Onko naisella vai miehellä pidempi seksihalu?

Published:

Sukupuolivietti on kiehtova aihe, jota monet ihmiset ihmettelevät. Tarkemmin sanottuna, kummalla on suurempi sukupuolivietti - naisella vai miehellä? Tämä kysymys on jo pitkään herättänyt keskustelua ja juonittelua. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme miesten ja naisten sukupuoliviettien välisiä ainutlaatuisia eroja ja katsomme, löydämmekö lopullisen vastauksen.

Onko naisella vai miehellä pidempi seksihalu?

Keskeiset tekijät, jotka vaikuttavat Sex Drive

Sukupuolivietti on monimutkainen asia, johon vaikuttavat monet tekijät. Ymmärtääksemme, kenellä on suurempi sukupuolivietti, meidän on ensin tarkasteltava, mikä vaikuttaa libidoon. Seuraavassa on joitakin keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat miesten ja naisten seksuaaliseen halukkuuteen:

Hormonit

Hormoneilla on suuri merkitys sekä miesten että naisten sukupuoliviettien säätelyssä. Erityiset hormonit eroavat kuitenkin sukupuolten välillä.

Testosteroni on ensisijainen miespuolinen sukupuolihormoni, ja se vaikuttaa merkittävästi miesten libidoon. Mitä korkeammat testosteronitasot miehellä on, sitä useammin hänellä on taipumus ajatella seksiä.

Naisilla estrogeeni ja progesteroni vaikuttavat suuresti sukupuoliviettiin. Näiden hormonien vaihtelevat tasot kuukautiskierron aikana voivat vaikuttaa merkittävästi naisten libidoon.

Ikä

Sekä miesten että naisten ikääntyessä heidän kehonsa tuottaa vähemmän sukupuolihormoneja. Tämä hormonien väheneminen korreloi ajan mittaan sukupuoliviettien vähenemisen kanssa. Miehillä testosteronin väheneminen on kuitenkin yleensä asteittaisempaa kuin naisilla vaihdevuosien aikana tapahtuvat nopeat hormonimuutokset.

Stressitasot

Kun olemme stressaantuneita, seksihalumme usein laskee. Kortisoli, elimistön tärkein stressihormoni, voi tukahduttaa libidon molemmilla sukupuolilla. Korkea stressitaso on hyvin yleinen syy alhaiseen seksihalukkuuteen.

Terveys ja lääketieteelliset tekijät

Sairaudet, lääkkeet, mielenterveys, ruokavalio, liikuntatottumukset ja monet muut tekijät voivat vaikuttaa seksuaaliseen haluun. Sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja masennuksen kaltaiset ongelmat on yhdistetty libidon alenemiseen.

Suhdetekijät

Seksuaalisen suhteen laatu voi vaikuttaa merkittävästi seksihalukkuuteen. Läheisyyteen, kommunikaatioon, luottamukseen ja tyytyväisyyteen liittyvät ongelmat voivat vaikuttaa kielteisesti seksihaluun.

Kuten huomaatte, sukupuolivietti on hyvin monimutkainen asia, eikä siihen ole yhtä ainoaa määräävää tekijää. Yleisesti ottaen miehillä on kuitenkin yleensä enemmän testosteronipitoisia sukupuoliviettiä, kun taas naisilla on enemmän vaihtelua. Tutkitaan seuraavaksi asiaa tarkemmin tarkastelemalla miesten ja naisten halujen välisiä eroja.

Miehen ja naisen sukupuoliviettien vastakkainasettelu

Monet biologiset ja psykologiset erot vaikuttavat miesten ja naisten välisiin sukupuoliviettien eroihin. Tässä on yleiskatsaus siihen, miten miesten ja naisten libido eroaa toisistaan:

Kiihottumisen nopeus

Miesten fyysinen reaktio kiihottumisen aikana on hyvin suoraviivainen - veri virtaa penikseen ja erektiota tapahtuu. Tämä voi tapahtua hyvin nopeasti joko fyysisen tai henkisen seksuaalisen stimulaation seurauksena.

Naiset tarvitsevat yleensä enemmän aikaa ja stimulaatiota kiihottuakseen täysin. Naisten kiihottumisprosessi on monimutkaisempi, ja siihen osallistuvat aivot, tunteet, hormonit ja sukupuolielinten verenkierto.

Yleisesti ottaen miehet kiihottuvat usein nopeammin seksuaalisista ärsykkeistä kuin naiset.

Seksuaalisten ajatusten tiheys

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että miehet ajattelevat seksiä useammin kuin naiset.

Eräässä tutkimuksessa miehet ilmoittivat ajattelevansa seksiä keskimäärin 18,6 kertaa päivässä, kun taas naiset ajattelivat sitä 10,2 kertaa päivässä. Miehet kertoivat, että nämä seksuaaliset ajatukset heräävät pyytämättä noin joka toinen tunti, kun taas naiset noin joka neljäs tunti.

Nämä tulokset viittaavat siihen, että miehillä on yleisesti ottaen korkeampi seksuaalisen halun lähtötaso.

Kiinnostus satunnaiseen seksiin

Tutkimukset osoittavat jatkuvasti, että miehet ovat naisia kiinnostuneempia ja halukkaampia harrastamaan satunnaista, sitoutumatonta seksiä.

Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa todettiin, että 40 prosenttia opiskelevista miehistä hyväksyisi houkuttelevan tuntemattoman tarjouksen satunnaisesta seksistä, kun taas naisista 0 prosenttia.

Nämä tulokset viittaavat siihen, että fyysinen ulkonäkö ja lyhytaikainen seksuaalinen tyydytys vaikuttavat enemmän miesten seksuaaliseen halukkuuteen. Naisilla on taipumus yhdistää seksi enemmän parisuhteen tyytyväisyyteen ja emotionaaliseen yhteyteen.

Seksin aloittaminen

Heteroseksuaalisissa suhteissa mies tekee yleensä ensimmäisen liikkeen, kun on kyse seksistä.

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että miehet aloittavat seksin kolme kertaa useammin kuin naiset. Naiset harrastavat seksiä todennäköisemmin läheisyyden ylläpitämiseksi kuin puhtaasta kiimasta.

Miehillä on yleisempää kokea spontaania halua - eli he tuntevat yhtäkkiä halua harrastaa seksiä ilman mitään laukaisevaa tekijää. Naisten halu on herkempi ja riippuu sekä fyysisistä että emotionaalisista vihjeistä.

Orgasmin merkitys

Miehille seksuaalisen huipennuksen tavoittelu on usein tärkeä motivaattori seksiin. Naisilla on kuitenkin taipumus antaa orgasmeille vähemmän arvoa.

Sen sijaan naiset keskittyvät enemmän koko kokemukseen ja nautinnon saamiseen läheisyydestä kumppaninsa kanssa. Sekä miehet että naiset raportoivat kuitenkin suuremmasta seksihalusta, kun he saavat orgasmin useammin.

Iän vaikutus

Kuten aiemmin mainittiin, ikä vaikuttaa miehiin ja naisiin eri tavalla, kun on kyse sukupuoliviettiä.

Naisilla libido laskee usein dramaattisesti perimenopaussin ja vaihdevuosien aikana estrogeenitasojen laskun vuoksi. Useimmilla miehillä seksuaalinen halukkuus säilyy kuitenkin melko korkeana pitkälle vanhuuteen, vaikka testosteroni ja erektiot saattavat heikentyä.

Sukupuolten väliset erot sukupuoliviettien suhteen kasvavat parien ikääntyessä.

Kenellä on korkeampi sukupuolivietti: Miehillä vai naisilla?

Nyt kun olemme selvittäneet miesten ja naisten sukupuoliviettien välisiä suuria eroja, mitä johtopäätöksiä voimme tehdä?

Tutkimus näyttää viittaavan siihen, että miehillä on yleisesti ottaen suurempi sukupuolivietti.

Miksi tämä libidokuilu on olemassa? Evoluutio tarjoaa joitakin vihjeitä.

Miehillä vahvempi sukupuolivietti edisti parempia mahdollisuuksia siirtää geeninsä eteenpäin. Naisten oli oltava valikoivampia valitessaan laadukasta puolisoa suurempien lisääntymiskustannusten vuoksi.

Muista kuitenkin, että sukupuolivietti riippuu monista yksilöllisistä tekijöistä. Miesten libidoa kiihdyttävät korkeammat testosteronitasot, mutta joillakin naisilla saattaa olla voimakkaampi seksihalu kuin joillakin miehillä.

Myös parisuhdestatuksella on merkitystä. Sinkkumiehillä on yleensä suurempi seksuaalinen halu. Mutta kun heillä on turvallinen parisuhde, sukupuolten välinen ero näyttää kaventuvan.

Loppujen lopuksi jokaisen ihmisen sukupuolivietti on ainutlaatuinen. Tieteen mukaan miehet ovat kuitenkin naisia edellä, kun kyse on yleisestä libidosta ja seksuaalisesta halusta koko väestössä.

Seuraavaksi tarkastellaan joitakin tilastoja miesten ja naisten seksihalusta ja seksuaalisesta taajuudesta. Numerot antavat valaisevan kuvan.

Sukupuoliviettitilastot: Miesten ja naisten vertailu

Kyselytutkimukset vahvistavat, että miehet ajattelevat seksiä ja haluavat sitä useammin kuin naiset. Tässä muutamia paljastavia tilastoja:

  • Eräässä tutkimuksessa 54 prosenttia miehistä mutta vain 19 prosenttia naisista sanoi ajattelevansa seksiä päivittäin tai useita kertoja päivässä.
  • Aviopareista 75 prosenttia miehistä ja 40 prosenttia naisista ilmoitti haluavansa enemmän seksiä.
  • Miehet kokevat paljon todennäköisemmin usein seksuaalista halua. Eräässä tutkimuksessa 61 prosenttia miehistä mutta vain 35 prosenttia naisista ilmoitti tuntevansa seksuaalista halua muutaman kerran viikossa tai päivittäin.
  • Sinkkumiehet kertovat tuntevansa itsensä kiimaisemmiksi kuin sinkkunaiset. Naimattomat miehet kertoivat yli viisi kertaa todennäköisemmin tuntevansa erittäin voimakasta seksuaalista halua vähintään useita kertoja viikossa.
  • Miehet masturboivat keskimäärin 62 kertaa vuodessa, kun taas naiset masturboivat vain 26 kertaa vuodessa. Tämä vastaa miesten korkeampaa peruslibidoa.
  • Homomiehet raportoivat tuntevansa suurempaa seksuaalista halua kuin lesbot. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että 82 prosentilla homomiehistä oli usein halua, kun taas lesboista 58 prosentilla.

Itseraportoitujen kyselytutkimustietojen mukaan miehet ilmoittavat jatkuvasti, että seksuaalisen halun voimakkuus ja tiheys on suurempi kuin naisilla.

On kuitenkin tärkeää tarkastella myös todellista seksuaalista käyttäytymistä sukupuolten välillä. Mitä tilastot osoittavat siitä, kuinka usein miehet ja naiset harrastavat seksiä?

Seksuaalisen taajuuden vertailu

Mitä tulee yhdyntöjen tiheyteen, miehet harrastavat edelleen seksiä useammin kuin naiset. Ero on kuitenkin pienempi kuin libidon ja seksuaalisten ajatusten osalta.

Tässä on katsaus seksuaalisen kanssakäymisen tiheyttä koskeviin tilastoihin:

  • 18-30-vuotiaat miehet harrastavat seksiä keskimäärin 112 kertaa vuodessa, kun taas naiset harrastavat seksiä 86 kertaa.
  • Aviopareista miehet ilmoittavat harrastavansa seksiä 58 kertaa vuodessa ja naiset 50 kertaa.
  • 40-50-vuotiaista miehistä 31 prosenttia ja naisista 19 prosenttia ilmoitti, että heillä on ollut vähintään neljä seksikumppania elämänsä aikana.
  • Joissakin tutkimuksissa ei kuitenkaan havaita suuria sukupuolten välisiä eroja avioparien seksuaalisessa kanssakäymisessä. Lisää tutkimusta tarvitaan.

Vaikka miehet siis haluavat seksiä useammin, miesten ja naisten todellinen seksin määrä on todennäköisesti verrattavissa toisiinsa sitoutuneissa suhteissa. Naiset saattavat harrastaa seksiä lähes yhtä paljon kuin miehet, vaikka heillä ei olisi suurta spontaania halua.

Tämä vastaa sitä, että naiset ovat herkempiä ja halukkaampia harrastamaan seksiä kumppaninsa tarpeiden tyydyttämiseksi. Tutkimustietojen rajallisuus vaikeuttaa kuitenkin lopullisten johtopäätösten tekemistä.

Nyt kun olemme tutustuneet tutkimustietoon, kerromme lopuksi muutamia keskeisiä huomioita miesten ja naisten sukupuoliviettiä koskevista asioista.

Keskeiset asiat

  • Lukuisat tutkimukset osoittavat, että miehillä on naisiin verrattuna suurempi seksuaalinen halu, jota mitataan seksuaalisilla ajatuksilla, kiinnostuksella seksiin ja seksin aloittamisella.
  • Seksuaalisen aktiivisuuden todellinen määrä on kuitenkin miesten ja naisten välillä samankaltaisempi, erityisesti parisuhteissa.
  • Naisilla libidon vaihtelu on suurempaa kuukautisten, raskauden ja vaihdevuosien aiheuttamien hormonaalisten muutosten vuoksi. Miehillä sukupuolivietti on pysyvämpi.
  • Sekä miehillä että naisilla sukupuolivietti vähenee iän myötä, mutta naisilla tämä lasku on yleensä jyrkempi.
  • Yksilöllisillä eroilla on suuri merkitys - joillakin miehillä on alhainen libido, kun taas joillakin naisilla on ahne seksuaalinen ruokahalu.
  • Yhteiskunnalliset ja kulttuuriset normit vaikuttavat myös siihen, miten vapaasti miehet ja naiset voivat ilmaista seksuaalisuuttaan.

Miehet siis yleisesti ottaen haluavat seksiä enemmän - mutta sukupuolten välinen ero ei ehkä ole niin suuri kuin miltä näyttää. Miesten ja naisten välinen seksihalukeskustelu osoittaa lopulta, että sekä biologiset että sosiaaliset tekijät vaikuttavat asiaan.

Usein kysytyt kysymykset mies vs. nainen Sex Drive

Miesten ja naisten sukupuoliviettien väliset erot ovat kiehtova aihe, joka herättää monia kysymyksiä. Seuraavassa on vastauksia joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin:

Mikä on sukupuolivietti?

Sukupuolivietti, joka tunnetaan myös nimellä libido, tarkoittaa ihmisen luonnollista halua seksuaaliseen toimintaan. Se määrittää, kuinka usein joku haluaa seksiä ja kuinka paljon hän haluaa seksuaalista läheisyyttä. Sukupuolihalukkuuteen vaikuttavat biologiset, psykologiset ja sosiaaliset tekijät.

Onko miehillä todella suurempi seksihalu kuin naisilla?

Tutkimukset osoittavat jatkuvasti, että miehet raportoivat useammin ja voimakkaammin seksuaalisia haluja ja fantasioita kuin naiset. Tutkimusten mukaan miehet ajattelevat seksiä useammin, masturboivat säännöllisemmin, aloittavat seksin useammin ja kertovat haluavansa seksiä enemmän kuin naiset, erityisesti satunnaista seksiä tuntemattomien kanssa. Sitoutuneissa suhteissa ero näyttää kuitenkin kaventuvan.

Mikä aiheuttaa miehillä suuremman sukupuoliviettiä?

Testosteroni on tärkein tekijä, joka aiheuttaa miesten suuremman sukupuoliviettiä. Kivekset tuottavat jopa 7x enemmän testosteronia kuin mitä munasarjat tuottavat naisilla. Testosteroni kohottaa seksuaalisia ajatuksia ja peniksen herkkyyttä. Miehillä on myös vähemmän oksitosiinia, joka tukahduttaa miesten seksuaaliset halut.

Onko joillakin naisilla suurempi seksihalu kuin miehillä?

Ehdottomasti. Vaikka miehillä on korkeampi testosteronitaso, joka lisää libidoa, miesten ja naisten sukupuoliviettien välillä on huomattavaa päällekkäisyyttä. Monilla miehillä on alhainen libido, kun taas joillakin naisilla on erittäin korkea seksuaalinen halu, joka ylittää keskimääräisen miehen. Naisilla testosteroni nousee myös ovulaation aikana, mikä voi lisätä seksihaluja.

Haluavatko naiset vähemmän seksiä kuin miehet?

Naiset raportoivat vähemmän spontaania seksihalua kuin miehet. Naisilla on kuitenkin herkästi reagoiva halu, joka syntyy emotionaalisesta läheisyydestä ja itse seksuaalisesta toiminnasta. Vaikka naiset eivät aluksi kaipaisikaan seksiä yhtä paljon, kun nainen kiihottuu, hän saattaa haluta seksiä yhtä paljon kuin mieskin.

Onko sukupuolten väliset sukupuolierot täysin biologisia?

Ei, myös sosiaalisilla ja kulttuurisilla vaikutteilla on merkitystä. Naiset saattavat vähätellä seksihalujaan, koska sosiaalinen leimautuminen vastustaa naisten siveettömyyttä. Perinteiset sukupuoliroolit, seksuaaliset kaksinaismoraalit ja valtaerot voivat myös vaikuttaa sukupuolieroihin. Naisten seksuaalisen vapauden lisääminen voisi kaventaa sukupuoliviettieroja.

Miten ikä ja elämänvaihe vaikuttavat sukupuoliviettieroihin?

Ikä suurentaa sukupuoliviettien eroja. Testosteronin väheneminen on miehillä hitaampaa kuin naisten nopeat hormonaaliset muutokset vaihdevuosien aikana. Sukupuolivietti vaihtelee kuitenkin eri elämänvaiheissa. Esimerkiksi naimattomilla miehillä on suurempi seksihalu kuin naimattomilla naisilla, mutta seksitiheys tasoittuu enemmän avioliitossa.

Mitkä muut tekijät vaikuttavat seksihalukkuuteen?

Sukupuolen lisäksi sukupuoleen vaikuttavat monet muutkin tekijät, kuten sairaudet, lääkkeet, mielenterveys, ruokavalio, liikuntatottumukset, stressitaso, seksuaalinen tyydytys, läheisyys, luottamus, parisuhteen laatu, seksuaalinen kokemus, kulttuurinormit ja monet muut tekijät.

Voiko miehillä olla alhainen seksuaalinen halu?

Kyllä. Vaikka se on harvinaisempaa, joidenkin miesten libidon lasku johtuu testosteronin vähenemisestä, lääketieteellisistä ongelmista, emotionaalisista tekijöistä, seksuaalisesta toimintahäiriöstä tai kumppanin kiihottumisen puutteesta. Stressi ja ympäristön estrogeenit, jotka jäljittelevät naishormoneja, voivat myös vähentää miesten seksuaalista halukkuutta.

Miten voit lisätä seksihaluja?

Sekä miehillä että naisilla stressin vähentäminen, liikunta, intiimiyden parantaminen henkisesti ja fyysisesti, parempi unihygienia, neuvontahoito, itseluottamuksen lisääminen ja avoin viestintä voivat kaikki auttaa parantamaan alhaista libidoa. Hormonihoito, seksilelut ja lääkitys voivat myös auttaa.

Päätelmä

Yhteenvetona voidaan todeta, että biologisten erojen vuoksi miesten yleinen seksuaalinen halu on suurempi kuin naisten. Sukupuolivietti riippuu kuitenkin viime kädessä yksilöstä ja hänen ainutlaatuisista olosuhteistaan, ei pelkästään sukupuolesta. Mies vs. nainen -keskustelu osoittaa, että sukupuoliviettien vaihtelu on monimutkaista.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku