Kuinka kauan kestää nähdä tuloksia joogasta?

Published:

Jooga on ikivanha harjoitus, josta on tullut yhä suositumpi nykyaikana. Jooga keskittyy hengitykseen, liikkeisiin ja tietoisuuteen, ja se tarjoaa monia fyysisiä ja henkisiä etuja. Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita uudet joogaharrastajat kysyvät, on "kuinka kauan kestää nähdä tuloksia?".

Sisällysluettelo:

 1. Millaisia tuloksia voit odottaa joogasta?
 2. Kuinka kauan ennen kuin tunnet tuloksia?
  1. Viikon kuluttua
  2. Kuukauden kuluttua
  3. Kuukauden kuluttua
  4. Kuukauden kuluttua
 3. Joogan tyyli ratkaisee
 4. Kuinka usein sinun pitäisi harjoitella?
 5. Yksittäiset tekijät vaikuttavat tuloksiin
 6. Elämäntapavalintojen avulla edistymisen tehostaminen
 7. Monipuolisuuden lisääminen nopeuttaa edistymistä
 8. Miten mittaat edistymistä joogassa?
  1. Matilla edistyksen merkkejä:
  2. Maton ulkopuolella merkkejä edistyksestä:
 9. Kärsivällisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa
 10. Usein kysytyt kysymykset
  1. Kuinka usein aloittelijan tulisi joogata nähdäkseen tuloksia?
  2. Milloin voin koskettaa varpaitani joogassa?
  3. Kuinka kauan kestää pitää lankku minuutin ajan?
  4. Kuinka usein minun pitäisi joogata laihduttaakseni?
  5. Kuinka kauan kestää joustaa joogan avulla?
 11. Sisällytä CBD parantaa Jooga Practice
 12. Päätelmä
 13. Mikä on paras vuorokaudenaika harjoitella joogaa maksimaalisen hyödyn saamiseksi?
 14. Kuinka kauan minun pitäisi pitää jooga-asentoja nähdäkseni edistystä?
 15. Mitä jooga-asentoja minun pitäisi tehdä päivittäin joustavuuden parantamiseksi?
 16. Kuinka pian joogan aloittamisen jälkeen pystyn tekemään päänseisontaa?
 17. En edisty joogaharjoituksissani. Mitä minun pitäisi muuttaa?
 18. Voinko harjoittaa joogaa raskaana ollessa? Onko mitään varotoimia?
 19. Minulla on krooninen selkäkipu. Mikä joogatyyli auttaisi minua eniten?
 20. Haluan laihtua joogan avulla. Kuinka nopeasti voin odottaa näkeväni tuloksia?
 21. Olen vanhempi enkä ole kovin joustava. Voiko jooga silti auttaa minua?
 22. Yhteenveto

Vastaus riippuu pitkälti tavoitteistasi, joogatyypistäsi, harjoitustiheydestäsi sekä yleisestä terveydentilastasi ja kuntotasostasi. Kärsivällisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa, kun haluat nähdä tuloksia joogassa. Vaikka olosi saattaa alkaa parantua jo muutaman harjoituskerran jälkeen, merkittävämmät muutokset ilmenevät viikkojen ja kuukausien tasaisen harjoittelun aikana.

Kuinka kauan kestää nähdä tuloksia joogasta?

Millaisia tuloksia voit odottaa joogasta?

Joogan tavoitteena on yhdistää mieli, keho ja henki. Vaikka jooga yhdistetään usein fyysiseen kuntoon, se on myös hyvin pitkälti henkinen ja hengellinen harjoitus. Joogan hyödyt ovat moninaiset, stressin ja ahdistuksen vähentämisestä voiman ja joustavuuden lisäämiseen.

Kun joogaa tehdään oikeassa muodossa ja tekniikalla, se voi:

 • Rakentaa lihasten voimaa ja sävyä
 • Parantaa joustavuutta
 • Parantaa tasapainoa ja koordinaatiota
 • Lisää fyysistä kestävyyttä
 • Parantaa keskittymistä ja keskittymistä
 • lievittää stressiä ja ahdistusta
 • Parantaa mielialaa ja edistää rentoutumista
 • Parantaa unen laatua
 • lievittää jännitystä ja kipua
 • Tukevat painonhallintaa

Aika, joka kuluu näiden hyötyjen kokemiseen, vaihtelee henkilöstä toiseen useiden tekijöiden perusteella. Johdonmukaisuus on elintärkeää, jotta jooga saa aikaan muutoksia. Jopa kokeneet joogaajat havaitsevat edistystä vuosien sitoutuneen harjoittelun aikana. Ajattele pitkällä aikavälillä, kun on kyse joogatavoitteistasi.

Kuinka kauan ennen kuin tunnet tuloksia?

Useimmilla ihmisillä joogan hienovaraiset hyödyt, kuten stressin väheneminen ja parempi uni, ilmenevät jo muutaman viikon kuluessa johdonmukaisen harjoittelun aloittamisesta. Merkittävämmät mielen ja kehon muutokset kehittyvät kuitenkin hitaasti kuukausien säännöllisen joogaharjoittelun aikana. Tässä on yleinen aikataulu siitä, mitä on odotettavissa:

1 viikon kuluttua

 • Parempi uni
 • Vähentynyt lihasten arkuus ja jännitys
 • Suurempi hyvinvoinnin tunne

1 kuukauden kuluttua

 • Parempi joustavuus ja liikelaajuus
 • Lisääntynyt tarkkaavaisuus ja kyky keskittyä
 • Parannettu kehotietoisuus

3 kuukauden kuluttua

 • Vahvemmat ja kiinteämmät lihakset
 • Parempi ryhti ja selkärangan linjaus
 • Lisääntynyt henkinen selkeys ja keskittyminen
 • Syvempi rentoutumisen ja tyytyväisyyden tunne

6 kuukauden kuluttua

 • Tasapaino ja koordinaatio paranevat huomattavasti
 • Lisääntynyt kestävyys ja kestävyys
 • Stressin ja ahdistuksen merkittävä väheneminen
 • Pysyvä rauhallisuuden ja rauhallisuuden tunne

Edistymisnopeutesi riippuu monista tekijöistä, mutta johdonmukaisella harjoittelulla sinun pitäisi huomata asteittaista parannusta 1-2 kuukauden kuluessa. Hienovaraiset muutokset mielialassasi, energiassasi ja hyvinvoinnissasi näkyvät todennäköisesti ensimmäisinä, minkä jälkeen tulevat mitattavissa olevat fyysiset muutokset voimassa, joustavuudessa ja tasapainossa. Ajan mittaan joogan muuntavat voimat avautuvat kehossa, mielessä ja hengessä.

Kuinka kauan kestää nähdä tuloksia joogasta?

Joogan tyyli ratkaisee

Kaikista joogatyyleistä on hyötyä, mutta jotkin niistä soveltuvat paremmin kuin toiset tiettyihin tavoitteisiin. Joogatyyppi, jota harjoittelet, vaikuttaa tulosten saavuttamisen aikatauluun.Tarkkuuteen ja linjaukseen keskittyvät joogatyylit, kuten Iyengar, voivat saada aikaan nopeampia muutoksia joustavuudessa. Fyysisesti vaativammat tyylit, kuten Ashtanga ja Power Yoga, kehittävät voimaa tehokkaasti. Lempeät, restoratiiviset harjoitukset edistävät kehon ja mielen yhteyttä hitaammilla liikkeillä ja pidemmillä otteilla.

Ota huomioon tavoitteesi, kykysi ja mieltymyksesi, kun valitset joogatyyliä. Vaikka voimakas virtaava Vinyasa-tunti voi nopeasti kehittää lihaskuntoa, yinjoogan pidetyt asennot kohdistuvat sidekudoksiin ja niveliin liikkuvuuden parantamiseksi. Etsi yhdessä opettajan kanssa tyylit ja sarjat, jotka parhaiten palvelevat tarkoituksiasi ja kykyjäsi.

Kuinka usein sinun pitäisi harjoitella?

Joogan johdonmukainen harjoittelu on avainasemassa, jotta voit kokea kaikki fyysiset, henkiset ja hengelliset hyödyt. Useimmat asiantuntijat suosittelevat vähintään 2-3 joogaharjoitusta viikossa, jotta näkisit merkittävää muutosta. Säännöllisen joogaharjoituksen luominen harjoittaa sekä kehoa että mieltä liikkumaan, vahvistumaan ja reagoimaan uusilla tavoilla.

Kun aloitat johdonmukaisen harjoittelun, joogan myönteiset vaikutukset ovat kumulatiivisia. Edistyt edelleen, kun syvennät harjoitustasi kuukausien ja vuosien ajan. Johdonmukaisuus on elintärkeää. Pidä kiinni joogarutiineistasi silloinkin, kun edistyminen tuntuu hitaalta. Fyysiset rajoitteet ja ulkoiset velvoitteet saattavat vaikuttaa siihen, että pystyt harjoittelemaan niin usein kuin haluaisit, mutta tee kaikkesi priorisoidaksesi joogan.

Yksittäiset tekijät vaikuttavat tuloksiin

Jokainen keho ja mieli on erilainen, joten joogassa eteneminen riippuu yksilöllisistä tekijöistä, kuten:

 • Ikä - Nuoremmat harjoittelijat voivat nähdä nopeampia muutoksia voimassa ja joustavuudessa. Iän myötä edistyminen on asteittaisempaa.
 • Alkuperäinen kuntotaso - Ne, jotka ovat hyvin huonokuntoisia tai joilla on liikuntarajoitteita, etenevät hitaammin.
 • Vammat/fyysiset rajoitukset - Aiemmat tai nykyiset vammat vaikuttavat liikelaajuuteen ja liikuntakykyyn.
 • Psyykkinen tila - Korkea stressitaso tai ahdistus voi rajoittaa keskittymistä ja vähentää joogan stressiä lievittäviä vaikutuksia.
 • Ruokavalio ja elintavat - Terveellinen ruokavalio ja elintavat tukevat edistymiseen tarvittavaa tasaista energiaa.

Älä lannistu, jos joogakaverit näkevät tuloksia nopeammin kuin sinä. Kuuntele kehoasi, keskity hienovaraisiin muutoksiin ja pysy kärsivällisenä matkallasi. Juhli pieniä onnistumisia matkan varrella. Jopa kokeneet joogat näkevät jatkuvaa hienosäätöä. Edistyminen ei myöskään ole aina lineaarista. Joinakin viikkoina saatat tuntea olosi pysähtyneeksi tai jopa taantua. Pysy mukana ylä- ja alamäissä kokiaksesi joogan muuntavat voimat.

Elämäntapavalintojen avulla edistymisen tehostaminen

Tue kehittyvää joogaharjoitustasi täydentävillä elämäntapavalinnoilla. Terveellinen ruokavalio, joka sisältää ravinteikkaita täysravintovalmisteita, tarjoaa polttoainetta energiaa ja lihasten palautumista varten. Kävelyn, uinnin tai pyöräilyn kaltaiset aktiviteetit muina kuin joogapäivinä pitävät kehon valmiina edistymiseen. Riittävä uni antaa lihasten korjaantua ja mielen käsitellä kaikkea matolla oppimaasi.

Vähennä epäedullisia tapoja, kuten alkoholin juomista, tupakointia tai pitkäkestoista istumista. Myös hyvä nesteytys ja stressin vähentäminen joogan, meditaation tai luontoretkien avulla tehostavat harjoitusta. Tue joogapyrkimyksiäsi tietoisilla ruokavalio- ja elämäntapavalinnoilla, jotta saat vahvistettua mielen ja kehon hyötyjä.

Monipuolisuuden lisääminen nopeuttaa edistymistä

On helppo kiintyä suosikkijoogaopettajaan tai -aikaan, mutta rutiinin vaihtaminen voi nopeuttaa tuloksia. Kokeile eri tyylejä, intensiteettejä ja opettajia, jotta voit haastaa kehoasi jatkuvasti uusilla tavoilla. Myös sekvenssillä on merkitystä. Seuraa rentouttavia restoratiivisia tai yin-tunteja voimakkaampien vinyasojen tai ashtangojen kanssa tasapainoisen etenemisen saavuttamiseksi. Anna mielialasi, energiasi ja kipeytesi ohjata sinua päivittäin.

Joogaharjoituksen vaihtelu estää pysähtymisiä ja vastaa samalla erilaisiin fyysisiin ja henkisiin tarpeisiin. Saatat myös huomata, että tietyt tunnit tai opettajat kohdistuvat paremmin tiettyihin tavoitteisiin. Kokeneet joogaajat tietävät, että edistyminen on tasapainoisen, kokonaisvaltaisen harjoittelun tulosta. Hyväksy vaihtelu ja kuuntele kehoasi tarkasti optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

Miten mittaat edistymistä joogassa?

Kun joillakin liikuntamuodoilla tavoitellaan mitattavissa olevia tuloksia, kuten painonpudotusta tai juoksuvauhtia, joogassa edistyminen voi olla vaikeampaa. Fyysisiä mittareita on toki olemassa, kuten lisääntynyt joustavuus ja tasapaino. Mutta henkisiä ja hengellisiä muutoksia on vaikeampi mitata. Kiinnitä huomiota sekä matolla että sen ulkopuolella, niin saat kattavamman kuvan edistymisestäsi.

Matilla edistyksen merkkejä:

 • Liikkuminen asentojen läpi helpommin ja vakaammin
 • Olo on jatkuvasti haastava, mutta ei kireä.
 • Poseeraaminen pidempään
 • Lievittää lihasten kireyttä ja jännitystä
 • Liikkuminen vinyasojen läpi sujuvasti ilman hengästyneisyyttä.

Maton ulkopuolella merkkejä edistyksestä:

 • Rauhallisempi olo, vähemmän reaktiivinen stressiin reagoiminen.
 • Parempi unen laatu
 • Lisääntynyt kehotietoisuus ja ryhti
 • Tyytyväisyyden ja sisäisen rauhan tunne
 • Enemmän kärsivällisyyttä, myötätuntoa ja kiitollisuutta.

Muista, että joogan tavoitteena on yhdistää kaikki olemuksesi osa-alueet. Vaikka fyysiset saavutukset ovat hienoja, ota huomioon kokonaisvaltaiset henkiset, emotionaaliset ja hengelliset muutokset, jotta voit täysin arvostaa kehittyvää harjoitustasi.

Kärsivällisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa

Vahvan perustan kehittäminen vie aikaa. Älä odota saavasi haastavia asentoja yhdessä yössä tai näkeväsi suuria muutoksia vain muutamassa harjoituksessa. Tietoisuuden rakentaminen kehosi kyvyistä ja rajoista on jatkuva matka. Edistyminen vaatii johdonmukaisuutta silloinkin, kun se tuntuu hitaalta.

Muistuta itseäsi siitä, että jokaisesta harjoituksesta on hyötyä. Huomaa hienovaraiset muutokset liikkuvuudessa, tasapainossa ja energiassa ajan myötä. Arvosta pieniä voittoja, kuten rauhoittumista stressaavan päivän aikana tai parempaa unta iltatunnin jälkeen. Ole kärsivällinen ja positiivinen. Jatka harjoittelua johdonmukaisesti, jotta joogan muuntavat voimat voivat avautua.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka usein aloittelijan tulisi joogata nähdäkseen tuloksia?

Uusien harrastajien kannattaa pyrkiä vähintään 2-3 joogatunnille viikossa. Osallistu aloittelijoille suunnatuille tunneille oppiaksesi oikean linjauksen ja tekniikan. Johdonmukaisuus on avainasemassa, joten yritä harjoitella vähintään 3 kertaa viikossa. Ole kärsivällinen ja keskity pieniin parannuksiin harjoituskerrasta toiseen.

Milloin voin koskettaa varpaitani joogassa?

Joustavuuden parantaminen on asteittaista. Älä pakota kehoasi asentoihin. Johdonmukaisella harjoittelulla saat joustavuutta 2-3 kuukauden aikana. Edistyminen voi olla nopeampaa, jos aloitat hyvin rajoitetulla liikelaajuudella ja harjoittelet usein. Pysy kärsivällisenä ja siirry syvempiin venytyksiin varovasti ajan myötä.

Kuinka kauan kestää pitää lankku minuutin ajan?

60 sekunnin lankun rakentaminen vaatii johdonmukaista voimaharjoittelua. Kokeile aloittaa 15-30 sekunnilla, levätä ja toistaa sitten. Pidennä lankkujen pitoa 5-10 sekuntia viikoittain. Säännöllisellä harjoittelulla voit saavuttaa minuutin pituisen lankun 6-8 viikossa. Älä rasita itseäsi. Vähennä, jos tunnet väsymystä.

Kuinka usein minun pitäisi joogata laihduttaakseni?

Vaikka jooga voi auttaa laihdutuspyrkimyksissä rakentamalla lihasmassaa ja polttamalla kaloreita, tulokset edellyttävät johdonmukaista harjoittelua 4-5 päivänä viikossa sekä terveellistä ruokavaliota. Lempeä jooga polttaa vähemmän kaloreita, joten parita se rasittavampien tuntien kanssa. Merkityksellisen painonpudotuksen saavuttamiseksi jooga toimii parhaiten yhdessä muun liikunnan ja älykkään ravitsemuksen kanssa.

Kuinka kauan kestää joustaa joogan avulla?

Sinun pitäisi tuntea, että joustavuus paranee 1-2 kuukauden aikana, kun joogaat johdonmukaisesti. Liikealue laajenee kuitenkin edelleen vuosien harjoittelun aikana. Edistyminen riippuu alkuperäisestä joustavuudestasi, joogatyylistäsi, harjoittelutiheydestäsi ja -intensiteetistäsi. Ole kärsivällinen, siirry syvempiin venytyksiin varovasti ja keskity asteittaiseen liikkuvuuden lisääntymiseen ajan myötä.

Kuinka kauan kestää nähdä tuloksia joogasta?

Sisällytä CBD parantaa Jooga Practice

Joogan edistymistä tukevien elämäntapatekijöiden, kuten ruokavalion ja levon, lisäksi jotkut harjoittajat käyttävät CBD:tä vahvistaakseen mielen ja kehon hyötyjä. CBD, joka on lyhenne sanoista cannabidiol, on luonnollinen yhdiste, jota esiintyy hamppu- ja kannabiskasveissa. CBD:llä on myönteisiä vaikutuksia kehon endokannabinoidijärjestelmään.

Nämä ominaisuudet voivat tukea joogaharjoituksia ja nopeuttaa edistymistäsi. CBD:n käyttäminen ennen tuntia voi minimoida kipuja ongelma-alueilla, jotta voit siirtyä syvemmälle asentoihin. CBD:n anti-inflammatoriset vaikutukset auttavat kehoa myös palautumaan nopeammin. Kivun ja ahdistuksen vähentäminen CBD:n avulla antaa sinulle mahdollisuuden rentoutua myös palauttaviin asentoihin.

Ota CBD-öljy käyttöön hitaasti ja seuraa, miten kehosi reagoi. Keskustele lääkärisi kanssa ennen CBD-öljyn käyttöä, jos käytät lääkkeitä tai sinulla on terveydellisiä ongelmia. Kun CBD-kapseleita ja joogaa käytetään yhdessä, ne vahvistavat mielen ja kehon hyvinvointia ja tukevat jatkuvaa matkaasi transformatiiviseen itsehoitoon.

Päätelmä

Vaikka joogan hyödyt ilmenevät joillakin nopeasti, useimmat harjoittajat huomaavat, että edistyminen vaatii johdonmukaista ponnistelua kuukausien ja jopa vuosien ajan. Arvosta hienovaraisia muutoksia mukavuudessa, liikkuvuudessa ja tietoisuudessa. Ole kärsivällinen itsesi ja kehittyvän harjoituksesi kanssa. Jooga tarjoaa palkintoja niille, jotka ovat valmiita tulemaan paikalle avoimin mielin ja keholla myös niinä päivinä, jolloin edistyminen tuntuu kaukaiselta. Pienet askeleet eteenpäin muuttavat lopulta kehoa, mieltä ja henkeä syvällisellä tavalla.

Mikä on paras vuorokaudenaika harjoitella joogaa maksimaalisen hyödyn saamiseksi?

Useimmat asiantuntijat suosittelevat joogaa varhain aamulla tyhjään vatsaan, jos mahdollista. Näin voit virittää kehosi ja keskittää mielesi ennen kuin päivän stressi iskee päälle. Myös iltapäivän tai alkuillan harjoitukset ovat hyviä. Vältä harjoittelua heti ison aterian jälkeen, sillä se voi tehdä asennoista epämukavia.

Kuinka kauan minun pitäisi pitää jooga-asentoja nähdäkseni edistystä?

Kun opettelet asentoja ensimmäistä kertaa, pidä niitä 5-10 hengityksen ajan. Kun etenet, voit pitää asentoja 1-2 minuuttia tai pidempään. Pidempi pito kasvattaa voimaa ja vakautta. Lisää asentoihin myös lempeää liikettä, kuten keinumista tai sykkimistä. Kuuntele kehoasi ja poistu asennoista hitaasti.

Mitä jooga-asentoja minun pitäisi tehdä päivittäin joustavuuden parantamiseksi?

Istuvat eteen taittuvat, alaspäin suuntautuva koira, silta-asento ja seisovat eteen taittuvat ovat kaikki erinomaisia päivittäisiä venytyksiä. Harjoittele myös ongelma-alueitasi. Kyyhkysen asennon, lehmän kasvojen asennon ja istuvien kiertoliikkeiden kaltaiset reisilihas-, lonkanlihas- ja olkapäävenytykset pitävät nämä alueet liikkuvina.

Kuinka pian joogan aloittamisen jälkeen pystyn tekemään päänseisontaa?

Käänteisasennon, kuten päätyasennon, hallitseminen vie aikaa hartioiden vakauden ja ytimen hallinnan kehittämiseksi. Harjoittele delfiinin ja variksen kaltaisia prep-asentoja useita kertoja viikossa. 3-6 kuukauden kuluttua sinulla voi olla tarpeeksi voimaa aloittelijan päänseisontaan seinällä. Etene hitaasti ja ole varovainen, kun yrität haastavia käänteisasentoja.

En edisty joogaharjoituksissani. Mitä minun pitäisi muuttaa?

Tasankoja sattuu. Jos edistyminen pysähtyy, vaihda rutiinia, kokeile uusia tyylejä ja varmista, että harjoittelet johdonmukaisesti 3-4 päivää viikossa. Syvennä harjoitteluasi hengitystyön ja meditaation avulla. Tutki myös elämäntapatekijöitä, kuten ruokavaliota, nesteytystä, unta ja stressitasoa. Muutos vaatii kärsivällisyyttä, joten jatka sitä.

Voinko harjoittaa joogaa raskaana ollessa? Onko mitään varotoimia?

Kyllä, jooga tarjoaa monia etuja raskauden aikana, mutta joitakin asentoja tulisi välttää. Keskustele ensin synnytyslääkärisi kanssa ja etsi synnytystä edeltäviä joogatunteja. Vältä asentoja, jotka rasittavat vatsaa tai puristavat vatsaa. Jätä myös käänteisasennot väliin ensimmäisen raskauskolmanneksen jälkeen. Kuuntele aina kehoasi.

Minulla on krooninen selkäkipu. Mikä joogatyyli auttaisi minua eniten?

Selkäkivun hoitoon kannattaa kokeilla lempeää, terapeuttista joogaa, kuten hatha-, yin- tai restoratiivista joogaa, joka parantaa liikkuvuutta ja linjausta ilman rasitusta. Iyengar-joogassa keskitytään tarkkuuteen ja selkää suojaavien rekvisiittien, kuten palikoiden ja hihnojen, käyttöön. Vältä voimakkaita vinyasoja, kunnes selkäkipusi paranee.

Haluan laihtua joogan avulla. Kuinka nopeasti voin odottaa näkeväni tuloksia?

Vaikka jooga tukee painonpudotusta lihasmassan kasvattamisen kautta, tulokset edellyttävät 4-5 voimakasta vinyasa- tai power-joogatuntia viikossa sekä merkittäviä muutoksia ruokavaliossa. Tavoitteena on pudottaa 1-2 kiloa viikossa tasapainoisen kalorimäärän vähentämisen ja jooga-kardion avulla. Odota näkeväsi asteittaisia tuloksia 4-6 viikossa, kun noudatat johdonmukaisuutta.

Olen vanhempi enkä ole kovin joustava. Voiko jooga silti auttaa minua?

Kyllä, jooga tarjoaa uskomattomia etuja ikääntyessämme nivelten terveyden, tasapainon ja henkisen hyvinvoinnin kannalta. Kokeile hellävaraisia tyylejä, kuten hatha- tai Iyengar-joogaa rekvisiitan kanssa. Kerro opettajallesi rajoituksistasi, jotta hän voi muuttaa asentoja. Edistyminen voi tuntua hitaalta, mutta jooga auttaa parantamaan liikelaajuutta joka iässä.

Yhteenveto

Jooga tarjoaa monia henkisiä ja fyysisiä hyötyjä, jotka kehittyvät ajan myötä säännöllisen harjoittelun myötä. Useimmat uudet joogaharrastajat ihmettelevät: "Kuinka kauan kestää nähdä tuloksia?" Aikataulu vaihtelee tavoitteidesi, joogatyylisi, harjoitustiheytesi ja yksilöllisten tekijöiden, kuten iän ja alkuperäisen kuntotasosi mukaan. Hienovaraiset hyödyt, kuten stressin väheneminen ja parempi uni, näkyvät jo muutamassa viikossa, mutta merkittävämmät mielen ja kehon muutokset kehittyvät kuukausien ajan tasaisten joogaharjoitusten aikana. Kun olet harjoittanut joogaa johdonmukaisesti 6 kuukautta, voit todennäköisesti havaita huomattavia parannuksia voimassa, joustavuudessa, tasapainossa ja mielialassa. Tehosta edistymistäsi harjoittelemalla vähintään 2-3 kertaa viikossa, kokeilemalla eri tyylejä, noudattamalla terveellisiä elämäntapoja ja lisäämällä joogaa tehostavia lisäravinteita, kuten CBD:tä. Ole kärsivällinen ja keskity mieluummin pieniin voittoihin kuin rajuihin harppauksiin. Joogan tavoitteena on yhdistää keho, mieli ja henki, joten arvosta sekä fyysisiä parannuksia että vähitellen kehittyviä mentaalisia ja emotionaalisia muutoksia. Anna kehittyvälle harjoitukselle aikaa, johdonmukaisuutta ja myötätuntoa. Vaikka edistyminen tapahtuu hitaasti, joogan kumulatiiviset vaikutukset kuukausien ja vuosien aikana ovat syvästi muuttavia.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku