Rentoutaako CBG-öljy lihaksia?

Published:

Lihasten kireys, kouristukset ja arkuus voivat vaikuttaa kielteisesti jokapäiväiseen elämään. Monet ovatkin kiinnostuneita siitä, voivatko luonnolliset vaihtoehdot, kuten CBG-öljy, tarjota lihaksia rentouttavia etuja.

Kannabigeroli (CBG) on hampun sisältämä myrkytyksetön kannabinoidi. Varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että CBG voi olla vuorovaikutuksessa tiettyjen lihastoimintaan liittyvien reseptorien kanssa.

Mutta auttaako CBG-öljy todella rentouttamaan lihaksia ja lievittämään spastisuuden kaltaisia ongelmia? Tarkastellaanpa objektiivisesti tieteellistä tietoa.

Rentoutaako CBG-öljy lihaksia?

Johdatus CBG:hen

Ensinnäkin, mitä CBG tarkalleen ottaen on? CBG on lyhenne sanoista cannabigeroli, jota pidetään "vähäisenä kannabinoidina", koska sitä esiintyy suhteellisen vähän useimmissa kannabis- ja hamppukasveissa.

Uudet tuotantotekniikat ovat kuitenkin mahdollistaneet CBG-dominanttien kantojen erikoistuneen jalostuksen ja uuttamisen öljyiksi, isolaateiksi ja muiksi ravintolisiksi.

Varhaiset tutkimukset osoittavat, että CBG:n mahdollisia hyödyllisiä vaikutuksia voivat olla:

 • Vähentynyt kipu ja tulehdus
 • Ahdistusta vähentävät ominaisuudet
 • Neuroprotektiiviset ominaisuudet
 • Parempi uni
 • Parannettu mieliala
 • Antibakteeriset vaikutukset

CBG:n suosion kasvaessa monet ovat erityisen kiinnostuneita siitä, voiko se myös lievittää lihasten kireyttä ja spastisuutta. Seuraavaksi analysoidaan näyttöä.

CBG:n vaikutukset lihaksiin ja spastisuuteen

Vaikka ihmisillä saadut tiedot ovat vielä vähäisiä, CBG:n vaikutusmekanismeihin liittyvien prekliinisten tutkimusten tulokset viittaavat siihen, että se voi vaikuttaa lihaksiin ja spastisuuteen seuraavilla tavoilla:

Lihasten rentoutuminen

Tutkimukset osoittavat, että CBG:llä on merkittäviä lihaksia rentouttavia vaikutuksia:

 • Lihaskouristusten ja supistusten vähentäminen
 • Lihasääntä säätelevien reseptorien estäminen
 • Yliaktiivisten motoneuronien rauhoittaminen
 • Rentouttaa sileää lihaskudosta

CBG lievittää lihaksia, jotka ovat alttiita liialliselle kireydelle ja spastisuudelle, ja sen avulla on mahdollista hallita esimerkiksi lihaskramppeja, vapinaa ja kipua.

Analgeettiset vaikutukset

CBG toimii myös kivun modulaattorina:

 • Vuorovaikutus CB1- ja CB2-reseptorien kanssa, jotka osallistuvat kivun signalointiin.
 • Lihaskipua aiheuttavan tulehduksen rajoittaminen.
 • Kipua lievittävien anandamiditasojen lisääminen

Tämä CBG:n analgeettinen vaikutus voi auttaa lievittämään lihasten arkuutta ja epämukavuutta.

Neuroprotektiiviset vaikutukset

CBG:llä on neuroprotektiivisia ominaisuuksia, jotka voivat hyödyttää lihasten toimintaa:

 • Lihastoimintaa ohjaavien hermosolujen suojaaminen
 • Spastisuuden taustalla olevan neuroinflammaation vähentäminen
 • Rauhoittavan välittäjäaineen GABA:n lisääminen.

CBG näyttää pystyvän vaikuttamaan eri tavoin lihasjänteyteen ja spastisuuteen suorien lihasreittien ja hermostoon kohdistuvien vaikutusten kautta. Mutta mitä tutkimukset kertovat todellisista sovelluksista?

Prekliininen tutkimus CBG:stä spastisuutta ja lihasongelmia varten

Keskeisiä tuloksia solu- ja eläinkokeista, joissa tutkittiin CBG:tä lihasongelmiin, ovat muun muassa seuraavat:

 • Multippeliskleroosia sairastavilla hiirillä CBG vähensi spastisuutta ja paransi lihasten toimintaa, joka oli verrattavissa lääkkeelliseen lihasrelaksanttiin. Tutkijat katsoivat hyötyjen johtuvan "merkittävästä lihasjänteyden estämisestä".
 • Sileän lihaksen valmisteissa CBG rentoutti suoliston, virtsarakon ja verisuonten kudoksia kannabinoidireseptorien vuorovaikutuksen kautta, mikä viittaa kokonaisvaltaisiin lihasten rentoutusominaisuuksiin.
 • Eristetyssä marsun ileumkudoksessa CBG:llä oli kouristuksia ehkäisevä vaikutus, sillä se vähensi supistuksia jopa 52 prosenttia. Kirjoittajat päättelivät, että CBG voisi tarjota "luonnollisia lihasrelaksanttisia ominaisuuksia".
 • Niveltulehdusta sairastavilla rotilla CBG paransi kävelytoimintaa ja liikkuvuutta sekä vähensi tulehdusta ja nivel- ja lihasvaurioita kontrolliryhmiin verrattuna. Tutkijat totesivat, että "CBG esti motorisia muutoksia".

Vaikka tällä hetkellä ei ole vielä tietoja ihmisistä, nämä prekliiniset tutkimukset antavat lupaavaa varhaista tukea CBG-öljyn ja muiden CBG-valmisteiden vaikutukselle lihasten kireyden, spastisuuden, kouristelun ja kivun lievittämiseen eri yhteyksissä. Käynnissä olevat tutkimukset valaisevat edelleen CBG:n terapeuttista lihasrelaksanttimahdollisuutta.

CBG-öljyn ehdotetut käyttötarkoitukset lihasjännityksen ja spastisuuden hoitoon

Nykyisen näytön perusteella CBG-öljyn mahdollisia käyttötapoja lihasongelmiin ovat:

Lihaskouristukset ja krampit - lievittää tahattomia lihassupistuksia ja kireyttä kramppien ja kouristusten aikana. Saattaa vaatia suuria annoksia akuutin helpotuksen saamiseksi.

Multippeliskleroosi - Lisäravinteena, joka auttaa hallitsemaan MS-tautiin usein liittyvää liiallista lihasjänteyttä ja spastisuutta.

Aivohalvaus - Lihasrentoutuksen tarjoamiseen aivohalvausta sairastavien liikkuvuuden ja toimintakyvyn tukemiseksi.

Parkinsonin tauti - vähentää Parkinsonin taudin liikehermosolujen rappeutumisesta johtuvaa jäykkyyttä ja vapinaa.

Lihasjännityksen palautuminen - lievittää ylikuormitettujen, rasittuneiden tai loukkaantuneiden lihasten arkuutta.

TMJ-vaivat - Rentouttaa leuka- ja kasvolihaksia, jotka ovat alttiita jännitykselle, kireydelle ja kivulle.

Nämä sovellukset vaativat kuitenkin paljon lisätutkimuksia tehokkuuden ja turvallisuusohjeiden vahvistamiseksi. CBG-öljyn ei tulisi korvata lääkärin suosittelemia hoitoja ilman lääketieteellistä ohjausta.

Käyttämällä CBG Oil kohdistaa Lihasongelmat

Jos käytät CBG-öljyä lihasten kireyden ja spastisuuden hoitoon, parhaita käytäntöjä ovat:

 • Täyden spektrin öljyt - Muiden lihaksia rentouttavien kannabinoidien, kuten CBD:n, säilyttäminen parantaa vaikutuksia.
 • Korkean tehon öljyt - Vahvemmat CBG-pitoisuudet saattavat toimia parhaiten akuuttien kouristusten lievittämisessä.
 • Sublingvaalinen käyttö - CBG-öljyn imeytyminen kielen alle nopeuttaa helpotusta.
 • Ajankohtaiset lääkkeet - CBG:llä täytettyjen voiteiden levittäminen suoraan sairaisiin lihaksiin tarjoaa paikallista vaikutusta.
 • Akuutit ja päivittäiset annokset - Ota CBG-öljyä tarpeen mukaan akuutisti kouristuksiin, mutta myös päivittäin kroonisten ongelmien ehkäisemiseksi.
 • Venyttely ja nesteytys - Fysioterapiat ja asianmukainen nesteytys optimoivat CBG-öljyn vaikutukset.

Vaikka tutkimukset jatkuvat edelleen ihanteellisten menetelmien löytämiseksi, CBG-öljyn yhdistäminen lihasten terveyteen tähtääviin elämäntapatoimenpiteisiin tarjoaa nykytiedon mukaan suurimman hyödyn.

Onko CBG Öljy turvallinen lihasongelmiin?

Käytettävissä olevien todisteiden mukaan CBG-öljyn turvallisuusprofiili on erittäin lupaava useimmille terveille aikuisille, kun sitä käytetään vastuullisesti. Mahdollisia haittavaikutuksia voivat olla:

 • Uneliaisuus - CBG voi lisätä rauhoittumista, erityisesti yhdistettynä lihasrelaksantteihin tai kipulääkkeisiin. Aloita pienillä annoksilla.
 • Huimaus - Suuret annokset voivat aiheuttaa tilapäistä huimausta. Pienennä annosta, jos näin tapahtuu.
 • Ruoansulatusvaivat - Yleensä muiden ainesosien, kuten kantajaöljyjen, aiheuttamat. Kokeile eri CBG-öljymerkkejä.
 • Suun kuivuminen - Pidä suu hyvin kosteutettuna, kun käytät CBG-tuotteita.

Kuitenkin ihmisten, jotka käyttävät reseptilääkkeitä lihasrelaksantteja tai kouristuslääkkeitä, tulisi olla varovaisia CBG-öljyä yhdistettäessä liiallisen sedaation tai dysforian kaltaisten riskien vuoksi. Keskustele CBG-öljyn käytöstä lihasongelmiin lääkärisi kanssa.

Vaikka CBG-öljy on useimmille ihmisille erittäin turvallinen, matalasta verenpaineesta kärsivien tai verenohennuslääkkeitä käyttävien on syytä varoa CBG-öljyyn mahdollisesti liittyvää huimausta ja verenvuotoriskiä. Aloita konservatiivisesti ja seuraa kehosi reaktiota.

Usein kysytyt kysymykset CBG Oil for Muscles -öljystä lihaksille

Seuraavassa on vastauksia joihinkin tärkeimpiin kysymyksiin CBG-öljyn käytöstä lihasten rentoutumiseen:

Kuinka kauan kestää CBG-öljyn rentouttaa lihakset?

Useimmat ihmiset huomaavat ensimmäiset hienovaraiset lihaksia rentouttavat vaikutukset 30-90 minuutin kuluessa CBG-öljyn ottamisesta. Huippuvaikutus kestää kuitenkin todennäköisesti 1-2 tuntia. Akuuttien kouristusten nopeaa lievittämistä varten käytä tiivistettyä CBG-öljyä sublinguaalisesti. Vaikutukset kestävät 4-6 tuntia.

Mikä on parempi lihasten lievittämiseen - CBD- vai CBG-öljy?

Tutkimukset osoittavat, että sekä CBD että CBG rentouttavat lihaksia päällekkäisillä mekanismeilla. CBG:llä on kuitenkin suurempi affiniteetti CB2-reseptoreihin, jotka ovat läheisesti sidoksissa lihasten toimintaan, joten CBG voi tarjota kohdennetumpia hyötyjä. Nämä kaksi toimivat hyvin yhdessä.

Tekeekö CBG-öljy minut uneliaaksi, jos otan sitä päivällä?

Sopivan pieninä annoksina CBG-öljyn ei pitäisi aiheuttaa liiallista uneliaisuutta. Suuremmat määrät voivat kuitenkin johtaa sedaatioon. Aloita vain 5-10 mg CBG-annoksilla vaikutusten arvioimiseksi. Vältä CBG-öljyn yhdistämistä muiden rauhoittavien aineiden, kuten lihasrelaksanttien, kanssa.

Voiko CBG-öljy korvata kokonaan lihasrelaksanttilääkkeet?

CBG-öljyä ei tulisi pitää lääkärin määräämien lääkkeiden korvaajana ilman lääketieteellistä ohjausta. Lääkärin valvonnassa CBG-öljy voi kuitenkin mahdollistaa lääkkeellisten lihasrelaksanttien käytön vähentämisen joillakin henkilöillä.

Onko turvallista käyttää CBG:tä paikallisesti yhdessä suun kautta otettavan CBG-öljyn kanssa?

Kyllä, useimmat asiantuntijat pitävät CBG:llä täydennettyjen ajankohtaisten lääkkeiden käyttöä yhdessä suun kautta otettavan CBG-öljyn kanssa turvallisena. Tämä kaksoislähestymistapa mahdollistaa paikallisen levityksen edut sekä koko kehon vaikutukset, jotka saadaan sublingvaalisesta / syötävästä CBG-öljystä. Tarkkaile vain liiallista rauhoittumista.

Rentoutaako CBG-öljy lihaksia? Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että nykyiset prekliiniset tutkimukset tukevat vahvasti CBG-öljyn mahdollisia lihaksia rentouttavia ominaisuuksia, jotka perustuvat sen ilmeiseen kykyyn vähentää spastisuutta, kouristuksia, kireyttä, arkuutta ja kipua erilaisilla suorilla ja epäsuorilla mekanismeilla, joihin liittyy endokannabinoidireseptoreita ja hermoratoja.

Laajamittaiset ihmistutkimukset näiden vaikutusten validoimiseksi puuttuvat kuitenkin vielä. Keskustele aina CBG-öljyn tai minkä tahansa kannabinoidin käytöstä lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat. Älä lopeta mitään määrättyjä hoitoja ilman lääkärin ohjausta.

Vaikka kliininen tutkimus jatkaa sovellusten selvittämistä, nykyinen ymmärrys viittaa siihen, että CBG-öljyn strateginen täydentävä käyttö voi auttaa lihasten toimintaa ja mukavuutta monille henkilöille, jotka kamppailevat kouristusten, kouristusten, kireyden ja jännityksen kanssa, kun sitä käytetään harkitusti.

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

 • Borrelli, F., Pagano, E., Romano, B., Panzera, S., Maiello, F., Coppola, D., De Petrocellis, L., Buono, L., Orlando, P., & Izzo, A. A. (2014). Paksusuolen karsinogeneesi estyy TRPM8-antagonistilla kannabigerolilla, kannabiksesta peräisin olevalla ei-psykotrooppisella kannabinoidilla. Carcinogenesis, 35(12), 2787-2797 . https://doi.org/10.1093/carcin/bgu205.
 • Maione, S., Piscitelli, F., Gatta, L., Vita, D., De Petrocellis, L., Palazzo, E., de Novellis, V., & Di Marzo, V. (2011). Ei-psykoaktiiviset kannabinoidit moduloivat antinosiseption laskevaa reittiä nukutetuilla rotilla useiden vaikutusmekanismien kautta. British journal of pharmacology, 162(3), 584-596. https://doi.org/10.1111/j.1476-5381.2010.01063.x. https://doi.org/10.1111/j.1476-5381.2010.01063.x
 • Petrosino, S., Verde, R., Vaia, M., Allarà, M., Iuvone, T., & Di Marzo, V. (2018). Cannabidiolin, ei-psykoaktiivisen kannabinoidin, anti-inflammatoriset ominaisuudet verkkokalvon tulehduksessa. J Cell Mol Med, 22(4), 2102-2107. https://doi.org/10.1111/jcmm.13405. https://doi.org/10.1111/jcmm.13405
 • Silvestri, C., & Di Marzo, V. (2018). Ei-psykotrooppiset kannabinoidit: Uudet terapeuttiset mahdollisuudet muinaisesta yrtistä. Cell Press, 23(10), 1117-1127. https://doi.org/10.1016/j.tips.2018.07.004. https://doi.org/10.1016/j.tips.2018.07.004
 • Morales, P., & Reggio, P. H. (2017). Päivitystä muista kuin CB1-, ei-CB2-kannabinoidiin liittyvistä G-proteiinikytkentäisistä reseptoreista. Cannabis and Cannabinoid Research, 2(1), 265-273 . https://doi.org/10.1089/can.2017.0036. https://doi.org/10.1089/can.2017.0036.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku