Miltä vaurioituneet hiukset näyttävät? - Merkkejä siitä, että hiuksesi voivat olla epäterveelliset.

Published:

Terveet hiukset näyttävät sileiltä, kiiltäviltä ja vahvoilta. Mutta ajan myötä hiuksissa voi vääränlaisen hoidon, lämpömuotoilun ja kemiallisten käsittelyjen vuoksi alkaa näkyä vaurioitumisen merkkejä. Tieto siitä, miltä epäterveet hiukset näyttävät, on avainasemassa, kun haluat kumota vaikutukset ja palauttaa hiukset terveimpään ja kiiltävimpään kuntoon.

Tässä artikkelissa käymme läpi yleisiä merkkejä siitä, että hiuksesi ovat vaurioituneet ja tarvitsevat ylimääräistä hoitoa. Lue, miltä vaurioituneet hiukset näyttävät, miksi niin tapahtuu ja miten voit hoitaa hiuslankojasi takaisin optimaaliseen kuntoon.

Mitkä ovat yleisiä merkkejä vaurioituneista hiuksista?

Mitkä ovat yleisiä merkkejä siitä, että hiukset ovat vahingoittuneet?

Tässä on 10 paljastavinta merkkiä siitä, että hiuksesi ovat epäterveet ja vaurioituneet:

1. Halkaistut päät

Haljenneet päät ovat yksi selvimmistä vaurioituneiden hiusten indikaattoreista. Tämä tapahtuu, kun hiusakselin suojaava ulompi kynsinauhakerros vahingoittuu, jolloin sisemmät kuidut irtoavat ja halkeilevat toisistaan.

2. Lisääntynyt rikkoutuminen ja irtoaminen

Jos huomaat, että hiuksia irtoaa normaalia enemmän, kun harjaat tai peset hiuksiasi, tämä liiallinen irtoaminen on punainen lippu. Terveet hiukset irtoavat vain noin 50-100 hiussuortta päivässä. Kaikki sitä suurempi määrä on merkki hiusten katkeamisesta.

3. Pörröisyys ja kärhämät

Kun hiuskynsinauhat ovat koholla ja karheat, hiussuikaleiden on vaikeampi asettua tasaisesti ja ne pyrkivät nousemaan ylös. Tuloksena on lisääntynyt pörröisyys ja lentävät hiukset.

4. Tylsät, tylsät hiukset

Terveillä hiuksilla on luonnollinen kiilto. Vaurioituneet, kuivat hiukset eivät kuitenkaan ole kiiltävät ja näyttävät tylsiltä.

5. Kuiva, huokoinen hiusrakenne

Kuivat, huokoiset hiukset tuntuvat karheilta ja oljenkelta. Terveet hiukset ovat sileät ja jokainen hiuslanka tuntuu suhteellisen pyöreältä.

6. Lisääntynyt kietoutuminen ja solmut

Vaurioituneet hiukset ovat alttiita sotkeutumiselle ja solmuuntumiselle epätasaisen, rikkinäisen kynsinauhakerroksen vuoksi. Terveiden hiusten läpikäyminen sormilla tuntuu sileältä.

7. Veltot, heikot hiukset

Epäterveistä hiuksista puuttuu kimmoisuus ja vahvuus. Sen sijaan, että vaurioituneet hiussuortumat palautuisivat, ne veltostuvat.

8. Kiharakuvion häviäminen

Kiharat hiukset luottavat hiuslankojen eheyteen säilyttääkseen jousimaisen kiharakuvionsa. Kun kiharat vaurioituvat, ne venyvät tai jopa suoristuvat.

9. Lisääntynyt öljyntuotanto

Kuivuuden kompensoimiseksi päänahka voi lisätä öljyntuotantoa. Rasvaiset juuret ja veltto hiuspohja osoittavat epätasapainoa.

10. Hiustenlähtö

Liiallinen hiustenlähtö ja harveneminen voivat merkitä hiusjuurien vaurioitumista. Myös muut sairaudet voivat kuitenkin aiheuttaa hiustenlähtöä, joten ota yhteyttä ihotautilääkäriin, jos olet huolissasi.

Mikä aiheuttaa hiusvaurioita?

On olemassa muutamia keskeisiä syyllisiä, jotka voivat vaikuttaa hiusten vaurioitumiseen ajan myötä:

 • Kuumamuotoilu - Kuumien työkalujen, kuten föönien, suoristusraudan ja kihartimien, usein toistuva käyttö kuivattaa hiuksia ja rikkoo sidoksia.
 • Kemiallinen käsittely - Hiusten valkaisu, värjäys, permanentti ja rentouttaminen voivat poistaa hiuksista luonnolliset öljyt ja heikentää hiuslankoja.
 • Virheellinen harjaus - Aggressiivinen harjaus ja tiukat kampaukset rasittavat hiuksia. Käytä märkiin hiuksiin leveähampaista kampaa.
 • Ympäristötekijät - Aurinko, tuuli ja saasteet vaurioittavat hiusten kynsinauhaa tehden niistä kuivat ja hauraat.
 • Huono ravitsemus - Proteiini-, vitamiini- ja kivennäisainepuutteinen ruokavalio haittaa tervettä hiusten kasvua.
 • Hormonaaliset muutokset - Raskauden jälkeiset ja vaihdevuosien hormonimuutokset voivat aiheuttaa ohenemista ja irtoamista.
 • Terveydentila - Kilpirauhasen toimintahäiriöt, anemia ja autoimmuunisairaudet voivat vaikuttaa hiustenlähtöön.

Miten korjata vahingoittuneet hiukset

Jos hiuksesi näyttävät vaurioituneilta, älä ole epätoivoinen. Keskity kosteuteen, vahvuuteen ja suojaan, jotta hiuksesi palautuvat terveiksi:

 • Käytä syvähoitavia hiusnaamioita viikoittain kosteuden lisäämiseksi.
 • leikkaa halkaistut latvat säännöllisesti, jotta ne eivät rikkoontuisi lisää.
 • Vältä lämpömuotoilua ja hiusten liiallista pesua aina kun mahdollista.
 • Ole lempeä! Rajoita harjaamista ja vaihda leveähampaisiin kammoihin ja pehmeisiin karvapehkoihin.
 • Syö tasapainoista ruokavaliota, jossa on runsaasti omega-rasvahappoja, proteiinia, rautaa, sinkkiä ja vitamiineja.
 • Kokeile hiuksia vahvistavia ja korjaavia tuotteita, joissa on keratiinia, oliiviöljyä ja silikonia.
 • Suojaa hiukset auringolta hatuilla tai suihkeilla.

Vaurioituneita hiuksia ei voi täysin korjata, mutta oikea hiustenhoito-ohjelma voi parantaa huomattavasti vaurioituneiden hiusten ulkonäköä ja tuntumaa. Kiinnitä huomiota epäterveiden hiusten merkkeihin ja ole kiltti hiussuortuvillesi!

Keskeiset asiat: Merkkejä: Hiuksesi ovat vahingoittuneet

 • Haljenneet päät, lisääntynyt irtoaminen ja rikkoutuminen merkitsevät vaurioita.
 • Tylsät, kiharat, kuivat ja huokoiset hiukset tarvitsevat korjausta.
 • Minimoi kuumien työkalujen käyttö, harjaa varovasti ja käytä korjaavia hiustuotteita.
 • Syvähoito, trimmaus ja ruokavalion parantaminen terveempien hiusten saavuttamiseksi.
 • Suojaa säikeet kuumuudelta, auringolta ja liialliselta pesulta vaurioiden välttämiseksi.

Miltä vaurioituneet hiukset näyttävät?

Vaurioituneilla hiuksilla voi olla useita merkkejä. Ne voivat näyttää kuivilta, tylsiltä ja elottomilta. Voit myös huomata hiusten halkeilua, pörröisyyttä tai rikkoutumista. Nämä kaikki ovat merkkejä siitä, että hiuksesi ovat epäterveelliset.

Mistä tiedän, ovatko hiukseni epäterveelliset?

Hiusvaurioista on erilaisia merkkejä, joita voit etsiä. Niitä ovat esimerkiksi liiallinen hiusten irtoaminen, hauraus, kiillon puute ja karhea rakenne. Jos hiuksesi sotkeutuvat helposti ja niillä on vaikeuksia sitoa kosteutta, se voi myös olla merkki vaurioituneista hiuksista.

Mitä ovat haljenneet päät?

Halkaistut päät syntyvät, kun hiusten suojaava uloin kerros, niin sanottu kynsinauha, vaurioituu tai irtoaa. Tämä voi johtua lämpömuotoilusta, kemiallisista käsittelyistä tai liiallisesta harjauksesta. Halkaistut päät saavat hiukset näyttämään haalistuneilta, ja jos niihin ei puututa, ne voivat rikkoutua entisestään.

Miten hiustenlähtö liittyy vaurioituneisiin hiuksiin?

Hiustenlähtö voi johtua vaurioituneista hiuksista. Kun hiukset ovat epäterveet, niistä tulee heikommat ja ne ovat alttiimpia rikkoutumiselle. Tämä voi lopulta johtaa hiusten ohenemiseen tai laikukkaisiin hiusalueisiin. On kuitenkin tärkeää huomata, että hiustenlähtö voi johtua myös muista tekijöistä, kuten genetiikasta tai sairauksista.

Vaikuttaako hiustyyppi hiusten terveyteen?

Kyllä, hiustyyppi voi vaikuttaa hiusten yleiseen terveyteen. Eri hiustyypeillä on erilaisia tarpeita ja haavoittuvuuksia. Esimerkiksi kiharat hiukset ovat yleensä alttiimpia kuivuudelle ja rikkoutumiselle. Hiustyyppisi ymmärtäminen voi auttaa sinua räätälöimään hiustenhoitorutiinisi, jotta hiuksesi pysyvät mahdollisimman terveinä.

Miten voin pitää hiukseni terveinä?

Voit toteuttaa useita toimenpiteitä hiustesi terveyden ylläpitämiseksi. Niitä ovat muun muassa hellävaraisten hiustenhoitotuotteiden käyttö, liiallisen lämpömuotoilun välttäminen, hiusten suojaaminen auringolta, tasapainoinen ruokavalio ja kosteuttaminen. Säännöllinen hiusten leikkaaminen halkeamien poistamiseksi ja ankarien kemiallisten käsittelyjen välttäminen voivat myös auttaa pitämään hiukset terveinä.

Mitkä ovat yleisiä merkkejä vaurioituneista hiuksista?

Joitakin yleisiä merkkejä vaurioituneista hiuksista ovat hiusten halkeilu, hauraus, kuivuus, pörröisyys, liiallinen hiusten irtoaminen ja kiillon puute. Jos huomaat näitä merkkejä, voi olla aika antaa hiuksillesi ylimääräistä hoitoa ja huomiota.

Onko hiusten irtoaminen normaalia?

Kyllä, on normaalia, että hiuksia irtoaa jonkin verran. Ihmiset menettävät keskimäärin noin 50-100 hiuslankaa päivässä. Jos kuitenkin huomaat liiallista hiusten irtoamista tai merkittävää hiustenlähtöä, se voi olla merkki taustalla olevista ongelmista tai hiusvaurioista, joihin on puututtava.

Miten voin korjata vaurioituneita hiuksia?

Vaurioituneiden hiusten korjaaminen edellyttää ravitsevien ja kosteuttavien hoitojen yhdistelmää. Erityisesti vaurioituneille hiuksille suunniteltujen hiuskorjaustuotteiden käyttö voi auttaa palauttamaan hiusten terveyden. Lisäksi lämpömuotoilun minimointi, ankarien kemikaalien välttäminen ja hellävaraisten hiustenhoitorutiinien noudattaminen voivat edistää korjausprosessia.

Mitä voin tehdä tylsille hiuksille?

Tylsät hiukset voivat olla merkki hiusten vaurioitumisesta tai kosteuden puutteesta. Jos haluat parantaa niiden ulkonäköä, kokeile käyttää selkeyttävää shampoota, joka poistaa tuotteisiin kertyneitä kertymiä, käyttää syvähoitohoitoja ja käyttää hiusöljyjä tai seerumeita, jotka lisäävät kiiltoa. Myös liiallisen lämmön ja UV-altistuksen välttäminen voi auttaa säilyttämään terveen kiillon.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku