Miten herätät miehen, jolla on alhainen testosteroni?

Published:

Testosteroni on tärkeä hormoni miesten terveydelle ja elinvoimaisuudelle. Kun testosteronitasot laskevat, se voi vaikuttaa kielteisesti libidoon, energiatasoihin, mielialaan ja muuhun. Alhainen testosteronitaso, joka tunnetaan myös nimellä hypogonadismi, vaikuttaa arviolta 2-6 miljoonaan mieheen Yhdysvalloissa. Jos kumppanisi kamppailee alhaisen testosteronin kanssa, on olemassa tehokkaita keinoja, joilla voit auttaa häntä kiihottumaan ja tuoda intohimon takaisin makuuhuoneeseen.

Miten herätät miehen, jolla on alhainen testosteroni?

Alhaisen testosteronin vaikutuksen ymmärtäminen

Ennen ratkaisujen etsimistä on hyödyllistä ymmärtää alhaisen testosteronin aiheuttamat oireet. Vaikka vaikutukset vaihtelevat, yleisiä vaikutuksia ovat mm:

 • Vähentynyt sukupuolivietti - Matala T-arvo on merkittävä syy miesten heikkoon libidoon ja erektiohäiriöihin. Kun kehossa kiertää vähemmän testosteronia, miehillä on usein heikentynyt libido ja vaikeuksia saada tai ylläpitää erektiota.
 • Vähäinen energisyys - Väsymys ja energian puute ovat yleisiä valituksia alhaisen testosteronin yhteydessä. Päivittäisistä tehtävistä voi tulla haastavampia, kun elinvoima ja elinvoimaisuus vähenevät.
 • Vähentynyt lihasmassa - Testosteronilla on keskeinen rooli vähärasvaisen lihasmassan rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Alhaiset tasot johtavat lihaskatoon ja vähäisempään urheilullisuuteen.
 • Painonnousu - Testosteronin väheneminen liittyy kehon rasvan lisääntymiseen ja vaikeampaan laihduttamiseen. Elämäntapamuutokset voivat auttaa torjumaan tätä.
 • Tunnemuutokset - Miehillä, joilla on alhainen T-arvo, voi esiintyä mielialan muutoksia, kuten ärtyneisyyttä tai masennusta. Testosteroni vaikuttaa tunteisiin vaikuttaviin aivojen alueisiin.
 • Unihäiriöt - Huono uni on sekä syy että seuraus alhaisesta testosteronitasosta. On tärkeää puuttua unen terveyteen, jotta testosteronin säätelyä voidaan edistää.
 • Vähentynyt luuntiheys - Testosteroni edistää luun mineraalitiheyttä. Alhaiset tasot voivat lisätä osteoporoosin riskiä.

Jos kumppanillasi on joitakin näistä oireista, syyllinen voi olla alhainen testosteronitaso. Hyvä uutinen on, että on olemassa tehokkaita ratkaisuja, sekä lääketieteellisiä että elämäntapaan perustuvia. Kumppanisi tukeminen ja kiihottaminen on mahdollista oikeilla strategioilla.

Viestintä matalasta T:stä ja sen vaikutuksista

Ensimmäinen askel on avoin ja rehellinen keskustelu siitä, miten testosteronin lasku vaikuttaa kumppaniin ja suhteeseenne. Alhainen libido saa miehet usein vetäytymään läheisyydestä. Se voi herättää häpeän, häpeän tai riittämättömyyden tunteita - erityisesti yhteiskunnassa, jossa miehekkyys rinnastetaan miehisyyteen.

Ole myötätuntoinen ja vältä kumppanisi syyttelyä. Alhainen testosteronitaso on sairaus, ei valinta. Tee selväksi, että olet samassa tiimissä ja haluat löytää ratkaisuja. Kuuntele kumppanisi tunteita ja huolia. Keskustele siitä, miten muutokset vaikuttavat teihin molempiin, ja toista samalla, että tunnette vetovoimaa ja rakkautta.

Vaikka se olisikin vaikeaa, yritä muotoilla keskustelu myönteiseksi ja keskittyä siihen, miten läheisyyden lisääminen voi parantaa parisuhdettanne ja elämänlaatuanne. Anna sävy sille, että voitte tarttua tähän haasteeseen yhdessä ja saada takaisin sen intohimon, joka teillä kerran oli.

Lääkärin kuuleminen hoitovaihtoehdoista

Varaa aika kumppanisi lääkärin kanssa keskustellaksesi alhaisen testosteronin lääketieteellisistä ratkaisuista. Verikokeet voivat vahvistaa alhaiset tasot ja määrittää syyn, olipa kyseessä primaarinen hypogonadismi tai sekundaarinen hypogonadismi.

Testosteronikorvaushoito (TRT) voi tehokkaasti palauttaa testosteronitasot seuraavilla menetelmillä:

 • Testosteroni-injektiot - TRT:ssä käytetään yleisesti 1-2 viikon välein annettavia injektioita. Vaikutukset kestävät useita päiviä jokaisella pistoksella.
 • Transdermaaliset testosteronilaastarit - Laastarit vapauttavat testosteronia ihon läpi 24 tunnin ajan. Ne vaihdetaan päivittäin.
 • Testosteronigeelit - Paikalliset geelit tarjoavat päivittäiset testosteroniannokset, jotka imeytyvät ihon läpi. Niitä käytetään kerran päivässä.
 • Testosteronipelletit - Ihon alle istutetut pelletit tuottavat tasaista testosteronin vapautumista 3-6 kuukauden ajan. Tarvitaan yksinkertainen toimenpide.
 • Suun kautta otettavat testosteronikapselit - Päivittäin otettavat kapselit voivat palauttaa testosteronin, mutta ne voivat aiheuttaa maksavaurioita.

TRT:n ohella lääkäri voi antaa neuvoja elämäntapamuutoksista ja lääkkeistä, joilla parannetaan erektiotoimintaa ja libidoa. Hoidon edetessä kumppanisi oireiden pitäisi hellittää, mukaan lukien seksuaalisen halun ja suorituskyvyn elpyminen.

Elämäntapamuutosten tekeminen, jotka tukevat tervettä testosteronia

Vaikka testosteronihoito on tehokasta, myös elämäntavoilla on tärkeä rooli testosteronin säätelyssä. Tue kumppaniasi muutosten toteuttamisessa, kuten:

Liikunta - Voimaharjoittelu auttaa lisäämään testosteronin määrää ja kääntämään matalan T:n aiheuttaman lihasmassan menetyksen laskuun. Tavoitteena on vähintään 30-60 minuuttia päivässä.

Terveellinen ruokavalio - Keskity testosteroniystävällisiin elintarvikkeisiin, kuten osterit, lehtivihannekset, rasvainen kala, kananmunat, marjat ja ekstra-neitsytoliiviöljy. Rajoita sokeria, liiallista alkoholia ja transrasvoja.

Painonhallinta - Ylimääräinen kehon rasva aiheuttaa testosteronin muuttumisen estrogeeniksi. Painonpudotus voi nostaa T-tasoja.

Lopeta tupakointi - Sikareiden tai savukkeiden polttaminen alentaa testosteronia. Lopettaminen tukee tervettä testosteronia.

Vähennä stressiä - Krooninen stressi lisää kortisolia, joka alentaa testosteronia. Hyödynnä stressinhallintatekniikoita.

Hyvät unitottumukset - Nuku 7-9 tuntia yössä, vältä univajetta ja hoida uniapnean kaltaisia häiriöitä. Laadukas lepo vahvistaa testosteronia.

Yhdistämällä lääkehoito ja elämäntapamuutokset kumppanisi testosteronitasot ja elinvoima nousevat, mikä valmistaa häntä lisääntyneeseen läheisyyteen.

Aistillisen kosketuksen ja hieronnan käyttö

Kun alhainen T-arvo on käsitelty, voit keskittyä lempeään, aistilliseen kosketukseen, joka auttaa herättämään kumppanisi libidon. Aloita halailusta, silittelystä, suutelusta ja kokovartalohieronnasta. Vältä hyppäämästä suoraan hänen peniksensä stimulointiin. Anna kiihottumisen rakentua hitaasti.

Luo rentouttava tunnelma hämärällä valaistuksella, pehmeällä musiikilla ja tuoksukynttilöillä. Käytä laadukasta hierontaöljyä, jolla voit liu'uttaa kätesi pehmeästi kumppanisi vartaloa pitkin. Viestittele sanallisesti ja sanattomasti välittääksesi halusi.

Pidättele ja vaihda painetta erogeenisillä alueilla, kuten kaulalla, nänneissä, alaselässä, kiveksissä ja reisien sisäpuolella. Anna kumppanisi uppoutua taitavien kosketustesi nautintoon ilman suorituspaineita. Aistillinen hieronta voi auttaa aktivoimaan hänen aistinsa uudelleen ja yhdistää hänet uudelleen seksuaalisuuteensa.

Seksilelujen ja tarvikkeiden kokeileminen

Seksilelujen ja -tarvikkeiden käyttöönotto on toinen tapa auttaa miehesi libidon herättämisessä. Kokeile leluja, kuten kalurirenkaita, jotka voivat rajoittaa verenkiertoa ja tehostaa erektioita. On myös olemassa vibraattoreita, jotka kohdistuvat penikseen. Valitse säädettäviä, ladattavia malleja, joissa on useita asetuksia.

Voit lisätä kiihottumista entisestään sisällyttämällä siihen hallitsevan ja alistuvan dynamiikan ja seksikalusteet. Rajoita kumppanisi käyttämällä pörröisiä käsirautoja tai silkkisiteitä. Tai anna hänen istua seksituolissa, kun sinä tanssit eroottista tanssia ja sylitanssia. Silmien sitominen auttaa häntä uppoutumaan fyysisiin tuntemuksiin.

Tuomalla mukaan uusia elementtejä voit siirtää käsikirjoitusta pois perinteisestä seksistä. Tämä vähentää suorituspaineita, kun tutkitte yhdessä eroottista leikkiä. Ajan myötä hänen itseluottamuksensa ja kiihottumisensa jatkavat nousuaan.

Aloittaminen Natural Aphrodisiacs ja Libido Boosters

Lääketieteellisten ja mekaanisten toimenpiteiden lisäksi luonnolliset aphrodisiacs-valmisteet voivat auttaa stimuloimaan halua parantamalla sukupuolihormonitasoja ja verenkiertoa. Keskustele kokeilemaan libidoa lisääviä lisäravinteita, kuten esim:

 • Sinkki ja magnesium - Tukee testosteronin tuotantoa ja sydän- ja verisuoniterveyttä.
 • DHEA - DHEA on testosteronin esiastehormoni, joka vähenee iän myötä. Lisäravinteet voivat nostaa tasoja.
 • Fenugreek - Sisältää yhdisteitä, jotka auttavat ylläpitämään testosteronia. Se jäljittelee estrogeenia ja lisää libidoa.
 • Ginseng - Sisältää ginsenosideiksi kutsuttuja yhdisteitä, jotka parantavat kiihottumista, erektiota ja kestävyyttä.
 • Maca-juuri - Perinteinen aphrodisiac, joka voi parantaa libidoa nostamalla testosteronia ja estradiolia.
 • Tribulus terrestris - Lisää testosteronia, siittiöiden tuotantoa ja kiihottumista miehillä rajallisen näytön perusteella.
 • Ashwagandha - Adaptogeeninen yrtti, joka alentaa kortisolia, voi lisätä testosteronia ja parantaa seksuaalista toimintaa.

Keskustele lääkärisi kanssa ennen lisäravinteiden kokeilemista turvallisuuden ja oikean annostelun varmistamiseksi. Vaikka ne eivät olekaan parannuskeinoja, ne voivat tarjota lisätukea, kun ne yhdistetään tavanomaisiin hoitoihin.

Seksin tekeminen jännittäväksi roolileikkien, erotiikan ja fantasian avulla

Älä aliarvioi mielikuvituksesi voimaa herättää kumppanisi kiinnostus seksiin. Astu normaalien rutiinien ulkopuolelle tutkimalla fantasioita ja roolipeliskenaarioita. Keskustelkaa vaihtoehdoista, joita olette molemmat valmiita kokeilemaan. Mahdollisuuksia ovat mm:

 • Opettajan/oppilaan roolileikki
 • Lääkärin ja potilaan välinen roolileikki
 • Sitovat toisensa
 • Erotiikan katselu tai lukeminen yhdessä
 • Romanttisten fantasioiden, pukujen ja puitteiden luominen

Pakene intiimeihin fantasioihin, joissa alhainen T ei ole este. Pidä hauskaa omaksumalla erilaisia henkilöitä ja rakentamalla seksuaalista jännitettä. Tutkimusten mukaan jaetut seksuaaliset fantasiat ja mielikuvitus aktivoivat seksuaaliseen kiihottumiseen liittyviä aivoalueita. Luovat roolileikit tarjoavat vapauttavan ulospääsyn.

Intiimin, ei-seksuaalisen kosketuksen asettaminen etusijalle

Joskus paras tapa lisätä libidoa on välttää suoraa seksuaalista stimulaatiota kokonaan. Keskity sen sijaan läheisyyteen seuraavien toimintojen avulla:

 • Halailu ilman seksipaineita
 • Hierovat toisiaan
 • Suihkussa yhdessä
 • Nukahtaa syleilemällä toisiaan
 • Selän kutittelu ja käsien/jalkojen silittäminen elokuvien aikana.
 • Hidas intiimi tanssi

Syventäkää tunnesuhdettanne hoitavan kosketuksen avulla. Usein tämä lämpö yhdistettynä TRT:hen ja elämäntapamuutoksiin johtaa lopulta seksuaaliseen kiinnostukseen. Mutta älä pakota sitä. Nauti läheisyydestä hetkessä tekemättä yhdynnästä tavoitetta.

Avoimen viestinnän ja läheisyyden edistäminen

Alhainen libido liittyy usein siihen, että vetäydyt emotionaalisesti pois kumppanistasi. Torju tätä hoitamalla läheisyyttä ennakoivasti. Anna kumppanisi tuntea olonsa turvalliseksi esimerkiksi seuraavilla toimilla:

 • Rakkauden sanalliset ja fyysiset ilmaisut
 • Merkityksellisten keskustelujen aloittaminen
 • Säännöllisten treffi-iltojen suunnittelu
 • Antaa koko huomiosi ilman häiriötekijöitä
 • Kuunteleminen ja kysymysten esittäminen
 • Sanomalla "arvostan sinua"

Anna kumppanillesi luottamusta osoittamalla, kuinka paljon välität. Emotionaalinen läheisyys auttaa ylläpitämään suhdetta, kun seksi vähenee. Haasteiden lähestyminen tiiminä vahvistaa sidettänne, kun tuette toistenne tarpeita.

Milloin hakeutua neuvontaan

Jos edellä mainitut strategiat eivät palauta läheisyyttä useiden kuukausien jälkeen, harkitse seksuaaliterapeutin tai -ohjaajan puoleen kääntymistä. He voivat auttaa sinua:

 • puuttua psykologisiin esteisiin, kuten suoritusahdistukseen, häpeään ja parisuhteen rasitukseen.
 • Parantaa viestintää ja emotionaalista yhteyttä
 • Käsittele surun tunteita sukupuolielämän muutoksista
 • Sisällytä mindfulness- ja rentoutumistekniikoita.
 • Löydä uusia polkuja nautintoon yhdynnän ulkopuolella

Ammattitaitoisella ohjauksella ja molempien osapuolten sitoutumisella voitte sytyttää liekin uudelleen, vaikka testosteronitasot olisivat laskeneet. Tietäkää, että monitahoisen lähestymistavan avulla on aina toivoa.

Avain on kärsivällisyys ja tiimityö

Tärkeimmät periaatteet alhaisen testosteronipitoisuuden omaavan miehen kiihottamisessa ovat kärsivällisyys ja yhdessä tekeminen. Sinulla on realistiset odotukset siitä, kuinka kauan kestää korjata hormonitasapainon häiriöt ja kumota seksiä häiritsevät oireet. Luota kuitenkin prosessiin.

Takaiskut ovat normaaleja. Älä ota libidon puutetta henkilökohtaisesti. Muotoile takaiskut oppimiskokemuksiksi eikä epäonnistumisiksi, kun kokeilet erilaisia strategioita. Tukekaa toisianne ylä- ja alamäissä ja juhlikaa samalla jokaista askelta eteenpäin.

Yhdistetyllä ponnistuksella, jossa hyödynnetään lääketieteellistä hoitoa, elämäntapoja, läheisyysharjoituksia ja avointa viestintää, voit tehokkaasti kiihottaa kumppaniasi ja löytää uudelleen molemminpuolisen tyydytyksen. Alhaisen T:n ei tarvitse merkitä seksielämäsi loppua. On olemassa lukemattomia tapoja edistää kiihottumista, intohimoa ja onnellisuutta parisuhteessasi.

Usein kysytyt kysymykset herättää mies alhainen testosteroni

Onko sinulla vaikeuksia kiihottaa kumppaniasi, jolla on alhainen testosteronitaso? Seuraavassa on vastauksia joihinkin yleisimpiin kysymyksiin siitä, miten saatte seksielämänne uudelleen käyntiin.

Mitkä ovat ensimmäiset askeleet, jos epäilemme matalaa testosteronitasoa?

Keskustele ensin avoimesti kumppanisi oireista ja siitä, miten ne vaikuttavat suhteeseenne ja seksielämäänne. Varaa seuraavaksi aika lääkärin kanssa, jotta kumppanisi testosteronitasot voidaan testata yksinkertaisella verikokeella. Jos alhainen T-taso vahvistetaan, lääkäri voi keskustella hoitovaihtoehdoista, kuten testosteronikorvaushoidosta.

Kuinka nopeasti testosteronihoidot toimivat?

Se riippuu menetelmästä, mutta useimmat miehet huomaavat libidon parantuneen 3-6 viikon kuluessa, ja hyödyt lisääntyvät asteittain 3-6 kuukauden kuluessa. Testosteronipistokset vaikuttavat yleensä nopeimmin. Suun kautta otettavien muotojen vaikutukset voivat kestää jopa 8 viikkoa. Ole kärsivällinen, sillä tasojen palauttaminen vie aikaa.

Entä jos testosteronihoidot eivät yksinään paranna seksielämäämme?

Yritä yhdistää TRT elämäntapamuutoksiin, kuten ruokavalioon, liikuntaan, stressinhallintaan ja parempiin unitottumuksiin. Harkitse lisäravinteiden tai lääkkeiden lisäämistä kiihottumisen tehostamiseksi. Keskustele lelujen, roolileikkifantasioiden tai neuvonnan sisällyttämisestä. Monipuolinen lähestymistapa käsittelee kaikkia mahdollisia libidoon vaikuttavia tekijöitä.

Miten voin kiihottaa kumppanini ilman, että hän tuntee itsensä painostetuksi?

Aloita hoitavalla kosketuksella, hieronnalla ja halailulla aloittamatta yhdyntää. Luo intiimi ympäristö, jossa ei ole häiriötekijöitä. Houkuttele hänen mieltään eroottisilla kirjoilla, videoilla tai fantasioilla. Anna fyysisen kiihottumisen rakentua vähitellen. Jos hän ei ole valmis seksiin, älä ota sitä henkilökohtaisesti. Keskity nautintoon ja yhteyteen.

Entä jos kumppanini välttelee läheisyyttä kokonaan huonon itsetunnon vuoksi?

Viestintä, kärsivällisyys ja myötätunto ovat avainasemassa. Vakuuta, että pidät häntä viehättävänä ja että olette tässä yhdessä. Aseta emotionaalinen läheisyys etusijalle esimerkiksi treffi-iltojen kaltaisten aktiviteettien avulla. Harkitse neuvontaa luottamuksen rakentamiseksi ja psykologisten esteiden voittamiseksi. Lääketieteelliset hoidot uudistavat myös miehekkyyttä ja draivia.

Kuinka kauan meidän pitäisi yrittää ennen kuin harkitsemme ammattiapua?

Jokainen pariskunta on erilainen, mutta jos olet yrittänyt hoitaa matalaa T-arvoa 6 kuukauden ajan ja seksielämäsi on parantunut vain vähän, lääkärin tai neuvojan puoleen kääntyminen voi auttaa. He voivat tunnistaa mahdolliset esteet ja tarjota erityisratkaisuja, joita et ehkä ole ottanut huomioon.

Onko mahdollista saada tyydyttävä seksielämä, vaikka testosteroni olisi alhainen?

Ehdottomasti. Vaikka matala T-arvo voi haitata seksihaluja, on monia tapoja edistää läheisyyttä ja nautintoa. Säädä odotuksiasi ja laajenna seksin määritelmääsi. Keskittykää yhdessä vietettyyn laatuun. Avainasemassa on sopeutuminen ja fyysisen ja emotionaalisen läheisyyden säilyttäminen muutosten aikana.

Tie kiihottumiseen vaatii ymmärrystä, kärsivällisyyttä ja tiimityötä. Mutta ratkaisuja on olemassa. Pysy optimistisena tietäen, että alhainen testosteronitaso ei tarkoita intohimosi ja yhteyden loppua. Oikealla tuella voit kukoistaa seksuaalisesti haasteista huolimatta.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku