Mitkä ovat miesten alhaisen libidon oireet?

Published:

Terve libido on tärkeää parisuhteen emotionaalisen ja fyysisen läheisyyden kannalta. Alhainen libido eli heikko seksuaalivietti on kuitenkin yleinen ongelma, joka vaikuttaa moniin miehiin. Alhaisen libidon oireiden ymmärtäminen voi auttaa tunnistamaan joitakin mahdollisia syitä ja viitoittaa ratkaisuja.

Sisällysluettelo:

  1. Mikä on Libido?
  2. Miesten alhaisen libidon oireet
    1. Kiinnostuksen puute seksiä kohtaan
    2. Vaikeudet saada tai ylläpitää erektiota
    3. Orgasmin ja siemensyöksyn viivästyminen tai kyvyttömyys siihen
    4. Alhainen seksuaalinen luottamus
    5. Vähemmän energiaa ja kestävyyttä
    6. Spontaaniuden ja luovuuden väheneminen
    7. Käyttäytymisen ja läheisyyden muutos
    8. Emotionaaliset vaikutukset
  3. Mikä aiheuttaa alhaisen libidon miehillä?
    1. Biologiset syyt
    2. Psykologiset syyt
    3. Sosiaaliset ja elämäntapaan liittyvät tekijät
  4. Alhaisen libidon diagnosointi
  5. Hoitovaihtoehdot miesten alhaiselle libidolle
    1. Lääketieteelliset hoidot
    2. Elämäntapamuutokset
  6. Milloin lääkäriin on mentävä
  7. Usein kysytyt kysymykset
    1. Onko alhainen libido yleinen vanhemmilla miehillä?
    2. Tarkoittaako alhainen libido sitä, että mies ei pidä kumppaniaan viehättävänä?
    3. Voiko stressi aiheuttaa tilapäisesti alhaisen libidon?
    4. Pitäisikö parien keskustella avoimesti alhaisen libidon huolenaiheista?
    5. Mitkä elintarvikkeet tai vitamiinit auttavat parantamaan alhaista libidoa?
  8. Lopputulos
  9. Mitä pidetään alhaisena libidona?
  10. Mitkä ovat miesten alhaisen libidon varhaiset merkit?
  11. Mitkä masennuslääkkeet aiheuttavat vähiten todennäköisesti alhaista libidoa?
  12. Kuinka nopeasti alhainen testosteroni voi aiheuttaa alhaisen libidon?
  13. Voivatko väsymys ja alhainen libido olla merkki vakavasta sairaudesta?
  14. Mitkä vitamiinit auttavat lisäämään libidoa?
  15. Kuinka kauan kestää ennen kuin näet parannuksia libidossa elämäntapamuutosten ansiosta?
  16. Onko ajoittainen alhainen libido normaalia?
  17. Voivatko parisuhdeongelmat yksinään aiheuttaa alhaisen libidon?

Mitkä ovat miesten alhaisen libidon oireet?

Mikä on Libido?

Libidolla tarkoitetaan henkilön sukupuoliviettiä tai halua seksuaaliseen toimintaan. Siihen liittyy biologisia, psykologisia ja sosiaalisia osatekijöitä. Biologisesti libidoon vaikuttavat testosteronitasot ja parisuhdetyytyväisyys. Psykologisesti siihen vaikuttavat stressi, ahdistus, masennus ja itsetunto. Sosiaalisesti libidoon vaikuttavat kulttuuriset normit ja arvot.

Vaikka libido luonnollisesti vaihtelee ajoittain, jatkuva ja jatkuva kiinnostuksen puute seksiin voi viitata taustalla olevaan ongelmaan. Alhaisen libidon oireiden tunnistaminen on ensimmäinen askel syyn selvittämisessä.

Miesten alhaisen libidon oireet

Miehillä on useita mahdollisia oireita, jotka voivat viitata alhaiseen libidoon. Näiden oireiden tunnistaminen voi auttaa tunnistamaan alhaisen libidon:

Kiinnostuksen puute seksiä kohtaan

Alhaisen libidon ensisijainen oire on kiinnostuksen tai halun puute seksuaalista toimintaa kohtaan. Miehet, joilla on alhainen libido, saattavat välttää läheisyyttä tai keksiä tekosyitä välttääkseen seksuaalisia kohtaamisia. Kiinnostuksen puute jatkuu ajan mittaan, eikä se ole vain satunnainen ilmiö.

Alhainen libido tarkoittaa seksuaalisten ajatusten, fantasioiden ja seksihalujen vähenemistä. Miehillä, joilla on alhainen libido, on vähentynyt seksin aloittaminen ja vastaanottavaisuus. Heidän yleinen motivaationsa ja halunsa seksiin on alhainen.

Vaikeudet saada tai ylläpitää erektiota

Erektion saamisen tai säilyttämisen vaikeudet voivat liittyä alhaiseen libidoon. Miehillä voi esiintyä yöllisten tai aamuerektioiden puutetta. Heillä voi olla vaikeuksia saada erektio ennen seksuaalista toimintaa. Miehillä voi myös olla vaikeuksia ylläpitää erektiota läheisyyden loppuun asti.

Erektiohäiriö ei automaattisesti tarkoita alhaista libidoa. Kun erektion saamisen ja ylläpitämisen vaikeus yhdistyy kuitenkin vähäiseen seksuaaliseen haluun, se voi olla oire alhaisesta libidosta.

Orgasmin ja siemensyöksyn viivästyminen tai kyvyttömyys siihen

Miehillä, joilla on alhainen libido, saattaa esiintyä viivästyneitä tai puuttuvia orgasmeja ja siemensyöksyjä. He saattavat tarvita pitkäkestoista stimulaatiota saavuttaakseen kliimaksin. Tai he eivät ehkä saa orgasmia tai siemensyöksyä lainkaan seksuaalisten kohtaamisten aikana.

Kyvyttömyys saada orgasmia kiihottuneisuudesta huolimatta voi viitata hormonaalisiin tai hermostollisiin ongelmiin, jotka vaikuttavat libidoon. Anorgasmia eli orgasmin puute liittyy yleisesti matalaan testosteronipitoisuuteen.

Alhainen seksuaalinen luottamus

Alhainen libido voi johtaa heikentyneeseen luottamukseen seksuaalista suorituskykyä ja seksuaalisuutta kohtaan yleensä. Miehet saattavat kokea itsensä vähemmän maskuliinisiksi ja menettää luottamuksensa kykyynsä suoriutua seksuaalisesti.

Tämä voi luoda negatiivisen kierteen, jossa heikko itseluottamus lisää heikkoa libidoa. Seksuaalisen luottamuksen palauttaminen on avain libidon lisäämiseen.

Vähemmän energiaa ja kestävyyttä

Alhainen energiataso ja heikentynyt kestävyys voivat olla merkki alhaisesta testosteronitasosta ja siihen liittyvästä alhaisesta libidosta. Seksuaalinen toiminta vaatii energiaa ja kestävyyttä. Alhainen energia vaikuttaa miehen motivaatioon ja kykyyn harrastaa seksiä.

Krooninen väsymys, ärtyneisyys ja motivaation puute viittaavat alhaiseen testosteronipitoisuuteen, joka estää libidon. Energian lisääminen parantaa seksihaluja.

Spontaaniuden ja luovuuden väheneminen

Spontaani halu ja ajatukset seksistä vähenevät alhaisen libidon myötä. Miehet menettävät spontaaniutensa ja luovuutensa intiimien kohtaamisten ja seksuaalisen vaihtelun aloittamisessa.

Alhainen halu vähentää luonnollista seksuaalista uteliaisuutta ja seikkailunhalua. Miehet harvemmin aloittavat kiintymystä ja läheisyyttä suunnitellun seksuaalisen toiminnan ulkopuolella.

Käyttäytymisen ja läheisyyden muutos

Käyttäytymisen muutokset liittyvät usein alhaiseen libidoon. Miehet saattavat välttää läheisyyttä kokonaan tai harjoittaa seksuaalista toimintaa vain palveluksena kumppanilleen. He käyttävät vähemmän aikaa romantiikan ja esileikin aloittamiseen.

Muu kuin seksuaalinen läheisyys, kiintymys ja romantiikka vähenevät. Miehet käyttäytyvät yleisesti ottaen vähemmän intiimisti ja sitoutuneesti, kun libido on alhainen.

Emotionaaliset vaikutukset

Alhainen libido voi vaikuttaa itseluottamukseen ja itsetuntoon ja aiheuttaa ahdistusta, masennusta tai surua. Miehet, joilla on alhainen libido, vetäytyvät usein intiimeistä suhteista.

Viha, turhautuminen, häpeä ja häpeä voivat myös johtua kyvyttömyydestä toimia seksuaalisesti halutulla tavalla. Näiden vaikutusten tunnistaminen voi viitata alhaiseen libidoon.

Mikä aiheuttaa alhaisen libidon miehillä?

Alhaisen libidon syiden ymmärtäminen luo pohjan ratkaisuille. Alhainen libido johtuu biologisten, psykologisten ja sosiaalisten tekijöiden monimutkaisesta vuorovaikutuksesta.

Biologiset syyt

  • Alhainen testosteronipitoisuus - Tämä on merkittävä syy alhaiseen libidoon, erektiohäiriöihin ja viivästyneeseen siemensyöksyyn. Testosteronitasot laskevat luonnollisesti 30 ikävuoden jälkeen.
  • Krooninen sairaus - Krooniset terveysongelmat, kuten diabetes, korkea verenpaine, liikalihavuus ja korkea kolesteroli, aiheuttavat yleisesti matalaa libidoa.
  • Lääkkeet - Monet yleiset reseptilääkkeet, kuten masennuslääkkeet, verenpainelääkkeet ja opioidit, vähentävät libidoa.
  • Alhainen kilpirauhanen - Kilpirauhasen vajaatoiminta vähentää testosteronin tuotantoa, mikä johtaa alhaiseen libidoon.
  • Traumaattinen vamma - Sukupuolielinten, eturauhasen, virtsarakon, selkäytimen tai aivojen vammat voivat vaikuttaa seksuaaliseen vasteeseen ja haluun.
  • Hermovauriot - Perifeerinen neuropatia ja diabeteksesta, leikkauksesta tai vammasta johtuvat hermovauriot voivat heikentää erektiokykyä.
  • Alkoholismi ja huumeiden väärinkäyttö - Liiallinen alkoholin ja huumeiden käyttö vahingoittaa libidoa ja seksuaalista toimintaa.
  • Alhainen kivesten toiminta - Ikä vähentää kivesten toimintaa. Sairaudet, kuten diabetes, voivat heikentää kivesten toimintaa ja testosteronia.
  • Uniapnea - Unen puute laskee testosteronia ja seksuaalista energiaa.

Psykologiset syyt

  • Mielenterveyden häiriöt - Masennuksen, ahdistuksen ja PTSD:n kaltaiset sairaudet vaikuttavat kielteisesti libidoon.
  • Stressi - Korkea stressi alentaa testosteronia ja libidoa. Kortisoli nousee ja testosteroni laskee.
  • Kehonkuvaongelmat - Negatiivinen kehonkuva heikentää seksuaalista itseluottamusta ja halua läheisyyteen. Ylipaino tai lihavuus vaikuttaa myös testosteroniin.
  • Trauma ja hyväksikäyttö - Aiempi seksuaalinen hyväksikäyttö tai trauma voi vahingoittaa vakavasti libidoa ja intiimejä suhteita.
  • Huono viestintä kumppanin kanssa - Ratkaisemattomat parisuhdeongelmat ja emotionaalisen läheisyyden puute aiheuttavat alhaisen libidon.

Sosiaaliset ja elämäntapaan liittyvät tekijät

  • Työ- ja perhevelvoitteet - Liialliset työvaatimukset ja vanhemmuuden velvoitteet voivat jättää vähän energiaa tai aikaa seksille.
  • Sosiaalinen leimautuminen - Kulttuuriset tai uskonnolliset uskomukset voivat estää myönteisiä tunteita seksuaalisuutta kohtaan.
  • Unen puute - Unen puutteesta johtuva väsymys ja loppuunpalaminen vähentävät energiaa ja motivaatiota seksiin.
  • Istumatyö - Liikaa istumisesta johtuva lihavuus, metabolinen oireyhtymä ja sydän- ja verisuonisairaudet haittaavat libidoa.
  • Liiallinen alkoholin ja tupakan käyttö - Tupakointi ja runsas alkoholin käyttö vähentävät testosteronin tuotantoa ja seksuaalista toimintaa.

Alhaisen libidon diagnosointi

Useat strategiat auttavat diagnosoimaan alhaisen libidon perimmäisen syyn:

  • Anamneesi - Lääkäri kysyy seksuaalihistoriastasi ja seksuaalitoiminnoistasi. Tiedot lääkkeistä, leikkauksista, sairauksista ja elämäntavoista antavat vihjeitä.
  • Fyysinen tutkimus - Sukupuolielinten ja eturauhasen tutkiminen voi paljastaa merkkejä alhaisesta testosteronipitoisuudesta ja libidoon vaikuttavista terveystiloista.
  • Verikokeet - Testosteroni-, kolesteroli- ja verensokeriarvot mitataan mahdollisten biologisten syiden selvittämiseksi.
  • Psykologinen arviointi - Mielenterveyden arvioinnissa selvitetään mahdolliset psykologiset tekijät tai diagnoosit, jotka vaikuttavat alhaiseen libidoon.
  • Kyselylomakkeet - Strukturoidut kyselylomakkeet auttavat arvioimaan alhaisen libidon luonnetta, vakavuutta ja vaikutuksia.

Diagnoosin avulla voidaan määrittää kaikki asiaan vaikuttavat syyt, mikä ohjaa kohdennettuja hoitostrategioita.

Hoitovaihtoehdot miesten alhaiselle libidolle

Alhaisen libidon syistä riippuen erilaiset hoitovaihtoehdot voivat palauttaa normaalin libidon:

Lääketieteelliset hoidot

  • Testosteronihoito - Testosteronilisät geelien, laastareiden, injektioiden tai tablettien muodossa voivat hoitaa tehokkaasti matalaa T-arvoa ja parantaa libidoa.
  • Lääkityksen muuttaminen - Lääkkeiden tai annosten muuttaminen voi minimoida kielteiset vaikutukset libidoon.
  • ED-lääkkeet - Viagran kaltaiset lääkkeet parantavat erektiokykyä, mutta eivät lisää testosteronia tai halua.
  • Seksuaaliterapia - Tässä koulutetaan miehiä ja pariskuntia tekniikoissa, joilla parannetaan seksuaalista viestintää, toimintaa ja nautintoa.
  • Psykoterapia - Kognitiivinen terapia ja neuvonta auttavat voittamaan mielenterveyden häiriöt ja psykologiset esteet terveelle libidolle.
  • Parisuhdeneuvonta - Parisuhdeneuvonta edistää emotionaalista läheisyyttä ja tukevaa kumppanuutta.
  • Ravintolisät - Yrtit, kuten Tribulus, maca ja sarviapila, voivat lievästi parantaa libidoa ja testosteronia.
  • Vaihtoehtoinen lääketiede - Akupunktio voi lisätä alhaista libidoa parantamalla testosteronia ja verenkiertoa.

Elämäntapamuutokset

  • Liikunta - Voimaharjoittelu, aerobic ja HIIT-harjoittelu lisäävät testosteronia ja parantavat itseluottamusta.
  • Stressinhallinta - Rentoutumisharjoitukset, kuten meditaatio ja jooga, rauhoittavat stressiä ja nostavat libidoa.
  • Terveellinen ruokavalio - Välimerellinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti vähärasvaista proteiinia ja terveellisiä rasvoja, parantaa T-tasoja.
  • Alkoholin rajoittaminen - Alkoholin vähentäminen suojaa kivesten toimintaa, siittiöiden ja testosteronin tuotantoa.
  • Lopeta tupakointi - Tupakointi lisää erektiohäiriöiden riskiä ja vähentää seksihaluja.
  • Nuku enemmän - Riittävä 7-9 tunnin yöuni optimoi hormonit ja energian seksiä varten.
  • Paranna kehonkuvaa - Painoharjoittelu, ulkoilu ja positiivinen itsekehu lisäävät seksuaalista itseluottamusta.
  • Treffi-illat ja läheisyys - Suunnitellut romanttiset illanvietot, hieronta, halailu ja vapaa-aika edistävät emotionaalista läheisyyttä.
  • Varaa aikaa seksille - Aseta läheisyys etusijalle säännöllisillä "seksitreffeillä", jotta siitä tulisi pysyvä tapa.

Lääketieteellisen hoidon, psykologisen neuvonnan ja elämäntapamuutosten yhdistelmällä voidaan usein onnistuneesti parantaa libidoa.

Milloin lääkäriin on mentävä

Ota yhteys lääkäriin, jos sinulla on alhainen libido:

  • Kestää useita kuukausia tai vuosia
  • Rasittaa suhdettasi
  • Aiheuttaa masennusta, ahdistusta tai huonoa itsetuntoa.
  • Esiintyy erektiohäiriön yhteydessä
  • Siihen liittyy muita seksuaalisia vaikeuksia, kuten ennenaikainen siemensyöksy.
  • Vaikuttaa elämänlaatuun

Hakeudu lääkärin hoitoon, jotta voit selvittää, mitkä perussairaudet vaikuttavat alhaiseen libidoon. Jatkuva alhainen libido voi olla merkki hoitoa vaativasta diagnosoimattomasta terveysongelmasta.

Usein kysytyt kysymykset

Onko alhainen libido yleinen vanhemmilla miehillä?

Kyllä, libido vähenee luonnollisesti iän myötä, kun testosteroni vähenee. Yli 50 prosentilla miehistä on 60 ikävuoteen mennessä jonkinasteinen libidon aleneminen. Merkittävä libidon aleneminen ei kuitenkaan ole normaali osa ikääntymistä, ja se vaatii silti lääkärin hoitoa.

Tarkoittaako alhainen libido sitä, että mies ei pidä kumppaniaan viehättävänä?

Ei, kumppanin vetovoiman hiipuminen on harvoin ensisijainen syy jatkuvasti alhaiseen libidoon. Paljon useammin syynä ovat fyysiset tai psykologiset tekijät. Libidohuolista keskusteleminen avoimesti auttaa varmistamaan, että molemmat kumppanit ymmärtävät tämän.

Voiko stressi aiheuttaa tilapäisesti alhaisen libidon?

Ehdottomasti. Voimakkaan stressin aikana tai traumaattisen tapahtuman jälkeen on normaalia, että libido laskee tilapäisesti. Työskentely elämän stressin minimoimiseksi ja itsehoidon harjoittaminen auttaa libidon vakauttamisessa. Jos alhainen libido jatkuu kuukausia stressaavan jakson jälkeen, hakeudu lääkäriin.

Pitäisikö parien keskustella avoimesti alhaisen libidon huolenaiheista?

Kyllä, selkeä ja välittävä kommunikointi libidosta on tärkeää läheisyyden ylläpitämiseksi. Kumppaneiden tulisi keskustella libidon muutoksista jo varhaisessa vaiheessa, selvittää yhdessä perimmäiset syyt ja tehdä yhteistyötä ratkaisujen löytämiseksi. Tiimityöskentely lieventää suhdetta rasittavia libidohuolia.

Mitkä elintarvikkeet tai vitamiinit auttavat parantamaan alhaista libidoa?

Jotkin elintarvikkeet ja ravintoaineet tukevat libidoa luonnollisesti. Näitä ovat esimerkiksi osterit, pähkinät, siemenet, suklaa ja D-vitamiinia sisältävät elintarvikkeet. Rajoita sokeria, transrasvoja ja alkoholia. Varmista myös riittävä sinkin, magnesiumin ja B-vitamiinien saanti. Ravitsemusterapeutin konsultointi auttaa libidoa lisäävän ruokavalion laatimisessa.

Lopputulos

Miesten alhainen libido voi johtua monista eri oireista. Merkkien tunnistaminen ja avoin kommunikointi kumppanisi kanssa ovat ensimmäisiä askeleita. Siitä eteenpäin tehokkaan hoidon voi ohjata siihen vaikuttavien syiden tunnistaminen testaamalla. Lääketieteelliset hoidot, elämäntapamuutokset, neuvonta ja tiimilähestymistapa parantavat alhaista libidoa. Johdonmukainen läheisyys edistää pitkäaikaista seksuaalista ja parisuhdetyytyväisyyttä.+

Mitä pidetään alhaisena libidona?

Ei ole olemassa mitään lopullista kynnysarvoa, joka määrittelisi alhaisen libidon. Yleisesti ottaen, jos libidosi tai seksihalusi on alhaisempi kuin sinä tai kumppanisi odotukset tai jos se aiheuttaa ahdistusta, sitä pidetään alhaisena. Libido vaihtelee suuresti henkilöittäin. Merkittävä ja jatkuva kiinnostuksen ja halun väheneminen seksiin, joka huolestuttaa sinua, viittaa todennäköisesti ongelmaan.

Mitkä ovat miesten alhaisen libidon varhaiset merkit?

Joitakin varhaisia merkkejä, jotka voivat viitata libidon heikkenemiseen, ovat:

  • Huomaat vähentyneen kiinnostuksen seksiin tai seksuaalisia ajatuksia kohtaan.
  • Harvoin aloitetaan seksiä tai läheisyyttä.
  • Tekosyiden keksiminen seksin välttämiseksi useammin
  • Erektion saaminen tai ylläpitäminen on vaikeampaa.
  • Ejakulaation tai orgasmin saavuttaminen kestää kauemmin.
  • Tylsistynyt tai kiinnostumaton olo seksin aikana
  • Haluat harvemmin seksiä kuin ennen

Kiinnittämällä huomiota näihin merkkeihin varhaisessa vaiheessa miehet voivat puuttua mahdollisiin syihin ennen kuin alhainen libido kasvaa suuremmaksi ongelmaksi.

Mitkä masennuslääkkeet aiheuttavat vähiten todennäköisesti alhaista libidoa?

Bupropioni (Wellbutrin) aiheuttaa vähemmän seksuaalisia sivuvaikutuksia kuin SSRI-lääkkeet, kuten fluoksetiini (Prozac), sertraliini (Zoloft) tai paroksetiini (Paxil). Buspironilla ja mirtatsapiinilla on myös vähemmän seksuaalisia toimintahäiriöitä. SNRI-duloksetiini (Cymbalta) aiheuttaa yleensä vähemmän seksuaalisia haittavaikutuksia kuin venlafaksiini (Effexor). Keskustele lääkärisi kanssa vaihtoehdoista.

Kuinka nopeasti alhainen testosteroni voi aiheuttaa alhaisen libidon?

Testosteronitaso voi laskea nopeasti, joskus kuukausista muutamaan vuoteen. Tämä nopea lasku voi johtaa suhteellisen nopeasti alkaviin libido-oireisiin verrattuna testosteronin asteittaiseen vähenemiseen miesten ikääntyessä. Tilat, kuten tyypin 2 diabetes, aivolisäkekasvaimet ja opiaattien väärinkäyttö, voivat aiheuttaa nopean testosteronin laskun, joka johtaa alhaiseen libidoon.

Voivatko väsymys ja alhainen libido olla merkki vakavasta sairaudesta?

Kyllä, joissakin tapauksissa heikko energia ja alhainen libido voivat viitata vakavaan perussairauteen. Väsymyksen, lihasheikkouden ja heikentyneen seksuaalisen halun kaltaisia oireita voi esiintyä vakavissa sairauksissa, kuten anemiassa, dementiassa, pahanlaatuisissa kasvaimissa, kroonisissa infektioissa ja autoimmuunisairauksissa. Jos selvää syytä ei löydy, lääketieteellinen lisätutkimus voi olla aiheellinen.

Mitkä vitamiinit auttavat lisäämään libidoa?

Eräät keskeiset vitamiinit ja kivennäisaineet tukevat tervettä testosteronitasoa ja sitä kautta miesten libidoa. Näihin kuuluvat D-vitamiini, sinkki, magnesium, sarviapilauute, D-asparagiinihappo ja B12-vitamiini. Riittävä C-vitamiinin, seleenin, niasiinin ja kuparin saanti voi myös auttaa optimoimaan seksuaalista terveyttä ja energiaa. Tee yhteistyötä lääkärin kanssa riittävän lisäravinteen varmistamiseksi.

Kuinka kauan kestää ennen kuin näet parannuksia libidossa elämäntapamuutosten ansiosta?

Positiivisten elämäntapamuutosten tekeminen, kuten terveellisempi syöminen, liikunta, alkoholin käytön rajoittaminen, tupakoinnin lopettaminen ja stressin vähentäminen, voi lisätä libidoa. Kestää kuitenkin aikaa, ennen kuin nämä muutokset vaikuttavat merkittävästi testosteronitasoihin ja seksuaaliseen toimintaan - yleensä muutaman kuukauden. Uusien terveystottumusten johdonmukaisuus on avainasemassa. Lääkärin konsultointi auttaa seuraamaan edistymistä.

Onko ajoittainen alhainen libido normaalia?

On täysin normaalia, että miesten sukupuolivietti vaihtelee silloin tällöin stressin, väsymyksen, elämäntilanteen tai yksinkertaisesti luonnollisten hormonaalisten vaihteluiden vuoksi. Ajoittaiset libidon laskut eivät välttämättä ole huolestuttavia. Jos alhainen seksihalukkuus kuitenkin jatkuu viikkoja tai kuukausia kerrallaan, taustalla oleva ongelma saattaa vaatia huomiota.

Voivatko parisuhdeongelmat yksinään aiheuttaa alhaisen libidon?

Suhderistiriidat, viestintäongelmat, yhteyden puute kumppaniin ja keskeneräiset asiat voivat kaikki vaikuttaa alhaiseen libidoon. Vaikka ihmissuhdetekijät yksinään harvoin ovat syynä jatkuvaan alhaiseen libidoon, ne voivat lisätä muita biologisia tai psykologisia ongelmia. Parisuhdeneuvonta auttaa puuttumaan läheisyyden esteisiin.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku