Laihdutanko kävelemällä 5000 askelta päivässä?

Published:

Monet ihmettelevät, voiko 5000 askeleen kävely päivässä auttaa heitä laihtumaan ja saavuttamaan kuntotavoitteensa. Kävely on vähärasitteinen liikunta, joka voidaan helposti sisällyttää päivittäisiin rutiineihin, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat pudottaa kiloja.

Laihdutanko kävelemällä 5000 askelta päivässä?

Keskeiset asiat:

 • Kävely 5000 askelta päivässä voi edistää painonpudotusta, vaikkakin se voi olla hitaampaa verrattuna 10 000 askeleen kävelyyn päivässä.
 • Kävelemällä 5000 askelta voi laihtua noin puoli kiloa viikossa, kun taas kävelemällä 10 000 askelta päivässä voi laihtua noin kilo viikossa.
 • 5000 askeleen kävelyllä poltettujen kalorien määrä riippuu muun muassa sukupuolesta, painosta, pituudesta ja nopeudesta.
 • Kävely kohtalaisella tai korkealla intensiteetillä voi auttaa polttamaan enemmän rasvaa ja parantaa yleistä terveyttä.
 • Kävelyn ohella painonpudotusta voidaan tehostaa lisäämällä kestävyysharjoittelua ja keskittymällä ravitsemukseen.

Askelten ja painonpudotuksen välinen suhde

Päivittäisten askelten ja painonpudotuksen välisen yhteyden ymmärtäminen on tärkeää niille, jotka haluavat pudottaa kiloja ja omaksua terveellisen elämäntavan.

Kävely 5000 askelta päivässä voi tosiaan auttaa painonpudotuksessa, vaikkakin se voi olla hitaampaa verrattuna 10 000 askeleen kävelyyn päivässä. Kävelemällä 5000 askelta voit odottaa laihtuvasi noin puoli kiloa viikossa, kun taas 10 000 askeleen kävely voi mahdollisesti auttaa sinua laihtumaan kilon viikossa. Mitä enemmän askeleita otat, sitä enemmän kaloreita poltat, mikä voi edistää laihdutustavoitteitasi.

Askelmäärän lisäksi on tärkeää ottaa huomioon kävelyn intensiteetti. Kävely kohtalaisella tai korkealla intensiteetillä auttaa sinua polttamaan enemmän rasvaa ja parantaa yleistä terveyttäsi. Nostamalla sykettäsi kävelyn aikana voit maksimoida hyödyt ja nähdä parempia tuloksia.

Vaikka kävely on hyvä liikuntamuoto, kestävyysharjoittelun lisääminen ja ravitsemukseen keskittyminen voivat tehostaa laihdutusmatkaasi entisestään. Vastuskestävyysharjoittelu auttaa rakentamaan lihaksia, mikä voi lisätä aineenvaihduntaa ja kaloripolttoa myös levossa ollessasi. Kun yhdistät liikunnan tasapainoiseen ja ravitsevaan ruokavalioon, saat kehosi tarvitsemaa polttoainetta laihtumisen tukemiseen ja terveellisten elämäntapojen ylläpitämiseen.

Tärkeimmät kohdat:

 • Kävely 5000 askelta päivässä voi auttaa laihtumaan, vaikka 10 000 askeleen kävely päivässä voi tuottaa nopeampia tuloksia.
 • 5000 askeleen kävelyllä poltettujen kalorien määrä riippuu muun muassa sukupuolesta, painosta, pituudesta ja nopeudesta.
 • Kävele kohtalaisella tai korkealla intensiteetillä polttaaksesi enemmän rasvaa ja parantaaksesi yleistä terveyttä.
 • Painonpudotusta voidaan tehostaa yhdistämällä kestävyysharjoittelua ja keskittymällä ravitsemukseen.
 • Varaa kävelylle tietty aika, käytä asianmukaisia varusteita ja seuraa askeleita askelmittarilla, jotta voit parantaa johdonmukaisuutta ja motivaatiota.
 • Fyysisen aktiivisuuden lisääminen ja samalla kalorien saannin vähentäminen voi edistää painonpudotusta.

Kun ymmärrät askelten ja painonpudotuksen välisen suhteen, voit räätälöidä kävelyrutiinisi niin, että saavutat tehokkaasti kuntotavoitteesi. Muista neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kuin aloitat uuden liikuntaohjelman, varsinkin jos sinulla on jokin taustalla oleva terveydentila.

Kävelyn vaikutus 5000 askeleen päivässä painonpudotukseen

Kävely 5000 askelta päivässä voi olla tehokas lisä liikuntarutiineihisi ja edistää laihdutuspyrkimyksiäsi. Vaikka se ei ehkä ole yhtä intensiivistä kuin 10 000 askeleen kävely, siitä on silti hyötyä. 5000 askeleen kävely voi auttaa sinua laihtumaan noin puoli kiloa viikossa, mikä saattaa tuntua hitaalta, mutta jokainen pieni askel vaikuttaa yleiseen edistymiseen.

5000 askeleen kävelyllä poltettujen kalorien määrä riippuu eri tekijöistä, kuten sukupuolesta, painosta, pituudesta ja kävelynopeudesta. Yleensä mitä enemmän painat, sitä enemmän kaloreita poltat. Rasvanpolttopotentiaalin maksimoimiseksi on suositeltavaa kävellä kohtalaisella tai korkealla intensiteetillä. Tämä tarkoittaa sykkeen nostamista ja hikoilua kävelyn aikana. Tämä ei ainoastaan auta painonpudotuksessa, vaan parantaa myös yleistä terveyttäsi.

Kävelyn lisäksi kestävyysharjoittelulla ja ravitsemukseen keskittymisellä voit tehostaa laihdutusmatkaasi entisestään. Vastusharjoittelu auttaa rakentamaan lihasmassaa, mikä lisää aineenvaihduntaa ja polttaa enemmän kaloreita myös levossa. Kokonaisvaltainen lähestymistapa painonpudotukseen yhdistämällä kävelyn kaltaiset harjoitukset terveelliseen ruokavalioon voi tuottaa kestäviä tuloksia.

 • Varaa kävelylle tietyt ajat, jotta rutiinisi pysyy johdonmukaisena.
 • Käytä asianmukaisia varusteita, kuten mukavia kenkiä ja vaatteita, jotka parantavat kävelykokemusta.
 • Seuraa askeleitasi askelmittarilla tai kuntoilijan avulla, jotta pysyt motivoituneena ja voit seurata edistymistäsi.

Muista, että mikä tahansa fyysisen aktiivisuuden lisääminen, kuten useamman askeleen kävely, yhdistettynä kalorien saannin vähentämiseen voi edistää painonpudotusta. Joten laita kengät jalkaan ja aloita askelten lisääminen päivittäisiin rutiineihisi, jotta pääset askeleen lähemmäs kuntotavoitteitasi.

Kävelystä 5000 askeleen verran palaneiden kalorien ymmärtäminen

5000 askeleen kävelyllä poltettujen kalorien määrä vaihtelee yksilöllisten tekijöiden mukaan, mutta sillä on merkittävä rooli laihdutusmatkallasi. Kävely on vähärasitteinen liikunta, joka voidaan helposti sisällyttää päivittäiseen rutiiniin, joten se on helppo vaihtoehto niille, jotka haluavat pudottaa ylimääräisiä kiloja. Vaikka poltettujen kalorien tarkka määrä riippuu muun muassa sukupuolesta, painosta, pituudesta ja nopeudesta, on arvioitu, että 5000 askeleen kävely auttaa sinua polttamaan noin 200-300 kaloria.

Kävelylenkkien aikana tapahtuvan kaloripolton maksimoimiseksi on tärkeää ylläpitää kohtalaista tai korkeaa intensiteettiä. Tämä tarkoittaa kävelyä tahdissa, joka nostaa sykettäsi ja saa sinut hikoilemaan. Lisäämällä intensiteettiä kehosi polttaa enemmän kaloreita kävelyn aikana ja jatkaa kalorien polttamista myös kävelyn päätyttyä. Tämä voi auttaa nopeuttamaan laihdutuskehitystäsi ja parantamaan yleistä kuntotasoa.

5000 askeleen kävelyn hyödyt

 • Edistää asteittaista painonpudotusta: Se ei ehkä tunnu paljolta, mutta se kasvaa ajan mittaan. Jos kävelystä tulee johdonmukainen osa rutiiniasi, se voi johtaa kestävään laihtumiseen.
 • Parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä: Kävely on sydän- ja verisuonitreeniä, joka vahvistaa sydäntäsi, alentaa verenpainetta ja vähentää sydänsairauksien riskiä. Se lisää myös keuhkojen kapasiteettia ja parantaa yleistä kestävyyttäsi.
 • Parantaa mielialaa ja henkistä hyvinvointia: Kävelyn kaltainen säännöllinen liikunta vapauttaa endorfiineja, jotka parantavat mielialaa ja vähentävät stressitasoa. Se voi myös parantaa kognitiivisia toimintoja ja edistää henkistä selkeyttä.

Kävelyn sisällyttäminen elämäntapoihisi on yksinkertainen mutta tehokas tapa aloittaa laihdutusmatka. Optimaalisten tulosten saavuttamiseksi on kuitenkin suositeltavaa yhdistää kävely kestävyysharjoitteluun ja keskittyä ravitsemukseen. Kestävyysharjoittelu auttaa rakentamaan lihasmassaa, mikä tehostaa aineenvaihduntaa ja lisää kalorien palamista myös levossa. Ruokavalioon kiinnittämällä huomiota ja tekemällä terveellisempiä elintarvikevalintoja voit tukea laihdutustavoitteitasi entisestään.

Muista, että 5000 askeleen kävely päivässä on vain yksi osa laihdutusmatkaasi. On tärkeää omaksua kokonaisvaltainen lähestymistapa, joka sisältää muita liikuntamuotoja, tasapainoisen ruokavalion ja terveelliset elämäntavat. Luomalla kestävän rutiinin, jossa päivittäiset kävelylenkit ja muut fyysiset aktiviteetit ovat mukana, olet matkalla kohti kuntotavoitteitasi ja terveen painon ylläpitämistä.

Intensiteetti ja rasvanpoltto kävelyn aikana

Rasvanpolton maksimoimiseksi ja kuntoilutavoitteidesi saavuttamiseksi on erittäin tärkeää ylläpitää kohtalaista tai korkeaa intensiteettiä kävelyn aikana. Vaikka rauhallinen kävely voi silti tarjota terveyshyötyjä, kävelyn intensiteetin lisääminen voi nostaa sykettäsi ja tehostaa aineenvaihduntaa, mikä johtaa suurempaan rasvanpolttoon.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit lisätä kävelyrutiinisi intensiteettiä:

 • Pumppaa käsiäsi: Käsien käyttäminen kävelyn aikana ei ainoastaan auta kiinteyttämään ylävartaloa, vaan lisää myös harjoittelun yleistä intensiteettiä.
 • Sisällytä väliajat: Kävele vuorotellen reippaita kävelyjaksoja ja hitaampia, palautumista edistäviä kävelyjaksoja, jotta haastat sydän- ja verisuonijärjestelmääsi ja poltat enemmän kaloreita.
 • Etsi kaltevuudet: Kävely ylämäkeen tai kaltevalla pinnalla voi lisätä huomattavasti kävelyn intensiteettiä ja aktivoida enemmän lihaksia.

Muista, että tavoitteena on työntää itsesi hieman mukavuusalueesi ulkopuolelle rasittamatta itseäsi liikaa. Tämä intensiteetti vaihtelee kuntotasostasi riippuen, joten kuuntele kehoasi ja säädä sitä sen mukaan.

Painonpudotuksen tehostaminen kestävyysharjoittelun ja ravitsemuksen avulla

Kävelyn yhdistäminen kestävyysharjoitteluun ja tasapainoiseen ruokavalioon on avain painonpudotuksen optimointiin ja terveellisten elämäntapojen omaksumiseen. Kävely auttaa polttamaan kaloreita ja vähentämään painoa vähitellen, mutta kestävyysharjoittelun sisällyttäminen rutiiniin voi tehostaa laihdutuspyrkimyksiäsi entisestään. Vastusharjoittelu, kuten painojen nostaminen tai kehonpainoharjoitukset, auttaa rakentamaan lihasmassaa. Lisääntynyt lihasmassa voi tehostaa aineenvaihduntaa, jolloin kaloreita palaa helpommin myös levossa. Lisäksi kestävyysharjoittelu voi parantaa yleistä voimaa ja vakautta, parantaa ryhtiä ja vähentää vammojen riskiä.

Vastusharjoittelun hyödyt

 • Lisääntynyt lihasmassa ja aineenvaihdunta
 • Parempi rasvanpolttopotentiaali
 • Parempi lujuus ja vakaus
 • Parempi ryhti ja pienempi loukkaantumisriski

Painonpudotuksessa myös ravitsemuksella on ratkaiseva merkitys. Kävely auttaa luomaan kalorivajeen, mutta on tärkeää, että kehosi saa ravintoainepitoista ruokaa laihdutusmatkasi tueksi. Keskity tasapainoiseen ruokavalioon, joka sisältää erilaisia hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaisia proteiineja, täysjyväviljaa ja terveellisiä rasvoja. Vältä prosessoituja elintarvikkeita, sokeripitoisia välipaloja ja liiallista kalorien saantia, jotka voivat haitata edistymistäsi.

Vinkkejä tasapainoiseen ruokavalioon

 1. Sisällytä runsaasti hedelmiä ja vihanneksia aterioihisi.
 2. Valitse vähärasvaisia proteiininlähteitä, kuten kanaa, kalaa ja tofua.
 3. Valitse täysjyväviljaa, kuten ruskeaa riisiä, kvinoaa ja täysjyväleipää.
 4. Sisällytä terveellisiä rasvoja lähteistä, kuten avokadoista, pähkinöistä ja oliiviöljystä.
 5. Pysy nesteytettynä juomalla runsaasti vettä koko päivän ajan.

Yhdistämällä kävelyn, kestävyysharjoittelun ja tasapainoisen ruokavalion voit maksimoida laihdutuspotentiaalisi. Muista neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen tai sertifioidun valmentajan kanssa ennen uuden liikunta- tai ruokavalio-ohjelman aloittamista. He voivat antaa yksilöllistä ohjausta yksilöllisten tarpeidesi ja tavoitteidesi perusteella. Pysy johdonmukaisena, ole kärsivällinen ja juhli pieniä voittoja matkan varrella, kun tavoittelet terveempää ja onnellisempaa itseäsi.

Tehokkaan kävelyn strategiat

Tehokkaiden strategioiden sisällyttäminen kävelyrutiiniin voi auttaa sinua saavuttamaan laihdutus- ja kuntotavoitteesi. Seuraavassa on muutamia vinkkejä kävelyn hyötyjen maksimoimiseksi:

 1. Varaa erityisiä aikoja: Kävelylle on varattava säännölliset ajat johdonmukaisuuden varmistamiseksi. Kohtele niitä kuin tapaamisia itsesi kanssa ja aseta ne etusijalle päivittäisessä rutiinissasi.
 2. Käytä asianmukaisia varusteita: Sijoita mukaviin kävelykenkiin, joissa on hyvä jalkaholvituki loukkaantumisriskin vähentämiseksi. Käytä kosteutta siirtäviä vaatteita, jotta pysyt kuivana ja mukavana kävelyn aikana.
 3. Seuraa askeleitasi: Käytä askelmittaria tai kuntoilunseurantalaitetta päivittäisen askelmäärän seuraamiseen. Pyri lisäämään askelia asteittain ajan myötä ja haasta itsesi saavuttamaan korkeampia tavoitteita.
 4. Vaihtele reittejäsi: Tutustu erilaisiin kävelyreitteihin, jotta rutiinisi pysyy mielenkiintoisena ja vältät tylsistymisen. Kävely luonnossa, puistoissa tai kaupunkialueilla voi tarjota vaihtelua maisemiin ja stimuloida aistejasi.
 5. Kävelykumppanin etsiminen: Kävely kumppanin kanssa tai liittyminen kävelyryhmään voi motivoida ja tehdä toiminnasta miellyttävämpää. Se voi myös tarjota tilaisuuden seurusteluun ja yhteydenpitoon muiden kanssa, joilla on samanlaiset tavoitteet.

Lisää vinkkejä onnistuneeseen kävelyrutiiniin

 • Lämmittely ja jäähdyttely: Käytä muutama minuutti venyttelyyn ja lihasten lämmittelyyn ennen kävelyn aloittamista. Suorita sen jälkeen kevyitä venytyksiä viilentyäksesi ja ehkäistäksesi lihasten kipeytymistä.
 • Sisällytä väliajat: Kävelyjen intensiteetin lisäämiseksi voit lisätä nopean kävelyn tai hölkkäämisen jaksoja. Tämä voi auttaa nostamaan sykettäsi ja polttamaan enemmän kaloreita.
 • Lisää kestävyysharjoittelua: Sisällytä vastusharjoituksia rutiiniin lihasmassan kasvattamiseksi. Voimaharjoittelu voi tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa painonpudotuksessa lisäämällä kalorien palamista jopa levossa.
 • Syö tasapainoista ruokavaliota: Painonpudotustavoitteesi tukemiseksi keskity ravitsevaan ja tasapainoiseen ruokavalioon. Sisällytä aterioihisi runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljaa, vähärasvaisia proteiineja ja terveellisiä rasvoja.
 • Pysy nesteytettynä: Muista juoda runsaasti vettä ennen kävelyä, sen aikana ja sen jälkeen, jotta pysyt kunnolla nesteytettynä.

Toteuttamalla nämä strategiat kävelyrutiinissasi voit optimoida kävelyn hyödyt painonpudotuksen ja yleisen kunnon kannalta. Muista neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kuin aloitat uuden liikuntaohjelman, varsinkin jos sinulla on jokin taustalla oleva terveydentila.

Liikunnan lisäämisen ja kalorien saannin vähentämisen merkitys

Painonpudotuksen saavuttaminen edellyttää liikunnan lisäämisen ja kalorien saannin vähentämisen yhdistelmää. Kävely 5000 askelta päivässä voi olla hyvä lähtökohta liikunnan lisäämiseksi päivittäiseen rutiiniin. Vaikka se ei ehkä johda nopeaan laihtumiseen, sillä voi silti olla myönteinen vaikutus yleiseen terveyteesi ja hyvinvointiisi.

Kävely 5000 askelta päivässä voi auttaa sinua polttamaan kaloreita ja luomaan kalorivajeen, mikä on tärkeää painonpudotuksen kannalta. 5000 askeleen kävelystä poltettujen kalorien määrä vaihtelee sukupuolen, painon, pituuden ja kävelynopeuden mukaan. Keskimäärin 5000 askeleen kävely auttaa kuitenkin polttamaan noin 200-300 kaloria.

Jotta 5000 askeleen päivittäisestä kävelystä saataisiin mahdollisimman paljon hyötyä, on tärkeää kävellä kohtuullisella tai korkealla intensiteetillä. Tämä tarkoittaa kävelyä tahdissa, joka nostaa sykettäsi ja saa sinut hikoilemaan. Kävely korkeammalla intensiteetillä voi auttaa sinua polttamaan enemmän rasvaa ja parantamaan sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa, mikä tekee siitä tehokkaan osan laihdutussuunnitelmaa.

Kävelyn lisäksi painonpudotusta voi edistää myös kestävyysharjoittelun sisällyttäminen liikuntarutiineihisi. Vastusharjoittelu auttaa rakentamaan vähärasvaista lihasmassaa, mikä lisää aineenvaihduntaa ja auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita päivän mittaan. On myös tärkeää keskittyä ravitsemukseen syömällä tasapainoista ruokavaliota, jossa on runsaasti hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaisia proteiineja ja täysjyväviljaa.

 • Varaa kävelylle erityisiä aikoja, jotta siitä tulee säännöllinen osa rutiiniasi.
 • Käytä asianmukaisia varusteita, kuten mukavia kenkiä ja hengittäviä vaatteita, jotta kävely on mukavaa.
 • Käytä askelmittaria tai kuntoilunseurantalaitetta askelten seuraamiseen ja aseta itsellesi tavoitteita.

Muista, että mikä tahansa fyysisen aktiivisuuden lisääminen, kuten useamman askeleen kävely, yhdistettynä kalorien saannin vähentämiseen voi edistää painonpudotusta. On tärkeää tehdä kestäviä elämäntapamuutoksia, jotka edistävät terveellistä ja tasapainoista lähestymistapaa painonhallintaan.

Päätelmä

Kävely 5000 askelta päivässä voi edistää painonpudotusta ja terveellisiä elämäntapoja, vaikka 10 000 askeleen kävely voi johtaa merkittävämpiin tuloksiin. Kun 5000 askeleen kävely päivässä voi johtaa puolen kilon laihtumiseen viikossa, askelten määrän lisääminen 10 000 askeleeseen voi auttaa laihtumaan jopa yhden kilon viikossa. On tärkeää ottaa huomioon henkilökohtaiset tekijät, kuten sukupuoli, paino, pituus ja nopeus, jotta voidaan määrittää 5000 askeleen kävelyllä poltettujen kalorien tarkka määrä.

Painonpudotuksen optimoimiseksi on tärkeää kävellä kohtuullisella tai korkealla intensiteetillä. Tämä ei ainoastaan polta enemmän rasvaa vaan myös parantaa yleistä terveyttä. Kävelyn lisäksi painonpudotusta voi tehostaa sisällyttämällä siihen vastusharjoittelua ja keskittymällä ravitsemukseen. Yhdistämällä nämä elementit yksilöt voivat saavuttaa kestäviä ja pitkäaikaisia tuloksia.

Jotta kävelystä tulisi säännöllinen osa rutiinejasi, on suositeltavaa varata kävelylle erityisiä aikoja. Sopivien varusteiden käyttäminen ja askelmittarin käyttäminen askeleiden seuraamiseen voi myös auttaa sinua pysymään motivoituneena ja vastuullisena. Muista, että mikä tahansa fyysisen aktiivisuuden lisääminen, kuten useampien askelten käveleminen, yhdistettynä kalorien saannin vähentämiseen voi edistää painonpudotusta ja yleistä hyvinvointia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että 5000 askeleen kävely päivässä on hyvä lähtökohta niille, jotka haluavat laihtua ja omaksua terveellisemmän elämäntavan. Vaikka se ei ehkä tuota välittömiä tuloksia, se on kestävä ja saavutettavissa oleva tavoite. Lisäämällä asteittain päivittäisiä askelia ja lisäämällä muita liikuntamuotoja ja tasapainoista ruokavaliota voit saavuttaa laihdutustavoitteesi ja parantaa yleistä terveyttäsi ja hyvinvointiasi.

FAQ

K: Laihdutanko kävelemällä 5000 askelta päivässä?

V: Kyllä, 5000 askeleen kävely päivässä voi auttaa painonpudotuksessa. Se voi johtaa noin puolen kilon pudotukseen viikossa.

K: Miten 5000 askeleen kävely päivässä edistää painonpudotusta?

V: Kävely 5000 askelta päivässä edistää painonpudotusta lisäämällä kalorien kulutusta ja vähentämällä vähitellen kehon painoa.

K: Vaihteleeko 5000 askeleen kävelystä poltettujen kalorien määrä?

V: Kyllä, 5000 askeleen kävelystä poltettujen kalorien määrä riippuu muun muassa sukupuolesta, painosta, pituudesta ja kävelynopeudesta.

K: Onko painonpudotuksen kannalta tärkeää kävellä tietyllä intensiteetillä?

V: Kyllä, kävely kohtuullisella tai korkealla intensiteetillä voi auttaa polttamaan enemmän rasvaa ja parantaa yleistä terveyttä.

K: Voiko 5000 askeleen kävelyä yhdistää muihin laihdutusharjoituksiin?

V: Kyllä, kestävyysharjoittelu ja ravitsemukseen keskittyminen voivat tehostaa painonpudotusta, kun ne yhdistetään 5000 askeleen kävelyyn.

K: Mitkä ovat tehokkaan kävelyn strategioita?

V: Kävelylle varattujen aikojen varaaminen, asianmukaisten varusteiden käyttäminen ja askeleiden seuraaminen askelmittarin avulla voi tehostaa kävelyä.

K: Miten lisääntynyt liikunta ja kalorien saannin vähentäminen vaikuttavat painonpudotukseen?

V: Fyysisen aktiivisuuden lisääminen, kuten kävelyn lisääminen, ja samalla kalorien saannin vähentäminen on tärkeää painonpudotuksen onnistumisen kannalta.

Lähdelinkit

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku