Miten käyttää kurkuma vatsa rasvaa?

Published:

Vatsarasva on yleinen ongelma, jonka monet ihmiset kohtaavat. Se ei ole ainoastaan esteettisesti epämiellyttävä, vaan se voi myös johtaa terveysongelmiin.

Hyvä uutinen on, että luonnolliset ratkaisut, kuten kurkuma, voivat auttaa vähentämään vatsa rasvaa turvallisesti ja tehokkaasti.

Miten käyttää kurkuma vatsa Fat

Mikä on kurkuma?

Kurkuma on kullanvärinen mauste, joka on peräisin kurkumakasvista. Sitä käytetään yleisesti intialaisessa ja aasialaisessa keittiössä.

Kurkuma sisältää kurkumiini-nimistä yhdistettä, joka antaa sille sen elinvoimaisen keltaisen värin. Kurkumiini on myös vastuussa suurimmasta osasta kurkuman terveysvaikutuksista.

Kurkumaa on käytetty vuosisatojen ajan ayurvedisessa ja kiinalaisessa lääketieteessä monien sairauksien hoitoon. Nykyään se on kasvattamassa suosiotaan terveyslisänä sen monien tieteellisesti todistettujen hyötyjen ansiosta.

Yksi näistä eduista on laihtumisen ja vatsan rasvan vähentämisen tukeminen.

Miten kurkuma auttaa vatsa rasvaa?

Tutkimukset osoittavat, että kurkumiinin aktiivinen yhdiste, kurkumiini, voi auttaa vähentämään vatsan rasvaa monin tavoin:

1. Kurkumiini vähentää tulehdusta

Tulehdus on yhteydessä sekä painonnousuun että vatsaan kertyvään rasvaan.

Lihavuustutkijat uskovat, että ylipainoisilla ja lihavilla henkilöillä rasvasolut vapauttavat kemikaaleja, jotka laukaisevat kroonisen, matalan tason tulehduksen. Tämä voi lisätä rasvan kertymistä ja vaikeuttaa painonpudotusta.

Kurkumiinilla on voimakkaita anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka auttavat sammuttamaan nämä laukaisijat ja vähentämään tulehdusta rasvasoluissa. Tämä voi auttaa kääntämään tulehduksen aiheuttaman painonnousun ja vatsaan kertyvän rasvan.

2. Se alentaa kolesterolitasoja

Tutkimukset osoittavat, että kurkumiini voi alentaa LDL-kolesterolia (huonoa kolesterolia) ja lisätä HDL-kolesterolia (hyvää kolesterolia).

Korkea LDL-kolesteroli on yhteydessä vatsan rasvoittumiseen. Kurkumiini auttaa vähentämään rasvan kertymistä vatsan alueelle saattamalla kolesterolitasot tasapainoon.

3. Se parantaa insuliiniherkkyyttä

Insuliiniresistenssi on toinen tekijä, joka vaikuttaa itsepäiseen vatsaan kertyvään rasvaan.

Kun solut eivät enää reagoi kunnolla insuliiniin, elimistö tuottaa sitä enemmän. Tämä insuliinin ylituotanto johtaa painonnousuun, erityisesti keskivartalon ympärillä.

Lisäämällä insuliiniherkkyyttä kurkumiini auttaa säätelemään insuliinitasoja ja voi vähentää insuliiniresistenssin aiheuttamaa vatsan rasvaa.

4. Se edistää rasvanpolttoa

Kurkumiini vaikuttaa suoraan rasva-aineenvaihduntaan useiden mekanismien kautta:

 • Se auttaa mobilisoimaan ja vapauttamaan varastoitunutta rasvaa, joka voidaan sitten polttaa energiaksi.
 • Se lisää adiponektiiniä, joka on rasvan hajoamiseen osallistuva hormoni.
 • Se estää uusien rasvasolujen muodostumista.

Näiden mekanismien avulla kurkumiini nopeuttaa rasvanpolttoprosessia ja auttaa vähentämään kehon kokonaisrasvaa, mukaan lukien itsepäinen vatsarasva.

Kuinka paljon kurkuma sinun pitäisi ottaa menettää vatsa rasvaa?

Vatsan rasvan vähentämiseen tarvittavan kurkuman määrä voi vaihdella yksilön ja muiden terveydentilojen mukaan. Alla olevat annokset voivat kuitenkin olla tehokkaita:

 • Kurkumajauhe: 1-2 kertaa päivässä: sekoita 1 tl ruokaan, smoothieen tai juomaan.
 • Kurkuma lisäravinteet: Ota 400-600 mg kapseleita 2-3 kertaa päivässä. Valitse lisäravinteet, jotka sisältävät piperiiniä tai mustapippuriuutetta, joka parantaa kurkumiinin imeytymistä jopa 2000 %.
 • Kurkuma tee: Hauduta 1 tl kurkumajauhetta kuumassa vedessä. Juo 2-3 kertaa päivässä. Lisää sitruunaa, hunajaa tai inkivääriä maun ja imeytymisen parantamiseksi.
 • Kultainen maito: Sekoita 1 tl kurkumajauhetta 1 kupin lämmitettyyn maitoon tai maidottomaan maitoon. Makeuta halutessasi ja juo kerran päivässä. Maidon terveelliset rasvat lisäävät myös kurkumiinin imeytymistä.

Kun käytät kurkumaa vatsan rasvan hoitoon, tavoittele vähintään 1 000 mg kurkumiinia päivittäin. Aloita hitaasti ja lisää annostusta vähitellen, jotta vältyt haittavaikutuksilta, kuten ripulilta tai pahoinvoinnilta suurilla annoksilla.

7 näyttöön perustuvia tapoja kurkuma voi vähentää vatsa rasvaa

Seuraavassa on muutamia tieteelliseen tutkimukseen perustuvia tehokkaimpia strategioita kurkuman käyttämiseksi vatsaan kohdistuvaan rasvaan:

1. Ota se mustapippurin kanssa

Mustapippuri sisältää piperiini-nimistä yhdistettä, joka tehostaa kurkumiinin imeytymistä jopa 2 000 %.

Pelkkä mustapippurin lisääminen kurkumajauheeseen, ravintolisiin tai resepteihin voi auttaa sinua saamaan enemmän rasvanpudotuksen etuja.

2. Yhdistä se liikuntaan

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että kurkumiini yhdistettynä liikuntaan vähensi kehon rasvaprosenttia ja vatsaan kertyvää rasvaa enemmän kuin pelkkä liikunta.

Parhaan tuloksen saat, kun harrastat 150 minuuttia kohtuullista liikuntaa, kuten reipasta kävelyä tai kevyttä hölkkää, viikossa yhdessä päivittäisen kurkuman nauttimisen kanssa.

3. Käytä sitä vähemmän terveellisten mausteiden sijasta.

Vaihda ruoanlaitossa sokeri, suola, mononatriumglutamaatti (MSG) ja vähemmän terveelliset öljyt kurkumaan.

Tämä yksinkertainen muutos voi auttaa vähentämään vatsan rasvaa ilman, että sinun tarvitsee muuttaa koko ruokavaliota.

4. Lisää se vihreään teehen

Vihreä tee ja kurkuma ovat taivaallinen pari, kun on kyse vatsan rasvan räjäyttämisestä.

Tutkimukset osoittavat, että niiden yhdistäminen voi toimia jopa paremmin kuin kumpikaan niistä yksinään.

Hauduta vihreä tee tavalliseen tapaan ja sekoita joukkoon teelusikallinen kurkumajauhetta ennen juomista saadaksesi maksimaalisen hyödyn.

5. Ota se ennen liikuntaa

Kun kurkumiini ennen treenata ulos voi tarjota vielä enemmän vatsa rasvaa polttava vaikutuksia.

Kokeile juoda kurkumateetä tai ottaa kurkumiinilisää noin 30-60 minuuttia ennen harjoitusta, jotta rasvanpoltto tehostuu.

6. Käytä kurkuma eteeristä öljyä

Kurkuman eteerisen öljyn hengittäminen voi edistää kylläisyyden tunnetta ja hillitä ruokahalua.

Kokeile lisätä muutama tippa veteen ja hengittää sitä ennen ruokailua estämään ylensyöntiä ja vähentämään vatsan rasvaa.

7. Juo se kultaisessa maidossa

Kultainen maito yhdistää kurkuman rasvaa torjuvan voiman kookosmaitoon tai oliiviöljyyn kurkumiinin imeytymisen lisäämiseksi.

Juo tätä keltaista eliksiiriä kerran päivässä vähentääksesi tulehdusta ja vatsaa sekä rauhoittaaksesi ruoansulatuskanavaa.

Muut elämäntapa vinkkejä menettää vatsa rasvaa

Kurkuman käyttö voi edistää vatsan rasvan menetystä, varsinkin kun se yhdistetään terveellisiin elämäntapoihin:

 • Harjoittele säännöllisesti: Harrasta 150 minuuttia viikossa kohtalaista liikuntaa, kuten reipasta kävelyä. Lisää 2-3 päivää voimaharjoittelua.
 • Noudata tulehdusta ehkäisevää ruokavaliota: Korosta kasvisruokia, rasvaista kalaa, oliiviöljyä ja vältä jalostettuja elintarvikkeita ja lisättyä sokeria.
 • Hallitse stressiä: Kokeile rentouttavia harjoituksia, kuten joogaa, meditaatiota, hierontaa ja metsäkylpyjä. Korkea kortisolipitoisuus pahentaa vatsan rasvoittumista.
 • Nuku riittävästi: Tavoittele 7-9 tuntia yössä. Unen puute on yhteydessä ylimääräiseen sisäelinten rasvaan.
 • Juo vihreää teetä: Juo vihreää teetä: Vihreän teen katekiinit tehostavat rasvanpolttoa ja auttavat vähentämään vatsaa, kun niitä nautitaan päivittäin.
 • Lisää omenaviinietikka: Joidenkin tutkimusten mukaan etikka voi auttaa vähentämään vatsan rasvaa. Sekoita 2 tl juomaan päivittäin.

Tuomio

Kurkuma ja sen aktiivinen yhdiste kurkumiini voivat olla turvallinen ja tehokas luonnollinen lääke vatsan rasvan menettämiseen.

Sen anti-inflammatoriset ja rasvaa polttavat ominaisuudet kohdistuvat viskeraalisen rasvan kertymiseen ja edistävät vyötärön hoikentamista.

Kurkuman lisääminen päivittäiseen rutiiniin yhdessä muiden terveellisten elämäntapastrategioiden kanssa voi auttaa sinua matkallasi kohti hoikempaa vatsaa ja parempaa terveyttä.

Mikä on paras aika päivästä ottaa kurkumaa?

Paras aika ottaa kurkumaa on aamulla. Kurkuman ottaminen aikaisin päivällä antaa aktiivisille yhdisteille aikaa vaikuttaa tulehdusta ehkäisevästi ja rasvaa polttavasti.

Monet ihmiset ottavat kurkumaa mieluummin heti aamulla ennen ruokailua. Voit kuitenkin myös ottaa kurkuma-valmisteita 30-60 minuuttia ennen liikuntaa, jolloin saat lisää vatsaa räjäyttävää vaikutusta.

Kuinka kauan kestää kurkuma vähentää vatsa rasvaa?

Säännöllisellä käytöllä useimmat ihmiset huomaavat vatsan rasvan vähenevän 1-2 kuukauden kuluessa kurkuman käytöstä. Tulokset voivat kuitenkin vaihdella riippuen muun muassa alkuperäisestä painostasi, ruokavaliostasi, aktiivisuustasostasi, sairauksista ja muista tekijöistä.

Ole kärsivällinen ja käytä kurkumaa päivittäin saadaksesi maksimaaliset lihavuuden vastaiset vaikutukset. Saattaa kestää jopa 3-4 kuukautta nähdä dramaattisia rasvanpudotuksen eroja. Mutta kurkuman yhdistäminen terveellisiin elämäntapoihin antaa parhaat mahdollisuudet vatsan koon pienentämiseen.

Onko turvallista ottaa kurkumaa joka päivä?

Kyllä, kurkuma on erittäin turvallinen päivittäiseen käyttöön. Kurkumajauheen, -uutteiden tai -lisäravinteiden pitkäaikaiseen käyttöön ei liity tunnettuja haittavaikutuksia.

Sappirakon ongelmista kärsivien kannattaa kuitenkin välttää kurkumaa. Kurkumasta saatavat suuret kurkuma-annokset voivat pahentaa sappirakon supistuksia sappikiville alttiilla henkilöillä.

Mitä sinun tulisi välttää syömistä, kun käytät kurkumaa?

Vältä kurkuman käyttöä lääkkeiden rinnalla, sillä kurkumiini voi vaikuttaa lääkkeiden imeytymiseen. Kurkuma voi myös voimistaa verenohennuslääkkeiden vaikutuksia.

Kurkuma on parasta ottaa ilman maitotuotteita ja proteiinipitoisia aterioita, sillä ne häiritsevät kurkumiinin imeytymistä. Jätä 2 tunnin väli maito-/proteiiniruoan ja kurkumalisän nauttimisen väliin.

Voiko kurkumaa ottaa imetyksen aikana?

Kyllä, kurkumaa on todennäköisesti turvallista ottaa imetyksen aikana. Kurkumalla on pitkä käyttöhistoria intialaisissa ja aasialaisissa kulttuureissa, joissa imettävät äidit käyttävät sitä yleisesti.

Tutkimuksia kurkuman turvallisuusprofiilin arvioinnista imettäville naisille ei kuitenkaan ole tehty. On parasta neuvotella lääkärin kanssa, ennen kuin käytät kurkuma-valmisteita imetyksen aikana.

Voiko kurkumaa ottaa tyhjään vatsaan?

Kyllä, kurkumavalmisteiden, -jauheiden tai -uutteiden nauttiminen tyhjään vatsaan on täysin mahdollista. Itse asiassa kurkuman nauttiminen ennen aamiaista voi parantaa imeytymistä ja tehostaa sen vatsaa rasvaa polttavia vaikutuksia.

Jotkut ihmiset kokevat pahoinvointia tai ripulia, kun he ottavat kurkumaa tyhjään vatsaan. Jos näin käy, yritä pienentää annostusta tai ottaa se ruoan kanssa.

Mikä on parempi laihtuminen: kurkumajauhe vai lisäravinteet?

Sekä kurkumajauhe että kurkumiinilisät voivat tukea vatsan rasvan menetystä. Kurkumajauhe antaa sinulle kokonaisen kurkuman hyödyn. Mutta kurkumiinivalmisteissa on korkeammat pitoisuudet ja parempi rasvanpolttoa ehkäisevän kurkumiinin biologinen hyötyosuus.

Saat parhaan mahdollisen hyödyn käyttämällä kurkumajauhetta ruoanlaitossa ja smoothieissa sekä kurkumiinilisää kahdesti päivässä. Näiden kahden yhdistäminen voi nopeuttaa vatsan rasvan vähentämistä.

Voiko kurkumajauhetta laittaa suoraan vatsaan?

Ei, kurkumajauhetta ei saa laittaa suoraan iholle. Kurkuma voi värjätä ihon kelta-oranssiksi. Se voi myös aiheuttaa ärsytystä, kutinaa ja ihottumaa herkkäihoisille.

Kurkuma nautitaan parhaiten suun kautta jauheiden, uutteiden tai täysravintovalmisteiden kautta. Käytä kurkumapohjaisia voiteita varovasti ja tee ensin laastaritesti varmistaaksesi, ettet reagoi negatiivisesti.

Mikä ruokavalio on paras kurkuma menettää vatsa rasvaa?

Anti-inflammatorinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti kasvisruokaa, kuten vihanneksia, hedelmiä, täysjyväviljaa, palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä, maksimoi kurkuman vatsaan kohdistuvan rasvanpudotuspotentiaalin.

Rajoita myös sokeria, puhdistettuja hiilihydraatteja ja epäterveellisiä rasvoja, joita on jalostetuissa ja paistetuissa elintarvikkeissa. Äläkä unohda juoda runsaasti vettä päivittäin.

Kurkuman yhdistäminen tasapainoiseen, vähäkaloriseen ruokavalioon tukee tervettä, kestävää laihtumista, vatsa rasvaa mukaan lukien.

Yhteenveto

Kurkuma on kultainen mauste, joka sisältää aktiivista kurkumiinia, joka antaa kurkumalle sen elinvoimaisen värin ja lääkinnälliset ominaisuudet. Tutkimukset osoittavat, että kurkumiini torjuu tulehdusta kehossa ja auttaa käynnistämään rasvanpolttomekanismeja, jotka kohdistuvat erityisesti vatsaan. Säätämällä kolesterolitasoja, parantamalla insuliiniherkkyyttä, mobilisoimalla rasvasoluja ja estämällä uuden rasvan muodostumista kurkumassa oleva kurkumiini voi tehokkaasti auttaa vähentämään itsepäistä vatsarasvaa. Kurkumavalmisteiden ottaminen, kurkumajauheen käyttö, kurkumateen juominen ja kurkuman yhdistäminen mustapippuriin, liikuntaan, vihreään teehen ja tulehdusta ehkäiseviin elintarvikkeisiin voi maksimoida nämä vatsaa keventävät vaikutukset. Kurkuma voi myös edistää kylläisyyden tunnetta ja hillitä ruokahalua, kun sitä inhaloidaan eteerisenä öljynä. Vaikka kurkumassa oleva kurkumiini ei yksinään voi vähentää vatsaa, päivittäinen kurkuman saanti yhdistettynä säännölliseen liikuntaan, terveelliseen ruokavalioon, riittävään uneen, stressinhallintaan ja aktiiviseen elämäntapaan tukee terveellistä ja kestävää vyötärölinjan pienentämistä.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku