Muuttaako jooga kehon muotoa?

Published:

Jooga on ikivanha harjoitus, jossa keskitytään fyysisten asentojen, hallitun hengityksen ja henkisen rentoutumisen yhdistämiseen. Jotkut harrastavat joogaa sen henkisten hyötyjen vuoksi, mutta useimmat länsimaalaiset harrastavat sitä parantaakseen terveyttään, lievittääkseen stressiä ja tullakseen joustavammiksi.

Mutta muuttaako jooga myös vartalon muotoasi? Voiko joogan harjoittelu johtaa merkittäviin muutoksiin vartalossasi?

Muuttaako jooga kehon muotoa?

Miten jooga muuttaa kehoasi

Jooga harjoittaa koko kehoa sarjan asentoja ja sarjoja, jotka on suunniteltu rakentamaan voimaa, lisäämään joustavuutta ja haastamaan tasapainoa ja keskittymiskykyä. Säännöllinen joogaharjoittelu voi johtaa huomattaviin eroihin vartalossasi:

Lisääntynyt lihasten sävy

Monissa jooga-asennoissa sinun on tuettava omaa painoasi, mikä toimii vastusharjoitteluna lihasmassan rakentamiseksi. Poseeraukset, kuten lankku, neljän raajan sauva ja sivulankku, treenaavat käsiä, ydintä, pakaroita ja jalkoja. Kestävät asennot edistävät myös lihasten kasvua, koska luotat lihaksiisi vakauden vuoksi. Joogan avulla saavutettu lihaskunnon lisääntyminen voi ajan mittaan johtaa kiinteämpään ulkonäköön.

Vahvempi ydin

Vahva ydin on olennainen osa joogaa. Lähes jokaisessa asennossa käytetään vatsan ydinlihaksia tasapainon ja oikean linjauksen ylläpitämiseksi. Boat Pose, Locust Pose ja Half Boat ovat vain muutamia esimerkkejä asennoista, jotka kohdistuvat suoraan vatsalihakseen, vinoihin vatsalihaksiin ja poikittaiseen vatsalihakseen. Kehittämällä ydinvoimaa voit vetää vyötäröäsi sisään ja saada keskivartalostasi selkeämmän.

Parempi ryhti

Tietokoneiden ja mobiililaitteiden ääressä notkuminen on johtanut monien ihmisten huonoon ryhtiin. Joogan keskittyminen selkärangan oikeaan linjaukseen auttaa torjumaan tätä vaikutusta. Kun opit asettamaan selkärankasi oikein ja avaamaan kireät alueet, kuten hartiat ja lonkat, alat seisoa pidempään. Tämä saa vartalosi näyttämään pidemmältä ja voi luoda illuusion hoikemmasta siluetista.

Lisääntynyt joustavuus

Jooga tunnetaan ehkä parhaiten kyvystään laajentaa joustavuutta ja liikeratoja. Jaksoissa keskitytään intensiivisesti venyttämään kireitä lihaksia ja niveliä kestävien asentojen avulla. Esimerkiksi Warrior-sarjat avaavat lantiota, Downward Dog venyttää reisilihaksia ja vasikoita, ja Bridge Pose pidentää selkärankaa ja rintakehää. Tämä vapauttaa koko kehossa olevia kireyksiä, jotka voivat haitata optimaalista linjausta. Lisääntyneen joustavuuden ansiosta voit liikkua tehokkaammin jooga-asennoissa ja jokapäiväisissä toiminnoissa.

Vähentynyt stressi

Joogan meditaatio- ja hengitysharjoitukset auttavat hermostoa siirtymään "lepo ja sulatus" -tilaan. Tämä vähentää stressihormoni kortisolia ja vatsarasvan varastoitumista. Vähemmän stressiä ja kortisolia edistävät litteämpää ja selkeämpää vatsan aluetta. Joogan henkiset hyödyt edistävät myös terveellisiä elämäntapatottumuksia, kuten laadukasta unta, älykästä syömistä ja johdonmukaista liikuntaa, jotka pitävät painon vakaana.

Spot Reduction Myytti

Vaikka jooga voi johtaa muutoksiin, kuten lihaskunnon ja ryhdin paranemiseen, jotka parantavat vartaloasi, se ei aiheuta kohdennettua rasvanpudotusta tietyissä kehonosissa. Pistemäinen rasvanpudotus on myytti - et voi menettää rasvaa joltakin alueelta pelkästään harjoittamalla kyseistä lihasryhmää. Geenisi määräävät, mistä kohdasta kehosi laihduttaa rasvaa, eikä jooga ohita tätä.

Jooga edistää koko kehon voimaa ja vähärasvaisten lihasten kehittymistä, joten rasvanpudotustulokset jakautuvat tasaisesti koko kehoon, kun pysyt johdonmukaisesti harjoituksissa. Alueet, jotka haluat "kohdistaa", saattavat kiinteytyä, mutta rasvan polttaminen suoraan kyseisessä kohdassa on epärealistista. Sinun on myös ylläpidettävä terveellistä ravitsemussuunnitelmaa ja kaloritasapainoa turvallisen ja kestävän painonpudotuksen edistämiseksi.

Jooga Asetukset, jotka muuttavat kehon muotoa

Tietyt joogatyypit ja tietyt asennot ovat dynaamisempia ja fyysisesti vaativampia. Nämä tyylit voivat nopeuttaa tuloksiasi, kun haluat määritellä muotonsa uudelleen:

Vinyasa

Vinyasa-tunnit yhdistävät liikkeen ja hengityksen virtaavissa sarjoissa, jotka tarjoavat intensiivisen sydänharjoittelun. Jatkuva liike kiihdyttää sykettä ja auttaa polttamaan kaloreita. Vinyasa haastaa lihakset luovien siirtymien avulla jooga-asentojen välillä. Oikean linjauksen säilyttäminen nopean liikkeen aikana vahvistaa lihaskuntoa.

Ashtanga

Kuten Vinyasa, Ashtanga-jooga yhdistää asentoja ja hengitystä. Mutta toisin kuin Vinyasa, Ashtanga noudattaa hyvin strukturoitua järjestystä. Näiden määrättyjen liikesarjojen avulla voit edetä ajan myötä edistyneempiin asentoihin. Voimakas tempo, hypyt ja punnerrusvariaatiot johtavat vaativaan voima- ja kestävyysharjoitteluun. Ashtanga rakentaa vähärasvaista lihaskuntoa ja tuottaa aineenvaihduntaa edistävää lämpöä jatkuvalla matalan rasituksen sydänlihaksilla.

Voimajooga

Voimajooga hyödyntää Ashtangan voimaa lisääviä etuja ja lisää intensiteettiä. Odotettavissa on vielä enemmän sydänelementtejä, kuten nopeampi tahti joogasarjojen välillä, plyometrisiä harjoitteita ja runkoon keskittyviä harjoituksia. Voimajoogan dynaaminen luonne polttaa kaloreita ja haastaa lihaksia uusilla tavoilla. Ahkeralla rutiinilla toiminnallinen kuntosi kasvaa dramaattisesti. Enemmän vähärasvaista lihasmassaa ja aineenvaihdunnallinen kuntoutus nopeuttavat rasvanpudotusta.

Bikram

Bikram-jooga tuo lämpöä yhtälöön, kun istunnot suoritetaan yli 100 asteen studioissa. Ympäristön lämpötilan ansiosta lihakset venyvät syvemmälle. Asentojen pitäminen pitkiä aikoja, kun sydämen sykettä nostetaan, saa aikaan huomattavan kalorienpolton. Koska hikoilu on äärimmäistä, muista nesteyttää itsesi riittävästi Bikram-istuntojen jälkeen. Saunamainen ilmapiiri helpottaa lihasten palautumista, poistaa jätteitä ja vähentää turvotusta.

Muuttaako jooga kehon muotoa?

Vahvuuteen keskittyvät asennot

Tietyt jooga-asennot asettavat lihaksille suuremman vastuksen, mikä edistää kasvua ja määrittelyä. Kokeile lisätä lisää nelikenttäpolttimia, kuten Sivukulma, Warrior II tai Horisontti-loikka, jotta alavartalo saa voimakasta sävyä. Jos haluat kehittää käsivarsien ja olkapäiden määritelmää, tee usein Chaturanga, Four Limbed Staff ja Extended Side Angle. Ytimiin kohdistuvat harjoitukset, kuten Boat ja Plank, ovat myös avainasemassa keskikehon karsimisessa. Muista säilyttää oikea muoto ja linjaus, kun käsittelet edistyneempiä asentoja.

Toimiiko kehon muotoa muuttavien joogatyylien ja -asentojen strateginen sisällyttäminen oikeasti? Tutustutaanpa joihinkin todisteisiin.

Joogaa ja kehon koostumusta koskeva tutkimus

Useat tutkimukset vahvistavat joogan kyvyn vähentää rasvaa ja kasvattaa lihasmassaa pidemmän harjoittelun aikana:

 • Kahdeksan viikon kliininen joogaohjelma osoitti vyötärön koon pienenevän jopa 4,7 tuumaa, mikä johtui merkittävästä rasvanhäviöstä. Osallistujat saivat myös 4,7 kiloa lihasta. (1)
 • Kokeneiden joogaajien lihasmassan todettiin kasvaneen erityisesti vatsan ja jalkojen alueella verrattuna aloittelijoihin. (2)
 • Ylipainoiset miehet, jotka joogasivat neljän kuukauden ajan, vähensivät kehon rasvaprosenttia keskimäärin 5,59 % ja paransivat lihasvoimaa 17,8 %. (3)
 • Kahden vuoden ajan kaksi kertaa viikossa joogaa harrastaneet premenopausaaliset naiset estivät ikääntymiseen liittyvää lihaskatoa ja paransivat kehon koostumusta vähentämällä rasvamassaa. (4)
 • Urheilijat, jotka sisällyttivät joogaa harjoitteluun, lisäsivät vartalon ja alavartalon lihasten aktivoitumista urheilusuorituksen aikana verrattuna urheilijoihin, jotka vain venyttelivät. (5)
 • Aktiiviset iäkkäät naiset, jotka harrastivat joogaa 12 viikon ajan, paransivat vähärasvaisen kudoksen massaa enemmän kuin ne, jotka vain kävelivät tai tekivät yleisiä liikkuvuusharjoituksia. (6)

Mitä siitä voi ottaa opiksi? Jooga on näyttöön perustuva tapa muuttaa vartaloasi vähentämällä kehon rasvaprosenttia ja lisäämällä aineenvaihdunnallisesti aktiivista lihasmassaa.

Jooga vähentää vatsa rasvaa

Kerääntyykö kehossasi helposti rasvaa keskivartaloon? Monet ihmiset, erityisesti vaihdevuosien jälkeiset naiset, keräävät ylimääräistä vatsarasvaa. Vaikka pistemäinen vähentäminen on edelleen mahdotonta, täydellinen joogaharjoitus voi auttaa sinua nimenomaan menettämään itsepäistä vatsarasvaa kautta:

Kokonaisvartalon kiinteytys - Jooga treenaa kaikkia suuria lihasryhmiä päästä varpaisiin. Lihasmassan kasvattaminen koko kehossa vilkastuttaa lepoaineenvaihduntaa, joten poltat enemmän kaloreita ympäri vuorokauden. Suurempi kalorinkulutus sulattaa kokonaisrasvaa, myös keskivartalon ympäriltä.

Stressihormonien väheneminen - Kortisoli ja muut stressihormonit ovat osasyyllisiä rasvan kertymiseen vatsan alueelle. Jooga alentaa näitä tasoja.

Lisääntynyt vartalon aktivointi - Joogan keskittyminen vartalon aktivointiin harjoittaa poikittaista vatsalihasta - syvintä vatsalihasta, joka kulkee pitkin kylkeä ja alaselkää. Tämän lihaksen vahvistaminen vetää vyötäröäsi.

Parempi ruokavalion laatu - Jooga kannustaa tarkkaavaisuuteen siitä, mitä syöt. Älykkäämpien ravitsemuksellisten valintojen tekeminen edistää rasvanpudotusta entisestään.

Liikkeiden vaihtelu - intensiteetin, nopeuden, keston ja asentojen vaihtelu haastaa kehosi uusilla tavoilla, jotta voit poistaa itsepäistä rasvaa.

Jos vatsa on edelleen ongelmallinen, kokeile näitä keskivartaloon kohdistuvia joogaliikkeitä:

 • Veneen asento
 • Puolen veneen asento
 • Lankku
 • Delfiinilankku
 • Keula-asento
 • Ylöspäin kääntyvä koira
 • Henkilökunnan poseeraus
 • Istuen selkärangan kierre
 • Silta-asento

Tekeekö jooga sinut pidemmäksi?

Jotkut joogan harrastajat huomaavat pieniä pituusmuutoksia johdonmukaisen harjoittelun jälkeen. Onko tämä mahdollista joogan avulla?

Aikuisena pituutta voi parantaa vain rajoitetusti ilman lääketieteellisiä toimenpiteitä, kuten leikkausta. Kasvulevyt sulkeutuvat teini-iän lopulla, jolloin pystysuora kasvu loppuu. Jooga voi kuitenkin saada sinut näyttämään pidemmältä:

 • Suoristuva ryhti - Notko hartiat ja pään siirtyminen eteenpäin vähentävät pituutta. Jooga korjaa linjauksen.
 • Selkärangan tilan laajeneminen - Selkärangan välilevyt puristuvat usein huonon asennon ja ikääntymisen myötä. Jooga purkaa välilevyjä.
 • Lihasten rentouttaminen - Jalkojen, lonkkien ja selkärangan kireät lihakset vetävät sinut romahtaneeseen tilaan. Jooga vapauttaa nämä alueet.
 • Nivelten puristumisen vähentäminen - Painoa kantava jooga voi vetää jäykkiä niveliä ja vähentää puristumista.

Nämä muutokset voivat mahdollisesti saada sinut näyttämään ~1-2 tuumaa pidemmältä. Luiden pituuden todellinen kasvattaminen on epätodennäköistä. Mutta se, että seisot pitempään hyvien joogasta saatujen asentotottumusten avulla, luo illuusion lisäkorkeudesta.

Jooga-asennot, jotka auttavat sinua seisomaan pitempään

Jos tunnet, että jooga auttaa sinua seisomaan vähemmän kyyryssä ja pidempään, keskity näihin asentoihin:

 • Vuoristoasento - Jalkojen kautta alaspäin ja pinoaa selkäranka korkealle. Aktivoi jalkojen lihakset.
 • Alaspäin kääntyvä koira - Vetää koko selkärankaa kantapäistä päähän.
 • Ylöspäin kääntyvä koira - Rintakehän avaus vapauttaa kyykistyneen yläselän.
 • Bridge Pose - Vahvistaa selkää ja pidentää samalla romahtanut edessä.
 • Kobra - Rintakehän laajennus purkaa pyöristynyttä yläselkärankaa.
 • Pigeon Pose - Vapauttaa kireät lonkankoukistajat, jotka vetävät lantiota kallistumaan.
 • Seisova eteenpäin taitto - Venyttää kireitä reisilihaksia, jotka aiheuttavat lonkan kallistuksen.
 • Selkärangan vääntö selinmakuulla - Vääntää selkärankaa ja purkaa nikamia.

Pidä huoli siitä, että pituutesi säilyy pään kruunun kautta jokaisessa asennossa. Liiku hitaasti ja keskity selkärangan linjaamiseen ilman puristusta. Ajan myötä nämä pienet parannukset saavat sinut seisomaan pidempään.

Jooga ja laihtuminen

Monet ihmiset turvautuvat joogaan osana laihdutusstrategiaa, mutta sen tehokkuus ymmärretään edelleen väärin. Tässä ovat faktat joogan käytöstä kilojen pudottamiseen:

 • Jooga polttaa vähemmän kaloreita kuin useimmat muut liikuntamuodot. Yhdellä tunnin mittaisella keskitason joogatunnilla palaa vain 183-313 kaloria. (7)
 • Jooga kohottaa sykettä, mikä on hyödyksi sydän- ja verisuonitautien kannalta, mutta se ei ole äärimmäistä sydänliikuntaa.
 • Lihasmassan kasvattaminen joogan avulla kiihdyttää lepoaineenvaihduntaa, mikä lisää kalorien polttoa pitkällä aikavälillä.
 • Painonpudotusta täydentävät joogan tuoma tietoisuus, stressin väheneminen ja ravitsemustottumusten parantuminen.
 • Jooga yksinään ei yleensä riitä merkittävään painonpudotukseen. Strateginen kalorimäärän rajoittaminen ruokavalion avulla on ratkaisevan tärkeää.
 • Voimakkaasti virtaavat joogatyylit polttavat enemmän kaloreita, mikä edistää mahdollista painonpudotusta.
 • Joogan kehon muodonmuutokset auttavat säilyttämään lihakset ja menettämään rasvaa tarvittavien kalorivajeiden aikana.

Jos haluat laihtua tehokkaasti, yhdistä jooga muihin kaloreita polttaviin harjoituksiin ja pidä kiinni vaatimattomasta kalorien vähentämisestä ravinnon avulla. Hyödynnä joogan epäsuoria hyötyjä, kuten tietoisuutta ja stressin vähenemistä, jotka tukevat tavoitteitasi.

Jooga-asennot joustavuutta varten

Joogan suuri hyöty on joustavuuden lisääntyminen - kyky liikuttaa niveliä suuremmalla liikelaajuudella. Seuraavassa on muutamia loistavia jooga-asentoja, jotka lisäävät joustavuutta eri alueilla:

Lonkat - kyyhkynen, sammakko, lisko, puoliksi sammakko, lohikäärme.

Kinkkulihakset - Eteenpäin taittaminen, Pyramid Pose, Yhden jalan eteen taittaminen

Latsit - alaspäin kääntyvä koira, laajennettu sivukulma, leveäjalkainen eteenpäin taitto - alaspäin kääntyvä koira, laajennettu sivukulma, leveäjalkainen eteenpäin taitto

Nivuset - Perhonen, sammakko, Straddle-asento

Alaselkä - kissa/lehmä, silta, selinmakuulla selkärangan kierto

Hartiat - Lehmän kasvojen asento, Kotka, Käänteinen rukous - Lehmän kasvojen asento, Kotka, Käänteinen rukous

Keskity rentoutumaan venytykseen pikemminkin kuin aggressiivisesti pakottamaan venytystä. Anna painovoiman avata niveliäsi pehmentämällä lihaksia 30 sekunnista muutamaan minuuttiin kestävissä asennoissa. Hengitä syvään äläkä huolehdi siitä, miltä se näyttää. Ajan myötä joustavuutesi paranee vähitellen.

Joogasekvenssi muodon uudelleenmäärittelyyn

Seuraa tätä 45 minuutin joogasarjaa 2-3 kertaa viikossa muuttaaksesi vartaloasi. Liiku hitaasti ja hallitusti, käytä lihaksia ja keskity oikeaan linjaukseen:

 1. Lapsen asento - 30 sekuntia
 2. Alaspäin kääntyvä koira - 1 minuutti
 3. Lankku - 30 sekuntia
 4. Neljän raajan sauva - 15 sekuntia kummallekin puolelle
 5. Kobra - 1 minuutti
 6. Locust Pose - 30 sekuntia kummallekin puolelle
 7. Vene - 30 sekuntia
 8. Silta - 1 minuutti
 9. Keula - 30 sekuntia
 10. Rukous Twist - 30 sekuntia kummallekin puolelle
 11. Yhden jalan eteen taitto - 30 sekuntia kummallekin puolelle
 12. Soturi II - 30 sekuntia kummallekin puolelle
 13. Laajennettu sivukulma - 30 sekuntia kummallekin puolelle
 14. Kolmio - 30 sekuntia kummallekin puolelle
 15. Kameli - 30 sekuntia
 16. Selinmakuulla selkärangan kierto - 1 minuutti kummallekin puolelle
 17. Käsi isovarpaaseen - 30 sekuntia molemmin puolin
 18. Savasana - 3 minuuttia

Toista ohjeen mukaan sekä vasemmalle että oikealle puolelle. Virtauta sujuvasti kunkin asennon välillä, hengitä muutama henkäys ja siirry sitten eteenpäin.

Terveelliset tavat, jotka maksimoivat jooga Body Transformation

Tue matolla saavuttamiasi muutoksia näillä terveellisillä elämäntavoilla:

Juo runsaasti vettä ennen joogaa, sen aikana ja sen jälkeen, jotta vältät lihasten väsymisen ja korvaat hikihukan. Oikeanlainen nesteytys optimoi harjoittelusuorituksen ja palautumisen.

Uni - Hyvä unenlaatu tukee lihasten korjaamista ja kasvua sekä aineenvaihdunnan terveyttä. Joogan stressin vähentäminen auttaa sinua lepäämään paremmin.

Ravitsemus - Noudata käsittelemätöntä, täysravintovalmisteista ruokavaliota, jossa kalorien saanti on tavoitteidesi kannalta sopiva muutoksen edistämiseksi.

Liiku päivittäin - Pysy aktiivisena lepopäivinä kävelemällä, sydänliikuntaa harrastamalla, kevyillä painoilla jne. Enemmän liikettä rakentaa aineenvaihduntaa kiihdyttäviä lihaksia.

Stressin vähentäminen - Elämän stressin hallinta joogan tai muiden harjoitusten avulla rajoittaa kortisolia ja henkisiä esteitä, jotka estävät etenemistä.

Ole kärsivällinen - Ymmärrä, että myönteinen muutos vaatii johdonmukaisuutta ajan myötä. Älä odota tuloksia yhdessä yössä.

Muuttaako jooga kehon muotoa?

Otos

Jooga tarjoaa vähärasvaisen väylän ruumiinrakenteen muuttamiseen rakentamalla lihasmassaa ja polttamalla rasvaa. Vaikka ongelma-alueiden paikallinen vähentäminen on mahdotonta, jooga edistää koko kehon nuorentumista. Strateginen joogaharjoitus ja terveelliset elämäntavat voivat johtaa ajan mittaan vahvempaan, kiinteämpään ja joustavampaan vartalon muotoon. Ole kärsivällinen ja luota prosessiin!

CBD ja jooga: voittava yhdistelmä?

Olet ehkä kuullut kannabisperäisen CBD-öljyn ja joogan yhdistämisestä. Mutta täydentääkö CBD todella joogaharjoitusta tai joogavartalon muutoksia?

CBD-öljyn tai CBD-kapselien ja joogan yhdistämistä koskeva tutkimus on vielä vähäistä. Useimmat raportoidut hyödyt ovat anekdoottisia ja annoksesta riippuvaisia. Keskustele lääkärisi kanssa, ennen kuin sekoitat CBD-öljyä kuntorutiineihisi tai kehonmuutospyrkimyksiisi. Aloita matalalta, etene hitaasti ja seuraa mahdollisia sivuvaikutuksia. Mutta varovasti käytettynä CBD ja jooga voivat toimia synergisesti joillekin.

Mikä on paras vuorokaudenaika harjoitella joogaa kehon muuttamiseksi?

Useimmat asiantuntijat suosittelevat joogan harjoittelua aikaisin aamulla tyhjään vatsaan. Kehollasi on vähemmän sulatettavaa, joten energiasi voi keskittyä puhtaasti joogaharjoitukseen. Kortisolitasot ovat korkeat aamulla, joten jooga voi auttaa torjumaan tämän stressihormonin vaikutuksia. Joogan harjoittelu aikaisin käynnistää myös aineenvaihduntasi heti aamusta, jolloin voit polttaa enemmän kaloreita koko päivän ajan.

Kuinka kauan kestää ennen kuin näen tuloksia joogasta?

Jooga vaatii johdonmukaista harjoittelua viikkojen ja kuukausien ajan, jotta fysiikka muuttuu näkyvästi. Aloittelijat voivat huomata pieniä parannuksia lihaskuntoon ja joustavuuteen 8-12 viikon kuluttua. Merkittävät rasvanpudotustulokset vievät vähintään 12 viikkoa, kun aineenvaihduntasi sopeutuu. Ota kuukausittain edistymiskuvia hienoisten muutosten seuraamiseksi. Keskity enemmän siihen, miltä kehosi tuntuu kuin fyysiseen ulkonäköön.

Onko kuuma jooga vai Bikram-jooga parempi kehon muuttamiseen?

Bikramin kaltaiset kuumat tyylit polttavat enemmän kaloreita, koska lämpö nostaa sykettä. Varo kuitenkin venyttämästä liikaa, kun lihakset ovat lämpimät, sillä loukkaantumisriski kasvaa. Rakenna perusta normaalilämpötiloissa ennen kuin siirryt kuumaan joogaan. Intensiteetti vaikeuttaa aloittelijoiden oikean linjauksen ja muodon ylläpitämistä. Sekä tavallinen jooga lämpimässä huoneessa että kuuma jooga voivat muuttaa kehoasi.

Kuinka usein viikossa minun pitäisi joogata, jotta kehoni muoto muuttuisi?

Joogaa 3-5 kertaa viikossa vähintään 60 minuuttia, jotta kehosi muotoutuisi uudelleen. Palautumispäivät harjoitusten välillä ovat tärkeitä, jotta lihakset voivat palautua vahvemmiksi. Pidä 1-2 lepopäivää, jolloin keskityt lempeisiin venytyksiin, kävelyyn tai muuhun kevyeen toimintaan. Joogaaminen joka päivä ei ole välttämätöntä ja voi johtaa ylikuntoon, kun yrität muuttaa vartaloasi.

Auttaako jooga minua menettämään vatsa-, käsivarsi- tai reisilihavuutta?

Jooga vähentää koko kehon rasvakudosta, mutta se ei voi erityisesti kohdistaa rasvan menetystä ongelma-alueille. Joogan avulla voit rakentaa lihasmassaa ja elvyttää aineenvaihduntaa, jotta poltat rasvaa koko kehosta. Yhdistä jooga kohdennettuun voimaharjoitteluun, jos haluat keskittyä enemmän muotoilemaan alueita, kuten käsivarsia. Odota, että nämä alueet kiinteytyvät näkyvästi, kun rasvan alla olevat lihakset vahvistuvat.

Mitkä jooga-asennot toimivat takapuolelle ja jaloille?

Kun haluat kehittää pakaroita ja jalkoja, aseta nämä muodot etusijalle:

 • Soturi I & II
 • Tuoliasento
 • Hevosen asento Sumo Squat
 • Sammakon asento
 • Garland Pose
 • Matala loikka
 • Puolikuun loikka
 • Kolmen jalan alaspäin suuntautuva koira

Tee korkeampia toistoja ja aktivoi pakaralihakset todella jokaisessa asennossa. Vinyasa-virtaukset, jotka vaihtavat asentoja nopeasti, kiihdyttävät myös alavartaloa.

Kuinka kauan joogavartalon tulokset kestävät, jos lopetan harjoittelun?

Johdonmukaisuus on avainasemassa joogavartalon muutoksissa. Jos lopetat harjoittelun kokonaan, alat vähitellen menettää sävyä, joustavuutta, voimaa ja tunnet itsesi stressaantuneemmaksi. Tee joogasta elinikäinen tapa 2-3 kertaa viikossa. Joogatyylin säännöllinen vaihtaminen, painojen lisääminen tai uuden studion kokeileminen auttaa sinua pysymään mukana.

Yhteenveto

Jooga on tehokas tapa muuttaa kehon muotoa ja koostumusta, kun sitä harjoitetaan johdonmukaisesti ja pitkään. Asetukset ja sarjat rakentavat lihasmassaa tukemalla kehon painoa, mikä toimii vastusharjoitteluna. Ydinjooga vahvistaa myös vatsalihaksia, jolloin keskivartalo hahmottuu paremmin. Ryhdin parantaminen auttaa luomaan illuusion siitä, että näytät pidemmältä ja hoikemmalta. Lisääntynyt joustavuus mahdollistaa suuremman liikelaajuuden, mikä voi parantaa lihaskunnon ulkonäköä. Joogan hyödyt stressin vähentämisessä kannustavat terveellisiin elämäntapoihin, jotka tukevat painonpudotusta ja rasvanpolttoa.

Vaikka jooga ei pysty vähentämään rasvaa, koko kehon voimanrakentaminen ja kalorien polttaminen voimakkailla lajeilla, kuten Vinyasa-, Ashtanga- ja Power-joogalla, jakaa rasvanpudotuksen tasaisesti koko kehoon. Jooga yhdistettynä ruokavalion kalorivajeeseen helpottaa huomattavaa rasvan ja painon pudotusta. Tutkimukset vahvistavat, että kokeneilla joogaajilla on enemmän lihasmassaa ja -määrittelyä kuin aloittelijoilla. Tutkimukset osoittavat, että säännöllinen jooga vähentää merkittävästi kehon rasvaprosenttia ja vyötärönympärystä.

Jooga täydentää myös laihdutuspyrkimyksiä vähentämällä stressihormoneja, lisäämällä ydinvoimaa, parantamalla ravitsemustottumuksia ja vaihtelevalla intensiteetillä. Erityisesti vatsaan, jalkoihin ja pakaroihin kohdistuvat asennot voivat nopeuttaa kiinteytymistä. Jotta kehon koostumus muuttuisi mahdollisimman paljon, joogaa 3-5 kertaa viikossa vähintään 60 minuuttia. Tue joogaharjoitustasi asianmukaisella nesteytyksellä, riittävällä unella, täysravintoravinnolla, päivittäisellä liikunnalla ja stressinhallintatekniikoilla.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku