Miksi ottaa kurkumaa tyhjään vatsaan?

Published:

Kurkuman ottaminen tyhjään vatsaan voi tarjota voimakkaita terveyshyötyjä. Kurkuma sisältää kurkumaa, jolla on tutkimusten mukaan tulehdusta ehkäiseviä, antioksidanttisia ja jopa syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia. Kurkuman nauttiminen heti aamulla maksimoi nämä vaikutukset.

Miksi ottaa kurkuma tyhjään vatsaan

Imeytyminen tehostuu tyhjään vatsaan

Kun otat kurkuma-lisäravinteita tai syöt kurkumaa tyhjään vatsaan, kehosi pystyy imeytymään ja hyödyntämään kurkumiinia tehokkaammin.

Kurkumiinin biologinen hyötyosuus on alhainen, mikä tarkoittaa, että kurkumaa nautittaessa yhdisteestä ei imeydy paljon verenkiertoon. Kurkumakapselien ottaminen tai kurkumajauheen sekoittaminen veteen tyhjään vatsaan parantaa kurkumiinin hyötyosuutta.

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että kurkumiinivalmisteiden ottaminen tyhjään vatsaan lisäsi biosaatavuutta 2000 prosenttia verrattuna ravintolisien ottamiseen ruoan kanssa. Kurkumiinia havaittiin veressä vain 15-30 minuutissa verrattuna yli 2 tuntiin, kun se otettiin aterian yhteydessä.

Miksi kurkumiinin imeytyminen paranee tyhjään vatsaan? Muutama keskeinen syy:

 • Muut elintarvikkeet eivät häiritse. Kun kurkumaa nautitaan muiden elintarvikkeiden, erityisesti rasvojen, proteiinien ja kuitujen, kanssa, kurkumiinia imeytyy vähemmän, koska se on vuorovaikutuksessa näiden muiden aineiden kanssa. Kurkumavalmisteiden tai kurkumaveden ottaminen tyhjään vatsaan mahdollistaa kurkumiinin imeytymisen itsestään.
 • Suolistokudoksen suurempi altistuminen. Kurkumiini imeytyy suoraan suolistokudoksen kautta. Kun kurkumaa syödään heti aamulla, suolen seinämä altistuu enemmän, joten sitä imeytyy enemmän ennen kuin muut elintarvikkeet kulkeutuvat sen läpi.
 • Lisääntynyt liukoisuus. Kurkumiini on rasvaliukoinen, joten kurkuman ottaminen rasvojen kanssa voi itse asiassa vähentää imeytymistä. Kuluttaminen tyhjään vatsaan ilman muita rasvoja lisää kurkumiinin liukoisuutta ja imeytymistä.

Kun otat kurkumavalmisteet tyhjään vatsaan lasillisen vettä kanssa tai sekoitat kurkumajauhetta veteen, annat kurkumiinille optimaaliset olosuhteet, jotta se imeytyy täydellisesti ja tuottaa hyödyt.

Anti-inflammatoriset vaikutukset ovat voimakkaimpia tyhjällä vatsalla.

Yksi kurkumiinin tutkimuksin perustelluista eduista on sen voimakkaat anti-inflammatoriset ominaisuudet. Anti-inflammatoriset vaikutukset ovat voimakkaimmat, kun kurkumaa nautitaan tyhjään vatsaan.

Tulehdus on immuunijärjestelmän luonnollinen reaktio loukkaantumiseen tai infektioon. Lyhytaikainen tulehdus on hyödyllistä paranemisen kannalta, mutta krooninen tulehdus edistää monia nykyaikaisia sairauksia, kuten sydänsairauksia, diabetesta, niveltulehdusta ja syöpää.

Kurkumiini on voimakas luonnollinen anti-inflammatorinen yhdiste. Se estää useita tulehdusreittejä ja entsyymejä elimistössä ja estää tulehdusta edistävien sytokiinien tuotantoa.

Tutkimuksissa on todettu kurkumiinin olevan yhtä tehokas tai jopa tehokkaampi kuin ibuprofeenin kaltaiset tulehduskipulääkkeet - ja ilman haitallisia sivuvaikutuksia.

Kurkuman ottaminen heti aamulla mahdollistaa sen, että sen tulehdusta ehkäisevät vaikutukset alkavat vaikuttaa välittömästi. Kurkumiini voi aloittaa työnsä rauhoittamalla tulehdusta, tasapainottamalla immuunivasteet ja torjumalla tulehdustiloja optimaalisesti muiden elintarvikkeiden tai yhdisteiden aiheuttamien häiriöiden ollessa vähäisiä.

Kurkuman nauttiminen ennen aamiaista voi olla erityisen hyödyllistä vähentämään systeemistä tulehdusta ja tulehdustiloja, kuten niveltulehdusta, ärtyvän suolen tautia, ekseemaa, psoriaasia ja muita.

Antioksidanttisuoja on suurempi tyhjällä vatsalla

Sen lisäksi, että kurkumiini on voimakas anti-inflammatorinen aine, se on myös voimakas antioksidantti. Antioksidantit suojaavat elimistöä vapaiden radikaalien aiheuttamalta hapettumisstressiltä ja auttavat ehkäisemään soluvaurioita.

Oksidatiivinen stressi vaikuttaa merkittävästi ikääntymiseen ja kroonisten sairauksien kehittymiseen. Neutralisoimalla vapaita radikaaleja antioksidantit, kuten kurkumiini, auttavat tukemaan yleistä terveyttä ja nuorekkuutta.

Tutkimukset osoittavat, että kurkumiinin antioksidanttikapasiteetti paranee merkittävästi, kun se nautitaan tyhjään vatsaan. Ilman muiden elintarvikkeiden tai yhdisteiden aiheuttamaa kilpailua kurkumiinin antioksidanttinen potentiaali maksimoituu.

Kurkumakapselien tai kurkumaveden nauttiminen heti aamulla tulvii elimistöön antioksidanttivoimaa juuri silloin, kun sitä tarvitaan eniten pitkän yön yli kestäneen paaston jälkeen.

Päivän aloittaminen kurkumiinin antioksidanttisella suojalla voi antaa sinulle optimaalisen terveyspäivän. Antioksidanttiteho voi myös parantaa liikuntasuoritusta ja palautumista, kun sitä otetaan ennen aamuharjoituksia.

Kurkumiinin biologinen hyötyosuus on jopa 1000% korkeampi.

Useissa tutkimuksissa on havaittu, että kurkumiinin biologinen hyötyosuus kasvaa huomattavasti, kun se nautitaan tyhjään vatsaan verrattuna aterian yhteydessä nautittuun.

Eräässä tutkimuksessa osoitettiin, että tyhjään vatsaan otetun kurkumiinin biologinen hyötyosuus parani 2000 prosenttia. Toinen tutkimus osoitti, että imeytyminen lisääntyi hämmästyttävät 8000 %, kun se otettiin veden kanssa verrattuna oliiviöljyyn.

Jopa kurkuman nauttiminen "terveellisiksi" katsottujen rasvojen, kuten oliiviöljyn ja kookosöljyn, rinnalla vähentää kurkumiinin imeytymistä. Paras hyötyosuus saavutetaan ottamalla kurkumiinilisät veden kanssa tai sekoittamalla kurkumajauhetta veteen tyhjään vatsaan.

Vaikka kurkumiinin imeytyminen on yleisesti ottaen heikkoa, kurkuman ottaminen heti aamulla maksimoi merkittävästi sen määrän, joka pääsee verenkiertoon, jotta elimistösi voi hyödyntää sitä täysimääräisesti.

Ero alhaisen ja korkean kurkumiinin imeytymisen välillä on valtava - 0,5 mg/l imeytymistä ruoan kanssa nautittuna verrattuna 11,1 mg/l imeytymiseen tyhjään vatsaan nautittuna käytettävissä olevien tutkimusten perusteella.

Kurkumiinin imeytymisen ja biologisen hyötyosuuden merkittävä lisääminen mahdollistaa maksimaalisen hyödyn saamisen jokaisesta annoksesta.

Kurkumiini lisää sapen tuotantoa

Kurkuman nauttiminen tyhjään vatsaan stimuloi sappirakkoa tuottamaan enemmän sappea, mikä edistää myös ruoansulatusta ja kurkumiinin imeytymistä.

Maksa tuottaa sappea, joka tiivistyy sappirakkoon. Sitä vapautuu ohutsuoleen auttamaan rasvojen sulatuksessa.

Kurkumiini toimii sappihappoa tuottavana aineena, mikä tarkoittaa, että se edistää sapen eritystä. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kurkumiini lisää sapeneritystä jopa 62 %.

Sappituotannon lisääminen heti aamulla auttaa tehostamaan ruoansulatusta ja kurkumiinin imeytymistä sekä hajottamaan muita ravintoaineita myöhemmin päivällä syödyistä elintarvikkeista.

Miten ottaa kurkuma tyhjään vatsaan

Kurkumaa voidaan käyttää pääasiassa kahdella tavalla tyhjään vatsaan:

 • Kurkuma ja vesi: Sekoita 1/2 - 1 tl kurkumajauhetta lasilliseen lämmintä vettä ja juo se heti aamulla. Vesi auttaa kurkumaa imeytymään nopeasti.
 • Kurkuma-kapselit: Ota 1-3 kurkumakapselia heti aamulla lasillisen veden kanssa. Etsi myös piperiiniä tai mustapippuriuutetta sisältäviä kapseleita, jotka lisäävät imeytymistä entisestään.

Kurkuma kannattaa nauttia 20-30 minuuttia ennen aamiaista. Näin kurkumiini ehtii imeytyä täysin ennen kuin muut elintarvikkeet alkavat kulkea ruoansulatuskanavan läpi.

Muista aloittaa aluksi pienillä kurkuma-annoksilla, jotta voit arvioida sietokykyäsi, varsinkin jos sinulla on haavauma tai ruoansulatusongelmia. Joillakin ihmisillä voi esiintyä lieviä vatsavaivoja, kun he ottavat kurkumalisää tyhjään vatsaan.

Kuluta kurkumaa päivittäin saadaksesi kestäviä tulehdusta ehkäiseviä ja antioksidanttisia hyötyjä. Yhdistäminen mustapippurin kanssa parantaa myös imeytymistä.

Ihanteellinen aika maksimaalisten hyötyjen saamiseksi

Optimaalinen aika ottaa kurkumaa, jotta saat eniten hyötyä, on heti aamulla heti heräämisen jälkeen.

Kurkuman ottaminen tyhjään vatsaan ennen ruokailua maksimoi imeytymismahdollisuudet ja anti-inflammatoriset hyödyt.

Kurkumiini imeytyy parhaiten suoraan suolistokudoksen kautta tyhjään vatsaan, kun muita elintarvikkeita tai yhdisteitä ei ole läsnä.

Nauti kurkumaa lisänä veden kanssa tai sekoitettuna lämpimään veteen 20-30 minuuttia ennen aamiaista. Näin kurkumiini ehtii imeytyä täysin ja alkaa vaikuttaa tulehdusta ehkäisevästi ennen ruokailua.

Ole johdonmukainen ja ota kurkumaa joka aamu tyhjään vatsaan kumulatiivisten hyötyjen saavuttamiseksi. Yhdistä kurkuma terveelliseen ruokavalioon ja aktiiviseen elämäntapaan optimaalisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi.

Tässä on lyhyt yhteenveto kurkuman nauttimisen hyödyistä heti aamulla tyhjään vatsaan:

 • Lisääntynyt kurkumiinin imeytyminen ja biologinen hyötyosuus.
 • Tehostetut anti-inflammatoriset vaikutukset
 • Lisääntynyt antioksidanttikapasiteetti
 • Stimuloitu sapen tuotanto
 • Suojaa kroonisilta sairauksilta
 • Parempi ruoansulatus
 • Parannettu harjoituksen palautuminen

Anna itsellesi voimaa joka päivä antamalla kurkuman olla ensimmäinen asia, jonka nautit herätessäsi!

Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla vielä kysyttävää kurkuman ottamisesta tyhjään vatsaan? Seuraavassa on vastauksia joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin:

Miksi on tärkeää ottaa kurkumaa heti aamulla?

Kurkuman ottaminen heti aamulla mahdollistaa kurkumiinin täydellisen imeytymisen tyhjään vatsaan ennen muiden ruokien tai juomien nauttimista. Tämä maksimoi biologisen hyötyosuuden, joten kehosi voi hyödyntää tehokkaasti tulehdusta ehkäiseviä ja antioksidanttisia hyötyjä.

Mitä tapahtuu, jos otan kurkumaa syömisen jälkeen?

Saat silti hyötyä kurkumasta, jos se otetaan syömisen jälkeen, mutta kurkumiinin imeytyminen vähenee huomattavasti. Kurkumakapselien tai kurkumaveden ottaminen aterian jälkeen ei ole ihanteellista, sillä kurkumiini sitoutuu muihin elintarvikkeisiin ja yhdisteisiin, mikä vähentää sen imeytymistä.

Onko turvallista ottaa kurkumaa tyhjään vatsaan?

Kurkuma-valmisteiden tai veteen sekoitetun kurkumajauheen nauttiminen tyhjään vatsaan on yleensä turvallista, mutta aloita pienellä annoksella, jotta voit arvioida sietokykyäsi, erityisesti jos sinulla on haavaumia tai ruoansulatusongelmia. Joillakin ihmisillä voi esiintyä lieviä vatsavaivoja.

Kuinka paljon kurkumaa pitäisi ottaa tyhjään vatsaan?

Aloita 1/2 - 1 tl kurkumajauhetta sekoitettuna veteen tai 1-2 kapselia vedellä. Lisää annosta hitaasti 2-3 teelusikalliseen jauhetta tai 3-4 kapseliin, jotta saat tulehdusta ehkäiseviä hyötyjä. Kokeile suurempia annoksia aina hitaasti.

Pitäisikö minun ottaa kurkumaa ennen vai jälkeen harjoituksen?

Tutkimukset osoittavat, että kurkuma ennen harjoitusta parantaa suorituskykyä ja palautumista. Ota 20-30 minuuttia ennen harjoittelua. Tulehdusta ehkäisevät hyödyt auttavat lihasten korjaamisessa ja rakentamisessa.

Toivottavasti tämä kattava opas auttaa selittämään kurkuman nauttimisen monet hyödyt tyhjään vatsaan! Kerro minulle, jos sinulla on muita kysymyksiä.

Mikä on paras tapa ottaa kurkumaa tyhjään vatsaan?

Kaksi parasta vaihtoehtoa ovat kurkumakapselit tai kurkumajauheen sekoittaminen veteen. Kurkuma tee voi myös toimia. Ota tai juo kurkumaa 20-30 minuuttia ennen aamiaisen syömistä, jotta se imeytyy optimaalisesti.

Onko sillä väliä, otanko kurkumaa ennen vai jälkeen veden juomisen aamulla?

Kurkuma-lisäravinteet on parasta ottaa lasillisen vettä kanssa tai sekoittaa kurkumajauhe veteen. Kurkuman ottaminen pelkän veden juomisen jälkeen on hyvä, mutta sen nauttiminen veden kanssa parantaa imeytymistä.

Onko tehokkaampaa ottaa kurkuma ennen vai jälkeen sitruunavettä?

Sitruunavesi voi auttaa kurkuman imeytymistä, joten kurkumajauheen tai -kapselien ottaminen sitruunaveden jälkeen voi lisätä hyötyjä. Pelkkä vesi kuitenkin maksimoi imeytymisen.

Voinko ottaa kurkumaa, jos minulla on happo refluksi tai GERD?

Kurkuma voi auttaa vähentämään happamia refluksioireita sen tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien ansiosta. Se voi kuitenkin aiheuttaa joillekin vatsavaivoja, joten aloita pienellä annoksella. Lopeta käyttö, jos oireet pahenevat.

Auttaako kurkuman ottaminen tyhjään vatsaan laihtumiseen?

Joidenkin tutkimusten mukaan kurkumiini saattaa tukea laihdutuspyrkimyksiä vähentämällä tulehdusta ja estämällä rasvasolujen kasvua. Liikunnalla ja ruokavalion muutoksilla on kuitenkin paljon suurempi vaikutus.

Kuinka kauan kestää, ennen kuin huomaan kurkuman ottamisen hyödyt tyhjään vatsaan?

Hyödyt kehittyvät ajan myötä jatkuvassa käytössä. Voit huomata hienovaraisia tulehdusta lievittäviä vaikutuksia jo muutaman viikon kuluessa. Merkittävämmät hyödyt ilmenevät 1-2 kuukauden päivittäisen käytön jälkeen.

Yhteenveto

Uudet tutkimukset osoittavat, että kurkumavalmisteiden ottaminen tai kurkumateen juominen tyhjään vatsaan voi merkittävästi lisätä kurkumiinin tärkeimmän aktiivisen yhdisteen, kurkumiinin, imeytymistä ja biologista hyötyosuutta. Kurkumiini liukenee huonosti ja imeytyy huonosti, kun sitä nautitaan ruoan, erityisesti rasvojen, kuitujen ja proteiinien kanssa. Kun kurkuma kuitenkin otetaan veden kanssa tyhjään vatsaan, kurkumiini imeytyy suoraan suolistokudokseen ilman muiden aineiden aiheuttamia häiriöitä. Tutkimuksissa on havaittu, että kurkumiinin biologinen hyötyosuus ja pitoisuudet plasmassa ovat jopa 2000 % korkeammat, kun kurkuma nautitaan aamulla ennen aamiaista verrattuna ruoan kanssa nautittuun kurkumaan. Kurkumiinin imeytymisen maksimointi parantaa kurkuman voimakkaita anti-inflammatorisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia, jolloin elimistö voi hyödyntää nämä edut täysimääräisesti. Kurkumiinin anti-inflammatorinen aktiivisuus on suurinta myös tyhjään vatsaan, jolloin se voi estää tulehdusentsyymien ja sytokiinien toimintaa. Lisäksi kurkumiini stimuloi lisääntynyttä sapen tuotantoa, kun sitä nautitaan ennen aterioita, mikä parantaa ruoansulatusta ja imeytymiskykyä. Kurkuma- tai kurkumavalmisteiden ottaminen veden kanssa heti aamulla tyhjään vatsaan on optimaalinen tapa saavuttaa maksimaaliset anti-inflammatoriset, antioksidanttiset ja terveyshyödyt.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku