Onko CBG hyvä kiihottumisen kannalta?

Published:

Kannabispohjaiseen hyvinvointiin kohdistuvan kiinnostuksen lisääntyessä jotkut tutkivat, voisivatko CBG:n kaltaiset kasviyhdisteet tarjota myös seksuaaliterveyteen ja kiihottumiseen liittyviä etuja.

Kannabigeroli (CBG) on hampun ja kannabiksen sisältämä myrkytön kannabinoidi, jolla on terapeuttista potentiaalia. Mutta voisiko CBG erityisesti auttaa kiihottumisessa, seksuaalisessa suorituskyvyssä ja siihen liittyvissä seksuaalisen toiminnan näkökohdissa?

Tarkastellaan objektiivisesti nykyistä tutkimusta CBG:stä läheisyyden ja kiihottumisen lisäämiseksi.

Onko CBG hyvä kiihottumisen kannalta?

Johdatus CBG:hen

Ensin lyhyt esittely itse CBG:stä. CBG on lyhenne sanoista cannabigeroli, jota pidetään "vähäisenä kannabinoidina", koska sitä esiintyy suhteellisen pieninä pitoisuuksina useimmissa kannabiskannoissa.

Uudet tuotantotekniikat mahdollistavat kuitenkin CBG:n uuttamisen öljyihin, kapseleihin, paikallisiin lääkkeisiin ja muihin lisäravinteisiin.

Varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että CBG:n mahdollisia hyvinvointihyötyjä voivat olla:

 • Vähentynyt kipu ja tulehdus
 • Neuroprotektiiviset vaikutukset
 • Ahdistusta vähentävät ominaisuudet
 • Parempi unen laatu
 • Tilapäinen helpotus lihaskouristuksiin
 • Parannettu mieliala
 • Antibakteeriset ominaisuudet

Tämän laajan vaikutusten valikoiman vuoksi jotkut ovat erityisen uteliaita, voiko CBG myös edistää libidoa, kiihottumista ja yleistä seksuaalista toimintaa. Tutustutaanpa rajalliseen tutkimukseen.

CBG kiihottumiseen ja seksuaaliseen toimintaan

On olemassa hyvin vähän suoraa tutkimusta, jossa tutkitaan CBG:tä kiihottumisen tai seksuaalisen tehostamisen kannalta. Joidenkin alustavien havaintojen mukaan CBG voi kuitenkin vaikuttaa seksuaaliterveyteen ja suorituskykyyn seuraavilla tavoilla:

Vaikuttaa endokannabinoidijärjestelmään

Endokannabinoidijärjestelmä (ECS) auttaa säätelemään lisääntymisfysiologiaa, ja sillä on keskeinen rooli seksuaalitoiminnoissa. Varhaiset tutkimukset osoittavat, että CBG on vuorovaikutuksessa ECS-reseptorien kanssa, mikä voi johtaa seksuaaliterveysvaikutuksiin.

Vasodilataatio-ominaisuudet

Rentouttamalla lihaksia ja laajentamalla verisuonia CBG voi mahdollistaa lisääntyneen verenkierron lisääntymiselimiin, mikä teoriassa parantaa kiihottumisreaktiota.

Ahdistusta vähentävät vaikutukset

Ahdistus ja henkinen ahdistus ovat merkittäviä seksuaalisen toimintahäiriön aiheuttajia. Ahdistusta vähentämällä CBG voisi auttaa lievittämään kiihottumisen psykologisia esteitä.

Analgeettiset ominaisuudet

CBG:llä on kipua lievittäviä ominaisuuksia, jotka voivat joissakin tapauksissa minimoida seksuaaliseen toimintaan liittyvää epämukavuutta.

Parantaa unen laatua

Oikea uni ja vuorokausirytmi vaikuttavat voimakkaasti seksuaaliterveyteen. CBG:n ilmeinen kyky säädellä unisyklejä voi tarjota toissijaisia kiihottumishyötyjä.

Vaikka suoraa kliinistä tutkimusta ei ole vielä tehty, CBG:n vaikutukset seksuaaliseen toimintaan liittyviin keskeisiin reitteihin viittaavat siihen, että se voi tarjota potentiaalisia etuja läheisyyden, kiihottumisen ja yleisen seksuaaliterveyden kannalta. Tarvitaan kuitenkin kontrolloituja tutkimuksia.

Tällä hetkellä todistamattomat hyödyt ja väitteet

Vaikka edellä mainitut mekanismit tarjoavat uskottavia teorioita siitä, miten CBG voisi vaikuttaa seksuaaliseen toimintaan, seuraavat väitetyt hyödyt eivät ole tieteellisesti perusteltuja:

 • Suoraan lisääntyvä sukupuolivietti tai libido
 • Testosteronin tai estrogeenin lisääminen
 • Erektion laadun parantaminen miehillä
 • Emättimen voitelun parantaminen
 • Erityisten erektiohäiriöiden syiden voittaminen
 • Aphrodisiac-vaikutusten tuottaminen

Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että CBG voisi suoraan tuottaa näitä erityisiä tuloksia. Vaikka se on mahdollista, tarvitaan valvottuja kliinisiä tietoja, jotta voidaan tukea tällaisia suoria väitteitä CBG:n käytöstä seksuaalisen parantamisen yhteydessä. Vastuullinen raportointi nykyisestä ymmärryksestä on tärkeää.

Mahdolliset riskit, jotka liittyvät CBG:n käyttämiseen seksuaaliseen toimintaan

Vaikka CBG:n käyttöä seksuaalisiin tarkoituksiin pidetään yleisesti ottaen turvallisena, siihen voi liittyä joitakin mahdollisia haittoja:

 • Turvallisuuteen liittyvät epävarmuustekijät raskaana oleville/sairaana oleville naisille
 • Tuntemattomat pitkän aikavälin vaikutukset hedelmällisyyteen ja lisääntymiseen
 • Mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset (erektiohäiriölääkkeet, hormonit jne.).
 • Liiallinen sedaatio tai heikentyminen suurilla annoksilla
 • Epärealistiset odotukset johtavat pettymykseen

CBG:n turvallisuusprofiili ja seksuaaliseen toimintaan liittyvät farmakologiset rajoitukset on otettava huomioon. Kuten minkä tahansa lisäravinteen kohdalla, kestävät elämäntapakäytännöt ovat edelleen perustavanlaatuisia.

Huomioita CBG:n käytöstä läheisyyden ja kiihottumisen edistämiseksi

Jos päätät tutkia CBG:n mahdollisia hyötyjä seksuaalisuutesi kannalta, parhaita käytäntöjä ovat:

 • Rehellinen viestintä CBG:n käytöstä kaikkien kumppaneiden kanssa.
 • Realistinen suhtautuminen CBG:n tarjoamien vaikutusten laajuuteen.
 • Seurataan, ettei liiallinen nukahtaminen estä kiihottumista.
 • CBG:n ja erektiohäiriölääkkeiden yhdistämisen välttäminen ilman lääkärin ohjausta.
 • Pidetään kiinni maltillisista CBG-annoksista ja vältetään liikakäyttöä.
 • Seuraa kokemuksiasi objektiivisesti

Vaikka suoraa kliinistä näyttöä ei ole vielä saatu, jotkut henkilöt raportoivat anekdoottisesti CBG:n tietoisesta käytöstä olevan hyötyä seksuaaliterveydelle. Asiantunteva kuluttaja ja odotusten huolellinen hallinta on avainasemassa.

Onko CBG hyvä kiihottumisen kannalta? Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että tällä hetkellä on hyvin vähän tieteellistä tutkimusta, jossa tutkitaan suoraan CBG:n vaikutuksia seksuaaliseen kiihottumiseen, libidoon, suorituskykyyn tai intiimiin terveyteen liittyviin näkökohtiin.

CBG:n vaikutus endokannabinoidijärjestelmään, vasodilataatioon, kivun modulaatioon, ahdistuksen vähentämiseen ja unisykleihin tarjoaa kuitenkin uskottavan teoreettisen perustan sille, miten se voisi mahdollisesti hyödyttää kiihottumista ja seksuaalista toimintaa jossain määrin.

Mutta erityiset hyödyt, kuten testosteronin lisääminen, erektioiden suora parantaminen tai emättimen voitelun lisääminen, ovat täysin todistamattomia. Tarvitaan paljon lisää kliinistä tutkimusta, ennen kuin voidaan tehdä lopullisia johtopäätöksiä CBG:n käytöstä läheisyyden ja kiihottumisen kannalta.

Vaikka anekdoottisia kertomuksia hyödyistä on olemassa, yksilöiden tulisi lähestyä CBG:n käyttöä seksuaaliseen parantamiseen varovaisesti, kunnes kontrolloidut tutkimukset voivat paremmin luonnehtia sen vaikutuksia. Kuten minkä tahansa hyvinvointilisän kanssa, terveelliset elämäntavat ovat edelleen perustavanlaatuisia.

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku