Pitäisikö sinun tehdä joogaa tyhjällä vatsalla?

Published:

Jooga on ikivanha harjoitus, joka yhdistää mielen, kehon ja hengen asentojen, hengitystekniikoiden ja meditaation avulla. Vaikka jooga on turvallista useimmille ihmisille, saatat miettiä, pitäisikö joogata tyhjään vatsaan vai ei.

Pitäisikö sinun tehdä joogaa tyhjällä vatsalla?

Mitä tarkoittaa tehdä joogaa tyhjällä vatsalla?

Joogaaminen tyhjään vatsaan tarkoittaa sitä, että joogaa harjoitellaan heti aamulla ennen aamiaisen syömistä. Jotkut joogat uskovat, että tyhjään vatsaan harjoittelu auttaa puhdistamaan kehoa, laihtumaan ja edistämään ruoansulatusta.

Mutta onko tämä käytäntö turvallinen ja tehokas kaikille? Katsotaanpa tarkemmin, mitä mahdollisia hyötyjä ja haittoja joogaamisesta tyhjään vatsaan voi olla.

Joogan mahdolliset hyödyt tyhjällä vatsalla

Seuraavassa on joitakin ehdotettuja etuja, joita joogaaminen ennen ruokailua tuo mukanaan:

Voi edistää ruoansulatusta

Joidenkin asentojen, kuten kierrosten ja eteen taittumisen, ajatellaan stimuloivan ruoansulatuselimiä. Tämäntyyppisten jooga-asentojen harjoittelu tyhjään vatsaan voi auttaa saamaan ruoansulatuselimistön mehut virtaamaan.

Voi tukea painonpudotustavoitteita

Paastotilassa harjoittelu saattaa polttaa enemmän rasvaa kuin syömisen jälkeen harjoittelu. Tutkimukset siitä, miten tehokkaasti paastotreenit auttavat laihtumaan, ovat kuitenkin ristiriitaisia.

Mahdollistaa syvemmät venytykset ja väännöt

Tyhjä vatsa voi helpottaa ja helpottaa kehon syvävenyttelyä, taittamista tai kiertämistä. Syvempi ei kuitenkaan ole aina parempi joogassa.

Auttaa sinua tuntemaan itsesi energisemmäksi

Joogan hengitys ja liikkeet voivat auttaa sinua tuntemaan olosi hereillä, jos harjoittelet sitä heti aamulla. Joogan energisoiva vaikutus riippuu kuitenkin joogatyypistä ja intensiteetistä.

Tarjoaa aikaa meditaatiolle

Jos joogaat ennen aamiaista, sinulla voi olla aikaa istumameditaatioon, joka voi vähentää stressiä ja ahdistusta.

Edistää tietoista syömistä

Joogaaminen ennen ruokailua voi saada sinut paremmin reagoimaan kehosi nälkäsignaaleihin, mikä johtaa siihen, että nautit aamiaisen paremmin.

Joogan mahdolliset haitat tyhjään vatsaan

Vaikka joogaaminen tyhjään vatsaan tuo mukanaan joitakin etuja, on myös joitakin mahdollisia haittoja, jotka on otettava huomioon:

Voi aiheuttaa huimausta tai pyörrytystä.

Jos verensokerisi on alhainen, koska et ole syönyt, sinua voi huimata tietyissä asennoissa. Seisomatasapainot, käänteisasennot ja flow-sekvenssit voivat pahentaa huimausta.

Lisääntynyt loukkaantumisriski

Ilman polttoainetta lihakset, nivelsiteet ja jänteet voivat olla heikkoja ja jäykkiä, mikä lisää loukkaantumisriskiä. Oikea muoto on vaikeampi tyhjään vatsaan.

Saattaa aiheuttaa tai pahentaa närästystä

Tietyt asennot voivat pahentaa närästystä, joka voi olla todennäköisempää, kun et ole syönyt. Kierrot ja eteenpäin taittuminen ovat yleisiä närästyksen laukaisijoita.

Vähemmän energiaa ja keskittymistä

Saatat väsyä nopeammin etkä pysty pitämään poseerauksia yhtä pitkään ilman ruokaa, joka antaa harjoitukselle polttoainetta. Keskittymisen puute voi myös vaikuttaa harjoituksiisi.

Pahentuneet hypoglykemian oireet

Niille, joilla on verensokerin säätelyongelmia, kuten hypoglykemiaa, paastoaminen ennen liikuntaa voi aiheuttaa vapinaa, ahdistusta, väsymystä ja sekavuutta.

Lisääntynyt pahoinvointi

Pahoinvointi ja refluksitauti ovat yleisempiä, kun harjoittelet tyhjään vatsaan. Tämä voi tehdä joogasta epämiellyttävää.

Ei ole hyväksi syömishäiriöistä kärsiville

Paastoharjoittelu voi edistää epäterveellisiä asenteita ruokaan ja kehonkuvaan niiden henkilöiden kohdalla, joilla on riski sairastua syömishäiriöihin tai jotka ovat toipumassa niistä.

Voi johtaa ylensyöntiin myöhemmin

Jos yrität tehdä liikaa tyhjällä tankilla, se voi kostautua ja aiheuttaa myöhemmin päivällä ylensyöntiä lisääntyneen nälän vuoksi.

Kuten huomaat, paastoamisesta ennen joogaa on joitakin etuja, mutta siihen liittyy myös huomattavia riskejä monille ihmisille. Mistä siis tiedät, onko jooga tyhjään vatsaan sopiva sinulle?

Onko jooga tyhjään vatsaan sopiva sinulle?

Se, kannattaako joogata ennen aamiaista, riippuu yksilöstä. Seuraavassa on muutamia asioita, joita kannattaa ottaa huomioon:

Tavoitteesi - Jos aineenvaihdunnan tehostaminen, rasvanpoltto tai puhdistus on päätavoitteesi, tyhjä vatsa voi tukea tätä. Mutta yleisen terveyden ja stressin vähentämisen kannalta voi olla parempi syödä ensin.

Kokemustasosi - Aloittelijana syöminen ennen joogaa auttaa sinua oppimaan oikean muodon ja ehkäisee huimausta. Edistyneemmät joogat voivat kokeilla paastoa.

Verensokeri - Diabetesta, hypoglykemiaa tai muita verensokeritiloja sairastavien tulisi todennäköisesti syödä ennen joogaa, jotta vältyttäisiin tärinän, ahdistuksen ja sekavuuden kaltaisilta oireilta.

Kehotyyppisi - Laihat ihmiset polttavat energiaa nopeammin kuin ne, joilla on enemmän varastoitunutta rasvaa. Jos olet alipainoinen, syöminen ensin tarjoaa tärkeää polttoainetta liikuntaa varten.

Joogan tyyppi ja intensiteetti - lempeä tai palauttava jooga voi olla hyvä paastota, mutta intensiivisempi voimajooga tai kuuma jooga vaativat ruokaa energian saamiseksi. Tyhjä vatsa on riskialttiimpi myös käänteis- ja tasapainoasennoissa.

Harjoittelun ajoitus - Myöhään aamulla tai aikaisin iltapäivällä tapahtuva jooga voi olla parempi paastona kuin aikaisin aamulla, kun verensokeri on alhaisempi nukkumisen jälkeen.

Ruokailutottumuksesi - Ne, jotka syövät liikaa tai liian vähän, voivat hyötyä siitä, että ennen aamiaista joogatessa huomioidaan nälänsignaalit.

Terveydentila - Perusongelmat, kuten refluksitauti, hypoglykemia, diabetes tai sydänongelmat, vaativat varovaisuutta ennen ruokailua tapahtuvan liikunnan suhteen.

Kehosi reagointi tyhjään vatsajoogaan auttaa määrittämään, tuntuuko se oikealta. Kiinnitä huomiota huimaukseen, väsymykseen, pahoinvointiin, huimaukseen tai muihin merkkeihin siitä, että se ei ehkä toimi sinulle.

8 vinkkiä joogaharjoitteluun turvallisesti tyhjällä vatsalla

Jos haluat kokeilla joogaa ennen aamiaista, tässä on muutamia vinkkejä, joilla voit tehdä siitä turvallisempaa ja ehkäistä ongelmia:

 1. Juo vettä ennen tuntia ja sen jälkeen, jotta vältät nestehukan ja huimauksen.
 2. Aloita hitaasti - Aloita hellästi virtaavilla sarjoilla välttäen nopeita liikkeitä. Kasvata intensiteettiä hitaasti.
 3. Rajoita inversioita - Poseeraukset, kuten pää- ja käsilläseisonta, vaativat energiaa; säästä se syömisen jälkeen.
 4. Ole varovainen kierrosten kanssa - Mene varovasti ja poistu kierroksista hitaasti. Muutokset, kuten selinmakuulla tehtävät kierrot, ovat hellävaraisempia.
 5. Vältä äärimmäisyyksiä - Älä ponnista liian syvälle venytyksiin. Muokkaa niin, että olet ystävällisempi kehollesi.
 6. Lepää tarvittaessa - Pidä taukoja tarpeen mukaan. Lapsen asento, savasana ja istumahengitykset auttavat latautumaan.
 7. Syö sen jälkeen - tankkaa terveellinen ja tasapainoinen aamiainen tunnin sisällä joogan lopettamisesta.
 8. Kuuntele kehoasi - Lopeta kaikki toiminta, joka ei tunnu oikealta. Kehosi signaalien kuuleminen on avainasemassa.

Aloittaminen hitaasti ja kehoosi virittäytyminen tekee joogan harjoittelusta turvallisempaa tyhjään vatsaan. Useimmat terveysalan ammattilaiset suosittelevat kuitenkin syömistä ennen intensiivistä harjoittelua.

Mitä syödä ennen joogaa, jos et halua harjoitella paastoa

Jos jooga tyhjään vatsaan ei tunnu oikealta, on olemassa monia vaihtoehtoja, joita voit kokeilla ennen joogaa. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Tavoittele välipalaa noin 30-60 minuuttia ennen joogaa. Haluat aikaa sulatella, mutta et tunne oloasi täyteen ahdetuksi.
 • Kokeile yksinkertaisia hiilihydraatteja - täysjyväleipä, kaurapuuro, banaani tai omena antavat tasaisesti energiaa.
 • Lisää proteiinia - Proteiini antaa pysyvyyttä. Kokeile jogurttia, pähkinävoita, kananmunia tai proteiinipatukkaa.
 • Vältä rasvaisia ruokia - Rasvaisia aterioita voi olla vaikeampi sulattaa, mikä tekee poseerauksista epämiellyttäviä.
 • Juovettä ennen joogaa ja sen jälkeen, jotta pysyt nesteytettynä.
 • Kofeiinia kohtuudella - Kupillinen kahvia tai teetä voi lisätä energiaa, mutta liika voi aiheuttaa hermostuneisuutta.
 • Leiki ajoituksella - Kiinnitä huomiota siihen, milloin tunnet olosi parhaiten tankatuksi joogaa varten, ja sovita aikataulu sen mukaan.
 • Ota mukaan välipala - Trail mix, myslipatukka tai banaani kulkevat helposti mukanasi ennen tuntia.

Muista kuunnella kehosi ainutlaatuisia merkkejä. Kokeile löytääksesi optimaaliset polttoaineen lähteet ja ajoituksen, jotta tunnet olosi energiseksi ja mukavaksi joogan aikana.

Esimerkki aterioista ja välipaloista ennen joogaa

Tässä on muutamia nopeita ja terveellisiä välipalaideoita, joilla voit tankata ennen joogatuntia:

 • 1 kuppi kreikkalaista jogurttia marjojen ja myslin kanssa
 • Kaurapuuroa banaanin ja kanelin kanssa
 • Avokado-paahtoleipää täysjyväleivällä
 • Pähkinävoita ja omenaviipaleita
 • Munakokkelia ja täysjyväpaahtoleipää
 • Proteiinipatukka tai smoothie
 • Pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä sisältävä trail mix
 • Selleri pähkinävoin ja rusinoiden kanssa
 • Riisikakkuja pähkinävoin ja banaanin kanssa
 • Yön yli chia siemen vanukas hedelmien kanssa

Tavoittele monimutkaisten hiilihydraattien, vähärasvaisen proteiinin ja terveellisten rasvojen yhdistelmää. Kuitujen ja proteiinien yhdistäminen auttaa antamaan pysyvää energiaa mahtavaa joogavirtaa varten.

Päätelmä

Joogan harrastamisesta tyhjään vatsaan voi olla joitakin etuja, kuten rasvanpoltto ja ruoansulatuksen edistäminen. Riskit, kuten huimaus, pahoinvointi ja loukkaantuminen, tekevät kuitenkin syömisestä ennen joogaa paremman vaihtoehdon useimmille ihmisille.

Kiinnitä huomiota kehosi reaktioihin ja tankkaa kunnolla joogaa varten. Tasapainoinen välipala 30-60 minuuttia ennen tuntia antaa sinulle energiaa ja keskittymistä, jotta saat harjoituksestasi kaiken irti. Muista myös juoda runsaasti nesteitä.

Kokeile kokeilemalla mielelläsi ohjaajasi opastuksella, mikä tuntuu kehollesi parhaalta. Pienellä kokeilemisella ja erehtymisellä löydät ihanteellisen joogaa edeltävän rutiinin, joka valmistaa sinut joogamenestykseen.

Lyhyt maininta CBD:stä ja joogasta

CBD, joka on lyhenne sanoista cannabidiol, on kannabiskasvissa esiintyvä yhdiste, jonka suosio on kasvanut sen mahdollisten terveysvaikutusten vuoksi. Jotkut ihmiset käyttävät nyt CBD-öljyä, cbd-kapseleita ja muita lisäravinteita tehostamaan joogaharjoituksiaan.

CBD:tä koskeva tutkimus on kuitenkin vasta alkamassa. Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin kokeilet CBD:tä, jotta näet, sopiiko se sinulle. Aloita pienimmällä annoksella ja seuraa vaikutuksia tarkasti, kun yhdistät CBD:tä liikuntaan, kuten joogaan.

Lisäksi ostajien on varottava CBD:n laatua ja annostusta. Osta vain hyvämaineisilta yrityksiltä, kuten Cibdolilta, jotka testaavat CBD-tuotteidensa puhtauden ja tehon kolmannen osapuolen toimesta.

Kun CBD:tä käytetään vastuullisesti ja lääkärin ohjauksessa, jotkut kokevat, että se tehostaa heidän jooga- ja mindfulness-harjoituksiaan. Turvallisuuden tulisi kuitenkin aina olla etusijalla, etenkin kun CBD:tä sekoitetaan fyysiseen aktiivisuuteen. Toimi varovaisesti ja aseta hyvinvointisi etusijalle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä joogasta tyhjällä vatsalla

Mitkä ovat parhaat joogaposeeraukset tyhjään vatsaan?

Uusien joogien kannattaa pitäytyä perusasennoissa istuen ja maaten. Hellävaraiset väännöt, kuten polvista rintaan -väännöt, voivat edistää ruoansulatusta. Kissa/lehmä- ja silta-asento hierovat vatsaelimiä. Lapsen asennon kaltaiset eteen taittuvat asennot rauhoittavat mieltä. Vältä rasittavia tasapainoasentoja, keskivartalotyöskentelyä ja käänteisasentoja paaston aikana.

Kuinka kauan minun pitäisi odottaa syömisen jälkeen joogaa?

Anna itsellesi 30-60 minuuttia aikaa sulattaa kevyt ateria ennen joogaa. Raskaamman aterian jälkeen odota 2 tuntia. Haluat, että ruoka siirtyy vatsasta ohutsuoleen, jotta kierrot ja taittumat ovat mukavia.

Mitä jos minua huimaa tai pyörryttää joogatessani ilman ruokaa?

Huimaus tarkoittaa, että tarvitset polttoainetta. Pysähdy ja lepää lapsiasennossa. Juo vettä ja hengitä syvään. Muokkaa asentoja lempeämmiksi, kunnes voit syödä jotain joogan jälkeen. Seuraavalla kerralla kuuntele kehosi signaaleja ja syö välipala etukäteen.

Auttaako jooga tyhjään vatsaan laihtuminen?

Mahdollisesti, mutta tulokset vaihtelevat suuresti. Joidenkin mielestä paastoaminen käynnistää rasvanpolttoa joogan aikana, mikä auttaa painonpudotuksessa. Mutta polttoaineen riistäminen kehosta voi kostautua. Vähän energiaa sisältävä harjoittelu voi heikentää painonpudotusta. Tasapainoinen ruokavalio ja yhdistelmä intensiivistä ja lempeää joogaa ovat parhaita.

Voinko juoda kahvia ennen joogaa tyhjään vatsaan?

Kofeiini tyhjään vatsaan voi aiheuttaa joillekin hermostuneisuutta tai ahdistusta. Juo vain pieni annos kahvia tai mustaa/vihreää teetä ja juo sen jälkeen vettä. Kofeiini kuivattaa, joten tarvitset ylimääräistä H2O:ta paaston aikana.

Pitäisikö aloittelevien tai edistyneiden opiskelijoiden joogata tyhjään vatsaan?

Aloittelijoiden tulisi syödä ensin jotain huimauksen estämiseksi ja polttoaineeksi, jotta he oppivat oikean linjauksen. Paastojooga vaatii harjoitusta. Edistyneet oppilaat voivat kokeilla lyhyitä, lempeitä sarjoja tyhjään vatsaan kestävyyden kartuttamisen jälkeen. Jotakin syöminen on kuitenkin ihanteellista.

Mihin aikaan päivästä on parasta harjoitella joogaa tyhjään vatsaan?

Aikaisin aamulla ennen ruokailua on totisinta "tyhjä vatsa". Mutta verensokeri on alhaisempi heti aamusta koko yön kestäneen paaston jälkeen. Iltapäivällä tai alkuillasta, kun olet syönyt kevyesti, voi tuntua paremmalta voimakkaampaan harjoitteluun.

Onko kuuma jooga turvallista tyhjään vatsaan?

Ei. Kuuma jooga on hyvin rasittavaa ja nestehukkaista. Tarvitset ruokaa välttyäksesi pyörtymiseltä tai sairastumiselta. Juota hyvin ennen kuumaa joogaa ja sen jälkeen ja tankkaa energiaa hiilihydraateilla, proteiineilla ja rasvalla. Odota 2 tuntia isompien aterioiden jälkeen ennen kuumia tunteja.

Voinko juoda elektrolyyttejä tai proteiinipirtelöä ennen paastojoogaa?

Kyllä, kirkkaat nesteet kelpaavat. Urheilujuomat, kookosvesi tai aminohappoja sisältävät proteiinipirtelöt voivat antaa elektrolyyttejä ja energiaa, kun joogaat ennen kiinteän ruoan syömistä. Vältä vain sokeripitoisia mehuja tai juomia, pysy vähäkalorisissa juomissa.

Mitä minun pitäisi syödä aamujoogaharjoituksen jälkeen?

Syö tasapainoinen aamiainen 30-60 minuutin kuluessa joogan lopettamisesta. Sisällytä aamiaiseen monimutkaisia hiilihydraatteja, kuten kaurahiutaleita tai täysjyväpaahtoleipää energian saamiseksi, proteiinia kananmunista tai jogurtista, joka täyttää sinut, ja terveellisiä rasvoja, kuten avokadoa tai pähkinävoita. Hedelmät ja vihannekset lisäävät kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Pysy nesteytettynä vedellä ja teellä.

Mistä tiedän, toimiiko paastoaminen ennen joogaa minulle?

Kiinnitä huomiota energiatasoosi, ruoansulatuskanavan mukavuuteen, mielialaan ja näläntunteeseen joogaharjoitusten aikana ja niiden jälkeen arvioidaksesi, sopiiko sinulle tyhjä vatsa. Huimauksen, pahoinvoinnin, rintakivun tai vammojen kaltaiset epämukavuudet tarkoittavat, että syö ensin. Energinen ja virittynyt olo tarkoittaa todennäköisesti sitä, että voit kokeilla paastoa.

Voinko joogata tyhjään vatsaan, jos olen diabeetikko?

Diabetesta sairastavien on oltava hyvin varovaisia liikunnan harrastamisessa ennen aterioita. Verensokeri voi laskea vaarallisen alas, kun paasto yhdistetään joogan liikkeisiin. Syö hiilihydraattitasapainoinen välipala ennen aamuharjoitusta. Pidä mukanasi nopeavaikutteisia glukoositabletteja siltä varalta, että tasot laskevat liian alas. Tarkista paastoamisesta ensin lääkäriltäsi.

Anna kehosi opastaa sinua. Kokeile joogaa molemmilla tavoilla lääkärisi tai opettajasi opastuksella ja katso, miten keho ja mieli reagoivat. Syö tarvittaessa mukavuuden ja polttoaineen saamiseksi ainutlaatuiseen harjoitukseesi.

Yhteenveto

Jooga tyhjään vatsaan tarkoittaa jooga-asentojen ja -harjoitusten tekemistä ennen aamiaisen syömistä aamulla. Kannattajat uskovat, että se voi stimuloida ruoansulatusta, lisätä rasvanpolttoa, mahdollistaa syvemmät venytykset, antaa energiaa ja edistää tietoisuutta. Mahdollisia haittapuolia ovat kuitenkin huimaus, lisääntynyt loukkaantumisriski, pahentunut närästys, hypoglykemia, pahoinvointi ja riskit syömishäiriöistä toipuville. Päätös siitä, kannattaako joogata ennen ruokailua, riippuu tavoitteistasi, kokemustasostasi, verensokerin säätelystä, kehotyypistäsi, joogatyylistäsi, ajoituksesta ja mahdollisista terveydentiloista. Aloittelijoiden tulisi syödä jotain pientä 30-60 minuuttia ennen joogaa turvallisuuden ja energian vuoksi. Edistyneemmät oppilaat voivat kokeilla tyhjään vatsaan joogaa aloittaen hitaasti ja välttäen inversio- tai tasapainoasentoja, kun he ovat nestehukassa tai pyörryksissä. Kiinnitä huomiota kehosi signaaleihin tyhjän mahan joogasessioiden aikana ja niiden jälkeen. Epämukavuus, kuten huimaus tai pahoinvointi, tarkoittaa, että sinun on syötävä ensin. Pysy nesteytettynä ennen joogaa ja sen jälkeen ja syö ravitseva ateria sen jälkeen. Ammattilaisen opastuksella tapahtuvalla tietoisella kokeilulla voit selvittää, toimiiko jooga tyhjään vatsaan kehollesi.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku