Milloin CBG-öljyä tulisi käyttää?

Published:

Kannabigeroli (CBG) on jännittävä kannabinoidi hampusta, jonka laaja terveys- ja hyvinvointipotentiaali on saanut huomiota. Kun käytät CBG-öljyä tai mitä tahansa CBG-lisää, annostuksen oikea ajoitus on avainasemassa parhaiden hyötyjen saamiseksi.

Mutta milloin sinun pitäisi ottaa CBG-öljyä päivän aikana? Tutkitaanpa joitakin tieteellisesti perusteltuja vinkkejä CBG-aikataulusi optimoimiseksi.

Milloin CBG-öljyä tulisi käyttää?

Johdatus CBG:hen

CBG tarkoittaa kannabigerolia, joka on myrkytystä aiheuttamaton kannabinoidi, jota esiintyy pieniä määriä useimmissa kannabiskasveissa. Kiinnostus CBG:tä kohtaan on kasvanut uusien, runsaasti CBG:tä sisältävien hamppukantojen ansiosta, jotka mahdollistavat CBG:n konsentroidun uuttamisen öljyihin, kapseleihin ja muihin tuotteisiin.

Varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että CBG voi hyödyttää terveyttä monin tavoin. Mahdollisia CBG:n vaikutuksia ovat mm:

 • Neuroprotektiiviset vaikutukset
 • Vähentynyt tulehdus
 • Parantunut ruoansulatuskanavan toiminta
 • Parempi mieliala ja rentoutuminen
 • Ahdistusta vähentävät vaikutukset
 • Antibakteeriset ominaisuudet
 • Kivunlievitys
 • Lihasten rentoutuminen
 • Parempi uni
 • Ruokahalun stimulointi
 • Selkeämpi henkinen keskittyminen

CBG-öljyn saannin oikea ajoitus on kuitenkin ratkaisevan tärkeää, jotta annoksesi saa täyden hyödyn. Tutkitaanpa joitakin tieteellisesti perusteltuja vinkkejä optimaalisen CBG-öljyn aikataulun määrittämiseksi.

CBG-öljyn yleiset annosteluohjeet

Ennen kuin tutkitaan erityisiä ajoitusstrategioita, tässä on joitakin CBG:n perusannosteluohjeita, joiden avulla voit määrittää hoito-ohjelmasi:

 • Aloita matalalta ja hitaasti - Aloita vain 1-5 mg CBG:tä annosta kohti ja lisää hitaasti viikkojen aikana. Tämä minimoi sivuvaikutukset ja antaa kehosi sopeutua.
 • Jaa päivittäinen annos - Ota pienempiä CBG-annoksia 2-3 kertaa päivän aikana yhden suuren annoksen sijaan. Tämä ylläpitää vakaita tasoja.
 • Ota ruoan kanssa - Nauti CBG-öljyä aterian tai välipalan yhteydessä. Ruoka edistää imeytymistä ruoansulatuskanavassa.
 • Pysy nesteytettynä - Juo runsaasti vettä, kun käytät CBG-öljyä, jotta pysyt nesteytettynä ja vältät suun kuivumisen.
 • Seuraa annoksia - Pidä kirjaa siitä, milloin otat CBG-öljyä ja kuinka paljon, jotta voit optimoida aikataulusi.
 • Aika parhaiden vaikutusten saamiseksi - Ota CBG-öljyä strategisina aikoina, jotta voit kohdistaa haluamasi hyödyt seuraavassa esitetyllä tavalla.

Tarkastellaan nyt joitakin erityisiä näyttöön perustuvia ajoitusstrategioita, joiden avulla CBG-öljystäsi saat parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Milloin ottaa CBG öljyä parempaa unta varten

Yksi CBG-öljyn suosituimmista käyttötavoista on levollisemman yöunen edistäminen. Tutkimukset osoittavat, että CBG voi:

 • Lisää syvemmissä, palauttavissa univaiheissa vietettyä aikaa.
 • Vähentää yöllisiä heräämisiä ja kääntelyä.
 • Tarjoaa rauhoittavia vaikutuksia, jotka auttavat rauhoittamaan mieltäsi ennen nukkumaanmenoa.

Parhaan tuloksen saat, kun otat huomioon nämä CBG-öljyn ajoitusvihjeet unta varten:

Aikaisin illalla annokset

Ota annos CBG-öljyä noin 1-2 tuntia ennen nukkumaanmenoaikaasi. Tämä antaa elimistöllesi riittävästi aikaa metaboloida CBG:tä, jotta tunnet olosi sopivan rentoutuneeksi, kun menet nukkumaan.

Ennen nukkumaanmenoa annokset

Toinen vaihtoehto on CBG-öljyn nauttiminen 15-30 minuuttia ennen nukkumaan menoa. Tämä nopeasti vaikuttava ennen nukkumaanmenoa annos voi auttaa nukahtamaan nopeammin.

Pariksi muiden rauhoittavien lisäravinteiden kanssa

Jos haluat lisätä rentoutumista ennen nukkumaanmenoa, yhdistä CBG-öljy rauhoittaviin lisäravinteisiin, kuten kamomillaan, passionkukkaan, magnesiumiin, L-Teaniiniin tai muihin. Varmista vain, että yhdistetyt lisäravinteet eivät tee sinua liian uneliaaksi.

Oikein ajoitetut CBG-öljyannokset ennen nukkumaanmenoa voivat parantaa kykyäsi rentoutua illalla ja herätä vähemmän koko yön aikana - mikä johtaa laadukkaampaan uneen.

CBG-öljyn ajoitus keskittymisen ja valppauden lisäämiseksi

Paremman unen lisäksi CBG-öljy tarjoaa potentiaalisia etuja keskittymiselle ja keskittymiskyvylle. Tutkimukset osoittavat, että CBG voi:

 • Lisää aivoverenkiertoa, jolloin aivot saavat enemmän happea ja ravinteita.
 • Stimuloi kognitioon vaikuttavia välittäjäaineita, kuten serotoniinia ja dopamiinia.
 • Estää henkiseen väsymykseen liittyviä reseptoreita.

Jos haluat hyödyntää näitä vaikutuksia työpäivän aikana, käytä tätä älykästä ajoitusstrategiaa:

Aamupäivän annokset

Ota CBG-öljyä noin 90-120 minuuttia heräämisen jälkeen. Näin CBG-tasot saavuttavat huippunsa, kun myöhäisaamun henkinen väsymys usein alkaa. Annos antaa piristysruiskeen juuri silloin, kun keskittymiskykysi alkaa laahata.

Varhaisen iltapäivän annokset

Kun olet palannut lounaalta, iltapäivään voi kuulua uuvuttavia kokouksia, tylsiä tehtäviä ja lisää häiriötekijöitä. CBG-öljyannos varhain iltapäivällä voi torjua näitä väsyttäviä vaikutuksia.

Ennen henkisesti vaativia tehtäviä

Voit myös ajoittaa CBG-öljyn juuri ennen suuria projekteja, jotka vaativat voimakasta keskittymistä, kuten opiskelua, kokeen tekemistä, esitelmän pitämistä tai yksityiskohtaista työtä. Kunhan et viivyttele!

Kun annostelet CBG-öljyä strategisesti henkisesti vaativien jaksojen aikana, se voi auttaa ylläpitämään optimaalista energiaa, valppautta ja suorituskykyä koko päivän ajan.

CBG-öljyn käyttö liikunnan suorituskykyyn ja palautumiseen

Koska CBG-öljy kykenee vähentämään tulehdusta ja kipua ja parantamaan samalla energiantuotantoa, se voi parantaa sekä harjoittelua että harjoituksen jälkeistä palautumista. Kokeile näitä asiantuntijoiden ajoitusvinkkejä:

Pre-Workout annokset

Ota CBG-öljyä noin 30-90 minuuttia ennen harjoitusta. Tämä antaa tasojen saavuttaa huippunsa, kun aloitat harjoittelun, mikä parantaa energiaa, verenkiertoa ja keskittymistä.

Post-Workout annokset

Harjoittelun jälkeen alkaa tulehdus ja viivästynyt lihaskipu (DOMS). CBG-öljyannos välittömästi harjoittelun jälkeen voi auttaa rajoittamaan harjoittelun aiheuttamaa kipua ja tulehdusta.

Sekä ennen että jälkeen harjoituksen

Parhaan treeni- ja palautumishyödyn saat ottamalla CBG-öljyä sekä ennen että jälkeen hikoilun. Aika-annokset riittävän kaukana toisistaan, jotta vaikutukset eivät limittäisi negatiivisesti.

Oikein suunnitellut harjoitusannokset voivat auttaa sinua saamaan harjoituksistasi kaiken irti ja nopeuttaa samalla harjoituksen jälkeistä palautumista.

Ajoitus CBG Oil optimaalisen mielialan ja rentoutumisen saavuttamiseksi

CBG-öljyn mahdolliset ahdistusta vähentävät ja rauhoittavat ominaisuudet tekevät myös ajoituksesta tärkeää, jos sitä käytetään mielialan tukemiseen. Harkitse näitä vinkkejä:

Suuren stressin aikana

Kiinnitä huomiota siihen, milloin tunnet olosi stressaantuneimmaksi tai ahdistuneimmaksi tavallisen rutiinisi aikana. Ota CBG-öljyä noin 60-90 minuuttia ennen näitä ennakoitavissa olevia stressaavia jaksoja, jotta vaikutukset voidaan lieventää.

Tarvittaessa akuutin ahdistuksen hoitoon

CBG-öljy toimii myös tarpeeksi nopeasti, jotta sitä voidaan käyttää tarpeen mukaan, kun ahdistuksen tai huolen tunteet puhkeavat yllättäen päivän aikana.

Muiden mielialan lisäravinteiden rinnalla

Vaikutusten tehostamiseksi CBG-öljyä voi yhdistää muiden lisäravinteiden, kuten sitruunamelissan, omega-3:n tai adaptogeenien kanssa, joiden tiedetään parantavan mielialaa. Älä vain liioittele.

Kun päivittäiset CBG-öljyannokset ajoitetaan strategisesti stressin laukaisevien tekijöiden ympärille, se voi auttaa vähentämään stressiä ja ylläpitämään positiivista mielialaa koko päivän.

Ajoitusta koskevat näkökohdat CBG-öljyn käytössä

Vaikka yllä olevat vinkit tarjoavat näyttöön perustuvia ohjeita CBG-öljyn ajoituksesta eri tavoitteisiin, kuuntele aina omaa kehoasi ja hienosäädä aikataulua tarpeen mukaan. Muita CBG-öljyn ajoitukseen liittyviä tekijöitä ovat mm:

 • Ikä - Iäkkäiden aikuisten on ehkä annettava enemmän aikaa annosten välillä, jotta CBG-öljy vaikuttaa hitaamman aineenvaihdunnan vuoksi.
 • Lääkkeet - Varaa riittävästi aikaa CBG-annosten ja reseptilääkkeiden välillä, jotta vältetään yhteisvaikutukset.
 • Kofeiini - Rajoita kofeiinin saantia CBG-öljyä käytettäessä, jotta vältyt liialliselta stimulaatiolta.
 • Ruoan vaikutukset - Rasvaiset ateriat voivat lisätä CBG-öljyn imeytymistä, kun taas kofeiini voi vähentää sitä.
 • Toiminta - Älä aja tai käytä raskaita koneita ennen kuin tiedät, miten CBG-öljy vaikuttaa sinuun.
 • Juo runsaasti vettä ja vältä alkoholia nestehukan ja haittavaikutusten voimistumisen estämiseksi.

Vaikka joitakin yleispäteviä ohjeita sovelletaankin, optimaalinen CBG-öljyn käyttöaikataulu riippuu yksilöllisistä tarpeistasi ja fysiologiastasi. Tulosten seuranta auttaa sinua valitsemaan, mikä toimii parhaiten.

Usein kysytyt kysymykset CBG-öljyn annostelun ajoitukseen liittyvistä kysymyksistä

Seuraavassa on vastauksia joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka koskevat oikean CBG-öljyn käyttöaikataulun määrittämistä:

Kuinka kauan CBG-öljy kestää?

Useimmat ihmiset huomaavat CBG-öljyn vaikutukset 30-60 minuutin kuluessa, kun pitoisuudet ovat suurimmillaan verenkierrossa. Vaikutukset kestävät tyypillisesti noin 4-8 tuntia. Ne, joilla on hitaampi aineenvaihdunta, voivat tuntea CBG-öljyn pidempään. Suunnittele annosteluaikataulusi sen mukaisesti.

Milloin sinun pitäisi ottaa CBG-öljyä aamulla tai illalla?

Tämä riippuu tarpeistasi. Ota CBG aamulla energiaa ja keskittymistä varten. Paremman unen saamiseksi ota se alkuillasta tai ennen nukkumaanmenoa. Jotkut ottavat CBG:tä sekä aamulla että illalla, jotta se kattaa koko päivän.

Pitäisikö CBG-öljyä ottaa ruoan kanssa vai tyhjään vatsaan?

CBG-öljy kannattaa yleensä ottaa aterian tai välipalan yhteydessä, sillä ravintorasvat parantavat imeytymistä ruoansulatuskanavassa. Voit kuitenkin kokeilla CBG-öljyn ottamista tyhjään vatsaan, jos et koe merkittäviä GI-sivuvaikutuksia.

Kuinka kauan sinun pitäisi odottaa CBG-öljyannosten välillä?

Useimmat asiantuntijat suosittelevat vähintään 4-6 tunnin odotusaikaa CBG-öljyannosten välillä. Näin varmistetaan, että viimeisen annoksen vaikutukset ehtivät laantua ennen uusien annosten ottamista. Tarpeistasi riippuen jaa päivittäinen CBG-öljyn kokonaisannos 2 tai 3 annokseen, jotka on jaettu toisistaan.

Voiko CBG-öljyä ottaa päivittäin?

Ei ole näyttöä siitä, että CBG-öljyn päivittäinen käyttö aiheuttaisi merkittäviä terveysriskejä tai johtaisi toleranssiin tai riippuvuuteen. Jotkut asiantuntijat suosittelevat kuitenkin taukoja muutaman viikon välein, jotta vältytään riippuvuudelta. Kuuntele kehoasi ja säädä tarpeen mukaan.

Milloin CBG-öljyä tulisi käyttää? Johtopäätös

Kuten mikä tahansa lisäravinne, ihanteellisen CBG-öljyn aikataulun löytäminen vaatii kokeilua. Kiinnitä huomiota siihen, milloin koet hyödyt voimakkaimmin päivän aikana, ja tee muutoksia sen mukaisesti.

Aloita aina pienellä annostuksella sietokyvyn arvioimiseksi. Noudata tässä kuvattuja parhaita ajoituskäytäntöjä erityisten tavoitteidesi saavuttamiseksi, aina paremmasta unesta parempaan keskittymiseen ja treenistä palautumiseen.

CBG-öljyllä on näyttöön perustuvia ajoitusstrategioita, jotka on optimoitu tarpeisiisi, ja CBG-öljy voi tuottaa maksimaalisia tuloksia koko päivän ajan. Johdonmukaisuus on avainasemassa sekä annosteluaikataulussa että vaikutusten seurannassa.

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku