Onko jooga helppoa aloittelijoille?

Published:

Jooga on yhä suositumpi, kun yhä useammat ihmiset huomaavat sen monet terveys- ja hyvinvointihyödyt. Jos olet uusi joogaharrastaja, saatat miettiä - onko jooga helppo aloittaa aloittelijoille? Vastaus on kyllä! Jooga on helposti lähestyttävä liikuntamuoto, joka voidaan räätälöidä kaikille tasoille. Kun sinulla on perustiedot joogatyyleistä, turvallisuusvinkkejä ja aloittelijoille sopivia asentoja, jooga voi olla helppoa ja nautinnollista, vaikka et olisi koskaan ennen astunut matolle.

Onko jooga helppoa aloittelijoille?

Mitä on jooga?

Ennen kuin syvennymme vinkkeihin aloittelijoille, aloitetaan perusasioista - mitä jooga tarkalleen ottaen on? Jooga on ikivanha harjoitus, joka sai alkunsa Intiasta tuhansia vuosia sitten. Sana "jooga" tulee sanskritin kielen sanasta "yuj", joka tarkoittaa yhdistämistä tai yhteen liittämistä. Joogan tavoitteena on yhdistää mieli, keho ja henki fyysisten asentojen, hengitystekniikoiden ja meditaation avulla. Vuosisatojen kuluessa on syntynyt monia erilaisia joogatyylejä, joilla kullakin on omat ainutlaatuiset piirteensä. Kaikissa joogamuodoissa keskitytään kuitenkin liikkeen ja hengityksen väliseen yhteyteen ja parannetaan samalla joustavuutta, tasapainoa ja voimaa.

Fyysisten harjoitusten lisäksi jooga on myös elämäntapa, joka edistää terveyttä, tietoisuutta ja sisäistä rauhaa. Joogan keskeisiä osia ovat fyysiset asennot (asanat), hengitysharjoitukset (pranayama) ja meditaatio (dyana). Säännöllisellä harjoittelulla jooga parantaa voimaa, joustavuutta, tasapainoa, keskittymiskykyä, energiaa ja yleistä hyvinvointia. Aloittelijoille jooga voi tuntua aluksi pelottavalta, mutta asteittainen aloitus ja aloittelijoille sopivien tyylien valinta tekevät joogasta helposti lähestyttävää ja nautittavaa kaikentasoisille.

Onko jooga helppoa aloittelijoille?

Joogan harrastaminen on aloittelijallekin aivan helppoa! Seuraavassa on muutamia keskeisiä syitä siihen, miksi jooga on helposti lähestyttävä liikuntamuoto, varsinkin jos olet uusi harrastaja:

 • Soveltuu kaikille kuntotasoille: Joogatunnit ja -videot ovat saatavilla jokaiselle taitotasolle. Aloittelijoiden joogassa keskitytään perusasentoihin ja -jaksoihin, joilla kehitetään varovasti voimaa ja joustavuutta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita!
 • Omassa tahdissasi: Joogassa liikut omaan tahtiisi keskittyen linjaukseen ja hengitykseen sen sijaan, että kilpailisit muiden kanssa. Asentoja voidaan muokata rekvisiitan avulla, jotta ne olisivat helpompia kehollesi.
 • Vähäiset vaikutukset: Jooga: Useimmat joogatyylit ovat vähän kuormittavia ja niveliin kohdistuva paine on minimaalinen. Tämä tekee joogasta keholle hellävaraista ja parantaa samalla voimaa ja joustavuutta. Täydellinen aloittelijoille!
 • Rentouttavaa: Jooga sisältää hengitystekniikoita ja viimeistelyä rentoutumiseen stressin ja jännityksen purkamiseksi. Rauhoittava harjoittelu jättää rauhallisen olon.
 • Laitteita ei tarvita: Tarvitset vain mukavat vaatteet! Harjoittelun aloittamiseksi ei tarvitse ostaa varusteita tai lisävarusteita. rullaa vain mattosi esiin ja aloita.
 • Toimii koko keholle: Jooga-asennot harjoittavat kaikkia tärkeimpiä lihasryhmiä, mikä tekee koko kehosta treenattavan. Joogan hyödyt, kuten verenkierron, tasapainon ja ryhdin paraneminen, tekevät joogasta loistavaa liikuntaa aloittelijoille.
 • Kannustava yhteisö: Joogastudiot tarjoavat viihtyisän yhteisön. Kaikki aloittavat jostain, joten älä pelkää. Opettajat tarjoavat muutoksia, jotka auttavat kaikentasoisia oppilaita.

Joogan perustana ovat oikea linjaus, hengitys ja läsnäolo. Kun aloitat hitaasti, kuuntelet kehoasi ja löydät asennot, jotka tuntuvat hyvältä, jooga voi olla nautinnollinen ja terveellinen osa aloittelijan harjoitusrutiinia.

Kuinka aloittaa jooga aloittelijana

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit aloittaa joogan harjoittelun turvallisesti ja menestyksekkäästi aloittelijana:

Valitse aloittelijoille sopivat joogatyylit

Joogaa on niin paljon erilaisia, että voi olla vaikea tietää, mistä aloittaa. Tässä on muutamia lempeimpiä, hitaasti eteneviä joogatyylejä, jotka sopivat täydellisesti aloittelijoille:

 • Hathajooga: Jooga: Perusjooga, jossa keskitytään perusasentoihin, hengitystyöhön ja linjaukseen rennolla tahdilla.
 • Yinjooga: Pidetään istuma- ja selinmakuulla asentoja pidempään, jotta voidaan kohdistaa syviin sidekudoksiin ja lisätä joustavuutta.
 • Palauttava jooga: Jooga: Tukee kehoa huopien ja pehmusteiden kaltaisilla rekvisiitoilla, kun pidetään hellävaraisia asentoja syvän rentoutumisen aikaansaamiseksi.
 • Vinyasa flow: Hengityksen kanssa synkronoitu virtaus. Etsi "aloittelijan Vinyasa"-tunteja, joissa on hitaampi, yksinkertaisempi tahti.
 • Iyengar-jooga: Korostaa tarkkuutta ja linjausta käyttäen apuvälineitä, kuten palikoita, hihnoja ja pehmusteita, tukemaan kehoa asennoissa.
 • Tuolijooga: Jooga: Täydellinen joustavuuden ja hengityksen parantamiseen samalla, kun lonkat, hartiat ja selkä avautuvat kevyesti tuolia tukena käyttäen.

Investoi perusjoogavarusteisiin

Aloitteleva joogaaja ei tarvitse paljon välineitä. Muutamat keskeiset tarvikkeet, kuten matot, palikat ja hihnat, auttavat luomaan oikean linjauksen ja mukavuuden. Harkitse investoimista:

 • Joogamatto: Joogatyyny: Tarjoaa pehmusteen ja pidon, joka estää käsien ja jalkojen liukastumisen. Etsi paksumpia mattoja nivelten suojaamiseksi.
 • Joogapalikat: Voit suorittaa asennot turvallisesti antamalla tukea käsille, jaloille tai polville ja parantamalla linjausta.
 • Hihna: Käytetään ulottuman pidentämiseen, mikä mahdollistaa paremman asennon istuvissa tai makuuasennoissa, jos liikkuvuus on rajoitettu.
 • Huopa: Istuessa, polvistuttaessa tai makuuasennossa matolla: Lisää pehmustusta ja niveltukea optimaalisen mukavuuden takaamiseksi.
 • Pehmusteet tai tyynyt: Tarjoavat lisätukea selälle ja nivelille istuessa tai maatessa. Parantavat helposti joustavuutta.
 • Rekvisiittaa kuten hiekkasäkkejä: Lisää painoja, jotka lisäävät kevyesti intensiteettiä ydintyöskentelyssä tai istuvissa tasapainoasennoissa.

Oikeat rekvisiitat parantavat turvallisuutta, ryhtiä ja mukavuutta oppimisen aikana. Muutokset mahdollistavat sen, että jokainen voi osallistua jokaiseen asentoon.

Aloita ensin istuma-asennoista ja palauttavista asennoista

Kun vasta aloitat, keskity hallitsemaan istuma-, makuu- ja seisoma-asennot, ennen kuin yrität käänteisasentoja tai edistyneempiä asentoja. Tässä on muutamia turvallisia aloitusasentoja harjoiteltavaksi:

 • Istuma-asennot, kuten sukhasana (risti-jalka-asento), baddha konasana (sidottu kulma-asento) ja virasana (sankarin asento), avaavat lantiota ja parantavat liikkuvuutta.
 • Restoratiiviset asennot, kuten viparita karani (jalat seinälle), savasana (ruumisasento) ja balasana (lapsiasento) venyttävät vartaloa lempeästi ja rauhoittavat samalla mieltä.
 • Seisovat tasapainoasennot, kuten vrksasana (puuasento) ja garudasana (kotka-asento), parantavat keskittymistä, kehotietoisuutta ja vakautta.
 • Aloittelijoiden kierrot, kuten jathara parivartanasana (makuuasennossa oleva kierre) ja marichyasana III (istuma-asennossa oleva kierre), lisäävät selän ja ytimen voimaa ja parantavat samalla selkärangan liikkuvuutta.
 • Käänteisasennoissa, kuten adho mukha svanasana (alaspäin kääntyvä koira), voit aloittaa käänteisasennot varovasti ja turvallisesti.

Keskittymällä näihin perustavanlaatuisiin, aloittelijoille sopiviin jooga-asentoihin säännöllisen joogaharjoituksen aloittaminen on paljon helpompaa.

Kuuntele kehoasi

Kehon signaaleihin virittäytyminen on avainasemassa, kun opit joogaa aloittelijana. Vältä liian pitkälle menemistä missään asennossa tai ylivenyttämistä. Opettele sen sijaan olemaan tyytyväinen siihen, missä kehosi on luonnostaan. Noudata näitä vinkkejä:

 • Liiku vain sellaisilla liikeradoilla, jotka tuntuvat hyvältä - ei kipua. Käytä apuvälineitä tukemaan oikeaa linjausta.
 • Keskity asentoihin, jotka kohdistuvat alueisiin, joita haluat vahvistaa ja avata kehosi tarpeiden mukaan.
 • Muokkaa asentoja tai poistu niistä tarpeen mukaan. Aloittelijoille sopii hyvin muutaman hengityksen pitäminen asennon lempeässä versiossa.
 • Älä koskaan pomputtele tai pakota kehoa asentoihin. Sileät, asteittaiset liikkeet ehkäisevät vammoja.
 • Hidasta hengitystäsi ja rentouta lihakset. Helpota jokaista asentoa varovasti.
 • Kehitä hitaasti ajan myötä omaan tahtiisi. Edistyminen tapahtuu säännöllisen ja kärsivällisen harjoittelun avulla.

Kun opit todella kuuntelemaan kehoasi, voit harjoitella joogaa turvallisesti aloittelijana.

Aloittelijan jooga-asennot ja sekvenssit kokeilla

Joogarutiinin aloittaminen voi tuntua pelottavalta. Aloittaminen näillä perusjoogasarjoilla auttaa kuitenkin rakentamaan voimaa ja perehtymään asentoihin lempeään tahtiin:

Auringon tervehdysjakso

Aurinkotervehdysjakso sisältää perusjooga-asentoja virtaavassa sarjassa, joka on yhdistetty hengitykseen. Se kehittää lämpöä ja parantaa koordinaatiota. Tässä on 6 aurinkotervehdyksen perusasentoa:

 1. Vuoristoasento (tadasana)
 2. Tervehdys ylöspäin (urdhva hastasana)
 3. Seisova eteen taitto (uttanasana)
 4. Matala loikka (anjaneyasana)
 5. Alaspäin kääntyvä koira (adho mukha svanasana)
 6. Taita eteenpäin palataksesi

Suorita sarja hitaasti 5-10 kertaa joogan perustan luomiseksi. Muokkaa istumalla aurinkotervehdyksiä, jos seisominen on vaikeaa.

Aloittelijan seisovat asennot

Seisovat jooga-asennot kehittävät alavartalon voimaa, tasapainoa ja keskittymistä. Ne voidaan tehdä sarjana. Kokeile:

 • Vuoristoasento (tadasana)
 • Puuasento (vrksasana)
 • Soturi II (virabhadrasana II)
 • Kolmioasento (trikonasana)
 • Seisova eteenpäin taivutus (uttanasana)

Pidä kukin asento 5-10 hengenvetoa, palaa vuorelle puolelta toiselle. Käytä tarvittaessa apuvälineitä.

Aloittelijan tuolijooga

Tuolijooga on erittäin helppokäyttöistä ja nivelystävällistä. Kokeile tätä sarjaa:

 • Niskan venytykset istuen
 • Olkapään rullaukset ja ympyrät
 • Istuva kissa/lehmä
 • Hellävarainen istuva kierre
 • Istuen eteenpäin taittaminen
 • Nostetut jalan jatkeet
 • Istuva luku 4 venytys
 • Sivutaivutukset

Toista 2-5 kertaa pitämällä venytyksiä 5-10 hengitystä.

Aloittelijan Savasana-sekvenssi

Savasana auttaa aloittamaan rentoutumisen. Seuraa:

 • Jalkojen nostot selinmakuulla
 • Selinmakuulla hamstring venyttää
 • Polvet rintaan
 • Makuuasennossa perhonen asento
 • Makuuasennossa kierre
 • Onnellinen vauva-asento

Pidä venytyksiä 10-30 sekuntia, 2-3 kierrosta.

Joogan aloittaminen tällaisilla aloittelijoiden sarjoilla auttaa rakentamaan itseluottamusta ja voimaa turvallisesti, kun olet harjoittanut joogaa.

Joogan turvallisuusvinkkejä aloittelijoille

Jotta vältät loukkaantumiset ja saat aloittelijana mahdollisimman nautinnollisen ja tehokkaan joogaharjoituksen, pidä nämä turvallisuusvinkit mielessäsi:

 • Mene omaan tahtiisi - Älä pakota kehoasi mihinkään asentoon. Kunnioita rajojasi. Kehity hitaasti ajan myötä.
 • Lämmittely - Käytä aikaa lihasten lämmittämiseen ennen venyttelyä kävelyllä, lempeillä aurinkotervehdyksillä tai muilla kevyillä liikkeillä.
 • Käytä apuvälineitä - pehmusteet, palikat, hihnat ja peitot auttavat tukemaan oikeaa linjausta.
 • Keskity hengitykseen - Hengitä hitaasti ja syvään. Vältä hengityksen pidättämistä, joka voi rasittaa.
 • Noudata ohjeita - Kuuntele joogaopettajan ohjeita turvallisesta muodosta. Pyydä tarvittaessa muutoksia.
 • Rentouta lihakset - Vapauta jännitys ja vajoa mukavasti jokaiseen asentoon ponnistamisen sijaan.
 • Lopeta, jos sattuu - Kipu tai puristava tunne tarkoittaa, että olet mennyt liian pitkälle asennossa. Rauhoitu.
 • Harjoittele säännöllisesti - Tasainen, lempeä jooga 3-4 kertaa viikossa on hyödyllisempää kuin satunnainen intensiivinen harjoittelu.

Turvallisen kehon mekaniikan, oikean linjauksen ja asentojen muokkaamisen oppiminen tekee joogasta erittäin helppokäyttöistä aloittelijoille.

Joogan aloittelijoiden yleisiin kysymyksiin vastaaminen

Jos olet uusi joogaaja, sinulla on todennäköisesti paljon kysymyksiä siitä, miten aloittaa. Seuraavassa on vastauksia jooga-aloittelijoiden useimmin esittämiin kysymyksiin:

Mitä minun pitäisi laittaa päälleni ensimmäiselle joogatunnilleni?

Mukavuus on avainasemassa. Muotoon istuvat legginsit tai shortsit ja istuva t-paita tai tankki antavat opettajalle mahdollisuuden antaa turvallisia linjausvihjeitä. Ota mukaan kerroksia, jos huone on kylmä. Paljaat jalat tai pitävät sukat ovat parhaat. Vältä löysiä tai pussimaisia vaatteita, jotka voivat häiritä asentoja.

Kuinka usein aloittelijan tulisi harjoitella joogaa?

Jotta saisit maksimaalisen hyödyn, pyri harjoittelemaan joogaa 2-3 kertaa viikossa, kun aloitat harjoittelun. Kuuntele kehoasi ja vältä ylilyöntejä. Jopa 15-20 minuuttia 1-2 kertaa viikossa on hyvä aluksi. Lisää sitä mukaa, kun kehosi sopeutuu.

Olenko tarpeeksi joustava/vahva?

Kyllä! Aloittelijoiden jooga-asennot aloitetaan alusta alkaen hitaasti voimaa ja joustavuutta rakentaen. Apuvälineet auttavat muokkaamaan asentoja, joten kuka tahansa voi osallistua kaikilla tasoilla. Ole vain kärsivällinen itsesi kanssa, kun etenet.

Mikä joogatyyli on paras aloittelijoille?

Hatha, Yin, Gentle Flow tai Beginner Vinyasa ovat parhaita aloitusmuotoja. Iyengar- ja tuolijooga ovat myös hyvin linjauspainotteisia ja mukautuvia aloittelijoille. Vältä aluksi hot-, power- tai edistyneempiä Vinyasa-tunteja.

Onko jooga hyvä harjoitus?

Kyllä! Jooga kehittää voimaa, kestävyyttä ja joustavuutta. Seisoma-asennot, aurinkotervehdykset ja tasapainoasennot ovat erinomaista voimaharjoittelua. Syvempi venyttely parantaa joustavuutta. Jooga päättyy usein runkotyöskentelyyn ja savasanaan.

Miten valitsen oikean joogastudion?

Etsi aloittelijoille sopivia studioita, jotka tarjoavat eri tasoisia tunteja. Keskustele opettajien kanssa - heidän kokemuksensa aloittelijoista on avainasemassa. Lämmin, ei-kilpailuhenkinen ympäristö auttaa sinua oppimaan perusasiat ilman pelkoa.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua ymmärtämään paremmin, miten aloittaa jooga aloittelijana. Muista olla kärsivällinen itsesi kanssa, liiku hitaasti ja nauti kaikista niistä terveellisistä hyödyistä, joita säännöllinen joogaharjoittelu tuo mukanaan!

CBD:n sisällyttäminen joogarutiineihisi

Aloittelijoiden joogarutiinin aloittamisen lisäksi jotkut harrastajat sisällyttävät nyt CBD:tä joogaharjoituksiinsa. CBD, joka on lyhenne sanoista cannabidiol, on luonnollinen yhdiste, jota esiintyy hamppu- ja kannabiskasveissa. CBD voidaan uuttaa cbd-öljyksi ja lisäravinteiksi, jotka tarjoavat lukuisia mahdollisia hyvinvointihyötyjä ilman psykoaktiivisia vaikutuksia. Tässä lyhyt katsaus siihen, miten CBD:tä käytetään joogassa:

Kun käytät CBD-öljyä tai cbd-kapseleita, osta aina korkealaatuisia tuotteita hyvämaineisilta yrityksiltä, kuten Cibdolilta, jotka tarjoavat kolmannen osapuolen laboratoriotestejä. Aloita pienellä annoksella pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja lisää sitten vähitellen tarpeen mukaan. CBD:n ja joogan yhdistäminen voi tehostaa harjoitteluasi, mutta tarkista ensin lääkäriltäsi, koska CBD:llä voi olla yhteisvaikutuksia joidenkin lääkkeiden kanssa. Turvallisia käyttöohjeita noudattamalla voit tutkia, voiko CBD nostaa joogarutiinisi seuraavalle tasolle.

Joogan aloittaminen aloittelijana

Jooga on mahtava harjoitus fyysisen ja henkisen terveyden parantamiseen kaikilla kokemustasoilla. Älä anna ajatuksen uuden harjoitusrutiinin aloittamisesta pidätellä sinua. Nyt kun tiedät, että jooga voi olla helppoa ja miellyttävää aloittelijoille, voit luottavaisesti omaksua joogan hyödyt.

Aloita lempeämmillä joogatyyleillä, keskity turvalliseen linjaukseen, rentoudu asentoihin hitaasti ja ole kärsivällinen itsesi kanssa, kun kasvatat voimaa ja kykyä. Johdonmukaisen joogaharjoituksen aloittaminen tuottaa valtavia palkintoja. Pian etenet haastavampiin asentoihin, käänteisasentoihin, syvempään joustavuuteen ja suurempaan sisäiseen rauhaan. Anna matkan alkaa!

Mitä eroa on joogastudioiden ja kuntosalien välillä?

Joogastudiot ovat tiloja, joissa järjestetään joogatunteja, työpajoja ja koulutuksia. Ne luovat rauhallisen, seesteisen ympäristön, joka edistää joogan mielen ja kehon välistä yhteyttä. Kuntosalit tarjoavat joogaa, mutta niissä on usein kovaäänistä musiikkia, väkijoukkoja ja joogan vaatimien asianmukaisten välineiden puute. Valitse studiot, kun aloitat parhaan kokemuksen saamiseksi.

Mitä minun pitäisi syödä ennen joogatuntia?

Syö kevyt ateria 1-2 tuntia ennen joogaa, jotta et tunne itseäsi liian täyteen. Hyviä välipaloja ennen joogaa ovat kaurapuuro, jogurtti, hedelmät, pähkinät, maapähkinävoi tai proteiinipirtelöt. Vältä raskaita aterioita, jotka aiheuttavat kramppeja tai velttoutta. Pidä nesteytys vedellä - vältä kofeiini- tai sokerijuomia, jotka kuivattavat.

Mitkä ovat yleisiä joogavammoja ja miten voin välttää niitä?

Ylivenyttely, huono linjaus ja edistyneiden asentojen kokeileminen aloittelijana aiheuttavat usein vammoja. Etene hitaasti, kunnioita rajojasi, käytä ydinlihaksia ja käytä apuvälineitä, jotta vältyt venähdyksiltä tai repeämiltä. Polvi-, niska-, selkä- ja rannevammat ovat yleisimpiä, mutta ne ovat vältettävissä turvallisella harjoittelulla.

Miten voin muokata asentoja aloittelijana?

Kysy opettajaltasi! Yleisiä muutoksia ovat esimerkiksi tukien, hihnojen tai huopien käyttäminen tukena ja vipuvoimana, polvien pitäminen koukussa seisovissa asennoissa, täyden painon välttäminen sidonnassa tai tasapainossa ja asennon täydellisen ilmaisun lempeän version pitäminen.

Millainen joogamatto minun pitäisi ostaa?

Etsi paksumpia mattoja (yli 5 mm), joissa on kuvioitu liukumaton pinta, jotta ne pehmustavat, pitävät ja suojaavat niveliä. Luonnonkumi tai PVC-materiaalit ovat kestäviä ja ympäristöystävällisiä. Vältä ohuita mattoja, jotka voivat olla epämukavia. Matto on pitkäaikainen investointi.

Miten valitsen joogaopettajan koulutusohjelman aloittelijana?

Aloita sitoutumalla ensin 1-2 vuodeksi säännöllisiin tunneille haluamasi opettajan kanssa. Rakenna vahva perusta ennen opettajakoulutusta. Valitse 200 tunnin rekisteröity ohjelma, jossa on kokeneita opettajia ja monipuolinen opetussuunnitelma, joka kattaa asanat, anatomian, filosofian, hengityksen, jaksotuksen ja meditaation.

Pitäisikö minun harrastaa kuumaa joogaa aloittelijana?

Ei suositella. Jopa 105°F:n lämmitetyt tunnit voivat olla vaarallisia uusille oppilaille. Totuttele tavalliseen joogaan 3-6 kuukauden ajan, ennen kuin kokeilet kuumaa joogaa, ja nesteytä hyvin ennen tuntia. Etsi ensin "lämpimiä" 85-90°F-tunteja, jotta vältät ylikuumenemisen sopeutuessasi.

Entä jos en pysty tekemään perinteisiä istuvan meditaation asentoja?

Ei hätää! Meditaatio toimii missä tahansa mukavassa asennossa - tuolilla tai tyynyllä istuen, makuulla, seisten tai kävellen meditointi on hyvin maadoittavaa. Joogastudion labyrintin kulkeminen on introspektiivinen aktiivinen meditaatio, jota kannattaa kokeilla.

Kuinka pian näen tuloksia joogasta?

Se riippuu harjoitustiheydestäsi. Aluksi olosi voi tuntua löysemmältä, nukut paremmin ja sinulla on enemmän energiaa. 1-2 kuukauden kuluessa voiman, liikkuvuuden, tasapainon ja joustavuuden paraneminen on havaittavissa. Henkiset hyödyt, kuten stressin väheneminen, ilmenevät usein heti. Ole johdonmukainen, mutta kärsivällinen itsesi kanssa.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua aloittamaan joogamatkasi turvallisesti ja luottavaisesti. Älä pelkää aloittaa joogaa aloittelijana. Kun sinulla on perustiedot ja oikea kannustava ympäristö, joogasta voi tulla nopeasti nautinnollinen osa liikuntarutiinejasi ja polkuasi hyvinvointiin.

Yhteenveto

Jooga on ikivanha harjoitus, joka yhdistää mielen, kehon ja hengen fyysisten asentojen, hengityksen ja meditaation avulla. Tässä artikkelissa tutkitaan, onko joogan harrastaminen helppoa aloittelijoille. Vastaus on kyllä - jooga on aloittelijoille erittäin helppokäyttöistä, koska tunnit voidaan mukauttaa kaikille tasoille, liikut omaan tahtiisi, se on nivelille hellävaraista ja hellävaraista, jooga ei vaadi välineitä ja studiot tarjoavat kannustavan yhteisön. Aloittelijoille annetaan vinkkejä alkuun pääsemiseksi, kuten lempeämpien joogatyylien, kuten Hatha-, Yin-, Restorative-, Iyengar- tai tuolijoogan, valitseminen. Perusvälineisiin, kuten mattoihin, blokeihin ja hihnoihin, investoiminen auttaa oikeassa linjauksessa. Aloittamalla ensin istuvilla, restoratiivisilla ja seisovilla tasapainoasennoilla voit vähitellen kehittää voimaa ja tottumusta. Kun opit kuuntelemaan kehoasi, vältyt ylivenytyksistä aiheutuvilta vammoilta. Tarjolla on esimerkkejä aloittelijoiden joogasarjoista, kuten aurinkotervehdyksistä, seisoma-asennoista, tuolijoogasta ja savasana-rentoutusvirroista. Aloittelijoiden turvallisuusvihjeissä keskitytään omaan tahtiin etenemiseen, rekvisiitan käyttöön, oikeisiin hengitystekniikoihin ja asentojen muokkaamiseen tarpeen mukaan. Aloittelijoiden yleisimpiin kysymyksiin vastataan, kuten mitä pukea päälleen, kuinka usein harjoitella ja löytää oikea studio. Lisäosassa tarkastellaan CBD-öljyn sisällyttämistä joogarutiineihisi mahdollisten hyötyjen saamiseksi. Kun sinulla on perustiedot joogatyyleistä, rekvisiitoista, aloittelijoiden asennoista ja turvallisuudesta, jooga voi olla nautinnollinen osa mitä tahansa kuntorutiinia.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku