Intensiivinen HIIT-kardioharjoitus: Polttaa 1000 kaloria 45 minuutissa

Published:

Kuntoon pääseminen ja laihduttaminen tuntuu usein vaikealta taistelulta. Kiireisen aikataulun vuoksi voi olla vaikeaa löytää aikaa liikunnalle. Siksi korkean intensiteetin intervalliharjoittelusta (HIIT) on tullut niin suosittua. Nämä lyhyet, intensiiviset harjoitusjaksot lupaavat polttaa kaloreita ja saada sinut nopeasti kuntoon. Mutta onko todella mahdollista polttaa 1 000 kaloria vain 45 minuutin harjoituksessa?

Korkean intensiteetin intervalliharjoittelu lupaa äärimmäistä kalorienpolttoa lyhyissä harjoituksissa. Mutta voitko todella polttaa 1 000 kaloria vain 45 minuutissa? Selvitämme HIIT-intervallitreenin kaloripolttoa koskevan tieteen ja tarjoamme esimerkkiharjoitusohjelman, jolla voit tehostaa aineenvaihduntaasi nopeasti. Saavuta maksimaalinen rasvanpudotus strategisella liikunnalla ja oikealla ravitsemuksella.

Korkean intensiteetin intervalliharjoittelun lupaus

Korkean intensiteetin intervalliharjoitteluun kuuluu lyhyitä intensiivisiä harjoitusjaksoja, jotka vuorottelevat lepojaksojen tai matalamman intensiteetin aktiivisuuden kanssa. HIIT-harjoitukset kestävät yleensä 30 minuutista tuntiin, mutta niiden sanotaan polttavan enemmän kaloreita kuin perinteisten, pidempikestoisten harjoitusten.

Ajatuksena on, että kun kehosi on maksimissaan korkean intensiteetin intervallien aikana, aineenvaihduntasi kiihtyy ja kalorien polttaminen jatkuu vielä pitkään treenin jälkeen. Tätä kutsutaan liikunnan jälkeiseksi hapenkulutukseksi eli EPOC:ksi.

Jotkut HIIT-harrastajat väittävät, että voit polttaa 1 000 kaloria tai enemmän yhdellä 45 minuutin treenillä. Mutta onko tämä todella saavutettavissa? Tutustutaanpa tarkemmin tieteeseen.

Kuinka monta kaloria HIIT todella polttaa?

HIIT-harjoittelussa poltettujen kaloreiden määrä voi vaihdella suuresti harjoitusmuodosta ja ponnistelutasosta riippuen. Seuraavassa on joitakin yleisiä arvioita kalorien palamisesta HIIT-istuntoa kohden:

 • 30 minuuttia: 300-450 kaloria
 • 45 minuuttia: 450-700 kaloria
 • 60 minuuttia: 600-900+ kaloria

Kuten näet, 1000 kalorin polttaminen 45 minuutissa on näiden arvioiden ylärajalla. Vaikka se on mahdollista joillekin hyväkuntoisille henkilöille, se on todennäköisesti useimpien ihmisten ulottumattomissa.

Seuraavassa on joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat kalorien palamiseen HIIT:n aikana:

Ponnistelujen taso

Mitä kovempaa painostat itseäsi korkean intensiteetin intervallien aikana, sitä enemmän kaloreita poltat. Jos HIIT on sinulle uusi laji, sinun on ehkä parannettava kuntotasoa useiden viikkojen ajan, ennen kuin saavutat maksimaalisen intensiteetin.

Harjoitustyyppi

Jotkut harjoitukset polttavat enemmän kaloreita kuin toiset. Köydenhyppy, portaiden juoksu ja burpees ovat vaativimpia HIIT-harjoituksia. Painoharjoittelu ja pyöräily polttavat yleensä vähemmän kaloreita samassa ajassa.

Kuntotasosi

Ihmiset, jotka ovat jo melko hyväkuntoisia, polttavat liikunnan aikana enemmän kaloreita kuin huonokuntoiset. HIIT-veteraanit voivat polttaa enemmän kaloreita tekemällä saman harjoituksen kuin HIIT-aloittelijat.

Kehosi koko

Suuremmat kehot polttavat enemmän kaloreita samassa harjoituksessa kuin pienemmät ihmiset. 200-kiloinen henkilö polttaa enemmän kaloreita HIIT-treeniä tehdessään kuin 130-kiloinen henkilö.

Kun otetaan huomioon kaikki nämä muuttujat, on epätodennäköistä, että HIIT-treeniä vasta-alkaja polttaisi 1000 kaloria 45 minuutin harjoituksessa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö lyhyemmillä HIIT-harjoituksilla voisi saada hyviä tuloksia.

HIIT:n hyödyt painonpudotuksessa

HIIT ei ehkä polta 1 000 kaloria 45 minuutissa, mutta se voi silti olla tehokas tapa polttaa rasvaa, kohottaa kuntoa ja parantaa kuntoa. Seuraavassa on muutamia etuja:

 • Jälkipolttovaikutus: Liikunnan jälkeinen ylimääräinen hapenkulutus (EPOC) saa sinut polttamaan enemmän kaloreita tunteja treenin jälkeen. Korkeamman intensiteetin harjoitus johtaa suurempaan jälkipolttoon.
 • Lisääntynyt aineenvaihdunta: HIIT voi auttaa tehostamaan aineenvaihduntaa, jolloin poltat enemmän kaloreita päivän aikana. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että lepoaineenvaihdunta kiihtyi 9,5 prosenttia HIIT-harjoittelun jälkeen.
 • Vähentynyt ruokahalu: Näin ollen näläntunne vähenee harjoittelun jälkeen.
 • Rasvanpoltto: HIIT hyödyntää rasvavarastoja polttoaineena korkean intensiteetin jaksojen aikana. Eräässä tutkimuksessa osoitettiin, että HIIT polttaa 25-30 prosenttia enemmän rasvaa kuin kohtuullisen intensiivinen harjoittelu.

Harrastamalla HIIT-harjoittelua vain muutamana päivänä viikossa voit polttaa kaloreita, parantaa kehon koostumusta ja lisätä sydän- ja verisuonikuntoa. Tulokset vaihtelevat ohjelmasi, ponnistelutason ja ruokavalion mukaan. HIIT:llä voit kuitenkin hyvinkin nähdä parempaa rasvanpudotusta kuin perinteisellä pitkällä ja hitaalla treenillä.

Näyte 45-minuutin HIIT-harjoitusrutiini

Haluatko kokeilla HIIT:iä? Tässä on 45 minuutin aloittelijoille sopiva harjoitus, jolla poltat kaloreita nopeasti:

Lämmittely - 5 minuuttia

 • Hölkkää paikallaan
 • Hyppytunkit
 • Kehon painon kyykkyjä
 • Korkeat polvet
 • Dynaamiset venytykset

Harjoitus #1 - 10 minuuttia

 • 30 sekuntia burpees
 • 1 minuutti lepoa
 • Toista 5x

Harjoitus #2 - 10 minuuttia

 • 30 sekuntia vuorikiipeilyä
 • 1 minuutti lepoa
 • Toista 5x

Harjoitus #3 - 10 minuuttia

 • 30 sekuntia hyppynarua
 • 1 minuutti lepoa
 • Toista 5x

Jäähdytys - 5 minuuttia

 • Hidas hölkkä
 • Staattinen venyttely
 • Vaahdon rullaus

Kokonaisaika: 45 minuuttia

Tässä harjoituksessa vuorottelevat kolme korkean intensiteetin harjoitusta ja aktiiviset lepovälit, jotta sykkeesi pysyy korkeana. Pyri maksimiponnisteluun 30 sekunnin intensiivisten intervallien aikana.

Tämä rutiini polttaa noin 400-600 kaloria useimmilla ihmisillä. Vaikka se ei olekaan 1 000, se on silti vaikuttava kaloripoltto 45 minuutissa! Tee tämä harjoitus 2-3 kertaa viikossa yhdessä sydän- ja voimaharjoittelun kanssa, jotta saat kattavan kunto-ohjelman.

Myös ravitsemus on tärkeää!

Painonpudotuksen kannalta on tärkeää keskittyä liikunnan lisäksi myös ruokavalioon ja ravitsemukseen. Tässä on muutamia vinkkejä:

 • Ylläpidä kohtalainen kalorivaje. Kalorien liian voimakas vähentäminen hidastaa aineenvaihduntaa. Tavoittele 500-750 kalorin alijäämää päivässä.
 • Painota proteiinia ruokavaliossasi, sillä se auttaa rakentamaan lihaksia, jotka nostavat lepoaineenvaihduntaa. Pyri saamaan 0,7-1 grammaa proteiinia painokiloa kohti.
 • Nauti runsaasti kuitupitoisia täysravintovalmisteita, kuten vihanneksia, hedelmiä, täysjyväviljaa ja palkokasveja. Niistä saat ravintoaineita ja ne pitävät sinut kylläisenä.
 • Vältä lisättyä sokeria ja puhdistettuja hiilihydraatteja. Ne tarjoavat hyvin vähän ravintoa ja voivat haitata painonpudotusta.
 • Pysy nesteytettynä. Juo vettä koko päivän ajan. Vältä runsaskalorisia juomia.

HIIT-harjoittelun ja terveellisten ruokailutottumusten avulla voit pudottaa rasvaa ja tulla nopeammin kuntoon ilman äärimmäistä laihduttamista. Älä vain odota polttavasi 1000 kaloria joka treenillä! Mutta jokainen harjoitus auttaa sinua edistymään.

Usein kysyttyjä kysymyksiä HIIT-harjoituksista

Jos HIIT-harjoittelu on sinulle uutta, sinulla on luultavasti kysyttävää. Seuraavassa on vastauksia joihinkin yleisimpiin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kuinka usein HIIT-harjoituksia pitäisi tehdä?

Aloittelijoille suositellaan 2-3 HIIT-harjoitusta viikossa. Kun aerobinen perusta on rakennettu, edistyneet harrastajat voivat lisätä 4-5 päivään viikossa. HIIT-harjoitusten välissä on oltava vähintään yksi lepopäivä.

Kuinka kauan HIIT-harjoituksen tulisi kestää?

Tavoittele aloittelijana 20-30 minuuttia. Voit jatkaa 45 minuuttiin tai tuntiin, kun kuntosi paranee. Alle 20 minuuttia lyhyemmät jaksot eivät välttämättä tarjoa riittävästi harjoitusärsykettä.

Entä jos en pysty suorittamaan korkean intensiteetin intervalleja?

Voit muuttaa harjoitusvälin intensiteettiä, jotta voit suorittaa kaikki toistot. Kun kuntosi paranee, pystyt käsittelemään suurempia intensiteettejä koko harjoituksen ajan.

Onko HIIT turvallista kaikille?

HIIT on intensiivistä, joten se ei sovi aloittelijoille tai henkilöille, joilla on tiettyjä terveysongelmia. On parasta hankkia lääkärin lupa ennen HIIT:n kokeilemista, varsinkin jos olet yli 40-vuotias tai sinulla on krooninen sairaus.

Voinko menettää rasvaa vain tekemällä HIIT-harjoituksia?

Pelkkä HIIT ei välttämättä johda huomattavaan rasvanpudotukseen. Tarvitset myös hyvän ravitsemussuunnitelman ja saatat tarvita muuta liikuntaa, kuten voimaharjoittelua. HIIT on yksi hyödyllinen väline osana kokonaisvaltaista ohjelmaa.

Entä jos en näe HIIT-tuloksia?

Tulosten näkeminen vaatii aikaa ja johdonmukaisuutta. Varmista, että harjoittelun intensiteetti kasvaa ja että kehosi saa palautua riittävästi harjoitusten välillä. Harjoitusten ja ravitsemuksen seuranta voi auttaa tunnistamaan parannusalueita.

Päätelmä

Vaikka et todennäköisesti polta 1000 kaloria yhdellä 45 minuutin HIIT-harjoituksella, nämä lyhyet intensiiviset harjoitukset tarjoavat valtavia etuja. HIIT voi auttaa polttamaan rasvaa, rakentamaan lihaksia ja parantamaan sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa nopeammin kuin perinteinen tasainen kestävyysharjoittelu.

Parhaat tulokset saat, kun HIIT on osa kokonaisvaltaista kunto-ohjelmaa, joka sisältää myös voimaharjoittelua ja ravitsemusta. Kovalla työllä ja johdonmukaisuudella HIIT voi auttaa sinua saavuttamaan huomattavaa edistystä kohti fysiikka- ja suorituskykytavoitteitasi.

Muista vain aloittaa vähitellen, jotta vältät ylikuntoa ja loppuunpalamista. Etene hitaasti ajan mittaan kuntotasosi parantuessa. Oikealla yhdistelmällä ponnistelua, palautumista ja älykästä ohjelmointia HIIT tarjoaa aikatehokkaan mutta erittäin tehokkaan tavan kohottaa kuntoa ja pudottaa painoa.

Mikä on 1000 kalorin harjoitus?

1000 kalorin treeni on HIIT-harjoitus (high-intensity intervalliharjoittelu), jonka tarkoituksena on auttaa sinua polttamaan 1000 kaloria vain 45 minuutissa.

Onko mahdollista polttaa 1000 kaloria päivässä?

Kyllä, on mahdollista polttaa 1000 kaloria päivässä intensiivisen harjoittelun, kuten 1000 kalorin harjoittelun, avulla. On kuitenkin tärkeää huomata, että poltettavien kaloreiden määrä riippuu useista tekijöistä, kuten painosta, harjoituksen intensiteetistä ja yksilöllisestä aineenvaihduntasuhteesta.

Kuinka monta kaloria voin polttaa tällä 45 minuutin intensiivisellä HIIT-harjoituksella?

45 minuutin intensiivinen HIIT-kardioharjoitus on suunniteltu auttamaan sinua polttamaan jopa 1000 kaloria. Todellinen kalorimäärä voi kuitenkin vaihdella riippuen yksilöllisestä kuntotasostasi ja ponnisteluistasi harjoituksen aikana.

Voiko tämä harjoitus auttaa minua polttamaan enemmän kaloreita koko päivän aikana?

Kyllä, 1000 kalorin treeni voi auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita koko päivän ajan. HIIT:n kaltaisten korkean intensiteetin treenien on osoitettu lisäävän aineenvaihduntaa, jolloin kaloreita palaa enemmän vielä treenin jälkeenkin.

Onko olemassa erityisiä harjoituksia, jotka polttavat enemmän kaloreita?

Kyllä, on olemassa tiettyjä harjoituksia, joilla on taipumus polttaa enemmän kaloreita. Esimerkkeinä mainittakoon burpees, jumpat, vuorikiipeilijät ja korkean intensiteetin intervalliharjoittelu. Näiden harjoitusten sisällyttäminen harjoittelurutiineihisi voi auttaa sinua polttamaan kaloreita tehokkaammin.

Onko turvallista polttaa 1000 kaloria päivässä?

1000 kalorin polttaminen päivässä liikunnan avulla voi olla turvallista monille henkilöille. On kuitenkin tärkeää kuunnella kehoaan, lisätä vähitellen harjoittelun intensiteettiä ja neuvotella henkilökohtaisen valmentajan tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jos sinulla on huolenaiheita tai perussairauksia.

Kuinka monta kaloria minun on poltettava laihtuakseni?

Se, kuinka monta kaloria sinun on poltettava laihtuaksesi, riippuu monista eri tekijöistä, kuten nykyisestä painostasi, kehon koostumuksesta ja laihdutustavoitteistasi. Yleisesti suositellaan 500-1000 kalorin kalorivajeen luomista päivässä, jotta saavutetaan terve ja kestävä painonpudotus.

Voiko tämä harjoitusohjelma auttaa minua polttamaan kaloreita lyhyessä ajassa?

Kyllä, 45 minuutin intensiivinen HIIT-kardioharjoittelu on suunniteltu auttamaan sinua polttamaan huomattavan määrän kaloreita suhteellisen lyhyessä ajassa. On kuitenkin tärkeää säilyttää oikea muoto, kuunnella kehoasi ja lisätä intensiteettiä vähitellen, jotta vältytään ylirasitukselta tai vammoilta.

Miten korkean intensiteetin liikunta auttaa sinua polttamaan kaloreita?

Korkean intensiteetin liikunta auttaa sinua polttamaan kaloreita lisäämällä sykettä ja hapenkulutusta. Se aktivoi nopeakytkentäisiä lihassyitäsi ja aktivoi useita lihasryhmiä samanaikaisesti, mikä johtaa suurempaan kaloripolttoon verrattuna matalamman intensiteetin harjoitteluun.

Voiko tämä harjoitusohjelma auttaa minua, jos haluan laihtua?

Kyllä, 1000 kalorin harjoitus voi olla erinomainen lisä laihdutusmatkallesi. Se auttaa sinua polttamaan huomattavan määrän kaloreita, edistää sydän- ja verenkiertoelimistön kestävyyttä ja voi edistää yleistä kalorivajetta, kun se yhdistetään tasapainoiseen ruokavalioon ja muihin liikuntamuotoihin.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku