10000 askelta päivässä : hyödyt, vinkit ja aktiviteetit

Published:

Oletko koskaan miettinyt, mitä tarkoittaa 10 000 askeleen kävely joka päivä? Tästä näennäisen mielivaltaisesta luvusta on tullut suosittu päivittäisen fyysisen aktiivisuuden vertailukohta. Tässä kattavassa oppaassa syvennymme 10 000 askeleen saavuttamisen historiaan ja hyötyihin joka päivä.

Tutkailemme, kuinka pitkä matka 10 000 askelta todellisuudessa on matkan ja poltettujen kalorien suhteen. Lisäksi keskustelemme siitä, onko tämän tavoitteen saavuttaminen todella välttämätöntä optimaalisen terveyden ylläpitämiseksi vai onko olemassa vaihtoehtoisia tapoja saavuttaa kuntoilutavoitteet noudattamatta tiukasti tätä tavoitetta.

Lisäksi vertailumme eri harjoitusrutiinien välillä 10 000 askeleen kävelyyn antaa arvokasta tietoa siitä, mitkä aktiviteetit sopivat parhaiten yksilöllisiin tarpeisiisi. Käsittelemme myös olennaisia varusteita, joita tarvitaan tähän haasteeseen menestyksekkääseen osallistumiseen, ja jaamme vinkkejä siitä, kuinka tehdä haasteesta nautinnollinen kokemus sisällyttämällä siihen musiikkia tai sosiaalisia elementtejä.

Viimeiseksi tarjoamme käytännön neuvoja realististen tavoitteiden asettamiseen ja motivaation ylläpitämiseen koko matkan ajan kohti himoitun 10 000 askeleen päivittäistä askelta.

Kaikki nämä askeleet on mahdollista saavuttaa johdonmukaisesti.

10000 askelta päivässä puhelimella

Mitä on 10000 askelta?

Kansan suosima tavoite monille, jotka pyrkivät parantamaan terveyttään ja hyvinvointiaan, 10 000 askelta päivässä on tullut usein siteeratuksi vertailuarvoksi. Mutta mitä tämä luku tarkalleen ottaen tarkoittaa ja miksi se on saanut niin laajaa tunnustusta? Tässä jaksossa tutustumme 10 000 askeleen liikkeen historiaan, sen hyötyihin ja siihen, miten voit seurata edistymistäsi kohti tätä päivittäistä tavoitetta.

10000 askeleen historia

10 000 askeleen tavoitteen alkuperä voidaan jäljittää Japaniin 1960-luvun alkupuolelle, jolloin tohtori Yoshiro Hatano kehitti askelmittarin nimeltä Manpo-kei, joka tarkoittaa suomeksi "10 000 askeleen mittaria". Laitteen idea perustui tutkimuksiin, joiden mukaan vähintään 10 000 askeleen kävely päivässä voisi auttaa ylläpitämään hyvää terveyttä. Sittemmin lukuisat tutkimukset ovat tukeneet näitä havaintoja osoittamalla erilaisia fyysisiä ja henkisiä terveyshyötyjä, jotka liittyvät säännölliseen kävelyyn.

10000 askeleen edut

 • parempi sydän- ja verisuoniterveys: Säännöllinen kävely auttaa alentamaan verenpainetasoja ja vähentää sydänsairauksien riskiä.
 • Terveellisen kehonpainon ylläpitäminen: Noin 7k-9k kävelystä poltettujen kaloreiden ottaminen viikoittain, riippuen tekijöistä kuten iästä tai sukupuolesta, voi auttaa painon ylläpitämisessä tai pudottamisessa.
 • Henkinen hyvinvointi: Kävelyn kaltaisen liikunnan harrastaminen voi lisätä mielialaa kohottavia endorfiineja ja auttaa lievittämään stressiä.
 • parempi lihasvoima: Säännöllinen kävely auttaa vahvistamaan jalkojen, lantion ja ytimen lihaksia.

Kuinka seurata 10000 askelta

Voidaksesi seurata edistymistäsi kohti 10000 askelta päivässä voit käyttää välineitä, kuten askelmittareita tai kuntoilunseurantalaitteita, kuten Fitbit , Garmin ja Apple Watch . Näitä laitteita on eri muodoissa, kuten rannekkeina tai klipsillä kiinnitettävinä vempaimina, jotka laskevat askeleesi koko päivän ajan. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat Fitbit, Garmin ja Apple Watch. Lisäksi monissa älypuhelimissa on terveyssovelluksissaan sisäänrakennettu askelmittari, joka tarjoaa käyttäjille helpon tavan seurata päivittäistä aktiivisuuttaan ilman lisälaitteita.

10000 askelta on loistava tapa pysyä aktiivisena ja terveenä, ja se tarjoaa myös monia muita etuja. Kun otetaan huomioon 10000 askeleen ottamisen edut, tarkastellaan, kuinka paljon maata se merkitsee ja kuinka paljon aikaa tällaisen matkan kulkeminen tyypillisesti vaatii.

Kuinka pitkä matka on 10000 askelta?

Tietäen, kuinka pitkä matka kuljetaan ja kuinka kauan 10 000 askeleen kävelyyn kuluu aikaa, voit suunnitella päivittäisen rutiinisi paremmin ja asettaa realistisia kuntotavoitteita. Tässä osiossa keskustelemme siitä, kuinka pitkä matka 10 000 askelta on mailina ja kilometreinä, kuinka kauan tämän matkan kävelemiseen keskimäärin kuluu aikaa ja kuinka monta kaloria tällaisen harjoittelun aikana palaa.

Matkan pituus mailina ja kilometreinä

Tosiasiallinen matka, joka kuljetaan kävellessä 10 000 askelta, riippuu eri tekijöistä, kuten askelpituudesta ja kävelynopeudesta. Keskimäärin yksi askel kattaa noin 2,5 jalkaa (0,76 metriä). Näin ollen:

 • Kilometrit: 10 000 askeleen kävely kattaisi noin 5 mailia (8 kilometriä).
 • Kilometrit: Kävellen 10 000 askelta kulkisi noin 8 kilometriä (5 mailia).

Keskimääräinen aika kävellä 10000 askelta

Tietyn askelmäärän kuluttama aika vaihtelee yksilöllisen kävelynopeuden mukaan. Keskiverto ihminen kävelee kuitenkin noin 3 mailin tuntivauhdilla. Näiden arvioiden perusteella:

  • Henkilöltä voi kulua noin 1 tunti ja 40 minuuttia 10 000 askeleen tavoitteen saavuttamiseen.
  • Henkilö voi kuluttaa noin

1 tunti ja 40 minuuttia

10000 askeleen kävelystä poltetut kalorit

Vaihtelevat tekijät, kuten kehon paino, kävelynopeus ja maisema, voivat vaikuttaa kävelyn aikana poltettujen kalorien määrään. Keskimäärin yksilö voi polttaa noin 300-400 kaloria kävelemällä 10 000 askelta kohtuullisella vauhdilla. Tämä tekee siitä tehokkaan tavan ylläpitää tai pudottaa painoa ja parantaa samalla yleistä terveyttä.

10 000 askeleen kävely päivässä voi olla saavutettavissa oleva tavoite oikealla asenteella ja omistautumisella. Tarkastellaan 10 000 askeleen tavoittelun terveysvaikutuksia päivittäin ja tutkitaan vaihtoehtoisia lähestymistapoja tavoitteen saavuttamiseksi ilman, että tarvitsee ottaa niin paljon askelia.

kävely 10000 askelta

Onko 10000 askelta tarpeellinen?

Mutta onko tämä tavoite tarpeellinen kaikille? Tutkitaanpa tämän päivittäisen askelmäärän saavuttamiseen liittyviä terveyshyötyjä ja keskustellaan vaihtoehtoisista tavoista saavuttaa kuntoilutavoitteet kävelemättä välttämättä 10 000 askelta joka päivä.

Terveyshyötyjä 10000 askeleen tavoitteen saavuttamisesta päivässä

Tuhannen askeleen tavoitteen saavuttamisella päivässä voi olla useita terveyshyötyjä, kuten sydän- ja verisuoniterveyden paraneminen, aineenvaihdunnan lisääntyminen, parempi henkinen hyvinvointi ja kroonisten sairauksien riskin väheneminen. Lisäksi tämän päivittäisen askelmäärän saavuttaminen voi auttaa ylläpitämään terveellistä kehonpainoa ja edistää parempaa unenlaatua.

 • Sydän- ja verisuoniterveys: Säännöllinen kävely parantaa verenkiertoa ja vahvistaa sydänlihaksia.
 • Henkinen hyvinvointi: Fyysinen aktiivisuus vapauttaa endorfiineja, jotka kohottavat mielialaa ja vähentävät stressitasoa.
 • Sairauksien ehkäisy: Säännöllinen liikunta vähentää erilaisiin kroonisiin sairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen tai korkeaan verenpaineeseen, liittyviä riskitekijöitä.

Muita tapoja saavuttaa kuntotavoitteesi ottamatta 10000 askelta päivässä

Jos koet haasteelliseksi saavuttaa tavoitteen ottaa 10 000 askelta päivässä aikarajoitteiden tai fyysisten rajoitusten vuoksi, on olemassa muitakin tehokkaita menetelmiä aktiivisen elämäntavan ylläpitämiseen. Joitakin vaihtoehtoja ovat:

 1. Aerobiset harjoitukset: Harrastamalla aktiviteetteja, kuten uintia, pyöräilyä tai tanssia, voit parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä ja polttaa kaloreita.
 2. Voimaharjoittelu: Sisällyttämällä vastusharjoitteita rutiiniin voi lisätä lihasmassaa ja tehostaa aineenvaihduntaa.
 3. Jooga tai Pilates: Näiden matala-vaikuttavien harjoitusten harjoittelu voi parantaa joustavuutta, tasapainoa ja yleistä hyvinvointia.

Vinkkejä 10000 askeleen päivässä tavoitteen saavuttamiseen

Jos olet sitoutunut saavuttamaan tavoitteen ottaa 10 000 askelta päivässä, mutta tarvitset ohjeita, miten voit tehdä siitä helpommin saavutettavan, harkitse näiden strategioiden toteuttamista:

 • Parkkeeraa kauemmas: Valitse pysäköintipaikat kauempana määränpäästäsi, jotta voit lisätä kävelymatkaa päivän aikana.
 • Kävelytaukoja töissä: Käytä lyhyitä taukoja työaikana kävellessäsi toimistossa tai ulkona raitista ilmaa haukkaamassa.
 • Sisällytä portaat osaksi rutiinejasi: Portaiden kiipeäminen on erinomainen tapa lisätä askelmäärää ja samalla vahvistaa jalkalihaksia. Valitse portaat hissin sijaan aina kun mahdollista.

Terveystavoitteiden saavuttaminen ei välttämättä edellytä 10 000 askelta päivittäin; se voi kuitenkin olla edullinen lähestymistapa pysyä elinvoimaisena ja aktiivisena. Vertailemalla erilaisia liikuntarutiineja 10 000 askeleen kanssa, kuten kävelyä vs. juoksua tai pyöräilyä vs. kävelyä, voimme saada lisää tietoa siitä, mitä hyötyä on ottaa näin monta askelta joka päivä.

Vertaillaan erilaisia liikuntarutiineja 10000 askeleella

Tässä osiossa vertailemme eri harjoitusrutiinien ominaisuuksia 10000 askeleen kävelyyn päivässä ja keskustelemme niiden hyödyistä ja haitoista. Tarkastelemalla näiden rutiinien välisiä eroja voit tehdä asiantuntevan päätöksen siitä, mikä aktiviteetti on paras fyysisten kuntotavoitteidesi saavuttamiseksi.

Kävely vs. 10000 askeleen juoksu

Kaikki kävely ja juoksu ovat erinomaisia sydän- ja verenkiertoelimistön liikuntamuotoja, jotka voivat parantaa yleistä terveyttä ja hyvinvointia, mutta näiden kahden aktiviteetin välillä on joitakin keskeisiä eroja. Kävelyä pidetään yleisesti matalan rasituksen harjoituksena, minkä vuoksi se sopii niille, joilla on nivelongelmia tai jotka etsivät vähemmän rasittavaa harjoittelua; juoksu sen sijaan tarjoaa voimakkaampia sydän- ja verisuonitauteja lyhyemmässä ajassa. Siksi se sopii ihmisille, joilla voi olla nivelongelmia tai jotka etsivät lempeämpää harjoittelua.

Juoksu puolestaan tarjoaa intensiivisemmän intensiteettitasonsa ansiosta intensiivisempiä sydän- ja verisuonihyötyjä lyhyemmässä ajassa. Se kuitenkin myös rasittaa kehon niveliä ja lihaksia enemmän kuin kävely.

 • Poltetut kalorit: Juoksu polttaa enemmän kaloreita kilometriä kohden kuin kävely; jos kuitenkin kävelet tarpeeksi monta kilometriä (esimerkiksi saavutat 10 000 askelta), voit silti saavuttaa merkittävän kalorienpolton.
 • Vammariski: Koska juoksu on luonteeltaan erittäin kuormittavaa, siihen liittyy suurempi loukkaantumisriski kuin kävelyyn.
 • Tarvittava kuntotaso: Kävely on saavutettavissa useimmille henkilöille kuntotasosta riippumatta, kun taas juoksu vaatii tyypillisesti korkeamman peruskuntotason ennen aloittamista.

10000 askelta päivässä hyvillä kengillä

Pyöräily vs. kävely 10 tuhatta askelta

Pyöräily tarjoaa toisen vaihtoehtoisen sydänliikuntamuodon, jolla on erilaisia etuja kävelyyn verrattuna. Matalan rasituksen toimintana pyöräily on nivelille helpompaa kuin juoksu ja voi olla erinomainen vaihtoehto niille, joilla on nivelongelmia tai jotka haluavat vähemmän rasitusta harjoittelussaan.

On kuitenkin tärkeää huomata, että pyöräily kohdistuu ensisijaisesti alavartalon lihaksiin, kun taas kävely tarjoaa enemmän kokovartaloharjoittelua. Pyöräily ei myöskään välttämättä tarjoa samoja stressiä lievittäviä etuja kuin hidas kävely, koska sitä tehdään yleensä nopeammalla nopeudella.

 • Poltetut kalorit: Pyöräily polttaa enemmän kaloreita tunnissa verrattuna kävelyyn, mutta vaatii lisävarusteita (kuten pyörän).
 • Vammariski: Pyöräilyyn liittyy jonkin verran loukkaantumisriskiä mahdollisten kaatumisten tai tapaturmien vuoksi; sen vähäinen vaikutus tekee siitä kuitenkin nivelille hellävaraisemman verrattuna juoksemiseen.
 • Tarvittava kuntotaso: Kävelyn tapaan pyöräilyä voidaan mukauttaa eri kuntotasoille säätämällä pyörän nopeus- ja vastusasetuksia.

Työskentely vs Kävely 10 tuhatta askelta

"Treenaaminen" käsittää monia erityyppisiä liikuntarutiineja, kuten voimaharjoittelun tai korkean intensiteetin intervalliharjoittelun (HIIT). Nämä liikuntamuodot tarjoavat ainutlaatuisia hyötyjä, jotka täydentävät niitä hyötyjä, joita saadaan saavuttamalla 10 tuhatta askelta päivittäin. Esimerkiksi:

 • Voimaharjoittelu, jossa keskitytään lihasmassan kasvattamiseen painonnoston tai kehonpainoharjoitusten, kuten punnerrusten ja kyykkyjen avulla;
 • HIIT, johon kuuluu lyhyitä intensiivisiä harjoituksia, joita seuraa lepojaksoja, voi parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa ja polttaa kaloreita tehokkaammin kuin kävelyn kaltainen tasainen sydänliikunta.

Vaihtelevien harjoitusten sisällyttäminen rutiineihisi on avain optimaalisten terveyshyötyjen saavuttamiseen, vaikka ne eivät vaikuttaisikaan päivittäiseen askelmäärään. Siksi on tärkeää harkita erilaisten harjoitusten sisällyttämistä rutiiniin optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

Kymmenentuhannen askeleen ottaminen voi olla ihanteellinen tapa päästä kuntoon ja pysyä terveenä. Varustamalla itsesi tarvittavilla välineillä varmistat, että pystyt mittaamaan edistymistäsi tarkasti, kun saavutat kuntoilumatkasi jokaisen askeleen.

Mitä varusteita tarvitset 10000 askeleen ottamiseen?

10 000 askeleen ottaminen päivässä on erinomainen tapa pysyä aktiivisena ja parantaa yleistä terveyttäsi. Jotta kävely olisi mukavaa ja turvallista, on tärkeää, että sinulla on oikeat varusteet. Tässä osiossa keskustelemme kengistä, vaatteista ja lisävarusteista, joita tarvitset päivittäisen askeltavoitteesi saavuttamiseen.

Kengät 10000 askeleen ottamiseen

Kävelyssä tarvittavista varusteista kriittisin on mukavat kengät, jotka antavat kunnon tuen. Etsi kävelyyn soveltuvia kenkiä, joissa on pehmuste kantapään ja etujalkaterän alueella sekä hyvä kaarituki. On myös tärkeää valita kenkä, joka istuu oikein - ei liian tiukka eikä liian löysä - jotta vältytään rakkuloilta tai epämukavuudelta kävelyn aikana.

Pukeutuminen 10000 askeleen ottamiseen

Sopivien vaatteiden valitseminen voi olla ratkaisevaa miellyttävän kävelykokemuksen varmistamisessa. Valitse kosteutta siirtäviä kankaita, kuten polyesteriä tai nailonia, jotka auttavat pitämään hien poissa iholta ja kuivuvat nopeasti kastumisen jälkeen. Vältä puuvillavaatteita, sillä ne sitovat kosteutta, mikä voi ajan mittaan aiheuttaa hankausta.

 • Topit: Valitse kevyet paidat, joissa on pitkät hihat, jos kävelet suorassa auringonpaisteessa, tai lyhyet hihat, jos lämpötila on viileämpi.
 • Housut/shortsit: Valitse hengittävistä materiaaleista valmistetut housut, joissa on jonkin verran venyvyyttä, jotta ne eivät rajoita liikkumista, kun otat askeleita eri maastoissa.
 • Sukat: Investoi laadukkaisiin sukkiin, jotka on suunniteltu erityisesti kävelyyn; niissä on yleensä ylimääräinen pehmuste painekohdissa, kuten kantapäässä ja jalkapallossa.

10000 askelta päivässä ystävien kanssa

10000 askeleen edistymisen seurantaan tarkoitetut lisävarusteet

Jotta voit seurata päivittäistä askelmäärääsi ja seurata edistymistäsi, harkitse kuntoseurantalaitteen tai askelmittarin käyttöä. Nämä vempaimet voidaan kiinnittää vaatteisiisi tai käyttää ranteessasi. Joissakin kehittyneissä malleissa on jopa lisäominaisuuksia, kuten sykkeen seuranta, unen seuranta ja GPS-ominaisuudet. Vaihtoehtoisesti voit käyttää älypuhelinsovelluksia, jotka hyödyntävät sisäänrakennettuja antureita päivän aikana otettujen askelten mittaamiseen.

Tämän seurantavälineen lisäksi muita hyödyllisiä lisävarusteita ovat:

 • Vesipullo: Pysy nesteytettynä pitkien kävelymatkojen aikana kantamalla mukanasi uudelleenkäytettävää vesipulloa.
 • Aurinkosuojaus: Käytä aurinkolaseja, joissa on UV-suojalinssit, ja levitä aurinkovoidetta ennen kuin lähdet liikkeelle aurinkoisissa sääolosuhteissa.
 • Hatut/Visiirit: Suojaudu suoralta auringonvalolta käyttämällä hattuja tai visiirejä ulkoillessasi.

Oikeat varusteet 10 000 askeleen ottamista varten ovat olennaisen tärkeitä, jotta pysyt turvallisesti ja mukavasti tavoitteitasi saavuttaessasi. Tutkitaan nyt tapoja tehdä tästä tehtävästä miellyttävämpi ottamalla käyttöön jännittäviä elementtejä.

Miten voit tehdä 10000 askeleen ottamisesta hauskaa?

10 000 askeleen päivittäisen tavoitteen saavuttamista voi helpottaa lisäämällä rutiineihisi hauskoja elementtejä. Lisäämällä joitakin hauskoja elementtejä rutiiniin ja tekemällä siitä miellyttävämpää, huomaat, että päivittäisen askeltavoitteesi saavuttamisesta tulee paljon helpompaa. Seuraavassa on muutamia ideoita siitä, miten voit tehdä 10 000 askeleen ottamisesta mukaansatempaavaa ja viihdyttävää toimintaa.

Incorporating Music into Your Routine

Musiikin kuunteleminen kävelyn aikana voi paitsi auttaa kuluttamaan aikaa myös motivoida sinua jatkamaan matkaa. Luo soittolista piristävistä kappaleista, jotka sopivat kävelyvauhtiisi, ja valmistaudu energisoivaan kävelyyn. Saatavilla on jopa sovelluksia, jotka voivat valita kappaleita haluamasi tempon perusteella tai synkronoida ne reaaliaikaisesti kävelynopeutesi kanssa.

Ryhmään tai haasteeseen liittyminen

Muiden samankaltaiset kuntotavoitteet jakavien ihmisten löytäminen on toinen hyvä tapa tehdä 10 000 askeleen ottamisesta miellyttävämpää. Liity paikallisiin kävelyryhmiin tai osallistu verkkohaasteisiin, joissa kilpailet ystäviäsi tai muita osallistujia ympäri maailmaa vastaan päivittäisten askeltavoitteiden saavuttamisessa. Verkkosivustot, kuten StepBet, tarjoavat hauskoja kilpailuja, joissa on rahallisia kannustimia viikoittaisten tavoitteiden saavuttamisesta.

 • Sosiaalinen media: Monilla sosiaalisen median alustoilla on kuntoilijoille omistettuja yhteisöjä, jotka jakavat edistymistään ja tukevat toistensa ponnisteluja henkilökohtaisten virstanpylväiden saavuttamiseksi.
 • Kuntosovellukset: Jotkin suositut kuntoilun seurantasovellukset, kuten Fitbit ja MyFitnessPal, antavat käyttäjien ottaa yhteyttä ystäviinsä itse sovelluksessa, jotta he voivat jakaa edistymistään ja motivoida toisiaan.

Sosiaalinen toiminta

Kävely ystävien tai perheenjäsenten kanssa voi tehdä aktiviteetista miellyttävämpää, sillä sinulla on joku, jonka kanssa keskustella ja pitää seuraa. Tämä ei ainoastaan auta kuluttamaan aikaa nopeammin, vaan se tarjoaa myös mahdollisuuden seurusteluun ja yhteydenpitoon. Voisitte jopa järjestää viikoittaisia ryhmäkävelyjä naapurustossanne tai tutkia uusia kävelyreittejä yhdessä viikonloppuisin.

Hauskan sisällyttäminen rutiineihisi voi muuttaa päivittäisen 10 000 askeleen ottamisen askareesta nautinnolliseksi toiminnaksi, jolla on suotuisia vaikutuksia sekä fyysiseen terveyteen että psyykkiseen hyvinvointiin.

10 000 askeleen ottaminen voi olla nautinnollinen kokemus, jos teet siitä hauskaa sisällyttämällä musiikkia rutiiniin, liittymällä ryhmään tai haasteeseen ja tekemällä siitä sosiaalista toimintaa. Tämän tavoitteen saavuttamisen onnistumisen varmistamiseksi realististen tavoitteiden asettaminen ja päivittäisen askelmäärän jakaminen pienempiin tavoitteisiin on tärkeää, jotta pysyt motivoituneena ja johdonmukaisena.

Mitä vinkkejä 10000 askeleen tavoitteen menestyksekkääseen saavuttamiseen?

Tuhannen askeleen tavoitteen saavuttaminen voi aluksi tuntua vaikealta; pienellä organisoinnilla ja inspiraatiolla siitä voi kuitenkin tulla nautinnollinen ja saavutettavissa oleva osa jokapäiväistä elämääsi. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan tämän virstanpylvään:

Realististen tavoitteiden asettaminen

On tärkeää asettaa realistiset tavoitteet, kun aloitat minkä tahansa uuden kuntorutiinin. Jos et ole tottunut kävelemään pitkiä matkoja tai olet ollut pitkään liikkumatta, 10 000 askeleen ottaminen päivässä voi olla liian haastavaa. Aloita sen sijaan asettamalla pienempiä tavoitteita, kuten 5 000 tai 7 500 askeleen kävely päivittäin, ja kasvata niitä vähitellen, kun totut siihen.

Breaking Up Your Daily Step Counts into Smaller Goals

Sen sijaan, että yrittäisit saavuttaa kaikki askeleesi kerralla päivän aikana, hajottamalla askelmäärän pienempiin palasiin päivän mittaan voit saada sen tuntumaan vähemmän ylivoimaiselta. Esimerkiksi:

 • Aamukävely: Tavoittele noin 2 000-3 000 askelta ennen töitä.
 • Lounaskävely: Hyödynnä lounastauot lisäämällä vielä tuhat tai kaksi.
 • Päiväiset askareet: Kotitaloustyöt, kuten siivoaminen ja puutarhanhoito, edistävät askelmäärääsi.
 • Lounaan jälkeinen kävely: Viimeistele jäljellä oleva askeltavoite iltakävelyllä illallisen jälkeen.

Motivoituneena ja johdonmukaisena pysyminen

Mahdollisuuksien löytäminen pysyä motivoituneena on ratkaisevan tärkeää minkä tahansa kuntotavoitteen saavuttamisessa. Kävelyrutiinin tekeminen hauskaksi ja nautinnolliseksi voi auttaa sinua pysymään johdonmukaisena. Tässä on muutamia ideoita:

 • Luo soittolista suosikkibiiseistäsi, joita voit kuunnella kävelyn aikana.
 • Etsikää uusia reittejä ja puistoja naapurustossanne tai kaupungissanne vaihtelun vuoksi.
 • Kutsu ystäviä, perheenjäseniä tai työtovereita mukaan kävelylle ja tee siitä sosiaalista toimintaa.

Settämällä realistisia tavoitteita, jakamalla päivittäiset askelmäärät pienempiin tavoitteisiin ja pysymällä motivoituneena osallistavien aktiviteettien avulla, 10 000 askeleen päivässä ottamisen tavoitteen saavuttaminen on helpommin saavutettavissa. Muista, että johdonmukaisuus on avainasemassa - jatka ponnisteluja joka päivä, ja pian voit korjata tämän suositun kuntoilun virstanpylvään terveyshyödyt.

10000 askelta koskevat usein kysytyt kysymykset

Mitä tutkimus sanoo 10000 askeleen kävelystä päivässä?

Tutkimukset osoittavat, että 10000 askeleen kävely päivässä voi johtaa lukuisiin terveyshyötyihin, kuten parantuneeseen sydän- ja verisuonikuntoon, painonhallintaan ja kroonisten sairauksien riskin pienenemiseen. Ihanteellinen askelmäärä voi kuitenkin vaihdella yksilöllisten tekijöiden, kuten iän ja kuntotason, mukaan. Harvardin terveysblogi suosittelee, että tavoitteena on vähintään 7 500 askelta päivässä.

Mitä merkittävää 10000 askeleessa on?

10 000 askeleen merkitys juontaa juurensa 1960-luvulla toteutetusta japanilaisesta markkinointikampanjasta, jossa mainostettiin askelmittareita nimellä "manpo-kei", joka tarkoittaa suomeksi "10 000 askeleen mittari". Tästä luvusta tuli suosittu saavutettavissa oleva päivittäinen tavoite hyvän terveyden ja fyysisen aktiivisuuden ylläpitämiseksi. BBC News tarjoaa lisätietoja sen historiasta.

Has Anyone Lost Weight Walking 10000 Steps a Day?

Kyllä, monet ihmiset ovat kertoneet laihtuneensa kävelemällä johdonmukaisesti 10 000 askelta päivässä terveellisen ruokavalion ylläpitämisen ohella. Kävely lisää kalorien kulutusta; näin se voi osaltaan luoda painonpudotukseen tarvittavan kalorivajeen. Yksilölliset tulokset vaihtelevat esimerkiksi aineenvaihdunnan ja ruokailutottumusten perusteella. Lue joitakin menestystarinoita Prevention Magazine:sta.

Onko 10000 askelta realistinen?

10 000 askeleen saavuttaminen päivittäin voi olla realistista monille henkilöille, mutta se ei välttämättä sovi kaikkien elämäntapaan tai kuntotasoon. On tärkeää asettaa henkilökohtaiset tavoitteet, jotka perustuvat omaan terveyteesi ja kykyihisi. Joillekin ihmisille voi olla sopivampaa pyrkiä pienempään askelmäärään ja sisällyttää siihen muita liikuntamuotoja. Mayo Clinic tarjoaa ohjeita realististen kävelytavoitteiden asettamiseen.

Johtopäätös

Kokonaisuudessaan olemme oppineet, että 10 000 askeleen ottamisella päivässä on lukuisia terveyshyötyjä, ja ne voidaan saavuttaa eri liikuntamuotojen avulla. On tärkeää asettaa realistisia tavoitteita ja pysyä motivoituneena, jotta tämän päivittäisen tavoitteen saavuttaminen onnistuu. Oikealla varustuksella ja ajattelutavalla 10 000 askeleen ottamisesta voi tulla nautinnollinen osa päivittäistä rutiinia.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku