Mitä CBG-öljy tekee?

Published:

Kannabigeroli (CBG) on trendikäs uusi kannabinoidi, jota ihmiset käyttävät erilaisiin terveys- ja hyvinvointitarkoituksiin. Mutta mitä CBG-öljy tarkalleen ottaen on ja mitä se tekee?

Mitä CBG-öljy tekee?

Johdatus CBG:hen

CBG tarkoittaa kannabigerolia, joka on kannabinoidi, jota esiintyy kannabiskasveissa, kuten hampussa ja marihuanassa. Toisin kuin tunnetumpia kannabinoideja THC:tä ja CBD:tä, CBG:tä pidetään vähäisenä kannabinoidina, koska sitä esiintyy hyvin vähän useimmissa kannabiskannoissa.

Kiinnostus CBG:tä kohtaan on kuitenkin kasvanut viime aikoina, kun jalostajat ovat alkaneet kehittää CBG-pitoisia erikoiskantoja. Kun nämä kasvit uutetaan öljyiksi, tiivisteiksi ja muiksi tuotteiksi, tuloksena on CBG-öljyä ja muita CBG-tuotteita.

Vaikka CBG:tä ei ehkä ole yhtä paljon kuin CBD:tä ja THC:tä, korkean CBG-pitoisuuden omaavat tuotteet tuovat tämän kiehtovan kannabinoidin helpommin ihmisten kokeiltavaksi. CBG:tä koskevat varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että se voi tarjota joitakin ainutlaatuisia vaikutuksia ja hyötyjä.

CBG-öljyn mahdolliset hyödyt ja vaikutukset

Suurin osa CBG:tä koskevista todisteista on toistaiseksi peräisin soluviljelmillä ja eläimillä tehdyistä prekliinisistä tutkimuksista. Tulokset ovat kuitenkin lupaavia ja osoittavat, että CBG voi tarjota seuraavia etuja:

Voi tukea hermoston toimintaa

Osa mielenkiintoisimmista CBG:tä koskevista tutkimuksista keskittyy sen mahdollisiin vaikutuksiin hermostoon. Tutkimuksissa on havaittu, että CBG voi toimia:

 • Neuroprotektantti, joka suojaa hermosoluja vaurioilta ja rappeutumiselta.
 • Antioksidantti, joka puhdistaa aivojen haitallisia vapaita radikaaleja.
 • Kipulääke, joka estää kivun havaitsemiseen liittyviä reittejä.
 • Mahdollinen Huntingtonin taudin hoito estämällä hermosolujen rappeutumista.
 • GABA:n oton estäjä, joka voi aiheuttaa lihaksia rentouttavia vaikutuksia.

Nämä hermostovaikutukset viittaavat siihen, että CBG voisi auttaa suojaamaan aivoja ja kehoa rappeutumissairauksilta ja samalla lievittää kipua ja lihaskouristuksia. Lisää tutkimusta tarvitaan vielä, mutta CBG:tä ja hermostoa koskevat alustavat havainnot ovat lupaavia.

Voi edistää ruoansulatuskanavan terveyttä

CBG:n ilmeinen kyky rentouttaa lihaksia ulottuu aivoja laajemmalle, ja se voi koskea myös ruoansulatuskanavaa. Tutkimuksissa on löydetty todisteita siitä, että CBG voi:

 • Vähentää paksusuolen tulehdusta.
 • Rentouttaa suoliston lihaksia, mikä saattaa lievittää kramppeja ja kouristuksia.
 • Vähentää haitallisten bakteerien kasvua suolistossa ja säästää samalla hyödyllisiä bakteereja.

Näiden ruoansulatusta edistävien vaikutusten ansiosta CBG-öljyt ja muut CBG-tuotteet voivat olla hyödyllisiä tulehduksellisten suolistosairauksien, kuten paksusuolen tulehduksen ja Crohnin taudin, hoidossa. Antibakteeriset ominaisuudet viittaavat myös siihen, että CBG voi auttaa palauttamaan suoliston mikrobiomin tasapainon.

Voi tukea virtsarakon ja virtsateiden toimintaa

CBG:n lihaksia rentouttava vaikutus voi ulottua myös virtsarakkoon. Eläinkokeet ovat osoittaneet, että CBG voi:

 • Vähentää virtsarakon supistuksia, mikä auttaa hallitsemaan inkontinenssia.
 • Rentouttaa virtsarakon sileää lihasta
 • Vähentää virtsarakon tulehdusta

Tutkijat uskovat, että näiden ominaisuuksien ansiosta CBG:stä voisi olla hyötyä virtsarakon häiriöissä, vaikka lisätutkimuksia tarvitaankin. Tulokset viittaavat kuitenkin siihen, että CBG voi auttaa rentouttamaan virtsarakon lihaksia, mikä saattaa vähentää virtsaamishaluja ja -taajuutta.

Sisältää antibakteerisia ja antifungaalisia ominaisuuksia.

Sen lisäksi, että CBG torjuu ruoansulatuskanavan haitallisia bakteereja, varhaiset laboratoriotutkimukset viittaavat siihen, että CBG:llä on antibakteerisia ja sienilääkkeellisiä ominaisuuksia. CBG:llä on esimerkiksi osoitettu olevan kyky:

 • Estävät MRSA:n kasvua, joka on vaikeasti hoidettavien stafylokokki-infektioiden aiheuttaja.
 • Taistelee tiettyjä lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja vastaan.
 • Vähentää ihotulehduksia aiheuttavan sienen kasvua.
 • Voi auttaa metisilliinille resistentin Staphylococcus aureuksen (MRSA) hoidossa.

Nämä ainutlaatuiset antimikrobiset ominaisuudet viittaavat siihen, että CBG:llä voi olla suojaavia vaikutuksia tiettyjä bakteeri- ja sieni-infektioita vastaan. Suurin osa näistä tutkimuksista on kuitenkin vielä alustavia.

Voi tukea tervettä tulehdusvastetta

Krooninen liiallinen tulehdus on yhteydessä käytännössä kaikkiin merkittäviin sairauksiin, kuten autoimmuunisairauksiin, sydänsairauksiin ja hermoston rappeutumiseen. Yhdisteet, jotka auttavat tasapainottamaan elimistön tulehdusreaktiota, ovat siksi aina kiinnostavia.

Varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että CBG voi olla yksi tällainen tulehdusta ehkäisevä yhdiste. Tutkimuksissa on havaittu, että CBG voi:

 • Vähentää Huntingtonin tautiin liittyvää neuroinflammaatiota.
 • Vähentää koliittiin liittyvää suolistotulehdusta.
 • Vähentää silmätulehdusta.

Säätelemällä tulehdussytokiineja ja muita signalointimolekyylejä CBG saattaa pystyä oikosulkemaan liiallisen tulehduksen ennen kuin se vahingoittaa kudoksia ja elimiä. Lisää tutkimusta tarvitaan vielä, mutta CBG:tä ja tulehdusta koskevat alustavat havainnot ovat kiehtovia.

Muut mahdolliset CBG:n hyödyt tutkittavana

Edellä mainittujen hyötyjen lisäksi varhaiset solu-, eläin- ja ihmistutkimukset viittaavat siihen, että CBG voi myös:

 • Stimuloi ruokahalua - Tämä voi tehdä CBG-öljyistä hyödyllisiä syömishäiriöiden, laihtumisen ja muiden lääkkeiden/hoitojen sivuvaikutusten hallinnassa.
 • Suojaa silmien terveyttä - antioksidanttisten ja anti-inflammatoristen ominaisuuksien kautta, jotka voivat vähentää silmien hapettumisvaurioita ja tulehduksia.
 • Parantaa keskittymistä ja keskittymistä - moduloimalla välittäjäaineiden toimintaa tavalla, joka voi vähentää ahdistusta ja lisätä valppautta ja tarkkaavaisuutta.
 • Vähentää silmänpainetta ja antaa neuroprotektiota - CBG vähensi silmänpainetta (IOP) eläinkokeissa, mikä voi suojata näkökykyä ja silmien terveyttä. Neuroprotektiiviset ominaisuudet voivat suojata silmiä entisestään.
 • Parannettu lämmönsäätely - CBG on eläinkokeissa vuorovaikutuksessa CB1-reseptoreiden kanssa ja vaikuttaa kehon sisälämpötilan säätelyyn. Tämä voi auttaa hallitsemaan kuumetta.
 • Antioksidanttivaikutukset - CBG:n kyky kerätä vapaita radikaaleja voi auttaa ehkäisemään hapettumisvaurioita koko kehossa.

Nämäkin käyttötarkoitukset ovat vielä spekulatiivisia ja vaativat paljon lisätutkimuksia. Alustavat havainnot herättävät kuitenkin kiinnostusta CBG:n tuleviin terapeuttisiin sovelluksiin.

Miten CBG toimii? CBG:n toimintamekanismit

CBG:n terveys- ja hyvinvointipotentiaalin ympärillä on selvästi kasvava innostus. Mutta miten CBG toimii tarjotakseen näitä etuja?

CBG:n vaikutusten taustalla olevia mekanismeja selvitetään edelleen. Tutkijat ovat kuitenkin ymmärtäneet tähän mennessä seuraavaa:

Vuorovaikuttaa endokannabinoidijärjestelmän kanssa

Muiden kasvikannabinoidien tavoin CBG on vuorovaikutuksessa endokannabinoidijärjestelmän (ECS) kanssa - monimutkaisen solusignaaliverkoston kanssa, jolla on keskeinen rooli fysiologian ja kognitiivisten toimintojen säätelyssä.

Erityisesti tutkimuksissa on havaittu, että CBG voi:

 • Sitoutuvat CB1- ja CB2-reseptoreihin
 • Estävät endokannabinoidin anandamidin hajoamista.
 • Endokannabinoidien tuotannon ja liikkumisen stimuloiminen

Näiden mekanismien kautta CBG näyttää muokkaavan ECS-ääntä tavoilla, jotka voivat vähentää tulehdusta, rentouttaa lihaksia, lievittää kipua, parantaa mielialaa ja paljon muuta.

Sisältää antioksidanttisia ominaisuuksia

CBG on myös osoittanut antioksidanttisia ominaisuuksia laboratoriotutkimuksissa, mikä tarkoittaa, että se voi auttaa vähentämään vapaiden radikaalien aiheuttamia hapettumisvaurioita. Tämä antioksidanttinen aktiivisuus todennäköisesti vaikuttaa osaltaan joihinkin sen hermoja suojaaviin ja tulehdusta ehkäiseviin vaikutuksiin.

Antibakteerinen ja sienilääkkeellinen aktiivisuus

Tutkimuksissa on havaittu, että CBG estää suoraan tietyntyyppisten bakteerien, kuten stafylococcus aureuksen ja muiden lääkkeille vastustuskykyisten bakteerien kasvua. Tämä antibakteerinen aktiivisuus antaa CBG:lle ainutlaatuisia lääkinnällisiä ominaisuuksia.

CBG:n on myös osoitettu vähentävän keratinofiilisten sienten kasvua, jotka voivat tartuttaa ihon ja kynnet. Tämä sienilääkkeellinen potentiaali laajentaa CBG:n terapeuttisia mahdollisuuksia.

Moduloi välittäjäaineiden toimintaa

CBG näyttää vaikuttavan aivojen keskeisten välittäjäaineiden, kuten GABA:n, serotoniinin ja glutamaatin tasoihin. Tämä välittäjäaineiden modulointi on todennäköisesti joidenkin CBG:n ahdistusta, kivun havaitsemista, keskittymistä ja muuta koskevien vaikutusten taustalla.

CBG:n taustalla olevat mekanismit ovat monimutkaisia ja vaativat vielä lisätutkimuksia. On kuitenkin selvää, että tämä kasvikannabinoidi on vuorovaikutuksessa ECS:n ja hermoston kanssa monimutkaisilla tavoilla, jotka voivat vaikuttaa myönteisesti terveyteen. Jatkuva tutkimus paljastaa lisää siitä, miten CBG toimii kehossa ja aivoissa.

Miten ottaa CBG Oil ja muut CBG tuotteet

Koska CBG on vielä suhteellisen uusi täydennysvaihtoehto, jotkut ihmiset eivät ole varmoja siitä, miten CBG-öljyä ja muita CBG-tuotteita otetaan ja käytetään. Tässä on nopea katsaus joihinkin yleisimpiin tapoihin ottaa CBG:tä:

CBG-öljyt ja tinktuurat

Kuten CBD-öljy, CBG-öljy on tyypillisesti tinktuuramuodossa, joka valmistetaan infusoimalla CBG-uutetta kantajaöljyyn, kuten MCT- tai oliiviöljyyn. Öljy otetaan suun kautta, pidetään kielen alla ja niellään. Vaikutukset voivat tuntua 30 minuutista tuntiin. CBG-öljyt tarjoavat monipuolisuutta annostelussa - säädä vain tippojen määrää.

CBG-kapselit

Niille, jotka eivät pidä CBG-öljyn mausta, kapselit ovat kätevä oraalinen annostelumuoto. Kapselien vaikutukset alkavat myös 60 minuutin kuluessa. Kapselit takaavat johdonmukaisen annostelun, mutta eivät anna joustavuutta annosten säätämisessä.

Vaping CBG Isolate

Höyrystetyn CBG-isolaatin hengittäminen tuottaa nopeimmat vaikutukset, koska CBG:n helppo imeytyminen keuhkoihin mahdollistaa CBG:n nopean pääsyn verenkiertoon. Vapingin alkaminen kestää vain noin 5-15 minuuttia. Höyrystämistä ei kuitenkaan suositella joillekin ihmisille hengitystieongelmien vuoksi.

CBG Topicals

CBG:tä voidaan myös lisätä voiteisiin, balsameihin, voiteisiin ja muihin paikallisiin hoitoaineisiin. Kun CBG:tä käytetään paikallisesti, se voi olla vuorovaikutuksessa paikallisten CB-reseptorien kanssa ja tuottaa kohdennettuja vaikutuksia. Tämä voi olla ihanteellista lihaskipujen ja ihosairauksien hallintaan. Vaikka systeemisesti imeytyvät annokset ovat pieniä.

CBG Edibles

Syötävistä nauttiville CBG-karkit, juomat, leivonnaiset ja muut tarjoavat vaihtoehdon öljyille. CBG-ruokavalioiden on läpäistävä ruoansulatus, joten vaikutuksen alkaminen viivästyy 60-90 minuuttia, mutta vaikutukset kestävät yleensä pidempään.

Kokeile, mikä CBG-tuote ja toimitustapa toimii parhaiten tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Monet ihmiset nauttivat myös useiden CBG:n käyttötapojen yhdistämisestä.

Mitä etsiä korkealaatuisesta CBG-tuotteesta?

Koska CBG-markkinat ovat vasta kehittymässä, on tärkeää, että valitset tuotteesi huolellisesti etsimällä näitä laatumerkkejä:

 • Luonnonmukainen hamppulähde - CBG-tuotteet olisi valmistettava luonnonmukaisesti kasvatetusta hampusta epäpuhtauksien välttämiseksi.
 • CO2-uutto - CO2-uutto on kultainen standardi kannabinoidien, kuten CBG:n, erottamiseksi turvallisesti ja tehokkaasti.
 • Riippumaton laboratoriotestaus - Jokainen hyvämaineinen CBG-yritys testauttaa tuotteensa ulkopuolisessa laboratoriossa puhtauden ja tehon varmistamiseksi. Tarkista ajantasaiset analyysitodistukset (COA).
 • Yhdysvalloissa kasvatettu hamppu - Yhdysvalloissa kasvatettua hamppua koskevat korkeammat viljelystandardit kuin kansainvälisiä lähteitä.
 • Ei keinotekoisia ainesosia - Tarkkaile lisäaineita, kuten aromeja, täyteaineita ja säilöntäaineita, jotka voivat viitata huonompaan tuotteeseen.

Pidä kiinni CBG-öljyistä, kapseleista ja muista tuotteista, jotka täyttävät edellä mainitut kriteerit, jotta voit varmistaa korkealaatuisen kokemuksen tästä jännittävästä uudesta kannabinoidista.

Onko CBG laillista?

Yhdysvalloissa CBG on liittovaltion tasolla laillista, koska se on peräisin hampusta. Määritelmän mukaan laillinen hamppu sisältää enintään 0,3 prosenttia THC:tä kuivapainosta, mikä on aivan liian alhainen taso psykoaktiivisten vaikutusten aikaansaamiseksi.

CBG-tuotteet, kuten öljyt ja syötävät tuotteet, kuuluvat saman oikeudellisen sateenvarjon alle kuin CBD-tuotteet, jotka laillistettiin liittovaltion tasolla vuoden 2018 maatalouslakiesityksen nojalla. Niin kauan kuin lopputuote noudattaa 0,3 prosentin THC-rajaa ja noudattaa osavaltioiden lakeja, CBG on sallittu liittovaltion tasolla ja useimmissa osavaltioissa.

Muutamat osavaltiot kieltävät kaikki hampusta peräisin olevat tuotteet, mukaan lukien CBG, joten on tärkeää tarkistaa paikalliset lait. Joissakin osavaltioissa rajoitetaan myös sitä, miten CBG-tuotteita voidaan myydä. Kaiken kaikkiaan CBG:llä on kuitenkin sama oikeudellinen asema kuin CBD:llä, mikä on avannut ovet tutkimukselle ja saatavuudelle.

CBG-tuotteiden mahdolliset sivuvaikutukset ja turvallisuusongelmat

Tähänastisten tutkimusten mukaan CBG:llä näyttää olevan vahva turvallisuusprofiili ilman vakavia haittavaikutuksia. Lieviä haittavaikutuksia voivat olla mm:

 • Ruoansulatushäiriöt, kuten ripuli - Yleensä johtuu kantajaöljyistä tai muista ainesosista. Voi usein korjaantua säädetyillä annoksilla.
 • Uneliaisuus - Erityisesti suuremmilla annoksilla, koska CBG:llä on vuorovaikutuksia hermoston ja välittäjäaineiden kanssa. Voidaan usein hallita säätämällä annoksen ajoitusta.
 • Huimaus - Jälleen tyypillisesti annokseen liittyvä. Veden juominen ja annosten pienentäminen lievittää usein huimausta.
 • Suun kuivuminen - Yleistä monille kannabinoideille. Suun kuivumisen vaikutuksia pitäisi hallita pitämällä nesteytyksestä huolehtien.

CBG:n pitkäaikaisesta turvallisuusprofiilista ihmisillä on vielä vain vähän tietoa. Tutkijat eivät ole vielä havainneet vakavia terveysriskejä, mutta tietyistä sairauksista kärsivien ihmisten tulisi olla varovaisia CBG:n kanssa.

CBG voi esimerkiksi lisätä ahdistuneisuuteen, uniongelmiin ja kouristushäiriöihin käytettävien lääkkeiden rauhoittavia vaikutuksia. Verenpaine-, verenohennuslääkkeitä ja hormonilääkkeitä käyttävien tulisi myös keskustella CBG:n käytöstä lääkärinsä kanssa turvallisuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi.

Raskaana olevien/hoitavien naisten ja lasten tulisi välttää CBG:tä, kunnes turvallisuustutkimuksia on tehty. Kaikkien on viisasta aloittaa pienillä CBG-annoksilla ja lisätä niitä hitaasti samalla, kun seurataan sivuvaikutuksia.

Pitäisikö sinun kokeilla CBG Oil?

CBG-öljyn terveyshyötyjä ja terapeuttista käyttöä koskeva tutkimus on vielä alkuvaiheessa. CBG:tä koskevat ensimmäiset laboratorio- ja eläinkokeet ovat kuitenkin uskomattoman lupaavia ja viittaavat siihen, että se voi tarjota ainutlaatuisia etuja muihin kannabinoideihin verrattuna.

CBG:n ilmeinen kyky suojella hermosoluja, vähentää tulehdusta, rentouttaa lihaksia, estää bakteereja ja aiheuttaa muita myönteisiä vaikutuksia avaa monia ovia tämän kannabinoidin lääkinnälliseen potentiaaliin. Tiukemmat kliiniset tutkimukset valaisevat CBG:n pitkäaikaisturvallisuutta ja sitä, kuinka tehokas se voi olla eri sairauksissa.

Vaikka vielä on paljon opittavaa, nykyinen näyttö viittaa siihen, että CBG on ainakin lievästi tehokas useimmille käyttäjille, ja sen haittavaikutusten riski on hyvin pieni terveille aikuisille, kun sitä käytetään vastuullisesti. Niille, joita alustava tutkimus kiinnostaa, korkealaatuisen CBG-öljyn, kapselin tai muun CBG-tuotteen kokeileminen voi olla kannattavaa, kunhan seuraat huolellisesti kehosi reaktiota.

Jos harkitset CBG:n lisäämistä terveys- ja hyvinvointirutiineihisi, keskustele päätöksestä lääkärisi kanssa, etenkin jos käytät lääkkeitä tai hoidat kroonista sairautta. CBG-tutkimuksen osoittama alustava potentiaali viittaa kuitenkin siihen, että tämä uusi kannabinoidi voi pian saada suuremman roolin kasviperäisessä lääketieteessä.

Usein kysytyt kysymykset CBG Oilista

Saako CBG-öljy sinut pilveen?

Ei, CBG-tuotteet, mukaan lukien CBG-öljy, eivät saa sinua pilveen. CBG on myrkytyksetön kannabinoidi, mikä tarkoittaa, että se ei aiheuta psykoaktiivisia vaikutuksia. Tämä tekee laillisesta CBG:stä turvallisen käyttää ilman, että se vaikuttaa henkiseen selkeyteen.

Mitä eroa on CBD:n ja CBG:n välillä?

Sekä CBD että CBG ovat ei-psykoaktiivisia kannabinoideja, joilla on lupaavia terapeuttisia ominaisuuksia. Vaikka niillä on yhtäläisyyksiä, keskeisiä eroja ovat muun muassa seuraavat:

 • Useimmissa kannabiskasveissa CBG:tä esiintyy paljon pienempinä luonnollisina pitoisuuksina kuin CBD:tä.
 • CBG:llä näyttää olevan vahvempia antibakteerisia ominaisuuksia kuin CBD:llä alustavien tutkimusten perusteella.
 • CBG:llä voi olla kohdennetumpia hyötyjä hermoston sairauksissa, kuten Huntingtonin ja Parkinsonin taudissa.
 • CBD:tä tutkitaan yleisesti ottaen enemmän, koska se on tullut markkinoille aikaisemmin kuin CBG.

Nämä kaksi kannabinoidia näyttävät myös olevan vuorovaikutuksessa endokannabinoidijärjestelmän kanssa hieman eri tavoin. Monet ihmiset kokevat, että CBD:n ja CBG:n yhdistäminen tarjoaa toisiaan täydentäviä hyötyjä.

Mitä CBG tarkoittaa?

Täyden spektrin CBG-tuotteet sisältävät CBG:tä yhdessä muiden kasviyhdisteiden, kuten flavonoidien, aminohappojen ja vähäisten kannabinoidien kanssa. Tämä luo "seurueilmiön", joka tehostaa CBG:n hyötyjä. Laaja spektri CBG on samanlainen, mutta se ei sisällä THC:tä.

Onko CBG turvallista lemmikkieläimille?

CBG:n turvallisuudesta eläimille on toistaiseksi hyvin vähän tutkimustietoa. Vaikka CBG vaikuttaa ihmisillä ja eläimillä tehtyjen tutkimusten perusteella hellävaraiselta, lemmikkieläinten omistajien tulisi noudattaa varovaisuutta antaessaan CBG:tä lemmikeilleen. Keskustele CBG:n käytöstä ensin eläinlääkärisi kanssa, jotta voit määrittää, sopiiko CBG lemmikillesi. Aloita hyvin pienillä annoksilla, jos käytät CBG:tä eläinkäyttöön.

Voiko CBG:tä ottaa liikaa? Mikä on oikea CBG-annos?

CBG:tä on mahdollista ottaa liikaa, varsinkin kun aloitat. Suuret CBG-annokset voivat aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia, kuten uneliaisuutta, huimausta, ripulia ja muuta. Useimmat asiantuntijat suosittelevat aloittamista vain muutamalla milligrammalla CBG:tä annosta kohti - 5 mg tai vähemmän. Odota, miten kehosi reagoi, ennen kuin nostat annosta vähitellen, jos haluat ja siedät sitä.

"Oikea" CBG-annos voi vaihdella melko paljon yksilöstä riippuen. Ota vähimmäismäärä, joka tarvitaan haluttujen hyötyjen saavuttamiseksi ilman merkittäviä sivuvaikutuksia. Lääkärin konsultointi CBG-annoksen määrittämiseksi tarpeisiisi on suositeltavaa.

Mitä CBG-öljy tekee? Johtopäätös

Vaikka CBG on vasta hiljattain alkanut saada huomiota, sillä on jo nyt kiehtovia mahdollisuuksia, sillä prekliiniset tutkimukset osoittavat, että se on hyödyksi hermoston terveydelle, ruoansulatuskanavan toiminnalle, virtsarakon säätelylle, bakteeri-infektioille, tulehduksille ja monille muille.

Tietenkin tarvitaan vielä laajamittaisia ihmiskokeita, jotta nämä CBG-öljyä ja muita CBG-tuotteita koskevat alustavat havainnot voidaan vahvistaa ja laajentaa. Lupaavat varhaistulokset antavat kuitenkin toivoa siitä, että CBG voisi pian nousta käyttökelpoiseksi terapeuttiseksi välineeksi joko yksinään tai muiden kannabinoidien, kuten CBD:n, rinnalla.

Vaikka CBG-markkinoiden kehittyessä on vielä välttämätöntä lisätä tutkimusta, sääntelyä ja kuluttajavalistusta, tämän vähemmän tunnetun, mutta erittäin lupaavan kasviyhdisteen tulevaisuus näyttää varmasti valoisalta.

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku