Kuinka usein 70-vuotiaat rakastelevat?

Published:

Kun vanhenemme, kehomme muuttuu ja terveystarpeemme muuttuvat. Yksi suuri kysymys, joka monilla on, on se, miten ikääntyminen vaikuttaa seksuaalisuuteen ja läheisyyteen kumppanin kanssa. Millainen on 70-vuotiaille normaali ja terve seksielämä? Kuinka usein 70-vuotiaat rakastelevat?

Tässä postauksessa tarkastelemme ikääntyneiden seksuaalisuuteen liittyviä tosiasioita, kuten fyysisiä muutoksia, psykologisia tekijöitä ja vinkkejä läheisyyden ylläpitämiseen. Lue lisää ja opi totuus seksistä 70-vuotiaana!

Kuinka usein 70-vuotiaat rakastelevat?

Keskeiset asiat:

 • Vaikka seksuaalinen aktiivisuus vähenee iän myötä, monet 70-vuotiaat nauttivat edelleen aktiivisesta seksielämästä. Tutkimusten mukaan 50-60 prosenttia 70-vuotiaista on seksuaalisesti aktiivisia.
 • Fyysiset muutokset, kuten erektiohäiriöt, emättimen kuivuus ja krooniset sairaudet voivat vaikuttaa seksuaalisuuteen, mutta lääketieteellistä apua on saatavilla.
 • Emotionaalinen läheisyys, romantiikka ja esileikki ovat edelleen tärkeitä seksuaalisen tyydytyksen kannalta kaikenikäisille.
 • Seksuaalisten rutiinien mukauttaminen, tunnelman luominen ja kommunikointi kumppanin kanssa voivat parantaa vanhempien seksiä ja suhteita.

Mikä on normaalia seksuaalisuudessa 70-vuotiaana?

Useimmilla ihmisillä seksihalut ja seksin harrastaminen vähenevät iän myötä. Seksin "normaalia" määrää ei kuitenkaan ole olemassa missään iässä - tärkeintä on, että sinä ja kumppanisi nautitte yhteisestä läheisyydestä.

Joitakin keskeisiä seikkoja vanhempien seksuaalisuudesta:

 • Monilla 70-vuotiailla on yhä aktiivinen seksielämä. Tutkimukset osoittavat, että 70-80-vuotiaiden keskuudessa noin 50-60 prosenttia pariskunnista harrastaa seksiä. Tämän ikäryhmän aviopareista 54 prosenttia miehistä ja 31 prosenttia naisista ilmoitti olevansa edelleen seksuaalisesti aktiivisia.
 • Seksinhalu ja kiihottuminen kestävät kauemmin iän myötä. Älä lannistu - on täysin normaalia, että kiihottuminen kestää kauemmin.
 • Seksiä harrastetaan ehkä harvemmin kuin nuorempana, mutta se voi silti olla tyydyttävää. Keskity enemmän laatuun kuin määrään.
 • Läheisyys, kosketus ja läheisyys ovat tärkeitä ihmissuhteissa läpi elämän. Älä aliarvioi halausten, suukkojen, kädestä pitämisen jne. merkitystä.
 • Soolomasturbaatio tarjoaa monille vanhemmille aikuisille nautintoa ja vapautumista. Itsetyydytyksen harrastaminen on edelleen yleistä kaikkien sukupuolten ikääntyneiden keskuudessa.

Tärkeintä on ymmärtää ikääntymisen aiheuttamat normaalit fyysiset muutokset ja mukauttaa rakkauselämä sen mukaisesti. Pidä kipinä elossa keskittymällä nautintoon, läheisyyteen ja kumppanisi kanssa jaettuun onnellisuuteen.

Kuinka ikä muuttaa seksuaalisuutta 70-luvulla

Ikääntymisen myötä tapahtuu luonnollisia biologisia ja sosiaalisia muutoksia, jotka vaikuttavat seksuaaliseen toimintaan ja läheisyyteen. Mutta jos pariskunnat sopeutuvat hieman, 70-vuotiailla pariskunnilla voi silti olla tyydyttävää seksiä.

Fyysiset muutokset

Normaali ikääntyminen tuo mukanaan fyysisiä muutoksia, jotka vaikuttavat sukupuoleen:

Naisille:

 • Emättimen kuivuus, joka johtuu alhaisemmasta estrogeenitasosta vaihdevuosien jälkeen.
 • Hitaampi kiihottuminen ja vähentynyt luonnollinen voitelu.
 • Vähemmän voimakkaat orgasmit joillekin naisille

Miehille:

 • Erektiohäiriöt ja heikommat erektiot testosteronin vähentyessä.
 • Viivästynyt kliimaksi ja erektioiden välinen tulenkestävä aika lisääntyy.
 • Terveysongelmat, kuten eturauhassyöpä tai sydän- ja verisuonisairaudet.

Kaikille sukupuolille:

 • Heikompi lihasjänteys voi aiheuttaa liikkumisongelmia
 • Enemmän kehon särkyjä ja nivelkipuja
 • Lääkkeiden sivuvaikutukset
 • Huono unenlaatu ja väsymys
 • Hermojen herkkyyden heikkeneminen vähentää tuntoaistimusten nautintoa.

Älä vain hyväksy turhautumista - on olemassa ratkaisuja. Liukuvoiteiden, aistikkaiden hierontojen, seksiasentojen vaihtamisen ja avoimen kommunikaation kumppanisi kanssa kaltaiset ratkaisut voivat auttaa torjumaan ikääntymisen fyysisiä vaikutuksia.

Myös lääketieteellistä apua on saatavilla. Lääkärit voivat määrätä lisäravinteita tai lääkkeitä seksuaalisen toiminnan parantamiseksi sekä miehille että naisille. Erektiohäiriön kaltaisilla sairauksilla on nykyään monia hoitovaihtoehtoja.

Emotionaaliset ja sosiaaliset tekijät

Fyysisten muutosten ohella on myös emotionaalisia ja sosiaalisia muutoksia, jotka vaikuttavat seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin 70-vuotiaana:

 • Eläkkeelle jääminen johtaa kotirutiinien ja -roolien uudelleenneuvotteluun.
 • Enemmän vapaa-aikaa kumppanin kanssa voi lisätä läheisyyttä.
 • Työvelvoitteista irrottautuminen antaa mahdollisuuden keskittyä enemmän ihmissuhteisiin.
 • Muuttuvat perheroolit, kuten lastenlapset ja iäkkäät vanhemmat, voivat vaikuttaa parien dynamiikkaan.
 • Surua ja ystävien tai perheenjäsenten menetystä esiintyy useammin.
 • Kehonkuvaan ja itseluottamukseen liittyvät ongelmat yleistyvät.
 • Itsesi tai kumppanisi lääketieteelliset ongelmat voivat olla tiellä.
 • Kumppaneiden väliset libido-erot voivat lisääntyä

Voit voittaa emotionaaliset esteet asettamalla etusijalle kommunikaation, keskinäisen ymmärryksen ja läheisyyden. Jaa tarpeesi avoimesti ja vastaa herkästi kumppanisi haavoittuvuuksiin. Muista, että emotionaalinen yhteys lisää fyysistä nautintoa.

Vinkkejä seksistä nauttimiseen 70-luvulla

Seuraavassa on muutamia asiantuntijoiden vinkkejä iäkkäille aikuisille onnellisen ja tyydyttävän seksielämän ylläpitämiseksi:

Keskittykää esileikkiin, romantiikkaan ja läheisyyteen - Varatkaa enemmän aikaa suutelulle, halailulle, hieronnalle, suuseksille, roolipeleille, kylvylle yhdessä, musiikin kuuntelulle ja rakastaville sanoille. Hidastakaa vauhtia ja unohtakaa esileikin käsite - sen pitäisi olla päätapahtuma.

Kommunikoi enemmän - Kerro kumppanillesi suoraan, mikä sinua miellyttää, ja kysy hänen toiveistaan. Jos jokin asia aiheuttaa epämukavuutta, sano se. Keskustele uusien asentojen, paikkojen, lelujen tai fetissien kokeilemisesta.

Käytä voiteluaineita - Voiteluaine helpottaa kitkaa ja tehostaa stimulaatiota. Kokeile vesi- tai silikonipohjaisia voiteluaineita.

Tutki seksuaalisen toimintahäiriön hoitovaihtoehtoja - Kysy lääkäreiltä erektiohäiriölääkkeistä, emättimen estrogeenivoiteista, hormonihoidosta, pumpuista ja muista toimintakykyä parantavista vaihtoehdoista.

Seksuaalirutiinien muuttaminen - Mukauta toimintoja, vuorokauden aikoja tai asentoja fyysisten rajoitusten ja terveysongelmien huomioon ottamiseksi. Säilytä intiimi yhteys nukkumalla päiväunia yhdessä, kylpemällä tai halailemalla tarvittaessa.

Aseta tunnelma - Romantiikka ja tunnelma auttavat rentoutumaan ja herättämään. Sytytä kynttilöitä, soita musiikkia, käytä tuoksuja, silkkilakanoita, seksileluja, alusvaatteita tai kokeile roolileikkejä.

Pysy positiivisena - Pidä yllä leikkimielisyyttä, naurua ja kokeilunhalua. Keskity nautintoon, älä suoritukseen. Jos haasteita ilmenee, pysy optimistisena ja löydä ratkaisuja.

Avain tyydyttävään seksielämään vanhemmalla iällä on joustavuus, luovuus ja avoimuus muutoksille. Säädä tekniikkaasi niin, että se mukautuu ikääntymisen mukanaan tuomiin normaaleihin fyysisiin muutoksiin.

Seksin hyödyt ikääntyneille aikuisille

Nautinnollinen seksielämä tarjoaa monia etuja ikääntyessä:

Parantaa mielialaa ja vähentää stressiä - Seksuaalinen vapautuminen edistää rentoutumista, lievittää ahdistusta ja lisää hyvinvoinnin tunnetta.

Vahvistaa immuunijärjestelmää - Usein toistuvat orgasmit lisäävät IgA:n, infektioilta suojaavan vasta-aineen, määrää.

Ylläpitää sydän- ja verisuoniterveyttä - Seksi on liikuntaa sydämelle, joka parantaa verenkiertoa ja verenkiertoa.

Säilyttää kognitiivisia toimintoja - Useampi seksi voi joidenkin tutkimusten mukaan hidastaa kognitiivisten toimintojen heikkenemistä.

Pidentää elinikää - Erään tutkimuksen mukaan miehet, jotka harrastavat seksiä vähintään kaksi kertaa viikossa, elävät keskimäärin pidempään.

Syventää läheisyyttä ja ihmissuhteita - Seksi ja läheisyys edistävät yhteenkuuluvuutta, sitoutumista ja molemminpuolista huolenpitoa kumppanisi kanssa.

Seksuaalisuus myöhemmällä iällä on selvästi muutakin kuin fyysistä nautintoa. Hoitava läheisyys vahvistaa rakkauttanne, lisää merkitystä ja ylläpitää suhdettanne, kun ikääntytte yhdessä.

Muutoksiin vastaaminen pariskuntana

Sopeutuminen seksin ja läheisyyden muuttuvaan luonteeseen 70-vuotiaana voi vaatia työtä. Tässä on vinkkejä pariskunnille, jotka navigoivat tässä siirtymävaiheessa:

Hanki tietoa - tutustu tavallisiin fyysisiin ja emotionaalisiin muutoksiin, joita kohtaat. Tieto on valtaa!

Keskustelkaa tarpeista ja haasteista - Rehelliset, välittävät keskustelut seksistä ja läheisyydestä lähentävät teitä.

Ole kärsivällinen ja pysy positiivisena - Esteiden voittaminen vahvistaa suhdettanne. Keskity molemminpuoliseen iloon ja onnellisuuteen.

Käänny tarvittaessa lääkärin puoleen - Hakeudu lääkärin puoleen erektiohäiriön tai emättimen kuivuuden kaltaisten ongelmien hallitsemiseksi.

Mukauttakaa rakkauselämäänne yhdessä - Tehkää kompromisseja, kokeilkaa ja löytäkää luovia ratkaisuja esteisiin.

Jatka seurustelua! - Yrittäkää romanssia toistenne kanssa. Viettele ja nauti hauskasti ajasta pariskuntana.

Kun ymmärrät ja sitoudut sopeutumaan, suhteesi voi kukoistaa. Säilyttäkää kiintymys ja läheisyys, vaikka yhdynnän tiheys vähenisi. Arvostakaa syvää yhteyttä, jota seksi edistää.

Läheisyyden ja kosketuksen rooli

Kun seksin intensiteetti laskee iän myötä, läheisyydestä ja kosketuksesta tulee entistäkin arvokkaampia. Älä aliarvioi voimaa:

 • Kädestä kiinni pitäminen ja halailu
 • Halailemassa sängyssä yhdessä
 • Hellävarainen hyväily vartalolla
 • Aistillinen hieronta ja selän hieronta
 • Suloista tyynypuhetta ja rakkauden sanoja
 • Flirttailu, suuteleminen ja pussailu
 • Kylvyt tai suihkut pariskuntana
 • Suullisen nautinnon antaminen ja vastaanottaminen

Nämä fyysisen läheisyyden muodot edistävät luottamusta, kiintymystä ja aistillisuutta kumppanien välillä. Monille ikääntyneille aikuisille läheisyys ja aistillinen kosketus tarjoavat suurimman osan aiemmin yhdynnästä saaduista nautinnoista.

Emotionaalisen läheisyyden edistäminen

Seksuaalisuustutkimukset vahvistavat, että ikääntyneet aikuiset haluavat edelleen läheisyyttä ja läheisiä suhteita. Emotionaalinen läheisyys auttaa ylläpitämään tyydyttäviä siteitä.

Mikä ruokkii läheisyyttä?

 • Yhteinen aika ja kokemukset
 • Kuuntele anteliaasti kumppania
 • Empatia toistensa kamppailuja kohtaan
 • Toiveiden ja unelmien tukeminen
 • Nauramme usein yhdessä
 • Virheiden ja vahinkojen anteeksiantaminen
 • Suurten ja pienten saavutusten juhliminen
 • "Rakastan sinua" sanominen ja sen tarkoituksenmukaisuus
 • Arvostaa yhteistä aikaa

Keskity emotionaalisen läheisyyden vaalimiseen, ja fyysinen läheisyys sujuu helpommin. Rakkauden ilmaiseminen uusilla tavoilla antaa pariskunnille mahdollisuuden pysyä läheisinä.

Sukupuoliviettien vaihtelut kumppanien välillä

On yleistä, että ikääntyvillä pareilla on eroja libidossa. Hormonien muuttuessa toinen kumppani haluaa usein enemmän seksiä kuin toinen. Miten selviytyä?

Kumppanille, jolla on pienempi halu:

 • Vakuuta rakkauttasi usein, ole hellä ja pidä läheisyyttä yllä kosketuksen avulla.
 • Mene lääkäriin, jotta voit sulkea pois ja hoitaa libidoa alentavat olosuhteet.
 • Keskustelkaa luovista ratkaisuista, jotta voitte löytää keskitien.

Kumppanille, jolla on suurempi halu:

 • Vältä seksiin painostamista ja kunnioita sitä, kun kumppanisi sanoo ei.
 • Kysy, miten voit auttaa heitä pääsemään tunnelmaan (esim. leppoisat kylvyt tai hieronnat).
 • Keskitä energia liikuntaan, harrastuksiin tai yksin masturbaatioon libidon hallitsemiseksi.

Molemmille osapuolille:

 • Kommunikoi herkästi ja etsi kompromisseja.
 • Yrittäkää sopia säännöllisiä aikoja intiimille kanssakäymiselle, joissa otetaan huomioon erilaiset tarpeet.
 • Tärkeintä on, että ilmaisette rakkautenne, sitoutumisenne ja vetovoimanne toisiinne usein.

Viestinnän keskeinen rooli

Tärkein yksittäinen tekijä nautinnollisen seksielämän ylläpitämisessä ikävuosiin asti on viestintä. Hyvä seksi missä iässä tahansa riippuu kumppanien kyvystä:

 • Keskustele tarpeista, toiveista ja muutoksista avoimesti ja rehellisesti.
 • Kuunnellaan toisiamme empaattisesti ja tuomitsematta.
 • Rauhoittele ja rohkaise
 • Vältä arvostelua tai syyttelyä.
 • Jaa seksuaaliseen itseluottamukseen liittyvät haavoittuvuuden tunteet.
 • Opastakaa toisianne positiivisesti nautintojen kautta, joista kumpikin keho nauttii.
 • Puhu terveysongelmista, fyysisistä vaivoista tai tunne-elämän esteistä, jotka ovat tiellä.
 • Huumorintaju, leikkimielisyys ja seikkailunhalu yhdessä.

Avoin keskustelu edistää luottamusta ja yhteistyötä. Näin pariskunnat pystyvät sopeutumaan seksuaalisesti ja säilyttämään läheisyytensä vuosien mittaan.

Täyttävää seksiä 80-luvulle, 90-luvulle ja pidemmälle asti

Vaikka seksin tiheys vähenee vähitellen 70 ikävuoden jälkeen, monet pariskunnat nauttivat seksistä pitkälle vanhuuteen. Pitkäikäisyyden lisääntyessä ikääntyneiden aikuisten "normaalin" seksielämän määritelmät todennäköisesti laajenevat.

Tutkimukset osoittavat, että noin 20-30 prosenttia pariskunnista säilyttää seksuaalisen aktiivisuutensa 80-vuotiaana. Jopa 90-vuotiaana läheisyys on edelleen tärkeää monille senioreille ja kumppaneille.

Luovat ratkaisut, lääkinnälliset apuvälineet, avoimuus ja rakastava tuki edistävät seksuaalisuutta kaikissa ikävaiheissa. Syventyneen yhteyden ja ilon tuomat palkinnot ovat valtavat.

Vaikka fyysiset muutokset tekevät yhdynnästä lopulta vaikeaa, aistillinen kosketus ja emotionaalinen läheisyys eivät katoa koskaan. Seksuaalisuuden kipinä voi säilyä hyvinkin pitkälle ikävuosiin minkä tahansa pariskunnan keskuudessa.

Päätelmä

Toivomme, että tämä opas antoi hyödyllisiä tietoja seksuaalisuudesta ja läheisyydestä nauttimisesta 70-vuotiaana ja sen jälkeen. Vaikka muutoksia tapahtuu, tyydyttävä aistillinen yhteys on hyvin mahdollinen.

Avainasemassa ovat sopeutuminen ikääntymisen normaaleihin vaikutuksiin, tarpeista tiedottaminen herkästi, lääketieteellisen avun hakeminen tarvittaessa ja kumppanien välisten tunnesiteiden vaaliminen.

Asettakaa molemminpuolinen ilo etusijalle, pysykää leikkisinä, keskittykää laatuun määrän sijaan ja pitäkää intohimon liekit kirkkaina myös kultaisina vuosinanne.

Loistava seksi on tulosta luovuudesta, joustavuudesta, hyväksymisestä ja sitoutumisesta läheisyyden ylläpitämiseen iän myötä. Syvät palkinnot ovat ehdottomasti vaivan arvoisia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä seksuaalisuudesta 70-luvulla

Onko normaalia, että 70-vuotiaat harrastavat yhä seksiä?

Kyllä, on täysin normaalia ja terveellistä, että monet 70-vuotiaat ovat edelleen seksuaalisesti aktiivisia. Tutkimusten mukaan 50-60 prosenttia 70-80-vuotiaista harrastaa edelleen seksiä, olivatpa he naimisissa tai seurustelivat uusien kumppaneiden kanssa. Vaikka seksin harrastamistiheys saattaa vähentyä, seksi voi edelleen olla tärkeä osa parisuhdetta.

Mitkä fyysiset muutokset vaikuttavat seksuaalisuuteen 70-vuotiaana?

Yleisiä fyysisiä muutoksia ovat: naisten emättimen kuivuus ja hitaampi kiihottuminen, koska estrogeenin määrä vähenee vaihdevuosien jälkeen; miesten erektiohäiriöt ja heikommat erektiot testosteronin vähentyessä; nivelkipu tai liikuntakykyongelmat, jotka saattavat vaikeuttaa tiettyjä asentoja; lääkkeiden sivuvaikutukset; ja hermojen herkkyyden väheneminen, joka vähentää tuntoaistin nautintoa.

Miten voit selviytyä seksiin liittyvistä fyysisistä muutoksista?

Voiteluaineet, aistillinen hieronta, seksiasentojen ja lelujen säätäminen sekä avoin kommunikaatio tarpeista ja epämukavuudesta voivat auttaa fyysisten haasteiden voittamisessa. Lääkärit voivat määrätä lisäravinteita tai lääkkeitä molempien sukupuolten seksuaalisen toiminnan parantamiseksi. Pysy positiivisena ja joustavana.

Mitkä emotionaaliset tekijät vaikuttavat seksuaalisuuteen tässä iässä?

Eläkkeelle jääminen, läheisten menettämisen aiheuttama suru, muuttuvat perheroolit, libidon aleneminen ja kumppanin terveysongelmat voivat vaikuttaa ikääntyneisiin aikuisiin emotionaalisesti. Aseta läheisyys etusijalle kosketuksen, romantiikan ja viestinnän avulla. Pyrkikää keskinäiseen ymmärrykseen toistenne haavoittuvuuksista.

Mikä on paras tapa, jolla pariskunnat voivat mukauttaa seksielämäänsä ikääntyessään?

Ole ennakkoluuloton, luova ja kokeileva uusien lähestymistapojen löytämiseksi. Suunnittele intiimejä hetkiä, jolloin olet levännyt. Säädä tunnelma musiikilla, kynttilöillä jne. Mukauta asentoja liikkuvuusongelmien mukaan. Käytä liukuvoidetta. Keskittykää esileikkiin, läheisyyteen ja nautintoon suorituskyvyn sijaan.

Entä jos libido vaihtelee kumppanien välillä parien ikääntyessä?

Ikääntyvillä kumppaneilla on usein epäsuhtaiset sukupuoliviettiä. Kumppanin, jonka halut ovat vähäisemmät, tulisi välittää hellyyttä koskettelemalla, halailemalla jne. mutta hän ei saisi tuntea itseään painostetuksi. Kumppani, jolla on suurempi halu, voi tyydyttää itseään tai keskittää energiansa muualle. Tärkeintä on kunnioitus, kompromissit ja empatia.

Voivatko pariskunnat nauttia läheisyydestä ilman yhdyntää?

Ehdottomasti. Koskettelu, hieronta, suullinen nautinto, seksilelujen käyttäminen yhdessä, roolileikit, kylpeminen pariskuntana ja emotionaalinen läheisyys keskustelun ja yhteisten aktiviteettien kautta voivat pitää suhteet läheisinä. Tavoitteena on aistillisen yhteyden ylläpitäminen.

Mikä on paras tapa ikääntyneiden pariskuntien kommunikoida seksistä?

Keskustele tarpeista avoimesti ja kuuntele tuomitsematta. Jaa haavoittuvuudet. Opastakaa toisianne siinä, mikä tuottaa mielihyvää. Käsittele terveysongelmia tai kivun häiritsevyyttä lempeästi. Säilyttäkää huumori ja leikkisyys. Tehokas viestintä edistää luottamusta ja yhteistyötä.

Onko seksuaalihäiriöistä kärsiville iäkkäille aikuisille tarjolla lääketieteellistä apua?

Kyllä, lääkärit voivat tarjota monia ratkaisuja seksuaalisen toiminnan parantamiseksi. Miehille on olemassa erektiohäiriölääkkeitä, kuten Viagra, pumput, implantit jne. Naisille hormonivoiteet, estrogeenihoito ja liukuvoiteet voivat auttaa. Hakeudu lääkärin puoleen saadaksesi apua.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku