Mitä kehollesi tapahtuu, jos kävelet 10000 askelta joka päivä kuukauden ajan?

Published:

Kävely 10 000 askelta päivässä kokonaisen kuukauden ajan voi johtaa hämmästyttäviin terveyshyötyihin. Mutta mitä tarkalleen ottaen saat, jos sitoudut tähän päivittäiseen kävelyohjelmaan? Tutustutaanpa 10 000 askeleen takana olevaan tieteeseen, jotta saamme sen selville.

Mitä kehollesi tapahtuu, jos kävelet 10000 askelta joka päivä kuukauden ajan?

Parempi sydänterveys

Yksi suurimmista 10 000 askeleen päivittäisen kävelyn eduista on sydän- ja verisuoniterveyden paraneminen. Säännöllinen, reipas kävely voi auttaa alentamaan verenpainetta ja kolesterolia sekä vahvistaa sydänlihasta.

Kävely on aerobista liikuntaa, joka nostaa sykettä. Ajan mittaan tämä rasittaa sydäntä terveellisesti, mikä saa sen sopeutumaan ja vahvistumaan. Vahvempi sydän voi pumpata enemmän verta vähemmällä vaivalla. Tämä vähentää voimaa, jonka veri kohdistaa valtimoiden seinämiin liikkuessaan kehon läpi. Tuloksena on alhaisempi verenpaine.

Oletko koskaan miettinyt, miten pelkkä kävely voi alentaa "huonon" LDL-kolesterolin tasoa? Se johtuu siitä, että liikunta auttaa nostamaan HDL-kolesterolin ("hyvän" kolesterolin) tasoja. HDL-molekyylit sitoutuvat LDL-hiukkasiin ja kuljettavat ne takaisin maksaan poistettavaksi. Enemmän kävelyä tarkoittaa siis korkeampaa HDL:ää ja matalampaa LDL:ää!

Painonpudotuksen tulokset

Haluatko laihduttaa? 10 000 askeleen kävely päivässä voi auttaa sinua saavuttamaan tämän tavoitteen. Useiden tekijöiden yhdistelmä tekee reippaasta kävelystä tehokkaan rasvanpoltto- ja laihdutuskeinon.

Ensinnäkin poltat ylimääräisiä kaloreita. Tarkka määrä riippuu painostasi ja kävelyvauhdistasi. 180-kiloisella henkilöllä 10 000 askelta polttaa noin 500 kaloria. Seitsemän päivän aikana se tekee 3 500 kaloria - yhden rasvakilon määrä!

Toiseksi kävely auttaa tukahduttamaan ruokahalua lyhyen aikaa harjoituksen jälkeen. Tämä luo luonnollisen kalorivajeen ilman suurempia ponnisteluja tai nälkää.

Lopuksi kävely parantaa insuliiniherkkyyttä. Tämän ansiosta solut pystyvät käyttämään kaloreita tehokkaammin energiaksi sen sijaan, että ne varastoisivat niitä rasvana.

Oletko huomannut, että 10 000 askeleen kävely auttaa karistamaan ylimääräisiä kiloja? Jaa kokemuksesi kommenteissa!

Lisääntyneet energiatasot

Tunnetko itsesi väsyneeksi koko ajan? Säännöllisen kävelyn aloittaminen antaa sinulle lisää energiaa monin eri tavoin.

Ensinnäkin liikunta parantaa unen laatua. Sinun on helpompi nukahtaa ja nukkua syvemmin päivän aktiivisuuden jälkeen. Parempi uni tarkoittaa myös korkeampaa päiväkuntoa.

Kävely ulkona altistaa sinut luonnolliselle auringonvalolle. Auringonvalo saa aivot tuottamaan serotoniinia ja muita energisoivia välittäjäaineita. Se auttaa myös nollaamaan vuorokausirytmiäsi, jotta tunnet olosi virkeäksi päivän aikana.

Lisäksi liikunta lisää verenkiertoa. Lisää verta aivoihin lisää hapensaantia. Tämä auttaa sinua tuntemaan itsesi henkisesti terävämmäksi ja vähemmän vaisuksi.

Kaiken kaikkiaan 10 000 askeleen päivittäisen kävelyn energisoiva vaikutus helpottaa tehtävien suorittamista ja aktiivisena pysymistä.

Kroonisten sairauksien vähentynyt riski

Kävely tuo voimakkaita ennaltaehkäiseviä terveyshyötyjä vähentämällä kroonisten sairauksien riskiä.

Ensinnäkin liikunta pitää solut herkkinä insuliinille. Tämä vähentää insuliiniresistenssin, korkean verensokerin ja tyypin 2 diabeteksen riskiä.

Reipas kävely torjuu myös tulehdusta. Krooninen tulehdus edistää monia ikääntymiseen liittyviä sairauksia, kuten syöpää, dementiaa ja sydänsairauksia. Liikunnan anti-inflammatorinen vaikutus suojaa näitä uhkia vastaan.

Lisäksi kävely vahvistaa immuunipuolustusta tartuntatauteja vastaan. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että ihmisillä, jotka kävelevät 10 000 askelta päivässä, on jopa 50 prosenttia vähemmän sairauspäiviä kuin istumatyöläisillä.

Kävelytottumuksen luominen pienentää rappeuttavien, tulehduksellisten ja tarttuvien sairauksien riskiä. Tämä vaikutus korostuu entisestään iän myötä.

Parantunut mieliala

Fyysinen aktiivisuus parantaa luonnollisesti mielialaa ja näkymiä. Aivot vapauttavat endorfiineiksi kutsuttuja hyvänolon kemikaaleja, kun liikut. Endorfiinien stressiä lievittäviä ja euforisoivia vaikutuksia kutsutaan nimellä "juoksijan huuma".

Mutta sinun ei tarvitse juosta kokiaksesi tämän välittäjäainetulvan - reipas 10 000 askeleen kävelykin riittää! Psyykkinen piristysruiske pitää mielen virkeänä vielä tuntikausia kävelyn jälkeen.

Kävely ulkona altistaa sinut raikkaalle ilmalle, luonnolle ja auringonvalolle. Nämä tekijät ovat yhteydessä ahdistuksen ja masennuksen vähenemiseen sekä hyvinvoinnin lisääntymiseen.

Lopuksi liikunta antaa sinulle mahdollisuuden varata aikaa itsellesi. Tämä antaa sinulle henkisen tauon ja mahdollisuuden pohtia asioita. Se on huomattavan virkistävää ja terapeuttista.

Jos siis olet ollut allapäin, laita kävelykengät jalkaan. 10 000 askeleen kävely päivässä kohottaa mielialaa hetkessä!

Vahvemmat luut ja lihakset

Kävelyn fyysinen vaikutus vahvistaa tuki- ja liikuntaelimistöä. Luut ja lihakset sopeutuvat mekaanisiin voimiin, jotka syntyvät jokaisella askeleella.

Tässä kysymys sinulle - tiedätkö, miten kävely säilyttää luun mineraalitiheyden? Jaa vastauksesi alla!

Kävelyn aiheuttama stimulaatio saa osteoblasteiksi kutsutut luusolut aktivoitumaan. Ne muodostavat uutta luukudosta ja vahvistavat murtumille alttiita alueita. Vahvemmat luut merkitsevät pienempää osteoporoosin riskiä myöhemmin elämässä.

Samaan aikaan lihakset joutuvat supistumaan ja tukemaan painoasi jokaisella askeleella. Tämä kehittää lihaskestävyyttä ja lisää samalla lihasmassaa. Enemmän lihasmassaa tarkoittaa aineenvaihdunnallisesti aktiivisempaa kehoa, joka polttaa ylimääräisiä kaloreita ympäri vuorokauden.

Parempi yhteinen terveys

Onko 10 000 askeleen kävely päivässä liian raskasta liikuntaa? Ei lainkaan! Säännöllinen kävely pikemminkin parantaa kuin vahingoittaa nivelten terveyttä.

Nivelrusto ei saa suoraa verenkiertoa. Se saa ravintonsa liikkeen aiheuttamasta "pumppaavasta" liikkeestä. Kävely voitelee nivelet ja tuo alueelle happea ja ravinteita.

Lisäksi kävelyn lihaksia vahvistavat vaikutukset antavat enemmän tukea ja vakautta nivelten ympärille. Tämä vähentää niveliin kohdistuvaa rasitusta ja pienentää toistuvien rasitusvammojen riskiä.

Vahva näyttö vahvistaa, että kävely ei lisää niveltulehduksen etenemistä. Itse asiassa se voi jopa vähentää kivuliaita oireita.

Hyödynnä siis tätä vähän rasitusta aiheuttavaa liikuntaa. 10 000 askeleen kävely joka päivä pitää nivelet joustavina ja kivuttomina.

Terve ruoansulatus

Jos kamppailet ummetuksen tai muiden ruoansulatusongelmien kanssa, päivittäinen kävely voi auttaa saamaan elimistösi takaisin raiteilleen.

Fyysinen aktiivisuus vilkastuttaa ruoansulatuskanavan liikettä. Tämä supistuminen ja rentoutuminen kuljettaa ruokajätteet tehokkaammin elimistön läpi. Kävely myös lyhentää paksusuolen läpimenoaikaa, mikä vähentää turvotuksen ja kaasujen riskiä.

Lisäksi liikunta vähentää psykologista stressiä. Stressi vaikuttaa negatiivisesti suolistoon hidastamalla sen liikkuvuutta. Kävelyn stressiä vähentävät ja mielialaa kohottavat hyödyt ovat siis lisäpotkua terveelle ruoansulatukselle!

Kävele reipasta vauhtia, joka saa sydämesi pumppaamaan. Tämä edistää suoliston virtausta ja helpottaa ulostamista.

Otos

Vain yhden kuukauden aikana voit saada kaikki nämä edut yksinkertaisesti kävelemällä 10 000 askelta päivässä! Se voi aluksi kuulostaa haastavalta. Kävelyrutiinin aloittaminen tuo kuitenkin lisää terveyshyötyjä joka päivä ja viikko.

Tärkeintä on rakentaa vähitellen, jos et ole tottunut harjoittelemaan. Aloita lyhyemmillä, hitaammilla kävelylenkeillä. Aseta pieniä tavoitteita, kuten 500 askelta lisää päivässä. Käytä kuntoilunseurantalaitetta pysyäksesi motivoituneena. Pian huomaat, kuinka koukuttavia 10 000 askelta päivässä voivat olla!

Mitä muutoksia huomasit, kun kävelit kuukauden ajan 10 000 askelta joka päivä? Saiko se aikaan pysyviä terveellisiä elämäntapamuutoksia? Jaa kokemuksesi ja ajatuksesi alla!

Mitä kehollesi tapahtuu, jos kävelet 10000 askelta joka päivä kuukauden ajan?

Kävelyllä 10000 askelta joka päivä kuukauden ajan voi olla lukuisia myönteisiä vaikutuksia kehoosi. Jos harrastat tätä liikuntaa johdonmukaisesti, voit kokea painonpudotusta, parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä, lisätä lihasvoimaa, parantaa mielialaa, nukkua paremmin ja vähentää kroonisten sairauksien riskiä.

Mitä hyötyä kävelystä on?

Kävelyllä on monia etuja terveydelle ja hyvinvoinnille. Se voi auttaa ylläpitämään terveellistä painoa, vahvistaa luustoa ja lihaksia, parantaa tasapainoa ja koordinaatiota, kohottaa mielialaa, lisätä energiatasoa, vähentää stressiä ja ahdistusta, parantaa kognitiivisia toimintoja ja parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa.

Kuinka monta askelta päivässä minun pitäisi tavoitella?

Yleisenä ohjeena on pyrkiä 10000 askeleeseen päivässä. Tätä lukua pidetään hyvänä tavoitteena, jolla varmistetaan, että saat riittävästi liikuntaa ylläpitääksesi terveyttäsi ja hyvinvointiasi. On kuitenkin tärkeää huomata, että yksilölliset tavoitteet voivat vaihdella esimerkiksi iän, kuntotason ja yleisen terveydentilan perusteella.

Mitä kehollesi tapahtuu, kun kävelet 10000 askelta joka päivä 30 päivän ajan?

Kävelyllä 10000 askelta joka päivä 30 päivän ajan voi olla merkittäviä vaikutuksia kehoosi. Sydän- ja verenkiertoelimistön kunto voi kohentua, painosi voi pudota, lihaksesi voivat vahvistua, kestävyytesi voi lisääntyä ja voit huomata parannuksia kehon koostumuksessa ja yleisessä kuntotasossasi.

Miten 30 päivän päivittäinen kävely hyödyttää terveyttäni?

Kävely joka päivä 30 päivän ajan voi tarjota lukuisia terveyshyötyjä. Se voi auttaa vähentämään sydänsairauksien, aivohalvauksen, tyypin 2 diabeteksen ja tiettyjen syöpätyyppien riskiä. Se voi myös parantaa verenpainetta, kolesterolitasoja ja immuunijärjestelmän toimintaa.

Miten kävely voi auttaa parantamaan istumatonta elämäntapaani?

Kävely on erinomainen liikuntamuoto, jolla voidaan torjua istumatonta elämäntapaa. Kävelyrutiinilla voit katkaista pitkän istumisen kierteen ja lisätä yleistä fyysistä aktiivisuutta. Kävely voi auttaa parantamaan aineenvaihduntaa, lisäämään kalorien polttoa ja vähentämään pitkäaikaisen istumisen kielteisiä vaikutuksia.

Kuinka kauan minun pitäisi kävellä joka päivä saavuttaakseni askeltavoitteeni?

Askeltavoitteesi saavuttamiseen kuluva aika voi vaihdella kävelyvauhtisi ja askelpituutesi mukaan. Keskimäärin 2000 askeleen saavuttamiseen tarvitaan noin 20 minuuttia kohtuullista liikuntaa. Jos siis tavoitteenasi on saavuttaa 10000 askelta päivässä, sinun on ehkä varattava noin 100 minuuttia tai 1 tunti ja 40 minuuttia kävelyaikaa.

Voinko saavuttaa samat edut kävelemällä juoksumatolla?

Kyllä, juoksumatolla kävelystä voi olla samanlaisia hyötyjä kuin ulkona kävelystä. Juoksumatoilla voit säätää nopeutta ja kaltevuutta, joten se on kätevä ja tehokas tapa ottaa askelia. On kuitenkin tärkeää varmistaa oikea muoto ja ryhti juoksumatolla kävellessä, jotta vältytään mahdollisilta vammoilta ja venähdyksiltä.

Entä jos minulla ei ole aikaa kävellä 10000 askelta joka päivä?

Jos 10000 askeleen ottaminen joka päivä on haastavaa, älä huoli. Mikä tahansa kävelyn määrä voi vaikuttaa myönteisesti terveyteesi. Aloita pienemmästä tavoitteesta ja nouse vähitellen. Jopa 30 minuutin kävely tai 5000 askeleen kävely päivässä voi silti tarjota huomattavia terveyshyötyjä.

Minulla on istuva elämäntapa. Miten voin sisällyttää kävelyn päivittäisiin rutiineihini?

Jos sinulla on istuva elämäntapa, kävelyn sisällyttäminen päivittäisiin rutiineihisi voi olla hyvä tapa lisätä liikuntaa. Aloita asettamalla saavutettavissa olevia tavoitteita, kuten pyrkimällä tiettyyn askelmäärään joka päivä tai suunnittelemalla lyhyitä kävelytaukoja pitkin päivää. Harkitse pysäköintiä kauemmas määränpäästäsi, käytä hissin sijasta portaita tai kävele lounastauon aikana.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku