Mitä tapahtuu, jos joogaat joka päivä?

Published:

Jooga on ikivanha harjoitus, jonka suosio on kasvanut viime vuosina. Jooga keskittyy hengitykseen, meditaatioon ja fyysisiin asentoihin, ja se tarjoaa monia sekä henkisiä että fyysisiä hyötyjä. Mutta mitä oikeastaan tapahtuu, kun sitoutuu johdonmukaiseen päivittäiseen joogaharjoitteluun?

Tässä postauksessa tarkastelemme päivittäin tapahtuvan joogan laaja-alaisia vaikutuksia. Päivittäinen joogaharjoitus voi johtaa voimakkaisiin muutoksiin aina stressin ja ahdistuksen vähenemisestä joustavuuden ja voiman parantumiseen. Käsittelemme myös sitä, miten harjoitustyylin ja harjoituksen keston kaltaiset tekijät vaikuttavat saamiisi hyötyihin.

Mitä tapahtuu, jos joogaat joka päivä?

Vähentynyt stressi ja ahdistus

Yksi joogan tunnetuimmista eduista on sen kyky rauhoittaa mieltä ja kehoa. Jooga auttaa käynnistämään "rentoutumisreaktion" aktivoimalla parasympaattista hermostoa, hidastamalla hengitystä ja alentamalla verenpainetta ja sykettä.

Jooga-asentojen pitämiseen vaadittava keskittyminen haastaa mielesi pysymään nykyhetkessä sen sijaan, että mietit menneisyyttä tai murehdit tulevaisuutta. Tämä voi auttaa vähentämään merkittävästi ahdistusta ja masennusta.

Itse asiassa useat tutkimukset ovat osoittaneet, että päivittäinen joogaharjoittelu vähentää tehokkaasti stressiä ja ahdistusta. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että osallistujilla, jotka joogasivat päivittäin 8 viikon ajan, oli vähemmän ahdistus- ja stressioireita kuin kontrolliryhmällä.

Jos siis etsit kestävää tapaa löytää rauhaa ja hiljaisuutta elämän kiireiden keskellä, päivittäinen joogarituaali voi auttaa sinua pääsemään sinne. Kun käytät aikaa läsnäoloon matolla, mielesi voi pitää tauon tavanomaisesta murehtimisesta.

Parempi unen laatu

Onko sinulla vaikeuksia nukahtaa tai pysyä unessa? Päivittäinen jooga voi auttaa siinäkin.

Koska joogan aikana aloitettu syvä hengitys saa aikaan rentoutumista, se voi auttaa nukuttamaan kehosi uneliaaseen tilaan. Mindfulness-aspekti hiljentää myös ajatusten kilahtelua, mikä helpottaa rentoutumista yöllä.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että jooga voi parantaa unen yleistä laatua, nopeuttaa nukahtamista ja pidentää kokonaisuniaikaa. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että osallistujat nukahtivat nopeammin ja nukkuivat pidempään joinakin yöinä, jolloin he joogasivat, verrattuna yöihin, jolloin he eivät jooganneet.

Jos sinusta siis tuntuu, että heittelehdit ja kääntelet koko yön, lisää päivittäisiin rutiineihisi joogasarjoja, kuten eteen- ja kolmioasento sekä savasana. Joogan rauhoittava luonne ennen nukkumaanmenoa voi auttaa sinua saamaan unen palauttavammaksi.

Lisääntynyt joustavuus

Joustavuuden puute on yleinen ongelma, jota monet ihmiset kohtaavat, etenkin kun ikääntyminen ja aktiivisuuden väheneminen hidastuvat. Pitkäaikainen istuminen liimaa lihakset paikoilleen ja vähentää nivelten liikkuvuutta.

Hyvät uutiset? Päivittäinen joogaharjoittelu voi parantaa huomattavasti selkärangan, lonkkien ja hartioiden ympärillä olevien lihasten joustavuutta.

Jooga-asennot, kuten soturi II, kyyhkysen asento ja veneasento, venyttävät lihaksia, joita et tavallisesti käytä jokapäiväisessä liikunnassa. Ajan myötä lempeä, pitkäkestoinen venyttely avaa niveliä ja sidekudoksia.

Joogan myötä lisääntynyt joustavuus auttaa parantamaan toiminnallista liikkuvuutta päivittäisissä toiminnoissa, kuten kenkien solmimisessa. Se myös vähentää särkyjä ja kipuja, kun nivelet voivat liikkua täydellä liikelaajuudellaan. Varmista vain, että siirryt syvempiin asentoihin varovasti, jotta vältät vammat.

Lisääntynyt Core Strength

Vaikka joogaa ei perinteisesti pidetä ydintreeninä, jooga-asentojen pitäminen vaatii itse asiassa merkittävää ydintoimintaa. Oikea linjaus ja muoto edellyttävät, että tukilihakset aktivoituvat koko kunkin asennon ajan.

Lankut, chaturangat, veneasento ja varisasento ovat kaikki yleisiä vinyasa- ja voimajoogasarjoissa. Ne pakottavat ytimen tekemään ylitöitä ja vahvistavat vatsalihaksia, vatsalihaksia, lantionpohjaa ja selkälihaksia.

Päivittäisen joogan ansiosta vahvempi runko auttaa sinua säilyttämään oikean asennon ja linjauksen myös muiden harjoitusten aikana. Tämä auttaa sinua ehkäisemään vammoja tai kipuja, jotka johtuvat huonosta muodosta. Ydin toimii pohjimmiltaan kaiken toiminnallisen liikkeen perustana, joten varmista, että osoitat sille rakkautta joogamatolla.

Parempi tasapaino

Tasapaino alkaa heikentyä noin 40 vuoden iässä, mikä lisää kaatumis- ja loukkaantumisriskiä. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että tasapainoon keskittyvä joogaharjoittelu voi parantaa asennon hallintaa ja vakautta.

Joogan yksipuoliset seisoma-asennot haastavat hermo-lihasyhteyksiäsi pakottamalla sinut jakamaan painosi yhden jalan ja ytimen välille. Vuoristoasento, puuasento ja kotka-asento ovat kaikki erinomaisia pienempien stabiloivien lihasten vahvistamiseen.

Huomaat myös, että proprioseptiikkasi eli tietoisuutesi kehon asennosta tilassa paranee päivittäisen joogaharjoittelun myötä. Aivosi pystyvät paremmin priorisoimaan tasapainon ja keskittämään massasi tukipohjasi yli.

Jos siis tunnut kompastelevan jalkakäytävän halkeamiin tai kävelet "huimapäisesti", lisää joogaharjoituksiisi joitakin tasapainoasentoja. Päivittäinen rutiinisi auttaa uudelleenkouluttamaan lihakset ja hermoyhteydet parempaa tasapainoa ja vakautta varten.

Tehostettu koskemattomuus

Jokapäiväisen elämän henkinen ja fyysinen stressi voi tehdä tuhoa immuunijärjestelmällesi. Joogan kyky käynnistää syvä rentoutuminen voi torjua tätä.

Tutkimuksissa on havaittu, että jooga auttaa lisäämään immuunisolujen viruksenvastaista toimintaa. Se myös rajoittaa stressihormonien, kuten kortisolin, vapautumista, sillä ne tukahduttavat immuunitoimintaa, kun ne ovat koholla.

Tutkijat uskovat, että joogan yhdistelmä fyysisiä asentoja, hengitystyötä ja meditaatiota parantaa immuniteettia. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että säännöllisesti joogaa harrastaneilla osallistujilla oli 43 prosenttia korkeampi immuunijärjestelmää vahvistava sytokiini interleukiini-10 kuin ei-joogaajilla.

Immuunijärjestelmän hyödyt ovat todennäköisesti voimakkaimmat, kun noudatat pitkäaikaista ja johdonmukaista joogarutiinia. Jos siis olet altis sairastumaan, erityisesti stressin sävyttäminä vuodenaikoina, tee päivittäisestä joogasta ensisijainen tavoite, jotta voit taistella vikoja vastaan luonnollisesti.

Mitä tapahtuu, jos joogaat joka päivä?

Lisääntynyt mielen ja kehon tietoisuus

Jooga auttaa lisäämään tietoisuuttasi siitä, miten kehosi liikkuu, tuntuu ja reagoi. Kun saat enemmän yhteyttä fyysiseen olemukseesi, kehität myös syvempää tietoisuutta.

Päivittäinen jooga vahvistaa itsetutkiskelu- ja keskittymiskykyäsi. Sen avulla voit hyödyntää sisäistä ohjausta, viisautta ja intuitiota. Ajan myötä osaat paremmin kuunnella kehosi hienovaraisia signaaleja.

Saat voimaa myös ymmärtämällä, miten valintasi, asentosi, hengityksesi ja liikkeesi vaikuttavat henkiseen ja fyysiseen tilaan. Jooga auttaa rakentamaan mielen ja kehon tietoisuutta, jonka avulla voit ottaa tietoisesti haltuun terveytesi ja hyvinvointisi.

Parempi mieliala ja näkymät

Joogan henkiset edut ulottuvat myös valoisampiin, positiivisempiin mielialoihin ja näkymiin. Joogan vaikutus GABA-tasoihin, BDNF:ään ja serotoniiniin auttaa voittamaan ahdistuksen ja masennuksen.

Tutkimuksissa on todettu, että päivittäinen jooga, erityisesti restoratiiviset harjoitukset, parantavat tehokkaasti mielialaa ja elämäntyytyväisyyttä. Se auttaa myös vähentämään emotionaalista, sosiaalista ja psykologista stressiä.

Lisäksi joogatunneilla tai -studiossa oleminen luo yhteisöä ja yhteyksiä samanhenkisiin ihmisiin. Sosiaalinen tuki ja yhteenkuuluvuuden tunne lisäävät positiivisia tunteita ja itseluottamusta.

Kaiken kaikkiaan päivittäinen joogarituaali johtaa rauhallisuuteen, iloon, kiitollisuuteen ja täyttymykseen. Kun omistat joka päivä tietoisesti aikaa itsestäsi huolehtimiselle liikkeen ja hiljaisuuden avulla, voit vain tuntea olosi kohentuneeksi.

Painonpudotus ja hallinta

Vaikka jooga ei ole varsinaisesti sydän- ja verisuonitreeni, se tarjoaa silti aineenvaihdunnallisia etuja, jotka auttavat laihtumaan.Päivittäinen joogaharjoittelu auttaa polttamaan kaloreita, kiinteyttämään lihaksia ja kiihdyttämään aineenvaihduntaa. Flow-tyylit, kuten vinyasa- ja powerjooga, polttavat 200-600 kaloria tunnissa.

Joogasarjoista rakentuva lihas auttaa muuttamaan kehosi muotoa lisäämällä vähärasvaista massaa. Näin voit polttaa enemmän kaloreita levossa. Jooga myös alentaa kehon rasvaprosenttia ja vähentää kolesteroli- ja verensokeriarvoja.

On näyttöä siitä, että jooga voi olla aerobisen liikunnan veroinen laihdutuksen tukemisessa keski-ikäisillä aikuisilla. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että lihavat osallistujat laihtuivat 5 kiloa 12 viikon päivittäisen joogaharjoituksen jälkeen, kun taas kontrolliryhmässä paino ei muuttunut.

Jooga kuitenkin osoittaa metabolisen taikansa kokonaisvaltaisemmilla mekanismeilla. Matolla hioutuvat tietoisuustaidot ja itsesäätelytaidot siirtyvät älykkäämpiin ruokavalintoihin ja annosten hallintaan. Jooga vähentää myös stressikemikaaleja, jotka ovat yhteydessä mielihaluun ja ylensyöntiin.

Lisääntynyt onnellisuus

Joogan henkisten juurien tavoitteena on auttaa ihmisiä saavuttamaan kestävä onnellisuus ja tyytyväisyys. Osa tästä tulee stressin vähenemisestä, mutta joogan vaikutus mielialaan, itseluottamukseen ja näkökulmaan lisää myös elämäntyytyväisyyttä.

Tutkimuksissa on havaittu, että säännöllisen joogaharjoittelun ja lisääntyneen tyydytyksen tunteen välillä on vahva yhteys. Joogaa harrastaneet ihmiset arvioivat tyytyväisyytensä ja hyvinvointinsa korkeammaksi sellaisilla mittareilla kuin optimismi, positiiviset tunteet, joustavuus ja itsensä hyväksyminen.

Joogan itsetutkiskelevan, sisäänpäin suuntautuneen lähestymistavan ansiosta voit päästä kosketuksiin syvän rauhan tunteen kanssa itsessäsi. Kun annat ajatusten yksinkertaisesti kulkea mielesi läpi ilman kiinnittymistä, löydät puhtaan läsnäolon ilon.

Päivittäinen jooga auttaa siirtämään huomion pois ulkoisista vahvistuksen lähteistä kohti henkesi hoitamista. Tämä kokonaisvaltainen ajattelutapa johtaa luovuuden, kiitollisuuden ja inspiraation nousuun, mikä lisää kestävää onnellisuutta.

Kuinka kauan sinun pitäisi tehdä joogaa joka päivä nähdäksesi tuloksia?

Päivittäisen joogaharjoituksen hyödyt riippuvat pitkälti tyylistäsi, kestostasi ja ponnistelujen tasosta. Optimaalisen muodonmuutoksen saavuttamiseksi sekä mielessä että kehossa, tavoittele:

  • 30-60 minuuttia per harjoitus - Tämä antaa tarpeeksi aikaa lämmittelyyn, harjoitusjakson läpikäymiseen ja rentoutumiseen viimeisiin lepoasentoihin. Lyhyemmissä, alle 30 minuutin harjoituksissa ei useinkaan ole aikaa syvään hengittämiseen ja meditaatioon.
  • Vähintään 3-5 harjoituskertaa viikossa - Jooga tarvitsee johdonmukaisuutta, jotta tuki- ja liikuntaelimistö, hermosto ja ajatusmallit saadaan uudelleen järjestettyä. Satunnaiset harjoitukset kerran viikossa eivät saa aikaan samoja muutoksia kuin säännöllinen rituaali.
  • Ponnistelun ja keveyden tasapaino - Älä pakota linjauksia tai venytä liikaa. Etene kärsivällisesti alkeis-, keskitason ja edistyneen tason vaihtoehdoilla. Synkronoi hengitys ja liike. Päästä irti odotuksista tai kilpailusta.
  • Erilaisia tyylejä - Sekoita voimakkaita vinyasa-virtoja, lempeitä restoratiivisia istuntoja ja linjaukseen perustuvia hatha-tunteja. Monipuolisuus ehkäisee tylsistymistä ja ylikuormitusvammoja ja tarjoaa samalla kokonaisvaltaisia hyötyjä.

Mitä enemmän omistaudut päivittäiselle harjoittelulle, mieluiten yhdessä tietoisuuteen perustuvan elämäntavan kanssa, sitä enemmän jooga muuttaa sinua. Mutta jopa 10-20 minuuttia päivässä voi lisätä tietoisuutta, joustavuutta, voimaa ja vastustuskykyä, jos joogaa harrastetaan säännöllisesti.

Näyte Päivittäinen joogarutiini aloittelijoille

Tässä on esimerkki 45 minuutin aloittelijoille sopivasta päivittäisestä joogasarjasta, jota voit noudattaa kotona. Kokeile käydä läpi nämä asennot ja virtaukset heti aamulla aloittaaksesi päiväsi keskitetysti ja energisenä:

  • 5-10 minuuttia: Hengitystyö ja meditaatio. Istu mukavasti ja keskity hitaaseen, täyteen sisään- ja uloshengitykseen. Ohjaa huomio kehon sisään- ja uloshengityksen tuntemuksiin. Tyhjennä mielesi ja aseta aikomus.
  • 5-10 minuuttia: Kissa-lehmä, down dog, ragdoll ja muita lämmittelyvenytyksiä. Liiku hitaasti selkärangan taivutus- ja ojennuskierroksilla. Vapauta jännitystä ja valmistele lihakset/nivelet syvempiin asentoihin.
  • 25-30 minuuttia: Kokeile aurinkotervehdysvirtoja, tasapainoasentoja ja seisoma-asentoja, kuten soturi ja kolmio. Kokeile vartalosi kääntämistä päänseisontaa valmistelemalla ja jalkoja seinälle nostamalla. Päätä palauttaviin asentoihin, kuten makuuasennossa olevaan perhoseen, tuettuun siltaan ja viimeiseen savasanaan.
  • 5 minuuttia: Savasana ja ohjattu meditaatio. Skannaa kehoasi henkisesti päästä varpaisiin ja vapauta kaikki jäljellä olevat jännitykset uloshengitykselläsi. Pohdi maadoittumisen, rauhan ja uudistumisen tuntemuksia.

Räätälöi oma päivittäinen joogarituaalisi vastaamaan tarpeitasi ja kykyjäsi. Varmista vain, että suljet jokaisen istunnon loppurentoutukseen ja meditaatioon. Tasapaino avautuu, kun sitoudut liikuttamaan kehoasi mielelläsi säännöllisesti. Jatka harjoittelua, ja muutos paljastuu hitaasti.

Pitäisikö sinun kokeilla joogaa CBD:n kanssa?

Pitäisikö sinun kokeilla joogaa CBD:n kanssa?

CBD, joka on lyhenne sanoista cannabidiol, on viime aikoina kasvattanut suosiotaan monien terapeuttisten hyötyjensä vuoksi. Se on vuorovaikutuksessa kehon endokannabinoidijärjestelmän kanssa ja auttaa vähentämään kipua, tulehdusta, ahdistusta ja paljon muuta.

Monet joogit ja urheilijat käyttävät CBD-lisäravinteita, kuten öljyjä, kapseleita tai ajankohtaisia tuotteita, tehostaakseen harjoituksiaan. Kannabisyhdisteen rauhoittavat vaikutukset voivat saada jooga-asennot tuntumaan terapeuttisemmilta ja meditatiiviset istunnot keskittyneemmiltä.

Tutkimusten mukaan CBD:n ja joogan yhdistäminen voi parantaa stressin lievittämistä, henkistä selkeyttä, vammoista toipumista ja tietoisuutta. Useimmissa tutkimuksissa on kuitenkin tarkasteltu CBD:tä yksinään eikä sen synergiaa suoraan joogan kanssa.

CBD ei tietenkään korvaa vankkaa joogarutiinia itsessään. Mutta kasvin ominaisuudet tukevat hienosti joogan kokonaisvaltaisia tavoitteita. Kannattaa siis kokeilla CBD-öljyä tai cbd-kapseleita, jos haluat syventää nykyistä harjoitustasi.

Älä vain odota, että CBD-öljy yksinään toistaisi niitä monia fyysisiä, henkisiä ja hengellisiä etuja, joita säännöllinen jooga tarjoaa. Johdonmukainen asana-harjoittelu, pranayama ja meditaatio ovat edelleen muutoksen peruspilareita.

Päätelmä

Yksinkertaisen päivittäisen joogaharjoituksen sisällyttäminen rutiineihisi voi muuttaa fyysistä ja henkistä hyvinvointiasi perusteellisesti. Joogan hyödyt ulottuvat kehon jokaiseen järjestelmään: joustavuus ja voima lisääntyvät, ahdistuneisuus vähenee ja kehotietoisuus lisääntyy.

Kun käytät vain 30-60 minuuttia päivässä asentojen, hengitystyön ja meditaation harjoitteluun, huomaat positiivista muutosta kaikilla tasoilla. Jooga tarjoaa itsestäsi huolehtimisen välineen, jonka avulla voit tulla maadoittuneemmaksi, rauhallisemmaksi ja sopusoinnussa todellisen luontosi kanssa.

Anna itsellesi lupa astua matolle joka päivä, vaikka vain lyhyeksi istunnoksi. Tiedä, että jooga on elinikäinen matka ilman täydellisyyttä. Jos keskeytät harjoituksesi joksikin aikaa, jatka vain, kun olet valmis. Kehosi ja mielesi kiittävät sinua johdonmukaisesta rituaalista, jossa liikut tarkoituksella ja läsnäololla.

Kuinka kauan kestää nähdä tuloksia päivittäisestä joogasta?

Ensimmäisten 1-2 viikon aikana sinun pitäisi alkaa huomata joitakin etuja, kuten parempi uni, ahdistuksen väheneminen ja parempi kehotietoisuus. Suurimmat muutokset tapahtuvat kuitenkin 3-6 kuukauden johdonmukaisen harjoittelun jälkeen, kun ryhti ja liikemallit paranevat.

Mitä tapahtuu, jos joogaat kahdesti päivässä?

Joogan harjoittelusta kahdesti päivässä on vielä enemmän hyötyä, jos et liioittele. Esimerkiksi energisoiva aamuvirtaus, jota seuraa rentouttava illan yin-sessio. Kuuntele kehoasi ja pidä lepopäiviä tarpeen mukaan. Liika päivittäinen jooga voi johtaa loppuunpalamiseen tai ylikuormitusvammoihin.

Voitko rakentaa lihasmassaa päivittäisellä joogarutiinilla?

Vaikka päivittäinen joogaharjoittelu ei ole yhtä tehokasta kuin painonnosto, se vahvistaa ja kiinteyttää lihaksia. Flow-tyylit, kuten Ashtanga- ja voimajooga, kasvattavat lihasmassaa, kun niitä harjoitetaan oikeassa asennossa. Odota pikemminkin toiminnallisen kunnon parantumista kuin suuria, pulleita lihaksia.

Mitkä ovat parhaita joogatyyppejä tehdä päivittäin?

Lempeät hatha- ja restoratiiviset harjoitukset ovat ihanteellisia päivittäiseen palautumiseen. Tyylien sekoittaminen pitää kuitenkin kehon ja mielen haastavana. Kokeile vinyasaa 2-3 kertaa viikossa sydänlihaksesi ja hathaa tai yiniä muina päivinä.

Miten jooga muuttaa vartalon muotoasi?

Päivittäinen jooga kasvattaa lihasmassaa ja polttaa rasvaa, mikä luo kiinteämmän ulkonäön. Runkovoima parantaa ryhtiä vatsa- ja selkälihaksia aktivoimalla. Myös hartiat ja lonkat avautuvat. Nämä kehon muutokset johtavat pitempään ja hoikempaan vartaloon.

Voiko joogaa harrastaa kuukautisten aikana?

Kyllä, jooga on turvallista ja hyödyllistä kuukautisten aikana, kun sitä tehdään varovasti. Tietyt asennot jopa lievittävät kramppeja ja epämukavuutta. Keskity palauttaviin asentoihin, kuten lapsiasentoon, sekä hellävaraisiin vääntelyihin ja lonkan avaajiin. Vältä kehittyneitä käänteisasentoja.

Mitä tapahtuu, jos harjoittelet kuumaa joogaa joka päivä?

Usein harrastettu kuuma jooga hyödyttää sydän- ja verisuonitauteja sekä joustavuutta. Päivittäiset hikijoogasessiot eivät kuitenkaan välttämättä salli lihasten kunnollista palautumista. Varmista tasapaino ei-lämpimillä harjoituksilla. Asianmukainen nesteytys ja elektrolyyttien saanti ovat myös ratkaisevan tärkeitä.

Miten jooga muuttaa kasvosi?

Joogan kyky rentouttaa kasvoja ja leukoja yhdistettynä henkisiin hyötyihin saa aikaan hienovaraista "hehkua". Syvempi hengitys tasoittaa jännitysryppyjä, kun taas tarkkaavaisuus vähentää otsan rypistystä/rypistystä. Lisääntynyt verenkierto parantaa myös ihon laatua.

Voiko joogaa harrastaa raskaana ollessa?

Synnytysjoogaa suositellaan raskauden kaikkien raskauskolmanneksen aikana. Se ylläpitää voimaa ja joustavuutta ja auttaa samalla lievittämään yleisiä vaivoja, kuten selkäkipuja. Vältä kuitenkin vääntelyä, voimakasta runkotyöskentelyä ja asentoja, jotka vaativat vatsan päällä makaamista. Muokkaa asentoja aina tarpeen mukaan.

Yhteenveto

Jooga tarjoaa monenlaisia henkisiä ja fyysisiä hyötyjä, kun sitä harjoitetaan johdonmukaisesti. Päivittäinen joogarituaali auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta aktivoimalla parasympaattista hermostoa syvän rentoutumisen käynnistämiseksi. Tutkimusten mukaan päivittäinen jooga parantaa tehokkaasti myös unen laatua, jolloin nukahdat nopeammin ja saat palauttavampaa unta. Jooga-asennot venyttävät ja vahvistavat lihaksia, jotka eivät toimi tavallisissa päivittäisissä toiminnoissa, mikä johtaa joustavuuden lisääntymiseen ajan myötä. Päivittäinen harjoittelu kehittää myös ydinvoimaa, sillä asentojen pitäminen oikein vaatii vatsalihasten, selän ja lantionpohjan sitoutumista. Joogan tasapainoasennot parantavat vakautta, asennon hallintaa ja proprioseptiikkaa. Immuunijärjestelmän vahvistuminen on toinen etu, sillä jooga auttaa lisäämään viruksia ehkäiseviä immuunisoluja ja vähentämään immuunijärjestelmää tukahduttavia stressihormoneja. Kehon ja mielen välinen tietoisuus lisääntyy, kun asennoidut paremmin kehosi liikkeisiin ja reaktioihin. Mieliala ja näkymät paranevat joogan vaikutuksesta aivokemikaaleihin, kuten serotoniiniin, sekä joogayhteisöjen tarjoaman sosiaalisen tuen ansiosta. Jooga tukee painonpudotusta polttamalla kaloreita ja rakentamalla lihaksia, mutta sen kyky vähentää stressiä ja kasvattaa tietoisuutta auttaa myös tekemään fiksumpia ruokavalintoja. Joogan henkiset juuret ja keskittyminen läsnäoloon lisäävät tyytyväisyyden, kiitollisuuden, luovuuden ja ilon tunteita.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku