ja nivelvammoja, varsinkin kun aloitteleva harrastaja hankkii liikkuvuutta.

CBD nopeuttaa toipumista vähentämällä paikallista turvotusta ja lievittämällä kipua luonnollisesti. Tämä auttaa sinua parantumaan nopeammin, jotta pääset takaisin harjoituksiin.

Kun aloitat joogan, CBD-öljyä tai -balsamia voi käyttää ennen tuntia tai sen jälkeen. Kun etenet, CBD:n säännöllinen käyttö parantaa suorituskykyä ja vähentää loukkaantumisriskiä, jolloin voit edetä turvallisesti.

Päätelmä

Sattuuko jooga aluksi? Jonkinasteinen lihaskipu on tavallista, kun aloitat uuden liikuntaharjoittelun. Mutta nivelkipu tai voimakas epämukavuus on merkki siitä, että olet menossa liian pitkälle.

Pidä kiinni aloittelijoille sopivista joogatyyleistä. Keskity turvalliseen linjaukseen ja hengitykseen. Työskentele kärsivällisesti omien rajojesi puitteissa käyttäen tarvittaessa apuvälineitä.

Johdonmukaisuuden ansiosta joogasta tulee ajan mittaan energisoiva ja mukava harjoitus. Kehosi mukautuu, kun lihakset vahvistuvat ja joustavuus lisääntyy.

Käytä Cibdolin CBD-öljyä lievittämään kipua, rentouttamaan mieltäsi ja nopeuttamaan toipumista. Kärsivällisyydellä ja oikealla tekniikalla joogan kivut kehittyvät nautinnollisiksi uusiksi haasteiksi terveysmatkallasi.

Entä jos jooga on edelleen todella epämukavaa muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen?

Vaikka aluksi jonkinlainen epämukavuus on normaalia, joogan ei pitäisi olla erittäin kivuliasta tai rasittavaa, jos olet harjoitellut säännöllisesti 2-3 kuukautta. Jatkuva kipu tarkoittaa todennäköisesti sitä, että jotain on muutettava harjoittelutapassasi.

Jos tietyt asennot eivät vieläkään tunnu paremmalta usean viikon tunneilla, keskustele ohjaajasi kanssa. Asentoja voidaan ehkä muuttaa tai niistä voidaan tehdä erilaisia muunnelmia, jotka sopivat paremmin kehollesi. Älä ponnistele jyrkän nivelkivun läpi - helpota tai muuta asentoa.

Tutki myös, harrastatko joogaa riittävän usein sopeutuaksesi. Yritä lisätä 3-4 istuntoon viikossa, jos tällä hetkellä kävit vain 1-2 kertaa. Johdonmukaisuus on avainasemassa, jotta keho saa lisää joustavuutta ja voimaa.

Tarkista, että huolehdit kehostasi kunnolla tuntien ulkopuolella ruokavalion, nesteytyksen, levon ja venyttelyn avulla. Jos tietyt alueet tuntuvat kroonisesti kireiltä tai heikoilta, tee kohdennettuja venytyksiä ja harjoituksia joogan ulkopuolella. Huonot palautumistottumukset voivat pysäyttää edistymisen.

Lopuksi passiivisempi tyyli, kuten yin- tai restoratiivinen jooga, voi auttaa, jos vinyasa-jooga on liian intensiivistä. Kokeile vuorottelua aktiivisten ja lempeiden tuntien välillä viikon aikana.

Mistä tiedän, tarvitseeko joogan jälkeinen lihaskipu lääkärin apua?

Useimmat joogan jälkeiset lihaskivut eivät vaadi lääkärinhoitoa. Se on tyypillisesti rasituksesta johtuvaa viivästynyttä lihaskipua (DOMS), joka keskittyy suuriin lihasryhmiin, kuten jalkoihin, selkään, hartioihin ja käsivarsiin. Tämä normaali arkuus on hajanaista, tylsää ja häviää muutamassa päivässä.

Ota yhteys lääkäriin, jos kipuun liittyy:

  • Vaikea, terävä kipu nivelissä tai paikallisissa vammakohdissa.
  • Huomattava turvotus tai muutokset nivelen ympärillä
  • Kyvyttömyys liikuttaa niveltä sen koko liikealueella
  • Näkyvä mustelma, punoitus tai tulehdus lihaksen päällä.
  • Tunnottomuus tai pistely raajoissa
  • Kipu, joka jatkuu pidempään kuin muutaman päivän tai voimistuu.

Nämä oireet voivat viitata lihaksen venähdykseen, nivelsiteen nyrjähdykseen, hermopinneen tai muuhun vammaan, joka vaatii lääketieteellistä diagnoosia. Älä yritä puskea läpi kivun, joka pahenee tai ei parane.

Kuinka pian joogan aloittamisen jälkeen minun pitäisi odottaa näkeväni tuloksia?

Se riippuu tavoitteistasi, mutta useimmat joogaopiskelijat huomaavat hyötyjä 1-2 ensimmäisen kuukauden aikana, jos he harjoittelevat johdonmukaisesti. Aloittelijat näkevät usein:

  • Lisääntynyt kehon ja mielen tietoisuus ja kyky hengittää täydellisesti.
  • Parempi joustavuus hamstringeissä, lonkissa ja hartioissa.
  • Enemmän helppoutta ja vakautta perusasennoissa, kuten lankku ja alaspäin suuntautuva koira.
  • Vähentynyt stressi ja ahdistuneisuus tunnin jälkeen
  • Parempi unen laatu

2-3 kuukauden kuluttua seisovat tasapainot, kuten puuasento, muuttuvat vakaammiksi. Kierrot ja selän taivutukset avautuvat enemmän. Ydin- ja ylävartalon voima lisääntyy, mikä mahdollistaa edistyneemmät asennot. Henkinen selkeys ja keskittyminen paranevat sekä matolla että sen ulkopuolella.

Ryhti ja kehotietoisuus paranevat vielä 4-6 kuukauden ajan. Emotionaalinen kestävyys paranee säännöllisen harjoittelun myötä. Pidä mielessä, että edistyminen on asteittaista - älä lannistu, jos käsilläseisonta tai sidonnat tuntuvat aloittelijasta vielä kaukaisilta. Ole kärsivällinen itsesi kanssa ja yksinkertaisesti huomaa kaikki hyödylliset muutokset.

Miten voin rakentaa kotijoogaharjoituksen päiviksi, jolloin en pääse studiolle?

Johdonmukaisuus on avainasemassa joogan edistymisen ja kivun ehkäisyn kannalta. Kun et pääse tunnille, tavoittele 20-30 minuutin kotiharjoituksia näiden vinkkien avulla:

  • Seuraa tasollesi sopivia nauhoitettuja tai suoratoistovideoita.
  • Pidä 5-10 asentoa 1-3 minuutin pituisia pitoja yin- tai restoratiivisella tyylillä.
  • Virtaa lempeän aurinkotervehdyksen kautta
  • Vietä 10 minuuttia savasanassa lopullista rentoutumista varten.
  • Käytä tarvittaessa pyyhkeitä, hihnoja tai palikoita asentojen muokkaamiseen.
  • Keskity hengitykseen, linjaukseen ja vakauteen venytysten syvyyden sijaan.
  • Lopeta meditaatioon tai istumahengityksiin tarvittaessa stressin vähentämiseksi.

Lyhyetkin kotiharjoitukset pitävät sinut keskittyneenä, joustavana ja yhteydessä harjoitukseesi. Vältä liian kehittyneitä rutiineja ilman opettajan läsnäoloa. Kuuntele kehoasi ja etene hitaasti.

Yhteenveto

Joogaa aloittelevat harrastajat kokevat usein aluksi epämukavuutta, mikä johtaa kysymykseen: sattuuko jooga, kun aloitat sen? On normaalia tuntea lihaskipua tai väsymystä, kun keho sopeutuu uusiin asentoihin ja venytyksiin. Jyrkkä nivelkipu tarkoittaa kuitenkin sitä, että ponnistelet liikaa asentoihin. Välttääksesi loukkaantumiset jooga-aloittelijana kuuntele kehoasi ja tule pois kaikista asentoista, jotka aiheuttavat todellista kipua. Rakenna joustavuutta vähitellen pakottamatta sitä. Osallistu alkeistason tunneille ja kerro ohjaajalle, että olet uusi, jotta hän voi tarjota muutoksia. Kokeile aluksi lempeitä tyylejä, kuten yin- tai restoratiivista joogaa. Kun joogaa harjoitellaan johdonmukaisesti ja tietoisesti 2-3 kertaa viikossa, siitä tulee mukavampaa 2-4 kuukauden kuluessa, kun lihakset vahvistuvat ja nivelet tulevat liikkuvammiksi. Epämukavuus muuttuu onnistumisen tunteeksi. Tee joogasta miellyttävämpää jo varhaisessa vaiheessa käyttämällä apuvälineitä, keskittymällä linjausvihjeisiin, rentouttamalla tarpeettomia lihasjännityksiä ja hengittämällä hitaasti. Älä vertaa itseäsi edistyneempiin oppilaisiin. Kotiharjoittelun rakentaminen vapaapäivinä auttaa sinua edistymään nopeammin. CBD-öljy tai -balsami voi myös helpottaa joogan jälkeistä arkuutta ja auttaa samalla hallitsemaan stressiä ja nukkumaan paremmin. Vaikka jotkut kasvukivut ovat väistämättömiä uuden fyysisen harjoituksen oppimisessa, joogan ei pitäisi jäädä intensiivisen kivuliaaksi. Kuuntele kehoasi, ole kärsivällinen itsellesi, ja pian koet joogan muuntavat hyödyt.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku