Onko kurkuma auttaa laihtuminen?

Published:

Kurkumasta on tullut yksi maailman suosituimmista mausteista. Tätä kirkkaan keltaista maustetta käytetään yleisesti curryissä ja kastikkeissa.

Mutta voiko kurkuman lisääminen ruokavalioon auttaa sinua myös laihtumaan?

Kurkuma sisältää aktiivista yhdistettä nimeltä kurkumiini. Kurkumiinilla uskotaan olevan monia terveyshyötyjä, mukaan lukien mahdolliset laihdutusominaisuudet.

Tässä artikkelissa perehdytään tutkimukseen kurkuman käytöstä laihtumiseen. Saat tietää, miten se toimii, mitkä ovat sen hyödyt ja kuinka paljon tarvitset päivässä.

Onko kurkuma auttaa laihtuminen

Miten kurkuma auttaa laihtuminen?

Kurkuma sisältää aktiivista kurkumiinia.

Kurkumiini on voimakas antioksidantti ja anti-inflammatorinen aine. Se vaikuttaa myös myönteisesti useisiin biomarkkereihin, joilla on merkitystä liikalihavuudessa ja aineenvaihduntasairauksissa.

Tässä on muutamia tapoja, joilla kurkuma ja kurkumiini voivat auttaa rasvanpudotuksessa:

  • Vähentää tulehdusta - Krooninen, matalan tason tulehdus on yhteydessä painonnousuun ja vatsaan kertyvään rasvaan. Kurkumiini on voimakas anti-inflammatorinen aine, joka voi auttaa vähentämään tulehdusta ja siitä johtuvaa lihavuutta.
  • Parantaa aineenvaihduntaa - Kurkumiini voi auttaa säätelemään rasva-aineenvaihduntaa, mikä voi auttaa kehoa polttamaan enemmän kaloreita ja rasvaa.
  • Tukahduttaa rasvakudoksen kasvua - Tutkimusten mukaan kurkumiini voi auttaa vähentämään rasvakudoksen kasvua ja muodostumista.
  • Suojaa lihavuuteen liittyviltä sairauksilta - Kurkuman antioksidantit suojaavat insuliiniresistenssiltä, hyperlipidemialta ja muilta lihavuuteen liittyviltä vaikutuksilta.

Yksinkertaisesti sanottuna kurkuman yhdisteet voivat vaikuttaa myönteisesti moniin biologisiin mekanismeihin, jotka liittyvät lihavuuteen ja painonnousuun.

Tarkastellaanpa nyt tutkimusta lähemmin.

Onko tutkimus osoittaa Kurkuma voi auttaa laihtuminen?

Kymmenissä tutkimuksissa on tutkittu, miten kurkuma ja kurkumiini vaikuttavat kehon painoon ja lihavuuteen liittyviin sairauksiin.

Seuraavassa on katsaus joihinkin keskeisiin tutkimuksiin:

Kurkumiini näyttää lupaavalta painonpudotukseen eläimissä

  • Lihavilla hiirillä ja rotilla kurkumiinilisä auttoi vähentämään kehon painoa, rasva-arvoja ja valkoista rasvakudosta.
  • Eräässä hiirillä tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että kurkumiini oli yhtä tehokas kuin lipaasin estäjä vähentää kehon rasvan kertymistä.
  • Toinen rottatutkimus osoitti, että kurkumiinilisä alensi kehon painoa, kehon rasvaa ja viskeraalista rasvaa tehokkaammin kuin pelkät ruokavaliomuutokset.

Kliiniset ihmiskokeet paljastavat vaihtelevia tuloksia

Kliinisissä ihmiskokeissa tulokset ovat olleet vaihtelevampia:

  • Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kurkumiini tai kurkuma voi parantaa BMI:tä, kehon rasvaa, vyötärönympärystä ja niihin liittyviä biomarkkereita.
  • Toiset tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että kurkumiinilla on minimaalinen vaikutus antropometrisiin mittauksiin (kehon rasva, paino, BMI).
  • Kurkumiinin laihdutusvaikutusten osoittamiseksi ihmisillä saatetaan tarvita laajempia ja pidempiä kliinisiä tutkimuksia.

Vaikka lisätutkimuksia tarvitaankin, nykyinen näyttö viittaa siihen, että kurkuma ja kurkumiini voivat olla hyödyllisiä lisäyksiä laihdutusruokavalioon.

Top 5 tapoja kurkuma voi auttaa sinua laihtua

Tämänhetkisten tutkimusten perusteella tässä on muutamia tapoja, joilla kurkuma voi antaa laihdutustoimillesi vauhtia:

1. Vähentää tulehdusta

Krooninen tulehdus on yhteydessä lisääntyneeseen painonnousun ja lihavuuden riskiin.

Kurkumassa oleva kurkumiini on luonnollinen anti-inflammatorinen aine. Se toimii vähentämällä tulehdusta edistävien sytokiinien ilmentymistä.

Kurkuman säännöllinen käyttö voi vähentää tulehdusta ja tukea laihtumista.

2. Parantaa antioksidanttitilaa

Lihavuus kulkee usein käsi kädessä lisääntyneen hapetusstressin kanssa. Tämä voi edelleen edistää tulehdusta ja rasvan kertymistä.

Kurkumiini on voimakas antioksidantti. Se tehostaa elimistön luonnollisia antioksidanttisia entsyymejä ja auttaa ehkäisemään hapettumisvaurioita.

Nämä antioksidanttivaikutukset voivat tukea aineenvaihdunnan terveyttä ja laihtumista.

3. Säätelee rasva-aineenvaihduntaa

Säännöstelty rasva-aineenvaihdunta johtaa rasvahappojen ylituotantoon ja varastointiin. Tämä edistää lihavuutta ja aineenvaihduntasairauksia.

Tutkimukset osoittavat, että kurkumiini voi muokata rasva-aineenvaihduntaa. Se auttaa tukahduttamaan rasvasolujen lisääntymistä ja alentamaan verenkierron rasvahappoja ja triglyseridejä.

Rasva-aineenvaihdunnan pitäminen tasapainossa kurkumalla voi edistää rasvan menetystä.

4. Suojaa lihavuuteen liittyviltä sairauksilta

Lihavuus lisää sairauksien, kuten diabeteksen, rasvamaksan, sydän- ja verisuonitautien ja jopa syövän riskiä.

Kurkumassa oleva kurkumiini voi suojata monilta näistä vaikutuksista. Tutkimukset osoittavat, että se voi vähentää insuliiniresistenssiä, maksan rasvan kertymistä ja korkeaa kolesterolia.

Ehkäisemällä lihavuuteen liittyviä vaikutuksia kurkuma auttaa tukemaan aineenvaihdunnan terveyttä, mikä edistää laihtumista.

5. Tehostaa painonpudotusta ruokavaliosta ja liikunnasta

Tutkimukset osoittavat, että kurkuma ja kurkumiini voivat tehostaa ruokavaliosta ja liikunnasta saatavia tuloksia.

Eräässä tutkimuksessa kurkumiini yhdistettynä aerobiseen liikuntaan vähensi kehon rasvaa tehokkaammin kuin pelkkä liikunta.

Kurkuman lisääminen elämäntapoihisi voi tehostaa terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan vaikutuksia.

Kuinka paljon kurkuma pitäisi ottaa päivittäin laihtuminen?

Rasvanpudotukseen liittyvien hyötyjen saamiseksi kannattaa käyttää 1⁄4-1 teelusikallista (1-3 grammaa) kurkumajauhetta päivässä. Voit lisätä sitä ruokiin, kuten curryihin, smoothieihin ja kultaiseen maitoon.

Jos haluat väkevämmän annoksen, ota 400-600 mg standardoitua kurkumiiniuutetta päivittäin. Tämä vastaa 1-3 teelusikallista kurkumajauhetta.

Muista yhdistää kurkuma ja mustapippuri. Piperiini, joka on pippurin yhdiste, lisää kurkumiinin imeytymistä jopa 2 000 %!

Kun käytät kurkuma-/kurkumiinivalmisteita, noudata aina annosteluohjeita. Enemmän ei välttämättä ole parempi, kun kyseessä on kurkuma.

Bottom Line - Pitäisikö sinun ottaa kurkuma laihtuminen?

Tutkimukset osoittavat, että kurkuma ja sen aktiivinen yhdiste kurkumiini voivat auttaa rasvanpudotuksessa ja painonhallinnassa.

Se vaikuttaa useisiin biologisiin mekanismeihin, jotka liittyvät lihavuuteen ja aineenvaihduntasairauksiin. Antioksidanttiset ja anti-inflammatoriset ominaisuudet vaikuttavat erityisen hyödyllisiltä.

Vaikka ihmisistä saatuja tietoja on vähän, eläimillä ja soluilla tehty tutkimus näyttää lupaavalta. Koska kurkuma on turvallinen ja tarjoaa muita terveyshyötyjä, sitä kannattaa harkita terveellisen ruokavalion ja aktiivisen elämäntavan ohella.

Kuten minkä tahansa lisäravinteen kohdalla, keskustele terveydenhuollon tarjoajan kanssa ennen kuin lisäät kurkumaa kuuriisi. Muista yhdistää se terveelliseen ravitsemukseen ja liikuntaan parhaiden laihtumistulosten saavuttamiseksi.

Muista, että pikaratkaisut eivät toimi pitkällä aikavälillä. Mutta lisäämällä todisteisiin perustuvia luonnollisia korjaustoimenpiteitä, kuten kurkumaa, päivittäiseen rutiiniin voit ladata rasvan menetyksen!

Mitä kurkuma on?

Kurkuma on mauste, joka on peräisin kurkumakasvista. Sitä käytetään yleisesti aasialaisissa ruokalajeissa, ja se antaa currylle sen keltaisen värin. Kurkuma sisältää kurkuminoideja, aktiivisia yhdisteitä, joilla on antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Tutkituin kurkuminoidi on kurkumiini.

Miten sinun pitäisi ottaa kurkuma laihtuminen?

Painonhallinnan kannalta on suositeltavaa käyttää 1-3 grammaa kurkumajauhetta päivässä. Se vastaa noin 1⁄4-1 teelusikallista. Voit lisätä sitä aterioihin, smoothieihin ja teehen. Jos haluat väkevän annoksen, ota 400-600 mg päivässä kurkumiinivalmisteita, joissa on piperiiniä.

Milloin sinun pitäisi ottaa kurkumaa?

Ajoituksella ei näytä olevan kovinkaan suurta merkitystä. Voit ottaa kurkuma-valmisteita tai lisätä kurkumajauhetta aterioihin milloin tahansa päivän aikana. Sen ottaminen ruoan kanssa voi parantaa imeytymistä. Tulehdusta ehkäisevien hyötyjen saamiseksi kannattaa harkita sen ottamista aamulla ja illalla.

Onko haittavaikutuksia tai turvallisuusongelmia?

Kurkuma on erittäin turvallinen useimmille ihmisille. Lieviä haittavaikutuksia voivat olla ihottuma, päänsärky tai vatsavaivat, jos käytetään suuria annoksia. Sillä voi olla yhteisvaikutuksia tiettyjen lääkkeiden, kuten verenohennuslääkkeiden ja diabeteslääkkeiden kanssa. Keskustele lääkärisi kanssa ennen kurkuma-valmisteiden käyttöä.

Kuinka kauan kestää, kunnes näet tuloksia laihtuminen?

Kuten useimmat luonnolliset lisäravinteet, kurkuma ei ole taikaluoti painonpudotukseen. Tulosten näkeminen vie aikaa. Johdonmukaisuus on avainasemassa. Saatat alkaa huomata hienovaraisia muutoksia tulehduksessa, kehon rasvassa ja aineenvaihduntamittareissa 8-12 viikon kuluessa.

Vähentääkö kurkuman keittäminen sen terveysvaikutuksia?

Joidenkin tutkimusten mukaan kuumuus voi hieman vähentää kurkumiinin pitoisuutta ja hyötyosuutta. Kurkuman keittäminen ei kuitenkaan poista sen hyötyjä. Jos haluat maksimoida tehon, lisää kurkuma keittämisen lopussa. Kurkuman nauttiminen mustapippurin kanssa parantaa imeytymistä.

Voiko kurkuma auttaa ylläpitämään laihtuminen?

Kyllä, kurkuma voi tukea painonpudotusta monin tavoin. Sen anti-inflammatoriset vaikutukset auttavat säätelemään aineenvaihduntaa ja nälkähormoneja. Tämä helpottaa terveellisen ruokavalion noudattamista ja estää painon palautumista. Kurkuma vähentää myös lihavuutta edistäviä tekijöitä, kuten tulehdusta ja insuliiniresistenssiä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kurkuma on turvallinen ja luonnollinen tapa antaa laihdutuspyrkimyksille vauhtia oikean ruokavalion ja liikunnan ohella. Sen hyödyt kasautuvat ajan myötä, joten ole kärsivällinen ja ota kurkuma osaksi päivittäistä rutiinia.

Yhteenveto

Kurkuma sisältää kurkumiinia, yhdistettä, jolla on antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka voivat edistää rasvan menetystä. Eläinkokeet osoittavat, että kurkumiini vähentää kehon painoa, kehon rasvaa ja rasva-arvoja lihavilla koehenkilöillä. Kliiniset tutkimukset ihmisillä osoittavat vaihtelevia tuloksia: joissakin tutkimuksissa BMI ja kehon rasva vähenevät, toisissa taas vaikutukset ovat vähäisiä. Tutkimus osoittaa, että kurkumiini vaikuttaa lihavuuteen liittyviin biologisiin mekanismeihin, kuten tulehdukseen, oksidatiiviseen stressiin ja rasva-aineenvaihdunnan säätelyyn. Painonpudotukseen kannattaa pyrkiä nauttimaan 1-3 grammaa kurkumajauhetta tai 400-600 mg kurkumiinivalmisteita päivittäin yhdessä mustapippurin kanssa. Vaikka kurkuman lisääminen terveellisiin elämäntapoihin ei olekaan mikään taikaratkaisu, se voi tarjota aineenvaihdunnallisia hyötyjä ja tehostaa ruokavalion ja liikunnan aiheuttamaa painonpudotusta ajan myötä. Lisää ihmistutkimuksia tarvitaan, mutta kurkuma on turvallisuutensa vuoksi harkitsemisen arvoinen. Keskustele lääkärin kanssa ennen kurkuma-lisäravinteiden ottamista.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku