Mikä antaa miehille korkean libidon?

Published:

Miehen libido on monimutkainen asia. Miehen seksuaaliseen halukkuuteen voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten fyysiset, psykologiset ja elämäntapaan liittyvät tekijät. Sen ymmärtäminen, mikä vaikuttaa libidoon, voi auttaa miehiä tunnistamaan mahdollisia syitä alhaiseen libidoon ja ryhtymään tarvittaessa toimiin seksihalunsa lisäämiseksi.+

Mikä antaa miehille korkean libidon?

Avaintekijät, jotka vaikuttavat miesten libidoon

Miesten libidoa ohjaa ensisijaisesti testosteroni. Testosteronitasot eivät kuitenkaan yksinään määrää seksihaluja. Tutustutaanpa eräisiin keskeisiin tekijöihin, jotka voivat vaikuttaa miehen libidoon:

Ikä

Kun miehet ikääntyvät, heidän testosteronitasonsa laskee luonnollisesti. Tämä testosteronin asteittainen lasku on merkittävä syy siihen, että libidolla on taipumus laskea miesten ikääntyessä. 30 ikävuoden jälkeen testosteroni vähenee noin 1 % vuodessa. Myös muut ikään liittyvät tekijät, kuten krooniset sairaudet, lääkkeiden käyttö ja alhaisempi energiataso, voivat heikentää libidoa.

Fyysinen terveys

Yleisellä terveydellä ja hyvinvoinnilla on suuri merkitys libidon kannalta. Lihavuuden, sydänsairauksien, korkean verenpaineen ja diabeteksen kaltaiset tilat voivat haitata verenkiertoa ja hermojen toimintaa, jotka ovat välttämättömiä optimaalisen kiihottumisen ja seksuaalisen suorituskyvyn kannalta. Miehillä, jotka harrastavat säännöllisesti liikuntaa, on yleensä korkeampi testosteronitaso ja he raportoivat korkeammasta libidosta. Ravitsevan ruokavalion syöminen ja terveen ruumiinpainon ylläpitäminen tukevat seksuaaliterveyttä.

Mielenterveys

Stressi, ahdistus ja masennus voivat vähentää huomattavasti kiinnostusta seksiin. Psykologiset tilat, jotka aiheuttavat emotionaalista ahdistusta, voivat työllistää mieltä ja estää kiihottumisen. Mielenterveysongelmat voivat myös johtaa itsetunto-ongelmiin ja negatiiviseen kehonkuvaan, mikä voi alentaa libidoa. Psyykkistä hyvinvointia parantava terapia ja lääkitys voivat parantaa libidoa.

Lääkkeet

Monilla tavallisilla lääkkeillä, kuten masennuslääkkeillä, verenpainelääkkeillä, ruokahalua hillitsevillä lääkkeillä ja haavaumalääkkeillä, on sivuvaikutuksia, jotka häiritsevät libidoa. Lääkkeitä käyttävien miesten tulisi ottaa yhteyttä lääkäriin, jos heillä on havaittavissa voimakas seksuaalisen halun väheneminen. Joissakin tapauksissa annoksen säätäminen tai lääkemääräyksen vaihtaminen palauttaa libidon.

Sukupuolihormonit

Alhainen testosteronipitoisuus on yksi yleisimmistä miesten libidon heikkenemisen syistä. Testosteroni on ensisijainen miehen sukupuolihormoni, joka vastaa siittiöiden tuotannosta, sukupuoliviettiä, lihasmassaa ja luun lujuutta. Testosteronitasot saavuttavat huippunsa nuoruusiässä ja varhaisessa aikuisuudessa, minkä jälkeen ne laskevat vähitellen ajan myötä. Epänormaalin alhainen testosteroni, jota kutsutaan hypogonadismiksi, voi tukahduttaa libidon. Testosteronipuutos on hoidettavissa hormonikorvaushoidolla.

Suhdeasiat

Pitkäaikaisessa parisuhteessa elävillä miehillä psykologiset tekijät parisuhteessa voivat vähentää seksihaluja. Huono kommunikaatio, viha, tyytymättömyys suhteeseen, ikävystyminen ja kumppanista irtautumisen tunne voivat häiritä libidoa. Parisuhdeneuvonta tai seksuaaliterapia voi auttaa lisäämään läheisyyttä ja sytyttämään menetetyn intohimon uudelleen.

Elämäntyylin tavat

Päivittäiset tavat ja käyttäytyminen voivat vaikuttaa seksuaaliseen toimintaan. Alkoholin väärinkäyttö, tupakointi, laittomien huumeiden käyttö ja jopa reseptilääkkeiden väärinkäyttö voivat heikentää libidoa. Riittävä uni on elintärkeää, jotta mieli ja keho saavat energiaa seksiä varten. Jatkuva stressi tai univaje voi vähentää testosteronia ja kiihottuvuutta. Säännöllinen seksuaalinen toiminta itsessään voi auttaa ylläpitämään libidoa harjoittamalla kehon seksuaalista vastejärjestelmää.

Taustalla olevat olosuhteet

Joidenkin sairauksien, kuten kroonisten munuaissairauksien, maksasairauksien, neurologisten sairauksien ja autoimmuunisairauksien, yhteydessä on alhainen libido. Aineenvaihduntahäiriöt, kuten kilpirauhassairaudet ja korkeat prolaktiinitasot, voivat häiritä hormonitasoja ja seksuaalista toimintaa. Seksuaaliset toimintahäiriöt, kuten erektiohäiriöt, voivat myös vähentää kiinnostusta seksiin. Perussairauksien diagnosointi ja hoito voi usein parantaa libidoa.

Mikä voi lisätä miehen libidoa?

Nyt kun olemme käsitelleet libidon taustalla olevia tärkeimpiä tekijöitä, keskustellaan ratkaisuista, joita miehet voivat kokeilla seksihalunsa lisäämiseksi:

Liikunta ja laihdutus

Säännöllinen liikunta, erityisesti voimaharjoittelu, voi lisätä testosteronia. Painon pudottaminen ja verenkierron parantaminen sydänliikunnan avulla hyödyttää seksuaaliterveyttä. Fyysinen aktiivisuus lievittää myös stressiä. Tavoittele 30-60 minuutin liikuntaa useimpina päivinä.

Paranna ravitsemusta

Syö enemmän hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljaa, kalaa, pähkinöitä ja siemeniä. Nämä elintarvikkeet sisältävät terveelle testosteronitasolle elintärkeitä ravintoaineita, kuten sinkkiä, D-vitamiinia ja välttämättömiä rasvahappoja. Rajoita sokeria, puhdistettuja hiilihydraatteja ja transrasvoja, jotka voivat haitata verenkiertoa. Pysy nesteytettynä ja rajoita alkoholin ja kofeiinin käyttöä.

Vähennä stressiä

Työn, talouden, perhevelvoitteiden ja muiden stressitekijöiden hallinta antaa mielelle ja keholle mahdollisuuden tulla vastaanottavaiseksi kiihottumiselle. Varaa joka päivä aikaa rentoutumistekniikoiden, kuten syvähengityksen, joogan tai meditaation harjoitteluun. Käy hieronnassa tai kuuntele musiikkia - mikä tahansa auttaa sinua rentoutumaan.

Nuku enemmän

Mene nukkumaan samaan aikaan joka ilta ja pyri 7-9 tunnin laadukkaaseen uneen energian lisäämiseksi ja testosteronin optimoimiseksi. Vältä näyttöjä ennen nukkumaanmenoa, pidä huone viileänä ja sulje pois valo ja melu, jotta saat paremman unen.

Keskustele kumppanisi kanssa

Keskustele kumppanisi kanssa avoimesti kaikista seksielämäänne vaikuttavista asioista. Hakeudu tarvittaessa ammatilliseen neuvontaan tai seksuaaliterapiaan. Ota käyttöön romantiikkaa, treffi-iltoja, hierontaa tai uusia asentoja läheisyyden virkistämiseksi. Olkaa hellävaraisempia myös makuuhuoneen ulkopuolella.

Kroonisten sairauksien hallinta

Noudata lääkärin hoitosuunnitelmaa kroonisten sairauksiesi osalta. Ota määrätyt lääkkeet säännöllisesti ja pidä korkean verenpaineen, diabeteksen ja korkean kolesterolin kaltaiset sairaudet hallinnassa. Tämä tukee yleistä terveyttä ja mahdollistaa vankan seksuaalisen toiminnan.

Ota lisäravinteita

Tietyt vitamiinit, kivennäisaineet ja yrtit, kuten sinkki, ginseng, maca, sarviapila ja DHEA, on yhdistetty libidon parantamiseen. Tutki niiden turvallisuutta ja keskustele lisäravinteiden ottamisesta lääkärisi kanssa, jotta voit tunnistaa vaihtoehdot, jotka voivat parantaa sukupuoliviettiä.

Harkitse testosteronihoitoa

Jos alhainen testosteronipitoisuus aiheuttaa huomattavaa libidon laskua, testosteronikorvaushoito injektioiden, geelien tai laastareiden avulla voi auttaa palauttamaan terveen testosteronitason ja elvyttää seksuaalisen halun. Hormonihoitoon liittyy riskejä, joten testosteronitasosi on arvioitava huolellisesti ennen hoidon aloittamista.

Tee elämäntapamuutoksia

Rajoita tupakointia, runsasta alkoholinkäyttöä ja laittomien huumeiden käyttöä tai pidättäydy niistä. Noudata lääkärin ohjeita reseptilääkkeistä. Varmista, että kaikki siihen liittyvät seksuaaliset toimintahäiriöt hoidetaan lääketieteellisesti. Ota käyttöön jatkuvat myönteiset elämäntavat, kuten terveellinen ruokavalio ja liikuntarutiinit.

Tärkeintä on tunnistaa alhaisen libidon taustalla olevat perimmäiset syyt, jotta asianmukaiset ratkaisut voidaan toteuttaa. Ole kärsivällinen - voi kestää jonkin verran kokeilua ja erehdystä löytääksesi yhdistelmän elämäntapamuutoksia, lääkehoitoja tai lisäravinteita, jotka toimivat seksihalusi optimoimiseksi. Tiedä kuitenkin, että on olemassa vaihtoehtoja libidon parantamiseksi.

Nyt kun tunnet joitakin tärkeimpiä tekijöitä, jotka vaikuttavat miesten libidoon, ja mahdollisia ratkaisuja sukupuoliviettisi lisäämiseksi, käydään läpi muutama vinkki libidon maksimoimiseksi:

9 vinkkiä miesten libidon lisäämiseen

Seuraavassa on muutamia muita tekniikoita, joita voit kokeilla seksihalusi lisäämiseksi:

1. Hanki enemmän auringonvaloa

Altistuminen auringonvalolle lisää testosteronin tuotantoa. Nauti 15-20 minuuttia auringonvaloa varhain aamulla, mikä auttaa stimuloimaan libidoa.

2. Minimoi stressi

Etsi terveellisiä tapoja hallita elämän stressitekijöitä, jotta voit rentoutua ja keskittyä seksuaaliseen toimintaan. Terapia ja mielen ja kehon harjoitukset, kuten tai chi, jooga ja meditaatio, voivat auttaa.

3. Aseta tunnelma

Luo ympäristö, joka sytyttää seksuaalisen halun pitämällä makuuhuoneesi puhtaana ja siistinä ja soittamalla pehmeää musiikkia. Himmennä valoja, sytytä kynttilöitä tai ottakaa yhdessä lämmin kylpyamme.

4. Säilytä läheisyys

Ole hellä ilman seksiodotuksia, kuten halailua, suutelua, kädestä pitämistä tai halailua. Pariskunnilla, jotka ovat säännöllisesti yhteydessä toisiinsa kosketuksen ja läheisyyden kautta, on yleensä korkeampi libido.

5. Hanki lääkärintarkastukset

Käy lääkärissäsi, jotta voit sulkea pois mahdolliset lääketieteelliset syyt, kuten alhaisen testosteronin, kilpirauhasongelmien, aivolisäkkeen häiriöiden tai verisuoniongelmien, jotka voivat olla syynä alentuneeseen libidoon.

6. Rajoita alkoholin käyttöä

Vaikka yksi tai kaksi drinkkiä voi alentaa estoja, liika alkoholi masentaa keskushermostoa ja häiritsee seksuaalista toimintaa. Kohtuus on avainasemassa.

7. Kommunikoi toiveet

Kerro kumppanillesi, mikä kiihottaa sinua ja herättää halusi. Rehelliset keskustelut tarpeistanne ja fantasioistanne voivat lähentää teitä ja tehdä seksistä jännittävämpää.

8. Masturboi

Säännöllinen seksuaalinen toiminta, mukaan lukien itsetyydytys, auttaa harjoittamaan kehon seksuaalista vastejärjestelmää ja lisäämään libidoa.

9. Laadukkaan unen asettaminen etusijalle

Tavoittele 7-9 tunnin keskeytymätöntä unta yötä kohti testosteronitasojen optimoimiseksi ja väsymyksen vähentämiseksi, jotta tunnet olevasi virkeä seksiä varten.

Tärkeintä on kuunnella kehoasi. Kiinnitä huomiota olosuhteisiin, joissa libido tuntuu korkeimmalta, sekä tekijöihin, jotka näyttävät vähentävän halua. Tietoisuudella ja kokeiluilla voit löytää sen, mikä saa sinut hyvälle tuulelle.

Milloin hakea lääkärin apua alhaisen libidon vuoksi?

Jos elämäntapamuutosten toteuttaminen ei paranna libidoa muutamassa kuukaudessa, varaa aika lääkärin tai urologin vastaanotolle.

Ota heti yhteyttä lääkäriin, jos libidosi on alhainen:

 • Tapahtuu hyvin äkillisesti
 • Siihen liittyy muita seksuaalisia toimintahäiriöitä, kuten erektio-ongelmia.
 • ahdistaa tai vahingoittaa merkittävästi suhdettanne.
 • Vastaa muita fyysisiä tai psyykkisiä oireita

Sinun tulisi myös kysyä lääkärin neuvoa, jos epäilet mahdollisia syitä, kuten:

 • Hormonaaliset häiriöt
 • Lääkkeiden sivuvaikutukset
 • Stressi ja masennus
 • Metabolinen oireyhtymä
 • Verisuonisairaus
 • Neurologiset sairaudet
 • Alhainen testosteroni

Syiden selvittämiseksi tehdään usein verikokeita, kuvantamistutkimuksia, perusteellinen anamneesi ja lääkärintarkastus. Testitulosten ja arvioinnin perusteella lääkäri voi suositella sopivia ratkaisuja.

Yli 40-vuotiaille miehille, joilla on hyvin alhainen libido, testosteronikorvaushoito voi olla perusteltua lääkärin valvonnassa. Muita vaihtoehtoja, joista lääkäri voi keskustella, ovat lääkkeet, kuten Cialis, masennuslääkkeiden vaihtaminen, peniksen injektiot, kivesten implantit ja lisäravinteet.

Jos libidon menetys johtuu parisuhderiidoista tai mielenterveysongelmista, parisuhdeneuvonta tai seksuaaliterapia asiantuntijan kanssa voi auttaa.

Tärkeintä on olla ennakoiva ja puhua lääkärin kanssa, jos seksuaalinen halukkuus vähenee voimakkaasti ja jatkuvasti ja se huolestuttaa sinua. On olemassa erilaisia lääketieteellisiä ja terapeuttisia tapoja diagnosoida ja hoitaa alentunutta libidoa ja elvyttää seksielämääsi.

Päätelmä

Miehen libido riippuu monista fyysisistä, emotionaalisista ja elämäntapaan liittyvistä tekijöistä. Sukupuoliviettien väheneminen johtuu usein testosteronin alenemisesta, terveysongelmista, stressistä, parisuhdeongelmista tai arkipäivän paineista ja tottumuksista. Hyvä uutinen on, että monet ratkaisut voivat auttaa lisäämään libidoa, terveellisempien elämäntapojen omaksumisesta ja stressin paremmasta hallinnasta avoimeen viestintään, ammattimaiseen neuvontaan, lääkityksen säätämiseen ja testosteronihoitoon.

Jos seksuaalinen halukkuutesi on jatkuvasti vähentynyt, selvitä mahdolliset syyt ja toteuta rakentavia ratkaisuja. Hakeudu lääkäriin selvittääksesi, vaikuttaako jokin perussairaus libidoosi. Kärsivällisyydellä ja sinnikkyydellä on mahdollista saada takaisin palkitseva ja nautinnollinen seksielämä. Älä epäröi hakea apua - libidon palauttamiseksi on monia vaihtoehtoja.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on miehen normaali libido?

Libido vaihtelee suuresti miesten välillä. Yleisesti ottaen normaalina ja terveenä libidona pidetään sitä, että miehet haluavat ja aloittavat jonkinlaisen seksuaalisen toiminnan 1-2 kertaa viikossa. Mutta se, mikä on "normaalia", vaihtelee yksilöiden välillä iän, terveydentilan, stressitason, parisuhdetyytyväisyyden ja luonnollisen libidon perusteella. Jos libidosi ahdistaa sinua tai vaikuttaa negatiivisesti elämääsi, siihen kannattaa puuttua.

Missä iässä miehen libido laskee?

Useimmilla miehillä libidon lasku alkaa noin 30 vuoden iästä alkaen, ja se vähenee asteittain noin 1-2 prosenttia vuodessa. Voimakkaampi väheneminen näkyy usein 40-vuotiaana ja sen jälkeen testosteronin vähenemisen vuoksi. Alhainen libido voi kuitenkin heikentyä missä iässä tahansa, jos testosteronitaso laskee tai terveysongelmia ilmenee.

Miten voit lisätä testosteronia luonnollisesti?

Voimaharjoittelu, korkean intensiteetin intervalliharjoittelu ja lyhyet sprintit voivat stimuloida testosteronia. Altistu säännöllisesti auringonpaisteelle. Syö testosteronia lisääviä elintarvikkeita, kuten ostereita, lehtivihanneksia, rasvaista kalaa, papuja ja täydennettyjä viljoja. Vähennä stressiä rentoutumisharjoitusten avulla. Hanki riittävästi D-vitamiinia, sinkkiä ja magnesiumia. Nuku vähintään 7 tuntia laadukasta yöunta.

Mitkä lisäravinteet ovat hyviä libidon lisäämiseksi?

Joitakin lisäravinteita, joiden on osoitettu mahdollisesti lisäävän libidoa, ovat muun muassa tribulus, sarviapila, DHEA, sinkki, kiimainen vuohenputki, korealainen punainen ginseng, ginkgo biloba, maca ja L-arginiini. Lisäravinteista on kuitenkin vain vähän näyttöä. Kysy lääkäriltäsi neuvoa ennen minkään lisäravinteen ottamista.

Milloin sinun pitäisi mennä lääkäriin alhaisen libidon vuoksi?

Ota yhteys lääkäriin, jos elämäntapamuutokset eivät auta, jos libidon menetys on äkillistä tai vakavaa tai jos sinulla on muita seksuaalisia toimintahäiriöitä. Hanki myös lääkärin ohjeita, jos epäilet taustalla olevaa sairautta, käytät lääkkeitä, jotka heikentävät seksuaalista toimintaa, tai jos sinulla on parisuhdeongelmia, jotka vaikuttavat alhaiseen libidoon. Verikokeilla voidaan selvittää, onko kyseessä hormonitasapainon häiriö tai muu lääketieteellinen ongelma.

Mitkä olosuhteet aiheuttavat alhaista libidoa?

Alhainen testosteronitaso, korkea stressi, liikalihavuus, krooniset sairaudet, mielenterveyden häiriöt, huono uni, hormonaaliset häiriöt, verisuonisairaudet, diabetes, korkea verenpaine, korkea kolesteroli, kilpirauhasen toimintahäiriöt, maksa- tai munuaissairaudet, neurologiset häiriöt, eturauhasen suurentuminen, aivolisäkkeen kasvaimet ja tietyt lääkkeet voivat heikentää libidoa.

Onko alhainen libido yleinen?

Alhainen libido on varsin yleinen, erityisesti miesten ikääntyessä. John Hopkins Medicinen mukaan arviolta 30-40 prosentilla miehistä on jonkinasteinen alhainen libido. Miesten libidon lisäämiseksi on kuitenkin saatavilla monia tehokkaita lääketieteellisiä ja elämäntapaan liittyviä ratkaisuja. Älä epäröi keskustella lääkärisi kanssa, jos seksihalusi on jatkuvasti alhainen.

Voiko parisuhdeneuvonta auttaa alhaiseen libidoon?

Ehdottomasti. Joillakin miehillä psykologiset ja emotionaaliset tekijät, kuten parisuhdekonfliktit, kommunikaatio-ongelmat, stressi tai yksitoikkoisuus makuuhuoneessa, voivat heikentää libidoa. Tapaaminen parisuhdeneuvojan tai seksuaaliterapeutin kanssa antaa teille mahdollisuuden keskustella avoimesti ongelmista, parantaa emotionaalista läheisyyttä, hallita stressiä ja tutkia tapoja virkistää fyysistä yhteyttä.

Mitkä elintarvikkeet lisäävät libidoa?

Libidoa edistäviä elintarvikkeita ovat muun muassa osterit, makeuttamaton tumma suklaa, sitrushedelmät, chilit, pähkinät, avokado, punaviini, vähärasvainen liha, oliiviöljy, banaanit sekä runsaasti omega-3-rasvahappoja ja sinkkiä sisältävät elintarvikkeet, kuten rasvainen kala, pavut, siemenet ja äyriäiset. Pysy nesteytettynä ja rajoita sokeria, tyydyttyneitä rasvoja ja alkoholia.

Toivon, että nämä vastaukset antavat yksityiskohtaisempia tietoja yleisistä kysymyksistä, joita miehillä on libidosta. Kerro minulle, jos tarvitset selvennystä tai sinulla on lisäkysymyksiä!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku