Miksi CBG-öljy tekee minut uneliaaksi?

Published:

Sen kasvavan suosion myötä yhä useammat ihmiset kokeilevat CBG-öljyä sen terveys- ja hyvinvointihyötyjen vuoksi. Yleinen sivuvaikutus on kuitenkin uneliaisuuden tai rauhoittumisen tunne CBG-öljyn ottamisen jälkeen.

Miksi CBG-öljy aiheuttaa uneliaisuutta joillakin käyttäjillä? Ja onko mitään, mitä voit tehdä nauttiaksesi CBG:stä ilman liiallista uneliaisuutta? Tutustutaanpa CBG-öljyä ja väsymystä ympäröivään tieteeseen ja ratkaisuihin.

Miksi CBG-öljy tekee minut uneliaaksi?

Mikä on CBG Oil?

Ensin lyhyt esittely siitä, mitä CBG-öljy on. CBG tarkoittaa kannabigerolia, joka on ei-psykoaktiivinen kannabinoidi, jota tuotetaan pieninä pitoisuuksina hamppu- ja kannabiskasveissa.

CBG:hen kiinnitetään yhä enemmän huomiota sen mahdollisten terapeuttisten ominaisuuksien vuoksi. Koska useimmissa kannoissa on kuitenkin vain vähän CBG:tä, CBG:tä hallitsevan kukan tuottamiseksi käytetään erikoisviljelyä. Materiaali uutetaan ja jalostetaan sitten öljyiksi, kapseleiksi ja muiksi tuotteiksi, joissa hyödynnetään CBG:n vaikutuksia.

Varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että CBG voi tarjota muun muassa seuraavia etuja:

 • Ahdistuksen ja masennuksen väheneminen
 • Neuroprotektiiviset ominaisuudet
 • Alensi tulehdusta
 • Parantunut ruoansulatuskanavan toiminta
 • Parannettu unen laatu
 • Kivunlievitys
 • Antibakteeriset vaikutukset

Nyt kun ymmärrämme, mitä CBG-öljy on, katsotaanpa, miksi se voi aiheuttaa uneliaisuutta joillekin käyttäjille.

Miksi CBG Öljy aiheuttaa uneliaisuutta ja uneliaisuutta

On useita mahdollisia syitä, miksi CBG-öljy voi aiheuttaa rauhoittumisen, rentoutumisen ja uneliaisuuden tunteita tietyissä yksilöissä:

Vuorovaikutukset endokannabinoidijärjestelmän kanssa

Muiden kannabinoidien tavoin CBG on vuorovaikutuksessa kehon endokannabinoidijärjestelmän (ECS) kanssa. Tällä monimutkaisella solusignaaliverkostolla on keskeinen rooli uni- ja heräämisjaksojen ja muiden prosessien säätelyssä.

Tutkimusten mukaan CBG voi vaikuttaa CB1-reseptoreihin, jotka osallistuvat unen ja herätyksen hallintaan. Tämä on todennäköisesti joidenkin CBG-öljyn rauhoittavien ominaisuuksien taustalla.

Vaikutukset välittäjäaineisiin

Tutkimusten mukaan CBG vaikuttaa myös rauhoittavien välittäjäaineiden, kuten GABA:n ja serotoniinin, tasoihin aivoissa. Se voi myös vähentää kiihdyttävää glutamaattia.

Tämän välittäjäainetasapainon siirtäminen rauhoittavan puolelle on todennäköisesti toinen tekijä, joka vaikuttaa CBG-öljyn unta edistäviin ominaisuuksiin.

Lihaksia rentouttavat ominaisuudet

Tutkimukset osoittavat, että CBG:llä on lihaksia rentouttavia vaikutuksia koko kehossa, mukaan lukien sileät lihakset, kuten ruoansulatuskanavassa. Lihasten rentoutuminen voi johtaa yleiseen rauhoittavaan tunteeseen.

Anksiolyyttiset ominaisuudet

Suorien rauhoittavien mekanismien lisäksi CBG-öljy voi yksinkertaisesti lievittää stressiä ja levottomia ajatuksia, jotka voivat häiritä unta. Ahdistusta lievittämällä CBG:llä voi olla epäsuoria unta edistäviä vaikutuksia.

Tämän suorien ja epäsuorien vaikutusten yhdistelmän ansiosta CBG-öljy voi saada jotkut käyttäjät tuntemaan itsensä liian rentoutuneiksi, rauhoittuneiksi ja uneliaiksi. On kuitenkin olemassa tapoja nauttia CBG:stä ilman yhtä suurta uneliaisuutta.

Vinkkejä estää CBG Oil tekemästä sinua liian unelias

Jos CBG-öljy tekee sinut liian uneliaaksi, kokeile näitä vinkkejä löytääksesi rentoutumisen ja liiallisen rauhoittumisen välisen kultaisen pisteen:

Ota pienempiä annoksia

Liian suuret CBG-annokset voivat johtaa tehostuneisiin vaikutuksiin, kuten uneliaisuuteen. Kokeile pienentää annostasi nähdäksesi, saatko pienemmällä määrällä hyötyä ilman yhtä suurta rauhoittumista. Etsi pienin tehokas annos.

Käytä korkeamman konsentraation tuotteita

Korkeamman pitoisuuden CBG-öljyt mahdollistavat pienemmän määrän ottamisen samaa annosta varten. Tämä voi auttaa minimoimaan sedaatiota verrattuna suurempiin määriin pienempien pitoisuuksien öljyjä.

Vältä CBG:tä iltaisin

Käytä CBG-öljyä vain aamuisin tai aikaisin iltapäivällä. Säästä iltaisin rauhoittavia lisäravinteita, jotta vältät yöllisen uneliaisuuden.

Yhdistä valppautta edistävien lisäravinteiden kanssa

CBG-öljyn yhdistäminen inkivääriin, sitruunamelissaan, ginsengiin tai energisoiviin ainesosiin voi tasapainottaa liiallista rauhoittumista.

Pysy nesteytettynä ja aktiivisena

Varmista, että juot riittävästi vettä ja harrastat liikuntaa päivittäin. Tämä pitää energiatason korkeana ja vähentää uneliaisuutta. Inaktiivisuus ja nestehukka pahentavat CBG-öljyn väsymystä.

Seuraa reaktioita

Pidä muistiinpanoja siitä, milloin CBG-öljy saa sinut uneliaimmaksi. Etsi ajoitukseen, annoksiin ja olosuhteisiin liittyviä malleja, jotta voit optimoida kuuriasi.

Käyttämällä CBG Öljy parantaa unta

Vaikka liiallinen päiväväsymys ei ole toivottavaa, CBG-öljyn rauhoittavien ominaisuuksien hyödyntäminen illalla voi itse asiassa hyödyttää unta. Harkitse näitä vinkkejä:

Aika Annokset ennen nukkumaanmenoa

Ota CBG-öljyä noin 30-60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa, jotta tunnet olosi sopivan rentoutuneeksi sänkyyn mennessäsi.

Pariksi muiden unilisäravinteiden kanssa

Yhdistä pieniä annoksia CBG-öljyä magnesiumin, glysiinin, kamomillan tai muiden ahdistusta lievittävien unilääkkeiden kanssa yhdistettyjen vaikutusten aikaansaamiseksi.

Käytä unihygieniarutiinien rinnalla

Harjoittele hyvää unihygieniaa, kuten ruutujen käytön rajoittamista ennen nukkumaanmenoa ja illan rentoutumisrituaalin luomista. CBG-öljy voi parantaa näitä tapoja.

Keskellä yötä heräämistä varten

Jos heräät yöllä, pieni annos CBG-öljyä voi auttaa sinua nukahtamaan nopeasti uudelleen.

Joten vaikka sinun pitäisi välttää CBG-öljyn aiheuttamaa yliannostusta valveillaoloaikana, voit strategisesti hyödyntää sen uneliaisuusvaikutuksia yöunen parantamiseksi.

Huomioita CBG-öljyn optimoimiseksi ja uneliaisuuden välttämiseksi

Vaikka vinkit, kuten annosten pienentäminen ja käytön oikea ajoitus, voivat auttaa estämään liiallisen rauhoittavan vasteen CBG-öljylle, myös muilla tekijöillä on merkitystä energiatasojen hallinnassa, mukaan lukien:

 • Ikä - Iäkkäät aikuiset voivat kokea tehostettua sedaatiota. Aloita hyvin pienillä CBG-annoksilla.
 • Lääkkeet - CBG voi lisätä rauhoittavien lääkkeiden vaikutuksia. Keskustele lääkärisi kanssa.
 • Kofeiini - Rajoita kahvia ja muita piristeitä CBG-öljyä käytettäessä, jotta vältät aiottujen vaikutusten kumoamisen.
 • Toiminta - Älä aja tai käytä raskaita koneita, ennen kuin tiedät, miten CBG-öljy vaikuttaa sinuun.
 • Ruokavalio - Runsaasti rasvaa sisältävien aterioiden syöminen voi lisätä CBG-öljyn imeytymistä ja siihen liittyvää sedaatiota.
 • Laatu - Epäpuhtaat tuotteet aiheuttavat todennäköisemmin ei-toivottuja sivuvaikutuksia, kuten uneliaisuutta. Käytä testattua CBG:tä hyvämaineisilta tuotemerkeiltä.

Löytämällä henkilökohtaisen toleranssisi ja optimoimalla ajoituksen, annokset ja elämäntapatottumukset voit minimoida laadukkaan CBG-öljyn aiheuttaman liiallisen sedaation.

Tärkeimmät kysymykset CBG Oil ja uneliaisuus

Seuraavassa on vastauksia joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin CBG-öljystä ja uneliaisuudesta:

Tekeekö CBG-öljy kaikki uneliaiksi?

Ei, kaikki eivät koe rauhoittavia sivuvaikutuksia CBG-öljystä. Annos, tuotteen laatu ja henkilökohtainen biologia määräävät vasteet. Mutta unta edistävät vaikutukset ovat yleisiä. Käytä yllä olevia vinkkejä uneliaisuuden hallitsemiseksi.

Onko CBG-öljy aivan kuten CBD-öljy?

CBG-öljyllä ja CBD-öljyllä on samankaltaisuuksia, mutta CBG näyttää aiheuttavan todennäköisemmin uneliaisuutta kuin CBD. Tutkijat uskovat, että CBG:llä on suurempi aktiivisuus CB1-reseptoreissa, jotka osallistuvat rauhoittumiseen. CBG:n käytön aloittaminen hyvin pienillä annoksilla on suositeltavaa.

Voiko CBG-öljyn rauhoittaviin vaikutuksiin muodostua toleranssia?

CBG-öljylle voi ajan myötä kehittyä jonkin verran toleranssia, mikä voi vähentää rauhoittavia vaikutuksia käytön jatkuessa. Tämän välttämiseksi pidä CBG-öljystä ajoittaisia taukoja 1-2 viikon ajan ennen käytön jatkamista. Säädä annoksia vastaavasti.

Mikä on paras CBG-öljyannos unen parantamiseksi?

Useimmat ihmiset raportoivat CBG-öljyn kiinteistä unta edistävistä vaikutuksista 10-50 mg:n annoksella, joka otetaan 30-60 minuuttia ennen nukkumaanmenoa. Aloita matalalta 10 mg:lla ja lisää annosta vain tarvittaessa unen parantamiseksi. Pienemmät annokset ovat yleensä riittäviä.

Auttaako CBG-öljy unettomuuteen?

Varhaiset tutkimukset ja anekdoottiraportit viittaavat siihen, että CBG-öljy voi parantaa unen merkkejä unettomuudesta kärsivillä henkilöillä. CBG tukee syvempää REM- ja hidasaaltoista unta ja tarjoaa samalla ahdistuksen lievittämistä. Noudata annosteluvinkkejä huolellisesti parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Miksi CBG-öljy tekee minut uneliaaksi? Johtopäätös

CBG-öljy voi aiheuttaa joillekin käyttäjille liiallista uneliaisuutta, koska se on vuorovaikutuksessa unta säätelevien reittien ja mekanismien, kuten endokannabinoidijärjestelmän, kanssa. Mutta huolellisella annostelulla, ajoituksella ja toimintojen tasojen säätämisellä useimmat ihmiset voivat minimoida CBG-öljyn aiheuttaman päiväsaikaisen sedaation.

Jos uneliaisuus on edelleen häiritsevää, pienennä CBG-annosta edelleen tai vältä käyttöä kokonaan. CBG-öljyn rauhoittavien vaikutusten salliminen illalla voi kuitenkin tarjota unta edistäviä etuja.

Oikean tasapainon löytäminen edellyttää, että seuraat tarkasti kehosi reaktioita ja optimoit hoito-ohjelmasi sen mukaisesti. Kun annoksia ja ajoitusta hallitaan älykkäästi, CBG-öljy voi tarjota suurta helpotusta ja hyötyä suurimmalle osalle käyttäjistä.

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

 • Borrelli, F., Pagano, E., Romano, B., Panzera, S., Maiello, F., Coppola, D., De Petrocellis, L., Buono, L., Orlando, P., & Izzo, A. A. (2014). Paksusuolen karsinogeneesi estyy TRPM8-antagonistilla kannabigerolilla, kannabiksesta peräisin olevalla ei-psykotrooppisella kannabinoidilla. Carcinogenesis, 35(12), 2787-2797 . https://doi.org/10.1093/carcin/bgu205.
 • Maione, S., Piscitelli, F., Gatta, L., Vita, D., De Petrocellis, L., Palazzo, E., de Novellis, V., & Di Marzo, V. (2011). Ei-psykoaktiiviset kannabinoidit moduloivat antinosiseption laskevaa reittiä nukutetuilla rotilla useiden vaikutusmekanismien kautta. British journal of pharmacology, 162(3), 584-596. https://doi.org/10.1111/j.1476-5381.2010.01063.x. https://doi.org/10.1111/j.1476-5381.2010.01063.x
 • Morales, P., Hurst, D. P., & Reggio, P. H. (2017). Fytokannabinoidien molekulaariset kohteet: Monimutkainen kuva. Progress in the chemistry of organic natural products, 103, 103-131 . https://doi.org/10.1007/978-3-319-45541-9_4. https://doi.org/10.1007/978-3-319-45541-9_4.
 • Healthline (2022). Voiko CBD väsyttää? https://www.healthline.com/health/cbd-make-you-tired
 • Springer, M. D., Winkler, M., & ElSohly, M. A. (2020). Kannabinoidien käyttö eläimissä ja terapiassa. Eläimet: An Open Access Journal from MDPI, 10(10), 1818 . https://doi.org/10.3390/ani10101818. https://doi.org/10.3390/ani10101818.
 • Mayo Clinic (2022). Kannabidioli (CBD): https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/consumer-health/expert-answers/cbd-oil/faq-20446739. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/consumer-health/expert-answers/cbd-oil/faq-20446739

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku