Voiko CBG raitistaa sinut THC:stä?

Published:

Kun kiinnostus CBG:n kaltaisia kannabinoideja täydentäviä kannabinoideja kohtaan kasvaa, jotkut käyttäjät tutkivat, voiko CBG auttaa saamaan aikaan raitistavia vaikutuksia THC:ltä, kannabiksen tärkeimmältä päihdyttävältä yhdisteeltä.

Mutta auttaako CBG todella raitistumaan ja kumoamaan THC:n aiheuttaman huuman? Tarkastellaan objektiivisesti rajallista näyttöä.

Voiko CBG raitistaa sinut THC:stä?

Johdatus CBG:hen

Ensin lyhyt esittely itse CBG:stä. CBG on lyhenne sanoista cannabigeroli, jota pidetään "vähäisenä kannabinoidina", koska sitä esiintyy kannabiskasveissa suhteellisen vähän verrattuna CBD:hen ja THC:hen.

Uudet tuotantotekniikat mahdollistavat kuitenkin CBG:n uuttamisen öljyihin, kapseleihin, ajankohtaisiin lääkkeisiin ja muihin hamppuperäisiin lisäravinteisiin.

Varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että CBG tarjoaa potentiaalisia hyvinvointihyötyjä, kuten:

  • Vähentynyt kipu ja tulehdus
  • Neuroprotektiiviset vaikutukset
  • Parempi unen laatu
  • Ahdistusta vähentävät ominaisuudet
  • Parannettu mieliala
  • Antibakteeriset ominaisuudet

Toisin kuin THC, CBG ei ole päihdyttävä eikä aiheuta heikentäviä tai euforisia vaikutuksia. Mutta voiko CBG torjua THC-myrkytyksen ja tarjota raitistavia hyötyjä? Tämänhetkinen näyttö on hyvin rajallista.

Raittiutta edistävää CBG:tä koskevan rajallisen näytön analysointi

Tällä hetkellä ei ole tehty tutkimuksia, joissa olisi suoraan testattu tai vahvistettu, kumoako CBG THC:n päihdyttävät vaikutukset ihmisillä. Joissakin alustavissa todisteissa ehdotetaan kuitenkin mahdollisia raitistavia mekanismeja:

  • CBG voi kilpailla THC:n kanssa CB1-reseptoreihin sitoutumisesta, mikä teoriassa estää joitakin päihdyttäviä vaikutuksia.
  • CBG nostaa anandamidia, endokannabinoidia, joka säätelee THC:n heikentymiseen liittyvää CB1-signalointia.
  • CBG:n vaikutukset serotoniiniin voivat ehkäistä joitakin THC-myrkytyksen mielialaa muuttavia vaikutuksia.

Vaikka siihen on olemassa uskottava teoreettinen perusta, yksikään kontrolloitu tutkimus ei vahvista, että CBG olisi suoraan testattuna vakuuttavasti raitistunut tai kumonnut THC:n aiheuttamaa heikentymistä lumelääkkeeseen verrattuna. Toisin väittävät väitteet eivät ole tällä hetkellä perusteltuja.

Tällä hetkellä CBG:tä koskevat todistamattomat raitistavat väitteet

Suoran kliinisen näytön puuttuessa väitteet siitä, että CBG:llä olisi seuraavia erityisiä raittiushyötyjä, ovat todistamattomia:

  • THC:n kognitiivisten vaikutusten, kuten heikentyneen muistin tai arvostelukyvyn, välitön torjunta.
  • THC:n psykoaktiivisten vaikutusten estäminen mielialaan, ajatuksiin tai käsityksiin.
  • Vähentää nopeasti THC:n aiheuttamaa motorista haittaa
  • THC:n nopea poistuminen verenkierrosta tai kudoksista.
  • THC:n joskus aiheuttaman ahdistuksen neutralointi
  • Vähentää nopeasti THC:n silmien verenpurkautumisen vaikutuksia

Tarvittaisiin hyvin suunniteltuja kliinisiä tutkimuksia, joissa CBG:tä verrattaisiin suoraan lumelääkkeeseen THC-myrkytyksen raitistavien vaikutusten osalta, jotta voitaisiin tukea tällaisia erityisiä väitteitä heikentymisen torjumisesta.

CBG:hen tukeutumisen mahdolliset haitat raitistumisessa

Vaikka CBG:n käyttö erityisesti THC-myrkytyksen torjumiseksi on yleisesti ottaen hyvin siedettyä, siihen liittyy joitakin mahdollisia haittoja:

  • Väärä raittiustunne, joka johtaa heikentyneeseen harkintakykyyn tai motoriseen toimintaan.
  • Epärealistinen riippuvuus CBG:stä sen sijaan, että odotettaisiin THC:n vaikutusten luonnollista poistumista.
  • Lisääntynyt sedaatio, jos CBG-annos on liian suuri.
  • Luontaisen THC-toleranssin kehittymisen välttäminen vastuullisella kannabiksen käytöllä.
  • Lisäravinteiden kulutuksen tarpeeton lisääminen lisäämällä CBG:tä THC:n päälle.

CBG:n rajoitukset ja epävarmat raitistavat hyödyt edellyttävät harkintaa ennen kuin siihen luotetaan THC:n vastalääkkeenä. Raitis harkinta on edelleen ratkaisevan tärkeää.

Ehdotuksia THC:tä sisältävien CBG-tuotteiden käyttöön

Niiden, jotka haluavat yhdistää CBG:n ja THC:n, tulisi pitää nämä vinkit mielessä:

  • Vältä liian suuria THC-annoksia sen sijaan, että odotat CBG:n kumoavan vaikutukset kokonaan.
  • Älä aja tai käytä raskaita koneita, kun yhdistät THC:tä ja CBG:tä.
  • Seuraa itseäsi ja ympäristöäsi arvioidaksesi toiminnallisia vaikutuksia objektiivisesti.
  • Pidä saatavilla turvallisia kyyditysvaihtoehtoja siltä varalta, että CBG ei raitista sinua riittävästi.
  • Rajoita CBG:n sekoittamista THC:hen, kunnes tunnet reaktiosi.
  • Harkitse pienemmän riskin kannabismuotoja, kuten syötäviä tuotteita inhaloitavien tuotteiden sijaan.
  • Käytä CBG:tä yksinään päiväsaikaan tuottavuuden parantamiseksi.

Viisain lähestymistapa on vastuullinen THC:n käyttö, joka ei vaadi CBG:n kaltaisia raitistavia lääkkeitä. Mutta kun käytät yhdessä, käytä varovaista harkintaa.

Voiko CBG raitistaa sinut THC:stä? Johtopäätös

Väitteet siitä, että CBG:n lisäravinteilla voidaan torjua, raitistaa tai kääntää THC:n päihdyttäviä vaikutuksia, ovat tällä hetkellä vailla tukea, koska suoraa kliinistä näyttöä raittiutta simuloivista tutkimuksista, joissa CBG:tä verrataan nimenomaan lumelääkkeeseen, ei ole.

Alustavat tutkimukset tarjoavat kuitenkin teoreettisen perustan sille, miten CBG voisi mahdollisesti vaikuttaa THC:n vaikutuksen heikkenemiseen reseptorivuorovaikutusten ja endokannabinoidien signaloinnin moduloinnin kautta.

Kontrolloidut ihmiskokeet ovat vielä tarpeen, jotta voidaan lopullisesti määrittää, lievittääkö CBG kognitiivisen sumun, psykotrooppisten muutosten ja motoristen puutteiden kaltaisia ongelmia, joita THC aiheuttaa, verrattuna kontrolliolosuhteisiin, joissa CBG:tä ei käytetä.

Kunnes tällaiset suorat raitistumisvaikutukset on todistettu, yksilöiden tulisi välttää turvautumista CBG:hen THC:n heikentymisen yleislääkkeenä ja keskittyä sen sijaan THC:n annostuksen kohtuullistamiseen ja ajan antamiseen raitistumisen selvittämiselle.

CBG:tä koskevat alustavat tutkimukset viittaavat kuitenkin siihen, että sen turvallisuusprofiili on todennäköisesti suotuisa ja haittavaikutusten riski pieni, jos sitä käytetään vastuullisesti THC:n rinnalla. Lisätutkimukset, jotka kartoittavat CBG:n monimutkaisia farmakologisia vuorovaikutuksia THC:n kanssa, paljastavat lopullisempia vastauksia mahdollisista raitistavista eduista.

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

  • Hložek, T., Uttl, L., Kadeřábek, L., Balíková, M., Lhotková, E., Horsley, R.R., Nováková, P., Šíchová, K., Kubů, M., Kolář, P., Filip, M. (2017). THC:n, CBD:n ja THC+CBD-yhdistelmän farmakokineettinen ja käyttäytymisprofiili keuhko-, suu- ja ihonalaisen annostelun jälkeen rotilla ja vahvistus CBD:n muuntumisesta in vivo THC:ksi. European Neuropsychopharmacology, 27(12), 1236-1248. https://doi.org/10.1016/j.euroneuro.2017.09.010 .
  • Russo, E.B. (2011). THC:n kesyttäminen: mahdollinen kannabiksen synergia ja fytokannabinoidien ja terpenoidien yhteisvaikutukset. British Journal of Pharmacology, 163(7), 1344-1364. https://doi.org/10.1111/j.1476-5381.2011.01238.x .
  • De Petrocellis, L., Ligresti, A., Moriello, A.S., Allarà, M., Bisogno, T., Petrosino, S., Stott, C.G., Di Marzo, V. (2011). Kannabinoidien ja kannabinoidilla rikastettujen Cannabis-uutteiden vaikutukset TRP-kanaviin ja endokannabinoidien metabolisiin entsyymeihin. British Journal of Pharmacology, 163(7), 1479-1494. https://doi.org/10.1111/j.1476-5381.2010.01166.x. https://doi.org/10.1111/j.1476-5381.2010.01166.x
  • Farrimond, J.A., Whalley, B.J., Williams, C.M. (2011). Kannabinolilla ja kannabidiolilla on vastakkaisia vaikutuksia rottien ruokailutottumuksiin. Psychopharmacology, 223(1), 117-129 . https://doi.org/10.1007/s00213-011-2432-x.
  • Rong, C., Lee, Y., Carmona, N.E., Cha, D.S., Ragguett, R.M., Rosenblat, J.D., Mansur, R.B., Ho, R.C., McIntyre, R.S. (2018). Kannabidioli lääketieteellisessä marihuanassa: Tutkimusnäkymät ja potentiaaliset mahdollisuudet. Pharmacological Research, 130, 214-221. https://doi.org/10.1016/j.phrs.2017.12.005. https://doi.org/10.1016/j.phrs.2017.12.005

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku