Mitkä ovat Big 3 estää hiustenlähtö?

Published:

Hiustenlähtö voi olla stressaavaa ja järkyttävää. Mutta tiesitkö, että on kolme tärkeää toimenpidettä, joilla voit ehkäistä ja hoitaa hiusten harvennusta?

Tässä postauksessa käsittelemme "kolmea suurta" tapaa pysäyttää hiustenlähtö: minoksidiili, finasteridi ja laserkorkit. Lue lisää ja opi, miten nämä todistetut hoidot voivat auttaa sinua pitämään olemassa olevat hiuksesi ja kasvattamaan uudelleen täyteläisempiä ja paksumpia lukkoja.

Mitkä ovat Big 3 estää hiustenlähtö

Minoksidiili - Ajankohtainen hoito hiusten uusiutumiseen

Minoksidiili on todennäköisesti lääkärin määräämä ensimmäinen puolustuslinja hiustenlähtöön. Se on aktiivinen ainesosa suosituissa käsikauppatuotteissa, kuten Rogaine.

Minoksidiilia levitetään suoraan päänahkaan kahdesti päivässä, ja se tehoaa parantamalla verenkiertoa ja ravinteiden kulkeutumista karvatupiin. Tämä auttaa vahvistamaan olemassa olevia hiuksia ja jopa elvyttämään lepotilassa olevia follikkeleita kasvattamaan uusia hiuksia.

Tutkimukset osoittavat, että minoksidiili on erittäin tehokas geneettisen kaljuuntumisen pysäyttämisessä ja kääntämisessä. Eräässä kliinisessä tutkimuksessa yli 90 prosentilla miehistä, joilla oli miesten kaljuuntuminen, hiuspohjan pituus kasvoi uudelleen sen jälkeen, kun minoksidiilia oli käytetty viiden kuukauden ajan. Ja uudet hiukset jatkoivat paksuuntumistaan ajan myötä.

Eräässä toisessa tutkimuksessa todettiin samanlaisia vaikuttavia tuloksia naisilla, jotka käyttivät minoksidiilia naisten hiustenlähtöön.

Ainoa juju? Sinun on jatkettava minoksidiilin käyttöä päivittäin tulosten ylläpitämiseksi. Kun hoito lopetetaan, hiustenlähtö alkaa uudelleen kuukausien kuluessa.

Mutta johdonmukaisesti käytettynä minoksidiililla voi olla todellista vaikutusta hiusten säilymiseen ja uusien säikeiden uusiutumiseen. Se on turvallinen ja helppokäyttöinen vaihtoehto sekä miehille että naisille.

Tarkastellaan nyt toista "kolmesta suuresta" hoitomuodosta...

Finasteridi - Suun kautta otettava lääke hiustenlähtöä ehkäisevään hoitoon

Jos minoksidiili on ensimmäinen puolustuslinja, finasteridi on toinen. Se estää systeemisesti DHT-hormonia, joka aiheuttaa suurimman osan kaljuuntumisesta.

Finasteridi on Propecian kaltaisten lääkkeiden vaikuttava aine. Se otetaan pillereinä kerran päivässä, joten se on kätevä ja helppo käyttää pitkällä aikavälillä.

Finasteridia koskevissa useissa tutkimuksissa on todettu, että se on erittäin tehokas pysäyttämään hiustenlähdön etenemisen ja kasvattamaan hiuksia uudelleen useimmilla miehillä. Kliinisissä tutkimuksissa 90 prosentilla miehistä, jotka käyttivät finasteridia päivittäin 2 vuoden ajan, hiukset joko kasvoivat uudelleen tai hiustenlähtö loppui kokonaan. Vertaa tätä vain 25 prosenttiin plaseboa saaneista miehistä.

Tulokset voivat olla havaittavissa jo 3-6 kuukaudessa. Tutkimukset osoittavat, että hiusten uusiutuminen ja säilyttäminen jatkuvat yli 5 vuotta hoidon jälkeen. Finasteridin hyödyt näyttävät jopa säilyvän jonkin aikaa hoidon lopettamisen jälkeen.

On tärkeää huomata, että finasteridilla on enemmän mahdollisia sivuvaikutuksia kuin minoksidiililla ja että sillä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Muista neuvotella lääkärisi kanssa ennen finasteridin käytön aloittamista.

Lääkärin valvonnassa käytettynä finasteridi on kuitenkin yleensä erittäin turvallinen ja hyvin siedetty. Useimmille miehille, jotka haluavat ehkäistä hiustenlähtöä, finasteridi on tehokas vaihtoehto.

Siirrymme nyt kolmanteen keskeiseen hoitokeinoon...

Laser Caps - Hiusten kasvun palauttaminen punaisen valon terapialla

Uusin läpimurto hiustenlähdön pysäyttämisessä on matalan tason laservalohoito. Sitä annetaan lasersuojusten ja -kypärien avulla.

Nämä laitteet säteilevät päänahkaan terapeuttista punaista ja lähi-infrapunaista valoa. Valo stimuloi karvatupet elvyttämään lepotilassa olevia hiuksia ja kasvattamaan paksumpia ja täyteläisempiä hiuksia.

Laserkorkkien takana oleva tiede on vahvaa. Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla punainen valo edistää hiusten kasvua:

 • Lisää ATP:n (solujen energian) tuotantoa karvatupissa.
 • Tehostaa päänahan verenkiertoa ja ravinteiden kulkeutumista hiusjuuriin.
 • Vähentää follikkelia vahingoittavaa tulehdusta
 • Käynnistää kantasoluja karvatupissa

Kliinisissä tutkimuksissa laserhattu vain 20-30 minuuttia päivässä kasvattaa huomattavasti uusia hiuksia miehille ja naisille, joilla on hiustenlähtö.

Eräässä tutkimuksessa 26 viikon ajan lasersuojusta käyttäneet koehenkilöt havaitsivat keskimäärin 35 %:n lisäyksen hiusten määrässä. Vertaa tätä vain 3,9 prosentin lisäykseen lumelääkeryhmässä.

Lasermyssyt ovat myös turvallisia, ei-invasiivisia ja helppokäyttöisiä kotona. Niillä ei ole merkittäviä sivuvaikutuksia. Korkki vain laitetaan päähän lyhyeksi ajaksi joka päivä.

Laserhoito tehostaa muiden hoitojen, kuten minoksidiilin ja finasteridin, tuloksia. Se täydentää erinomaisesti perinteisiä vaihtoehtoja.

Yhdessä nämä kolme hoitoa - minoksidiili, finasteridi ja laserhoito - voivat puuttua hiustenlähdön perimmäisiin syihin. Ne lisäävät hiustiheyttä, hidastavat hiusten irtoamista ja kasvattavat uusia säikeitä.

Älä odota ryhtyä toimiin hiustenlähtöä vastaan

Oletko huomannut hiustesi alkavan ohentua? Tai oletko huolissasi tulevasta hiusrajan taantumisesta perheesi historian perusteella?

Tärkeintä on aloittaa ennaltaehkäisevät hoidot mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tämä auttaa pelastamaan vielä jäljellä olevat hiukset. On paljon vaikeampaa kasvattaa hiuksia uudelleen, kun follikkelit ovat täysin kutistuneet ja kuolleet.

Ryhdy siis toimiin, kun sinulla on vielä kunnon hiusten täyteläisyys. Keskustele lääkärisi kanssa minoksidiilin ja finasteridin käytön aloittamisesta sekä laser-valohoidon käytöstä.

Näiden hoitojen johdonmukainen käyttö maksimoi mahdollisuutesi estää hiustenlähtö ja ylläpitää täyttä hiuspäätä.

Sinun ei tarvitse hyväksyä hiusten harvenemista passiivisesti. Käytettävissä on todellisia ratkaisuja, mukaan lukien juuri käsittelemämme "Big 3".

Ota ohjat käsiisi jo tänään ja nauti paksuista ja täyteläisistä hiuksista huomenna. Itseluottamuksesi kiittää sinua!

Usein kysyttyjä kysymyksiä hiustenlähtön ehkäisemisestä

Onko sinulla vielä kysyttävää hiusten ylläpitämisestä ja uudelleen kasvattamisesta? Tässä vastaamme joihinkin yleisiin usein kysyttyihin kysymyksiin:

Kuinka kauan kestää nähdä tuloksia hiustenlähtöhoidoista?

 • Minoksidiili - Saatat huomata ensimmäiset merkit vähentyneestä irtoamisesta ja uudesta kasvusta noin 4 kuukauden kuluttua. Parhaat tulokset saavutetaan 1-2 vuoden kuluessa.
 • Finasteridi - Tulokset kehittyvät vähitellen, ja havaittavissa olevat parannukset alkavat noin 3-6 kuukauden kuluttua. Enimmillään pituuskasvu kasvaa vuosien 1-2 välillä.
 • Laserkorkit - Hiusten irtoaminen voi vähentyä 1-2 kuukauden kuluttua. Jälkikasvu näkyy 3-6 kuukauden välillä ja paranee jopa 1 vuoden ajan.

Mikä aiheuttaa hiustenlähtöä miehillä ja naisilla?

 • Mieskaljuuntuminen - Tämä johtuu yleensä genetiikasta ja DHT-herkkyydestä. Yli 95 prosenttia miesten hiustenlähdöstä on miesten kaljuuntumista.
 • Naisten hiustenlähtö - Myös usein geneettinen. Mutta myös hormonaaliset muutokset, kuten vaihdevuodet, voivat aiheuttaa hiusten harvenemista. Se näyttää erilaiselta kuin miesten kaljuuntuminen.

Loppuuko hiustenlähtö tietyssä iässä?

Hiustenlähtö voi tapahtua missä iässä tahansa murrosiän jälkeen. Se etenee yleensä hitaasti vuosikymmenten kuluessa. Miehillä hiustenlähtö voi alkaa teini-ikäisenä ja jatkua pitkälle 70-luvulle ja sen jälkeenkin.

Minkä ikäisenä hiustenlähtö on normaalia?

50-100 hiuksen menettäminen päivässä on normaalia. Tätä suurempi päivittäinen hiustenlähtö tai ohenevien laikkujen havaitseminen ei ole normaalia missään iässä - se on merkki taustalla olevasta hiustenlähdöstä, jota on hoidettava.

Voivatko ohenevat hiukset kasvaa takaisin?

Kyllä, jos karvatupet ovat vielä elossa, ne voidaan elvyttää kasvattamaan uusia hiuksia. Hoidot, kuten minoksidiili ja finasteridi, edistävät uudelleen kasvua. Vuosien ajan kuolleita ja hävinneitä follikkeleita ei kuitenkaan voida palauttaa.

Mitkä ravintoaineet auttavat hiusten kasvua?

Hiusten optimaalisen terveyden kannalta keskeisiä ravintoaineita ovat proteiini, rauta, sinkki, biotiini, D-vitamiini, omega-3-rasvahapot ja C-vitamiini. Syö tasapainoista ja ravitsevaa ruokavaliota, jotta hiustupet saavat välttämättömiä ravintoaineita.

Mistä tiedän, onko hiustenlähtöni pysyvä?

Aloita johdonmukainen hoito heti, kun harvennus havaitaan. Jos hiustenlähtö johtuu perimästä, se etenee jossain määrin ilman hoitoa. Tiheyden palauttaminen ja harvenemisen estäminen on kuitenkin mahdollista.

Yhteenveto

Hiustenlähtöä vastaan taisteleminen voi tuntua pelottavalta. Mutta ennakoiva lähestymistapa, jossa käytetään nykypäivän tehokkaita hoitoja, voi auttaa sinua voittamaan taistelun.

Keskustele ihotautilääkärisi kanssa yksilöllisen hoidon aloittamisesta, joka sisältää minoksidiilia, finasteridia ja laserhoitoa. Ole johdonmukainen ja kärsivällinen. Hiustenlähdön pysäyttäminen ja terveempien hiusten kasvattaminen uudelleen on ulottuvillasi.

Käsittelemämme "Big 3" antaa sinulle työkalut, joilla voit hallita ja nauttia paksummista, täyteläisemmistä lukoista tulevina vuosina. Sinä osaat tämän!

Mikä aiheuttaa hiustenlähtöä?

Hiustenlähtö voi johtua monista eri tekijöistä, kuten:

 • Geenit - Tämä on yleisin syy, joka johtaa miesten ja naisten kaljuuntumiseen. Herkkä reaktio DHT-hormoniin johtaa siihen, että karvatupet kutistuvat ajan myötä.
 • Hormonaaliset muutokset - Hormonien, kuten estrogeenin, vaihtelut voivat aiheuttaa naisilla tilapäistä hiusten irtoamista tai pysyvämpää hiusten harvenemista. Myös kilpirauhasen häiriöiden kaltaiset tilat vaikuttavat hormoneihin.
 • Sairaudet - Sairaudet, kuten lupus, raudanpuuteanemia ja alopecia areata, voivat joskus aiheuttaa hiustenlähtöä.
 • Lääkkeet - Tietyt lääkkeet, joita käytetään esimerkiksi syöpään, niveltulehdukseen, masennukseen, sydänongelmiin ja korkeaan verenpaineeseen, voivat aiheuttaa hiustenlähtöä.
 • Stressi - Korkea stressitaso nostaa kortisolia ja voi johtaa tilapäisesti lisääntyneeseen irtoamiseen.
 • Huono ravitsemus - Jos et saa riittävästi proteiinia, rautaa, biotiinia, sinkkiä ja muita tärkeitä ravintoaineita, follikkelit voivat nääntyä.
 • Ikääntyminen - Iän myötä karvatupet kutistuvat ja hiusten kasvu hidastuu.
 • Vauriot - Hiuksia vetävät kampaukset sekä kemialliset/lämpökäsittelyt voivat arpeuttaa follikkeleita ja aiheuttaa pysyvää hiustenlähtöä ajan mittaan.

Mitkä ovat ensimmäiset merkit hiustenlähdöstä?

Merkkejä, jotka voivat viitata hiustenlähtöön, ovat muun muassa:

 • Lisääntynyt irtoaminen - yli 100 hiuksen irtoaminen päivässä.
 • Oheneminen latvassa/laajeneva osa - Varhainen miesten kaljuuntuminen näkyy usein ensin ohenemisena latvassa.
 • Hiusrajan taantuminen - Etuhiusraja taantuu vähitellen taaksepäin, miehillä erityisesti ohimoilta.
 • Vähemmän täysi poninhäntä - Poninhännät tuntuvat kevyemmiltä ja sisältävät vähemmän hiussuortuvia.
 • Näkyvämpi päänahka - Leveämpi partalinja tai enemmän päänahkaa hiusten läpi latvassa.
 • Hidas jälkikasvu irtoamisen jälkeen - Uudet hiukset kasvavat takaisin ohuemmin tai eivät lainkaan irtoamisvaiheiden jälkeen.

Mikä on paras hoito hiustenlähdön estämiseksi?

Tehokkaimpia hoitovaihtoehtoja ovat:

 • Minoksidiili - Suoraan päänahkaan levitettynä se stimuloi follikkeleita estämään irtoamista ja kasvattamaan uusia, paksumpia hiuksia.
 • Finasteridi - Suun kautta otettava lääkitys, joka estää DHT:tä pysäyttämään hiustenlähtöä ja auttamaan hiusten uusiutumista.
 • Laserkorkit - Käytä punaista valoa follikkelien energisoimiseksi, hiusten tiheyden parantamiseksi ja miniatyrisoinnin kääntämiseksi.

Näiden hoitojen yhdistäminen on paras tapa pysäyttää hiustenlähtö ja kasvattaa hiukset uudelleen ennen kuin on liian myöhäistä.

Kuinka paljon hiustenlähtö on normaalia päivässä?

50-150 säikeen menetys päivässä on normaalia. Tätä suurempi määrä on osoitus liiallisesta irtoamisesta, johon olisi puututtava hoitojen avulla. Tarkkaile hiuksia harjassa, suihkussa ja tyynyssä.

Missä iässä hiukset alkavat harventua?

Hiustenlähtö voi alkaa milloin tahansa murrosiän jälkeen, mutta se on yleensä asteittaista. Miehillä hiustenlähtö alkaa usein teini-ikäisenä. Hiusten harveneminen alkaa monilla miehillä 20-vuotiaana. Naiset saattavat huomata hiusten määrän vähenevän 30-40-vuotiaina.

Voivatko ohenevat hiukset koskaan täysin palautua?

Nykyisten hoitojen johdonmukaisella käytöllä on mahdollista saavuttaa merkittävä toipuminen, jos follikkelit ovat vielä elossa. Yli 5 vuotta miniatyrisoituneet ja lepotilassa olleet follikkelit eivät kuitenkaan todennäköisesti aktivoidu uudelleen. Avainasemassa on varhainen puuttuminen.

Kuinka kauan hiustenlähtötulokset kestävät, jos lopetan hoidon?

Jos olet ylläpitänyt kasvua yli 2 vuotta ja lopettanut sen jälkeen, hyödyt voivat säilyä 6-24 kuukautta ennen kuin taantuma jatkuu. Hiusten säilyttämiseksi ihanteellista on johdonmukainen, elinikäinen hoito ja laukaisevien tekijöiden torjunta.

Aiheuttaako stressi todella hiustenlähtöä?

Vakava stressi voi siirtää karvatupet lepovaiheeseen, mikä aiheuttaa tilapäistä lisääntynyttä irtoamista 2-3 kuukautta myöhemmin. Stressi ei kuitenkaan yksinään aiheuta pysyvää kaljuuntumista ilman muita geneettisiä/hormonaalisia tekijöitä. Stressin hallinta auttaa optimoimaan hiusten terveyden.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku