Mitä tehdä, jos poikaystävälläsi on alhainen libido?

Published:

Kumppanin kanssa, jolla on heikompi seksihalu, voi olla haastavaa. Saatat tuntea itsesi hylätyksi, ei-toivotuksi tai tyytymättömäksi. On kuitenkin asioita, joita voit tehdä saadaksesi fyysisen ja emotionaalisen yhteyden poikaystävääsi takaisin. Tämä blogikirjoitus tarjoaa tutkimukseen perustuvia vinkkejä läheisyyden lisäämiseen, kun poikaystäväsi libido on alhainen.

Mitä tehdä, jos poikaystävälläsi on alhainen libido?

Kommunikoi avoimesti ja rehellisesti

Ensimmäinen askel on puhua avoimesti poikaystäväsi kanssa. Etsi rento hetki keskustelulle, ei juuri ennen tai jälkeen seksin yrittämisen. Jaa huolesi käyttämällä "minä-lausuntoja" sen sijaan, että syyttäisit häntä. Esimerkiksi:

"Tunnen olevani irrallaan sinusta ja kaipaan fyysistä läheisyyttämme. Olen huolissani siitä, että meidän on puututtava johonkin asiaan."

Kysy poikaystävältäsi, miltä hänestä tuntuu ja vaikuttaako hänen libidoonsa jokin tekijä, kuten:

 • Stressi työssä
 • Masennus tai ahdistus
 • Alhainen testosteroni
 • Lääkkeet
 • Alkoholin käyttö
 • Terveydentila

Pidä keskustelu rakastavana ja tuomitsematta. Tavoitteena on ymmärtää, mitä poikaystäväsi kokee ja miten voitte yhdessä parantaa asioita.

Mene lääkäriin

Jos poikaystäväsi kärsii jatkuvasta alhaisesta libidosta, on tärkeää, että hän käy lääkärissä. Hän voi tarkistaa, onko taustalla lääketieteellisiä syitä, kuten:

Alhainen testosteronitaso - Testosteronitaso laskee luonnollisesti iän myötä. Myös muut tekijät, kuten krooniset sairaudet, lääkkeet ja liikalihavuus, voivat alentaa testosteronia. Alhaiset tasot voivat heikentää seksihaluja. Testosteronikorvaushoito voi auttaa.

Masennus - Masennus aiheuttaa yleisesti alhaista libidoa. Neuvonta ja masennuslääkkeet voivat parantaa mielialaa ja palauttaa seksihalun.

Lääkkeet - Monet tavalliset lääkkeet, kuten masennuslääkkeet, verenpainelääkkeet ja kipulääkkeet, voivat alentaa libidoa. Lääkäri voi säätää lääkitysohjelmaa sivuvaikutusten parantamiseksi.

Krooninen sairaus - Sellaisten sairauksien kuin diabeteksen, korkean verenpaineen ja niveltulehduksen kaltaiset sairaudet ovat yhteydessä seksuaalisiin ongelmiin. Sairauden hallinta voi auttaa parantamaan seksihaluja.

Alhaisen libidon poistaminen pitkällä aikavälillä edellyttää perimmäisen syyn selvittämistä lääkärin avulla.

Hallitse stressiä

Työstä, perhevelvoitteista tai muista paineista johtuva stressi voi heikentää miehen energiaa ja seksihaluja. Varmista, että poikaystävälläsi on aikaa levätä ja latautua. Kannusta häntä:

 • Pidä rentouttavia taukoja päivän aikana
 • Nuku 7-9 tuntia yössä
 • Liikunta - se vähentää stressiä ja lisää libidoa.
 • Harjoittele rentouttavia aktiviteetteja, kuten joogaa, meditaatiota tai hierontaa.
 • Delegoi tehtäviä ja sano ei ylimääräisille vastuille

Parempi työn ja vapaa-ajan tasapaino voi helpottaa stressiä ja lisätä hänen libidoaan.

Parantaa emotionaalista läheisyyttä

Tunne siitä, että olet emotionaalisesti läheinen ja yhteydessä sinuun, voi saada poikaystäväsi seksin makuun. Varaa erityistä aikaa laadukkaan yhteydenpidon harrastamiseen:

Kommunikoi päivittäin - Esitä poikaystävällesi harkittuja kysymyksiä. Kuuntele ja ymmärrä hänen kertomansa asiat. Ilmaise myös omat tunteesi avoimesti. Pysyminen emotionaalisesti sitoutuneena ruokkii läheisyyttä.

Käytreffeillä - Suunnittele säännöllisiä treffi-iltoja poissa kotoa ja laitteista. Uudet kokemukset ja aktiviteetit voivat antaa suhteellenne energiaa. Luo uudelleen suosikkitreffit varhaisilta treffeiltä saadaksesi kipinän takaisin.

Ole hellä - Aloita kädestä pitäminen, halaaminen ja halailu makuuhuoneen ulkopuolella, ei vain esileikkinä. Tämä rakentaa fyysistä läheisyyttä. Kehu ja tee poikaystävällesi huomaavia asioita, jotta hän tuntee olevansa arvostettu.

Lievennä parisuhteen stressiä - Keskustele ja ratkaise kaikki jännitteiden, ristiriitojen tai eripuran lähteet parisuhteessa. Hakeudu parisuhdeneuvontaan, jos tarvitsette apua viestinnässä. Turvallisuuden tunne yhdessä stimuloi libidoa.

Kuumenna asioita

Kun olet käsitellyt kaikki taustalla olevat ongelmat, voit ryhtyä ennakoiviin toimiin intohimon uudelleen sytyttämiseksi:

Aloita seksi leikkisästi - Sen sijaan, että kritisoisit poikaystäväsi hidasta libidoa, pidä aloitus positiivisena. Lähetä flirttailevia tekstiviestejä päivän aikana. Tervehdi häntä ovella pukeutuneena. Yllätä hänet parihieronnalla. Leikkisyys ja vaihtelu voivat herättää hänen kiinnostuksensa.

Tee seksistä jännittävää - Kokeile makuuhuoneen leluja, uusia asentoja, fantasiaroolileikkejä tai katsokaa yhdessä eroottisia elokuvia. Uusien tuntemusten ja kokemusten tutkiminen auttaa rikkomaan seksiin liittyviä rutiineja, jotka heikentävät libidoa.

Suunnittele seksitreffit - Järjestä säännölliset seksitreffit, joita voit odottaa innolla. Tämä luo odotusta ja estää seksiä jäämästä pois kiireisen elämän keskellä. Jopa alhaisen libidon aikana seksuaalinen aktiivisuus synnyttää ajan mittaan enemmän halua.

Keskittykää esileikkiin - Ottakaa yhdyntä pois pöydältä ja tutkikaa yhdessä eroottista hierontaa, suuseksiä, kosketusta, roolileikkejä tai seksikästä suihkussa käyntiä. Se, ettei poikaystävällesi aseteta paineita, voi auttaa häntä rentoutumaan ja kiihottumaan.

Romantiikan ja seksin ennakoivuus antaa vauhtia hauskanpitoon makuuhuoneessa.

Hakeudu neuvontaan tai terapiaan

Jos poikaystäväsi libidon parantamiseen tähtäävät toimet eivät ole auttaneet ajan mittaan, neuvonta yhdessä voi tuoda läpimurtoa. Ammattitaitoinen terapeutti voi paljastaa syvempiä asioita, jotka vaikuttavat läheisyyteen. Poikaystäväsi yksilöllinen neuvonta voi myös auttaa puuttumaan masennuksen, stressin tai trauman aiheuttamaan heikkoon libidoon. Avioliittoneuvonta vahvistaa parisuhdetaitoja, kuten viestintää, jotka auttavat seksuaalista yhteyttä.

Joitakin terapian keskeisiä hyötyjä ovat:

 • Alhaisen libidon perimmäisten syiden tunnistaminen
 • Seksiin liittyvien häpeän, riittämättömyyden tai ahdistuksen tunteiden käsittely.
 • Läheisyyden esteiden ja negatiivisten mallien voittaminen parisuhteessa.
 • Stressinhallintatekniikoiden oppiminen ja itsetunnon parantaminen.
 • Tuen ja vastuuvelvollisuuden saaminen seksuaalisen yhteydenpidon jatkamiseen.

Ammattitaitoisen ohjauksen avulla alhainen libido voidaan usein hallita onnistuneesti - ja palauttaa fyysinen ja emotionaalinen tyytyväisyys suhteeseen.

Lopputulos

Poikaystäväsi libidon lasku voi olla rankka asia parisuhteelle, ja voit tuntea olosi epävarmaksi ja tarpeesi tyydyttämättömiksi. Mutta älä masennu. Mahdollisten taustalla olevien ongelmien ratkaiseminen, läheisyyden parantaminen, makuuhuoneen piristäminen ja tarvittaessa neuvontaan hakeutuminen voivat saada seksielämänne takaisin raiteilleen. Kärsivällisyydellä ja molempien sitoutumisella kipinä voi syttyä uudelleen ja siteenne vahvistua. Olkaa siis rohkeita ja toivoa. Apua heikkoon libidoon on saatavilla. Johdonmukaiset ponnistelut johtavat sinut ja poikaystäväsi takaisin intohimoisen spontaaniuden pariin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä poikaystävän alhaisen libidon kanssa selviytymisestä

Poikaystävän libidon laahaaminen voi jättää sinut hämmentyneeksi, epävarmaksi ja tyytymättömäksi. Mutta et ole yksin - miesten alhainen seksuaalinen halukkuus on yleistä. Tässä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin läheisyyden uudelleen sytyttämisestä, kun miehesi moottori käy hitaasti.

Miksi poikaystäväni seksihalut saattavat olla alhaisemmat?

Mahdollisia syitä on useita, kuten:

 • Alhainen testosteronitaso - Testosteronitaso laskee luonnollisesti miesten ikääntyessä. Krooniset terveysongelmat, liikalihavuus ja lääkkeet voivat myös alentaa testosteronia ja heikentää libidoa.
 • Masennus ja ahdistus - Mielenterveysongelmat ovat yleinen syy miesten alhaiselle libidolle. Masennuksen aiheuttama stressi heikentää energiaa ja halua seksiin.
 • Lääkkeet - Masennuslääkkeet, verenpainelääkkeet, kipulääkkeet ja muut lääkkeet voivat sivuvaikutuksena heikentää libidoa.
 • Alkoholin käyttö - Krooninen juominen estää usein seksuaalista suorituskykyä ja halua.
 • Krooninen sairaus - Sairaudet, kuten diabetes, sydänsairaudet ja niveltulehdus, haittaavat seksuaalista toimintaa ja halua.
 • Stressi - Työstä, perhevelvoitteista tai muista paineista johtuva korkea stressitaso uuvuttaa kehon ja heikentää sukupuoliviettiä.
 • Suhdeongelmat - Ratkaisemattomat konfliktit, huono viestintä ja emotionaalisen läheisyyden puute voivat kaikki tukahduttaa seksuaalisen kiinnostuksen ja nautinnon.

Mihin toimiin voin kannustaa poikaystävääni?

 • Käy lääkärissä - On tärkeää, että poikaystäväsi käy lääkärintarkastuksessa, jotta voidaan paljastaa mahdolliset taustalla olevat terveysongelmat, jotka vaikuttavat alhaiseen libidoon. Verikokeella voidaan tarkistaa hormonitasot ja sairauksia voidaan hoitaa.
 • Vaihda lääkkeitä - Jos nykyiset lääkkeet heikentävät libidoa, lääkäri voi muuttaa lääkkeitä ja annoksia sivuvaikutusten vähentämiseksi.
 • Käy neuvonnassa - Jos masennus, krooninen stressi tai trauma vaikuttavat seksihalukkuuteen, neuvonta voi auttaa käsittelemään ja ratkaisemaan näitä ongelmia.
 • Rajoita alkoholin käyttöä - Juomisen vähentäminen parantaa seksuaalista toimintakykyä.
 • Hallitse kroonista sairautta - Poikaystäväsi tulisi noudattaa lääkärin hoitosuunnitelmia terveydentilaa varten, jotta libidon taso voidaan vakauttaa.
 • Vähennä stressiä - Stressiä voi vähentää pitämällä taukoja, nukkumalla riittävästi, harrastamalla liikuntaa ja kieltäytymällä ylimääräisistä velvoitteista.
 • Parisuhdetaitojen parantaminen - parisuhdeneuvonta auttaa rakentamaan yhteyttä paremman kommunikaation, konfliktinratkaisun ja läheisyyden rakentamisen avulla.

Mitä voin tehdä parantaakseni seksielämäämme?

 • Aloita seksi leikkisästi - Käytä flirttailua, alusvaatteita, hierontaa tai seksileluja saadaksesi hänet tunnelmaan. Pidä se positiivisena eikä kritisoivana.
 • Tee seksistä jännittävää - Kokeile uusia asentoja, paikkoja, katsele eroottisia elokuvia, käytä roolileikkejä ja makuuhuoneen leluja herättääksesi uutta kiinnostusta.
 • Suunnittele seksitreffit - Järjestä säännölliset seksitreffit, joita voit odottaa innolla. Tämä voi auttaa tekemään seksistä johdonmukaisen prioriteetin.
 • Keskity esileikkiin - Ota yhdyntä pois pöydältä ja tutki seksuaalisia toimintoja, joihin liittyy vähemmän suorituspaineita, kuten suuseksiä, eroottista hierontaa ja koskettelua.
 • Yhteyden luominen emotionaalisesti - Suunnittele säännölliset romanttiset treffit. Ole arkielämässä hellästi koskettelemalla, kohteliaisuuksilla, kuuntelemalla ja huomaavaisilla teoilla.
 • Käy neuvonantajalla - Seksuaaliterapeutti voi antaa räätälöityjä neuvoja läheisyyden parantamiseksi. Parisuhdeneuvonta vahvistaa yleistä sidettänne.

Kuinka kauan seksielämämme parantaminen voi kestää?

Se riippuu poikaystäväsi alhaisen libidon syistä ja siitä, miten aktiivisesti te molemmat puututte asiaan. Mutta yleensä teidän pitäisi nähdä asteittaista parannusta muutaman viikon tai kuukauden aikana, jos jatkatte sinnikkäästi. Kommunikoi selkeästi, pysy kärsivällisenä ja kokeile jatkuvasti uusia läheisyysstrategioita. Johdonmukaisella yrittämisellä saatte seksielämänne taas kukoistamaan.

Onko poikaystäväni edelleen kiinnostunut minusta?

Alhainen libido ei välttämättä kerro siitä, kuinka viehättävänä hän pitää sinua. On kuitenkin ymmärrettävää tuntea epävarmuutta, kun seksi vähenee. Vahvista itseluottamustasi keskittymällä vähemmän hänen halunsa vähenemiseen ja enemmän onnellisuuden ja täyttymyksen saavuttamiseen muilla elämän ja suhteen osa-alueilla. Pidä yhteydenpito avoimena ja anna myös hänelle vakuuttelua. Molempienne ponnisteluilla intohimo voi varmasti syttyä uudelleen.

Milloin meidän pitäisi hakeutua lääkäriin?

Jos poikaystäväsi seksihalut ovat olleet alhaiset jo useiden kuukausien ajan, ja yritykset lisätä läheisyyttä ovat epäonnistuneet, se on merkki siitä, että on syytä hakeutua lääkäriin. Lääkäri voi tarkistaa, onko taustalla fyysisiä tai mielenterveysongelmia, jotka vaativat hoitoa. Seksuaaliterapeutti voi myös antaa erikoistuneempia neuvoja ja tilanteeseenne räätälöityä neuvontaa. Älä jatka kamppailua hiljaisuudessa - hae ammattiapua.

Entä jos tarpeisiini ei vieläkään vastata?

Keskustele poikaystäväsi kanssa avoimesti ja selitä tarpeesi ja se, miltä tilanne sinusta tuntuu. Jos hän ei edelleenkään ole halukas puuttumaan ongelmiin, sinun on ehkä pohdittava, saatko suhteesta tarvitsemaasi fyysistä ja emotionaalista tyydytystä. Kokeile neuvontaa, mutta älä jää, jos asiat eivät parane ajan myötä. Läheisyydentarpeillasi on väliä - joskus on ymmärrettävä, että ansaitset parempaa, ennen kuin muutos voi tapahtua.

Yhteenveto

Libido voi laskea, mutta siitä ei tarvitse tulla uutta normaalia. Kärsivällisyydellä ja ennakoivalla lähestymistavalla, jossa keskitytään avoimeen viestintään, lääketieteelliseen apuun ja uusien läheisyysstrategioiden kokeilemiseen, voit elvyttää seksielämäsi. Emotionaalisen yhteyden parantaminen auttaa myös seksuaalisen intohimon vapauttamisessa. Jos molemmat kumppanit sitoutuvat prosessiin, fyysinen läheisyys voi jälleen kukoistaa.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku